Találatok a következő kifejezésre: Ha nekem van mit (1208 db)

Mivel kezelik a WPW szindrómát? Ha neked van ilyen, milyen sűrűn érzel rohamot, hogyan múlik el?

Legjobb válasz: Nekem van. Régebben csak évente egyszer volt, aztán olyan is, hogy havonta. Néhány másodperces volt a legrövidebb, a leghosszabb kb 10 perces. Nyugtatót szoktam bevenni, ha nem akar múlni (Xanaxot), de van gyógyszerem is. A gyógyszerre azt mondta az orvos, hogy csak akkor, ha fél óráig nem múlik el. Ilyenkor leülök/lefekszem, próbálok megnyugodni. Egy éve volt katéteres abblációm, de nekem nem volt 100%-osan sikeres, mert más rendellenesség is van a szívemben.

Nekem van. Régebben csak évente egyszer volt, aztán olyan is, hogy havonta. Néhány másodperces volt a legrövidebb, a leghosszabb kb 10 perces. Nyugtatót szoktam bevenni, ha nem akar múlni (Xanaxot), de van gyógyszerem is. A gyógyszerre azt mondta az orvos, hogy csak akkor, ha fél óráig nem múlik el. Ilyenkor leülök/lefekszem, próbálok megnyugodni. Egy éve volt katéteres abblációm, de nekem nem volt 100%-osan sikeres, mert más rendellenesség is van a szívemben.
Ja Verapamil a gyógyszer neve, amit felírt az orvos. Am 18 éves lány vagyok.
A kérdező hozzászólása: Írhatnék privátot?Vagy tudnál nekem írni, hogy vissza tudjak írni?:D (Mert nem tudok privát üzenetet küldeni neked)
Bocsi, rég jártam az oldalon... Aktuális még a dolog?:)

2, 5 hónapos babám nem emeli a fejét ha hason van mivel lehetne segíteni neki?

A véd?n? azt mondta hogy masszírozzam a nyakát nektek valami tapasztalat,

Legjobb válasz: Kisfiamnak mindig visszacsuszott oldalra a keze,nekem azt mondták,mikor próbálkozik,támasszam meg h ne csusszon szét. de ha a babádnak mondjuk feszesek az izmai,akkor inkább egy dévényesnek mutasd meg mert otthon te ugy se tudod kimasszírozni,inkább csak kellemetlen lenne neki.

Kisfiamnak mindig visszacsuszott oldalra a keze, nekem azt mondták, mikor próbálkozik, támasszam meg h ne csusszon szét. de ha a babádnak mondjuk feszesek az izmai, akkor inkább egy dévényesnek mutasd meg mert otthon te ugy se tudod kimasszírozni, inkább csak kellemetlen lenne neki.
Megállapítottak nála nyaki hipotóniát? Izomgyengeséget? Ha igen, keress Dévényest, vagy konduktort! Addig is gyakorold vele az ülésbe húzást. Kérd meg a dr-nõdet, vagy a védõnõt, hogy mutassa meg, hogyan kell. Legyen sokat hason, esetleg segíts neki az alkartámasznál. Hason legyél elõtte, énekelj, zenélõ játékkal, csörgõvel keltsd fel a figyelmét! konduktor-anyuka
Lehet, hogy érdemes lenne elvinni fejlõdés neurológiára. Ott meg tudják állapítani, hogy szükség van-e tornára és megmutatják hogyan kell csinálni. Az én kislányom is ennyi idõs, nekünk menni kell, mert jobban szeret jobbra nézni mint balra.
A kérdező hozzászólása: nem mondták hogy gyenge lenne az izma!Annyi hogy nagyon utál hason lenni ahogy hasra fordítom elkezd ordítani!Így nem is tettem hasra gyakran!De ha tudom hogy ez miatt nem erõlteti a kis nyakát és ezért nem emeli fel a fejét!!1 hónaposan simán felemelte a fejét jobbra balra fordította nagyon ügyes volt és most a 2 hónapos vizsgálaton már egyáltalán nem emeli fel esetleg 3-4 másodpercig és nagyon ritkán!!A védõnõ szerint sokat nõtt és a súlya meg nem gyarapszik annyira és nincs ereje felemelni a fejét de mindenhól nagyon erõs csak a nyakával van gond!Milyenek ezek a tornák amiket írtatok?
Nálunk dettó ugyenz volt, csak minket a doki elküldött fejlõdésneurológiára és ott kiderült, hogy hiptoniája van, azóta dévény tornára járunk mi is és már egész szépen megtartja magát hason. Figyeld meg a babát, hogy miért nem emeli a fejét. Használja a kezeit kitámasztásra? Ha nem használja, akkor az nem jó jel, és így nem is nagyon fog menni neki a fejemelgetés. Nekünk azt javasolták, hogy egy hengerbe hajtogatott törölközõt tegyünk a karjai alá és úgy hasaltassuk, minden nagy 1-1 perccel tovább. Nem baj ha eleinte sír kicsit, muszáj hogy erõsödjenek az izmai.
bocsi azt akartam írni hogy minden nap 1-1 perccel tovább
Én semmi mást nem csináltam a kisfiammal, csak napi 1-2x hasra fektettem, és ha láttam, hogy utálja és mindjárt sírni fog, már vissza is fordítottam. Ezt 3 hónapos korában kezdtük, addig a védõnõ sem aggódott. 3-4 hét alatt eljutottunk odáig, hogy már nem sírt hason fekve, és a nyaka is megerõsödött. Most 14 hónapos, semmi baja sincs, minden mozgást a megfelelõ idõben csinált. Nálunk az volt a gond, hogy elég nagyfejû a fiam (még most is) :) és gyenge volt hozzá a kis nyaka...
Én még nem aggódnék a helyedben. Az én babám is utált mindig hason feküdni, de nekem is azt tanácsolták, hogy minden nap egy pár percre fordítsam hasra. Csak pár percig maradt úgy aztán elkezdett sírni, de most elkapta valami és oldalra is fordul és néha már hasra is sikerül. Persze hogy sír, egyre jobban lát és hason fekve nem sok mindent lát a körülötte lévõ dolgokból. Õ is 3 hós korában kezdte el, és neki is mindig szétcsúszott a keze. Úgyhogy szerintem csak tornáztasd, még nem vagytok lekésve semmirõl. Amúgy azt tényleg érdemes lenne megnézni, hogy ha felhúzod ülésbe, tartja-e a fejét.
Én a nagy ágyra kiszedtem a kiságynak a matracát (mert az kemény), hasra raktam a picimet, elé raktam játékot, és beültem elé én.Beszéltem hozzá, mutogattam, zenéltettem a játékokat, és addig így maradtunk, amíg nem kezdett nagyon hisztizni.Minden nappal egyre több ideig tudtunk így maradni.Nekem az orvos a vállövre panaszkodott, hogy gyenge, de ezzel a módszerrel a gyerek 1 hónap alatt szinte fekvõtámaszokat nyomott! :) 4 hónaposa már forgott, 6, 5 hónaposan már ült, és 7 hónaposan fel állt.. Kicsit muszáj õket szenvedni hagyni, hogy fejlõdjenek az izmaik, hisz mi sem tudunk napokon tartó tv-zés után lenyomni 10 fekvõtámaszt! :) Csak 1 negatív példa, barátnõm szinte egyáltalán nem hagyta a babáját küzdeni, szinte állandóan kézben volt, most meg kiderült, hogy le vannak tapadva az izmai.Csak háton fekszik, és nem csinál semmit, pedig már kúsznia kéne... :/

Mi youtube-on az előfizető? Mármint ha nekem van egy előfizetőm?

Legjobb válasz: Köszi, én nem találtam ugyanilyen kérdést. De még mindig nem igazán értem, mert ott azt írja, az elõfizetõ akkor ugyanaz mint a feliratkozó. De akkor miért van külön hogy feliratkozók és külön hogy elõfizetõk? Nekem 1 elõfizetõm van és 4 feliratkozóm. Akkor csak nem ugyanaz..

A kérdező hozzászólása: Köszi, én nem találtam ugyanilyen kérdést. De még mindig nem igazán értem, mert ott azt írja, az elõfizetõ akkor ugyanaz mint a feliratkozó. De akkor miért van külön hogy feliratkozók és külön hogy elõfizetõk? Nekem 1 elõfizetõm van és 4 feliratkozóm. Akkor csak nem ugyanaz..
A súgót megnézve ott is ellentmondásos. A nem magyar megadott, hanem magyarra fordított oldalon Elõfizetõkrõl írnak. http://support.google.com/youtube/bin/static.py?hl=hu&hlrm=h.. Ha bõvebben akarsz tudni információkat, akkor átdob a magyar oldalra, ahol már Feliratkozóként vannak leírva. http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=hu&hlrm=e.. Angolul mindkettõ a subscriber néven van említve. Esetleg az lehet, hogy az elõfizetõ a netes értelemben lévõ elõfizetõ, például RSS-en keresztül egy levélkezelõben vagy a böngészõben követ. Míg a feliratkozó az, aki weben keresztül a profiljában jelezve követ.


Egy sárga virágot mi sárgának látunk egy méh meg kéknek (nem biztos, h pont kéknek, de tudom, h bizonyos színeket másnak lát. ) Mi van, ha neki van igaza?

Legjobb válasz: Igaza ebben egyikünknek sincs. A virág a ráesõ elektromágneses spektrum egy részét visszaveri, más részét elnyeli. A visszaverõdõ fényt dolgozza fel az ember és a méh szeme is, de mindkettõ igazából csak egy csekély szeletét érzékeli a sugárzásnak. Ha jól emlékszem, akkor a méh szeme a UV tartományban is lát bizonyos hullámhosszokat, ezáltal más képet alkot.

Igaza ebben egyikünknek sincs. A virág a ráesõ elektromágneses spektrum egy részét visszaveri, más részét elnyeli. A visszaverõdõ fényt dolgozza fel az ember és a méh szeme is, de mindkettõ igazából csak egy csekély szeletét érzékeli a sugárzásnak. Ha jól emlékszem, akkor a méh szeme a UV tartományban is lát bizonyos hullámhosszokat, ezáltal más képet alkot.
Nincs olyan, hogy "neki van igaza". A színeket minden élõlény úgy látja, ahogy az agya értelmezi. Ez élõlénytõl függ. A színeket az határozza meg, hogy a róla visszaverõdõ fénylek mekkora a hullámhossza (vagy a frekvenciája). Ez objektíven, mûszerekkel is mérhetõ. Viszont az már az adott élõlénytõl függ, hogy õ ezt milyennek, mennyire intenzívnek, mennyire figyelemfelkeltõnek látja. Ezt az õ agya (pontosabban a látóközpontja) határozza meg. Van olyan, amit bizonyos élõlények nem is látnak. Pl az ember sem lát minden létezõ "színt" (helyesebb lenne inkább elektromágneses sugárzásról beszélni ;)), pl az infravöröset, amit viszon sok állat, pl a kígyók látnak. Mi nem látjuk, és emiatt fel sem tudjuk fogni, hogy az milyen lehet, mivel nem hasonlítana egyik ismert színünkhöz sem. Remélem, érthetõ voltam. :)
Na gondolkodjunk: vagy az lehetséges, h mind kettõnknek igazunk van, ez úgy lehet, h a különbözõ anyagok nem csak egyfajta frekvenciáju fotont vernek vissza, vagy is a mi szemünk például, ha a mi szemünk jobban a virág által sárga színnek nevezett frekvenciáju fotonokat ismeri fel akkor mi inkább sárgának fogjuk látni, a méhek meg jobban a kék színt képviselõ fotont alakítják át jellé ezért mindkettõnknek igaza lesz, de agyi eredetû is lehet, például az õ "agyuk" (idegközpontjuk) nem fogja fel rendesen a szem által közvetített jeleket, vagy a mi agyunk.
Szerintem nem számít semmit, mivel "külön világban" élünk. Mi az életünket a saját színeink szerint rendeztük be :) De ha tudnánk is kommunikálni állatokkal, akik másképp látják a színeket, akkor se tudnánk bebizonyítani, hogy kinek is van igaza :) És ha neki is lenne, akkor se változna semmi :)
Egyiknek sincs igaza, mint a korábbi válaszoló is írta, minden szín egy bizonyos hullámhossz-hoz tartozik, a mi szemünk a virág hullámhosszához a sárga színt rendeli, a méh szeme pedig a kéket, de pl. vannak állatok, akik nem is látnak színeket, azt azon mégse filózunk el, hogy mi van, ha neki van igaza, és a színeket csak a beszívott agyunk találja ki:)
Nézz utána ennek: Tetrakromázia nagy lészen a te meglepetésed :)

Mi az irigység? Ha pl én is olyan autót szeretnék, mint ami a másik embernek van és irigylem tőle vagy ha nekem van valamimből több de nem adok senkinek?

Legjobb válasz: Más dolgára vágysz (irigyled tõle): irigység Mástól félted a dolgodat: féltékenység http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9lt%C3%A9kenys%C3%A9g "Egyes szakértõk (például John Rawls Az igazságosság elmélete c. 1971-es mûvében) különbséget tesznek féltékenység és irigység között: a féltékenység lényege, hogy meg akarjuk tartani, ami a miénk, míg az irigység lényege, hogy vágyunk valamire, ami nincs a birtokunkban."

Más dolgára vágysz (irigyled tõle): irigység Mástól félted a dolgodat: féltékenység http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A9lt%C3%A9kenys%C3%A9g "Egyes szakértõk (például John Rawls Az igazságosság elmélete c. 1971-es mûvében) különbséget tesznek féltékenység és irigység között: a féltékenység lényege, hogy meg akarjuk tartani, ami a miénk, míg az irigység lényege, hogy vágyunk valamire, ami nincs a birtokunkban."

Ha nekem van bérletem (budapesti) de a kutyámnak nincs és jönnek az ellenőrök akkor mit fognak mondani, lyukasszak vagy meg is büntetnek rögtön?

Legjobb válasz: Megbüntetnek. Kutyát csak érvényesített (lyukasztott) jeggyel és szájkosárral vihetsz BKV-n. Ha öleb, akkor elsütheted mint kézipoggyász...

Megbüntetnek. Kutyát csak érvényesített (lyukasztott) jeggyel és szájkosárral vihetsz BKV-n. Ha öleb, akkor elsütheted mint kézipoggyász...
Megbüntetnek.
Kivéve, ha a kutyád szétmarcangolja az ellenõröket, és te pedig elmenekülsz. :)
A kérdező hozzászólása: Oda kéne pirítani neki ;)

Békéltető testület után a bíróságon mire számíthatok, ha nekem van igazam?

Fogyasztóvédőkhöz fordultunk egy vásárlási problémával, már a békéltető testületnél tartunk (röpke 6 hónap után), megegyezni biztos nem fogunk, mert megírta hogy el sem jön, úgyhogy biztos bíróság lesz belőle. Arra lennék kíváncsi hogy számíthatok e kártérítésre? És ha igen milyen összegre?

Ha Nekem van tartozásom a T-mobilhoz (60 ezer ) felmondott telefonszerződés miatt és azt Én nem tudtam Fizetni Átadták a Bross holdingnak Hogy hajtsa be de arészleteket sem tudom fizetni tanulmányom miatt. Mire Számíthatok a Bross Holding felől?

Legjobb válasz: Jó nagy behajtási költségre. Alapból minimum a duplája lesz, amit be akarnak majd hajtani rajtad. Ésszerûbb lett volna idõben részletfizetést kérni.

Jó nagy behajtási költségre. Alapból minimum a duplája lesz, amit be akarnak majd hajtani rajtad. Ésszerûbb lett volna idõben részletfizetést kérni.
A kérdező hozzászólása: ja azt tudom :) de mivel se jövedelmem se tulajdonom se semmim mire számithatnék mivel még DIák vagyok:D Közmunka börtönbüntetésre tartozás miatt remélem nemkell számitanom azért :)
Egyszer lesz munkád. Addigra sokszorosa lesz a tartozásod. Ezen kívül az állandó bejelentett lakhelyeden végrehajtást kérhetnek. Anyádék biztosan örülnek majd neki. A számládra inkasszót tesznek, a jövendõ munkahelyeden fizetésletiltással kezdesz. Pár év múlva 5-6szoros lesz amit be akarnak hajtani rajtad. Ja, elévülni se fog, mert elég évente egy -akár sima- levelet is küldeniük. Csak legyél ilyen vidám akkor is.

Ha neked van Xperia x8. as telód mit gondolsz róla?

Szerinted érdemes megvenni??

Legjobb válasz: Fõzött rommal jó teló, de most már ne vegyél ilyet sztem. Akkor már a sima xperia mini ..

Fõzött rommal jó teló, de most már ne vegyél ilyet sztem. Akkor már a sima xperia mini ..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!