Találatok a következő kifejezésre: Ha napi órát (586 db)

Milyen szabályok vonatkoznak a munka vállalóra, ha napi 10-12 órát dolgozik? Akkor, az egyik hétvégének teljesen szabadnak kellene lennie úgy tudom! Vagy rosszul tudom? Mert nincs teljes szabad hétvégém!

A munka törvény könyve szerint mik a szabályok??? Erre kíváncsi lennék, mert akkor ez Nálam nem szabályos!

Legjobb válasz: ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.

ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.
Akad ma olyan vállalkozó, aki betartja a szabályokat? Nagyítóval kereshetsz ilyent!

Hogy lehet megtanulni nyelvet tanulni? :D Az a helyzet hogy van napi 6-7 óra szabadidőm, bőven jó lenne ha napi 2-3 órát tanulnék. Le is ülök a könyv elé tanulni, de negyed óra után már nem bírom, minden mást csinálok, valami jó módszer nincs?

Legjobb válasz: Nagyon jó módszer a sorozat nézése idegen nyelven. Én az Igy jártam anyátokkal címû sorozatot nézem angol nyelven. Nagyon hasznos, és sztem azért jobb mint egy film, mert ez csak 20 perc... és nem fáradok el, hanem kellemeset a hasznossal idõtöltés :) Vagy jó megoldás még, ha idegen nyelvû újságcikket olvasol.Persze olyat ami érdekel... fõ h a figyelmed fennmaradjon.

Nagyon jó módszer a sorozat nézése idegen nyelven. Én az Igy jártam anyátokkal címû sorozatot nézem angol nyelven. Nagyon hasznos, és sztem azért jobb mint egy film, mert ez csak 20 perc... és nem fáradok el, hanem kellemeset a hasznossal idõtöltés :) Vagy jó megoldás még, ha idegen nyelvû újságcikket olvasol.Persze olyat ami érdekel... fõ h a figyelmed fennmaradjon.
Follow Me BBB English Extra BBC English Today Learn English with Jennifer Engilsh For you Gyerekeknek: (Kezdõknek is jó.) Gogo Loves English for Children English Time Ha nem könyv fölött akarsz görnyedni talán szórakozatnak is ezek a videók. 15-30 percesek kb vagy rövidebb néha több idõ is. Tarts szünetet néha.
Vagy berakod a hanganyagot és azt hallgatod.
Én még a Rosetta Stone fedõnevû programot ajánlanám. Dynamic Immersion-re épül (nem tudom, mi a magyar megfelelõje ennek), szóval ugyanolyan eszközökkel dolgozik, mint ahogy te megtanultad az anyanyelved alapjait egy-két-x évesen. Nem valami kamu, lehúzós cucc, tényleg mûködik. Kiegészítésnek tökéletes lenne szerintem, alap-középfokot szerintem lefedné.

Mennyit fogyaszt egy 600W-s tápegység ebben a configban ha napi 5 órát használom?

Sziasztok!

Legjobb válasz: figyike ,fogalmunk sincs,hogy mennyire terhelt a géped , de így tudod megsaccolni : 600 w x 5 órával az 3 kw/h 1 kw az 50 ft a 3 pedig 150 ft/nap ha 30 napot megy,akkor 30 x 150 = 4500 ft/hónap

figyike , fogalmunk sincs, hogy mennyire terhelt a géped , de így tudod megsaccolni : 600 w x 5 órával az 3 kw/h 1 kw az 50 ft a 3 pedig 150 ft/nap ha 30 napot megy, akkor 30 x 150 = 4500 ft/hónap
Aha... Láttam már nagy villanykörtét is. De azért 40W elég neki, a többi kb. olyan 240, ca. 300W/óra, Ft.ban 150 Terheléstõl is függ, de a játék, nem játék..
Nem írtad mekkora a monitorod, a legnagyobb adat a gyártó szerint 23-25W körül van. A gép kihasználtságtól függ, 150-300 forint között számolj egy órára, természetesen ha játék megy rajta akkor több, ha csak böngészgetsz akkor kevesebb.
Hm... Nem egészen: "150-300 forint között számolj egy órára" 300Ft-ért 50Ft-os kWh-val számolva használhatsz egy 6kW teljesítményû fogyasztót. Ez kb. 1 villanyboyler+1 vasaló+1 mûködõ mosógép+1 ventillátoros hõsugárzó+1 mikro.... Ezek mind nagyfogyasztók, egyszerre ritkán üzemelnek, ki is merítik kb. a 25A-es biztosítékot. Ehhez képest a max. 0, 3 kW teljesítményfelvételû PC+monitor bakfitty....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Amugy monitor mérete benne van ([22]En33) Terhelés max CoD Ghost +world of warplanes ennyi
Elírtam, 10-15 forint óránként
Mivel a terhelés nem állandó értékû, mint pl. egy folyamatosan üzemelõ porszívónál, szerintem nyugodtan lehet egy 250 wattos átlaggal számolni. Tehát 0, 25 kwh a fogyasztásod, óránként 10-15 ft-ot jelent, mint itt írta már valaki, napi 50-70 ft, az havonta 1500-2000 ft-ot nyom a villanyszámlába.


Vendéglátásban dolgozom, nem kötött munkaidőben, hanem ahogy a szükség megkívánja. Igaz-e, h ha napi 10 óránál többet dolgozom, másnap szabadnapra kell mennem? (a heti 40 órát betartom)

Legjobb válasz: így ebben a formában nem igaz! Pl van olyan mûszakrend ahol 12 óráznak 3 napig, aztán 3 nap pihi! Ha a heti óráid száma rendben van, naponta nem dolgozol 12 óránál többet, megvannak a kötelezõ pihenõid, akkor rendben van. Persze kérdés, hogy milyen munkarend van írva a munkaszerzõdésedbe!

így ebben a formában nem igaz! Pl van olyan mûszakrend ahol 12 óráznak 3 napig, aztán 3 nap pihi! Ha a heti óráid száma rendben van, naponta nem dolgozol 12 óránál többet, megvannak a kötelezõ pihenõid, akkor rendben van. Persze kérdés, hogy milyen munkarend van írva a munkaszerzõdésedbe!
mûszakok közt legalább 12 órának el kell telnie.

Attól lehet bajom, ha napi 5-7 órát alszom csak? 17/F

Naponta járok edzeni is... Este bezzeg nem vagyok olyan retkes fáradt, de felkeléskor és napközben igen.

Legjobb válasz: Hosszútávon lehet. Ha meg edzeni jársz, akkor kötelezõ hogy eleget pihenjenek az izmaid. Napi 8-10 óra is akár.

Hosszútávon lehet. Ha meg edzeni jársz, akkor kötelezõ hogy eleget pihenjenek az izmaid. Napi 8-10 óra is akár.
Így van, hosszú távon. Az idegrendszerednek fontos, h megfelelõen ki tudja magát pihenni. Ha ez sokáig nem így van pszichoszomatikus betegségek alakulhatnak ki.
A kérdező hozzászólása: Mennyire hosszú távon?

Kb mennyit fogyhatok egy hónap alatt, ha napi kb 2 órát szobabiciklizek közepes tempóban?

17/88kg

Legjobb válasz: Ha van étrended akkor 5-6kg-ot de nem fogod bírni a napi 2 órát.

Ha van étrended akkor 5-6kg-ot de nem fogod bírni a napi 2 órát.
jah. nem fogod bírni, plusz ha még így se lesz meg a kalóriadeficit, akkor fogyni sem fogsz. viszont a napi fél-egy óra jót tesz a szív érrendszerednek.

Hány napot/orát hiányozhatok maximum az iskolábol? és ha elérem azt a bizonyos max orát akkor azért elötte szolnak?

Legjobb válasz: Igazoltan vagy igazolatlanul? Nálunk úgy volt, hogy 250 igazolt óra után évismétlés volt, 30 igazolatlannál meg kirúgtak a suliból, ezen felül 50 óránál már megvonják a családi pótlékot. 10 óra után értesítik a szülõket.

Igazoltan vagy igazolatlanul? Nálunk úgy volt, hogy 250 igazolt óra után évismétlés volt, 30 igazolatlannál meg kirúgtak a suliból, ezen felül 50 óránál már megvonják a családi pótlékot. 10 óra után értesítik a szülõket.

Napi 2-3 óra gyakorlással el lehet-e érni egy magas szintű gitártudást 2-3 év alatt? Ha napi 2-3 órát gyakorol valaki, mennyi idő után látszik meg a játékán?

Legjobb válasz: Ne idõben mérd. Addig játssz, ameddig kedved van. Ha nincs kedved hozzá, úgyse olyan hatékony a dolog. Az meg, hogy hány év alatt leszel jó gitáros, az azon is múlik, hogy van-e egy kis tehettséged és mennyire tanultad meg az elméleti részt.

Ne idõben mérd. Addig játssz, ameddig kedved van. Ha nincs kedved hozzá, úgyse olyan hatékony a dolog. Az meg, hogy hány év alatt leszel jó gitáros, az azon is múlik, hogy van-e egy kis tehettséged és mennyire tanultad meg az elméleti részt.
Igen ezt sajnos nem lehet idõben mérni. Minden embernél más és más. Fontos, hogy legyen jó hallásod, ritmusérzéked, ügyességed, mert ezek nélkül eleve nem fogsz magas szintû tudást elsajátítani. Ami még fontos a megfelelõ alapok, ehhez tanár segítsége a legjobb. Ujjrendek, akkordok fogása, húrok nevei, elmélet, stb. Ha az alapok megvannak akkor már lehet egyedül gyakorolni, elõtte nincs értelmes mert csak felületes tudást sajátíthatsz el. (persze van erre is ellenpélda, de általános tendenciát mondok) A gyakorlásnál fontos a szakszerûség, ne csak össze-vissza játssz mindent, hanem legyen egy logikai sorrend. Könnyebb darabok-->nehezebb. Persze az is fontos, hogy mit nevezel magas szintû gitározásnak. Ha pl. egy zenei szakközépszintû már az, akkor azt talán (ha tehetséges, szorgalmas vagy és jó a tanárod) akkor elérheted. de ez a max, ennél tovább szerintem nem. Ha hobbi szinten gondoltad, hogy komolyabbra fordítsd, akkor el lehet érni azért 2-3 év alatt egy olyan szintre ami már élvezhetõ, mind a gitáros, mind a hallgató számára is! :)

Hány órát érdemes aludnia egy 17 éves lánynak? Ha napi 12-14 orát alszom az káros vagy egészséges?

Legjobb válasz: Inkább káros.. Olyan 8-10 az ideális szerintem.. Legalábbis én egész nap álmos vagyok, ha 12-t alszom L/17

Inkább káros.. Olyan 8-10 az ideális szerintem.. Legalábbis én egész nap álmos vagyok, ha 12-t alszom L/17
Amennyit a saját ritmusod kíván. Ha a 12-14 óra után kipihent vagy, akkor annyit. Nincs erre általános szabály, bár átlagban a 8-9 órát és az éjfél elõtti elalvást szokták javasolni. Nekem pl. 4-5 óra az alvásigényem, többtõl olyan vagyok, mint akit agyonvertek.
Amennyit kiván a szervezeted! Én is aludtam annyit 17évesen!
Nekem az a bajom, hogy éjjeli 2 elõtt nem vagyok álmos. Reggel meg alszok 11-ig kb. Szerintetek mit csináljak, hogy mondjuk este 11-kor tudjak aludni??
A legtöbb tinivel ez van! Sokáig felvan aztán délig alszik! Szerintem ez teljesen normális! Ne parázz!
Én 8-9 órát alszok, de hétvégén 10-12-õt. Szerintem ezzel nincs gond.

Hány napig óráig bírja az ember életben ha desztillált vizet iszik nem eszi k és nem pótolja az ásványi sókat?

Az a lényeg hogy kémiából azt tanulom hogy a desztillált víz nem jó mert nincs benne ásványi anyag és ha nem eszünk vagy nem pótoljuk akkor rövid idön belül meghalunk...

Legjobb válasz: Pontosan 5 nap 11 óra és 3 perc.

Pontosan 5 nap 11 óra és 3 perc.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!