Találatok a következő kifejezésre: Ha ne isten (49 db)

Ha ne adj isten valami baj lenne a babócámmal, akkor adna valami jelet? Görcsre, vagy vérzésre gondolok!

Nincs semmi baj, csak azért kérdezem mert 4 hét múlva kell mennem a következ? ultrahangra, és olyan rossz, hogy addig nem látom.10 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Természetes egy alapfoku aggódás, de ne erre gondolj, nem lesz sememi baj. Önkéntelen néha beugrik az embernek, hogy mi van ha... de én ilyenkor mindjárt el is vetettem a gondolatot, hogy dehogy, minden rendben!! És minden rendben. De az uh nem 12 hetesen van? Általában akkor szokott lenni. De ne félj, semmi baj!!:-)

Természetes egy alapfoku aggódás, de ne erre gondolj, nem lesz sememi baj. Önkéntelen néha beugrik az embernek, hogy mi van ha... de én ilyenkor mindjárt el is vetettem a gondolatot, hogy dehogy, minden rendben!! És minden rendben. De az uh nem 12 hetesen van? Általában akkor szokott lenni. De ne félj, semmi baj!!:-)
Ja, és az lemaradt, hogy igen, a vetélés általában vérzéssel és görcsel jár, de ritka esetben tünetmentes. De 10 hetesen már nem kell ettõl félned!! Gondolkodj +-an!!
Ha nem vérzel és nem görcsölsz, akkor minden rendben, ne aggódj! Gratulálok a picihez!
Alapból állj pozitívan az egészhez. Ha nagy baj lenne görcsölnél, de leginkább véreznél....stb. Hidd el az sem jó, ha hetente ultrahangoznák. A babák nem szeretik, és kisebb tõle a születési súlyuk is. Annyi ultrahang amennyit csinálnak alapból + 1 max. 2 4D (ha esetleg majd akartok) elég a 9 hónap alatt. Nem lesz semmi baja a babádnak! Legyen ez az alapfelállás! :) Boldog babavárást! 38 hetes kismama
Csak pozitívan!!!Biztos minden rendben van ne aggódj.Inkább élvezd ezt a csodát ami veled történik és légy kiegyensúlyozott:) 37 hetes kismami

Mi történik akkor, ha ne adj isten 32 hetesen kiderülne, hogy terhességi toxémiám van? Mi lesz akkor a babával?

32 hetes kismama

Legjobb válasz: Akkor elöbb utóbb császározás lenne a vége,mert már nem csak a baba,de a te életed is veszélyben lenne.Neharagudj nem ijesztegetni akarlak.A hugom 29. héten lett toxémiás,egybõl kórház másnap reggel császár.Azóta 2,5 éves igazi eleven rosszaság a kis csávó :) Ne aggódj,nem lesz baja se neki se neked!

Akkor elöbb utóbb császározás lenne a vége, mert már nem csak a baba, de a te életed is veszélyben lenne.Neharagudj nem ijesztegetni akarlak.A hugom 29. héten lett toxémiás, egybõl kórház másnap reggel császár.Azóta 2, 5 éves igazi eleven rosszaság a kis csávó :) Ne aggódj, nem lesz baja se neki se neked!
Nem feltétlenül lenne császár. A toxémiának is vannak fokai. Én a 32. hétben kórházba kerültem, és a 38. héten spontán szültem. Igaz, azt a négy hetet már benn töltöttem.
30 hetesen derült ki a toxémiám (az orvosom spontán nem vette észre a jeleket) 321+5 napra császároztak. lányom két napig volt lélegeztetõn, majd 5 napig oxigén rásegítésen. 22 napig volt bent a kórházban. 1980g és 42cm-el született. jövõhéten pénteken egy éves....értelmes, szép okos kislány lett belõle. ne agyalj ilyeneken, 32 hetes terhesen nagyon nagyon sok esélye van már a babának!!!! sõt!hacsak nincsen súlyos szervi baja, mindegyik baba életben marad. Sajnos nekünk leginkább az én életem volt veszélyben.

Kismamák! Ti nem féltek a kullancsoktól? Mi van, ha ne adj Isten belénk megy egy? 33hkm

Legjobb válasz: Én pont így jártam 2 hete. Amint észre vettem, mentem az ügyeletre ahol kiszedték, és elmondták, hogy figyelgessem a helyét legalább egy hónapig. Azóta teljesen elmúlt a csípés helye, de minden nap kétszer megnézem, hogy mi a helyzet. Ha bepirosodna, akkor azonnal doki, aki antibiotikumot írna fel, vagy ha szükségét érzi, elküld további vizsgálatokra. 27 hkm

Én pont így jártam 2 hete. Amint észre vettem, mentem az ügyeletre ahol kiszedték, és elmondták, hogy figyelgessem a helyét legalább egy hónapig. Azóta teljesen elmúlt a csípés helye, de minden nap kétszer megnézem, hogy mi a helyzet. Ha bepirosodna, akkor azonnal doki, aki antibiotikumot írna fel, vagy ha szükségét érzi, elküld további vizsgálatokra. 27 hkm
Én 3x2 magne b6-ot szedek, sajnos mégis így jártam! :((( 1 voltam! Nagyon szívesen, remélem tudtam segíteni!
Nem a magnézium, hanem a B vitamin szagát nem bírják elvileg a kullancsok. Szóval valószínüleg MagneB6-ot szednek azoka vadászok. Amúgy nem kell ennyire görcsölni mindenen. Nagyon csekély az esélye hogy fertõzött kullancsot szedj össze, és meg is fertõzõdj.
Kiszeded.
Nem igazán félek, de ha belém jönne egy, akkor eltenném egy kis dobozba és beküldeném vizsgálatra, nézzék meg, kell-e aggódnom valami betegség miatt vagy sem. http://www.kullancsterkep.hu/bevizsgalas.html
nagyon kicsi az esélye, hogy épp fertõzött kullancsot szedsz össze. De ha velem történne, én itthon kiszedném, és nagyon figyelném, ha bármi változás lenne, akkor mennék orvoshoz. Egyszer egy vadász mondta, hogy õk magnéziumot szednek, mert azt valahogy érzik a kullancsok, és nem szeretik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsónak is. Szedek magnéziumot, de azért kerülöm a kullancsveszélyes helyeket, ha lehet egyáltalán.
Nem félek, ha belém jön kiszedem. Ennyi. Nem megyek olyan helyre, ahol elõfordulhatnak kullancsok, de ha mégis nagyon jó szúnyog- és kullancsriasztó krémeket, spray-ket lehet kapni megelõzés céljából, akkor azt használom. Ui. gyerekkoromban 1x nagymamámnál nyaraltam és a bodzabokor alatt 13 db kullancsot gyûjtöttem be. Azóta nem félek a kullancsoktól. 29 hetes km
De fura, hogy valaki ennyire fél ezektõl az állatoktól. Sõt, képes dokival kiszedetni... Bennem rengeteg volt már minden évben mivel sokat kirándulunk. Most várandósan sem hagyok ki egy alkalmat sem, amíg bírok megyek az erdõbe. Mindig magamnak szedem ki, max. ha nehezen elérhetõ helyen van, akkor a férjem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szerintem, akiben még nem volt kullancs, jogosan fél tõlük, mert nem tudja, hogy fog rá reagálni a szervezete. Amúgy is tartok tõlük, de pláne azok után, hogy a kiskutyámba belement egy fertõzött kullancs, hála az égnek, idõben észrevettük és kezelve lett. Nem tudom, hogy terhesen be-e fújhatom magam mindenféle spray-vel. Nem szívódik fel? Nem árthat a babának?

Ha a páromnak van 2 gyereke de nekünk nincs és még nincs végrendelet írva, akkor ha ne adj Isten a párom meghal a gyerekei fognak mindent örökölni?

Legjobb válasz: Igen. Ha olyan emberrel kezdesz, akinek már van mástól gyereke, vigyázni kell a közös dolgokkal. Szerintem ott már az a legjobb, ha minden külön van. Mert könnyen úgy járhatsz, hogy az õ gyerekei viszik, amiért te dolgoztál meg. Lehet, hogy ilyen esetben jól jön egy házassági szerzõdés, bár alapvetõen nem vagyok a híve.

Igen. Ha olyan emberrel kezdesz, akinek már van mástól gyereke, vigyázni kell a közös dolgokkal. Szerintem ott már az a legjobb, ha minden külön van. Mert könnyen úgy járhatsz, hogy az õ gyerekei viszik, amiért te dolgoztál meg. Lehet, hogy ilyen esetben jól jön egy házassági szerzõdés, bár alapvetõen nem vagyok a híve.
Amit közösen szereztetek, annak a fele, ami elõtte is az övé volt, az mind a gyerekeké. A közös ingatlanra holtig tartó haszonélvezetet kapsz, de akkor meg ugye nem adhatod el soha, vagy ugrott a pénz fele, amit akkor már ki kell fizess nekik. Ha lesz is közös gyereketek, attól még csak a fenti dolgok 1/3-a marad meg neked és a gyerekednek. Talán nem árt egy végrendelet, ha akar a párod...
A kérdező hozzászólása: Igen akar õ is írni.Csak azért kérdeztem mert a gyerekei már kaptak egy házat a páromtól és nyitott a nevükre egy bankszámlát is.Most szeretnénk építeni egy házat és végrendeletet írni hogy ha valamelyikünk meghal akkor mindent a másik fél örököljön. Köszönöm a válaszokat.
09:43-as: haszonélvezeti jog csak akkor jár - a jelenlegi jogszabályok szerint -, ha a kérdezõ házasságot kötött. A majdani - még nem hatályba lépett - új Ptk. szerint élettársnak csak akkor jár, ha legalább 10 éve éltek élettársi kapcsolatban és/vagy gyermek származott az együtttélésbõl. Kérdezõ: a végrendeletben a párod gyermekeit nem tagadhatjátok ki, õk így is, úgy is kötelesrészre lesznek jogosultak, amely az egyébként törvényesen járó örökrész fele. egy ügyvéd
Bocs, én házasságot feltételeztem (ezek szerint ok nélkül)... Nálunk eltartási szerzõdéssel oldják meg a kötelesrész kikerülését... Esetleg egy ügyvéddel konzultáljatok, vagy utolsó válaszoló tud ebben (is) tanácsot adni, hogy az megoldás-e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen házasok vagyunk 2 éve.

Ha ne adj isten úgy adódna, hogy a mentő visz be szülni, akkor hová visznek? Abba a kórházba, ahová lakóhely szerint tartozok vagy ahol a választott orvosom van?

Legjobb válasz: Amelyik korház legelöször fogadni tud. pl debrecenben vagy éppen és hívsz mentöt akkor az ottani korházba visznek. ha otthon vagy akkor a lakóhelyed szerintihez (ha esetleg megtellt) akkor a legközelebbi aki fogad. a mentö tuti nem visz oda ahova akarod. ez sajna sok olyan településen baj ami pl egy megye határon van és a másik megye nagyvárosa nagyon közel van, míg a lakóhelyszerinti meg akár 1 órányira is. akkor is a körzetihez visznek.

Amelyik korház legelöször fogadni tud. pl debrecenben vagy éppen és hívsz mentöt akkor az ottani korházba visznek. ha otthon vagy akkor a lakóhelyed szerintihez (ha esetleg megtellt) akkor a legközelebbi aki fogad. a mentö tuti nem visz oda ahova akarod. ez sajna sok olyan településen baj ami pl egy megye határon van és a másik megye nagyvárosa nagyon közel van, míg a lakóhelyszerinti meg akár 1 órányira is. akkor is a körzetihez visznek.
A választott kórházadból kell kérni egy befogadó nyilatkozatot mert ha nincs nálad amikor visznek akkor e legközelebbibe fogsz szülni.

Ha többet nem beszélhetnél a barátoddal/barátnőddel - ha ne adj isten, mert valami baj történt volna, baleset stb. - akkor mi volt az utolsó mondat, amit váltottatok, amit mondtál neki?

Illetve,hogy meg lennél ezzel a mondattal elégedve. Igen,mint az így jártam anyátokkal-ban :)

Legjobb válasz: Nyugi, az a kutya nem tûnik harapósnak.

Nyugi, az a kutya nem tûnik harapósnak.
Nem lennék megelégedve vele, mert én is ma úgy köszöntem el a feleségemtõl, hogy "Ha neked nem kell, akkor megeszem a pizzát is, meg a hamburgert is."
"én is szeretlek, neked is szia"
"Szia, akkor majd holnap találkozunk!" Háááát...Nem épp a legjobb utolsó mondat, de egynek elmegy. :D
FUSS RIBA NC FUSS!!!!!!
"Drágám, feltüzelsz?" :DD
"Akkor pukkadj meg és menj a hülye munkahelyedre - de azért siess haza, mert szeretlek." Nem vagyok vele megelégedve, nincs olyan mondat, amivel utolsó mondatként meg lennék elégedve :)
Vársz egy vonatra. Egy vonatra, ami elvisz messze. Reméled, hogy oda visz, ahova akarod. Nem tudhatod biztosan, de nem is fontos...
Találkozunk akkor egy jobb életben.
'jó munkát siess haza puncis, szeretlek'
tudom, hogy a Pite a titkos jeled :d
A kérdező hozzászólása: I am alive Nekem is hasonló, hacsak nem számítjuk azt, ami írásban, mert akkor "De most komolyan! Lila lett a segged?" :D Igen, öntéttel, de ennek más célja van :) Igazad van hamburgeres, elvégre inkább kárba menjen, mint pocsékba :D Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még :)
Szervusz, nagyon fáj a vállam! nem valami jó...
Már megint öntettel?
A kérdező hozzászólása: *többet Ez kimaradt, bocsi.
kaptál fizetést, hozol haza pénzt? -nem drágám még nem kaptam meg. JÓL VAN AKKOR DÖGÖLJ MEG!!!

. Kérdezni akarom ha ne adj Isten meg hal az anyja akkor ezt ő örökli? De ha minderől lemond mármint amit az anyjától örükölhet ház is pl . akkor ez megszünik úgye?

Kérem olyanok írjanak akik ezzel tisztában vannak .és nem csak a hasukra ütnek és írnak valamit ! Köszönöm ! Ügyvédek is írhatnak f?leg .! Akik a jogokat tudják ! És olyanok akik már voltak hasonló helyzetben !Az egyik ismer?s?m anyja tartozik a villanyszámlával . Vagyis 2 milliót írt rá a SIgma behajtó cég .De ha minder?l lemond mármint amit az anyjától örükölhet ház is pl . akkor ez megszünik úgye?

Legjobb válasz: a házat árvereztethetik akkor még ez a kérdés van !

A kérdező hozzászólása: a házat árvereztethetik akkor még ez a kérdés van !
Ha az anyja meghal, akkor mérlegelni kell, két opció van: Az egyik, hogy megtartja azt a tõkét, amit megörökölt, de ekkor hozzájön az örökléshez a tartozás is. Ha úgy gondolja, hogy az ingóságokat/házat/kocsit/bármit többért tudja eladni, mint maga az adósság, akkor érdemes ezt választani. A másik lehetõség, hogy lemond mindenrõl, így a tartozás sem száll rá, minden gondja megszûnik.

Ma reggel találtam egy kullancsot a kutyámban, élt még, sikerült élve is kiszednem belőle, de már jó nagy volt, megszívta magát, ha ne adj Isten fertőző volt, akkor mennyi idő után látszik valami a kutyán? Mik az első tünetek?

Legjobb válasz: Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA

Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA
A kérdező hozzászólása: Idõs kutyáról van szó, tehát nem túl aktív, ha bent van a lakásban, nem a kertben, szinte csak alszik. De figyelni fogom. Nem tudom mikor mehetett bele, kb kiskörömnyi méretõ lehetett, de nem volt teljesen felfújva, inkább lapos volt :S nem tudom ez mit jelenthet :(
az én ismerõsömneka kutyájában fertõzõ kullancs volt deki tudták gyógyítani:)
A legszembetûnõbb tünet a bágyadtság. Ha ezt nehezen vennéd észre, akkor étvágytalanság, sok vizet iszik (a láztól), esetleg véreset pisil vagy véres hasmenése van. Általában 3-4 nap alatt jön ki, de azén kutyámon például a kullancs kiszedésétõl számított 14. napon jelentkezett. Ne aggódj, most már a legtöbb, amit tehetsz, hogy figyelsz. És ha észleled a tüneteket AZONNAL orvos. Minden perc számít, az élete múlhat rajta. A lappangási idõ 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Bértartósok! Akkor is kimentek a lovatokhoz a bértartó helyre, ha ne adj isten betegek vagytok?

Legjobb válasz: Ki. Maximum akkor nem, ha tényleg az én egészségem rovására megy a dolog, de a kis láz meg ilyesmik nem számítanak.

Ki. Maximum akkor nem, ha tényleg az én egészségem rovására megy a dolog, de a kis láz meg ilyesmik nem számítanak.
Nem muszáj kimenni, ha az egészséged rovására megy. Ha nem érzed jól magad, akkor maradj csak nyugodtan otthon. :-) Lehet ez miatt most lepontoztok, de aki beteg, lázas, és alig áll a lábán, az elõbb gyógyuljon meg, és utána menjen ki a lovához. Mivel a ló bértartásban van, ezért még megteheti. Ha viszont egészséges vagy, akkor illik sokat kinn lenni nála, gondját viselni, törõdni vele, lovagolni és foglalkozni vele. Ha már olyan szerencse ért, hogy saját lovad van, akkor azt jól meg kell becsülni. Nálam itthon vannak a lovak, és a családdal közösen látjuk el õket. Egy 11 éves herélt, és kétkanca, 4 és 9 évesek.
A bértartás nem arról szól, hogy szarsz a lovadra. Azért van, mert vannak, akik nem tudnak otthon lovat tartani. Ennek ellenére nálunk így is mi takarítunk, konkrétan csak a kaját fizeti az, aki ott tartja a lovát. Nincs lovam, és csak heti kétszer megyek lovagolni, de gyakrabban kimegyek, és így is többet szánok rá az idõmbõl, mint egyes emberek, akiknek van lovuk. Én kimegyek akkor is, ha valami programom lenne, más meg óó, dolgozat, most mamámnál alszok, stb, és már nem is látjuk két hete...
Egyedül amikor tüdõgyulladásom volt 40 fokos lázzal, akkor nem mentem ki egy hétig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha ne adj Isten meghalnáktok a pároddal, ki nevelné fel a gyerekeiteket?

Beszéltetek err?l már a családdal,vagy esetleg baráttal,akire hagynátok?

Legjobb válasz: Én azt szeretném,ha az én szüleim nevelnék fel õket,de azért a másik nagyszülõk aktív jelenlét is szeretném! Nálunk szerintem nem lenne vita belõle,hisz a párom szülei elváltak így nehézkés lenne,viszont az én szüleim jó anyagi körülmények között,fiatalos gondolkodással nagyon jól feltudná õket nevelni! De Ments Ég,higy ez valaha is bekövetkezzen:)

Én azt szeretném, ha az én szüleim nevelnék fel õket, de azért a másik nagyszülõk aktív jelenlét is szeretném! Nálunk szerintem nem lenne vita belõle, hisz a párom szülei elváltak így nehézkés lenne, viszont az én szüleim jó anyagi körülmények között, fiatalos gondolkodással nagyon jól feltudná õket nevelni! De Ments Ég, higy ez valaha is bekövetkezzen:)
Valahol borzasztó és érthetetlen, hogy az ember minden egyes lényegtelen tárgyról eldöntheti egy egyszerû végrendelet írásával, hogy kihez kerüljön, miközben a legfontosabbról, a gyereke sorsáról nem dönthet. Pedig az édesanya tudja és érzi leginkább, ki lenne alkalmas a gyereke felnevelésére. A gyámhatóság legfeljebb külsõségek alapján tud dönteni.
én most 20éves vagyok, tanulok még és a párommal élek, aki tanul és dolgozik. van egy 10éves öcsém, akit imádok és kicsi kora óta a 2. anyukája vagyok. anyumék többször utaztak repülõvel és minden út elõtt megesketett, hogy bármi történik velük, az öcsémet én nevelem fel a párommal, nem kerülhet sehova máshova. de azóta is mindig elmondja, hogy akármi történik, akkor tudom mit kell tenni. de ugyanígy ha a párom családjából árvulnának el kisgyerekek, akkor szerintem õket is mi vennénk magunkhoz, mert a nagyszülõk nagyon idõsek, más meg nem nevelné fel õket.
Nem tudom, még nem gondolkodtam rajta, hogy ki lenne rá alkalmas.Édesanyám és a férjem édesanyja is nagyon beteges, nem hiszem, hogy fel tudnk öket nevelni.Talán a kisebbik lányom keresztszülei, õk viszonlag jól élnek, szép nagy házuk van és jól keresnek....
Szörnyû, hogy ez 'harc' lenne, nem elég szegény gyereknek a szülei elvesztése! Én bizony már gondolkodtam ezen, de valószínû mindenki felháborodna, ha szóba hoznám. És nem is vagyok teljesen biztos magamban, mert nincs is igazi jó megoldás nálunk. Egyik nagyszülõ sem lenne megfelelõ, van egy baráti pár, akikre szívesebben bíznám, de tõlük ugyebár csaknem várhatok ilyet. 25 évesen meg furi lenne még végrendeletet írni, vagy nektek van?
nehéz kérdés. Anyósom imádja a gyerekeket, szinte meg van értük veszve, mindent megad neki, sõt még túlzásokba is esik édességekkel. Sokat veszekszem is vele emiatt, hogy nem kell neik mindent megengedni. Úgy vélem, hiába imádja a gyerekeket, ha õ nevelné, akkor elhíznának, beképzeltek lennének, koszosan járnának oviba.(sokszor amikor hazahozza õket, iszonyat, hogy hogy néznek ki. Anyám is szereti õket, de õ mégse úgy, õ elõtérben a saját életét tartja. Itt nem kapnának annyi szeretetet, édességet, és nevelve lennének, nem csak züllenének. Anyám nem enged rájuk mindent. Nagyon nehéz döntés lenne, de anyámat választanám. Nagyon sokat nyom a latba, hogy apósom szinte állandóan részeg, iszonyat ocsmányul beszél, verekednek, minden pénzt elvisz a családtól. Szóval ha anyám harcolna értük, (mert nagyon kellene anyósommal), akkor õ nevelné õket, ha nem akkor anyósom, ameddig el nem veszik tõle :S De remélem ilyenre nem kerül sor.
Szerencsére nálunk már ilyesmin nem kell gondolkodni, mert felnõttek a gyerekeink. Azonban ha 20-30 évvel ezelõtt történt volna velünk valami, biztos vagyok benne, hogy anyám addig ment volna amig ki nem harcolja a gyerekek felügyeleti jogát. Nevelte volna a gyerekeket egészen addig, amíg meg nem únja, kb 2-3 hónap. Onnantól kezdve lettek volna a csemetéim bentlakásos iskolában, szomszédnál, bárkinél, egészen addig, amíg az anyósom, aki engem szívbõl utál, de az unokáit imádja, közbe nem lép. Õ felnevelte volna õket. Hogy milyen ember lett volna belõlük azt nem tudom, mert mindent rájuk hagyott, minden meg volt engedve. Lehet, ha állandóan vele lettek volna bekeményít. Szerencsére ezt más soha nem kell megtudnunk. Írhattam volna bármilyen végakaratot, anyámat piszkosul nem érdekelte más mit akar.
Kedves kérdezõ! Sajnos feleslegesen rágódsz ezen, mert ilyen esetben a gyámhatóság dönt.Környezettanulmányt készítenek és ha mindenhol megfelelõ az elhelyezés, akkor bizony az "erõszakossabb nyer".
a nagy szülõk. De inkább én szeretném a férjemmel!
Negatív dolgokon sosem gondolkodom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!