Találatok a következő kifejezésre: Ha nem megfelelő (340 db)

A fideszesk képviselők szerint törvényszerű, hogy Orbán népszerűsége lement. De ez nem csak akkor fordul elő, hogy ha nem megfelelően kormányoznak? Ha valaki megfelelően kormányozna annak nem nőnie kellene a népszerűségének?

Legjobb válasz: A minap kifütyülték Orbánt és Kósát a debreceni stadionban, több ezren. Érdekes, hogy sehol nem lehet róla hallani, de az MTI rögtön ott van, ha határon túl Orbán megsimogatja néhány gyerek fejét. Ez a kiegyensúlyozott hírszolgáltatás? Vajon van-e köze hozzá, hogy féltik Orbán népszerûsége még jobban esne, ha ilyen híreket leközölnek?

A minap kifütyülték Orbánt és Kósát a debreceni stadionban, több ezren. Érdekes, hogy sehol nem lehet róla hallani, de az MTI rögtön ott van, ha határon túl Orbán megsimogatja néhány gyerek fejét. Ez a kiegyensúlyozott hírszolgáltatás? Vajon van-e köze hozzá, hogy féltik Orbán népszerûsége még jobban esne, ha ilyen híreket leközölnek?
Az Orbán Matolcsi páros mûködése már súrolja az idiotizmus határát. nem csoda hogy Orbán népszerüsége zuhan! Az emberek nyolcvan százaléka szerint rossz irányba halad az Ország.
Az utolsó kérdésedre: Ha a kormány két kézzel szórná a nép között a pénzt, akkor nagy lenne a népszerûsége, mégsem mondanánk megfelelõnek. Ami hosszútávon megfelelõ lenne, az meg a népnek nem szokott tetszeni (fõleg, ha nem érti, miért van). Szóval a kettõ között kell megtalálni az egyensúlyt. Orbán ezt úgy csinálja, hogy a képünkbe hazudik, és az ellenkezõjét csinálja, ráadásul azt is kontár módon. A képviselõk nem tudom mit gondolnak, de valószínûleg nem mondhatják ki. :)
"Megfelelõen kormányozni", azaz nem csak a saját zsebüket tömni? Na az lenne nagy csoda Mo-n. Egyébként egy pár százalékos népszerûség csökkenés valóban törvényszerû, de nem ekkora. Ha belegondolunk, O. V. múltja (a nyolcvanas évek óta folyamatosan a képben van) és valaha volt népszerûsegge nem engedhetne meg ekkora mélyrepülést, akkor ha jól mennének a dolgok Mo-n, és csupán csak néhány elégedetlen siránkozna. Mert a magyarokra jellemzõ ám "a nekünk semmi sem jó" - mentalitás. A fidesz egyébként összetartó párt, mindent ki- és megmagyaráznak.
Mindenkinek más a megfelelõ, szerencsére nem egyforma minden ember. A kormánypárt meg általában és mindenhol közutálat tárgya. Ha elvesz, akkor azért, ha ad, akkor miért nem többet?
12:53 Az nem feltétlenül a kormánynak szólt, inkább az évek óta ígérgetett új stadionnak. Debrecen egy élhetõ város, hülyék lennének Kósát kifütyülni.
14:08-as válaszadó: élhetõ város Debrecen? Mikor jártál utoljára a Kósa téren kivül a belvárosban?! És esõs idõben a külvárosban?!
15:53 Nem, nem arra gondoltam, hogy aranyból van a nyilvános WC, hanem arra, hogy jobb Budapestnél.
"Ha a kormány két kézzel szórná a nép között a pénzt, akkor nagy lenne a népszerûsége, mégsem mondanánk megfelelõnek." A görögök kb. ugyanezt csinálták az EU-s támogatásokkal, ezért is dõltek meg, és ezért tüntettek annyira a megszorítások ellen. Megszokták a jólétet. Szóval népszerû volt a kormány, de megfelelõen is kormányzott? :)

Mennyire kell komolyan venne, hogy ha nem megfelelő sorrendben alakul ki a mozgás (kúszás-mászás-ülés-állás-járás) akkor a babának akár diszlexiája, diszkalkuliája és egyéb 'agyi' 'rendellenessége' lehet?

Legjobb válasz: Nem a sorrend számít, hanem az, hogy ne maradjon ki egyetlen mozgássor se. Van olyan baba, aki hamarabb tanul meg felállni, mint mászni stb. Nem ilyenkor lehet probléma, hanem, ha egyáltalán nem kúszik vagy mászik a baba. Etek nagyon fontosak az idegrendszer megfelelõ fejlõdése szempontjából.

Nem a sorrend számít, hanem az, hogy ne maradjon ki egyetlen mozgássor se. Van olyan baba, aki hamarabb tanul meg felállni, mint mászni stb. Nem ilyenkor lehet probléma, hanem, ha egyáltalán nem kúszik vagy mászik a baba. Etek nagyon fontosak az idegrendszer megfelelõ fejlõdése szempontjából.
Ezek és nem etek SSS

Az igaz, hogy ha nem megfelelõ az étrendem, akkor gyúrhatok akármennyit, nem hatékony?

pontosan miket kellene ennem és mikor? vagy mindegy hogy mit eszünk csak együnk rendesen?

Legjobb válasz: Ez nem teljesen igaz, gyúrhatsz megfelelõ étrend nélkül is, építeni fog egy kicsit, de nem feltûnõen és nehezebb is megtartani, javaslom a sárga kapszulát, hogy olvasd el, abban minden benne van.

Ez nem teljesen igaz, gyúrhatsz megfelelõ étrend nélkül is, építeni fog egy kicsit, de nem feltûnõen és nehezebb is megtartani, javaslom a sárga kapszulát, hogy olvasd el, abban minden benne van.
felénk most menõ a lekváros kenyér meg a zsíros kenyér kúra. átlagban, 2 hónap alatt, 6-10 kiló tömeget pakol fel rád. nem kell tápszert venni, anélkül leszel erõs és izmos. ha érdekel, majd írok!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Második, nem hinném, hogy abból minõségi izom lenne. Kérdezõ: Én egy kiegyensúlyozott étrendet ajánlok neked. Legyen benne szénhidrát(kezdd mondjuk 3-4g*testsúlykilogrammnál, aztán növelsz rajta ha úgy érzed). Szénhidrátdús étrendek: Krumpli, rizs, méz, gyümölcsök(pl.: alma, banán), kenyér(inkább tk. kenyér). Ha nehezen hízol akkor szõlõcukrot is ehetsz, az is dobhat rajtad. Legyen fehérje az étrendedben(1-2g*testsúlykilogramm), ilyen pl.: csirke, pulyka, hal, marhahús. Fehérjébõl épül meg az izomzat, úgyhogy fontos hogy legyen belõle elegendõ(tömegnövelésnél egyébként nem kell túlbonyolítani, kevesebb fehérjével is nõni fogsz). És végül legyen elegendõ zsír az étrendedben: tojássárgája, olívaolaj, lenmagolaj, mogyoróvaj, avokádó, ilyen kis finomságok. És ne félj a telített zsírsavaktól sem, mert azok kellenek neked, másképpen nem szívja fel optimális a szervezet a vitaminokat(A, D, E, K). Ráadásul a tojásban lévõ koleszterin növeli a tesztoszteron szintet. Olyan 1g*testsúlykilogramm zsírt mindenképpen fogyassz. + ha szükségesnek tartasz valami multivitamint, akkor arra még szánj pénzt. Nagyjából ennyi.
na akkor leírom a versenyfelkészítõ kúrámat. 1hét, mérsékelt adagok fogyasztása, hogy a test alkalmazkodjék, a megnövelt kalória bevitelhez.ált egy szelet javasolt, reggeli , ebéd, és vacsora elõtt, tetszés szerint változtatva a lekváros vagy zsíros adalékot, amivel megnöveljük a kenyér hasznos anyagtartalmát. 2.hét-5.hét õrjöngés fázisa. jellemzõ adagok, 2-3 szelet vajas vagy zsíros kenyér, étkezés elõtt, a megnövelt kalóriatöbblet érdekében.Itt már elõjön, ezen élelmiszerek pozitív hatása, megnövelt testtérfogat, ami általában, hatalmas erõ kiteljesedésében nyilvánul meg.nem ritka az ilyen kúra alatt az alapgyakorlatokban a 10-15 kg fejlõdés is. 5.hét-6.hét levezetés fázisa ilyenkor mérsékelt adagok mennyek a lekváros és zsíros kenyérbõl , szintén egy egy adag étkezés elõtt, cél, a megnövelt izomtömeg megtartása, és a csökkenõ hormonszint optimalizálása, a csökkenõ adagokkal. a végén, ált kell, hormonoptimalizáló kiegészítõ is, a tepertõ krémes kenyér megteszi, rendesen beindítja a nyálelválasztást, és az emésztõmirigyek mûködését, felkészülve a test, a késõbbi kalória megvonásos idõszakra. végére, ált 10kg is feljöhet, aki most elkezdi a nyári strandszezonra, meglesz a kigyúrt, külsõ, amit itt olyan sokan akarnak.
a 4# csak szerintem nagyon vicces? :)
A kérdező hozzászólása: utolsó: mi ezen a vicces? :D


Ti is "rászólnátok" a nõgyógyászra, ha nem megfelelõen kezelne titeket?

Elegem van a folyásból, ezért elmentem nõgyógyászhoz. Egyszerre 2 gyógyszert írt fel, el is szedtem mindkettõt. Azóta 6x annyi folyásom van és sokkal rosszabb... arra gondoltam, hogy szólnék neki, hogy vegyen kenetet, és az alapján állapítsa meg mi a baj, de ez meg parancsolgatásnak jönne le... Sajnos más orvoshoz nem biztos, hogy tudok menni, de szerintetek mennyire lenne bunkóság egy orvost utasítgatni? Mert van egy olyan érzésem, hogy megint találomra fog gyógyszert írni és nincs annyi pénzem, hogy hónapokig keresgéljük a megfelelõt.

Legjobb válasz: Mindenképpen szólni kell neki, ha nem vált be a gyógyszer. Sokan ilyenkor egy szó nélkül duzzogva nõgyógyászt váltanak, aki meg kezelte õket, az azt hiszi, hogy megint sikeresen kezelt egy beteget és azért nem jön vissza, mert meggyógyult! Nem beszélve arról, hogy az orvosnak információt jelent, ha egy bizonyos gyógyszer nem vált be. A kenetvétel miatt nem "rászólni" kell, hanem udvariasan megkérdezni, hogy lehet-e ilyet kérni. Persze ha ez nem jut magától eszébe miután másodszor is visszamentél, akkor tényleg el lehet gondolkozni a váltáson.

Mindenképpen szólni kell neki, ha nem vált be a gyógyszer. Sokan ilyenkor egy szó nélkül duzzogva nõgyógyászt váltanak, aki meg kezelte õket, az azt hiszi, hogy megint sikeresen kezelt egy beteget és azért nem jön vissza, mert meggyógyult! Nem beszélve arról, hogy az orvosnak információt jelent, ha egy bizonyos gyógyszer nem vált be. A kenetvétel miatt nem "rászólni" kell, hanem udvariasan megkérdezni, hogy lehet-e ilyet kérni. Persze ha ez nem jut magától eszébe miután másodszor is visszamentél, akkor tényleg el lehet gondolkozni a váltáson.
Igen, utasítgatásnak fogja venni. Rám szinte rámordított a nõdoki, mikor meg merészeltem kérdezni, hogy mégis, árulja már el, mi bajom? Szerencsére meggyógyultam, de igen, más módszer nem nagyon van, csak a nõdoki váltás. Ha sûrû folyásod van, az valószínûleg fertõzés (gomba leggyakrabban), ki kellene kezeltetni, mert vissza fog jönni újra, és újra, ha félrekezelik.
Én nem szólnék rá! Elmondanám a tüneteket, a többit rábíznám. Ha nem bízol meg benne, keress másik orvost. Ha privát mész, igaz fizetni kell, de ha jó gyógyszert ír, már anyagiakban nem is vesztettél.
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon híg folyásom van, de ez így akkor sem állapot. :/ Akkor inkább nem szólok semmit...
Én erre nem tudok egyértelmû választ adni. Volt hogy nekem is felírt gyógyszert egy szakorvos, nem használt, de rajtam kívül ez szinte mindenkinek használt. Aztán próbaképpen felírt egy másikat amikkel másoknak nem voltak jó tapasztalatai, mind hatás mellékhatás tekintetében sokkal jobban bevált nekem. Ismerek eü dolgozókat, õk azt mondják hogy a betegek 70%-a önjelölt orvos, biztosan igazuk lehet, mindenki nagyon ért hozzá, legalábbis azt hiszi. Na de ott a másik tény hogy mégha egy orvos nem is egy balfék, akkoris csak egy ember tehát tévedhet. A legjobban úgy jönnél ki a dologból hogy másik dokihoz mennél, ha szakrendelésre jársz és van másik doki is ott akkor a legjobb módszer ha soha nem érsz rá amikor õ van.
ne nõgyógyászhoz menj, hanem STD-laborba.
Nekem is volt, hogy bizonygatta gombás megbetegedésem van úgy, hogy ezt csak õ állította, mert szerinte látott valamit, de semmilyen tünetem nem volt. Kérdezte, hogy legyen-e kenetvizsgálat, de az plusz 8 ezer forint. Azt választottam, hogy legyen, és nem vettem be az orvosságokat. És nem is volt gombásodásom. De erre csak annyit mondott, hogy az nem árt, ha mégis beszedem az orvosságot. Nem tettem... Orvost váltottam.
Sziasztok! Nekem volt, hogy már harmadjára mentem vissza, hogy nem lettem jobban és harmadjára is ugyanazt a ----t akarta felírni, ekkor léptem le. És a másik dokihoz úgy mentem, hogy felsoroltam, mikkel kezeltek és nem használt, és hiába könyörögtem kenetért, nem vették le. Ha õ sem veszi le a kenetet, csak hasraütés szerûen felír egy másikat, akkor addig kell keresni olyan dokit, aki hajlandó levenni a kenetet. Sajnos undorító az egész, de ilyenek. :(

Ha nem megfelelő a piaci környezet a multiknak, miért nem hagyják el az országot?

Veszteséges vállalatok ezt teszik... jól sejtem, hogy arról szól ma a vita, hogy a biztos piacot és a garantált profitot akarják csökkenteni és ez már fáj a multiknak... Persze közel se annyira, hogy elhagyják az országot! Miért van az egy hogy egy független országban, arról beszélnek a sajtóban, hogy német energia szolgáltatók mellett érvelnek a német politikusok ... Miért kell kormányzati szinten is védeni a független piacot? miért nem lehet, ezt liberális szemmel nézni és hagyni, hogy a piacon csak az maradjon meg, aki kisebb profit mellett is képes nyereséget termelni.

Legjobb válasz: Két esetben hagyják itt! 1 Ha nagyon megdrágul a munkaerõ vagy a költségeik. 2 Ha találnak nálunk költségeket tekintve olcsóbbat olyan feltétellel hogy akár 1 euroval is többet keresnek. Az hogy mit mond Orbán vagy éppen Merkel, teljesen hidegen hagyja õket.

Két esetben hagyják itt! 1 Ha nagyon megdrágul a munkaerõ vagy a költségeik. 2 Ha találnak nálunk költségeket tekintve olcsóbbat olyan feltétellel hogy akár 1 euroval is többet keresnek. Az hogy mit mond Orbán vagy éppen Merkel, teljesen hidegen hagyja õket.
"Miért kell kormányzati szinten is védeni a független piacot? miért nem lehet, ezt liberális szemmel nézni és hagyni, hogy a piacon csak az maradjon meg, aki kisebb profit mellett is képes nyereséget termelni." Azért, mert ha az állam nem avatkozik bele, a piac rossz irányba is elmehet úgy, hogy nem lendül vissza késõbb sem. Erre elõször az 1929-es válság során döbbentek rá, amibõl az akkori legerõsebb gazdaság, az USA is csak kõkemény fiskális beavatkozásokkal tudott kilábalni. Másik: a magára hagyott piacon a verseny leginkább lehetséges végkifejlete, hogy beáll a monopólium, és akkor az árak megint magasak lesznek. Az újonnan piacra lépés pedig általában akadályoztatott, gyakran lehetetlen.
"...miért nem hagyják el az országot?" Egyenlõre kivárásra rendezkedtek be. Ha marad a jelenlegi gazdaságpolitikai káosz, akkor bizony el fognak menni mindahányan.
"Egyenlõre kivárásra rendezkedtek be. Ha marad a jelenlegi gazdaságpolitikai káosz, akkor bizony el fognak menni mindahányan. Hagyd már ezt az undorítóan demagóg maszopos szöveget! A mai gazdaságpolitikai helyzetet negyon jól átlehet tekinteni. Nem tagadva azt hogy akadnak rossz döntések is. Jahh hogy a maszopos barátaid nem magyarázzák el neked hogy mi is folyik ma? Õk pontosan tudják, csak ugye az érdekeikkel teljesen szembe megy, és ugye a hatalom megszerzése nem megy úgy (szerintük)hogy konstruktívak. Igen kell a kritika a politikai ellenfelek között, de ami most megy az már rég nem az.
"Pontosan azért, mert monopol helyzetben vannak. Így jó eséllyel úgyis elérik, amit akarnak. Ezért van az állam, vagy nem? az állam a legnagyobb hatalom egy országba, ha valóban az akar lenni és nem csak kiszolgálni egy egy szûk csoport érdekeit.
Pontosan azért, mert monopol helyzetben vannak. Így jó eséllyel úgyis elérik, amit akarnak.
Szolgáltatások víz, gáz, energia ellátórendszerét apáink és nagyapáink építették ki.Az úgynevezett multi cégek csak bérlik ezt a kiépített rendszert.Tehát a fogyasztóval megfizettetik azt amennyiért bérlik azt amit a fogyasztók õsei építettek fel és profitot is rátesznek maguknak arra amit a fogyasztók õsei építettek ki és minden joguk meglenne a fogyasztóknak hogy visszavegyék azt amit nem a vállalat hozott létre hanem õseik és saját maguk.Ez tiszta haszon a multi vállalatnak hiszen két gyufát se kell keresztbe tenni és tiszta ráfizetés a fogyasztóknak mert beépült a szolgáltatás és a fogyasztó közé egy parazita aminek semmi mást nem csinál csak elveszi a profitot a fogyasztótól és az ellátó rendszer fejlesztésétõl.
"Egyelõre kivárnak, mivel hatalmas magyarországi vagyon van a birtokukban és ha veszteségesek is Fügyi mán! Ezt az ostobaságot hunnan veszed? Monta a maszop? Haver a magyar energia árak a másfélszerese az Eu átlagának. A magyar bérek meg messze alatta vannak. Akkor ugyan magyarázd már el hogy mi miatt lenne veszteséges?
Egyelõre kivárnak, mivel hatalmas magyarországi vagyon van a birtokukban és ha veszteségesek is, nem szívesen adnák el áron alul ezt a vagyont. A jelenlegi piaci helyzetben nem találnának ezekre vevõt. Lehet, hogy néhány év múlva egy balliberális kormány kerül hatalomra, amely biztosítja számukra a kedvezõ körülményeket, így ezt a néhány szûkebb esztendõt kibírják. De ha hosszú ideig veszteségesen mûködnének valószínû, tényleg rá lehetne õket bírni, hogy visszaadják az államnak a vagyont és a kapott pénzt inkább más országban/szektorban fektessék be, ahol jobb eredményeket tudnának felmutatni a részvényesek felé.
A kérdező hozzászólása: nem hazudok! Nézd meg a linket, amit adtam és utána károgjál ...
16:16 "Miért van az, hogy Németországban olcsóbb az energia, ..." Hazudsz, nem olcsóbb. Magyarországon alacsonyabbak az energiaárak, mint a legtöbb EU országban.
A kérdező hozzászólása: jah csak ebben az a poén, hogy 90 évek közepén a francia és német állami energia szolgáltatóknak adtuk el a hazai energia szolgáltatókat, mondván az állam rossz gazda! edf mögött is ott áll a francia állam, mint többségi tulajdonos...
A kapitalizmus a profitra épül. Ha egy befektetés nem hoz profitot, akkor arra nem ad pénzt senki. A külföldi befektetõ befektet 100 forintot és visszakap 100-at, akkor inkább vesz kockázatmentes állampapírt és így kap 102 forintot a tõkére. Azt csak egy állami szereplõ teheti meg, hogy lemond a profitról vagy szubvenciók révén áron alul értékesíti a terméket, de ezekben az esetben máshonnan kell elvonni a pénzt. Ha viszont csak egy állami szereplõ van, akkor a monopol helyzet miatt ellustulnak, nem fordítanak energiát a hatékony mûködésre és végül a szolgáltatás ára drágább lesz, mintha egy szabad piacon mûködnének. Persze egy állami vállalat is lehet hatékony és jól mûködõ (például EDF, Vattenfall, CEZ) de ennek általában az a feltétele, hogy piaci alapon mûködjön a cég.
A kérdező hozzászólása: Egy szolgáltatásért miért kell profitot adni? Az égvilágon nem csinál semmit csak közvetít ... nem kell fogyasztókért versenyezni nem kell reklámozni mire kell neki a profit? árban benne van a fejlesztési költség, fenntartás, energiaár, adó ... Miért kell egy olyan szolgáltatásért profitot fizetni, amit igazából nem tudunk megválasztani ... ha valakihez be van kötve a gáz hiába veszi a tescótól, akkor is a helyi szolgáltató fogja meghatározni az alap árat! Felesleges kerék a rendszerben ... nagyon buta volt az aki eladta külföldre, ha magyar kézben lenne gondolom már rég háborognának a szocik, mint ahogy tették ezt Csehországban a helyi szocialisták!
A garantált átvétel garantált áron valóban nagyon kedvezõ, a megújulókra és kapcsolt energiatermelésre vonatkozó KÁT is nagyon népszerû volt a befektetõk körében a 2000-es években, de mára ez is megszûnt. Én egyelõre hiszek benne, hogy a piac szabályozza ezeket, ha valaki drágán árul, akkor inkább veszünk mástól olcsóbban. Tavaly 3 nagy hazai erõmû is bezárt, mert külföldrõl olcsóbban lehet áramot importálni a válság miatt. Ha pedig véget ér a válság és felmennek az energiaárak, akkor majd a beruházások is megindulnak. Azt tudomásul kell venni, hogy az energiatermelõknek, szolgáltatóknak a minél magasabb ár az érdeke, ha viszont alacsonyak az árak, mint most, akkor elmaradnak a beruházások. Oroszországban is hatalmas beruházások lesznek szükségesek, hogy szinten tartsák a termelést. Az olcsó energia korszaka lezárult.
A kérdező hozzászólása: garantált bevétel, ezt minden piaci szereplõ álma... ha valaki együtt mûködik az állammal akkor a rendszeres ellátásért fenntartásért komoly garantált profitot remélhetett ... Ha nincs meg a garantált a profit annak ellenére se, hogy a magyar munkás a német munkás 1/5 kapja, kedvezmények ellenére is csak a német áraktól 10-20% magasabb árakon tudja csak gazdaságosan üzemeltetni a szolgáltatást ... akkor azt kell mondjam valaki hazudik! Pár hónapja arról sírt a sajtó, hogy egész euban csökkentek az energia árak ... Így könnyû bevezetni a csökkentést, most arról lehet hallani, hogy igaz, hogy olcsóbban veszik a gázt az oroszoktól, de ez a profit nekik jár ( mit gondolsz Bulgáriában miért mentek utcára az emberek? ) ( igaz tavaly adózás után is 31 milliárdot hozott nekik... ebbõl a profitból 5-7 év alatt visszalehetne vásárolni a szolgáltatók egy jelentõs részét ... )
A privatizáció az más téma, annak vége, 2008-ban ez EU eltörölte az erõmûvek hosszú távú kötelezõ áramátvételét, mára az energiaszektorban szabad piaci verseny uralkodik. A Horn kormány valóban gátlástalanul, áron alul kiárusította a hazai energiaszolgáltatókat, valószínûsíthetõ a korrupció, ezeket már nem igazán lehet visszacsinálni. De legalább Medgyessy Péter 2000-ben megkapta a legmagasabb francia állami elismerést, a Becsületrendet a Franciaországért tett szolgálataiért.
A kérdező hozzászólása: hatósági árakat miért kellett garantálni minden évben a 8% plusz hozamot az elõzõ évhez képest az államnak? magyarán, ha egyik évben nem emelték az árakat, akkor az állam hitelbõl költségvetésbõl pótolta a szolgáltatók garantált profitját ...
A kérdező hozzászólása: Miért van az, hogy Németországban olcsóbb az energia, hol ott 4-5ször többet kell fizetni a munkásoknak. Többet kell adózni a energia cégeknek és kevesebb kedvezményt kapnak az államtól... Annak ellenére igaz ez, hogy a németeknél egyre kevesebb a hõ és atomerõmû által megtermelt energia ... ( ezek a legolcsóbb energia források) víz energia után.
13:49 "Jahh hogy a maszopos barátaid nem magyarázzák el neked hogy mi is folyik ma? " Nekem nincsenek maszopos barátaim cicuka, de felhívnám a figyelmedet, hogy a Vezéred pártja baloldalibb a maszopnál is.
Igaza van Komlikátiónak! De ha óhajod szerint a multik kimennének az országból, akkor ki látná el az országot a szükséges árukkal? A kiskereskedelemnek nem lenne mibõl importálni! Termelni szintén nem sok mindent tudnánk. Ez nem szoci propaganda, hanem tény. A, íg Orbán ilyen gazdaságot rontó politikát folytat, megszünteti a jogbiztonságot, addig csak rosszabb lesz a helyzet.
"nem szívesen adnák el áron alul ezt a vagyont" És ki az a marha aki ilyen piaci környezetben és jogbizonytalanságban akár áron alul megvenné tõlük?
"ahol monopol helyzetben úgy játszanak a fogyasztókkal ahogy akarnak ..." Csak jelzem, hogy hosszú évek óta HATÓSÁGI ÁRAK vannak energia szektorban. Ha ennek megfontolása után kezdesz nem érteni pár dolgot, akkor a hiba nem benned van ...
1-es: 3. Ha lebontják alóluk az infrastruktúrát! A Malév beomlás okán a repterünket egy csomó nemzetközi gép kikerüli, így egy csomó cég most csomagolja a környékre telepített EU-n belüli márkaszervizeit és kiszolgáló egységeiket! Lehet megint integetni sok tízezer melóhelynek.
A kérdező hozzászólása: Bocs azt elfelejtettem meg írni elsõ sorban a szolgáltatókra gondolok ( mobil, víz, gáz, energia ... ) ahol monopol helyzetben úgy játszanak a fogyasztókkal ahogy akarnak ... A többi ellen a kisfogyasztó tud védekezni, de szolgáltatást nem tud máshonnan vásárolni!
A kérdező hozzászólása: hop valaki töröltette a linkemet! http://www.energy.eu/ Itt hozzátenném még, hogy euróban számolunk és nem mindegy hogy 300ft euróval vagy 280ftal számolunk ...

Újratelepítéstől lelassulhat a gép működése, ha nem megfelelő a driver összeállítás?

Egy 2 magos BIOSTAR Group NF520D3 processzorral és GeForece GT430 vidikarival, valamint BIOSTAR Group NF520D3 alaplappal rendelkező mezei gépem van. 1TB tárhellyel rajta. Nemrégiben eléggé lelassult, (amikor megvettem kb 1-2 mp a chrome megnyitása, mostanra már 4-5 is akár), ezért úgy gondoltam újratelepítem. Mivel nem kaptam hozzá semmilyen telepítő CD-t, ezért magamnak kellett levadászni a drivereket. Először is ott kezdeném, hogy Windows 7 Ultimatet telepítettem rá x64(6GB RAM) és Norton AntiVirust telepítettem, mivel még nem használtam, hát kipróbálom. Többféle Driver keresőt használtam, Driver Navigatort, Driver Chechker és Driver Reviever. A legtöbb drivert ezekkel tettem fel, a grafika gond nélkül megy, hang, valamint rendszerfájlokat is ezekkel töltöttem le. A BUSZ illesztőprogramjára, viszont nem találtam semmit. Gyanítom, hogy ezért lassul egy kicsit, mert 2-3 mp, mire megnyitja a Chromeot, a DAEMOON TOOLS telepítésénél, pedig kb 5- percet kellett várnom, mire beadta a telepítőfület (a WinRarral is így jártam, de más proginál még nem tapasztaltam ilyet). Később kipróbáltam a DriverCheckert, ami megmutatta, hogy a BUSZ 6.0-ás verzión fut, és talán jobb lenne a 7.4. Igazából nem csak a BUSZra gyanakszom, mert a progik szerint, nem kért USB frissítést sem, valamint RAM, illetve cache drivereket sem. A kérdésem az lenne (mivel a DriverChackert nem szeretném most megrendelni), hogy biztos egy hiányzó driver miatt lassulhat le? Az baj lehet, ha mondjuk rosszúl állítom össze a drivereket? Vírusírtóm blokkolhatja az illesztőprogramokat? Milyen driver kereső programot ajánlotok, a fentiek kivételével? A gépemet főként a sulira használnám, meg programozni tanulnék rajta, de azért néha idegesítővé válhat, ha kicsit belassul, mondjuk a chache miatt a gép, bár lehet nem vagyok tisztában néhány fogalommal (ez esetben felvilágosítást örömmel elfogadok!), valamint néha egy Assassins Creed 3at is futtatnék rajta 1, max 2 óráig, ami kb heti 1-2 alkalom. Egyszóval, kíváncsi lennék, hogy vajon, az üzletben mit tettek rá, vagy mit nem tettek rá, hogy 100%-ban kompatibilis volt minden driverrel, illetve, hogyan szűrték azt ki, hogy melyik driver a legjobb? A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: rosszul kezdtél neki, az ilyen driverkeresõ programok nem jók semmire , az alaplapod oldaláról le lehet tölteni a hozzávaló drivereket : http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=46.. A videókártyádhoz ezt rakjad fel : http://www.geforce.co.uk/drivers/results/57126

rosszul kezdtél neki, az ilyen driverkeresõ programok nem jók semmire , az alaplapod oldaláról le lehet tölteni a hozzávaló drivereket : http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=46.. A videókártyádhoz ezt rakjad fel : http://www.geforce.co.uk/drivers/results/57126
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen így tettem és bevált! Kár érte, hogy a progik nem tudnak rendesen rátalálni a driverekre...

Ha az nst-én nem úgy mozog a baba ahogy kellene, akkor az a lepény állapotát is jelezheti? Beindíthatják a szülést ha nem megfelelő az eredmény?

Legjobb válasz: További vizsgálatokra küldenek, befektetnek a kórházba. Ott mindennap NST-znek, és ha baj van, intézkednek. Nem kizárt hogy indítják, de csak szélsõséges esetekben szokott elõfordulni. Boldog babavárást!

További vizsgálatokra küldenek, befektetnek a kórházba. Ott mindennap NST-znek, és ha baj van, intézkednek. Nem kizárt hogy indítják, de csak szélsõséges esetekben szokott elõfordulni. Boldog babavárást!
Jelezheti, de olyankor, ha aggasztó az eredmény, megnézik uh-gal is, hogy láthassák az érettségét.

Kulturális közfoglalkoztatásban résztvevõ szerzõdését megszüntethetik ha nem megfelelõen dolgozik? Ha igen, mi a vonzata?

Legjobb válasz: Megvonják a segély és Tb fizetésedet, és egy évig nem regisztrálhatsz munkanélkülire.

Megvonják a segély és Tb fizetésedet, és egy évig nem regisztrálhatsz munkanélkülire.
KÖzfoglalkozatotakkal dolgozom, az elõzõ hozzászóló válaszát hagyd figyelmen kívül, mert hülyeségeket írt. Pontosabban le kéne írnod, hogy mit értesz a "nem megfelelõen dolgozik" alatt. Ha azt, hogy szakmai tapasztalata miatt nem dolgozik megfelelõen, akkor természetesen nem szüntetik meg a jogviszonyát, hiszen épp az a program célja, hogy munkatapasztalatra tegyen szert, hogy megtanuljon dolgozni az illetõ, hogy segítséget kapjon fejlõdni. A közfoglalkoztató feladata ezt biztosítani, ezért kap fizetéskiegészítést. Ha pedig azt érted a "nem megfelelõen dolgozik"-on, hogy szándékosan nem végzi el munkáját, nem jár be dolgozni esetleg szándékosan okoz kárt, akkor igen, rendkívüli felmondással megszüntetik a jogviszonyát. A munkaügyi központ jegyzõkönyvet készít errõl és három (3) hónapra kizárják az regisztrált álláskeresõk közül. A 3 hónap elteltével ismételten regisztrálhat és vállalhat közmunkát, ha akar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ! Közben megoldódott a probléma.
És hogy lehet közfoglalkoztatásban nem megfelelõen dolgozni??? Korlátozott jogokkal jár ez a munkaviszony-típus, ennek ellentételezéseként viszont a kötelezettség is korlátozott. Ha a közfoglalkoztatottat olyan munkára kényszerítik, amelyet a közfoglalkoztatási törvény nem engedélyez, akkor jelezni kell az illetékes hatóság felé, s a munkáltatódtól megvonják az ehhez kapcsolódó támogatást.

Ha nem megfelelően edzettem, amikor először elkezdtem, akkor nagyon elrontottam ott a kezdeti fejlődésemet?

Sajnos amikor elkezdtünk a legelején terembe járni még a haverokkal, mondhatni nem is volt megfelelő edzéstervünk, csak csináltuk amit gondoltunk. Nem volt edzés utáni ch visszatöltés, fehérjeturmix, semmi, csak ettük az otthoni kaját és edzettünk, ennyi. Full sötétek voltunk a dologhoz, fogalmunk sem volt, hogy itt számolgatni kéne a kaják mennyiségét, nézni az összetevőit semmi sem létezett, csak mentünk mert király érzés volt, még így kreténen is. Azóta már sok idő eltelt és szerencsére mára már sokat informálódtam a témában, így tisztában vagyok mindennel, mit és hogyan kellett volna akkor kezdetben csinálni, gondolok itt az étrendre és a megfelelő edzéstervre és a többi alap dologra egyaránt. Lassan már 4 éve edzek, 3 éve a normális keretek között, úgy ahogy azt valóban kell, minden formában. Ma gondolkodtam el ezen, hogy mennyit árthat ezzel valaki magának, ha úgy csinál kezdetben valamit, amihez nem ért. Én 1 évet bohóckodtam így, mire helyes útra tértem. Elvileg a kezdeti fázisban/első évben lehet a legtöbbet fejlődni, ekkor a legnagyobb mértékű a növekedés, majd fokozatosan egyre nehezebben csak. Tehát, aki kezdetben rosszul állt a dolgokhoz, mint ahogy én is és nem adta meg azokat a feltételeket magának, amik szükségesek lettek volna a normális fejlődéshez, az mennyit veszített ott ezzel a további fejlődése rovására? Tehát a 2. évemben, amikor már normálisan csináltam a dolgokat, akkor mondhatni kevesebbet tudtam már csak fejlődni, mint azt tehettem volna már az első évben?

Legjobb válasz: A maximuma a testünknek 4-5 év na most ha rosszul csinálsz egy évet akkor 5-6 év azaz valoszinû nálad a maximum 5-6 lessz mert az 1 egy évet rosszu csináltad. Egyszoval nem cse..sztél el semmit azon kivül hogy egy évet szinte feleslegesen gyurtál.

A maximuma a testünknek 4-5 év na most ha rosszul csinálsz egy évet akkor 5-6 év azaz valoszinû nálad a maximum 5-6 lessz mert az 1 egy évet rosszu csináltad. Egyszoval nem cse..sztél el semmit azon kivül hogy egy évet szinte feleslegesen gyurtál.
RRemélem érted:)
Így van, nem cseszted el, csak kitolódik a maximum formához szükséges idõd.
"Bunkó, remélem nyertem!"
A kérdező hozzászólása: "Bunkó, remélem nyertem" az nem a Ford Fairlane c. filmben volt? :-)
De De szerintem abban volt:D Nekem s rémlik az a mûsor, szó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!