Találatok a következő kifejezésre: Ha nagyon a csapvíz (4 db)

Szerintem baj.
A kérdező hozzászólása: ha csapból engedném, kézmeleg lenne. De azt fogom csinálni, hogy hagyom állni egy napig, aztán kicsit beleteszem a fûtõt, fel fûti hamar, s után a teszem az akiba.
Reggel forralj hozzá egy keveset, az a legegyszerûbb.
Miért, frissen töltve nem lesz hidegebb, ami a vödörben van? Csak hideg vizet szoktunk használni akváriumba, meleget ne engedj hozzá csapból.
A kérdező hozzászólása: Az lesz hogy este kitöltöm a vödörbe, reggel pedig megcsinálom a vízcserét. Antiklórt nem szívesen használok. Csak úgy meg kicsit hûvösebb lesz a víz mint kéne. No mindegy ezt majd megoldom. köszi
Néhány órával nem biztos, hogy sokra mégy. Persze jobb, mint a semmi, de attól még rizikós. Használj antiklórt. Akkor elég 20 percet várni, persze ha a két víz hõmérséklete azonos.
A kérdező hozzászólása: Igen, mi is ezt írtuk, hogy pihentetni fogom a vizet.
Szerintem meg 10 százaléknál is baj, mégha többszáz literes is az akvárium.
A kérdező hozzászólása: Én sem rajongom a 30%os cseréhez, általában a víz 10 %-át cserélem le. Végül is várhatok vele pár órát. Köszi
Akkor viszont nem okoz nagy problémát a víz tárolása. 60-80 liter vizet van aki nem tud 1 napig kerülgetni, de neked nincs ilyen gondod. Szerintem ha pont ugyanannyi erõvel lehet jobban csinálni, akkor megéri jobban csinálni. 120 literesben lehet 90-100 liter víz. Számoljunk mondjuk heti 15-20%-kal, én se szeretem túlzásba vinni a vízcserét, ha nem vagy túltelepítve, 20%-kal is megoldható. Ez gyakorlatilag egy nagy "diszperzites" 20 literes sárga vödröt jelent. Este megengeded, éjszaka nem zavar senkit, reggel meg kicseréled a vizet. Fél nap alatt kimegy belõle a klór.
A kérdező hozzászólása: 120 literes az aki
Ha nagy az akvárium, nem baj. A legtöbben így csinálják, nem okoz semmiféle problémát. 200-250 liter fölött ez elég általános dolog.
A 10% helyett min. 20-30% ajánlott. Használj vizkezelõt klórmentesitésre, vagy 1-2 napig pihentesd a vizet.
én úgy szoktam
A kérdező hozzászólása: most láttam hogy kettõt írtál. Igen a forralás se rossz módszer. AMúgy köszi hogy ennyit írsz :) Tényleg sokat segítesz

Ha vízköves vízben főzöm ki a cumis üvegeket megtisztulnak? Vagy miként lehet másképp fertőtleníteni természetesen, ha nagyon vízköves a csapvíz?

Legjobb válasz: Tiszták lesznek úgy is, csak csúnyák lesznek a cumisüvegek, a mieink is nagyon vízkövesek voltak, amíg ki kellett õket fõzni. De használhatsz fertõtlenítõ folyadékot/tablettát, vagy vehetsz jó pénzért egy sterilizálót is.

Tiszták lesznek úgy is, csak csúnyák lesznek a cumisüvegek, a mieink is nagyon vízkövesek voltak, amíg ki kellett õket fõzni. De használhatsz fertõtlenítõ folyadékot/tablettát, vagy vehetsz jó pénzért egy sterilizálót is.
Vegyél a gyógyszertárban citromsavat, filléres dolog, tegyél a fõzõvízbe 1-2 kiskanálnyit, az semlegesíti a vízkövet.
A vízkõ nem szennyez, nyugodtan fõzd ki abban a vízben!
Szia! Ha a fõzõvízbe egy kevés ecetet teszel, az is vízkõtelenít!

Ha nagyon vízköves a csapvíz és abból főzők, az mennyire lehet ártalmas a szervezetnek?

Legjobb válasz: Remélem még nem késtem el a válaszommal.Nálunk is elég rossz avíz.A viz ami a csapba jut vagy a focsatornábol jon, vagy pedig a vécén lehuzott vizet tisztitják meg.Ebben a vizben 60.000 féle vegyi anyag van.A viztisztitokban csak kb. 20 félét néznek, ebbol 16-t szûrnek ki sikeresen.Nekik az a lényeg, hogy a megadott anyagokbol, egy bizonyos értéken alul legyen.Ez elég elszomoríto szerintem:(A másik, hogy a vegyi anyagokat forralással sem lehet kiirtani, mert nem baktériumok.Ezek az anyagok a szemétlerakokbol szivárognak a talajvizbe.De lehet már venni ozmosis viztisztitot 50000-400.000 ig.De a legjobb a 120-130 ezres kategoria.Hosszutávon megtérul.Remélem segítettem.Ha jol tudom a kristalytisztaviz.hu-n olvashatsz rola bõvebben.Ja, nme vagyok a cég tagja:)csak eléggé megbotránkoztattak az olvasottak.

Remélem még nem késtem el a válaszommal.Nálunk is elég rossz avíz.A viz ami a csapba jut vagy a focsatornábol jon, vagy pedig a vécén lehuzott vizet tisztitják meg.Ebben a vizben 60.000 féle vegyi anyag van.A viztisztitokban csak kb. 20 félét néznek, ebbol 16-t szûrnek ki sikeresen.Nekik az a lényeg, hogy a megadott anyagokbol, egy bizonyos értéken alul legyen.Ez elég elszomoríto szerintem:(A másik, hogy a vegyi anyagokat forralással sem lehet kiirtani, mert nem baktériumok.Ezek az anyagok a szemétlerakokbol szivárognak a talajvizbe.De lehet már venni ozmosis viztisztitot 50000-400.000 ig.De a legjobb a 120-130 ezres kategoria.Hosszutávon megtérul.Remélem segítettem.Ha jol tudom a kristalytisztaviz.hu-n olvashatsz rola bõvebben.Ja, nme vagyok a cég tagja:) csak eléggé megbotránkoztattak az olvasottak.
Csak semmi rémhírkeltés! A vezetékes vízzel valóban lehetnek gondok - de azért nem ekkorák. A "vízkõ" pedig JÓ a szervezetnek!!! A lágy víz nem jó igazán! A kemény víz való az élõlényeknek!
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!