Találatok a következő kifejezésre: Ha nagyon mozog a (43 db)

Teljesen normális :o) Boldog babavárást!!
Ne félj, nincs semmi baj.Ez normális.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm, nektek is van ilyen?mintha behúzná a köldököm :)
Elsõ válaszoló vagyok. Nekem volt ilyen, mind a két terhességemnél, de "erõsebben" a másodiknál. Ahogy nõtt a hasam, ez mindig változott, volt olyan idõszak, amikor tök normális volt több héten keresztül (kb 30-34 hetek között). Ugyanúgy kiállt kicsit, csak békénhagyta a baba :o)

Nst alatt ha sosem mozog a baba, akkor az nagy baj?

Eszem, iszom, csokizom de délel?tt, amikor lehet menni nst-re, nem hajlandó megmozdulni, csak 1e2t. Ebb?l származhat vmi bajunk? Van így egyáltalán értelme a vizsgálatnak? ( Õ estefele szokott aktívabbá vállni, de mostanában egyre kevesebbet mozog, gondolom, mert kicsi lett a hely neki.)

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyanezt csinálja a babám, mert általában a kocsiban, vagy a vizsgálat elõtt kimocorogja magát, és ilyenkor egyet sem hajlandó mozdulni. A múltkor még a terhelés után - kb. 20 emeletnyi lépcsõt másztam meg, már folyt rólam a víz - sem volt hajlandó megmozdulni! A csoki, innivaló stb.. nekem sem segít! Bár tegnap nagyon ügyesen majd kiugrott a pocakomból, meg is dícsérgettem!Általában a dokim néz flowmetriát, ha nem sikerül az nst, és így megbizonyosodik, hogy minden rendben van-e! Biztos vagyunk egyébként még így egy páran! Figyeld az esti mozgásait, nekem du. 17-tõl kell számolnom, és ha 22.30-ig nem mozogja meg a 10-et, akkor menni az ügyeletre, nehogy valami baj legyen a babuci oxigén vagy tápanyagellátásával! Egyébként nekem is már kevesebbet mozog, és remélem lassan elõbújik! Minden jót! 1 nap híján 38 hetes kismama

Szia! Nekem ugyanezt csinálja a babám, mert általában a kocsiban, vagy a vizsgálat elõtt kimocorogja magát, és ilyenkor egyet sem hajlandó mozdulni. A múltkor még a terhelés után - kb. 20 emeletnyi lépcsõt másztam meg, már folyt rólam a víz - sem volt hajlandó megmozdulni! A csoki, innivaló stb.. nekem sem segít! Bár tegnap nagyon ügyesen majd kiugrott a pocakomból, meg is dícsérgettem!Általában a dokim néz flowmetriát, ha nem sikerül az nst, és így megbizonyosodik, hogy minden rendben van-e! Biztos vagyunk egyébként még így egy páran! Figyeld az esti mozgásait, nekem du. 17-tõl kell számolnom, és ha 22.30-ig nem mozogja meg a 10-et, akkor menni az ügyeletre, nehogy valami baj legyen a babuci oxigén vagy tápanyagellátásával! Egyébként nekem is már kevesebbet mozog, és remélem lassan elõbújik! Minden jót! 1 nap híján 38 hetes kismama

Ha van szívhang (szép egyenletes) de a baba nem nagyon mozog a pocakba már 2-3 napja akkor rendben van minden?

Van szívhangfigyelőm ès azon keresztül szèpen hallom a szívhangot,de a mocorgását nem nagyon,kb 2-3 alkalommal ès gyengèn!!!

Legjobb válasz: Igen, akkor minden rendben. Lehet, hogy így is mozog, de apróbb mozgásokat végez, illetve akkor ficereg igazán, mikor te szunyókálsz. Van ez így néha. Talán még ez a frontokkal megtûzdelt idõjárás is megviseli a picit, és ha itt visszanézed a kérdéseket, sokan vannak, akiknek mostanság lustul a babájuk. A szívhang a lényeg, az az elsõdleges. De azt tudom javasolni, hogy csörgesd meg a védõnénidet, és kérdezz rá nála is. Magamból kiindulva, engem sokkal jobban megnyugtatna az õ válasza, mint 20 ismeretlené. 30 hkm

Igen, akkor minden rendben. Lehet, hogy így is mozog, de apróbb mozgásokat végez, illetve akkor ficereg igazán, mikor te szunyókálsz. Van ez így néha. Talán még ez a frontokkal megtûzdelt idõjárás is megviseli a picit, és ha itt visszanézed a kérdéseket, sokan vannak, akiknek mostanság lustul a babájuk. A szívhang a lényeg, az az elsõdleges. De azt tudom javasolni, hogy csörgesd meg a védõnénidet, és kérdezz rá nála is. Magamból kiindulva, engem sokkal jobban megnyugtatna az õ válasza, mint 20 ismeretlené. 30 hkm
Most, hogy megjött a front, a picim lecsendesedett.Van nekem is szívhangfigyelõm, minden normális. Hány hetes? Ne aggódj, de lehet hogy érdemes felhívni a dokidat.
elvileg akkor nincs baj, nemtudom hány hetes vagy, de nekem a 37. héttõl alig mozgott valamit, de a szívhangja mindig jó volt. atán szüléskor derült ki, hogy a nyakán volt a zsinór, amibõl adódtak gondok sajnos. szóval én azt tanácsolom neked, hogy nézesd meg uh-on. ha én ezt elõre tudtam volna akkor tuti kierõszakolok egy uh-t. hány hetes vagy?
szerintem érdemes az egyenletességen túl megszámolni azt is, hogy egy perc alatt mennyit ver a szíve, a nõgyógyászom is mondta, hogy örök hiba, hogy a kismamák ha nem nagyon érzik mozogni a babájukat, akkor ráhallgatnak otthon szívhangfigyelõvel, de azt nem nagyon nézik, hogy percenként mennyit ver a szív, pedig ez nagyon fontos, ha túl lassú vagy túl gyors, az is jelenthet bajt. Mindenképp nézz utána, hogy melyik terhességi szakaszban milyen határok közt normális az értéke, én sajnos nem tudom fejbõl, és hülyeséget nem akarok mondani. Egyébként szerintem is csak a bolondos idõjárás okozza ezt, az én babámnak is vannak nagyon lusta napjai, úgy kell könyörögni neki néha 1-1 bökdösésért.
A kérdező hozzászólása: Köszi szèpen a válaszokat! 27hetes vagyok! Hát ha továbbra is ilyen keveset mozog akkor elmegyek uh-ra holnap v. utánna.


Akkor koppanni fog.
Alvás közben nyeltem le a fogamat 2 éve. Semmi bajom nem lett, ugyanis a fog nagyrésze savban oldódó ásványi anyag.Feloldódik a gyomrodban.(méretétõl függõen)
méretétõl függetlenül is feloldódik pár óra sincs
nekem is aktív volt szerintem nem baj
A kérdező hozzászólása: az igaz, hogy ha megszületik akkor is ilyen aktív lesz?

Ma megyek első Nst-re 37. hét. Meddig tart egy vizsgálat? Mi van ha nem mozog a baba? Hogyan tudok segíteni h mozogjon többet a vizsgálaton? Az én babám nem nagyon mocorog inkább reggel meg este.

Legjobb válasz: kb fél óra.... kávé, kóla, csoki, édes péksüti, én ilyesmivel bírtam mozgásra babámat:) Vizsgálat elõtt közvetlen megettem egy kis csokit rá egy kv v pohár kóla.. ezek bejöttek mindig.

kb fél óra.... kávé, kóla, csoki, édes péksüti, én ilyesmivel bírtam mozgásra babámat:) Vizsgálat elõtt közvetlen megettem egy kis csokit rá egy kv v pohár kóla.. ezek bejöttek mindig.
Nálunk 20 percig tart.Elõtte egyél egy kis csokit.Ha nem nagyon akar mozogni akkor aki ott van az nst-nél megmozgatja a pocakot, vagy elküld sétálni, hátha attól felébred, és akkor újabb 20 perc.
Kb 10 percet fekszel a gépnél, a folyósói várakozásra készülj. Az én babám mindig aktív volt, ha ettem, esetleg egyél elõtte közvetlenül. Bár nekem attól is beindult, ha lefeküdtem (nehogy tudjak pihenni :) )
Nekem volt hogy csak 20 percig tartott de volt olyan is hogy egy órát ott tartottak. MOzgásra nekem a hideg vagy meleg ételek váltak be, de van aki a csokira, kólára esküszik.
A kérdező hozzászólása: nekem a csoki Kávé nem váll be alszik tõle.. De ez a kóla talán
A kérdező hozzászólása: Meg volt az Nst de nem rúgott csak mocorgott egy kicsit aztán megmozgatták a pocakom és egy nagyot rúgott remélem jövõhéten jobb lesz
Hány napos?
Akkor még 10 napja van hátra:) Felesleges ultrahangot csináltatni. Minek? Majd ellés után, ha szükséges. Készitettél már neki elletõládát? Az ellés biztos jelei, ha a kutya már nem eszi meg a kajáját, járkál, nem találja a helyét, És amikor elkezdi tépni a helyén a rongyait, akkor már várhatóak az elsõ babák. Készits elõ infralámpát, papirtörlõket, jó sokat, ollót, cérnát. És az állatorvossal is egyeztess, hogy hivhatod-e bármi gond adódik. Érdemes az ellés megkezdésekor felhivni, és nem árt ha folyamatában is ránéz a mamára. Addig meg szeretgesd, és kényeztesd. Ilyenkor erre van a legnagyobb szükségük.
Ugye a vemhesség a fedeztetés, termékenyítés után számított 63 napig tart. Mivel már az 52. napon tartotok, elég közel van a szülés ideje, így ne csodálkozz, ha már "mocorognak" a kölykök a kutyamama hasában. Én ajánlom, hogy tegyetek egy látogatást a dokinál, és csináltass egy ultrahangot, hogy tényleg minden rendben van-e. Biztosan, mert akkor nem lennének ilyen kis aktívak, de azért nézesd meg ;)
Igen.De ne nyomogasd a hasát!Nem tesz jót neki, se a kölyköknek!
nézed meg télleg 1 állatorvosal õ megmonja az ellést gratulálok mamának nekd gyerekhez kölyök kutyáitokhoz. jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: kb. 52 napos környékén van :) nem szoktam nyomogatni neki csak simizni mert állandóan jön hozzám és bújik :D nagyon igényli pár napja a szeretetet :D
Szerintem azért nem ártana egy ultrahang, hogy tudd kb. mennyi kölyökre számíthatsz, mert így észre fogod venni ha elakadna egy a szülõcsatornában, vagy ha benne maradna halott kölyök. És ha már ott vagy az orvosnál, tényleg kérd meg, hogy számítson rá, hogy hívni fogod, ha elindul az ellés, mert benne lehet a pakliban, hogy császározni kell, vagy ilyesmi, és akkor nem árt ha van kéznél riasztható orvos.
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon szépen köszönöm a sok választ :) elletõláda már rég elõ van készítve :D orvoshoz pedig mentünk már így azt is tudjuk hány kiskutya várható :) 5 darab kis picikénk lesz :) mindenre fel vagyunk készülve :)
Kitti, hidd el az ultrahang arra nagyon jó, hogy a vemhesség tényét megállapitsa, ami jelen esetben felesleges. Nekem 2-szer 5, max. 6 kölyköt mutatott, és mindkétszer volt 11. A röntgen az ami megbizhatóbb eredményt ad, de feleslegesnek tartom. Az a biztos, ha az orvos rajtuk tartja a szemét.
A kérdező hozzászólása: áááá :D jönnek a picik :D reggel óta nem fogad el semmi kaját, tépkedi a rongyát és fél órája már elõ sem jön a kis helyérõl :D jajjj úgy várom õket :D
Vigyázz rájuk nagyon !

Mit lehet tenni, ha nagyon alacsony a spermaszám és nem is mozognak túl jól? Van még remény? Sikerült már valakinek így a baba?

Maca Vibe-n, vitaminokon már túl vagyunk :-(

Legjobb válasz: Szerintem is lehet! Javíthattok talán a minõségén, ha peteérés elõtt 2-3 napot kihagytok a sex-el, mert utána a legaktívabbak, és ne menjen a párod szaunába, és mellõzze a forrófürdõt.

Szerintem is lehet! Javíthattok talán a minõségén, ha peteérés elõtt 2-3 napot kihagytok a sex-el, mert utána a legaktívabbak, és ne menjen a párod szaunába, és mellõzze a forrófürdõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát csak az a baj, h a doki azt mondta, ez természetes úton sose sikerülhet, most a lombikot javasolta.
elsõ vagyok. és az inseminálás? a gyõri káli intézetet tudnám javasolni. fent emlitett ismerõseim közül az egyik párnál a nõnél és a férfinál is hypophysis adenomát találtak. a feleségnek nem volt peteérése a férjnek kevés és lassú volt spermája. igaz, harmadszorra, de sikerült nekik a baba. együtt születtek a babáink.
Szia nem akarlak elkeseriteni de tényleg csak a lombik jöhet szóba!Persze vannak csodák de azoknak nagyon nagy szerencséja volt, és sok év után jött össze!Én a helyedben mennék lombikra mivel ott igazán sikerülni fog de igy kitudja menyit kel várni és hogy össezjön e. azért irom mert én most megyek pestre és tudom milyen érzés ugy menni hogy lelkileg totál kivagy!szoval inkább most menj mig lelkileg birod mert ha késõbb mész akkor roszabul birod a lelki megprobáltatásokat
A kérdező hozzászólása: Igen, megyek mindenképpen a lombikra, csak tudod, hogy van ez: mindig reménykedik az ember :S
szerintem ne keseredj el. persze, hogy van remény :-)) kétség kivül nehezebb a teherbeesés, de egyáltalán nem lehetetlen. nekem két ismerõsömnek is hasonló gondja volt és lett gyerekük. ne aggódj, a kitartás meghozza a gyümölcsét.
A kérdező hozzászólása: Hát, a doki azt mondta, csak a lombik jön szóba, tehát ez az utolsó remény. Mondjuk nekem most már mindegy, h milyen módszerrel, csak sikerüljön. Köszi a választ, aranyos vagy, h próbálsz segíteni.

25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!