Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a baba, akkor a (940 db)

Ha sikerül a baba, akkor a menstruációt megelőző napokban, esetleg 1 hétben érezni tompa szorítást, fájdalmat vagy valamit vagy ez elmarad és onnan sejteni, hogy nem fog megjönni?

Van más valami a menstruációt megel?z? napokban mint szokott lenni vagy egyszer?en minden megy a maga útján és eljön a nap és egyszer?en nem jön meg?

Legjobb válasz: Apró görcsöket és azt a "meg fog jönni" érzést éreztem, de nem jött meg.

Apró görcsöket és azt a "meg fog jönni" érzést éreztem, de nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Ez oké, de minden ugyan úgy zajlott? Mennyivel a mensi napja elõtt voltak ezek az apró fájdalmak?

Havanese kiskutyánk állandóan ugat, ha idegenek mászkálnak a lépcsőházban. Félek, ha meglesz a baba akkor sem fogja ezt abbahagyni. Változhat a viselkedése a baba miatt? Nem szeretnénk a kutyusról sem lemondani, nagyon szeretjük.

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy õ a baba miatt változtatna a viselkedésén, legalább is ilyen irányban, még az is lehet, hogy védeni akarja majd és gyakrabban, vagy hangosabban jelez majd. Igyekezzetek minél elõbb lebeszélni õt a hangoskodásról, még mielõtt megérkezne e baba.

Nem hinném, hogy õ a baba miatt változtatna a viselkedésén, legalább is ilyen irányban, még az is lehet, hogy védeni akarja majd és gyakrabban, vagy hangosabban jelez majd. Igyekezzetek minél elõbb lebeszélni õt a hangoskodásról, még mielõtt megérkezne e baba.
Máltaim van, 8 éves volt mikor jött a baba, vagyis egy kategoriás a te kutyáddal:) az enyém brutálhülye tud lenni, családi házban lakunk, de a hálóból kinézve az utcára ugatta, aki elment a ház elõtt, ez volt a hobbyja:) én az utolsó hónapban megkezdtem a nevelést jobb késõbb, mint soha alapon. Eddig sosem szóltam érte, de most igen. Mikor rákezdte, vagy már láttam mire készül, mindig ugyanazt mondtam: csönd legyen!!! És jó szigorúan. Odamentem hozzá, fogtam a hátát és ugy mondtam. Amikor megszületett a fiam, mintha elvágták volna ezt az ugatós viselkedését, sosem keltette fel. Csak akkor vakkantott, ha fent volt:) amikor kezdi a morgást, kapd el és azonnal szólj rá!
Szia! Én csak azt tudom javasolni, hogy nézd a Spektrum adását, ott van Victoria mûsora aki segít megnevelni a kutyákat. Barátnõmék az ott látottak alapján megoldották a problémát. A mûsor címe: A póráz két végén

Ha egy picit rápisil az ágyneműdre (nem a baba sájátjára) a baba, akkor mindig le szoktad cserélni?

Legjobb válasz: Egyertelmu. Igenytelenseg lenne nem kicserelni. Aposodnak igaza van.

Egyertelmu. Igenytelenseg lenne nem kicserelni. Aposodnak igaza van.
Mert aludnál pisis ágynemûben?
fujj, persze, hogy lecserélem, mikor elkezdenek a bacik dolgozni akkor kegyetlen büdös lesz! de ha nem büdösödne be is lecserélném...
Persze, mert bebüdösödik! Még a paplant is kimosom, nem csak a huzatot, mert förtelem másnapra milyen amónia szaga van!

A párom még nem vált el, viszont az ex teherbe esett valaki mástól. Azt hallottuk, ha megszületik a baba, akkor egyből a párom nevét kapja. Követelhet gyerektartást az ex úgy is, ha nem a páromé a gyerek? Vagy ilyenkor ez hogy működik?

Legjobb válasz: A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa,akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni

A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa, akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni
"bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; " Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni.
Igen az õ nevére kerül elõször, igen ha olyan aljas akkor igen követelhet. De õ kérheti a bíróságon, az apasági vélemény megdöntését, így pedig DNS tesztre kötelezi a bíróság. És a vesztesnek kell kifizetnie, így nagyon megszívhatja. Különben meg ha követelõzik, akkor a párod követelje a láthatás. Nem hiszem, hogy egy idegennek jó szível adná a gyerekét.
1. házasság alatt automatikusan a férj nevét kapja a gyerek; 2. gyerektartást követelhet, de a párod kérheti az apaság megállapítását, bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; 3. normálisabb bírónál elég az, hogy külön élnek;
Automatikusan a párod nevére fog kerülni a gyerek. Ha a nõ bíróságra fordul gyermektartás miatt, ott el kell mondani, hogy nem is élnek már együtt, válófélben vannak, valószínûleg mástól van a gyerek. Ekkor dns tesztet rendel el a bíróság, és ha kiderül, hogy nem a párod az apa, akkor anyuka nagyot fog koppanni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni." Polgári pernél az állítást vitatónak kell a szakértõi költségeket állnia, és utólag kérheti a vesztestõl a költségei megtérítését!
Persze, simán.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi!

3hetes babám nem akar büfinzi. Mit csináljak vele? Ha bukik a baba akkor még utánna mellre teszitek, vagy azt jelenti nem éhes és a felesleg jön ki?

Hiába teszem a vállamra, simogatom a hátát, ütögetem a fenekét, nem jön a büfi. Sokszor elalszik cicin,akkor felkeltitek büfizni?

Legjobb válasz: Elvileg jobb felkelteni mert van, hogy csak 20 perc múlva jön a büfi és hát akkor felkell, legalábbis nálunk ez volt és van is. Ha nem eszik nagyon mohón akkor elképzelhetõ, hogy nem nyel annyi levegõt, az elején nekünk is ez volt, hogy nem akart büfizni az elsõ hónapba, e azóta szépen büfizik csak sajnos nagyon bukós lett. Én nem tettem vissza cicire, mert akkor pedig még többet bukot. Egyébként a bukás nagy része nyál. 4 hónapos a babám

Elvileg jobb felkelteni mert van, hogy csak 20 perc múlva jön a büfi és hát akkor felkell, legalábbis nálunk ez volt és van is. Ha nem eszik nagyon mohón akkor elképzelhetõ, hogy nem nyel annyi levegõt, az elején nekünk is ez volt, hogy nem akart büfizni az elsõ hónapba, e azóta szépen büfizik csak sajnos nagyon bukós lett. Én nem tettem vissza cicire, mert akkor pedig még többet bukot. Egyébként a bukás nagy része nyál. 4 hónapos a babám
A bukás jelentheti, hogy böfivel jött fel tej is, de azt is, hogy fullon van a pocak. Az én babám négy hónapos koráig nem böfizett, szóval én nem is ébresztettem fel. Az orvos azt mondta van ilyen, nem minden baba böfizik-hogy igaz-e nem tudom, egyik napról a másikra jött rendbe. Ha hasra teszed le aludni, elvileg kimaradhat a böfiztetés, mert úgy elintézi õ.
Ha alszik is legalább 8-10 percig tarsd függõlegesen a válladon, ennyi idõ alatt kijön a levegõ. A fiam egy párszor rámhozta a frászt amikor nem büfiztettem és bukott. 10 hónapos baba anyukája

Van egy csomó hitelem amit nem fizetek. Ha eladom a házamat akkor a bank nem tudja behajtani rajtam a pénzt?

Legjobb válasz: Ha nincs bejelentett állásod és otthon, a párna alatt tartod a pénzed, illetve semmi más tulajdonod sincs akkor nem. Minden egyéb esetben igen.

Ha nincs bejelentett állásod és otthon, a párna alatt tartod a pénzed, illetve semmi más tulajdonod sincs akkor nem. Minden egyéb esetben igen.
Hát azért a végrehajtót kiküldhetik hozzád, és a fizetésedbõl is tilthatnak, már ha van bejelentett munkahelyed.
Ha nem jelzáloghiteled van és a pénz nem hozzáférhetõ a banknak, akkor nem tudják.
Akkor még a Nav is meglátogat majd.
Ha megkapod a pénzt egybõl utald külföldri számlára.Pl Skrill-re(Monybookers).Ott nem férhetnek hozzá, csak te.Kapsz egy bankátyát amivel a világon bárhol fektudsz venni és itthon semmi nyoma.
A végrehajtó viszont gyakran meglátogat, és lefoglal mindent, amit tud, pl. tv, porszívó, zokni.... Ma már ez nem mûködik.
a bank engedélye nélkül el sem adhatod szerinted nem tenné mindenki ezt, ha megoldást jelentene?
A francokat! Ha ezt meglépi a behajtó nem tud elvinni semmit, a fõbérlõ vagy tulaj cuccait nem viheti el. Inkább a Navval lehet baj, de ha nincs semmi a nevén akkor az se...
Pedig fedezetelvonás, fedezetet nem csak valamilyen ingó vagy ingatlan joggal való megterhelése jelenthet, hanem bármi ami az adósság kielégítését szolgálhatja, lehet ez egy nyomtató, kés, pohárkészlet, akármi.
elozo, ne faradj, 0%-nyira hasznos csak a jogilag teljesen korrekt valaszom...a tied is ennyire lesz ertekelve, mivel a magyarok jo resze meg mindig azt hiszi, hogy a hitel ingyen van es meg lehet uszni a visszafizetest
2013-tól a közeli hozzátartozók vagyonát is vizsgálják, pont emiatt. Ha meglátják hogy valami rokonnak adtad el a házad, miközben hiteled volt, megszivatnak.
fedezetelvonasnak nincs koze ahhoz, hogy fedezetkent van-e a haz feltuntetve a hitelnel...ha egyertelmuen annak megakadalyozasa a cel, hogy a hitelezo ne jusson a penzehez, vagy ne legyen mit vegrehajtani az fedezetelvonas .... foleg, ha nincs tilthato jovedelem, vagy az tul alacsony a hitelosszeghez kepest
"fedezetelvonasnak minosul" Nem az ingatlan a fedezete a hitelre, különben el se adhatná.
fedezetelvonasnak minosuk, ami buncsekekmeny...a fizetesednek amugy 50%-a letilthato
Nem az adófizetésre vagy az illetékre nem figyel, hanem, hogy a fennmaradó összegbõl mit vesz. Ha egy nap alatt eljátssza, az az õ dolga.
A NAV annyira nem vizsgalodik, hogy 2eve eladtunk egy kiskertett 650ezer forintert nem lett beleirva a bevallasba modnvan nem nagy osszeg.... Most tavasszal mar belet kerve a 2eves bevallos mert szerintuk nem stimmelt. Mivel a fold hivatal lejelenti a dolgokat, ugyhogy nagoyn kell figyelni!
13. A Nav nem fog vizsgálódni, ha a kérdezõ túró rudira költi a pénzt, a Nav akkor se szólhatna.Haszonélvezet maradjon rajtad.
A kérdező hozzászólása: Már írtam, hogy nem adom el csak más nevére íratom.
Ha eladod a hazad a NAV tuti utannad fog vizsgalodni, hogy hol a penz illetve az ado ami eladas utan keletkezik... Vigyazz vele nagyon. Arra figyelj, hogy a haszonelvezeti jogrol ne mondj le mert az erosebb mint a tulajdonjog..
Mondjuk olyanra irasd, akiben vakon megbízol, mert ezután semmi akadálya annak, hogy a szóbeli megállapodást felrúgva egyszerûen eladja a házad. És ne tarts otthon túl sok készpénzt. A végrehajtó azt eltulajdoníthatja, ha a tartozásod abba a szakaszba ér.
A kérdező hozzászólása: Akkor oké.
A kérdező hozzászólása: Nem kapok pénzt csak papíron adom el de én továbbra is benne fogok lakni mint albérlõ.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem mivel nincs a házon jelzálog.
Kérdezõ, akinek a nevére íratod a házadat, adózni fog. T a látszólag befolyó összeg után adózni fogsz. Ezek nem kevés pénzek. Lehet, hogy inkább a tartozást kéne rendezni? Soha a büdös életbe nem lehet bejelentett munkaviszonyod, mert egybõl rád szállnak.

Ha elfolyik a magzatvíz, akkor a baba megszülteik, akár hanyadik héten is tartunk, ugye? Akkor már nem lehet visszatartani?

Nem a szivárgásra gondolok,hanem amikor rendesen elfolyik. Egyébként 35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 24 órán belül meg kell születnie a fertõzésveszély miatt.Könnyû szülést nektek!

24 órán belül meg kell születnie a fertõzésveszély miatt.Könnyû szülést nektek!
Ez esetben a szülésnek 24 órán belül le KELL folynia (akár hüvelyi, akár mûtéti úton), mert minél hosszabb ideig van fenn az állapot, annál nagyobb az esély a felszálló fertõzésre.
Akkor igen, de 35. hét az nem olyan vészes már, mármint a koraszülöttség szempontjából.

Ha nem fér be a cipő a baba lába és a cipő közé akkor már nem jó? Kisfiamnak úgy vettem most cipőt, mert ahova befért abban nem tudott menni, mert nagy volt rá, lötyögött a lábán, kijárt a sarka.

Legjobb válasz: Szia!Nem az ujjadra gondoltál a kérdésben..? Mindegy is.Én is úgy jártam,ahogy te.Amelyik cipõt az "ujjas módszerrel" vettem meg a kisfiamnak,talán még õsszel is nagy lesz rá.A legbiztosabb,ha leméred.De ha így most szemmérték alapján jó a cipõ,akkor nem kell foglalkozni mással,jó és kész.

Szia!Nem az ujjadra gondoltál a kérdésben..? Mindegy is.Én is úgy jártam, ahogy te.Amelyik cipõt az "ujjas módszerrel" vettem meg a kisfiamnak, talán még õsszel is nagy lesz rá.A legbiztosabb, ha leméred.De ha így most szemmérték alapján jó a cipõ, akkor nem kell foglalkozni mással, jó és kész.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, lemaradt az újj szó:)
A babák nem csak enni akarnak, ha vágynak a szopira, hanem megnyugtatásra, lazulásra, biztonságra. Lehet ezért akar szopizni.
Szerintem is csak meg akar nyugodni, azért akar szopizni. Egyébként németül a szopzni szava: "stillen". Ez egyben azt is jelentei magyarul (a "szopizni" jelentés mellett), hogy "nyugtatni, megnyugtatni". :) nem véletlen! :)
A kérdező hozzászólása: de közben akkorákat nyel, mintha nem evett volna már 2 napja.ezért nem értem.
2. vagyok: persze, hogy nyel. Ha már cicin van, kihasználja az alkalmat, és eszik is kicsit. Meg ha cicin van, akkor jön tejci. Ha már jön, akkor még szép, hogy azt be is nyeli.
Én fiam is nagyon hasfájós volt õ is ugyanezt csinálta.Azt olvastam hogy szegény a hasfájást van hogy összetéveszti még az éhséggel, nem tudja eldönteni még mi a baja, aztán azért csinálja.Hülyén hangzik de tényleg ezt írták.Ha ráetetsz csak roszabb lesz a helyzet mert az elõzõt még meg se emészti már rányomatod neki a következõ adagot.Inkább adj neki édesköményteát ilyenkor szopi helyett, mert nem mindig valószínû hogy éhes.Tapasztalatból írom mert nekünk aztán kijutott rendesen:-))Most 6hónapos 4hónaposan múlott el teljesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.az a baj, ha meg nem adok enni neki, akkor azért sír.mert ha kap enni, akkor megnyugszik és nagy nehezen elalszik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!