Találatok a következő kifejezésre: Ha napi órát dolgozok, (35 db)

Akkor is igényelheti a nagyszülő a gyest, ha mindkét szülő napi 8 órában dolgozik? Vagy csak akkor, ha az egyik szülő nem lépi túl a heti max.30 órát?

Legjobb válasz: Elolvastam a belinkelt kérdést és válaszokat. Nekem az nagyon furcsa, hogyha a szülõ 8 órában dolgozik, miért jár a nagyszülõnek a gyes? Akkor magyarul minden szülõ megkapja a gyest, nemcsak a heti 30 órában dolgozók, csak annyi a különbség, hogy a nagyi kapja meg, aki továbbadja a szülõknek, nem?

Elolvastam a belinkelt kérdést és válaszokat. Nekem az nagyon furcsa, hogyha a szülõ 8 órában dolgozik, miért jár a nagyszülõnek a gyes? Akkor magyarul minden szülõ megkapja a gyest, nemcsak a heti 30 órában dolgozók, csak annyi a különbség, hogy a nagyi kapja meg, aki továbbadja a szülõknek, nem?
A kérdező hozzászólása: most ha belegondolsz, a nagyi azért kapja a gyest, mert mind2 szülõ 8 órában dolgozik, tehát a nagyi van a kicsivel. vagyis nem a szülõk kapják, hanem a nagyszülõ, és arra kapja, hogy õ "neveli" a gyermeket.
A kérdező hozzászólása: ja, és hogy továbbadja-e a nagyi a gyest a szülõknek, az csak rajtuk múlik. igazából az a nagyszülõnek jár, ha mindkét szülõ valóban 8 órában dolgozik.
De akkor csak akkor kaphatja a nagyszülõ, ha a gyerek nem jár bölcsibe, nem?
A kérdező hozzászólása: így van! nem lehet bölcsis a kicsi.
Így már értem. Persze itt is vannak kiskapuk, de így már logikus a dolog. köszi a választ.

Milyen szabályok vonatkoznak a munka vállalóra, ha napi 10-12 órát dolgozik? Akkor, az egyik hétvégének teljesen szabadnak kellene lennie úgy tudom! Vagy rosszul tudom? Mert nincs teljes szabad hétvégém!

A munka törvény könyve szerint mik a szabályok??? Erre kíváncsi lennék, mert akkor ez Nálam nem szabályos!

Legjobb válasz: ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.

ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.
Akad ma olyan vállalkozó, aki betartja a szabályokat? Nagyítóval kereshetsz ilyent!

Vendéglátásban dolgozom, nem kötött munkaidőben, hanem ahogy a szükség megkívánja. Igaz-e, h ha napi 10 óránál többet dolgozom, másnap szabadnapra kell mennem? (a heti 40 órát betartom)

Legjobb válasz: így ebben a formában nem igaz! Pl van olyan mûszakrend ahol 12 óráznak 3 napig, aztán 3 nap pihi! Ha a heti óráid száma rendben van, naponta nem dolgozol 12 óránál többet, megvannak a kötelezõ pihenõid, akkor rendben van. Persze kérdés, hogy milyen munkarend van írva a munkaszerzõdésedbe!

így ebben a formában nem igaz! Pl van olyan mûszakrend ahol 12 óráznak 3 napig, aztán 3 nap pihi! Ha a heti óráid száma rendben van, naponta nem dolgozol 12 óránál többet, megvannak a kötelezõ pihenõid, akkor rendben van. Persze kérdés, hogy milyen munkarend van írva a munkaszerzõdésedbe!
mûszakok közt legalább 12 órának el kell telnie.

Azt hogy lehet össze hangolni egy kapcsolattal ha egy férfi heti 6 napban napi 11 órát dolgozik?

Legjobb válasz: A párom heti 7napot dolgozik,hétfõtõl péntekig illetve vasárnap 12órát.Szombaton fél4tõl dolgozik olyan 10ig.én már megszoktam,4éve vagyok vele.megértettem,hogy ahhoz megtudjunk élni így lesz és elfogadtam.nálam is voltak holtpontok,mikor azt mondtam,hogy sok,de nagyon szeretjük egymást így beletörõdtem.minden téren rendben vagyunk.

A párom heti 7napot dolgozik, hétfõtõl péntekig illetve vasárnap 12órát.Szombaton fél4tõl dolgozik olyan 10ig.én már megszoktam, 4éve vagyok vele.megértettem, hogy ahhoz megtudjunk élni így lesz és elfogadtam.nálam is voltak holtpontok, mikor azt mondtam, hogy sok, de nagyon szeretjük egymást így beletörõdtem.minden téren rendben vagyunk.
Nem, az értelmes nõ le tudja magát foglalni, egy nap pedig 24 órából áll nem 11-bõl. Aki a pénzre hajt, az pedig nem a kérdezõt választaná.
Szóval vagyonõr vagy valami üzletben.Hát SEHOGY!Sajnos én is dolgoztam így.Én soha többé nem adom el az életem ilyen szinten 500ft-os órabérért.
óh, van ennek is elõnye, legalább nem untok egymásra, mostanában XD
az értelmes nõk elvárják, hogy foglalkozzanak velük...a gyök2õk fogják elviselni, vagy az aki a pénzre utazik! Hosszútávon nem megy az 100%!
Szerintem ezzel nincs gond. Büszke lennék a páromra, amiért egy dolgos, rendes férfi. Értelmes nõ ezt felfogja, aki nem értelmes, azzal meg gondolom te sem akarsz hosszú távon semmit.
Az én párom napi 15 órát dolgozik heti 1-2 napot kivéve állandó éjszakában.Ez azt jelenti, hogy délután 2-kor megy(buszra)és reggel fél 8 körül ér haza.Van egy 16 hónapos kislányunk és tökéletesen megvagyunk.Igaz nehéz és másik állást keres, de 3 éve ezt csinálja.Ja!És valamelyik elõttem szólónak üzenem, hogy értelmes és tanult nõ vagyok.Nem a pénzre hajtok, mert anyagilag baromira nem éri meg!De egyelõre ez van és a gyerekünket kell etetni valamibõl!Egyszóval, ha nagyon akarod és olyan párod van/lesz aki értelmes és tényleg szeret az el fogja fogadni, mert tudja, hogy kettõtökért dolgozol.Sok sikert!
:D ezt nem akartam már írni, de igen...ment a zöld kezecske...
Mármint, hogy szex után elmegy? :D Én csak ott tudom elképzelni, vagy ritkán, ha tele van a keze, de basszus, errõl a mindig a szájába adom a cigit dologról Jabba jutott eszembe a Star Warsból, ahogy ott vannak körülötte láncon a tagok :D
jaja, :D meg rendbe tartani a lakást stb... más ezeket meló, meg gyerek mellett csinálja, persze nem adják a szájukba a cigit....:D igen, jó hasonlat a S.W. :D
Na igen, anya 2 gyerek és meló mellett megcsinálta, szóval azért ez nem egy hajde hatalmas meló. Nem mondom, hogy semmi.. Az meg a másik, hogy nem igényel tudást, nem igényel semmit. Nekem azért ez eléggé szar lenne. Meg nekem ez ilyen fizetek a kényelemért dolognak jön le. Szóval megvásárolhatónak látszik, egy kapcsolatnak pedig pont az a lényege, hogy ezzel még csak gondolatba se lehessen összehozni.
"11:55"-os vagyok. En is dolgozom, ertelmes munkam van, jo fizetessel. Persze, hogy nem a penzere hajtok, de becsulom azert, hogy sokat keres. Es segitem abban, hogy masra ne is legyen gondja. Azert teszem ezt meg, mert szeretem. Penz nelkul mar nem ugyanaz az ember lenne, mint penzzel, hiszen egesz eddigi eleteben kemenyen kuzdott azert, hogy ide eljusson, es ennek ez a jutalma. Most akkor en ezt ne vegyem figyelembe, mert akkor jjahhhj basszus, ram mondjak, hogy penzehes vagyok? Kepmutatas. En ugy dontottem hogy ez az embert szeretem es kitartok mellette. Penzzel vagy anelkul? Tobbet mondok: toloszekben es benan is. Vele akarok elni, es vele akarok meghalni. Ennyi. Ez is egy felfogas. Nem kell vele egyeterteni.
10-es válaszoló vagyok! Nem vitatkozni akarok.És...nem is azt írtam, hogy:"hejj!de csuda jól érezzük magunkat amiért a párom annyit melózik amennyit!"A lényege az volt, hogy ha valaki akarja akkor így is mûködhet egy párkapcsolat.Vannak rá élõ példák!A mai világban igen kevés rá az esély, hogy állandóan együtt legyünk, közben pedig dõl a lé.Naná, hogy jó lenne!Csak sajna nem így mûködik.Én csak azon a kiíráson háborodtam fel, hogy "aki ezt eltûri az gyök2 vagy csak a pénzre hajt"!Na ez az ami nem így van!
Nekem inkább lelki igényeim vannak, mint minden normális nõnek. És én is azt mondom, hogy nehezen találsz párt fõleg, ha az a 11 óra csak meló és még haza is kell érni... Meg ez a kijelentés, hogy a pénzedet nem egy nõre fogod költeni... Oké én is gondolok a jövõre amit tudok pénzt félreteszek, de így, hogy munkanélküli vagyok is költök a páromra. Mert ez egy alap, hogy meglepem néha valamivel, vagy néha elmenjünk valamerre. (nem vellness meg ilynek csak kocsival ki egy horgásztóhoz stb). Meg most visszatérve a Te párkapcsolati problémáidra. Most képzeld el Te reggel elmész otthonról, az asszony is elmegy dolgozni, hazamegy, kitakarít, megfõz, ha kert van azt is ápolgatja, nem kis meló rendes állás mellett. És, ha még gyerek is lesz... Ha külföldön dolgozol legalább kezd el másik állást keresni ami nem ilyen sok idõ. A pénz nem elég a boldogághoz. Arany középút az igazi. Mikor mindkét fél ugyanavval az anyagi javakkal rendelkezik vagy hasonlóval. 23/N
Én sem értek egyet a 11:55-össel. Alapból az érthetetlen, hogy valaki annyit csinál csak, hogy rendbe rakja a lakást. Bazzeg ez ha máshol csinálom segédmunka, azért ennél többre vagyok képes. Azért valami ambíció csak van. A másik meg hogy a szájába rakni a cigit? :D Na ezt szex után el tudom képzelni, egyéb helyzetben basszus, gyújtsa meg õ :D Ez röhejes :D
anyagi biztonság, ok, ez attól függ ki hogy osztja be a pénzét, nem pedig arról, hogy ész nélkül költsük...
A kérdező hozzászólása: ma 11:55 és te gondolom nem dolgozol?!úgy gondolom ha valaki jól keres az nem azt jelenti hogy neki kell eltartania a párját hanem közösen tenni a jövõ érdekében...én nem várom el azt hogy cigit a számba rakják s ki legyen nyalva a seggem...a pénzt azért teszem félre hogy a közös házunkat és jövõnket építsük belõle és emberhez méltóan éljünk...én a kényelmes és a biztonság miatt gyûjtöm a pénzt és nem azért hogy a páromat kényeztessem belõle...és ez nem azt jelenti hogy fukar vagy irigy lennék, csupán annyit jelent hogy elõre látó vagyok hogy még véletlenül sem kerüljünk rossz helyzetben..
utolsó akkor mire hajtasz? Mert, ha azt nézzük a válaszodból az derül ki, hogy nem nagyon vagytok együtt cserébe a pénzével kárpótol, hogy megvesz neked mindent...Kérdés: együtt lennél ezzel az emberrel úgy is, hogy mindezeket nem kapod meg? Már csak azért, mert a hozzászólásodban a hangsúly a költekezésen van...
a 10-es válaszolónak pedig, csak nehéz, csak igényelnéd a több szabadidejét...tehát igazam van...
Az én párom 8 órában dolgozik, mellette 7végén biztonsági õr. Örülök, hogy ha egy hónapban egy 7vége van amit együtt töltünk normálisan! Én ennél többet nem bírnék elviselni, mert ugye amikor nem dolgozik, akkor magával is törõdik elmegy edzeni stb...ha ezt 11-15 órás munkaidõvel csinálná nem tudnám elviselni! Nincs közös programotok általában, ezek szerint nem tudtok annyi figyelmet fordítani egymásra stb...tehát ez szintem a kapcsolat szempontjából egészségtelen...persze a mai helyzet végett muszáj pénzt keresni, valaki rosszabb helyzetben van aki jobban! DE! akár mit is mondtok nem egészséges egy olyan kapcsolat, ahol szinte soha nincsenek együtt a felek! Szóval én továbbra is azt mondom, hogy normális kapcsolat kialakításának %-a igen csekély...
Nem biztos hogy vagyonõr a kérdezõ.Én vállalkozó vagyok és az elején én is 12-14 órát dolgoztam naponta de vasárnap is.És akkoriban semmilyen kapcsolatot nem tudtam létesíteni.
Egy értelmes nõnek ez is elõny. Kiállhatatlanok az olyan emberek, akik nem tudnak bánni a pénzzel és elszórják, aztán sírnak.
A kérdező hozzászólása: hát aki a pénzre hajt az rossz helyen keresgél, ugyan jól keresek de spórolós vagyok és amit keresek azt félre teszem és nem egy nõre fogom költeni...soha nem kérkedem azzal hogy mennyit keresek.pontosan azért hogy ne az lebegjen a nõk szeme elõtt hogy jaj mennyit keres..
A kérdező hozzászólása: ma 09:41 nem nem vagyon õr vagyok..szakács vagyok külföldön, igaz a fizetésem nagyon jó, de a párkapcsolatomra nem sok idõ jut...
Kedves Kérdezõ! Össze lehet egyeztetni, csak akarni kell. Gondolom a párod is dolgozik vagy tanul, azaz elfoglalja magát. Idõvel én is hozzászoktam. A párom sikeres a munkájában, imádja, rengeteget dolgozik. Értékelem az együtt töltött idõt, és lekötöm magamat, élem a saját életemet.

Lassan egy éves kislányom ha minden jól megy nemsokára bölcsibe megy. Azt hallottam olyan munkáltatói kell hozzá hogy napi 8 órában dolgozok. Én meg csak 4 ben fogok, akkor fel sem veszik?

Legjobb válasz: Szia mi Makón élünk és itt azt mondták a bölcsiben ,hogy csak abban az esetben veszik fel ha mind ketten tudunk olyan igazolást hozni ,hogy 8 órában dolgozunk ha kevesebben akkor nem tudják felvenni.

Szia mi Makón élünk és itt azt mondták a bölcsiben , hogy csak abban az esetben veszik fel ha mind ketten tudunk olyan igazolást hozni , hogy 8 órában dolgozunk ha kevesebben akkor nem tudják felvenni.

7hetes terhes vagyok. Napi 12 órában dolgozom, sajnos folyamatosan állnom kell és ha áru érkezik azt el kell pakolni, amik nem épp a legkönnyebbek. Meddig szabad így dolgozni?

Úgy tudom az álló munka az els? 12 hétben nem ajánlott. Egy benzinkúton dolgozom, ahol sajnos nem lehet megoldani azt, hogy pár hétre elmenjek szabira vagy táppénzre.

Legjobb válasz: Szia ! én a helyedbe azonnal eljönnék táppénzre! a terhességnek a korai szakaszába nagyon kell vigyázni nem szabad emlegetni ,cipelni semmit nehogy megemeld magad és vetéléshez vezessen! a másik szerintem nem egy hét hetes kismamának való a napi 12 óra munka! ha lehet gyere el minél elõbb táppénzre !ha a dokinak elmondod hogy milyen helyen dolgozol és elég fárasztó ez neked biztos kiir!boldog babavárást:32 hetes kismama

Szia ! én a helyedbe azonnal eljönnék táppénzre! a terhességnek a korai szakaszába nagyon kell vigyázni nem szabad emlegetni , cipelni semmit nehogy megemeld magad és vetéléshez vezessen! a másik szerintem nem egy hét hetes kismamának való a napi 12 óra munka! ha lehet gyere el minél elõbb táppénzre !ha a dokinak elmondod hogy milyen helyen dolgozol és elég fárasztó ez neked biztos kiir!boldog babavárást:32 hetes kismama
Szia. Sajnos pont az elsõ harmadban kell leginkább kímélned magad. Én is fizikai munkát végeztem, ezért elég hamar kiírt táppénzre az orvosom, igaz volt kisebb vérzésem is. A legtöbb helyen az a baj, hogy nincs lehetõség csak azt az idõt táppénzen tölteni. Én is itthon vagyok a 8-ik héttõl, és a második harmadot simán végig tudtam volna dolgozni, mert azért elég unalmas már itthon. Mégis azt mondom, ne kockáztass, most a baba a legfontosabb. Boldog babavárást! 29 hetes kismama.
Szia! Annak hogy én mikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal táppénzre mentem elsõ oka a "sulyemelés" volt. A másik a vegyszer. A doki azonnal javasolta a táppénzt. 33 hetes kismami
Nehezet ne mszabad emelned! Szerintem szólj a minkahelyeden, hogy terhes vagy, akkor jobban megkímélnek, vagy menj el táppénzre végleg.
Mi az hogy nem lehet táppénzre menni? Az a benzinkút téged a magyarországi törvények szerint köteles alkalmazni..ha megterhelõnek tartod a munkádat, akkor a nõgyógyász javasolegy táppénzt amire a körzeti kiír, és akkor szólsz a kúton, hogy mától sürgõs tp-n vagy , veszélyeztetettség miatt..ez akkor gond, ha határozot idejû a munkaszerzõdésed, mert akkor ha lejár eleshetsz bizonyos dolgoktól, de ha határozatlan idejû, akkor max megsértõdik, de nincs jogalapja sértõdni. Én is dolgoztam kúton és simán otthagytam volna ha a gyerekemrõl van szó.
Hát én azért vitatkoznék azzal, hogy beköltözik a tv elé csipsszel stb...fõleg amikor az ember lánya wc fölött görnyed egész nap (mint én is) merthogy nem marad meg bennem semmi, úgyhogy örülök ha elfogy napi egy liter folyadék és néhány pirítós, nemhogy csipsz.Szerintem nem megbotránkoztató, hogy valaki marad dolgozni és az sem ha nem marad.Én pl hat hetes koromtól itthon vagyok idegessség miatti görcsök és fertõzésveszély miatt és nem bántam meg mert a stressz miatti görcsök és haskeményedés megszüntek.amúgy meg nem mindegy ha a munkahelyi wc fölött vagy itthon guggolsz azért rendkívül kimerítõ és jólesik egy-egy hányás után ledõlnni egy kanapéra.Szóval a tanácsom mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mia jó neki a babát szem elõtt tartva.Én mondjuk a helyedben kedves kérdezõ biztos táppénzre mennék. Boldog és egészséges babavárást!
SZia. Én is Benzinkúton dolgozom. Méghozzá egy elég érdekes kúton. Nálam az volt a veszélye, hogy kirúg valahogy a fõnõk, ezért is kellett táppénzre mennem. Szóltam a dokinak, s még hozzátette, hogy a benzingõz sem tesz cseppet sem jót a babának. Nálunk is 12 óra volt, és emelgetés.... mivel normálisan be voltunk jelentve (86, 300) igy a táppénz 53000 ft, amibõl azért ha a párod fizuja jó, meg lehet élni, s a gyeded sem lesz rossz. Én gondolkodtam, hogy visszamegyek, de nem tudnak 8rába alkalmazni... igy maradt a táppénz. fel a fejjel, szerintem mindennél fontosabb a baba és te... jól gondold meg:) )) Én most 3 hónapos terhes múltam, s nem bántam meg a döntésemet

6 hetes vagyok, 1 hete ha sokat ülök, akkor begörcsöl a hasam. Napi 8 órát dolgozok, irodában. Lehet, hogy nem kellene? Ha fekszek vagy sétálok, akkor semmi gondom. Lehet, veszélyeztetett terhes leszek? Csüt. Megyek dokihoz

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)

Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)
Szia! A görcsölések lehetnek az üléstõl. Lehet, hogy nyomod a hasad, a babát szerintem még nem nagyon nyomhatod, mert ahhoz pici. Az biztos, hogy amennyit csak bírsz, annyit mozogj. Ha érzed, hogy már sok, akkor állj fel, sétálj egy kicsit, simogasd a pocit. Otthon is próbálj meg többet mozogni, sétálni. Én 22 hetes vagyok, én is napi 8 órát ülök a munkahelyen. A szurkálás azért van, mert nõ a baba, feszül a méh. Nem hinném, hogy ettõl veszélyeztetett terhes leszel. Viszont az ülõ munkának egy baja van (bár nálad még nem, de majd pár hónap múlva), iszonyúan bedagad az ember lába a nap végére. Én sem hittem volna, hogy az üléstõl, de hétvégén egyáltalán nincs ilyen panaszom, úgyhogy valószínûleg az üléstõl van. Egy a lényeg: minél többet mozogni (de csak addig, amíg neked jól esik), sok gyümit, zöldséget, vitamint enni, és nem lesz panaszod!!! Boldog babavárást!

Mit tennétek ha a férjetek bejelentené, hogy két nap múlva már nem dolgozik mert elege van, hogy 10-12 órát dolgozik? (3 hónapja kb. ). lakás hitelre van. Ez a második munkahely amit otthagy.4 hónapig én tartottam el őt meg fiunkat. ő heverészett

Legjobb válasz: Megmondanám neki, hogy elõször is, ha az egész családot érintõ döntést hoz, azt beszélje meg velem, és miután megállapodtunk, utána lépjen, másrészt meg csak akkor hagyjon ott egy munkahelyet, ha talált egy másikat, ami jobban megfelel számára,és oda rögtön át is mehet. Valószínûleg rosszul választott szakmát,és nem szereti, amit csinál, ez is lehet a baj. Iratkozzon be egy olyan tanfolyamra vagy hasonlóra, amihez kedvet érez, de azért el is tud benne helyezkedni. Ugyanakkor mindezt munka mellett: Te nem vagy köteles hosszútávon viselni annak következményeit, hogy õ nem találja önmagát (Tom a Született feleségekbõl, Az egy gáz alak...) És ha mégis újra munkanélküli lesz, nem "heverészni" fog, hanem akkor szépen megcsinálja a házimunka és a gyerekkel kapcsolatos teendõk oroszlánrészét. (Ha mindketten dolgoztok, ugye csak a fele jut rá.) 29/N

Okosan gondolkodnék. Mérlegelném, hogy én+gyerekem hogyan jönnénk ki legjobban, minden szempontból. Nem biztos, hogy csak úgy kidobhatod, nem derült ki a helyzeted a kérdésbõl. És az is számít, hogy a közös fiatok életében ez mennyire okozna törést. Jobb esetben egyezségre kellene vele jutni. Megbeszélni a családon belüli terhek elosztását, amiért vállalnia kell a felelõsséget. És azt, hogyha nem akar dolgozni, akkor mibõl képzeli a hitelfizetést. Ha nem dolgozik, sem tudsz mit tenni, akkor körülnéznék, hova tovább, mi a legjobb nekem+gyerekemnek. Hová tudnál menni, vannak-e szülõk, akik segítenek...stb. Rosszabb esetben, tehát ha anyagilag nem jönnél ki jobban, ha elküldöd, ha nem tudnád egyedül megoldani a gyerek eltartását+dolgozni is, tehát mégis csak a segítségére szorulsz, akkor nem tudod "kidobni", de akkor is tudnám, hogy amit vállalok, azt miért teszem, és szememet nyitva hagyva ez nem fog örökké tartani.
akkor közölném, hogy külön kassza, ennyi a rezsi, kérem a felét, gyerekre egy honapban x ezer megy el, ennek is kérem a felét, ha már ketten csináltuk, kaját meg oldja meg magának... ha ezt meg tudja csinálni, akkor ok, ne dolgozzon... (bár már én ott huznám a számat, hogy mi az hogy engem nem kérdez meg...már nnem csak saját magáért felelõs, hanem egy gyerekért is...)
Rakd ki a szûrét, ha õ nem megy te költöz egy rokonhoz, ha elfogy a pénze és nem lesz mit kajálni észbe kap.
Akkor szépen kidobod és mehet a pi**ába. Mi az, hogy nem tetszik? Ez nem hímringyó álom! Hol él? Örüljön, hogy egyáltalán van munkája! Persze majd te fogod eltartani, nem? Ha mindenképpen munkahelyet akar váltani, azt csak úgy teheti meg, ha másnap már biztosítva van az új munkahelye! Különben repülõõõõ:S Ez van. Link alak a férjed és nincs semmi kötelességtudata. Rakd ki, ha ezt így pofátlanul meg meri csinálni! 26.L
Elmagyaráznám neki, hogy az ember manapság örül ha dolgozik, akár mennyi is legyen az.Nem õ az egyetlen, nem fog belehalni.
Megmondanám neki, hogy elõször is, ha az egész családot érintõ döntést hoz, azt beszélje meg velem, és miután megállapodtunk, utána lépjen, másrészt meg csak akkor hagyjon ott egy munkahelyet, ha talált egy másikat, ami jobban megfelel számára, és oda rögtön át is mehet. Valószínûleg rosszul választott szakmát, és nem szereti, amit csinál, ez is lehet a baj. Iratkozzon be egy olyan tanfolyamra vagy hasonlóra, amihez kedvet érez, de azért el is tud benne helyezkedni. Ugyanakkor mindezt munka mellett: Te nem vagy köteles hosszútávon viselni annak következményeit, hogy õ nem találja önmagát (Tom a Született feleségekbõl, Az egy gáz alak...) És ha mégis újra munkanélküli lesz, nem "heverészni" fog, hanem akkor szépen megcsinálja a házimunka és a gyerekkel kapcsolatos teendõk oroszlánrészét. (Ha mindketten dolgoztok, ugye csak a fele jut rá.) 29/N
Rájött, hogy eltartottként is neki áll a zászló. Aki a mai világban ilyen indokkal otthagyja a munkahelyét, semmirekellõ, lusta disznó. Visszaküldeném az anyjához.
Felvilágosítanám hogy mi az élet. És mibõl eszik a család.
Azt mondanám, jó, akkor költözöl.
kiraknám a szürét.. mit képzel ez?

27 hetes kismama vagyok. Árthat a babának, ha napi 12 órát dolgozom, magas vérnyomással? Irodai munkáról van szó és már csak 1 hónapot dolgozom.

Legjobb válasz: Mégis mennyi az a magas vérnyomás?Ugye 140/90alatti?Ha fölötti az már gyógyszeres kezelést igényel, ugye tudod?!

Mégis mennyi az a magas vérnyomás?Ugye 140/90alatti?Ha fölötti az már gyógyszeres kezelést igényel, ugye tudod?!
7:44-es érdekes. Nekem a dokim azzal kezdte, hogy megmérte a vérnyomásom, akkor volt 140 körül, és közölte hogy akkor a mai naptól veszélyeztetett terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ma megyek orvoshoz délután. Nekem eddig semmi gondom nem volt táppénz ügyileg, engem minden alkalommal ki akart írni a doki. Ma megeggyeztem a fõnökömmel, visszevettünk a tempóbol.
12 hetes vagyok és nagyon fel szokott menni a vérnyomásom, van hogy 150 fölé én azért lobbizok a dokinál hogy vegyen TP-re, mert csak melós napokon magas! (3 nap szabi alatt semmi bajom nem volt, 120 körül volt) De azt mondta irodai munkával nem vehet fel! Nekem a 8, 5 óra is megterhelõ, nem hogy ha 12 órát kéne göriznem! Nyomás TP-re!
Igen, ez veszélyes! A babád és magad érdekében is inkább pihenj. Semmi nem ér annyit hogy kockáztass.
Nem értelek, komolyan. Magas a vérnyomásod, napi 12 órát dolgozol, elkezdesz vérezgetni és még azon agyalsz, hogy dolgozz-e tovább és lesz-e valami baja a gyereknek. Ha így folytatod, jó irányba halaszd ahhoz, hogy legyen. Mire vársz? Hogy a terhesség végéig fekvésre, netán kórházra legyél ítélve?! Vagy koraszülést szeretnél? Gondolom, nem. Tessék szépen visszavenni a tempóból, kevesebbet dolgozni, többet pihenni, a babád és a te egészséged legyen az elsõ!
A kérdező hozzászólása: 3 hetet voltam távol a munkától abból két hét kórház. Az orvos azt mondta, ameddig a labor nem romlik, és úgy érzem bírom addig lehet. na most hétvégén elkezdtem vérezgetni, de már az is elmúlt. Egyszerûen csak érdekel, hogyha napi 12 órát dolgozom, és hypertoniás vagyok, az árthat -e a babának vagy sem? Okozhat- e koraszülést vagy bármit, ha az ember nem fekszik eleget.
Árthat, de reméljük nem fog. A napi 12 óra nagyon sok, és rengeteg stressz, muszáj dolgoznod? Jó lenne ha pihennél. Nekem is magas volt a vérnyomásom, de mondtam a dokinak, hogy várjunk egy-két hetet, eljövök táppénzre és meglátjuk. Igazam lett, két ht múlva már teljesen normális volt. Lehet nálad is rendezõdne, ha pihennél.
A kérdező hozzászólása: 23 hetes kismama voltam amikor gyógyszerre állítottak 3szor 2 dopegytre, de a doki visszaengedett még egy kicsit dolgozni
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint minden orvos másképp vélekedik, én megbízom az orvosomban. Szigorú kontroll alatt vagyok, hetente vérvétel, minden nap vízelet vizsgálat, két hetente ultrahang, hetente szívhang.

Ha ridegben van a lovam és ugye lelegeli a napi adagját, akkor mennyit és mit kell még neki adni, ha napi 1-2 órát dolgozik?

Legjobb válasz: Most már nem igazán van a fûnek tápértéke, úgyhogy legyen elõtte mindig széna, plusz napi 3 fándli abrak mehet, akár úgy, hogy 2xmásfél, akár úgy, hogy 3x1.

Most már nem igazán van a fûnek tápértéke, úgyhogy legyen elõtte mindig széna, plusz napi 3 fándli abrak mehet, akár úgy, hogy 2xmásfél, akár úgy, hogy 3x1.
Bárhol is legyen tartva egy ló, szerintem a szükségletei nem változnak. Nekem 500 kg, 165 cm, Herélt, Magyar sportló lovam van. - Napi 20 kg szénát kap két adagban (Tudom, hogy sok, de nincs szénahasa tõle, ebbõl elég kevesebb is) - Napi 2 kg abrak, két adagban ( ezt a munkájához kell beállítani. Egy napi munkában lévõ, aktívan versenyzõ felnõtt sportlónak 5 kg-ot ír a szakirodalom általában. Én zabot adok neki, legjobb, ha roppantva van. Ha nehezebb munkát is végez, fuvarozik meg ilyesmi, akkor szokták neki egy KEVÉS kukoricával megdoppingolni. Ezenkívül, nyalósó és víz. Ha nem vagy megelégedve a teljesítményével, akkor tápot. B.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!:) Eddig csak füvet kapott meg télen egy kis szénát. Ez így elég volt neki, de most munkába állt, így a zabot azt tudom, csak hogy szénából mennyit?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!