Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a babának a (2417 db)

Az mitől van ha beadom a babámnak a nurofen kúpot eltelik 5 perc és azonnal kakil? Nem hinném hogy azért mert "ingerli", pl ha viburcol kúpot adom be azzal semmi gond. és nem ez volt az első alkalom

Legjobb válasz: Szerintem csak ingerli. Lehet máshogy olvad, gyorsabban vagy ilyesmi, de szerintem az inger miatt kakil. Vagy egyszerüen csak véletlen.

Szerintem csak ingerli. Lehet máshogy olvad, gyorsabban vagy ilyesmi, de szerintem az inger miatt kakil. Vagy egyszerüen csak véletlen.

31. hetes terhes vagyok. Még dolgozom, mert az orvosom nem akar kiírni. Elég sokat hajolgatok, próbálok gugolni, de kifárassza nagyon az izmaimat. Mennyiben káros, (ha káros) a babára a hajolás?

Napi 4 órát dolgozom.A válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Hát szerintem 31 hetesen már semmiképp se hajolgass mert az már nem tesz jót. Ez egy nagy bunkó doki lehet szerintem menj el másikhoz és simán ki fog írni. Ez már elég ok hozzá bõven!

Hát szerintem 31 hetesen már semmiképp se hajolgass mert az már nem tesz jót. Ez egy nagy bunkó doki lehet szerintem menj el másikhoz és simán ki fog írni. Ez már elég ok hozzá bõven!
Nem káros a babára nézve, csak neked kellemetlen és már ilyenkor nem kéne dolgoznod még 4 órában sem! Van otthon is elég tennivaló az pont elég 31 hetesen. Szerintem keress egy másik orvost a körzetiben aki felvesz betegállományba!Egy ilyennél biztos nem akarnék szülni, hát kinek az érdekeit nézi ha nem a tiedet?
Jó kis orvosod lehet, mi az hogy nem akar kíirni egy 31 hetes kismamát? Ezek szerint fizikai munkát végzel, nem kellenne már dolgoznod! Ha most már nem akarsz orvost váltani, akkor kicsit játssz rá, mondd neki, hogy minden estére begörcsölsz, vagy hogy álladóan keményedik a hasad!
Érdekes felfogású orvosod lehet. Köteles lenne kiírni akkor amikor te mondod, hogy nem bírsz tovább dolgozni. Különösebb indoklás nélkül. Van aki már az elején rákérdez, hogy akar e a kismama táppénzre menni. Ne emelgess és hajlong. Azért azt az orvosod sem akarhatja, hogy koraszülés legyen a vége. Messze van még a 40. hét. Szorítok, hogy sikerüljön elintézni. Vigyázz magatokra.
Ez igen! BÜszke lehet az orvosod magára! Engem mind a 4 gyerekkel 12 hetesen kiírtak állományba, pedig én dolgozni akartam! Keress másik ORVOST!!!aki az egészségeteket nézi! Nagyon vigyázz magatokra!
Én is csak azt tudom mondani, hogy keress másik orvost. Ilyenkor már nem kéne dologznod, fõleg ha megerõltetõnek érzed. Vigyázz magadra, magatokra.
Szia, azt valoban nem irtad, hogy milyen munkat vegzel, es az orvosod mire hivatkozva nem akart kiirni. En nem Magyarorszagon vagyok terhes, ezert nem is igazan tudom, hogy otthon mi a modi. Most kezdem a 34. hetet, napi 9-10 ora irodai munkat vegzek es meg 2 hetig dolgozom. Itt nem szokas a tappenz egyaltalan.. szerintem nem lesz karos a babara! Konnyu szulest kivanok :)

Hány hós kortól nem gáz, ha megeszi a babó a szőlőt maggal és héjával?

Legjobb válasz: Lányom 15 hós, elõször csak kicsi szemû, mag nélküli szõlõt adtam neki, de szüretkor betermelt másból is...azóta meg elfogyott a kisszemû, magnélküli, ezért mást eszik. Baja nincs, a kakiban egyben kijön a héja.

Lányom 15 hós, elõször csak kicsi szemû, mag nélküli szõlõt adtam neki, de szüretkor betermelt másból is...azóta meg elfogyott a kisszemû, magnélküli, ezért mást eszik. Baja nincs, a kakiban egyben kijön a héja.
Nem tudom. Az enyém 26 hós. Két hónapja eszi, elõször csak az apró szemût, mostmár a nagyot is. Elõször magozva adtam neki. Mindenesetre az oviban nagyot néztek, mikor gond nélkül ette.
Nem tudom. Engem is aggasztott a dolog, mert kb. 11 hós kora óta tömi magába a szõlõt. Nagyon szereti. Egyik nap is azon nevettünk a férjemmel, hogy tuti szõlõevõ versenyt nyerne. Szerencsére semmi baja tõle.
lányom 7.5 hós tegnap megevett nem keveset és azt mondta a doki nem gáz
A lányom olyan 14 hónapos volt mikor elkezdett érni a szõlõ.Imádja.Simán magozatlanul héjával a szõlõtõkérõl szemezgette elsõ körben.
A lányom 16-17 hónapos volt, amikor már biztosan evett magostul, héjastul szõlõt, õ is nagyon szereti. Amúgy rögtön megtanítottam kiköpni a magot, amikor megtalálja, ki is veszi a szájából, de úgy a fele lemegy a pociba és nincs baj (most 2, 5).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor sztem a 14, 5 hós babámnak sem lesz baja:)
Kislányom 1 éves múlt 2 hete, pont azon szoktunk nevetni a napokban, hogy gondol egyet az udvaron játék közben, odamegy a szõlõhöz, és héjastól, magostól tömi magába. Ha egész nap kint lennénk, egész nap azt legelné. Csak félek, hogy ha sokat eszik megfájdul a hasa. Még nem történt meg.

Mit tegyek ha nem akarom elvetetni a babát, de a szüleim kényszeritenek?

Legjobb válasz: Szia! Nem lehet neked könnyû, de szerintem nem kényszeríthetik, hogy elvetesd a babát, fõleg, ha te meg akarod tartani! párod melletted van? Hol tudnátok lakni? Az õ szülei mit szólnak? MErt ha õk támogatnak, akkor "nincs" olyan nagy baj. A szüleid meg biztosan beletörõdnek, sõt megszeretik a babát, nem lehet ellen állni nekik. Biztosan megszeretnék! De ha te NEM akarod elvetetni akkor semmiképp ne egyezz bele, mert biztosan megbánod! Tuti, hogy majd jöönek olyan válaszok, hogy neked még nem való, baba tanulnod kellene stb..stb... de õk nincsenek a te helyedben! Ha te akarod a babát, akkor neveld fel szépen! Senki ne tántorítson el tõle! SOk sikert hozzá! Sok egészséget!

Szia! Nem lehet neked könnyû, de szerintem nem kényszeríthetik, hogy elvetesd a babát, fõleg, ha te meg akarod tartani! párod melletted van? Hol tudnátok lakni? Az õ szülei mit szólnak? MErt ha õk támogatnak, akkor "nincs" olyan nagy baj. A szüleid meg biztosan beletörõdnek, sõt megszeretik a babát, nem lehet ellen állni nekik. Biztosan megszeretnék! De ha te NEM akarod elvetetni akkor semmiképp ne egyezz bele, mert biztosan megbánod! Tuti, hogy majd jöönek olyan válaszok, hogy neked még nem való, baba tanulnod kellene stb..stb... de õk nincsenek a te helyedben! Ha te akarod a babát, akkor neveld fel szépen! Senki ne tántorítson el tõle! SOk sikert hozzá! Sok egészséget!
mivel kiskoru vagy kell hogy legyen valaki a gámja a picinek mert különben elveszik tõled. de kényszeriteni nemlehet hogy elvetesd, ha van a párodnak olyan szülei hogy ök gyámjuk lesz neked és a babaának akkor nemlesz baj.
Menj be egy családsegítõ központba és kérdezd meg, mik a lehetõségeid! Biztosan segíteni fognak!
Nem írtad hány éves vagy, mert ha 18 elmúltál allor gyakorlatilag nincs semmi beleszólásuk.Nem kényszeríthetnek arra amit te nem akarsz, még ha nem is vagy 18...Nehéz helyzetben vagy mert így gondolom semmilyen segítségre nem számíthatsz, remélem azért lenne hely hol laknotok a pároddal, persze ha a párod melletted áll...Nem sok mindent írtál le, így nehéz segíteni.
A kérdező hozzászólása: most lettem szeptemberbe 17, hát jaja lenne de segitségb nélkül nehéz lesz
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)

Mit árt a babának a sárgaság? Miért kezelik? Mi történik, ha elmulasztják, vagy nem időben történik?

Legjobb válasz: szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik

szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik
Szia! Én csak azt tudom, hogy a mi babánkat hazaengedték úgy, hogy sárga volt.A kórházba se rakták kék fény alá.Egy hónapos korára múlt el.A háziorvosa háromszor megnézte, azt mondta nem kell aggódni, és anyatejes babáknál lassabban múlhat.Nálunk az egész család nagyon sárga volt kiskorában.Szóval nálunk igazán nem kezelték.
Biztos kínai :)

Az is elég ha nem sétálunk babámmal csak a teraszra megyünk ki levegőzni?

3 hónapos! akkor tudnám utol érni magam mikor alszik, de ha megyek vele akkor... :S

Legjobb válasz: Én is sokszor a teraszra tolom ki a lányomat. Mondjuk én sokat járkálok a babámmal mindenfelé, illetve a férjemmel 3asban is hétvégén. Barátnõ, anyuékhoz, barátokhoz. Tehát nem ülök itthon a 4 fal között. De néha meg jól is esik kicsit itthon lenni, és a háztartást is vezetni kell olykor, szóval ilyenkor a teraszra rakom a babámat. A babáknak mindegy hol éri õket a levegõ.

Én is sokszor a teraszra tolom ki a lányomat. Mondjuk én sokat járkálok a babámmal mindenfelé, illetve a férjemmel 3asban is hétvégén. Barátnõ, anyuékhoz, barátokhoz. Tehát nem ülök itthon a 4 fal között. De néha meg jól is esik kicsit itthon lenni, és a háztartást is vezetni kell olykor, szóval ilyenkor a teraszra rakom a babámat. A babáknak mindegy hol éri õket a levegõ.
Persze, hogy elég! Nagyon szuper! Nem a séta a lényeg hanem a levegõ. Én is mindig azt csináltam amikor kicsi volt, hogy kitoltam a teraszra én meg csináltam a dolgom. Késõbb járókában tettem ki (persze láttam bentrõl, hogy mit csinál) de most már nem lehet megúszni. :p 13 hónapos
Persze más ha már egy menni tudó, örökmozgó, energia bomba lesz a gyerkõc, akkor én is vinni fogom minden nap, ha csak tehetem. De addig csak megterhelés mindenkinek, és valóban a levegõ a lényeg. Amúgy fent a 3-on az erkélyen szerintem még jobb is a levegõ mint az utcán a kipufogók magasságában....
Az nem baj ha nem viszed minden áldott nap, csak 2-3 naponta, közben meg levegõzik a teraszon, én is az erkélyre szoktam kitenni. Persze nekünk is kell a séta, a hosszú tél alatt nekem is hiányzott, de ezt csak az érti, akinek szintén ekkora fakszni elindulni, emeletrõl lecipelni, felcipelni. Egy 3 hónapos gyereknek tök mindegy hol levegõzik, az anyuka meg csak tudja hogy mi kell neki. Nem szeretem az olyat amikor anyukák kényszeresen minden nap sétálnak, van aki 2x is! Ez már beteges szerintem.... mert tényleg ott a házimunka, meg a többi
Miért alvásidõben viszed ki?Én akkor mentem vele amikor fent volt, figyelt a különféle zajokra stb. élvezte a sétát, a mai napig (14 hós), és fõleg nem szokott hozzá a babakocsiban alvásra!Aludni ment az ágyába, addig pedig csinálhattam a dolgom vagy pihentem én is.
A séta nem csak a babának kell, hanem a mamának is. Neked is kell a friss levegõ. A babának jó, ha kint van a teraszon, de neked hosszú távon nem lesz jó, meg fogsz kattanni a négy fal között a házimunkáddal együtt.
tényleg nem, mert kertesben lakunk:) cseppett azért szemrehányó volt a hozzászólásod:( Nem tehetek róla, ha szeretünk sétálni:( ^^
Mi is kertes házban lakunk, hatalmas teraszunk van. Az enyémek is kint aludtak 7-8 hónapos korukig a babakocsiban a teraszon. Nekem se kedvem, se idõm nem volt arra, hogy sétálgassak velük. Mivel a pici a 4. baba, õ is kint aludt. Persze ha úgy adódott, hogy el kellett intézni valamit, összekötöttem a kellemeset a hasznossal és sétáltunk egy nagyot. De az a fontos, hogy a baba levegõzzön. Ez a teraszon is megoldható. Nálunk pl. inkább azokat az anyukákat látni a babával sétálni, akiknek nincs kertje... a többiek ott oldják meg a levegõzést :) ) Egyébként egy 3 hónapos babának mindegy, merre jár épp a kocsi vagy a teraszon áll, úgyse sokat érdekli, fõleg, hogy a hátán fekszik... A legtöbb baba úgyis átalussza a sétát. Ez inkább az anyukáknak érdekes még ilyenkor, fõleg ha többen is összejönnek :9
Utolsó, gondolom neked nem egy 12 kilós gyereket kell a 3. emeletrõl lecipelned naponta 2x..... mert nekem egy ekkora babát kell, a magas 3-ról, miután vagy 20 perc mire óriási üvöltések, sírások közepette ráadagolom a ruhákat :( Megfigyeltem, semmilyen hatással nincs rá, hogy volt e aznap sétálni vagy sem. Ugyan úgy alszik akkor is ha nem voltunk aznap.
mi kétszer megyünk minden nap, szintén 3 hónapos lányommal:) Elõször 9-10 körül a boltba, az olyan rövid séta, nincs messze a bolt és jó délelõtt sétálni, amikor még kicsit csípõsebb az idõ, aztán a délutáni szunya az kint van az erkélyen , de nem babakocsiban, hanem a bölcsõt tolom ki, majd 3-4 körül megint kimegyünk fél-1 órácskára ^^ Jó az neki is nekem is, neki mert levegõzik nekem pedig mert közben jót beszélgetek az idõs nénikkel, a falu beliekkel a barátaimmal ^^
Én úgy szoktam csinálni, mivel kétszer alszik a babám, és csak kint, hogy délelõtt kint a teraszon alszik, és délután megyek le vele sétálni. Nekem a 2 séta sok!13 kiló kocsi+9 a baba, és nem tudom kétszer le fel cipelni a 2ra.Lift nincs. 7 hós

Ha valaki "csak" fej, mert nem kell a babának a cici, mennyi még az a mennyiség, amiért érdemes csinálni? Nálam szó szerint küzdeni?

Egyre csökken a tejem, és kezdek kimerülni, tönkretenni a mellem. Kérem, az ne írjon, aki szerint minden csepp fontos, mert nem tudja, mennyit szenvedek emiatt.

Legjobb válasz: Szia! Aterzem a helyzeted, en is atestem ezen. Nem akart a fiam szopizni ezert fejtem neki a tejet. Az elejen meg minden szep es jo volt, rengeteg tejem volt. Aztan elkezdett szepen lassan apadni, elkezdtem potolni tapszerrel. A vegen mar csak 60 ml-t tudtam naponta fejni, de csinaltam. Mikor egyszer a kisfiam sirva fakadt anyatej szopizas kozben es nem akarta meginni, akkor mondtam azt hogy most eleg. Ne legyen lelkiismeret furdalasod, szerintem te mindent megtettel, es inkabb orulj annak hogy hogy ennyit is tudtal tenni. Ne stresszeld magad, mert az megjobban apasztja a tejet, ha meg kimerulsz annak a babad latja karat. Szoval fel a fejjel, nem attol vagy szupermami, hogy meddig "szoptatsz", hanem attol hogy a babodnak van egy mosolygos, energiadus, kiegyensulyozott mamija. :)

Szia! Aterzem a helyzeted, en is atestem ezen. Nem akart a fiam szopizni ezert fejtem neki a tejet. Az elejen meg minden szep es jo volt, rengeteg tejem volt. Aztan elkezdett szepen lassan apadni, elkezdtem potolni tapszerrel. A vegen mar csak 60 ml-t tudtam naponta fejni, de csinaltam. Mikor egyszer a kisfiam sirva fakadt anyatej szopizas kozben es nem akarta meginni, akkor mondtam azt hogy most eleg. Ne legyen lelkiismeret furdalasod, szerintem te mindent megtettel, es inkabb orulj annak hogy hogy ennyit is tudtal tenni. Ne stresszeld magad, mert az megjobban apasztja a tejet, ha meg kimerulsz annak a babad latja karat. Szoval fel a fejjel, nem attol vagy szupermami, hogy meddig "szoptatsz", hanem attol hogy a babodnak van egy mosolygos, energiadus, kiegyensulyozott mamija. :)
Szerintem ezt te döntöd el mennyi az a mennyiség ami neked megéri! Ha egy etetés akkor egyre elég ha kettõre kettõre! CSakis te érzed mennyire fárasztó neked mennyire készülsz ki tõle mennyire éri meg nektek! Azt ne felejds el te vagy az anyukája és amit te csinálsz neki az legjobb ha tápit kap azért ha tejcsit kap azért imád és te vagy neki a világ! :o) Boldog babázást!
Teljesen átérzem a helyzeted, másfél hónapja ugyan ebben a cipõben járok. Kisfiam sajnos koraszülött és rászokott a cumisüvegre. 2 hónapos koráig próbálkoztunk a szopival, de mire az egyiknek vége lett kezdõdött a következõ. Nagyon megviselt, hogy egy perc idõm sincs magamra és a férjemre. Ingerült lettem és ez miatt csökkent a tejem. Akkor döntöttem el, hogy fejni fogom neki. Azóta minden oké, és tudom, hogy egy jó fejõ aranyat ér. Nem tudom milyet használsz, nekem Avent Isis van és nagyon szeretem. Könnyû használni és hatékony. De, ha úgy érzed, nem megy, akkor ne gyötörd magad, mert semmi értelme. Egyikõtöknek se tesz jót. Te stresszes és fáradt leszel, a manód pedig át fogja venni ezt a feszültséget. Nem attól vagy jó anya, hogy gyötröd magad, hanem attól, hogy feltétel nélkül szereted, gondoskodsz róla és óvod. Neki RÁD van szüksége és nem egy "nagyüzemi fejõgépre". Nagyon boldog babázást :)
Én sajnos csak 4 hetes koráig tudtam anyatejjel táplálni, mert nem szopizott.Én az elejétõl kezdve fejtem.Sajnos addig futotta.Én is kínoztam magam, pihenni sem tudtam, mert ha pihenhettem volna órák mentek el a fejésre pár csepp tejcsiért.:( Átálltunk a tápszerre és boldog kiegyensúlyozott kisbaba velem együtt:) Most 9 hónapos és 1 hetes és három napja elindultunk.
én is szenvedtem 2hónapot miután elválasztotta magát a kisfiam. Én napi 20ml-nél áltam le, mert ez már tök felesleges volt, szerintem. Igaz 1éves volt a kisfiam, evett-ivott mindent. Ha a tied kisebb sokkal én kínoznám magam még, de ha már neked is ennyire kevés (reggeltõl-estig volt 20ml) akkor hagyd abba. Kérjetek tápszert, ettõl még pont ugyanolyan szép és okos lesz a babád! Valamint te sem vagy önzõ, rossz anya!
Koszonom a lepontozast, tudtam hogy ez lesz... Az elso voltam.
Az a lenyeg! Nem is tudom mit huzom fel magam, mar megszokhattam. :) Boldog babazast!
Te honnan látod ha lepontoznak? A százalékból?
Igazából én csak azt nem értem miért tetted fel a kérdést, hiszen a kérdésedben ott a válaszod, a döntésed.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! Sajnálom, hogy lepontoztak, kedves Elsõ! Nekem nagyon hasznos volt a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, kedvesek vagytok!

Ultogestant szedtem, eleinte 3x2-t, s folyamatosan csökkentettük az adagot. Orvos mondta, hogy most már nem kell tovább szednem, de nem csinált előtte hormonellenőrzést. Nem lehet baj belőle, ha abbahagyom? A babám nem fog elmenni tőle?

Legjobb válasz: Nekem elõre meghatározott napig és adagban kellett szednem az Utro-t, az utolsó héten (terhesség 12. hete) már csökkentett adagot. Ezután már nem kell szedni, mert csak bajt okoz. Hormonellenõrzést nekem sem csináltak, ennél a gyógyszernél nem kell. UH-al ellenõrzik a babát, hogy minden rendben van vele. Minden rendben lesz, a babád ott marad a pocidban!!! 24 hetes kismama

Nekem elõre meghatározott napig és adagban kellett szednem az Utro-t, az utolsó héten (terhesség 12. hete) már csökkentett adagot. Ezután már nem kell szedni, mert csak bajt okoz. Hormonellenõrzést nekem sem csináltak, ennél a gyógyszernél nem kell. UH-al ellenõrzik a babát, hogy minden rendben van vele. Minden rendben lesz, a babád ott marad a pocidban!!! 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: ja..? én már 21. hétben járok.. :-)
Ez az a gyógyszer ami a sárgatest hormonra hat? Én duphastont szedek, de csak a 12. hétig szabad szedni, szigoru orvosi utasitás mellett.
Nem, sõt abba is kell hagyni, mert a placenta átveszi a 12-14. héttõl a szerepet, és nem kell sárgatesthormon pótlás.Ne aggódj, bízz az orvosban.Boldog babavárást!

Ha kisebb a babám 1 héttel, ugye az nem jelez vetélést?

Mindent rendben talált az orvos,utrogestant is szedek,magzatmegtartás céljából.Még nem volt vetélésem,de rettegek.Szíve is dobog már,de kisebb egy picit.Ugye ez nem ad okot vetélésre?a vetélés mumustól félek.

Legjobb válasz: Vetélés mumus? Nézd, ha a szíve rendben van, és az orvos nem látott rosszat, akkor minden rendben van. Nekem a babám 1 és fél héttel kisebb. Lehet késõbb fogant neked. 31+2hkm

Vetélés mumus? Nézd, ha a szíve rendben van, és az orvos nem látott rosszat, akkor minden rendben van. Nekem a babám 1 és fél héttel kisebb. Lehet késõbb fogant neked. 31+2hkm
Elsõ vagyok! Még annyi, hogy ha 2-3 hét eltérés van, az nem kóros.
A kérdező hozzászólása: akkor szerinted biztosan nincs?Az a gond, hogy attól, hogy ver a pici szíve attól én még féltem õt.Pedig nagyon figyelek magamra.
Az enyém meg nagyobb majdnem egy héttel. Szóval ez ilyen :) Nem biztos, hogy pont "középidõben" fogant! A lényeg, hogy szeded az utrogestrant, az nagyon jó, én szedtem mellé még vitamint is (Femibion 800) és nagyon figyeltem magamra. A lényeg, ha erõs görcsöd és vérzésed van, akkor azonnal doki, pici mensi szerû érzéstõl viszont nem kell megijedni.
Enyém végig kisebb volt, a végén már egy hónappal kisebbnek mérték, de a lényeg, hogy teljesen egészségesen született!
ezek csak átlagok, most mindenkinek más hosszúságú a menzesze is és a peteérés ideje is. szóval majd behozza a babóca ne aggódj. hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 9 hetes terhes vagyok, és köszönöm a nyugtatásokat, teljesen megnyugodtam, hála nektek:)
Biztosat senki nem tud mondani, csak a doki, de az is csak abban a pillanatban igaz, amikor az uh-t csinálja. Megkérdezhetem, hogy a gyógyszert miért kaptad? Volt konkrét oka vagy automatikusan felírták?
A kérdező hozzászólása: volt 2 csepp barna pöttyöm

Nagy baj ha nem fordul 4hónaposan a babám semerre?

Se hasról hátra, se hátró hasra. Sőt, még az oldalára sem forul. A védőnő azt mondta, hogy forgassam én, hátha kedvet kap hozzá. A környezetemben lévő, lányommal egy idős babák, már mind fordulnak legalább az oldalukra.... Van akinek szintén mem fordult még az oldalára ennyi idősen a babája?

Legjobb válasz: tornáztatni kell a babát naponta többször és gyakoroltatni vele ha háton van s még oldalra se fordul magától akkor lehet el kell vinni neurológiára

tornáztatni kell a babát naponta többször és gyakoroltatni vele ha háton van s még oldalra se fordul magától akkor lehet el kell vinni neurológiára
Én babám elég nagy (4 hósan 8, 4 kg volt) így neki elég lassan indult be a mozgása. 4 hósan kezdett hasról hátra fordulni, hátról hasra még csak kétszer sikerült neki, oldalára szokott, de csak úgy 2-3 hete, tehát 4, 5 hónapos kora óta. Én sokszor teszem hasra, ez erõsíti a hátát, és innen indul a legtöbb mozgás. Szoktam még takaróban forgatni, ez is ösztönözheti a fordulásra. Egyébként én nem aggódnék, szerintem 4 hósan nincs elkésve, általában 6 hós korukig szoktak elkezdeni forogni a babák. A nagylányom 6 hósan forgott elõször, kis lustika volt. Ehhez képest 10 hósan már járt, nagyon beindult a fejlõdése. A középsõm meg 3 hósan forgot, 4 hósan már kúszott-mászott, de pl elindulni csak egy évesen tudott. Ezt csak azért írtam le, hogy nem biztos, hogy mindenben ennyire kis kivárós lesz. Picit tornáztathatod, hátha megjön a kedve a forgáshoz. És tedd sokat hasra. Majd elkezdi õ is, én nem aggódnék hisz még csak 4 hónapos :)
Nem baj. De ha gondolod, mutasd meg egy gyógytornásznak, fejlõdésneurológusnak, leginkább a magad érdekében, hogy ne aggódj. :) Az is jó, ha van valami motivációja, amiért megforduljon. Tegyél elé-mellé-fölé játékokat, amikért nyújtózkodhat, beszélj hozzá, és tedd gyakran hasra.
Egy hete töltöttük be a 4 hónapot és nem fordul még át. A gyerekorvos nem aggódott. A fiam most épp a kezével van elfoglalva, tipikus férfi egyszerre csak egy dologra koncentrál :-). Még rákérdezek majd a védõnõre a héten. Egyébként én forgatom és nagyon sokat van háton is, még úgy is alszik.
A kérdező hozzászólása: Sokat van hason, sõt úgy is alszik. Egyébként most az én lányom is a kezével van elfoglalva, azzal, hogy a szájába nyúlkál meg egész délután kiabál:D
A kérdező hozzászólása: És hogy tornáztatjátok? Elmagyaráznátok, vagy esetleg valami videóval tudjátok szemléltetni?
6-os vagyok, nekem a dévényes mutatott 3gyakorlatot, amit fiammal csináljak- de ez elég speciális-azokat az izmokat nyújtja, ami nála kicsit feszesebb. Így én azért nem akarom leírni ezeket, mert ha nálatok nincs ilyen gond- akkor nehogy többet árts a babádnak. Ez személyre szabott feladatsort. De interneten is vannak ilyenek pl: http://www.youtube.com/watch?v=2DZcVAKsBX4&feature=related

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!