Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a baba, akkor (940 db)

18 hetes terhes vagyok, néha a méhemnél lüktetést érzek, a párom amikor a kezét odarakja ő is szokta. Ez ha nem a baba, akkor mi?

Valaki azt mondta, csak beképzeljük, mert még korai, hogy érezzük kézzel.

Legjobb válasz: Szia, az a saját szívverésed.

Szia, az a saját szívverésed.
Biztos hogy a babát érzitek! Mért lenne korai 4, 5 hónaposan? Pont hogy itt az idelye az elsõ mozgásoknak! Gratulálok!!!
szia! az amit éreztek nagy valószínûséggel a baba mocorgása. ilyen korban már lehet érezni, de 1-2 hét mulva már olyan erõteljes lesz, hogy naponta többször is érezni fogod.

Havanese kiskutyánk állandóan ugat, ha idegenek mászkálnak a lépcsőházban. Félek, ha meglesz a baba akkor sem fogja ezt abbahagyni. Változhat a viselkedése a baba miatt? Nem szeretnénk a kutyusról sem lemondani, nagyon szeretjük.

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy õ a baba miatt változtatna a viselkedésén, legalább is ilyen irányban, még az is lehet, hogy védeni akarja majd és gyakrabban, vagy hangosabban jelez majd. Igyekezzetek minél elõbb lebeszélni õt a hangoskodásról, még mielõtt megérkezne e baba.

Nem hinném, hogy õ a baba miatt változtatna a viselkedésén, legalább is ilyen irányban, még az is lehet, hogy védeni akarja majd és gyakrabban, vagy hangosabban jelez majd. Igyekezzetek minél elõbb lebeszélni õt a hangoskodásról, még mielõtt megérkezne e baba.
Máltaim van, 8 éves volt mikor jött a baba, vagyis egy kategoriás a te kutyáddal:) az enyém brutálhülye tud lenni, családi házban lakunk, de a hálóból kinézve az utcára ugatta, aki elment a ház elõtt, ez volt a hobbyja:) én az utolsó hónapban megkezdtem a nevelést jobb késõbb, mint soha alapon. Eddig sosem szóltam érte, de most igen. Mikor rákezdte, vagy már láttam mire készül, mindig ugyanazt mondtam: csönd legyen!!! És jó szigorúan. Odamentem hozzá, fogtam a hátát és ugy mondtam. Amikor megszületett a fiam, mintha elvágták volna ezt az ugatós viselkedését, sosem keltette fel. Csak akkor vakkantott, ha fent volt:) amikor kezdi a morgást, kapd el és azonnal szólj rá!
Szia! Én csak azt tudom javasolni, hogy nézd a Spektrum adását, ott van Victoria mûsora aki segít megnevelni a kutyákat. Barátnõmék az ott látottak alapján megoldották a problémát. A mûsor címe: A póráz két végén
Semmi értelme nincs.
Szerintem eleve a projektorochis körforgónak nincs értelme. Jó, oké, lehet, h nézi a gyerek, de mikor? Ahhoz be kell sötétíteni, h látszódjon, sötétben meg aludni kéne megtanítani, nem pedig villódzó fényeket figyeltetni. Szerintem ez egy fölösleges, pénzlehúzos dolog. Persze akinek van rá... Egyébként én a baldachinról is lemondtam a végén, mert rájöttem, h az is csak egy fölösleges pucc a kiságyon. És tényleg folyton útban is lett volna.
A kislanyom imadja. Mi fisher price-t vettünk, ami ernyös es amikor forgokent is hasznaljuk, akkor az ernyö belsejebe vetitett. Epp a napokban szereltem le az ernyöt, mert ha felall a kisagyban, akkor beleveri a fejet. Most csak projektorkent funkcional. 10 honapos a lanyom.
baldachinunk nem volt. Utolso vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint úgy van értelme (már ha van), ha nincs baldachin. Mivel már a baldachint megvettem, így ahhoz igazítom a többi dolog vásárlását. Én úgy vagyok vele, hogy persze, másra is kellhet az a pénz, de a gyerkõcért mindent, ha az Õ érdekeit szolgálja. De látom a projektor hasznosságáról is megoszlanak a vélemények.
Elsõ idõkben nem is fogja látni, utána meg gondolom nem az egész napját fogja az ágyban tölteni hogy a falat nézze:) Nekünk sima körforgónk volt, Baldachin is.Körforgóra kötöttünk mindenféle színes anyagmaradékot.Tökéletesen elég volt.Gondolom elsõ baba.óvatosan a millió felesleges dologgal:) ))

A párom még nem vált el, viszont az ex teherbe esett valaki mástól. Azt hallottuk, ha megszületik a baba, akkor egyből a párom nevét kapja. Követelhet gyerektartást az ex úgy is, ha nem a páromé a gyerek? Vagy ilyenkor ez hogy működik?

Legjobb válasz: A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa,akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni

A párod indíthatja az apaság vélelmének megdöntése iránti pert.Nem biztos hogy kell DNS teszt.Ha az ex is azt mondja hogy nem a volt férj az apa hanem az új párja akkor nem is kérnek DNS tesztet.Csak akkor ha esetleg az ex feleség azt mondja hogy a párod az apa.Viszont ha bebizonyosodik hogy az ex hazudott és nem a párod az apa, akkor a költségeket az ex feleségnek kell fizetni
"bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; " Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni.
Igen az õ nevére kerül elõször, igen ha olyan aljas akkor igen követelhet. De õ kérheti a bíróságon, az apasági vélemény megdöntését, így pedig DNS tesztre kötelezi a bíróság. És a vesztesnek kell kifizetnie, így nagyon megszívhatja. Különben meg ha követelõzik, akkor a párod követelje a láthatás. Nem hiszem, hogy egy idegennek jó szível adná a gyerekét.
1. házasság alatt automatikusan a férj nevét kapja a gyerek; 2. gyerektartást követelhet, de a párod kérheti az apaság megállapítását, bár nem két forint a DNS-teszt, és nehéz behajtani az asszonyon; 3. normálisabb bírónál elég az, hogy külön élnek;
Automatikusan a párod nevére fog kerülni a gyerek. Ha a nõ bíróságra fordul gyermektartás miatt, ott el kell mondani, hogy nem is élnek már együtt, válófélben vannak, valószínûleg mástól van a gyerek. Ekkor dns tesztet rendel el a bíróság, és ha kiderül, hogy nem a párod az apa, akkor anyuka nagyot fog koppanni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
"Ez azért nem így van. Bíróságon a vesztes félnek kell fizetni, ha bebizonyosodik, hogy az anya hazudik akkor a kérdezõnek egy árva fillért nem kell fizetni." Polgári pernél az állítást vitatónak kell a szakértõi költségeket állnia, és utólag kérheti a vesztestõl a költségei megtérítését!
Persze, simán.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi!

3hetes babám nem akar büfinzi. Mit csináljak vele? Ha bukik a baba akkor még utánna mellre teszitek, vagy azt jelenti nem éhes és a felesleg jön ki?

Hiába teszem a vállamra, simogatom a hátát, ütögetem a fenekét, nem jön a büfi. Sokszor elalszik cicin,akkor felkeltitek büfizni?

Legjobb válasz: Elvileg jobb felkelteni mert van, hogy csak 20 perc múlva jön a büfi és hát akkor felkell, legalábbis nálunk ez volt és van is. Ha nem eszik nagyon mohón akkor elképzelhetõ, hogy nem nyel annyi levegõt, az elején nekünk is ez volt, hogy nem akart büfizni az elsõ hónapba, e azóta szépen büfizik csak sajnos nagyon bukós lett. Én nem tettem vissza cicire, mert akkor pedig még többet bukot. Egyébként a bukás nagy része nyál. 4 hónapos a babám

Elvileg jobb felkelteni mert van, hogy csak 20 perc múlva jön a büfi és hát akkor felkell, legalábbis nálunk ez volt és van is. Ha nem eszik nagyon mohón akkor elképzelhetõ, hogy nem nyel annyi levegõt, az elején nekünk is ez volt, hogy nem akart büfizni az elsõ hónapba, e azóta szépen büfizik csak sajnos nagyon bukós lett. Én nem tettem vissza cicire, mert akkor pedig még többet bukot. Egyébként a bukás nagy része nyál. 4 hónapos a babám
A bukás jelentheti, hogy böfivel jött fel tej is, de azt is, hogy fullon van a pocak. Az én babám négy hónapos koráig nem böfizett, szóval én nem is ébresztettem fel. Az orvos azt mondta van ilyen, nem minden baba böfizik-hogy igaz-e nem tudom, egyik napról a másikra jött rendbe. Ha hasra teszed le aludni, elvileg kimaradhat a böfiztetés, mert úgy elintézi õ.
Ha alszik is legalább 8-10 percig tarsd függõlegesen a válladon, ennyi idõ alatt kijön a levegõ. A fiam egy párszor rámhozta a frászt amikor nem büfiztettem és bukott. 10 hónapos baba anyukája
A babák nem csak enni akarnak, ha vágynak a szopira, hanem megnyugtatásra, lazulásra, biztonságra. Lehet ezért akar szopizni.
Szerintem is csak meg akar nyugodni, azért akar szopizni. Egyébként németül a szopzni szava: "stillen". Ez egyben azt is jelentei magyarul (a "szopizni" jelentés mellett), hogy "nyugtatni, megnyugtatni". :) nem véletlen! :)
A kérdező hozzászólása: de közben akkorákat nyel, mintha nem evett volna már 2 napja.ezért nem értem.
2. vagyok: persze, hogy nyel. Ha már cicin van, kihasználja az alkalmat, és eszik is kicsit. Meg ha cicin van, akkor jön tejci. Ha már jön, akkor még szép, hogy azt be is nyeli.
Én fiam is nagyon hasfájós volt õ is ugyanezt csinálta.Azt olvastam hogy szegény a hasfájást van hogy összetéveszti még az éhséggel, nem tudja eldönteni még mi a baja, aztán azért csinálja.Hülyén hangzik de tényleg ezt írták.Ha ráetetsz csak roszabb lesz a helyzet mert az elõzõt még meg se emészti már rányomatod neki a következõ adagot.Inkább adj neki édesköményteát ilyenkor szopi helyett, mert nem mindig valószínû hogy éhes.Tapasztalatból írom mert nekünk aztán kijutott rendesen:-))Most 6hónapos 4hónaposan múlott el teljesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.az a baj, ha meg nem adok enni neki, akkor azért sír.mert ha kap enni, akkor megnyugszik és nagy nehezen elalszik.

Ha sikerült a baba, akkor már beágyazódás idõszaka alatt magasabb a hõ, vagy a beágyazódás ezt nem befolyásolja és a köv. Mensiig magasabb is lenne?

11 napja voltunk együtt a párommal. Igazából semmiféle beágyazódási tünetet nem érzek. Viszont néha megszédülök, ami rám sosem volt jellemzõ. De gondolom ez mástól lehet, nem tudom miért van így. A hõm igazából úgy alakul ahogy minden hónapban is szokott. Nem vettem észre változást.

Legjobb válasz: nem, nekem semmi hõváltozás nem volt... sõt, vártam hogy hátha leesik, többször is mértem (mert ugye azt mondják akkor egy napra leesik), de semmi ilyen nem történt. Nekem voltak szurkálásaim, ezért is próbáltam valami jelet keresni a görbémben is. De a szurkálás ritka ám, gyakoribb hogy nem veszel észre semmit. 12. dpo-tól kezdõdött a sokat pisilés, bár lehet hogy ez is csak pszichológiailag, mert 12. dpo hajnalban halvány pozit teszteltem. A méhem már nagyon korán fájni kezdett a szalagok nyúlásától, de csak mert hátrahajló

nem, nekem semmi hõváltozás nem volt... sõt, vártam hogy hátha leesik, többször is mértem (mert ugye azt mondják akkor egy napra leesik), de semmi ilyen nem történt. Nekem voltak szurkálásaim, ezért is próbáltam valami jelet keresni a görbémben is. De a szurkálás ritka ám, gyakoribb hogy nem veszel észre semmit. 12. dpo-tól kezdõdött a sokat pisilés, bár lehet hogy ez is csak pszichológiailag, mert 12. dpo hajnalban halvány pozit teszteltem. A méhem már nagyon korán fájni kezdett a szalagok nyúlásától, de csak mert hátrahajló
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!

Ha nem volt baba akkor mitől volt hcg a véremben? Biológiai terhesség?

Múlt héten halvány 4 nap késés után +teszt reggel délután begörcsöltem, véreztem nagyon. El mentünk a kórházba, sürg?sséggel hcg-t néztek 2 alatt volt. Akkor volt terhesség csak elment?Nem mondtak semmit az orvosok!

Legjobb válasz: Szia! Valószínû ez egy igen korai vetélés volt. Erre jel az, hogy erõsen véreztél. A vetélés többek közt azért is elindulhat, ha nem elég magas a hcg szint (ezt sárgatesthormon- elégtelenségnek is nevezik) Nyugi, ez nem befolyásolja a késõbbi terhességet!

Szia! Valószínû ez egy igen korai vetélés volt. Erre jel az, hogy erõsen véreztél. A vetélés többek közt azért is elindulhat, ha nem elég magas a hcg szint (ezt sárgatesthormon- elégtelenségnek is nevezik) Nyugi, ez nem befolyásolja a késõbbi terhességet!
Szia! Természetesen, amennyiben teljesen egészséges lett volna megmaradt volna. Egy egészséges terhességet semmi sem szakít meg még egy lépcsõrõl leesés sem. Abszolút nem vagy hibás sem te sem a párod. Ez csak egyfajta biológiai dolog, hogy csak teljesen egészséges terhesség maradjon meg. Más még 9 hónaposan is kapál. Semmi baj, neked ehhez semmi közöd sem volt, és figyeld meg, nemsoká beköszönt a gólya hozzád :) Tényleg hidd el, ez így van ahogy mondtam, egészségügyis vagyok :) Kívánom a mielõbbi gyermekáldást :)
Sajnos ez terhesség volt, minden bizonnyal. HCG t másképpen nem termelhetsz. Ha ilyen korán elment, akkor valami genetikai probléma volt, a természet az ilyet magától kiszûri. Nekem is volt egy ilyen korai vetélésem, a bunkó doki azt írta fel, hogy menstruálok, 6 hét után és egy + teszttel. Nekem nem csinált vérvizsgálatot, mondjuk vasárnap éjjel volt.. Utána minden jól ment, most 1, 5 éves a kisfiam :) Fel a fej!
Szia! Sajnos én is csak azt tudom megerõsíteni, amit elõttem írtak:-( A szervezet csak akkor kezdi el a HCG-t termelni, ha valaki terhes. Sajnos én is elvetéltem, nekem is a HCG szintem hasonlították össze két vérvételbõl, mert uh-n nem láttak semmit. Nagyon sajnálom, de próbálj meg erõs lenni, és csak arra koncentrálni, hogy most felerõsítsd a szervezeted, lelkedet!!Hamarosan úgyis próbálkozhattok, és akkor minden rendben lesz, majd meglátod!
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugtat! Akkor beteg volt, akkor jobb is így.Ha egészséges lett volna megmaradt volna? Ástam, kapáltam...õszi munkák a kis virágoskertben.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy úgy lesz. Köszi a biztatást.
2. vagyok. Ne hibáztatsd magad! Tudom, nem könnyû, mi 9 hetesen veszítettük el õt... Nekem akkor már kis listám is volt, hogy miket kell venni.... Én is magamat hibáztattam, mert én meg tornáztam Rubint Rékára a ciklus 2. felében..., de aztán rájöttem, hogy semmi értelme, mert azóta újra babát várok, ekkor meg építkeztünk, és toltam a talicskát, meg lapátoltam bele a sittet, és mégis itt a babám!!! Ez nem tõlünk függ! Ha egészséges, akkor megmarad, ez így igaz! Aztáltal, hogy az elsõ babám elment, leállt a fejlõdésben, biztos vagyok benne, hogy az Ég így óvta meg õt, és minket a beteg élettõl. Fel a fejjel! Itt lesz a csoda, hamarabb is, mint gondolnátok!
Szia! Utolsó válaszoló vagyok. Magadban hiába keresed a hibát, az ilyen idõben történõ vetéléseknek nincs oka az anya részérõl, ha akartál sem tudtál volna ártani. Nem kell szomorkodnod, ezer nõvel történik ez, csak épp nem tud róla. Semmi baj, az élet megy tovább, fel a fejjel :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok. A páromat jobban megviselte , mint engem, bár én magamban keresem, mit csináltam rosszul.De most már jobban odafigyelek. De az is lehet az orvos ad majd vmit, és a legközelebbi megmarad.
Szia! Valóban volt, csak elment :( Sajnálom :( Mindenkinek, aki így jár azt mondom, hogy fel a fejjel, mivel: Az embrionális fejlõdésnek az egyik szakasza a blasztogenezis, amelyben érvényesül a minden vagy semmi elve. Ez azt jelenti, hogy a baba csakis és kizárólag akkor marad életben, ha makulátlanul egészséges. Nem kell félned, ettõl még ugyanúgy lesz kisbabád, aki makk egészséges, ez rengeteg nõvel elõfordul, de sokan nem is tudnak róla. További sok sikert neked!
Sajnos igen, elment a baba. :( De fel a fejjel, ha nem kellett mûtét, nem kell várni, próbálkozzatok tovább! És amint pozi a teszt köv. alkalommal, rögtön doki, és progeszteronpótlásra gyógyszert kérni...! Én 9 hetesen vetéltem el, nekem kellett mûtéti befejezés, de én utána elmentem mindenféle dokihoz, és teljes vérképet nézettem, akkor lett meg a ludas, kicsit alulmûködik a pajzsmirigyem... Neked is megérné, ha a ciklus 3 meghatározott napján vérvételre mennél minimum, aztán majd eldöntitek a dokival, hogy kell-e belgyógyászat, stb. Nekem muszáj volt dokikhoz mennem, mert rettegtem, hogy ez már mindig így lesz, hogy megismétlõdik... De így, hogy megvan a baj, nyugodtabb vagyok. Inkább mondják azt, hogy semmit nem találtak, és csak a közé az 50% közé tartoztál, akiknél a fiatal terhesség vetéléssel végzõdik...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha sikerül a baba, akkor a menstruációt megelőző napokban, esetleg 1 hétben érezni tompa szorítást, fájdalmat vagy valamit vagy ez elmarad és onnan sejteni, hogy nem fog megjönni?

Van más valami a menstruációt megel?z? napokban mint szokott lenni vagy egyszer?en minden megy a maga útján és eljön a nap és egyszer?en nem jön meg?

Legjobb válasz: Apró görcsöket és azt a "meg fog jönni" érzést éreztem, de nem jött meg.

Apró görcsöket és azt a "meg fog jönni" érzést éreztem, de nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Ez oké, de minden ugyan úgy zajlott? Mennyivel a mensi napja elõtt voltak ezek az apró fájdalmak?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!