Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a baba milyen vizsgálatokat (11 db)

Türelem.Az ingyen van.Majd ha 1 év után nem jön össze akkor kezdj el gondolkodni-
A 6 hónap tényleg nem sok. Várjatok még, és próbáljatok ne görcsölni!
Én egy pár hónap után felkerestem a dokimat, hogy "essünk" neki a vizsgálatoknak. Nem akartam hónapokat vagy akár éveket próbálkozással tölteni, mivel 34 éves vagyok. Egyébként még a 6 hónap valóban nem olyan sok idõ. Kértem, hogy ajánljon olyan orvost, akinek ez a szakterülete, át is irányított, és vérvétellel kezdõdött. Hormonokat, peteérést néztek vérbõl, majd átjárhatósági vizsgálat volt. Közben a férjem is elment andrológiára. Aztán 6 inszemináció és következett volna a lombik, mikor természetes úton megfogant. Hát én ezért nem vártam éveket!!!

Ha már 1, 5 éve nem jön össze a baba, milyen vizsgálatokat kellene kérnem a nõgyógyásztól?

Voltam már többször,de sosem vizsgált meg,csak ráfogta arra,hogy fogynom kellene. Kb fél évig nem menstruáltam,akkor meg endorkinológus azt mondta,h a pajzsmirigyem rendben van,és ennyi. Most már jó lenne,ha normálisan kivizsgálnának,de szerintem ha nem parancsolok rá,megint elküld.

Legjobb válasz: Ha nagyon kövér vagy, akkor az ok arra, hogy nem leszel terhes.

Ha nagyon kövér vagy, akkor az ok arra, hogy nem leszel terhes.
TE nem parancsolhatsz egy orvosnak, ez nem a te hatásköröd. Ha el vagy hízva, akkor elöször fogyj normális méretre, utána van esélyed terhességre.
Keress egy másik endokrinologust, mert tuti nem normális, hogy hónapokig nincs menstruaciod. Ennek hormonális oka van, ha dundi vagy es nem tudsz fogyni, akkor pláne. Es nem csak a pajzsmirigy. Meg egy másik nõgyógyászat, aki foglalkozik is veled, es nem neked kell kérni vizsgalatokat
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok annyira kövér, nálam sokkal kövérebb nõk is estek már teherbe. És igenis van olyan, hogy az orvos csak akkor foglalkozik a beteggel, ha kicsit erélyesebben van neki szólva. De pl az milyen dolog már, hogy nem jött meg a menzeszem, és az orvos fogamzásgátlót írt fel, miközbe mondtam neki, h gyereket szeretnénk?
Keress másik orvosokat. Meddõségi klinikán pl. biztosan komolyan vesznek és kivizsgálnak.
Pcos gyanú esetleg? Azt "kezelik" nem annyira hozzáértõ dokim fogamzásgátlóval...
Nem dokim, hanem dokik, bocs
Egy konkrét esetrõl hallottam már, amikor enyhe túlsúllyal rendelkezõ nõ, amúgy nem a túlsúlya, hanem állandó candida-fertõzések miatt candida-diétába kezdett, mellesleg fogyott is tõle, és szinte azonnal összejött a baba. Olyat is, hogy valaki, bár nem tudott arról, hogy lisztérzékeny lenne, kipróbált egy gluténmentes diétát, és azután jött össze a baba, pedig a hölgy már nem is volt fiatal. Szóval ha nem is fogyókúrát, de valamilyen diétát mindenképp kipróbálhatsz. Persze attól függetlenül legalább a petefészkedre ránézhetne valaki ultrahanggal... szóval a dokiváltás mindenképp aktuális.
Ha hónapokig nem volt mensid, akkor szerintem hormonprobléma van. Keress jó endokrinológust vagy olyan nõgyógyászt, aki ért a hormonokhoz. Elküld vérvételre.

Ha nem jön össze a baba 1 évig, milyen vizsgálatokat fognak csinálni?

Legjobb válasz: Ha semmilyen vizsgálat nem volt még, akkor sorban: vérvétel: hormonmûködés, uh: méhnyálkahártya, petefészek állapota, peteérés van-e, tüszõ megreped-e, mindeközben apu spermavizsgálata, majd indokolt esetben a petevezeték átjárhatóságának vizsgálata

Ha semmilyen vizsgálat nem volt még, akkor sorban: vérvétel: hormonmûködés, uh: méhnyálkahártya, petefészek állapota, peteérés van-e, tüszõ megreped-e, mindeközben apu spermavizsgálata, majd indokolt esetben a petevezeték átjárhatóságának vizsgálata

Ha valakinek nem jön össze a baba, akkor mivel kell elkezdeni, hogy lombik, insemináció irányában egyenesbe kerüljön? Hormonvizsgálatot nekem kell kérni az orvostól? Milyen vizsgálatok kellenek pontosan, hogy minden meglegyen?

Insemináció megtörténéséig sokat kell várni?

Legjobb válasz: Saját tapasztalatomból kiindulva egy év után érdemes meddõségi központba menni, mert ott egyszerre megcsinálják a vizsgálatokat. A nõgyógyik meg általában szépen sorjában csináltatják. Így mennek el a hónapok és évek. Ha egy év eltelt sikertelenséggel, menjetek oda. Sok sikert!

Saját tapasztalatomból kiindulva egy év után érdemes meddõségi központba menni, mert ott egyszerre megcsinálják a vizsgálatokat. A nõgyógyik meg általában szépen sorjában csináltatják. Így mennek el a hónapok és évek. Ha egy év eltelt sikertelenséggel, menjetek oda. Sok sikert!
de ez mind akkor megy így ha nincs nagy gond! fõleg akkor ha volt elõtte valami komolyabb betegség vagy hasonló! mert mi már elkezdtük július 23-án és még sehol se tarunk! sperma vizsgálat, genetika! a genetikára több mint 2 hónapot vártunk!
elõször mindig a leendõ Apát kell kivizsgálni egy egyszerû ondóvizsgálattal. Esetleg közben mehet egy hormonvizsgálat, amit SZTKra nem tudom hogy csinálnak meg, magán úton egy vérvétel.
Elõször is menj el egy nõgyógyászhoz nem kell egybõl inszeminációval kezdeni. az elõttem szólóhoz csatlakozva elõször pasi vizsgálat az andrológián és utána vagy ezzel egy idõbe neked ciklus vizsgálat ( hormon mérés 3. napon utána utrahang és megint hormon vizsgálat 19-22 napon ez tüször repedés függõ) ami nagyon divattá vált inzulin rezisztencia mérés, de a nõgyógyász tudni fogja csak jóhoz kell kerülnöd.
A kérdező hozzászólása: Budapesten valaki jó nõgyógyászt tudna ajánlani? Olyan aki nem pénzéhes, tud és akar is segiteni az ilyen cipõben járó embereknek?

Ha nem jön össze a baba, akkor milyen vizsgálatokra kell elmenni? Ki végzi? Hogyan zajlik? TB állja?

28 évesek vagyunk mindketten a férjemmel. Kb 8 hónapja próbálkozunk eredménytelenül. Elevitet szedek már az elejétől, meg vitaminokat, férjem semmit. Van ovutesztem, naptározok, számolok, de semmi..Nem akarok a témára nagyon rágörcsölni, és szeretném tudni, hogy mi lehet a gond..De nem tudom hogyan zajlanak ezek a vizsgálatok mint nekem, mind a férjemnek.

Legjobb válasz: Szia.Nekunk a 10.honapban jott ossze a baba.A doktorno aztmondta h normális esetben ha rendszeres a menstruácio meg van peteérés akkor nemvizsgálna ki még elnem telt az 1év...Mert az íratlan torvény azt mondja,h két egészséges párnak kb 1 év után sikerula baba.Nekem nemvolt peteérésem, és mentruáciom sem...A vizsgálat ultrahangal kezdodott,vért vett, hormonképet csináltatott és az alapján ha nemjo elkuld endokrinologushoz, nekem jo volt az eredmény de én elmentem magamtol endokrinologushoz...utána kiderult h nincs peteérésem, kaptam clostylbegytet meg tuszorepeszto injekciot, és elso honapban sikerult a baba.Ha aggodsz nyugodtan menj el a nogyogyászodhoz, biztosan segít neked, veszíteni nem veszítesz vele semmit:-).Drukkolok.Sok sikert

Szia.Nekunk a 10.honapban jott ossze a baba.A doktorno aztmondta h normális esetben ha rendszeres a menstruácio meg van peteérés akkor nemvizsgálna ki még elnem telt az 1év...Mert az íratlan torvény azt mondja, h két egészséges párnak kb 1 év után sikerula baba.Nekem nemvolt peteérésem, és mentruáciom sem...A vizsgálat ultrahangal kezdodott, vért vett, hormonképet csináltatott és az alapján ha nemjo elkuld endokrinologushoz, nekem jo volt az eredmény de én elmentem magamtol endokrinologushoz...utána kiderult h nincs peteérésem, kaptam clostylbegytet meg tuszorepeszto injekciot, és elso honapban sikerult a baba.Ha aggodsz nyugodtan menj el a nogyogyászodhoz, biztosan segít neked, veszíteni nem veszítesz vele semmit:-).Drukkolok.Sok sikert
szia.Szerintem l teszed, ha elmész max.megnyugtatnak hogy nincsen semmi! Vérvétel 3. és 21. napon.(progeszteront, prolaktin, tsh hormonokat néznek) Ultrahang, hogy van e peteérésed?!Ezt félidõben szokták nézni. Férjednek spermavizsgálat, ezt andrológus csinálja. Ezek után, ha minden ok szokták javasolni a petevezeték átjárhatósági vizsgálatot:hsg.Kellemetlen, de ki lehet bírni! Sok sikert!
Nekem ez az 5 dik hónap hogy nem jött össze elmentem dokihoz: Hüvely UH megnézték átjárható e a petevezeték, megnézték a petefészkemet nem e cisztás, aztan vérvétel Hormonszint vizsgálat enne az eredményét várom a jövõ héten majd vissza a dokihoz
Utolsó: Hogy nézték meg hüvelyi UH-val, hogy átjárható-e a petevezetéked?????
Szerintem várjatok még 4 hónapot. Ha addig sem sikerül, menjetek meddõségi központba. Lehetõleg olyanba, ahol ingyenesek a vizsgálatok. Ott részletesen el is mondanak mindent, ez a legjobb választás. Sok sikert!
Sumergo, Melyik meddõségiben ingyenes?
Csak egyet tudok, mert én ott jártam: Tapolca. Amit nekem ott csináltak, az minden ingyenes volt, HSG-t viszont nem végeznek, ezért azt kórházban csináltattam, szintén ingyen (TB-re). Lombiknál, ha vannak fagyasztani való embriok, akkor a fagyasztásért, fagyasztott beültetésért érdemes fizetni. Az inszemináció is ingyenes, úgy tudom sok helyen azért is kell fizetni. A lombik eljárás viszont mindenhol ingyenes, de hosszú az út, ami oda vezet, nem mindegy a vizsgálatok mennyibe kerülnek. A lombikos szurikért, egyéb gyógyszerekért mindenhol kell fizetni, vagyis receptet adnak, azt kell kiváltani. Azt ismerõstõl tudom, hogy Gyõrben még a konzultációért is fizetni kell, és a budapesti Kaáliban is jártam egyszer, az is fizetõs. A többirõl nem tudok nyilatkozni, de talán más is olvassa, aki járt valamelyikben, és tud segíteni.
köszi Sumergo! Azt megtudod mondani, hogy ha viszek 3.napi vérvételt azt kiértékelik-e? A TSH 2.2. de az itteni dokim azt mondta jó..Mások meg mondják, hogy 1 körül kéne lenni. Ha bejelentkezek Tapolcára ott foglalkoznak ezzel?Egyébként minden leletem negatív, HSG-m is volt decemberben, férjem is ok.

Ha valakinek nem rendszeres a vérzése, általában 3-4 havonta jelentkezik akkor milyen esélyekkel indulhat neki a baba programnak? Kinek milyen vizsgálatokat csináltak és milyen módszerekkel, mennyi idő múlva sikerült a baba?

Legjobb válasz: Elõször mindenképpen egy nõgyógyásszal beszélj, mert rendbe kellene rakni a ciklusaidat. Persze becsúszhat igy is, de ne aggódjatok szerintem feleslegesen, elõször jobb tisztázni a helyzetet, és megjavitani. Sok sikert!!!

Elõször mindenképpen egy nõgyógyásszal beszélj, mert rendbe kellene rakni a ciklusaidat. Persze becsúszhat igy is, de ne aggódjatok szerintem feleslegesen, elõször jobb tisztázni a helyzetet, és megjavitani. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Februárban volt meg utoljára, akkor voltam orvosnál. Csináltak hüvelyi ultrahangot, ahol cisztát nem találtak de peteérésre utaló jelet se. Hormonvizsgálatot is csináltak amire azt mondta a doki , hogy elfogadható és hogy nem vagyok pcos. Majd közölte hogy egyenlõre nem akar gyógyszert használni a gyermekáldáshoz és hogy hõmérõzzek. De meddig? Azóta sem babó, sem mensi nincs. Most nem tudom hogy hozzá menjek vissza, vagy keressek egy másik dokit.
Szia! Ez elsõ válaszolóval ezer százalékig egyet értek! Mi 2003 óta próbálkoztunk. Senkit nem érdekelt mi a baj. Volt vetélésem is, azzal sem foglalkoztak. Apácska még egy kiskatona vizsgálatot is bevállalt. Vérvételem "jó" volt. Sajnos rossz ember nézte meg. :( Feleslegesen sitimuláltak, hormongyógyszerekkel etettek. Házorvoshoz, nõgyógyászhoz ne vigyél hormoneredményt értékelésre. Endokrinológushoz kell menni, ha telik rá magánban Nekem fél éve derült ki hogy pajzsmirigy beteg vagyok, három hónapra rá hogy ráadásul PCO-s is. Gyógyszereket kaptam, és most itt boxol a pocakomban a kisfiam!!! Nagyon nagyon szorítok hogy sikerüljön!!!!! Üdv: 31 hetes kismami
Hoppá, azt kifelejtettem, hogy hüvelyi uh-n engem is néztek, minden "jó" volt. Annyi kellett csak, hogy elmenjek egy 4D-s hiper-szuper nõgyógyászati uh-ra. :(:( Itt már ott voltak a cisztáim......:(((( A gép sem mindegy mivel néznek, és az sem milyen szakember ül melletted. Sajnos azt tudom mondani, mivel 2003 óta szenvedtünk mi is, hogy óriási szerencséd van akkor ha az SZTK-s rendeléseken megtesznek érted mindent. Nálunk ez nem így volt. Mióta magánba járok minden hova, fizetek...:(.....azóta rendbe jött minden..... Ezt csak úgy elkeserítésként írom, hogy ide jut az emberlánya a végén......

Ha már régóta nem jön a baba és nőgyógyászhoz fordulnék, milyen vizsgálatokra számítsak és mennyi időn belül lesz eredmény?

PL. hányadik ciklusnapon menjek el?ször, hogy ne maradjon ki egy hónap? Mikor milyen vizsgálatok vannak? Csak engem vizsgálnak, vagy a páromat is? Ezt külön kérni kell?

Legjobb válasz: Elõször egy nõgyógyászati vizsgálatot csinálnak (rákszûrés)+ultrahang. Ezután egy vérvétel volt, hormonprofil (A mensi 2. napján). Ebbõl már sokmindent látni. Ezután spermavizsgálat. Megnézik a peteérést uh-val. Utána pedig irányított együttlét. Nálam így volt :-)

Elõször egy nõgyógyászati vizsgálatot csinálnak (rákszûrés)+ultrahang. Ezután egy vérvétel volt, hormonprofil (A mensi 2. napján). Ebbõl már sokmindent látni. Ezután spermavizsgálat. Megnézik a peteérést uh-val. Utána pedig irányított együttlét. Nálam így volt :-)
Szia!Én amikor elkezdtem sima nõgyógyászati rendelésre mentem.Ott megvizsgáltak és mindent rendben találtak.Beutalót kaptam ultrahangra, oda a mensi 12. napján kellett járnom, hogy van e tüszõérésem.Nálam találtak egy picike cisztát, ezért laporoszkópiát csináltak.Hormonszintet néztek a menstruáció elõtti 2. és utáni 2. napon.Nekem ez jó volt.Ezután minden hónapban jártam ultrahangra és a doki monda meg mikor legyek együtt a párommal.Tudom nem valami romantikus :) de a babáért mindent megtettünk.Ez nekem fél évig tartott.Fél év után kerültem át szegedre a klinikára.Ott inszemre készítettek fel.Inszem elõtt pár héttel estem teherbe :) Sok sikert!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, aranyosak vagytok!

Milyen vizsgalatokat vegeznek el ha mar 1 eve nem sikerul a baba?

Legjobb válasz: Pontosítok,elsõ vagyok:D szóval a köldökön át végzett azért jobb,mert ha van elzáródás akkor ott helyben meg is oldják,igaz ez 3 nap ,de nem kell 2x bemenni.Sok sikert:)

Pontosítok, elsõ vagyok:D szóval a köldökön át végzett azért jobb, mert ha van elzáródás akkor ott helyben meg is oldják, igaz ez 3 nap , de nem kell 2x bemenni.Sok sikert:)
Nekem nem köldökön át csinálták az átjárhatóságit, pár perc volt az egész, és rögtön mehettem haza. Nem voltak átjárhatók a petevezetékeim, ettõl a vizsgálattól mégis felszabadult!
Szia! Mi rögtön meddõségibe mentünk. Nekem a 3. és a 22. napon vérvétel és nõgyógyászati vizsgálat, a 22. napon vizelet vizsgálat is. Férjemnek spermavizsgálat és vérvétel kétszer. Ezek az elsõ lépések.
Van e peteérés, erre gyógyszert adnak és 3 hónapig figyelik van-e érésed tõle és ha van mikor, utána a párodnak spermavizsgálat.Késõbb ha ezekkel nincs baj akkor jön az átjárhatósági vizsgálat, nincs e elzáródva a petefészked, ezt vagy a köldökön át végzik, ehhez 3 napig bent kell lenned, vagy felhelyeznek egy ballont a méhedbe, szétfeszitik és folyadékot fecskendeznek be, megnézik nincs e elzáródás, ez fájdalmas mert érzéstelenitõ nélkül végzik de ki lehet birni és aznap haza is mehetsz(nekem ez volt az utobbi).Ha itt sincs semmi akkor általában a Kaáli intézetbe küldenek.Legalábbis nekünk igy volt.De mi az intézetbe nem jutottunk el mert egyrészt sokba kerül, másrészt terhes lettem:D én arra gndolok, hogy mivel átmosták a petevezetéket valószinû az is segitett. Ja még az kifelejtettem, hogyha esetleg elzáródás van azt egy kisebb mûtéttel meg tudják oldani.

Milyen vizsgálatokat lehet még csinálni, ha nem jön a baba?

Volt hormonvizsgálatom, h?mér?ztem, csináltam ovu tesztet is és minden rendben volt. Átjárható vagyok,laparoszkópos m?tét keretében is mindent rendben találtak.Páromnál is minden rendben van!

Legjobb válasz: SZerinteb töb örvostolis kellene véleményt kérned,nemtudomhogy csak egyhez jársz e.a koleganöm ugyanebben a helyzetben volt ,már teljesen lemontak rola aztmondták neki menyen fel pestre,de most egy orvos az inszemináciot csinálja nála,ha ott az elsö 3-nem sikerül ö aztmondta akkor kellene neki lonbikra menni

SZerinteb töb örvostolis kellene véleményt kérned, nemtudomhogy csak egyhez jársz e.a koleganöm ugyanebben a helyzetben volt , már teljesen lemontak rola aztmondták neki menyen fel pestre, de most egy orvos az inszemináciot csinálja nála, ha ott az elsö 3-nem sikerül ö aztmondta akkor kellene neki lonbikra menni

Milyen vizsgálatok vannak ha nem jön össze a baba? Kapok Clostilbegytet mert nem volt peteérésem, de már van. Kapok sárgatesthormont beágyazódás elősegítésére és tüszőrepesztő szurit. Ezeket mind hüvely uh alapján.

Legjobb válasz: Szia! Ha meddõségi centrumba mentek, akkor hormonvizsgálat van a 3. és a 22. napon vérbõl, majd vizelet vizsgálat. Nõgyógyászati vizsgálat, majd petevezeték átjárhatósági. A férjednek két spermavizsgálat, vérvétel. Nagyjából ennyi, elsõ körben.

Szia! Ha meddõségi centrumba mentek, akkor hormonvizsgálat van a 3. és a 22. napon vérbõl, majd vizelet vizsgálat. Nõgyógyászati vizsgálat, majd petevezeték átjárhatósági. A férjednek két spermavizsgálat, vérvétel. Nagyjából ennyi, elsõ körben.
Átjárhatósági vizsgálatot javaslom ultrahangosat válassz, ha lehet, én inkább kifizettem az árát, minthogy kórházban töltsek három napot, és totál megérte, mert szinte azonnal jól voltam utána, és mehettem haza. Pedig kb 100km-t utaztam a vizsgálatért, de nem volt gond. Szorítok, hogy hamar összejöjjön!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Hét elején megyek a nõgyógyászhoz, remélem most már mond valamit, hogy hogyan tovább...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!