Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a baba, (2767 db)

Mit gondolnál a szülésről, ha nem a baba lenne a végeredmény?

Legjobb válasz: Ha nem lenne baba, nem lenne szülés.Nem hinném, hogy el lehet képzelni.Ha meghal közben, vagy betegen születik akkor pedig egy leírhatatlan szenvedés de nem testileg.

Ha nem lenne baba, nem lenne szülés.Nem hinném, hogy el lehet képzelni.Ha meghal közben, vagy betegen születik akkor pedig egy leírhatatlan szenvedés de nem testileg.
Elsõ vok. A lelki fájdalmat nem tudja semmi felülmúlni, sajnos tudom:((Nem érdekelt a testi fájdalom, tulajdonképpen nem is fájt.A lelkem viszont szétszakadt.És úgy is maradt.
Sajnálom. Van valakid akivel tudsz beszélgetni, eljársz dolgozni, vagy bárhová? Párod jól van?
Egy picur jót tenne, mindenki ezt mondja. A terhességet pedig túl kell hozzá élni rettegés nélkül.Ha tudják mi okozta akkor meg is tudják elõzni.Keresd meg amiben örömöt találhatsz, mert a leendõ kicsidnek egy ép és vidám anyára lesz szüksége.Ez legyen elõtted. És ugye minden poros, sötét út végén van egy csillogó fény.Mindig van.
Szia! Igen nem testileg viseli meg az embert hanem lelkileg ez nálam is így volt. Tavaly február 24.én nem éreztem mozogni a babát és mentünk a dokihoz nem talált szívhangot és kórházba kerültem de ott sem mondtak semmi biztatót és ez volt életem legrosszabb napja meg kellett szülnöm a babát. Szörnyû volt a kórházba lenni hamar haza is engedtek mert nem volt vágásom a lelkemet meg a doki is mondta hogy az idõ tudja majd csak gyógyítani. Altatóval aludtam és nyugtatokat szedtem pánikrohamaim lettek. Nyáron dolgoztam akkor jobb volt egy kicsit utána semmi és akkor döntöttük úgy hogy probálkozunk. Azóta 20 hetes terhes vagyok és most csak arra tudok gondolni hogy újra én vagyok a legboldogabb ember a világon. Igaz 2 hetente vizsgálatra járok de ennyit megér!!! Szóval szerintem majd a következõ baba mindent meg fog változtatni addig is kitartás és legyél erõs!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Úgy gondoltam, hogy ha halott a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is keresztül mentem ezen, és nem vagyok jobban, olyan, mintha félig én is meghaltam volna.
A kérdező hozzászólása: Nem most történt, már visszamentem dolgozni egy ideje, de olyan mintha minden érzés megszûnt volna bennem, csak az ürességet érzem és a fájdalmat, közömbös vagyok minden iránt, ami eddig örörmet okozott, csak a párom szeretete van aminek örülök. Testileg már jól vagyok, szeretnék gyereket, de semmi pozitív gondolat nincs bennem, nem merek a terhességre gondolni sem.
Semmi értelme nincs.
Szerintem eleve a projektorochis körforgónak nincs értelme. Jó, oké, lehet, h nézi a gyerek, de mikor? Ahhoz be kell sötétíteni, h látszódjon, sötétben meg aludni kéne megtanítani, nem pedig villódzó fényeket figyeltetni. Szerintem ez egy fölösleges, pénzlehúzos dolog. Persze akinek van rá... Egyébként én a baldachinról is lemondtam a végén, mert rájöttem, h az is csak egy fölösleges pucc a kiságyon. És tényleg folyton útban is lett volna.
A kislanyom imadja. Mi fisher price-t vettünk, ami ernyös es amikor forgokent is hasznaljuk, akkor az ernyö belsejebe vetitett. Epp a napokban szereltem le az ernyöt, mert ha felall a kisagyban, akkor beleveri a fejet. Most csak projektorkent funkcional. 10 honapos a lanyom.
baldachinunk nem volt. Utolso vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint úgy van értelme (már ha van), ha nincs baldachin. Mivel már a baldachint megvettem, így ahhoz igazítom a többi dolog vásárlását. Én úgy vagyok vele, hogy persze, másra is kellhet az a pénz, de a gyerkõcért mindent, ha az Õ érdekeit szolgálja. De látom a projektor hasznosságáról is megoszlanak a vélemények.
Elsõ idõkben nem is fogja látni, utána meg gondolom nem az egész napját fogja az ágyban tölteni hogy a falat nézze:) Nekünk sima körforgónk volt, Baldachin is.Körforgóra kötöttünk mindenféle színes anyagmaradékot.Tökéletesen elég volt.Gondolom elsõ baba.óvatosan a millió felesleges dologgal:) ))

Mit érezhetek ha nem a baba mozgása?

Legjobb válasz: Hogy megnyugodj, csinálj egy tesztet. A teszt azért is fontos, mert egy jó barátnõmnek 3x megjött, mire egy sima vizsgálat alatt kiderült, hogy terhes, 13 hetes volt. Ha meg akarod tartani fontos a terhesgondozás elkezdése idõben, ha el akarod vetetni, ne csússz ki a határidõbõl. De valószínû, hogy csak beképzeled a tüneteket, fõleg ha mindig erre gondolsz. Majd írd meg, mi az eredmény!

Hogy megnyugodj, csinálj egy tesztet. A teszt azért is fontos, mert egy jó barátnõmnek 3x megjött, mire egy sima vizsgálat alatt kiderült, hogy terhes, 13 hetes volt. Ha meg akarod tartani fontos a terhesgondozás elkezdése idõben, ha el akarod vetetni, ne csússz ki a határidõbõl. De valószínû, hogy csak beképzeled a tüneteket, fõleg ha mindig erre gondolsz. Majd írd meg, mi az eredmény!
kb egyidõs várandósok lennénk a leírásod alapján. olyan 12-13 hetesek, ilyenkor még nem érezheted a babát. Ez legkorábban a 16 hét környékétõl várható, de még az sem biztos, mivel ezt ált. tapasztalt anyukák érzik ilyen korán. De én már ott is azt írtam, h egy teszt 700ft egy terhességi teszt:)
Persze, hogy be lehet képzelni. Nagyon meglepõdnél ha tudnád, hogy milyen szinten be tudják képzelni azok a nõk akik már olyan szinten rágörcsölnek a témára. Szülésznõnek tanulok és már nem egy olyan esetrõl hallottam, hogy a nõt nem is lehetett meggyõzni róla, hogy nem terhes. Mind a 9 hónapot végighúzta aztán jött a fájásokkal meg a magzatvíz elfolyással és végül az orvosok csak úgy tudták megoldani a dolgot, hogy levezettek egy ál-szülést és a végén közölték, hogy meghalt a baba. Természetesen a nõt pszichiátriára utalták ezek után. Ez csak egy példa volt. Van ilyen. Vegyél egy tesztet, de fogadd el az eredményét. Fiatal vagy még, bármikor lehet babád! 20/L


18 hetes terhes vagyok, néha a méhemnél lüktetést érzek, a párom amikor a kezét odarakja ő is szokta. Ez ha nem a baba, akkor mi?

Valaki azt mondta, csak beképzeljük, mert még korai, hogy érezzük kézzel.

Legjobb válasz: Szia, az a saját szívverésed.

Szia, az a saját szívverésed.
Biztos hogy a babát érzitek! Mért lenne korai 4, 5 hónaposan? Pont hogy itt az idelye az elsõ mozgásoknak! Gratulálok!!!
szia! az amit éreztek nagy valószínûséggel a baba mocorgása. ilyen korban már lehet érezni, de 1-2 hét mulva már olyan erõteljes lesz, hogy naponta többször is érezni fogod.

Havanese kiskutyánk állandóan ugat, ha idegenek mászkálnak a lépcsőházban. Félek, ha meglesz a baba akkor sem fogja ezt abbahagyni. Változhat a viselkedése a baba miatt? Nem szeretnénk a kutyusról sem lemondani, nagyon szeretjük.

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy õ a baba miatt változtatna a viselkedésén, legalább is ilyen irányban, még az is lehet, hogy védeni akarja majd és gyakrabban, vagy hangosabban jelez majd. Igyekezzetek minél elõbb lebeszélni õt a hangoskodásról, még mielõtt megérkezne e baba.

Nem hinném, hogy õ a baba miatt változtatna a viselkedésén, legalább is ilyen irányban, még az is lehet, hogy védeni akarja majd és gyakrabban, vagy hangosabban jelez majd. Igyekezzetek minél elõbb lebeszélni õt a hangoskodásról, még mielõtt megérkezne e baba.
Máltaim van, 8 éves volt mikor jött a baba, vagyis egy kategoriás a te kutyáddal:) az enyém brutálhülye tud lenni, családi házban lakunk, de a hálóból kinézve az utcára ugatta, aki elment a ház elõtt, ez volt a hobbyja:) én az utolsó hónapban megkezdtem a nevelést jobb késõbb, mint soha alapon. Eddig sosem szóltam érte, de most igen. Mikor rákezdte, vagy már láttam mire készül, mindig ugyanazt mondtam: csönd legyen!!! És jó szigorúan. Odamentem hozzá, fogtam a hátát és ugy mondtam. Amikor megszületett a fiam, mintha elvágták volna ezt az ugatós viselkedését, sosem keltette fel. Csak akkor vakkantott, ha fent volt:) amikor kezdi a morgást, kapd el és azonnal szólj rá!
Szia! Én csak azt tudom javasolni, hogy nézd a Spektrum adását, ott van Victoria mûsora aki segít megnevelni a kutyákat. Barátnõmék az ott látottak alapján megoldották a problémát. A mûsor címe: A póráz két végén

A párom azt mondta, hogy nem bánná, ha becsúszna a baba. Ez célzás?

2 éve vagyunk együtt, nem rég született ismer?söknek gyereke, ezért megkérdeztem a páromat, hogy ? mikor szeretne gyereket (csak, hogy tudjam, adta magát a téma). Egyb?l hozzátettem, hogy én 3 éven belül szeretnék. Azt mondta, hogy ? is, de azt se bánná, ha most becsúszna. Én még 2 évig tanulok, ? már évek óta dolgozik, nem élünk együtt. Nagyon szeretnék már kisbabát, és azóta ezen kattogok... Mikor mond ilyet egy férfi?! (Tudja, hogy tervezett babát szeretnék, és kb. mindent megteszek azért, hogy ne csússzon be.) 25N párom 32F

Legjobb válasz: Ez azt jelenti,hogy neki mindegy lesz-e baba vagy sem.Nekünk is becsúszott,de megszakításos módszer mellett.Illetve ez hazugság,mert nem is vette ki,mikor megfogant a kis drágánk.De én rákérdeztem régebben nála,hogy és mi van ha összejön,mivel nem védekezünk rendesen.Õ is azt mondta,neki aztán mindegy.És most örül neki nagyon,hogy lesz baba:)De tanulsz,az mellett ám nehéz lesz,tudom mert nekem is van még 1évem és következõ év kezdetekor szülök.És arra is gondolnod kell,hogy 2év suli és 1év munkád lesz(ha találsz egyáltalán a mai helyzetben:S ) mire eljön a 3év.De nem éltek együtt,így kicsit más azért,mert ki tudja müködne-e a dolog ha összeköltöztök a pici miatt.Nem rémisztgetés és rosszindulat ez,de lakva ismerszik meg a másik ember...De természetesen korban már ideje lenne bõven most egy picinek :) Párom is ezért nem tiltakozott a becsúszás miatt,mert õ 31már én meg bár csak 21,de 16éves korom óta szeretnék gyereket,tehát örülök neki.23hkm

Ez azt jelenti, hogy neki mindegy lesz-e baba vagy sem.Nekünk is becsúszott, de megszakításos módszer mellett.Illetve ez hazugság, mert nem is vette ki, mikor megfogant a kis drágánk.De én rákérdeztem régebben nála, hogy és mi van ha összejön, mivel nem védekezünk rendesen.Õ is azt mondta, neki aztán mindegy.És most örül neki nagyon, hogy lesz baba:) De tanulsz, az mellett ám nehéz lesz, tudom mert nekem is van még 1évem és következõ év kezdetekor szülök.És arra is gondolnod kell, hogy 2év suli és 1év munkád lesz(ha találsz egyáltalán a mai helyzetben:S ) mire eljön a 3év.De nem éltek együtt, így kicsit más azért, mert ki tudja müködne-e a dolog ha összeköltöztök a pici miatt.Nem rémisztgetés és rosszindulat ez, de lakva ismerszik meg a másik ember...De természetesen korban már ideje lenne bõven most egy picinek :) Párom is ezért nem tiltakozott a becsúszás miatt, mert õ 31már én meg bár csak 21, de 16éves korom óta szeretnék gyereket, tehát örülök neki.23hkm
Szia! Nálunk majdnem ugyanez volt a helyzet, csak mi együtt is élünk! (Az Õ házában)! Õ most 33, én 25, februárban volt egy éves a munkaviszonyom és akkor derült ki, hogy jön a Baba!:-) Mi is megszakításosan védekeztünk, de már jóval elõtte megbeszèltük, hogy ha jönni akar a pic, akkor várjuk szeretettel! :-) Szerintem ez azt jelenti, hogy Õ már szeretne Babát, csak ezt így nem minden férfi szereti kimondani! De az is igaz, hogy jó ha van elõtte munkaviszonyod, mert csak a gyes+ csp nagyon kevés egy gyerek felneveléséhez! Az összeköltözésrõl annyit, hogy mi 3 hónap után már együtt laktunk, és 1 éve élünk együtt, szerintem mivel Ti már régebb óta együtt vagytok, ez nálatok nem jelentene gondot!:-) Bocsi, hogy hosszú lett, csak gondoltam segít, ha leírom a mi sztorinkat!:-) Üdv, 20 hetes kismama (25N/33F)
Gondolom, úgy értette, hogy az anyagi körülmények megvannak egy baba felneveléséhez, szóval ha mégis becsúszna, nem lenne gond, meg lehetne tartani. De szerintem elõtte inkább egy ideig együtt kellene élnetek kettesben, nem gondolod? Oké, hogy komoly a kapcsolatotok, de akármennyi ideje jártok, mégis egész más csak találkozgatni és egy lakásban élni. Én biztos nem mernék úgy gyereket vállalni, hogy elõtte nem éltem együtt az apjával.
Szerintem - bár te ismered, mi csak találgathatunk - tán azért mondta, mert a szívével már õ is szeretne gyereket, esetleg csak az ismerõsök példáján felindulva bökte ki. Ettõl még nem biztos, hogy az eszével is jó ötletnek tartaná most rögtön, de így azért tudhatod, hogy õt is komolyan foglalkoztatja a téma és veled tervez. A "3 éven belül" egyébként félreérhetõ fogalmazás, azt jelenti mostantól 3 évig akármikor :) - inkább mondd neki, hogy 2 év múlva kezdhetitek részedrõl.
Ez annyit jelent, hogy szeret, és veled képzeli el az életét, tõled szeretne gyermeket. És azt sem bánná, ha véletlen elõbb jönne, akkor is kitartana melletted és örömmel várná a babát!:) ))
A szerintem menne, az nem ugyanaz, mintha együtt is élnétek :) Teljesen más együtt élni, mint minden nap találkozni.Rossz szokások stb.Mi két hét után költöztünk össze, és 4, 5hónap után lettem terhes.De együtt élünk.Én nem tudnék komolynak tekinteni egy kapcsolatot együtt élés nélkül.Volt akivel 3évet jártam, imádtuk egymást stb.3év alatt 2hetet nem találkoztunk összesen azt is szétosztva az évek során.Teljesen más mégis az együtt élés.Helyedben kicsit élnék vele együtt, megismerném mégjobban a szokásait és jöhet is a baba.Mi is rossz anyagi helyzetbe vagyunk, csak gyest fogok kapni.De egy gyerek, gyerek.Egy kis élet, amiért megéri küzdeni :) Elsõ voltam.

Dologél-ről tapasztalatok? Aélkalmazása? Nem baj ha lenyeli a baba?

Legjobb válasz: Ujjamra nyomom, és bekenem az ínyét, mikor hogy hagyja. Biztosan nyel le belõle valamennyit. Semmi baja nincs tõle.

Ujjamra nyomom, és bekenem az ínyét, mikor hogy hagyja. Biztosan nyel le belõle valamennyit. Semmi baja nincs tõle.
Én is azt használom.Nagyon szereti a pici.Én is az ujjamra nyomom, majd masszírozom az ínébe.Nem baj, ha nyel belõle.
A kérdező hozzászólása: Ez a homeos, ugye?
Ez gyógynövényes.Én is úgy küldtem a mamát a gyógyszertárba, hogy homeost hozzon, de ott azt mondták nincs, csak ezt tudják adni.A homeosnak más a neve.Egyik nap pont itt olvastam valamelyik válaszban, de totál elfelejtettem a nevét.

Tanulófogkrémet nem baj ha lenyeli a baba? Hogyan kell használni? Elvileg 6 hó-tól már használható.

Legjobb válasz: A baba fogkrémeket nem baj ha lenyeli a baba abban nincs fluorid.Mi Nenedent készletet használunk abban van egy kis fogkrém és egy ujjrahúzható szilikon fogkefe.Azt húzom az ujjamra bekenem fogkrémmel és átdörzsölöm a fogait.Mi már 6 hónapos korától azt használjuk...

A baba fogkrémeket nem baj ha lenyeli a baba abban nincs fluorid.Mi Nenedent készletet használunk abban van egy kis fogkrém és egy ujjrahúzható szilikon fogkefe.Azt húzom az ujjamra bekenem fogkrémmel és átdörzsölöm a fogait.Mi már 6 hónapos korától azt használjuk...
Egyetértek, csak akkor nyelje le a baba, ha fluorid nincs benne. Ezért: http://yamaguchy.netfirms.com/7897401/mullins/murder_05.html

Ha egy picit rápisil az ágyneműdre (nem a baba sájátjára) a baba, akkor mindig le szoktad cserélni?

Legjobb válasz: Egyertelmu. Igenytelenseg lenne nem kicserelni. Aposodnak igaza van.

Egyertelmu. Igenytelenseg lenne nem kicserelni. Aposodnak igaza van.
Mert aludnál pisis ágynemûben?
fujj, persze, hogy lecserélem, mikor elkezdenek a bacik dolgozni akkor kegyetlen büdös lesz! de ha nem büdösödne be is lecserélném...
Persze, mert bebüdösödik! Még a paplant is kimosom, nem csak a huzatot, mert förtelem másnapra milyen amónia szaga van!

Ne nevess ki, első babás vagyok, és fogalmam sincs, de érzed azt ha szopik a baba, hogy jön-e, vagy nem a tej?

Úgy értem, a cumisüvegben legalább látod, hogy mennyit evett (tápszeres baba), de én szoptatni akarok, milyen érzés, ha "jön", van róla tudomásod, vagy milyen? Légyszi ne nevessetek ki, tényleg nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet szoptatni.

Legjobb válasz: Szülés után az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, azt szívja ki a baba. Aztán belövell és szinte folyik a mellbõl(szerencsés estben). Ha elkezd szopni a baba hallani fogod ahogy nagy kortyokban nyeli! És ha kicsit kihúzod a bimbód a szájából, látod ahogy spriccel a tej. Aztán meg érezni fogod,ahogy lazább,könnyebb lesz a melled,mert kiürül. Én imádtam szoptatni(van két fiam), remélem neked is sikerülni fog! 28 hkm.

Szülés után az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, azt szívja ki a baba. Aztán belövell és szinte folyik a mellbõl(szerencsés estben). Ha elkezd szopni a baba hallani fogod ahogy nagy kortyokban nyeli! És ha kicsit kihúzod a bimbód a szájából, látod ahogy spriccel a tej. Aztán meg érezni fogod, ahogy lazább, könnyebb lesz a melled, mert kiürül. Én imádtam szoptatni(van két fiam), remélem neked is sikerülni fog! 28 hkm.
Már 2 gyereket szoptattam 20-20 hónapig, és magam sem tudtam igazán eldönteni, hogy mikor váltottak át aktív szopiból komfort szopiba (azaz cumizgatásba) Én addig szoptattam, amíg vagy bealudtak, vagy kiköpték a cicit, vagy (fõleg a másodikkal) meg kellett szakítani valami miatt a szoptatást. Ez így teljesen ok volt mindvégig. Szóval ne izgulj ezen! :o)
Igen, érzed. A szopi legelején, amikor az ún. tejleadás történik, idõnként még fájhat, bizsereghet is a melled, bimbód, ahogy hirtelen a nagyobb mennyiségû tej megtermelõdik és leadódik. De ha ez mégsincs, a babád ritmikus szívásából-nyelésébõl akkor is láthatod, hogy aktívan szivattyúz. Nekem maga a szopizás kicsit olyan volt, mintha cérnát húznának ki a mellembõl, de persze nem fájdalmas értelemben. Vagyis éreztem, hogy jön belõle valami. Ha pedig nem szívja, csak cumizik rajta, akkor nyilván nincs ilyen. Az én lányom nagy cumista volt, sokszor még pödörgette is a nyelvével, de nagyon gyorsan. Na az néha kicsit csikizett is. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, erre voltam kiváncsi, klasszul leírtad, jár a felpont.!
Az elején fõleg éreztem, mert enyhült egy kicsit a feszítõ érzés. Aztán meg ha már nem görcsöl annyit az ember, olyan fárasztó, hogy teljesen bealudtam a szoptatás végére. Sokszor azt éreztem, hogy ellazít mint egy relaxáció. Ha arra gondolsz, hogy a szopi alatt érzed-e, hogy folyik a tej, akkor a válaszon: nem. Amikor elindul a tej, akkor megkönnyebbülést lehet érezni. Amikor meg belövell a rendes tej (3-5 nap) olyan mint egy orgazmus. Ilyenkor beterít mindent a tej.
Na akkor pontosítok: lehet, hogy érezni fogod magát a tejfolyást is, lehet, hogy nem. :) Mondjuk én elég érzékeny voltam erre, több, mint 2 évig éreztem magát a reflexet is. A tanácsadó is csodálkozott ezen, valószínûleg ennyire erõsen mûködtek a hormonjaim. De ez sem általános.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!