Találatok a következő kifejezésre: Ha nem és volt (1956 db)

Akik Szombathelyen szültek. Adtatok pénzt a fogadott dokinak ha bent volt szülésnél? És ha nem? És ha volt fogadott szülésznőtök neki fizettetek?

Legjobb válasz: Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.

Ha fogadott akkor azért fogadott, mert bent van és fizetsz neki. Az orvosnak is meg a szülésznõnek is, hiszen azért fogadtad meg. Ha nem akarsz fizetni nem kell megfogadni senkit, és szülsz annál aki épp bent van, vagy ügyeletes.
Én ott szültem augusztusban, de nem volt fogadott dokim, ezért nem is fizettem.De ha felfogadsz valakit, akár szülésznõt, akár dokit, vagy mindkettõt, akkor fizetned kell. Megkérdezhetem ki a dokid??szülésznõt fogsz fogadni??
A kérdező hozzászólása: Fogadott orvosom Dr. Németh Levente. De nem bíztos, hogy õ lesz éppen ügyeletes. Mert ugye csak az ügyeletes dokinál lehet szülni! Ezért kérdeztem, hogy ha nem õ lesz akkor fizessek e neki. Szülésznõt fogadtam, mert õ bejöhet bármikor. Neki nem tudom mennyit adjak.
14.00-s válaszoló vagyok.Ha nem õ lesz az ügyeletes szerintem ne fizess neki!Nekem is nála lett volna a császárom, de sajna szabadságra ment.Szülésznõk nagyon rendesek, -5hétig feküdtem ott, -így ismerem õket-szerintem 20-30körül lehet fizetni nekik, õk tényleg égig veled vannak!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Én is így gondoltam, ezek szerint jól.

Majdnem 16 hetes vagyok és szerintem megmozdult a babám. Ilyenkor lehetséges? Vagy ha nem az volt akkor mi?

Még soha nem éreztem ilyet.

Legjobb válasz: Akkoriban olyan hullámzásszerûséget éreztem, meg néha mintha egy kis pingponglabda érintette volna meg a hasamat. Nem voltam biztos benne, hogy a baba az, de szerintem is õ volt. Figyelgesd, és ha rendszeressé válik, akkor tényleg a babád lehet.

Akkoriban olyan hullámzásszerûséget éreztem, meg néha mintha egy kis pingponglabda érintette volna meg a hasamat. Nem voltam biztos benne, hogy a baba az, de szerintem is õ volt. Figyelgesd, és ha rendszeressé válik, akkor tényleg a babád lehet.
Szia! Én 14 hetesen ha a hasamra tettem a kezem akkor olyat éreztem mintha kis buborékok pukkadnának ki, vagy pl mint a bélmozgás. 15. hét közepén egyszer csak este kettõt jobb oldalt belém rúgott, majd 5 perc múlva a köldököm alá egyet. Most 16 hetes vagyok és naponta legalább 1x érzek 1 rúgást vagy nyújtózkodást. Sokan mondják, hogy óóóó majd csak a 20. héttõl lehet érezni, hogy megmozdul...ez még korai. Nekem dokim azt mondta és olvastam is hogy már a 14. héttõl igen is lehet valamit érezni. Egyénenként változó.
Nekem is viszonylag korán elkezdett mozogni a Babó, egy darabig én sem tudtam pontosan mit is érzek, de aztán nyilvánvalóvá vált. Én úgy éreztem, mint amikor dobol az ideg a hasamban, csak azért volt furcsa, mert egyszerre egyet dobolt és nem mindig ugyanott, hanem vándorolt. A bélmozgástól meg tudtam különböztetni, mert ugye azt azért naponta érzi az ember és ismeri! :)
A kérdező hozzászólása: de ma még nem éreztem hogy mozogna az baj?
Az elsõ mozgások igen bizonytalanok. Én 15 hetesen kezdtem el érezni hullámzást, de nem határozottan, inkább csak tudtam , hogy mozog és érezni akartam. 17 hetesen kezdtem el "rugásokat" érezni, nagyon finoman, néha, csak pihenõ helyzetben, és 18 hetesen vált biztossá számomra, hogy ez már a baba. Nekem olyan érzés, mintha egy hatalmad buborék kidurranna a hasamban. Mikor egy szélgörcs megindul a bélben, és végigmegy benne , majd távozik...ahhoz hasonló. Ne ilyedj meg, ha nem érzed, ilyenkor még elõfordul, hogy akár 2 hétig sem érzed majd. Még pici és nem mindig ér a hasfalhoz. És a frontok miatt is csöndesebb. Egyre jobban, egyre határozottabban és egyre többet fogod érezni, eddig én is csak ülve vagy fekve éreztem, most pár napja már mosogatni is segít nekem a kislányom:-) 22 hetes kismama
Még kicsi ahhoz, hogy minden nap érezd, ilyenkor még örülsz, ha egyszer-egyszer sikerül elcsípni... Én most leszek vasárnap 22 hetes, én már minden nap érzem és figyelem is. Az enyém délelõtt és este aktív, délután (miután ebédeltem) szerintem lustizik helyettem is, ha én már nem tehetem meg.... :) Ne aggódj!
Szia!15 hetesen éreztem, eleinte csak este amikor lefeküdtem.Pár napig nem voltam bent biztos, majd délelött rúgott egyet.Egy hétig csak naponta egyszer éreztem, majd aktív lett!Napjában többször ficánkol, no és már erõteljesebben!:) Nem baj ha nem érzed minden nap, ne izgulj!Nekem már 18 hetes a fiam (ma tudtam meg), de 3 napja sokkal kevésbé aktív!Azt mondta a doki ez normális!:) Én nem számitottam rá, hogy ilyen hamar érezni fogom, de örültem neki nagyon természetesen!Csak hihetetlen volt, mert azt hittem pár hétig még nem érzem majd!:) Szóval ha úgy érzed õ jelzett neked, akkor õt érzed!Pár nap és biztos leszel benne!:) Gratulálok!:)

Ovuláció előtt ha nem esik le a hőm, hanem csak hirtelen felemelkedik, akkor mikor volt az ovuláció pontosan? Mennyi az esély babára?

Öt napon keresztül (március 6-10) folyamatosan 36,0 volt a reggeli hőmérsékletem, majd 11-én felugrott 36,3-ra, azt követően ma is maradt 36,2-n. Több hónapja vezetem a görbét, minden pontosan így szokott történni, (tehát egész biztosan most volt ovulációm) azt leszámítva, hogy az ötödik 36,0 helyett le szokott csökkenni 35,7-35,8-ra és onnan ugrik fel. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben jól tudom, hogy nem a hajnali órákra esik az ovuláció? Ha így van, akkor melyik nap, mikorra? Március 6-án és 8-án voltunk együtt. Mennyi az esély babára? Szeretnénk nagyon! :)

Legjobb válasz: belinkeled a görbéd?

belinkeled a görbéd?
Miért nem vezeted végig a teljes hónapot? Szerintem ennek így semmi értelme, nincs mihez viszonyítani. És szerintem még nem volt ovud sem.
A kérdező hozzászólása: Tavaly június óta vezetem, minden ciklus teljesen ugyanúgy alakul a hõmérsékleteket tekintve. Értem ezalatt hogy SOHA nem emelkedik 36 fölé, kizárólag peteérést követõen. Azért nem vezetem elsõ naptól kezdve, mert már tisztában vagyok hogyan alakul a ciklus és így talán kicsit jobban meg tudok feledkezni a "számolásról", de nyilván szeretném tudni mikor volt ovuláció, ezért onnantól kezdem el mérni amikortól esélyes az ovu. Azért vagyok biztos abban hogy megvolt az ovu, mert - mint írtam csak akkor emelkedett az elmúlt közel egy évben 36 fõlé a hõm, ha megvolt a kilökõdés + tegnap meg ma feszül a mellem is... Így esetleg van véleményed az esélyekrõl? Köszönöm elõre is!
Az utolsó alacsony hõs napon van az ovuláció. Viszont ez az alaphõ alacsony, meg kellene nézetned a pajzsmirigyed.
A kérdező hozzászólása: Úgy is alacsonynak számít ha reggel 5 órakor mérem? Vagy ez nem befolyásolja? Akkor ezek szerint van esély a teherbeesésre?
Attól még nem kellene ennyire alacsonynak lennie. És lehetséges a terhesség.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm szépen a válaszokat!
Szerintem is alacsony azt alaphõd. Az ovuhoz meg egy picit több infó kellene, nem csak a hõ, mert van akinek a peteérésre csak 2-3 nap múlva reagál a szervezete hõmérséklet emelkedéssel.


Ha nem esem tehebe és meg volt az ultrahangos petevezeték átjárhatósági vizsgálat utána milyen vizsgálatok következnek?

Legjobb válasz: Azt mondtát kicsit le voltam tapadva, de nagyobb nyomással azt átmosták.

A kérdező hozzászólása: Azt mondtát kicsit le voltam tapadva, de nagyobb nyomással azt átmosták.
Ez attól is függ, mit mutatott a HSG. Elvileg laparoszkópos diagnosztikus mûtét jöhet pl.
És mit éreztél nagyon fájdalmas volt az átfújás?, lehet sajna nekem is sor kerül rá :(((

Volt/van fogadott orvosod? Milyen volt a szülése, akinek nem volt, és milyen volt annak, akinek volt? Nekem most nincs, és nem tudom eldönteni, hogy legyen-e. Felmerül a kérdés, hogy mi van ha nem ér rá, stb?

De azt a pénzt szívesebben költeném a gyermekemre.Az els? kisfiamnál volt fogadott dokim, de semmi jó tapasztalatom nem volt. Csak negatív. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia Nekem volt magándokim,de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés,2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon,a szülésznõ és a doki nagyon édesek,türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt,közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt,nyugtatott,biztatott,szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle,varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt,pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent,indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......

Szia Nekem volt magándokim, de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés, 2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon, a szülésznõ és a doki nagyon édesek, türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt, közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt, nyugtatott, biztatott, szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle, varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt, pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent, indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......
Ezt neked kell eldöntened. Szerintem mindkettõnek van pozitív és negatív oldala is. Nekem pl volt fogadott dokim, 38+6 hetes voltam mikor megindult a szülés, reggel 6-kor estem be a kórházba, az ügyeletes megvizsgált, felvette az adataimat, ctg-re kötött és már ott is volt a fogadott dokim. Délutánra lett meg a kisfiam, a doki végig mellettem volt... mármint intézte a dolgait, de sûrûn jött, vizsgált, ellenõrzött, szülésnél a fejemnél ült és simogatta a buksim, nyugtatgatott. A kórházi napokon minden nap bejött, kérdezgette mi újság, van-e tejem, hogy van a baba stb... Varratszedés, 6 hetes kontroll.. minden rendben volt, végig kedves volt. DE barátnõmnek nem volt szerencséje, a dokija kikötötte, hogy 120 ezret kér a szülésért, a szülés hamarabb indult meg, doki külföldön. Barátnõm nem akarta odaadni így neki a pénzt, a doki meg azt mondta akkor nem adja ki az igazolást, ami az anyaságihoz kell. Szóval igazán okosat nem tudtam mondani, ezt neked kell érezned, hogy ha most is magándokihoz jársz mennyire bízol meg benne, mennyire szimpatikus stb.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Kedves utolsó válaszoló. Jó egészséget kívánok Nektek!
Fél napos kisfiú apukája vagyok! Ma délben született Gyõrben a kisbabánk nem volt fogadott orvosunk, szülésznõnk sem. Ennek ellenére minden simán ment mindenki kedves volt a doki is. Sokat segített párommal is kedves volt pedig 9 óra vajúdás volt. Csak jó tapasztalatot tudok a szülésrõl mondani.:-)) Egyébként mi is azt gondoltuk hogy azt a pénzt értelmesebb a gyerekre elkölteni, úgy is teszünk :-)
Szia! A terhesség alatt magándokihoz jártam, de nálunk csak úgy lehet orvost fogadni, hogy nem hívják be. Csak akkor engedik be a szülõszobára, ha a szülés a munkaidejében történik. Vagy pont ügyeletes. A végén a fõorvos szikéje alatt kötöttem ki. És ez volt a legjobb dolog, ami a mi helyzetünkben történhetett. Ha nem így történik, a kisfiam már nem élne.
Én fogadtam orvost, mert utáltam volna, ha mindig mások vizsgálnak és nagyon rendes volt mert biztosította számomra azt a komfort érzetet, amit akartam. Végig minden vizsgálatot õ végzett és mindenrõl rendesen tájékoztatott, aztán segített megszülni a kisfiam. A tarifája úgy tudom 60e ft, de mi többet adtunk neki, mert nagyon elégedettek voltunk. A szülésznõk elõtt is le a kalappal, mert nagyon rendesek és segítõkészek voltak. A veszprémi kórházban szültem 3 hete.
Nekem volt fogadottdokim, akivel maximálisan elégedett vagyok. Azt mondta, csak akkor nem lesz ott a szlésemnél, ha külföldön tartózkodik. Itthon volt, és amint hívták hogy szülök jött. Már attól megnyugodtam, hogy belépetta szülõszobába, mikor én már egy ideje ott vajúdtam. Egyszerûen megnyugtatott, hogy van ott valaki, akit már isemerek, és még ráadásul szakember is.
12.41: igen az a doki szemét volt. És sajnos én még tudok cifrább eseteket is. Sajnos a környezetemben levõ kismamák nem mindig tudtak normális orvost kifogni. Csak nem akartam ezzel traktálni a kérdezõt. Elõtted válaszoló voltam.
MAgándokihoz jártam és a 26.héten meg is fogattam.jól tettem 24 órát volt mellettem a "nagy"nap.dokija válogatja:)
Ez a legutóbb említett doki egy szemét.
Szia! Nem volt fogadott orvosom, sem szülésznõm, de mindeni tök rendes volt! Kedvesek, segítõkészek, normálisak. Jól tettem, hogy a babára költöttem azt a pénzt... Miskolc.

Ha valaki meghal, és volt személyi biztosítása, arról nem szól a biztosító az örökösnek?

A párommal elváltunk, van egy kisfiunk. Õ egy éve meghalt balesetben. Az édesanyja felkeresett, hogy volt a házukon (amit már eladtak) a személyi biztosítása a volt férjemnek. Én mondtam neki, hogy adjon papírokat, mert a gyámhatóságot nekem ilyenekről értesítenem kell, mert el voltunk válva, én nem örökölhetek és vehetek át semmit, csak a kisfiam. De ő ezt nem akarja. Valószínű a pénzt sem adná ide. A biztosító nekem miért nem szól, hogy ott van a kisfiamnak valami amit esetleg örökölt?? Ez után nekem kell utánanézni? Menjek minden biztosítóhoz, hogy nem e van valami:? ez nevetségesen hangzik...de ezt csinálják? Ha nem megyek utána, akkor nem szólnak?

Legjobb válasz: Elöször hivd fel a biztositót (vagy ha telefonon nem mondanak semmit, menj be) és kérdezd meg, hogy tudomásod szerint a volt párodnak volt egy olyan biztositása, aminél a gyerekeket volt a kedvezményezett. Ha tényleg volt ilyen, akkor a gyereknek jár az összeg. Mellesleg a biztositó NEM szól, ha valaki jogosult lenne a biztositásra, ez nem az ö dolguk, az ügyfélnek kell a kötvénnyel jelenkeznie. Ha tényleg jár a gyereknek, akkor a gyámhatóság autómatikusan értesitve lesz, mert kiskorúnak másként nem fizethetik ki a biztositást.

Elöször hivd fel a biztositót (vagy ha telefonon nem mondanak semmit, menj be) és kérdezd meg, hogy tudomásod szerint a volt párodnak volt egy olyan biztositása, aminél a gyerekeket volt a kedvezményezett. Ha tényleg volt ilyen, akkor a gyereknek jár az összeg. Mellesleg a biztositó NEM szól, ha valaki jogosult lenne a biztositásra, ez nem az ö dolguk, az ügyfélnek kell a kötvénnyel jelenkeznie. Ha tényleg jár a gyereknek, akkor a gyámhatóság autómatikusan értesitve lesz, mert kiskorúnak másként nem fizethetik ki a biztositást.
"Csakhogy megkért rá hogy ne szóljuk a gyámhatóságnak. Nem érti meg hogy nem én szólok hanem a biztosító. Azt hiszi, hogy bemegyünk és majd a kezünkbe nyomnak valamennyi pénzt, amibõl neki is jár szerinte." 1. NEKED nem is kell szólni a gyámhatóságnak, azt a biztosító megteszi. 2. Senkinek nem nyomnak a kezébe pénzt egyetlen biztosítónál sem, hanem elkérik a bankszámlád számat és átutalják rá. 3. Ha a gyerek a kedvezményezett, akkor a mamának legfeljebb a szája jár, más nem. 4. Éppen azért, mert ennyire értetlen, menj be vele. Neki vinnie kell a kötvényt, és a többit meg rendezi a biztosító. Igy a mama is megnyugszik, hogy ÖK a hibásak, hogy nem kap pénzt és nem rád fogja majd.
Ha nem te voltal a kedvezmenyezett, akkor nem kapsz egy vasat sem. Ha pedig nem sozlt neked a parod, valoszinuleg nem vagy az...
Mert a mama nem adja oda, ugyanis nem akarja, hogy a kérdezö a gyámhatóság tudomására hozza, hogy van ilyen biztositás.
Miért nem nézitek meg a biztosítási kötvényt? Abban írnia kell, hogy ki a kedvezményezett, tehát kié a pénz.
Azt a pénzt a kisfiú fogja örökölni (ha nincs megjelölve kedvezményezettként, de esetleg más sincs), de amíg el nem éri a nagykorúságot, a gyámhatóság ráteszi a kezét, ergo senki nem lát belõle egy kanyit sem. Mondd el az ex-anyósodnak is!
A kérdező hozzászólása: Csakhogy megkért rá hogy ne szóljuk a gyámhatóságnak. Nem érti meg hogy nem én szólok hanem a biztosító. Azt hiszi, hogy bemegyünk és majd a kezünkbe nyomnak valamennyi pénzt, amibõl neki is jár szerinte.
"gen, mert az anyja nyaggat vele, hogy menjünk be a biztosítóhoz, mert neki nem adnak oda semmit. Csakhogy én nem akarnám kihagyni ebbõl a gyámhatóságot, mert akkor hiába megyek én be, biztos hogy a mama elrakja a pénz nagy részét." Menj be az anyjával együtt, ha a gyerek a kedvezményezett - márpedig ha az anyjának nem adják oda, akkor nem ö az -, akkor a pénzt a gyerek kapja, mármint a gyámhatóság értesitése mellett, a párod anyja meg nem kap semmit, olyan nincs, hogy elrakja a pénzt.
A kérdező hozzászólása: Igen, mert az anyja nyaggat vele, hogy menjünk be a biztosítóhoz, mert neki nem adnak oda semmit. Csakhogy én nem akarnám kihagyni ebbõl a gyámhatóságot, mert akkor hiába megyek én be, biztos hogy a mama elrakja a pénz nagy részét.
Tudod biztosan, hogy a gyerek a kedvezmenyezett, es nem az anyja?
A kérdező hozzászólása: Nem is én, hanem a gyerek, aki örökölt a volt párom után. Miután meghalt a volt párom, nem kellett volna a biztosítónak szólni, hogy a gyerek az örökös?
Nem a kérdezõ fogja a gyámhatóság tudomására hozni, haanem a biztosító, amennyiben kiskorú van a kötvényben kedvezményezettnek megjelölve. A volt férjnek van egy biztosítása, amin nem világos még, hogy ki a kedvezményezett. Akkor milyen alapon menne be a biztosítóhoz az ex feleség??? Jelentette már valaki a biztosító felé, hogy haláleset történt?

Tudsz-e érzelmektől mentesen szexuális kapcsolatra lépni egy neked szimpatikus partnerrel? Ha igen miért, ha nem miért nem? Volt már ilyenben részed? És ha igen, milyen volt, beváltotta a reményeid?

Érdekelnek a vélemények pro-kontra, mindkét oldalról, mindkét nemb?l! Ha lehet, kort és nemet is kérnék!

Legjobb válasz: Még nem volt ilyenben részem,nem állítom,hogy nem is lesz,mert még fiatal vagyok,de jelenleg nem tudom elképzelni magamról. Az én nézõpontom szerint a szex és a maszturbálás között az a különbség,hogy a szexben érzelmek is vannak és számomra ettõl lesz jó,persze tudom,hogy a legtöbben ezt máshogy gondolják és a szemükben ez álszentség. Igen, vannak emberek akik tetszenek,akikhez vonzódom és lenne is esélyem rá,hogy lefeküdjek velük,de nem látom értelmét.Eléggé érzelmes típus vagyok és szinte biztos vagyok benne,hogy ha az elején nem is,de idõvel elkezdenék beleszeretni az illetõbe és ha ez nemkölcsönös,akkor jön a koppanás. Annyira meg nem lehet jó az a szex,hogy hosszútávú fájdalmat okozzak magamnak. Inkább kiélem a vágyaimat egy komoly kapcsolatban (mert van ilyenem) ,egy olyan emberrel,akit szeretek és tudja,hogy mi a jó nekem,hogy élvezem a legjobban. Ismétlem,tudom,hogy ez bármikor változhat,de egyenlõre jó így nekem! 18/L

Még nem volt ilyenben részem, nem állítom, hogy nem is lesz, mert még fiatal vagyok, de jelenleg nem tudom elképzelni magamról. Az én nézõpontom szerint a szex és a maszturbálás között az a különbség, hogy a szexben érzelmek is vannak és számomra ettõl lesz jó, persze tudom, hogy a legtöbben ezt máshogy gondolják és a szemükben ez álszentség. Igen, vannak emberek akik tetszenek, akikhez vonzódom és lenne is esélyem rá, hogy lefeküdjek velük, de nem látom értelmét.Eléggé érzelmes típus vagyok és szinte biztos vagyok benne, hogy ha az elején nem is, de idõvel elkezdenék beleszeretni az illetõbe és ha ez nemkölcsönös, akkor jön a koppanás. Annyira meg nem lehet jó az a szex, hogy hosszútávú fájdalmat okozzak magamnak. Inkább kiélem a vágyaimat egy komoly kapcsolatban (mert van ilyenem) , egy olyan emberrel, akit szeretek és tudja, hogy mi a jó nekem, hogy élvezem a legjobban. Ismétlem, tudom, hogy ez bármikor változhat, de egyenlõre jó így nekem! 18/L
Igen, volt is már ilyen. Jó volt, mert teljesen el tudtam lazulni, kicsit sem érdekelt, mit gondol a másik. Egy kapcsolatban nagyon rá tudok parázni például arra, hogy nézek ki, behúzom a hasam meg ilyesmi. Ma már van párom, élettársam, így nem vonz ez a dolog egyáltalán. Egyébként lányoknál problémás szokott lenni ez a dolog, mert legtöbben hajlamosak érzelmeket belevinni a dologba, akkor meg lõttek a lazaságnak. 22N
Gond nélkül. Ebben semmi rossz nincs, csak sok ember viszi tóúlzásba az álszenteskedést. Ha szimpatikusak egymásnak, miért ne?
Ja és 30/F
Volt ilyen, de minden nõ elõbb vagy utóbb többet akar. Nekem ez nem hiányzik és nem is fog hiányozni. Átélni nem valami nagy élmény, tapasztalat megvolt, de ennyi. Sokkal jobban szeretek szerelmesnek lenni. 27F
Énis ilyen kapcsolatban vagyok, és eddig ugy voltam vele hogy lesz ami lesz és begörcsöltem!De mára már bele fáradtam!És arra kell rájönnöm ha már régebb óta csinálod ezt a csak szex dolgot ott már érzelmek is vannak!Mert hogy tudsz egy olyan emberrel lefeküdni vagy átölelni akiért nem érzel semmit.Kedveled, tetszik neked?ezek is mind érzelmek!!Uh ezt egy ideig lehet csinálni!És nem csak a nõknél vannak érzelmek!Pasiknál is lehet fõleg annál aki nem akarja a kapcsolat komolyabb részét!
Persze, eleve nem is vágyom érzelmekre. 21F
Nekem csak érzelmekkel ment bár a vonzalom alapból meg volt
Szia! Igen, persze volt már részem ilyenben, jó volt, de olyan is volt, h.beleszerettem az illetõbe utána...amit nem kellett volna..azóta is nyögöm!25/L

Az életkorom miatt (36év) javasolták Debrecenbe a genetikai tanácsadást. Ha jó volt a 12. heti tarkóredő és volt orrcsont illetve ha uh-n rendben találnak mindent akkor nem küldenek tovább amniocentézisre?

Kicsit tartok t?le és az orvosom az uh-n eddig mindent rendben talált csak mivel a 18. heti genetikai uh-n ráírták hogy a korom miatt javasolt a tanácsadás menni kell. Egyébként valaki leírná pontosan hogy m?ködik? Uh és egy genetikus elbeszélget velem?

Legjobb válasz: Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.

Ugyanez volt velem is, csak annyi a különbség, hogy én 37 éves lettem, azért küldtek el Pécsre a genetikai tanácsadóba. Amúgy van 2 egészséges gyerekem, minden rendben volt. Csináltak egy genetikai ultrahangot elõször, ott alaposan átnéztek minden (rendbe volt) Majd átküldtek egy genetikus dokihoz beszélgetni, ott közöltem, hogy nem egyezem bele az amnioba, mert nem látom értelmét. Aláírtam a papírt és viszlát.
Igen, a genetikus beszélget, megnézi az eddigi leleteidet. Nekem volt integrált vérvizsgálati eredményem is (1:2000, ez állítólag a koromhoz képest nagyon jó, 41 voltam akkor), és kifejezetten le akart beszélni az amniocentézisrõl. A nõdokim viszont ragaszkodott hozzá. Negatív lett, a kislányom azóta 15 hónapos és egy csoda!:) Az amnio-ról: tényleg nem kellemes, viszont mikor megvolt az eredménye, hihetetlenül megnyugodtam.:)
Szia!Szintén 36 éves voltam, és debrecenben a klinikára küldtek genetikára.Ott megcsinálták a 18.hetu uht, az alapján és a többi lelet alapján dönt a genetikus.Nekem sem javasolta, én megnyugodtam, eszembe se jutott hogy megcsináltassam ha nem javasolják.Ne aggódj, ha minden uh jó, akkor nem kell a aminocentézis.
Igen persze, hogy elárulom. :) Nos a 16. heti afp vérvételemen ugye megcsinálták a 4-es kombinált tesztet és abból az afp-m 0, 09 MoM lett és ugye a határ 0, 6-2, 5 MoM között van. Nos mivel nekem ez íjesztõen kevés így 21-triszómia kockázata merült fel ami ugye down-kór. Na nekem az arányom lett 1/20-hoz ami ugye megint rémesen rossz eredmény, így felajánlották és belementem, mivel 20 éves vagyok tuti ki akarom zárni, hogy beteg kisbabám legyen és ezzel a vizsgálattal azt mondják 100%-osan kilehet. Remélem is, mert nagyon szeretném megtartani a picurt! :)
Igen sajna tudom, ezért is mentem bele az amniocentézisbe és ezért tudom csak mondani is, hogy csak ezzel lehet kiszürni teljesen és nem olyan vészes mint amilyennek látszik. Anyukám mikor kistesómat várta elmúlt már 35 és belement õ is a magzatvízvételbe. Most 8 éves makk egészséges kishugom van. :)
Minden rendben lesz! Amúgy az afp kombinált tesztre sem lehet adni. Az amnio legalább biztos eredményt ad.
20 éves vagy? Elárulod, miért kellett genetikára menned?
Szaiasztok, nos én 20 vagyok, de most voltam az elmúlt 2 hétben genetikán, és amniocentézisen. A klinikára mész? Mert én ott voltam, szóval ott elmész egy uh-ra, aztán behívnak a genetikai tanácsadásra igen, elfogják mondani, hogy a korod miatt érdemes menni, mert a down-kóros babák 75%-át 35 év feletti nõk hozzák világra stb. Nem hülyeség megcsináltatni az amniocentézist, mert 0, 5% a vetélési esélye és ezt abszolút el lehet kerülni utána pár napos pihenéssel, meg persze 100%-osan kiderül, hogy beteg-e a baba vagy sem + még a nemét is megtudod 100%-osan bár ezt gondolom már hallottad máshonnan is. Nos ha elfogadod az amniocentézist, behívnak egy idõpontra, és vagy csinálnak akkor is uh-t, vagy már csak be kell menned a genetikus nõcihez, valószínû a 6-osba. Õ elküld, hogy csináltasd meg a kartonod aztán vidd vissza neki, aztán várhatsz az 1-es uh-nál, hogy behívjanak és "megszúrjanak". (az amnio amúgy nem fájdalmas, az izgalom jobban betesz, legalábbis én jobban izgultam) Nekem mikor vége volt még vissza kellett mennem a genetikára a zárójelentésért, aztán mehettem dolgomra. Ha van még kérdésed, és tudok, szívesen válaszolok. Az egészben a várakozás lesz a legrosszabb. Ja és bent lehet veled az amniocentézisen hozzátartozó!!! Remélem segítettem! 19 hkm :)
Én 38 múltam mikor terhes lettem, jó volt az uh és a véreredményem is, a doki azt mondta nem szükséges az amnió, én bíztam benne mert õ csinálja a genetikát a kórházban.A fiam tejesen egészséges, most megint terhes vagyok, 39 múltam de ha az eredményeim megint jók lesznek tuti nem csináltatom meg.
A kérdező hozzászólása: Hát teljes a bizonytalanság. Szerintem majd az ott látottak, hallottak alapján fogom tudni eldönteni akarom-e az amnio-t. De most ha az eszemre hallgatok nem szeretném. Egyébként mennyi idõ múlva van meg az eredmény??? Tényleg heteket kell várni rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nekem az életkor miatt kellett menni és mivel a genetikus azt mondta, hogy az uh és az véreredmény (AFP 1, 2) sem indokolja az amnio-t, õ nem javasolja természetesen ha ragaszkodok hozzá megcsinálják. Mondtam, hogy köszönöm akkor nem szeretném. Ennyi volt. Papír aláírva és kész.

Velem van a baj? 'Legjobb barátnőm' mindig késik ha összefutunk, és neki áll feljebb. múltkor is 15:00-kor futottunk volna össze, de 14:56-kor hívott, hogy akkor indult el otthonról, és ez nem az első volt.

Legjobb válasz: nekem is volt egy ilyen barátnõm. sosem volt idõben a megbeszélt helyen , mindig legalább 15-20 percet késett. egy idõ után azt csináltam, ha 4-re beszéltük meg a talit sosem voltam ott elõbb mint 4.15.Így jobb esetben már ott volt , rosszabb esetben meg csak pár percet kellett rá várnom. Ha még a barátnõdnek áll feljebb akkor oszd ki , hogy ha õ sosem pontos mástól se várja el.

nekem is volt egy ilyen barátnõm. sosem volt idõben a megbeszélt helyen , mindig legalább 15-20 percet késett. egy idõ után azt csináltam, ha 4-re beszéltük meg a talit sosem voltam ott elõbb mint 4.15.Így jobb esetben már ott volt , rosszabb esetben meg csak pár percet kellett rá várnom. Ha még a barátnõdnek áll feljebb akkor oszd ki , hogy ha õ sosem pontos mástól se várja el.
velem is mindig ez van, de ilyen esetben sûrû bocsánatkérés közepedte, meghívom egy fagyira, vagy egy kólára, capuchinora...(eszembe sincs hõbörögni) Esetleg te is célozhatnál rá, ha már késik... :)
Hár már csak idézõjelesen legjobb barátnõ, akkor kár annak hívni... Igazából nem érdekli, hogy vársz rá, önzõ, csak magára figyel.Egyszer-kétszer csinálj meg vele hasonlót, hátha tanul belõle...
Ha már csak idézõjelesen legjobb barátnõ, akkor kár annak hívni... Igazából nem érdekli, hogy vársz rá, önzõ, csak magára figyel.Egyszer-kétszer csinálj meg vele hasonlót, hátha tanul belõle...
Bocsánat, javítottam és duplán ment el.
A kérdező hozzászólása: mondtam neki, hogy 'te sem sietted el a dolgot', és õ pattogott!

Ha nem tudtam minden nap mérni a hőm, a peteéréskor 36, 6 volt, most 37' (7-re várom) akkor mi van? Az enyhe megfájás (rekedség és orrfolyás) befolyásolja az ébredési hőt?

Legjobb válasz: Ha hõ emelkedésed van akkor igen. Nekem is volt olyan hogy megfáztam hõemelkédesem volt és magasabb volt az ébredésim is. De honaljban is hõ emelkedésem volt.

Ha hõ emelkedésed van akkor igen. Nekem is volt olyan hogy megfáztam hõemelkédesem volt és magasabb volt az ébredésim is. De honaljban is hõ emelkedésem volt.
A kérdező hozzászólása: ma reggel már 36, 7 volt a hõm.-tehát várhatom a mensit?ok.
szia mi a helyzet van baba?
A kérdező hozzászólása: Köszi az érdeklõdést! Volt, a 7. héten barnázni kezdtem, a nõgyógyásznak nevezett ... vérszaporítót írt ki, és még az nap el is ment a baba. Ez már a 2. eset volt. 2 lány már, az elsõ 1 éves volt, amikor megtörtént az elsõ vetélés, most a második csak 11 hónapos volt, amikor elvetéltem. Sajnos ez van. Majd 1, 5 év múlva megpróbálunk összehozni egy kisfiút.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!