Találatok a következő kifejezésre: Ha nekem van (4323 db)

Miért bűn az, ha vékony fiúként vékony barátnőre vágyom, amikor sok túlsúlyos lány ismerősömnek is vékony pasija van? Ha neki van joguk hozzá, akkor nekem miért nem lehet vékony barátnőm?

Mert folyton azzal jön mindenki, hogy elégedjek meg én is egy kvöér lánnyla, de nem értik meg hogy nekem nem jönnek be, nem bírom elfogadni, hogy csak kövér barátnőm lehet, amikor annyira nincs is nagy igényem csak, hogy ne legyen igénytelenül kövér, mert nem tudok vonzódni hozzájuk. Miért nem bírják ezt felfogni?!

Legjobb válasz: Úgy beszélsz az emberekrõl, mintha valami szolgáltatások vagy anyagi javak lennének. Mint mikor az ekével kínlódó földmûves azt mondja, hogy neki is joga van egy traktorhoz, mint a szomszédnak... Ez baromira nem így mûködik. Olyan ember lesz a párod, akivel kölcsönösen szeretitek egymást, bár a mai világban már az is megfelel, ha kölcsönösen elvagytok úgy, hogy nem taszít a másik, de mindkét esetben ott van az, hogy meg kell felelnetek EGYMÁSNAK. Semmi sem tiltja vagy akadályozza meg, hogy keress egy vékony lányt, akinek tetszel, szóval akkor mi a probléma?

Úgy beszélsz az emberekrõl, mintha valami szolgáltatások vagy anyagi javak lennének. Mint mikor az ekével kínlódó földmûves azt mondja, hogy neki is joga van egy traktorhoz, mint a szomszédnak... Ez baromira nem így mûködik. Olyan ember lesz a párod, akivel kölcsönösen szeretitek egymást, bár a mai világban már az is megfelel, ha kölcsönösen elvagytok úgy, hogy nem taszít a másik, de mindkét esetben ott van az, hogy meg kell felelnetek EGYMÁSNAK. Semmi sem tiltja vagy akadályozza meg, hogy keress egy vékony lányt, akinek tetszel, szóval akkor mi a probléma?
"a mai világban már az is megfelel, ha kölcsönösen elvagytok úgy, hogy nem taszít a másik" LOL, te hol élsz ember? Ez inkább 100 évvel ezelõttig volt igaz. Manapság mindenkinek lehetõsége van a bárki közül megtalálni a magának valót. Aki meg beéri a kevéssel, az szenvedjen is egész életében. Én is vékony pasi vagyok, nehogy már egy igénytelen kövér nõt kelljen a barátnõmnek nevezni. Eleve nem vonzzanak, akkor meg hogy szeressek belé, ha nem is foglalkozom velük? Lehet leszavazni, gondolom a sok lusta disznót bántja ez a komment. :)
már nem azért de vannak olyan kövér lányok akik önhibájukon kívûl kövérek és õket is besorolják abba a csoportba h lusták.közben meg betegek.én sem vagyok vékony ezt elismerem(181 cm, 70 kg) de nem értem h miért néznek le az emberek.igen is mozgok
Lassan fogadóirodát nyitok, hogy melyik nap hányszor fogod feltenni ezt a kérdést. :D
8-as köszi:)
#6 a betegségbõl adódó túlsúly elég kis arányú a kövérek között a lustasággal szemben. Egyébként 180 centihez a 70kg nem kövér, max teltkarcsú.
ma már nem* És valamiért ennél a kérdésnél is úgy érzem, hogy ez a helyzet. A lényeg, hogy legyen valaki, aki nem taszítja túlságosan. Kell egy barátnõ, és neki bizony JOGA VAN egy vékony példányhoz.
Jó vicc volt :DD
Kedves #4-es, attól még, hogy nem ma már az ember szülei döntenek errõl, bizony sok a gátlásos, kapcsolatfüggõ ember, akinek bizony bõven elég az, ha a másik nem megy az idegeire (bár bizonyos körökben ez is luxus :D) és emellett nem egy bányarém. A lényeg, hogy legyen valakijük.
El van túlozva, feleslegesen gyártod a problémákat! Ismerkedj vékony lányokkal, utána ha lesz egy vékony barátnõd csak nem fogják azt kérdezgetni, hogy hát mért õ, mért nem egy kövér?!
Aki vékony, annak csak csúnya barátnõje lehet. A nõknek kb mindegy a férfi testalkata, csak a vékonyakat rühellik, mint a szrt.

Mivel kezelik a WPW szindrómát? Ha neked van ilyen, milyen sűrűn érzel rohamot, hogyan múlik el?

Legjobb válasz: Nekem van. Régebben csak évente egyszer volt, aztán olyan is, hogy havonta. Néhány másodperces volt a legrövidebb, a leghosszabb kb 10 perces. Nyugtatót szoktam bevenni, ha nem akar múlni (Xanaxot), de van gyógyszerem is. A gyógyszerre azt mondta az orvos, hogy csak akkor, ha fél óráig nem múlik el. Ilyenkor leülök/lefekszem, próbálok megnyugodni. Egy éve volt katéteres abblációm, de nekem nem volt 100%-osan sikeres, mert más rendellenesség is van a szívemben.

Nekem van. Régebben csak évente egyszer volt, aztán olyan is, hogy havonta. Néhány másodperces volt a legrövidebb, a leghosszabb kb 10 perces. Nyugtatót szoktam bevenni, ha nem akar múlni (Xanaxot), de van gyógyszerem is. A gyógyszerre azt mondta az orvos, hogy csak akkor, ha fél óráig nem múlik el. Ilyenkor leülök/lefekszem, próbálok megnyugodni. Egy éve volt katéteres abblációm, de nekem nem volt 100%-osan sikeres, mert más rendellenesség is van a szívemben.
Ja Verapamil a gyógyszer neve, amit felírt az orvos. Am 18 éves lány vagyok.
A kérdező hozzászólása: Írhatnék privátot?Vagy tudnál nekem írni, hogy vissza tudjak írni?:D (Mert nem tudok privát üzenetet küldeni neked)
Bocsi, rég jártam az oldalon... Aktuális még a dolog?:)

Texas holdem pokerben a kézben lévõ pár nagyobbe mint ha nekem van kézben és egy lent az 5 lap közül?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy jól értem a kérdést. De ha az ellenfelednek kézbe Q párja volt, neked pedig van egy Q a kezedben és egy lent az asztalon... akkor az ellenfelednek drillje van és õ nyert.

Nem biztos, hogy jól értem a kérdést. De ha az ellenfelednek kézbe Q párja volt, neked pedig van egy Q a kezedben és egy lent az asztalon... akkor az ellenfelednek drillje van és õ nyert.
A kérdező hozzászólása: Nem!Az történt hogy akivel játszottam 2 ász-a volt kézben lent nem volt egyse nekem meg volt egy 7-es kézbe és egy lent ilyenkor én olyat hallottam hogy az enyém nagyobb mert nekem az egyik lent van a párból! Amúgy köszi!
Az a szabály, hogy a legjobb 5 lapos kombináció számít és az tulajdonképpen mindegy, hogy a kezedben lévõk közül 2-t, 1-et vagy egyet sem használsz fel. Neki is volt egy párja és neked is, de mivel az A többet ér, mint a 7-es ezért az õ párja nyert, mert az magasabb.
igen, teljesen mindegy, hogy a lapok hol vannak. Kézben vagy asztalon... mindig a magasabb nyer.

Mennyi az esélye, hogy majd ikreim lesznek, ha nekem van egy kétpetéjű ikertestvérem?

De a felmen?k között nincs több ikertestvér. Illetve Édesanyánk 35 éves volt, amikor megszülettünk. 19/L

Legjobb válasz: Én leírom, amit tudok. Volt már errõl téma, van aki máshogy tudja. Én így. A kétpetéjû ikerterhesség genetikailag nem okoz "valószínûbb" ikerterhességet, mivel a terhességek nagy része (amirõl nem is tudnak, mert felszívódik!) kétpetéjû ikerterhességnek indul. Ebbõl marad az egyik, (életképesebb) embrió. Az egypetéjû ikerterhességnél egy megtermékenyített pete válik szét ketté, genetikailag azonos "állománnyal". Ez nem egy spontán dolog, ált. vissza lehet vezetni, két generációként "ismétlõdik". Tehát ha vkinek van egypetéjû ikertestvére, neki v. a testvérének nem,- hanem a gyerekeiknél várható újabb egypetéjû ikerterhesség.

Én leírom, amit tudok. Volt már errõl téma, van aki máshogy tudja. Én így. A kétpetéjû ikerterhesség genetikailag nem okoz "valószínûbb" ikerterhességet, mivel a terhességek nagy része (amirõl nem is tudnak, mert felszívódik!) kétpetéjû ikerterhességnek indul. Ebbõl marad az egyik, (életképesebb) embrió. Az egypetéjû ikerterhességnél egy megtermékenyített pete válik szét ketté, genetikailag azonos "állománnyal". Ez nem egy spontán dolog, ált. vissza lehet vezetni, két generációként "ismétlõdik". Tehát ha vkinek van egypetéjû ikertestvére, neki v. a testvérének nem, - hanem a gyerekeiknél várható újabb egypetéjû ikerterhesség.
Avagy röviden írva: Esélyed van kétpetéjû ikerterhességre, - de nem több, mint annak, akinek nincs kétpetéjû ikertestvére.
Ikrek A kétpetéjû ikrek esetében két különbözõ petét két különbözõ spermium termékenyít meg. Mindegyikük saját, különálló méhlepénnyel rendelkezik, és akár eltérõ nemûek is lehetnek. Csak anyira hasonlítanak egymásra, mint két, eltérõ idõben született testvér. A kétpetéjû ikerterhesség anyai ágon öröklõdik, és nagyobb rá az esélyünk, ha már született ikrek a családban. Ezt egy cikkbõl másoltam ki.A barátnõmnek kétpetéjû ikrei vannak.Egy fiú és egy lány.Az anyukája mesélte, hogy a barátnõm hugának lett volna ikertestvére de a második trimeszterben vele elvetélt. Szóval igen anyai ágon tényleg öröklõdik.Õk az élõ példa.

Csak lányoknak kérdés! Hogy van ez? Sziasztok én 22 fiu vagyok a párom 25 már lassan 3 éve vagyunk nem nem élünk még eggyütt de igy is sokat veszekszünk az miért van ha neki van igaza napokig arrol szol minden?

mindend ugy kezelek ahogy kell alapbol türelmes vagyok vele ö is ha én nyugodt vagyok de ha nem teljesen el veszti a kontrollt én vagyok a fiu de sok egy kicsit mindend en oldjak meg akkornis ha rá van szükségem olyan mintha el várná mindig boldog legyek mellette én sokat melozok nem tudunk sokat eggyutt lenni facén meg telon amit tudunk meg beszélünk én egyböl tudom mi a baj ha van de ha nálam van nem veszi észre vagy nem tudom de napokig szószerint kirobban magábol ugy csinál mint ha le buktam volna valamivel mutogat de ha ö nála van valami én lazán el intézem intézzük de nálam meg nem olyan mintha egyedül hagyna olyankor ha ideges vagyok valamiért simán ott hagy hozzám sem szól én nem értem csajok valami õtlet tanács hogy lenne jó? :(

Legjobb válasz: Elég önzõnek tûnik így elsõre a barátnõd, elvárja, hogy Te a tenyereden hordozd, de õ nem nagyon tesz érted. Ez mindig így volt? Szex az oké?

Elég önzõnek tûnik így elsõre a barátnõd, elvárja, hogy Te a tenyereden hordozd, de õ nem nagyon tesz érted. Ez mindig így volt? Szex az oké?
A kérdező hozzászólása: pont ez az az elején jó volt minden igaz nehéz volt az elsö év rengeteget szenveded melletted és meg változtam azóta van igy kb.: ennek az év eleje óta van igy sok hibám volt helyre hoztam mindend de kimerültem igy alapbol ilyen vagyok de igy nem lessz jo nekem :/ jó a szex neki is nekem is igaz mostanában nem sürün vagyunk eggyütt de ha igen tartalmas én is ö is meg kapja amit akar.(2-3 Szor egy alkalomban)

Ha Nekem Van Egy Tablet Pc Ém. Ami 1GHz 512MB RAM Android 4. 0.4 akkor ezon elméletileg minden androidos játék menne?

csak azért mert még nem probáltam és ha igen akkor nem fog kisulni a proci vagy valami a Tablet ben

Legjobb válasz: Az én tabletem 1.2 ghz-es (1magos) 512 ram, mali 400 grafikus gyorsítóval. Elég erös a 20-30 ezres árkategóriában. Egy komolyabb hd játék sem megy rajta, hogy miért? Azért mert Alsó kategóriás hardverek vannak benne. Pl. két egyforma órajelû de más tipusú processzor között is óriási különbség van.. Filmezésre, navigációra nekem tökéletes.

Az én tabletem 1.2 ghz-es (1magos) 512 ram, mali 400 grafikus gyorsítóval. Elég erös a 20-30 ezres árkategóriában. Egy komolyabb hd játék sem megy rajta, hogy miért? Azért mert Alsó kategóriás hardverek vannak benne. Pl. két egyforma órajelû de más tipusú processzor között is óriási különbség van.. Filmezésre, navigációra nekem tökéletes.
1. Ezzel még kb semmit nem mondtál el a hardverrõl. Kisülni nem tud semmi, ha túlmelegedne, kikapcsol vagy újraindul. 2. Nem, nem fog menni rajta minden, sõt, a komolyabb játékok 98%-a nem fog menni.
ezt a paramétert egy komoly okostelo simán alázza..és nem haragudj nem tahó akartam lenni..ezért számithatsz rá hogy korlátolt számú alk ill. játékot tudsz használni de google playen ha regelve vagy és az eszközrõl lépsz be akkor felismeri és pipával valamiknt az ez az alkalmazás megfelelõen müködik az õn x y gépén
Nem mennének, alig mennének igazából. Szerinted miért annyi amennyi? Mert parasztvakítás. Egy live with walkman eddig az összes 35k körüli tabletet alázza
Így van, bár a Wayteq xTAB-70dc már sokkal erõsebb 38 ezerért.
Hát a top kategóriába egyébként sem érdekes ilyen készülékkel még csak belegondolni sem... Egyébként volt ismerõs, akinek a hasonló felépítésû tabletjén még az angry birds is szaggatott, szóval azért vigyázz az ilyen termékekkel. Ha középkategóriás játékokra akarod használni, akkor legalább 1GB ram + vagy dual core, vagy egy igencsak erõs egymagos proci kell bele, ha meg top kategóriásokat is futtatni akarsz, ahhoz meg csak a 70-80E-s kategóriában találsz jelentkezõket(Fõleg mert néhányuk csak Tegra3-as proci alatt hajlandó elindulni)

Mi youtube-on az előfizető? Mármint ha nekem van egy előfizetőm?

Legjobb válasz: Köszi, én nem találtam ugyanilyen kérdést. De még mindig nem igazán értem, mert ott azt írja, az elõfizetõ akkor ugyanaz mint a feliratkozó. De akkor miért van külön hogy feliratkozók és külön hogy elõfizetõk? Nekem 1 elõfizetõm van és 4 feliratkozóm. Akkor csak nem ugyanaz..

A kérdező hozzászólása: Köszi, én nem találtam ugyanilyen kérdést. De még mindig nem igazán értem, mert ott azt írja, az elõfizetõ akkor ugyanaz mint a feliratkozó. De akkor miért van külön hogy feliratkozók és külön hogy elõfizetõk? Nekem 1 elõfizetõm van és 4 feliratkozóm. Akkor csak nem ugyanaz..
A súgót megnézve ott is ellentmondásos. A nem magyar megadott, hanem magyarra fordított oldalon Elõfizetõkrõl írnak. http://support.google.com/youtube/bin/static.py?hl=hu&hlrm=h.. Ha bõvebben akarsz tudni információkat, akkor átdob a magyar oldalra, ahol már Feliratkozóként vannak leírva. http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=hu&hlrm=e.. Angolul mindkettõ a subscriber néven van említve. Esetleg az lehet, hogy az elõfizetõ a netes értelemben lévõ elõfizetõ, például RSS-en keresztül egy levélkezelõben vagy a böngészõben követ. Míg a feliratkozó az, aki weben keresztül a profiljában jelezve követ.

Hogyan javíthatnék a beszélgetés minőségén, msn-en ha nekem van wekamerám és mások hallanak és látnak jól, de nekik nincs így én csak hallom őket de halkan és akadozva?

Legjobb válasz: Tömören: nálad szar a kép másoknál jó ha jól értem. Lehet mindenkinek szar a camja csak a tiéd ilyen atom proo. Lehet gond: a netedel ha nagy a pinged de ha másik megkapja jól a képet akkor nem hiszem. Géped szerintem szoftveresen valamit betorzít de igen csúnyán. Rakd újra az msn ent hátha..

Tömören: nálad szar a kép másoknál jó ha jól értem. Lehet mindenkinek szar a camja csak a tiéd ilyen atom proo. Lehet gond: a netedel ha nagy a pinged de ha másik megkapja jól a képet akkor nem hiszem. Géped szerintem szoftveresen valamit betorzít de igen csúnyán. Rakd újra az msn ent hátha..
A kérdező hozzászólása: aham..köszi:)

Miért kell az a férfi, aki kihasznál, ezzel megaláz, semmibe vesz, csak akkor hív ha neki van szüksége rám, és nem érdeklik az én érzelmeim?

Egyáltalán nem is merem elmondani neki az èrzelmeimet, hogy mennyire szeretem, mert attól félek, hogy ez megrémisztené, és még arra se kellenék neki, amire most kellek. Vagy ez a szerelem, a pure love, amikor a saját érzelmeidet háttérbe tudod szorítani azért, mert a másik boldogsága fontosabb bárminél? Vagy mi ez az ellentmondás, mert nem értem. Szeretnék hozzászólásokat, durva is lehet, a lényeg, hogy térjek magamhoz töle, mert már utálom magam.

Legjobb válasz: Hiába ez az egyenjogúság , a nõkbe biológiailag van beletáplálva az, hogy "alacsonyabb rendûek". Az az hogy nem tehetnek arról, hogy nekik a bunkó pasik kellenek, akik lenézik õket, meg kihasználják, ezt az anyatejjel szívjátok magatokba. Ezen változtatni nem igen lehet. Van aki nem ilyen, de õk a kivételek akik erõsítik a szabályt. 20F

A kérdező hozzászólása: Jaj mennyi válasz, ami eröt ad! Utolsó Neked is köszi. Ôrülök, hogy feltettem a kérdést.
Hiába ez az egyenjogúság , a nõkbe biológiailag van beletáplálva az, hogy "alacsonyabb rendûek". Az az hogy nem tehetnek arról, hogy nekik a bunkó pasik kellenek, akik lenézik õket, meg kihasználják, ezt az anyatejjel szívjátok magatokba. Ezen változtatni nem igen lehet. Van aki nem ilyen, de õk a kivételek akik erõsítik a szabályt. 20F
Ha szeretne, azt tudnád...ha meg csak beszari, és nem meri vállalni...háát, te tudod, nekem nem kéne...
Egy megalázott gyenge ember vagy. A pasi lazán használ dugihuzira, amikor éppen teli van neki. Még sok pénzébe se kerülhetsz. Ingyen k..va. Remélem elég durva volt és segít.Legyen már benned tartás és önérzet azt a kutyamindenit!
szerintem hagyd a fenébe, majd elfelejted.Te se gondolhatod komolyan h. ez jó neked.Vannak még normális pasik is az országban, szóval keress inkább olyat aki nem csak azt akarja és még szeret is.
Helyes! Ne is legyél senki szexuális segédeszköze! Legyél büszke arra, hogy sokan kívánnak, de te csak egy kiválasztott férfinak adod majd oda magad!!!
Szerintem szimplán hülye vagy. Remélem, segítettem.
A kérdező hozzászólása: Harmadik ès negyedik válaszoló, duplán pontoználak fel titeket, ha lehetne. De mivel nem lehet, ezért csak kinyomtatom az oldalt, és jól látható helyre teszem. Ha megint hív, mikor teli van neki, akkor csak ránézek, és "nem"-et mondok. Nem leszek ingyen k.rva. Köszi.
Szép dolog a szerelem, és igen, te azt érzed. De soha ne hagyd, hogy kihasználjanak. Büszke lehetne bárki, ha a nõje lennél, te meg erre a bunkóra vesztegeted az idõdet! Hagyd el, felejtsd el, és majd jön másik, sokkal jobb.
Ha érzed, hogy kihasznál hagy a fenébe!! Nem vagy te senki k**vája!! Ébredj!
A kérdező hozzászólása: Igen, szexelünk is. Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, hogy mit érez. Csak abból következtetek arra, hogy semmi komolyat, hogy kb hetente 1-2 alkalommal találkozunk munkán kívül, akkor szexelünk. Igaz, szinte minden nap felhív és beszélünk sokat, de ez semmit nem jelent szerintem. Még gondolkodom azon, hogy elmondjam e neki az érzéseimet, de eszméletlenül félek attól, hogy azt mondja, amit nem akarok hallani...
szexeltetek is?Honnan tudod h nem érez semmit?Beszéltetek errõl?Lehet õ is azt hiszi nem érdekled!beszélj vele.Énis igy jártam pórul h nem mondtam el az érzéseimet és mostmár bánhatom!
A kérdező hozzászólása: Az velünk a történet, hogy nem beszéltük meg, mi lesz. Tetszettünk egymásnak, de mivel együtt dolgozunk, titokban tartottuk. Találkozgattunk, elvoltunk pár órát egymással. De így alakult: csak akkor hív ha kellek neki, nyilvánosan nem mutatkozunk együtt. Ennek fogok véget vetni. Ès nem, én nem egy szex kapcsolatot akartam, hanem öt akartam magam mellé, mint férfit, társat, akit szerethetek, és aki szeret. De látom ez egyoldalú, és most lett elegem. Majd rájön, vagy nem, engem már nem érdekel, elértem a limitet.
Megkérdezhetem mivel szokott megalázni?Teis belementél egy ilyen kapcsolatba, gondolom megmondta elõre neked nem lesz beléd szerelmes, nem?Akkor minek maradtál benne?Már akkor ki kellett volna lépned.Én tudom mert ilyen helyzetben vagyok és nem sajnáltatom magam, mert tudtam elõre és nem feltétlenül megalázó nekem.
A kérdező hozzászólása: Igen igen, azt hiszem igazad van, az lesz a legjobb, ha magyarázat nélkül sétálok el. Ùgy csinálok majd, mintha nekem is annyit számított volna, mint amennyit én neki. Mintha csak arra kellett volna!
Egyrészt, ha megleckézteted, azzal csak azt fejezed ki, hogy számít neked! Ha nem számítana, akkor csak elsétálnál. A harag és a bosszúvágy is erõs kötelék. Csak sétálj el, nem érdemli meg, hogy foglalkozz vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi elsö. Fel is pontoztalak.
A kérdező hozzászólása: Tudom, már megalázott és sárba tiport. Van esetleg mégis valakinek valami ötlete, hogy úgy kerüljek ki a dologból, hogy kevésbé érezzem rosszul magam? Nem lehetne valahogy megleckéztetni utoljára, valamit elkövetni vele, amit sose felejt el, mégsem én leszek a szemét ribanc??? De lehet, hogy azt sem érdemli, hogy gondolatot pazaroljak rá.
"saját érzelmeidet háttérbe tudod szorítani azért, mert a másik boldogsága fontosabb bárminél" Te futsz egy vonat után ami nem áll meg neked. Nagy a valószínûség hogy alákerülsz. Az nem szerelem hogy valakinek a rongya legyél. Nem õ az egyetlen a világon van különb, mert aki csak kihasznál az szemét ember.
Egy beszélgetést azért megérne. Úgy érzem, hogy csak kihasználsz, és ha ebbõl nem lesz igazi kapcsolat, még ma elhagylak.

Használtruha bolt nyitásához elég ha nekem van ABC eladói végzettségem?

Én dolgoznék benne. Vagy kell a boltvezet?i végzettség is?

Legjobb válasz: Legalább egy embernek kell boltvezetõi végzettséggel rendelkeznie. Vagy neked, vagy egy alkalmazottadnak. Ha megvan a kereskedõi végzettséged, akkor egy boltvezetõi 60-70 ezer Ft körül van.

Legalább egy embernek kell boltvezetõi végzettséggel rendelkeznie. Vagy neked, vagy egy alkalmazottadnak. Ha megvan a kereskedõi végzettséged, akkor egy boltvezetõi 60-70 ezer Ft körül van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!