Találatok a következő kifejezésre: Ha nekem a férjemnek (140 db)

Normális dolog, ha éjjel a férj kiveri magának, mondván, hogy neki nincs ideje a feleségével való sexre, mert az mondjuk 15-20 perc, ha kiveri magának az meg csak 2?

Legjobb válasz: Szerinted? Nem, ez nem normális... Komoly gondok vannak a férjeddel, ha kiveri magának és ezzel indokolja. Én biztos vérig lennék sértve...

Szerinted? Nem, ez nem normális... Komoly gondok vannak a férjeddel, ha kiveri magának és ezzel indokolja. Én biztos vérig lennék sértve...
A szex 3 perc, igazán beleférhetne az a +1. Haha. Elképzelhetõ, hogy nem tart már elég kívánatosnak. Normális dolog, igen, csak neked szarul esik ez, ami érthetõ. Gondolom eszedben sincs beszélgetni vele errõl.
A kérdező hozzászólása: nemcsak magamra fõzök, hanem neki és a gyerekeknek is
A kérdező hozzászólása: "Ha nem utasítanád el annyiszor" nem utasítom el, sõt
Normális akkor, ha a feleség is csak magára fõz, mos és a férjére szintén nincs ideje. :)
Ez már ennyire kivesézhetõ téma? Ki az a tahó aki ilyet kérdez ? Nem megfelelõ a kategória!
Azzal hogy kiveti magának nib baj, azzal van baj, hogy szex helyett veri ki magának, azzal, hogy nem jó annyira a szex, hogy rászánja az idõt ( nem is értem neg a rászán szõ sem helyes) Tehát neki jobb a kezével, mint a felesége kezével, ( másával) az komoly gond... Nem nem normális így ebben a formában
Nem kellesz, és nem tekint téged nõnek. Talán magadtól kellett volna rájönnöd már réges rég. Más nõre fantáziál, de még pótléknak sem vagy jó számára. Ez a valóság. amit neked hablatyol az a kegyes hazugság.
Ez abszolút nem normális. Ezzel az erõvel te is kiverhetnéd neki vagy ha már nincs kedve a szexhez akkor minimum orál. De ezt el nem tudom kepzelni hogy ott fekszik mellettem egy nõ és én magamhoz nyúlok
Ha nem utasítanád el annyiszor, akkor nem lenne gond az önbizalmával, és kellõképpen ki lenne elégítve. Eszébe sem jutna, hogy magához nyúljon, fõleg szex helyett. Fogd fel segélykiáltásnak, talán helyrehozható még. Ff
Ha ez rendszeres, akkor nagyon nincs rendben, ha EGYSZER fordul elö, mert fáradt, de szüksége van feszültségoldásra, akkor egyszer elfogadható. Nagyon nem mindegy, hogy milyen helyzetben történt a dolog és egyébként milyen a pár viszonya egymáshoz.
Az ember nem csak azert fekszik le a parjaval mert legyen meg az orgazmus minel hamarabb. Legalabbis en igy mukodom. Hanem mert kivanom es jol esik h o juttat wl oda. Ha most a ferjednek ez nem kell akkor szerinted normalis?
Hát akkor keress magadnak valakit akinek van ideje rád:) )b.rom arcu párod meg csak verje magának.
Nagy az isten állat kertje. !
Lusta. Amúgy mûködik/mûködött a sex?
#13 Nem lehet, hogy sokat dolgozik, és nagyon fáradt? Egyedi eset, vagy rendszeres? Érzi, hogy kielégít rendesen? Nincs merevedési zavara? Én is szoktam ilyet csinálni, ugyanebbõl az okból, de más baj van a háttérben. Az én feleségem viszont le..r..ja. Ff

Megsértödnétek rosszul esne? Ha 30kmre a férjed elmenne meglocsolni a tesojat, de nekem a kocsiban kéne ülnöm mert a tesója nem akar látni? (csak annyi hogy utál mert feleségül vett a tesoja és nem vele van mert ö egyedül van nincs pasija)

vagy itthon maradok egyedül mig ö elmegy hát sztem megalázo a kocsiban ülni nem? a férjem hozzam tartozik már miert nem áll a sarkára?

Legjobb válasz: Én biztos, hogy nem mennék el azért, hogy a kocsiba üljek, és még a férjem tesója ott örülne, hogy én kint dekkolok a kocsiba. Otthon maradnék, és megvárnám míg hazaér. Nálunk egyébként is az a szokás, hogy locsolkodni csak a férfiak mennek, mi nõk megvárjuk itthon a párunkat aztán megyünk kirándulni vagy valahova.

Én biztos, hogy nem mennék el azért, hogy a kocsiba üljek, és még a férjem tesója ott örülne, hogy én kint dekkolok a kocsiba. Otthon maradnék, és megvárnám míg hazaér. Nálunk egyébként is az a szokás, hogy locsolkodni csak a férfiak mennek, mi nõk megvárjuk itthon a párunkat aztán megyünk kirándulni vagy valahova.
nem hiszem, hogy ez ennyire egyoldalú, mint ahogyan te látod.
Locsolni a férfiak mennek csak, te miért mennél? Ne menj, meglocsolja a testvérét, majd hazajön, nincs ezen amiért megsértõdni.
Te miért mennél? Locsolkodni a férfiak mennek.
Miért ülnél a kocsiban? Neked nem kell elmenned locsolkodni! Egyébként ha neked az a bajod, hogy a férjed elmegy ma meglocsolni a testvérét, akkor nagyon-nagyon mélyen nézz magadba...
"Ha 30kmre a férjed elmenne meglocsolni a tesojat, de nekem a kocsiban kéne ülnöm" Hát, meglepõdnék, hogy miért ülsz a férjem mellett...
azért is menj be a testvéréhez, max pukkadjon meg. a kocsiban ne ülj, mint egy büntiben lévõ gyerek.
Nem sértõdnék meg, mindenki olyan amilyen, a férjed tesójának is biztos hogy van oka amiért nem bír elviselni téged. Ha te nem tudod az okot (mert biztos hogy van több is mint amirõl tudsz), akkor egyszer menj el és beszélgess vele komolyan, nyugodtan, felnõttként. Ez lenne a megoldás nem az hogy utáljátok egymást hülyeségekért. De nem most, mert neked nem kellene locsolkodni menned a férjeddel, maradj otthon.
Mondjuk a férjed dolga lenne megmondani a tesónak, hogy ti összetartoztok és lesz szíves ezt elfogadni, ellenkezõ esetben nem mentek hozzá.
Én nem mennék, de a férjem kölnijébe amivel meglocsolja a kedves húgot, abba lehet, hogy tennék valami meglepetést.
A férjem tesója messzebb lakik, mint 30 km... na ilyenkor mi az egyenlet megoldása? :P
En tuti nem mennek be meg a kocsiban sem ulnek. Menjen el meglocsolni egyedul.
Eléggé megsértõdnék, ha a férjem veled menne el locsolkodni..
Hát, pedig az most perpillanat teljesen mindegy, hogy miért és mennyire jogosan utál a sógornõd. Ha én utálnálak, hozzám hiába próbálnál bejönni, mert nem engednélek be. Szóval csak az a megoldás marad, hogy vagy hazamegy érted a férjed, és utána mentek máshová, vagy szépen ülsz a kocsiban.
Ha elmész vele, akkor menjél is be. Ha nem tetszik a tesónak, a férjnek kell annyi eszének lennie, sarkon fordultok. A kocsiban ne maradjàl.
A kérdező hozzászólása: megyün utána máshova is. nem volt oka utálni engem féltékeny mert régen folyton vele logott a tesoja most meg ezert utal mert most maganyos. sose bantottam seemivel nekem kéne haragudnom hogy a férjem nek lekurv.z stb
Én eleve csak akkor megyek párom rokonaihoz, ha nagyon muszáj.Én otthon maradnék a helyedben, és megvárnám, míg hazaér a férjem, elvégre Neked a locsolkodáskor nem kötelezõ ott lenned, és nem is illik, ez a férfiak dolga. Az meg, hogy utáljátok egymást, számomra nem meglepõ, én is utálom a sógornõmet, de legalább elkerülöm és békén hagyom, élje csak mindneki a saját életét.Nem kéne ezzel foglalkoznod.Nem éri meg.Figyi, levegõnek kell nézni, tudomást sem venni Róla, és nagy ívben elkerülni.Ennyi. (Amúgy sem értem, minek égeted magadat a kocsiban ücsörögve.Inkább maradj otthon akkor már.)
Locsolkodni a férfiak szoktak menni. Te miért mennél? Ha úgy terveztétek, hogy utána onnan mentek tovább valamerre kirándulni, akkor pedig várd meg a éfrjed a kocsiban, a férjed pedig siessen a hugától. Most fogja rövidre a locsolkodást. Nem kell feleslegesen feszíteni a hangulatot azzal, hogy te is bemész. Egy negyed órát biztos kibirsz a kocsiban. Egyébként igaz, hogy hozzád tartozik a férjed, de miért kellene a sarkára állnia? Ha haragszik rád a huga, akkor haragszik. Joga van. Nem szabhatja meg a férjed a hugának az érzéseit. Emellett mindemellett a huga is a huga maradt attól, hogy téged elvett feleségül. Nem kell neked a huggal találkozni, biztos boldogan tudsz élni nélküle, de a férjedet ne tiltsd tõle.
nem a húsvéti részre, hanem magára a problémára reagálnék: amikor én elkezdtem járni egy sráccal, a tesoja velem közölte, hogy ha bármi probléma lenne köztünk õ mindig a tesoja mellé fog állni, akárkinek van igaza. EGYÁLTALÁN NEM AKART ELFOGADNI, egyenesen utált az én párom sem állt ki mellettem. erre csak annyit mondanék, ahogy telik-múlik az idõ, elkerülhetetlen ugye, hogy vele találkozzon az ember, és ahogy APRÁNKÉNT megismert (nem erõltettem soha semmit) úgy szép lassan, nem hogy elfogadott, hanem megszeretett, és örült nekem :) szóval türelem, türelem

19 hetes! Ha sexelek a férjemmel akkor mindig csíp és ég, meg fáj! Neki semmi, de ha pisilek sex után köz. Vlen akkor csíp nagyon! De pár óra múlva ez elmúlik! Mással is így van ez?

Más terhes n?t?l is halottam már ezt,hogy vele is ez van!Ez ilyenkor normális?

Legjobb válasz: Ez nem normális!Kérdezd meg az orvost akihez jársz, mert szerintem valamilyen fertõzésed lehet!Nálam is ilyen volt, és canestent kaptam rá!Kb 20.hét körül volt!

Ez nem normális!Kérdezd meg az orvost akihez jársz, mert szerintem valamilyen fertõzésed lehet!Nálam is ilyen volt, és canestent kaptam rá!Kb 20.hét körül volt!
Nem normális! Fertõzés, fordulj orvoshoz! Nekem is volt, kúpot és kenõcsöt is kaptam.
Igen, biztosan fertõzés!A leggyakoribb a Candida, de nem biztos hogy neked is az van!!!! El kell menni dokihoz kenetvételre, 1 hét múlva eredmény...aztán pár nap alatt ki lehet kezelni! Az a baj, hogy nagy valószínûséggel átadod a párodnak is...abban az esetben õt is kezelni kell! 22h terhes
Ez valószínûleg fertõzés, amit kezelni kell. vagy húgyúti, vagy hüvelyi fertõzés. Mind a kettõ ártalmas a babára, és koraszülést is okozhat. Azonnal menj el orvoshoz a panaszaiddal, hogy minél elõbb kigyógyulj!
Nekem nem volt kenetvétel, csak megnézett az orvos, és írta a receptet.
Ez bizony gomba. Kérj valamit a dokitól. nekem is így volt már 3 hetes koromtól, még nem is tudtam, hogy babát várok... 1 hónap kellett, mire kiírtottuk... :S 19 hetes km

Miért nem képes megcsinálni egy szendvicset nekem a férjem ha szépen kérem?

Minden nap f?zök rá, minden vágyát kielégítem, és ? ennyire nem képes. Nem szoktam rendszeresen kérni, kb. fél évben 1-szer kérek t?le egy ilyet...és nem teszi meg.

Legjobb válasz: Mert tudja, hogy megteheti. Valami valamiért. Ezt tisztázni kell vele. Csináld meg, hogy nem teszel elé mindent és ha majd nem lesz mit enni vagy nincs tiszta edény, akkor rájön, hogy a tányérok nem öntisztulóak és az étel nem készíti el magát :)

Mert tudja, hogy megteheti. Valami valamiért. Ezt tisztázni kell vele. Csináld meg, hogy nem teszel elé mindent és ha majd nem lesz mit enni vagy nincs tiszta edény, akkor rájön, hogy a tányérok nem öntisztulóak és az étel nem készíti el magát :)
vannak ilyen pasik. akiknek elvárásuk, hogy a nõ csináljon mindent. szerintem elég gáz, hogy tényleg megteszel neki mindent, pont ezért nem is fog erõlködni. minek, így-is úgy-is megkapja, amit akar... én a helyedben, ha legközelebb sem csinálja meg, akkor nem hisztiznék, meg semmi ilyesmi, egyszerûen nem fõznék neki többet, nem takarítanék olyan hevesen. pont annyit csinálnék meg a házimunkából, amennyi nekem kell, a többit csinálja õ. közben pedig olyan édes lennék, mint a méz, nem zsörtölõdnék egyáltalán. ha egy idõ után megkérdezné mi a baj, akkor pedig elmondanám, hogy semmi baj nincsen, majd mondd el neki a szituációt. ne támadj, csak mondd el neki, hogy úgy érzed, hogy túl sokat adsz, és túl keveset kapsz, és ezt megelégelted. ha szeret, elgondolkodik rajta, ha nem, akkor meg úgyis tökmindegy.
De jó! Örülök neki! Jogosan várod el, hogy segítsen be néha Õ is. Ui.: Legyél mindig nyugodt, ne veszekedj vele, mert úgy tuti az ellenkezõjét fogja csinálni. "Nanehogymá'énlegyekapapucs!?" Sok boldogságot Nektek! (:
A kérdező hozzászólása: Végül az történt, hogy még aznap este el kezdett bújni hozzám és kérdezte, hogy nagyon éhes vagyok? Én meg mondtam neki, hogy igen. (Ez kb. 2 órával azután volt, amikor kértem, hogy csináljon már egy szendvicset nekem.) És aztán rászánta magát és mégis csinált nekem szendvicset, de közben azért húzta a száját, de megcsinálta végül, úgy hogy nem emlegettem neki. Magától jött rá... Ígyhát fõztem rá ma is meg mindent megcsináltam továbbra is. :) De ha nem csinálta volna meg, akkor biztos, hogy nem mosogatok, nem fõzök, nem mosok és nem takarítok, amíg rá nem jön, hogy néha õ is megtehet értem pár dolgot.
Elsõ vagyok. Épp ma néztem a "Világ legszigorúbb szülõi" címû mûsort azt hiszem a Spektrumon volt. Az is tanulságos lehet neki. De szokott lenni olyan mûsor is, ahol a feleség elmegy kicsit kikapcsolódni és a férjre marad minden teendõ. A mosás, fõzés, takarítás, gyereknevelés stb. Akkor rádöbbennek, hogy mennyire megerõltetõ ezeket csinálni és kis tündérek lesznek utána :)
A kérdező hozzászólása: majd megírom mindenképp! és köszönöm
sajnos elkényeztetted:( nagymamám meg nagypapám kapcsolata olyan, hogy nagyapám egy teát nem képes megfõzni még magának sem. ha nagyanyám betegen fekszik, és alig bír járni, nagyapám akkor is megcsináltat vele mindent (megmosatja a hátát, a lábát, holott õ maga is megtudná). ne juss el idáig, mert nagyon nehéz lesz utána leszoktatni róla:S szerintem is csináld azt, amit az egyik válaszadó mondott, jó ötletnek tartom! és én is kíváncsi vagyok, mi lesz belõle, majd írd le ide:)
jól teszed! :) de semmiképp ne támadd le, mert elkezd védekezni egybõl. csak nyugodtan mondd el neki a dolgokat, és bánj vele ezenkívül ugyanúgy, mint eddig. esetleg ha szeretnél valamit, hogy tényleg megcsináljon, akkor motiválhatod is. mondjuk egy kis orál egy szendvicsért vagy hasonlók! persze ha erõszakoskodik, hogy nem kell a szendvics, akkor ne csináld meg, de ne is legyél bunkó. csak mosolyogva mondd, hogy valamit valamiért. ha ez sem hat rá, akkor no comment :D
A kérdező hozzászólása: És novemberben lesz 3 éve hogy együtt vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Augusztusban lesz az 1 éves házassági évfordulónk.
Mennyi ideje vagytok együtt/házasok?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem elsõ eset, hogy nem jár a kedvembe. Pedig nem szoktam sûrûn kérni és nem nagy dolog ez amit nem lehetne megtenni a feleségéért. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megfogadom a tanácsokat. Holnaptól nem fõzök és nem mosogatok. Majd megírom, mi volt a reakciója.
*azért
Azér, mert azt szokta meg, hogy TE csinálasz meg neki mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mit csináljak ha unom a férjemet? Szeretem de a hülye szokásai neki minden drága ami normális dolog hülyeségekre szorja a pénzt itthon ül elvarja hogy mindent megtegyek stb a szexröl már leszoktattam ez sem tetszik neki teljesen hülye

Legjobb válasz: Hát, ha így beszélsz a férjedrõl, akkor nem lehetsz valami jó ember. Aki így lehülyézi a párját, az több galádságra is képes. Szerintem szerencsétlen jobban járna ha otthagyna tégedet.

Hát, ha így beszélsz a férjedrõl, akkor nem lehetsz valami jó ember. Aki így lehülyézi a párját, az több galádságra is képes. Szerintem szerencsétlen jobban járna ha otthagyna tégedet.
az utolsó hozzászólásodra még reagálnék kedves kérdezõ. semmi sem muszály, semmi sem kötelezõ! ha én elveszek egy nõt akkor nem azért, hogy elviseljem hanem hogy vele legyek. gondolom nagyon szeretheted, ha így beszélsz róla, és úgy fogod fel hogy van egy ember akit el kell viselned. elviselni maximum a szomszéd kutya ugatását szoktuk.... nem a "párunkat"
egyetértek az utolsóval, sajnálni tudom szegény embert. az meg már milyen, hogy leszoktattad a szexrõl? te jó ég....
Nem értem a kérdést. A vesszõ is fontos.
A szex hülyeség? Hát, nem tudom milyen világban élsz, szerintem az egyik legjobb dolog.
Vele kellene leülni és megbeszélni, hogy hogyan lehetne a kapcsolatot rendbe hozni.A szex is része a kapcsolatnak.
Leszoktattad a szexrõl??? Örülj, hogy nem téged vágott ki. A szexhiányt a nõk sem tûrik el, nem csak a férfiak.
Mint például mit?
Illetve: nemhogy a férfiak nah.
Ez a kérdés kamu! Nincs olyan NORMÁLIS férj, aki nem rúgja ki páros lábbal azt a feleséget, aki leszoktatja a szexrõl. Nem vagyok szexmániás, de a szex hozzátartozik a házassághoz! Ha mégis igaz a kérdés, akkor te sokkal hülyébb vagy, mint a férjed! 40/N
Kérdezõ, te NORMÁLIS vagy? Mit csinálj? Válj el! Add vissza neki a szabadságát, hadd keressen egy hozzá való TÁRSAT, te csak a rabszolgahajcsára vagy, társ nem, és javaslom, keress fel egy pszichiátert...
Egész jól kezdõdik a kérdés, de a "szexrõl is leszoktattam ez se tetszik neki teljesen hülye" már túlzás, itt derül ki, hogy kamu. Legközelebb, ha röhögni akarsz, ne túlozd ennyire el a végére!
hát azt a részét én sem értem hogy szeret, i mert ha utálja akkor még megértem hogy nem akar vele szexelni.és az hogy mindkét fél tehet arról ha az egyiknek hülyeségei vannak az baromság:D:D az ember ilyen és kész.ami meg a hülye szokásokat illeti vannak kisebb elnézhetõ dolgok és vannak naaagyon fárasztó idegesítõ szokások amiket már nem lehet elnézni, ja és az is megeshet hogy nem jó neki vele a szex ezért szoktatta le ez is elõfordulhat, de ezen lehet segíteni csak meg kéne beszélniük egymással
Milyen hülye szokásai vannak?
Igazából én nem tudom eldönteni hogy kamu e a kérdése mert szerintem simán vannak ilyen emberek. Engem az érdekelne hogy mióta viseli a férjed el ezt a "terrort"amit te eredményezel?
Talán gondolkoz el a válláson már nincs szex és minden apró dolgon összevesztek. Halldoklik a dolog.
sztem nem kamu, hidd el vannak ilyen emberek akik így gondolkodnak... ááááá
1. unod a férjed 2. nem kívánod 3. nem tisztelitek egymást a szerelmet meg már hülyeség is lenne megemlíteni... TI MEG MI A JÓ ÉGNEK VAGYTOK EGYÜTT?! Ott, hogy leszoktattad a szexrõl, majdnem kifeküdtem...komolyan, mintha valami kiváltság lenne...Egyébként ha gyerekként kezeled, hogy várhatod el tõle, hogy felnõttként viselkedjen? Hiszen Õ csak az általad lefektetett posztjához igazodik. Nem nevezném Õt férfinak, de Téged sem nõnek...Tökéletes belsõ tükörképei vagytok egymásnak.
kamu kerdes
Lehet, hogy õ meg a te hülyeségeidet unja.
Mi az, hogy leszoktattad a szexrõl? Ekkora hülyeséget... esetleg nem veled csinálja ;)
Mondjuk, ha ilyen volt régen is és hozzámentél, a kérdésem a következõ: Minek? Ha nem volt ilyen, a te hibád éppúgy, mint az övé, hogy ilyen lett. Beszélj vele, mondd neki, hogy ez így egyikõtöknek sem jó, de fõleg beki nem, változzon meg! Egyébként ha szereted/valaha is szeretted, elhagyod, mert szegénynek lehet elég beje nélküled is, te meg a Férjedrõl ilyeneket mondasz róla....Hát nem irigylem õt.
pl milyen hulyeseget? Ha mar a sexrol is leszoktattad szerencsetlent
Válj el. Adj esélyt a férjednek egy normális nõvel való normális életre.
A kérdező hozzászólása: majd ha nektek kéne a hülyeségeit elviselni nem tudom mit szolnatok
Valjal el te s zar!

Normális ha megütött a férjem? Hogy dolgozzam fel? Nagyon összevesztünk, igaz, h. én mentem neki, mert már annyira felhúzott, de végül megpofozott, h. felrepedt belül a szám.

Borzasztóan megvisel, mert nem jellemz? ránk a veszekedés és szeretjük egymást. Van egy 10 hetes kisbabánk is.

Legjobb válasz: Az elõzõ szerintem nagyon diplomatikus választ adott, fogadd meg:)

Az elõzõ szerintem nagyon diplomatikus választ adott, fogadd meg:)
Még ha Te is mentél neki, max. -mivel testi erõfölénye van - ahhoz lett volna joga, hogy lefogjon. Ezt hívják "nem arányos önvédelemnek".
Nekem nincs ugyan gyermekem, de ismerõseim példáját látva tudom, milyen nehéz is egy kisbabával, a szülõk alig alszanak, minden mozdulatuk, gondolatuk a pici körül forog, így nyilván sokkal idegesebbek, feszültebbek, mint általában. Nem tudom, min vesztetek össze, de az, hogy megütött (és az, hogy te neki mentél) minden tekintetben elképesztõen rossz döntés volt. Mit tehetsz? Hát, elõször is, némi önvizsgálatot tarts, hogy lásd, te magad mennyire voltál hibás ebben. Amennyiben bocsánatot kér, és látod rajta, hogy TÉNYLEG sajnálja, akkor azt hiszem, egy hosszas beszélgetéssel és némi szemrehányással rendet tehetsz magatok között. Elfelejteni nem fogod a pofont, ez tapasztalat, de ha szereted, és õ is szeret, akkor ez egyszer még megbocsátható. A másik javaslatom: nagyon drága ruhát válassz! ;)
Agresszió agressziót szül...szerintem ezzel a kérdezõ is tisztában van... megkérdezném még azt hogy mi miatt "mentél neki" a férjednek? ... mert azért az sem ok nélkül volt gondolom... én úgy vagyok ezzel, hogy a nõ ha megüt egy férfit nem szép dolog, és joga sincs hozzá, de egy férfitõl "megbocsájthatatlannak" tartom (azért idézõjelben mert ha szeretem az illetõt egyszer megbocsájtom...)ismerek egy nagyon korrekt férfit, akit egyszer megpofozott a felesége, annyira higgadt volt, hogy utána nyugisan csak annyit mondott a feleségének, hogy úgy üssön oda, hogy a következõt vissza kapja...ez úgygondolom korrekt volt (azzóta egyikük sem pofozkodott...) ezen kivül úgy gondolom, ha a nõben felmegy a pumpa és odaüt, azért az nem akkora nagy megrázkódtatás egy férfinak (Nem gondolom hogy helyes megoldás, de na)...de ha egy férfi üt oda az eléggé kiábránditó...egy nõ és egy férfi nem egyforma kaliberû... Tanácsolni annit tudnék, probálj megbocsájtani, beszéljétek meg...de ha még egy ilyen alkalom lesz, kalap s kilincs! Üdv...
A párodnak több tartása kellett volna legyen, viszont szerintem ettõl még szerethet, csak felhúztad. Nagy hiba volt, ki kell engesztelnie, nõt nem üthet meg, fõleg nem a feleségét!
Ha a kérdezõ nekiment, akkor az õ hibája is. Semmi nem jogosít föl senkit arra, hogy megüssön egy másikat, csak max. a karate-bajnokság és effélék. Még a szülés sem kifogás. Ráadásul a kérdezõ kezdte. Ugyanazzal a logikával, amivel a férjet bíráljátok, bírálhatjátok a feleséget is. Ettõl függetlenül meg kell beszélnetek. Nincs mese.
Súlyosról bizony. Szerintem sincsen semmilyen ok a fizikai bántalmazásra.Én azzal tudok egyetérteni, hogy le is foghatott volna. Ne hibáztasd magad semmiképpen, mert a férjed a hibás ebben egyedül!!!!Te most szültél, Õ nem.Lehet, hogy Õ is fáradt a kicsi miatt, viszont nem volt terhes, nem benne zajlottak zajlanak a hormonváltozások, hanem benned.Ezzel neki tisztában kellene lennie.Lehet, hogy még magadat sem érted, mert nem vagy ilyen, de ezzel jár a várandósság, és a szülés körüli utáni állapot.Csak sajnos ezt a férfiak elég kevés hányada fogja fel.Azt hiszik csak az van amit a szemükkel látnak, ami kézzel fogható.Hogy a kismamákban ilyenkor mi zajlik, azt nem nagyon értik.Ami lehet, hogy nem bûn, de annyi illene belõle felfogni, hogy ez egy nagyon nehéz idõszak nekünk, és sokkal toleránsabbnak megértõbbnek kellene nekik ilyenkor lenni. Nagyon sajnálom, hogy neked is ennyire megértõ társ jutott. Ha minden rendben van akkor szuperférj, ha viszont nem zökkenõmentes az élet, akkor vadállat. Az enyémrõl akkor derült ki, hogy 2 hete barátnõje volt, mikor 6 hetes volt a 3-ik gyerekünk.Állítása szerint nem volt testi kapcsolatuk, de hogy hihetném ezt el? Hihetetlen mekkorát lehet csalódni a férfiakban.Én még most sem tudom mit csináljak, csak a gyerekek miatt maradtam vele ezek után.Én akkorát csalódtam, hogy teljesen kiábrándultam belõle, pedig szinte imádtam. Nem tudom melyik helyzet a rosszabb...pfff... Sajnálom a Tiédet is. Minden jót, üdv
Nem normális. És erre nincs semmi kifogás. Ha szeretek valakit, idegesen, fáradtan is szeretem. Más ingerülten beszélni, meg más pofozkodni. Ne magadban keresd a hibát, hogy "jaj felhúztam" - a fizikia bántalmazást nem lehet "megérdemelni, ", nem lehet "rászolgálni", nincs olyan helyzet a világon, amiben egy testi erõfölényben levõ férfi ezt jogosan alkalmazhatja egy nõvel szemben. Ha ideges, szellõztesse ki a fejét, ha fáradt, menjen aludni - ne azon vezesse le, akit szeret. És szerintem nem lehet azzal kompenzálni, ha vetetsz magadnak egy drága ruhát. (Egyenesen gusztustalan ez az ötlet, szvsz...) Ezzel azt "tanítod meg neki", hogy talán máskor is "megoldhatja" majd így. Ha nem akarod otthagyni, legalább komolyan és meggyõzõen ijessz rá, hogy ez nagyon komoly dolog volt, és elõször és UTOLJÁRA bocsátottad meg. Fogja fel, hogy ha megismétli, komoly büntetsében részesül. Tudod, ha most nem állsz a sarkadra, és nem vésed az agyába, hogy ilyet nem lehet Veled csinálni, megindultok a lejtõn lefelé. Olvasd csak el akár itt is a bántalmazott nõk sorait. Minden egy pofonnal indul. De jó, ha vonakodsz elhagyni, tegyük fel, EGY (egyetlen egy!!!!) még lehet véletlen. ÉS ha újra üt, pakolj!
A kérdező hozzászólása: Egyetértek mindenkivel, de nagyon nehéz ezt így megételnem, h. én vagyok benne. Korrekt és gyakorlatias gondolkodású nõ vagyok (jogász) és elitélek mindenfajta erõszakot, mégis úgy érzem félig-meddig neki is igaza van. Persze nem abban, h. ütött, és ez az ami bennem a kettõsséget okozza. Mert nem lehet se úgy viselkedni, se így ahogy én. Viszont nem akarok könnyen megbocsátani, hiszen súlyos dologról van szó...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Én is hasonlóképpen gondolom, mint a 2. válaszadó!
Ja, hát így megy ez: Ha nem üt vissza, akkor egy puhap*cs, akit még az asszonya is elver (ezt maga az asszony is így gondolhatja!), ha meg visszaüt, akkor meg inkorrekt agresszor. Meg kellene már tanulni nõnek és férfinak is, hogy értelmes lény nem üt meg egy másik értelmes lényt, akármilyen nemû is. Nem nõ és férfi kérdése. Ordítozzanak, veszekedjenek, kiabáljanak, sértegessenek. Azon a terepen mindenki egyenlõen erõs.
A kérdező hozzászólása: Minden hozzáaszólónak igaza van, köszönöm a válaszokat. Én tanultam belõle, a problémánk pedig megoldódott!
Nagyon sok választkaptál, látom. Némelyik hasznos lehet számodra. 9 hónapos terhes vagyok. A párom végtelenül türelmes ember. Imádom õt ezért. Valamelyik nap addig "pofáztam" a problémáinkról, hogy nagyon ideges lett. Építkezünk, és hát nincs sok pénzünk. Közben jön a baba is hamarosan. Ezeket megtudjuk oldani, de nagyon nagy türelem kell hozzá és megértés. Csak azt akartam megírni, hogy a párom ideges volt nagyon, és majdenm megütött. De megállt a keze...hála istennek. Arra kért, hogy hagynam õt békén egy kicsit. Reggel minden más volt. Bocsánatot kért, amiért félelmet keltett bennem. Nekem nem kellett volna "felhúznom" olyan dologgal amit elõtte már megbeszéltünk. De én aggódtam, hogy minden rendben lesz-e. Az építkezés, a pénz, a baba érkezése. Ezekért õt hibáasztattam, holott együtt vágtunk bele. És õ mindetn meg tesz. Két kezével építi a házunkat, esõben, minuszokban. Sajnálom, hogy megütött, de ha sikerült megbeszélni akkor az már félsiker. És látom meg is oldódott a dolog. Nagyon nehéz a döntés ilyen helyzetekben. Én is elítélem.... Ha a két ember értelmes, akkor sikerül ezen túllépni. De vigyázni kell.....több ilyen ne legyen. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak: Mi is hasonló helyzetben vártuk a babánkat és még most sincs teljesen kész a házunk... Tul.képp most is emiatt dõlt ki a bili, h. én kiakadtam, nem bírom tovább az állandó kupit, a festékesvödröket stb... Nagyon nehéz, mindketten hibáztunk, de megpróbálok nyugodtabban reagálni a dolgokra én is, õ is...
Mondhat itt bárki akármit, ha egyszer Te nekimentél, szerintem jogos volt -ha nem is helyes- a visszaütés. Most komolyan, 10 emberbõl 1 tud talán ilyen helyzetben hideg fejjel reagálni. Védekezési reflex... Ha már tolerancia, akkor legyünk már a férfi felé is toleránsak. Ugyanis az elmondottak alapján nem úgy tûnik, hogy valaha megütött volna, "magától".

Újszülöttes anyukák, hogy bírjátok az egész napos bezártságot, egyedüllétet ebben a téli időben? Nekem a nap fénypontja ha hazajön a férjem.

Legjobb válasz: Elsõ baba, 2 hónapos, én megfogadtam, ha lehet legközelebb megpróbálunk úgy idõzíteni, hogy koratavasz és koraõsz között szülessen tesó... Hát így bírom :) Egyébként sajnos nem vezetek, ha vezetnék sokkal könnyebb lenne, mert így semmilyen nagyobb útra sem indulunk ebben az idõben csak várjuk, hogy meglátogat-e valaki. Szóval B opcióként vezetni fogok a tesó érkezésére, már az is sokat segít majd :)

Elsõ baba, 2 hónapos, én megfogadtam, ha lehet legközelebb megpróbálunk úgy idõzíteni, hogy koratavasz és koraõsz között szülessen tesó... Hát így bírom :) Egyébként sajnos nem vezetek, ha vezetnék sokkal könnyebb lenne, mert így semmilyen nagyobb útra sem indulunk ebben az idõben csak várjuk, hogy meglátogat-e valaki. Szóval B opcióként vezetni fogok a tesó érkezésére, már az is sokat segít majd :)
Elég depisen birom, ráadásul a szüleim messze laknak, a férjem meg estefelé jár haza. Engem az vígasztal, hogy jön a tavasz és a nyár, addigra a babám is nagyobb lesz.
Én nagyon jól elvagyok, nem is kívànkozok egyelõre sehovà bàr még csak 4 hetesek vagyunk. Biztos az is közrejàtszik, h. nem csak kettesben vagyunk mert van egy nagytesò is itthon van, 3 éves. Viszont azért vàrom a tavaszt és addigra màr jó kis masszív babàink lesznek, lehet velük jönni-menni. Nekem bevàlt ez a téli szülés, én direkt így idõzítettem màr a kicsit. A nagy szombaton ünnepli a 3-at.
Szerintem a kora õsz sem jó. Én akkor szültem.Az elsõ pár hétben nem nagyon mozoghattam sehova, aztán jött a november-dece, ber, és még mindig tél van, szóval nagyon hosszú így!Én a 2-at január-április között tervezem szülni. Már 5 hónapos múlt, de igen, én is egész nap azt várom, hogy hazajöjjön a férjem meg hogy hétvége legyen, és az is feldob, ha tudom, hogy megyünk hármasban vásárolni.De a legjobb az volt, amikor anyós vigyáz a babára, mi meg 1-2 órát kimozdultunk. De ez is kétszer volt ezidáig. Imádom a babám, de hiányzik az, hogy emberek közé menjek.
Ugyan már 2 éve, hogy decemberben szültem, de akkor pont 2, 5 hónapig hó volt. Én nagyon nehezen bírtam, alig tudtam a hóbuckákon tolni a babakocsit. Én is alig vártam hogy a férjem megjöjjön, ráadásul a fiam nagyon rosszul aludt az elsõ hetekben. Az vigasztaljon, hogy már sokkal tovább világos van, egyre jobb lesz az idõ, és tavasszal már nagyon fogod élvezni a délelõtti csavargásokat összeismerkedsz hasonszõrû anyukákkal stb. Nekem anno irtó magas lett a telefonszámla az elsõ 2-3 hónapban, mert így tudtam csak a kapcsolatot a 'külvilággal'. Hallgas rádiót amikor a kicsi alszik (neki még nem szabad csak napi 10-15 percet), nézz kabarét vagy olvass.
A kérdező hozzászólása: Engem is csak az vigasztal, hogy nem lesz ez mindig így, és hogy jön a tavasz meg már most is tovább van világos, és még most a nap is kisütött egy picit. Alig várom hogy sétálni menjünk és lássak más embereket, halljak madárcsicsergést. De néha úgy érzem sosem jön el.
2 éves és 2 hónapos gyermekeim vannak. Akkora a hó nálunk, hogy a 2 évesemmel nem tudok elmenni a buszmegállóig, babakocsitolásra 0% esély. A fiammal ki szoktam menni 3-4 naponta az udvarra, de fázik, meg a hótól is fél (vagy mi), addig ordít, míg be nem hozom. Ráadásul beteg is volt. Szóval nagyikra bízom õket, úgy megyek ki a lakásból. A minap összevesztünk este a férjemmel, átmentem a sarki kisboltba és jó nagy kerülõvel jöttem haza, annyira jólesett kicsit szellõzni. Egyébként nálunk nagy a nyüzsgés, nincs idõm unatkozni. Átjáróház van nálunk.
Ha ez megnyugtat valakit, én májusban szültem, 9 hónapos a lányom, de attól még nagyon rosszul viselem

Hogyan kaphattam meg a HPV-t ha csak a férjemmel volt kapcsolato, és állítólag neki sem volt előttem más?

Legjobb válasz: Ne haragudj, hogy ezt írom, de a HPV nyálkahártya-érintkezés nyomán terjed, gyakorlatilag csak szexszel (akár orális is) lehet továbbadni, ill. megkapni..

Ne haragudj, hogy ezt írom, de a HPV nyálkahártya-érintkezés nyomán terjed, gyakorlatilag csak szexszel (akár orális is) lehet továbbadni, ill. megkapni..
Olvastam tanulmányokat. Szexuális életet nem élt kislányokat!!! (7-8évesek) vizsgáltak amerikai kutatók, és volt akinek a szervezetében kimutatható volt a vírus jelenléte. Ezt akár magunkban is hordozhatjuk, mivel ez egy szemölcs, vagy sok kis szemölcs, akinek van szemölcse, az hordozó is lehet. Szintén csak cikkekbõl tudom hogy ez nem feltétlenül csak közösüléssel terjedhet értem itt ezalatt a helytelen tamponhasználatot (kézmosás nélkül), nyilvános wc-használatot, stb. Ez lehet hülyeség, de szerintem lehet alapja. Én nem feltétlenül a férjet okolnám és gyanúsítanám. A HPV-rõl egyébként is azt tudom, hogy amit a rákszûrés kimutat, az csak gyanú, nem jelenti azt hogy az illetõ tutira fertõzött, sok fórumon írták hogy kúpok, krémek hatására elmúlt a gyulladásuk, és a megismételt rákszûrés normál eredményt jelzett. Ha már tipizálva volt a HPV és kiderült hogy tényleg az, akkor egyszerû mûtéttel kimetszik a területet, és elküldik laborba.
szia én elsõsegélyes voltam.....versenyeket is nyertem....nos szerintem a párod füllentett ..... de mivel ez vérrel terjed.....akinek a vére esetleg bekerült a szervezetedbe...az is lehet....vagy ondóval.
Én egészségügyben dolgozom. Amúgy most is mennek reklámok a HPV-rõl hogy hogyan terjed. Akkor is el lehet kapni, ha a párodban is megtalálható a HPV és átadta neked. Van aki tünetmentesen horodzza évekig, vagy élete végéig. Van akinél rák alakul ki belõle ( egy fiatal barátnõm 25 évesen áttéte méhnyak rákban halt meg, egy férfi volt az életében és az a férje volt, számomra ezért is fontos). Minden évben legalább egyszer el kel menni a szûrésre, én félévente járok, mondjuk nálam ez szakmai ártalom, ami nem baj :) Szóval csak azt akartam mondani, hogy a HPV nem egy olyan nemi betegség amit azért kapsz el mert a párod félrement. Persze lehet ettõl is, de ez nem egy tripper. Szóval ne ess egybõl neki. Amúgy a 3 sorozatos oltás cirka 80 ezer forint összesen, és vannak helyek ahol egészségkártyákat is elfogadnak. Érdemes mérlegelni, aki megteheti. Az évenkénti rákszûrés pedig ingyenes. Itt nagyon sok nõ nem jár ám el orvoshoz még akkor semmikor egyértelmû pl. fertõzéses tünetei vannak. Egy nõnek sztem ez kutyakötelessége. 27/N
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.szóval nem csak szexuális úton terjed!!!?

A férjed szokott neked reggelit csinálni ha beteg vagy? Menzeszelsz vagy csak úgy ágybahozza?

Legjobb válasz: 5-ös, tudod hány ilyet felsorolhatna a feleséged? -a férjem sose fõzött még, akkor én sem fogok neki -a férjem sose mosott még rám, akkor én sem fogok rá -a férjem sose sikált wc-t, akkor én sem fogok. Soroljam még? Ha segítenél, akkor Te is boldogabb lehetnél, a másik nem az ellenséged, hanem a párod.

5-ös, tudod hány ilyet felsorolhatna a feleséged? -a férjem sose fõzött még, akkor én sem fogok neki -a férjem sose mosott még rám, akkor én sem fogok rá -a férjem sose sikált wc-t, akkor én sem fogok. Soroljam még? Ha segítenél, akkor Te is boldogabb lehetnél, a másik nem az ellenséged, hanem a párod.
Ágyba csak a kávet, ha hamarabb kel, de a reggelit gyakran õ készíti...sõt én fõzök általában de õ tálal... Viszont ha siet a munkába, , akkor én készítem, az ebédet is elcsomagolom neki...az adott naptól függ
Igen szokott.Legtöbbször akkor, mikor egy kicsit összeveszünk.
Mi az, hogy menzeszelsz, vagy csak úgy ágybahozza?:D Egyébként az enyém szokott akkor is, ha nem vagyok beteg:)
Igen, szokott, és akkor kapok mellé egy szál virágit is.Elég gyakran elõfordul, nem kell ehhez semmilyen rosszullét, vagy veszekedés.
Igen, de nem csak ilyenkor, általában minden hétvégén õ készíti és hozza ágyba a reggelit.
Minden reggel õ csinálja meg. Ágyba nem hozza, mert nem szeretek enni, de elcsomagolja. Reggel annyira kóma vagyok, hogy elõször a kávéfõzõ-istennek hódolok (én csinálom mindkettõnk kávéját), az övét félreteszem (késõbb kel kicsivel), a sajátomat megiszom, aztán a másodikat is. Enni nem tudok ébredés után 2-3 órán át. Amíg készülõdök, megcsinálja a reggelit és elcsomagolja, átlalában a munkahelyemen eszem meg.
*virágot
Tisztelt #8as! Fõztem már, mostam már, takarítottam már, tehát ez a kommented gellert kapott. De nincs harag?
Nekem a feleségem még az életbe nem hozott ágyba reggelit, így evidens, hogy õ sem kap.
Itt nyavalygó úriasszonyok vannak. A menstruáció nem betegség, azzal is úgy kell élni, mint a hónap többi napjain. Mi régi generáció nem voltunk elkényeztetve. Iskolából igazolatlannak minõsítették, aki ilyenkor hiányzott. Férfi tesi tanár volt, aki az ilyenkor lógást nem tolerálta. Utána dolgozni és családot ellátni kellett. Megfelelõ gyógyszer mellett mindez sikerült. Megbolondulnék az ágyban.
Van, aki rettenetesen rosszul van, ha menstruál....de a tesi alóli felmentés, ha valakinek "normál" fájdalmai vannak, tényleg nem indokolt, a mozgás kifejezetten segít ilyenkor.
Szerintem nem az a lényeg, hogy ki milyen hú de erõs, és esetleg még sárkányokat is öl menstruáció alatt...(Nem ez volt a kérdés, még ha egyesek szeretnek is rákontrázóst játszani.) A hangsúly a figyelmességen van, a kedvességen. Azon, hogy ha valami a másiknak jól esik, akkor megtesszük neki, mindenféle mérlegelés nélkül, anélkül, hogy azon filozofálnánk, hogy megérdemli-e, jár-e neki. Nálunk pl. mindig a võlegényem csinálja nekem a reggeli kávét (én addig fel se kelek...), sõt, a reggelit is, mióta csak együtt vagyunk. Neki örömet okoz, imád kényeztetni, és én sem szenvedek tõle, meglepõ módon. Ez nem azt jelenti, hogy akkor én elkényeztetett hercegnõ vagyok, aki a kisujját se mozdítja meg, mert én ugyanígy törõdök vele, és kényeztetem õt.
Az én férjem akkor sem hozna kávét, ha az a kérésem lenne az utolsó mondatom....úgyhogy már nem is kérek semmit tõle... esküvõ után nuku figyelmesség..nesze neked.
Persze esküvõig még a reggelit is behozta...utána meg azt mondta, van kezem lábam, csináljam meg magamnak... :) jó, nem?
Igaz még nem a férjem, de Õ nagyon ritkán hoz nekem enni mert én hamarabb fel ébredek mint Õ. Minden reggel én keltem, reggeli készen az asztalon, kávét szoktam be vinni, azt az ágyba el is fogyasztja és utána jön reggelizni.
"A menstruáció nem betegség, azzal is úgy kell élni, mint a hónap többi napjain." Itt nem arról van szó, hogy betegség, vagy nem. Természetesen nem betegség. Hanem arról, hogy ha valakinek éppen rosszabb napja van, jólesik a párjától egy kis extra kedvesség oda-vissza, akár férfirõl, akár nõrõl van szó. Van olyan kapcsolat, ahol ez így mûködik, van, ahol nem (mert "Nehogymááá! Emejjeföl a seggit, oszt hozzon magának). Ennyi.
6-os vagyok, elfelejtettem hozzátenni, hogy azért nem hozza ágybq, mert ott nem eszünk, de amikor mûtöttek, akkor 2 napig itthon volt velem körbeugrált, és mivel nem kelhettem fel, ágyba is hozta, még az ebédet is:)
igen, sokszor õ csinál reggelit, de csak hétvégén, mert hétközben nincs idõnk reggelizni:) de minden reggel a kávét ágyba hozza és az ebédemet õ csomagolja el nekem:)
Igen. :) Nálunk elég általános, hogy ágyba visszük egymásnak a reggelit, vagy a vacsit. Hol egyikünk, hol másikunk, ha a másik éppen beteg, fáradt, vagy csak úgy kedveskedésbõl.
A kérdező hozzászólása: És miért nem csinál a njed sose? Mást se csinál neked ?Olyan jó ágyba kapni a reggelit fõleg így menzeszkor én ma ki sem kelek és ebédet is fõz nekem olyan jó csqk a hasam ne fájna.
Nem kapott gellert, mert igazából én tudok aludni attól is, ha igen, meg attól is ha nem. :D Ha minden oké nálatok, akkor éljen, mindenki boldog! :)
Hát sose legyen nagyobb bajod, mint az, hogy menstruálsz... Ha tényleg beteg leszel, mit vársz el majd tõle?
Én is menstruálok, mivel cisztáim vannak, ilyenkor állni alig bírok. 6 személyre fõztem ebédet.
Nálunk szabály, hogy ágyba sose eszünk. Még betegen sem. Szóval nem. De reggelit szokott készíteni. És az asztalt is szépen megteríti hozzá.
Nekem is pont megvan, de eszembe sem jutna elvárni, hogy az ágyba hozza a kaját. És fõztem is, mostam is, a piacot is megjártam, de még füvet is fogok nyírni.A menszi nem betegség, hanem egy állapot.
Nem kell különleges alkalom, hogy gondoskodjunk egymásról. Én is szívesen viszem neki ágyba az ételt, ha egészséges, meg õ is nekem. Egyébként voltam hónapokig beteg, és õ munka mellett mindent megcsinált, hogy ne erõltessem magam (lábam miatt feküdnöm kellett). Mosott, fõzött, takarított, bevásárolt; egy rossz szava nem volt.
Õszintén, ki az, aki az összes választ lepontozta? a kérdezõn kívül mindenki többé-kevésbé értelmes választ adott...Kérdezõ, te pontozol le mindenkit?
igen szokott, de nem csak ha beteg vagyok. sokszor csak úgy, meglepiként, de van olyan is hogy ha pl tükörtojást szeretnék enni, akkor megkérem, hogy süsse meg nekem mert nekem folyton kiszakad...:( de csak hétvégén. hétköznap csak én fõzök neki:) 27/N

Tudom hogy már unjátok de nekem is lenne egy adókedvezményes kérdésem. Ha én gyeden vagyok a férjem dolgozik de nekem az előzö kapcsolatomból van egy lányom ő utánna is igényelheti a férjem vagy csak én? Én igényelhetem a gyed mellett?

Legjobb válasz: Szia! Alapvetõen a gyed összegétõl függ, de még ha a max. gyedet is kapod, akkor sem tudod a két gyerekre járót teljesen kihasználni, még az egy gyerekre járót sem. A másik kérdésedre (hogy a nagylányodra igényelheti-e a férjed): én úgy értelmezem, hogy ha közös háztartásban nevelitek, akkor igényelheti a házastárs, de ha csak élettársad lenne, akkor nem.

Szia! Alapvetõen a gyed összegétõl függ, de még ha a max. gyedet is kapod, akkor sem tudod a két gyerekre járót teljesen kihasználni, még az egy gyerekre járót sem. A másik kérdésedre (hogy a nagylányodra igényelheti-e a férjed): én úgy értelmezem, hogy ha közös háztartásban nevelitek, akkor igényelheti a házastárs, de ha csak élettársad lenne, akkor nem.
hát a 2. kérdést én tettem fel, de az elsõbõl ahogy éreztem a válaszokból a FÉRJ igényelheti...nem a vér a lényeg, hanem a kapcsolat, sztem ahogy kiolvastam :)
Ezek a példák vannak a nyomtatványban, csakhogy mindkét példában ÉLETTÁRSAK szerepelnek, nem HÁZASTÁRSAK...
Mindkét kérdésedre igen a válasz, te is igényelheted, de a GYED-ed nincs akkora összeg, hogy tlejesen ki tudd használni. A férjed is igényelheti mindkét gyerek után, ha neki a bére több, mint br. 158.000 Ft, akkor õ egyedül is teljesen ki tudja használni a kedvezményt, ekkor egyszerûbb, ha csak õ veszi igénybe a kedvezményt és ennek megfelelõen töltitek ki a papirt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!