Találatok a következő kifejezésre: Ha nagy mutat az (20 db)

14 éves vagyok és kiveszik az orrmandulámat! Nagyon félek. Nagyon fáj? Hogy zajlik le egy ilyen műtét? Ha ez műtét. Elaltatnak? Érzéstelenitő vagy mi? Belelehet hallni?

Bocsánat a sok kérdésért,de mikor kb 2 hónapja vagbél gyanújaként bent voltam 5 napot a kórházban és végül nem vették ki,mert lelett jegelve,azóta félek a kórházaktól.Mikor láttam milyen lepukat meg hogy zajlik le egy ilyen. Kicsinek is elég sokat voltam a kórházban,de most félek. Tudom,hogy ez gáz,de ebbe tényleg belelehet hallni??

Legjobb válasz: Öcsédnek hány mandulája volt? o.O Kérdezõ: Magáról a mûtétrõl jobb, ha nem tudod hogy zajlik :) Legyen elég annyi, hogy bemész reggel, ha nagyobbacska vagy akkor kapsz egy kis nyugtatót, betolnak a mûtõbe, felfekszel a mûtõasztalra, arcodra teszik a maszkot, az aneszteziológus azt mondja majd, hogy számolj vissza 10-tõl de 8nál már alszol is. Aztán felébredsz az ágyban, nem fog fájni, maximum csak annyira, mint mikor az orrod kisebesedik pl. egy megfázás után mert sokat fújod. Másnap vagy még aznap este mehetsz haza. 1 hét pihi és vissza a suliba. no para

Öcsédnek hány mandulája volt? o.O Kérdezõ: Magáról a mûtétrõl jobb, ha nem tudod hogy zajlik :) Legyen elég annyi, hogy bemész reggel, ha nagyobbacska vagy akkor kapsz egy kis nyugtatót, betolnak a mûtõbe, felfekszel a mûtõasztalra, arcodra teszik a maszkot, az aneszteziológus azt mondja majd, hogy számolj vissza 10-tõl de 8nál már alszol is. Aztán felébredsz az ágyban, nem fog fájni, maximum csak annyira, mint mikor az orrod kisebesedik pl. egy megfázás után mert sokat fújod. Másnap vagy még aznap este mehetsz haza. 1 hét pihi és vissza a suliba. no para
Nekem 8 éves koromban vették ki akkor elaltattak szóval semmit nem fogsz érezni nyugi.Utána se fájt nem tudom, hogy zajlik egy ilyen mûtét pontosan de biztos, hogy nem fogod érezni no para:)
Nekem 5 évesen vették ki, és elaltattak, nem tudom, téged el fognak-e. Nem éreztem semmit, de én kétszer voltam a mûtõben, egyszer kivették, a másodiknál meg nagyon vérzett, elállították a vérzést, akkor viszont nem altattak el. Egyébként szerintem kizárt dolog, hogy belehalnál.
Ha akarod tudni, hogyan zajlik a mûtét (én jobb szeretem tudni az ilyesmit): az orrmandula a lelógó lágyszájpad miatt normál állapotban nem látszik, ezt a lágyszájpadot félrehúzzák, majd kimetszik az orrmandulát. Egyébként a legjobb orvosnál is maradhat a mandulából, így visszanõhet. Egy darab van belõle. MINDEN sebészeti beavatkozásnak van kockázata, ennek leginkább az utóvérzés, ezért bent tartanak még 24 óráig a mûtét után, hogyha kell, tamponálhassák. Ezt sajnos nem tudom, hogy zajlik pontosan. Infúzió lesz a mûtét során, minden mûtét során van a folyadékpótlás miatt. Rövid mûtét, kb. fél óra.
nyugi nemfáj meg tényleg alatatás is van öcsémnek 3szor vették ki, és nemvotl egy rossz szava sem, szóval nyugi, túléled majd :D
nem olvastam végig a válaszokat, most lehet hogy leírom ugyanazt mint valaki más, de nálam így volt:bementem reggel a kórházba.ott leültettek a szobába, átöltöztem, és bevittek a mûtõbe.elaltattak, majd amikor felébredtem egy másik szobámban feküdtem egyedül és anya ott állt mellettem.nem fájt semmim, csak egy picit fura érzés volt a torkomban.hanyatt feküdtem, rengeteg vért nyeltem, amitõl nagyon fájt a hasam és vissza is jött, de amúgy nem volt semmi:)
Én 4 éves voltam, mikor kivették. Közöltem, hogy engem ne altassanak, mert attól féltem. Aztán a mûtét elõtt megmondtam a dokinak, hogy akkor nyitom ki a szám, ha utána megnézhetem a mandulámat. :) Egyébként nekem 3 darabban jött ki.
A kérdező hozzászólása: Jó persze. :) )
majd lécci írd meg milyen volt ok?
A kérdező hozzászólása: Köszönmöm szépen, aranyosak vagytok. Remélem elaltatnak, mert egyszer 10 évesen kiesett a hús a lábámbl (sípcsont) és mikor bevittek nem altattak és annyira rossz volt így feküdni ott, hogy áhh. Mondjuk lehet, hogy ez óta félek a kórháztól. Azt mondta az orvos 2 mm bentebb megy akkor lehet, hogy lebénül a lábam, mert pont ütõrénél volt vagy mi és 16 varrásál varták össze, most meg ott vírit a lábamon a nagy varrás. :/ Tényleg köszönöm, azt hiszem most kicsit jobban érzem magam.Az nem érdekel, hogy történik a mûtét csak éljem túl, legyek túl rajta és altassanak el. :)
10:59 az orrmandula visszanõhet :D
engem 11 évesen mütöttek most vagyok 12 meg egyszer 9 évesen az elsõnél nem alltatak a másodiknál igen de az altatás anyibol rosszabb hogy utánna vért hánytam hát... mást nem tok mondani!!
Barátnõm 3 éves kisfiának tegnap vették ki. Altatták, nagyon jól tûrt minden vizsgálatot elõtte (vérvétel stb.), ma már haza is mehettek. Nem fáj semmije, csak tele van az orra (vérrel a seb miatt), illetve picit fáj a torka, legalábbis ezt mondja, de ennyi. Kicsit nyûgös, de láthatóan jól van, mert azért rosszalkodik. Szóval, ezek alapján nem lehet olyan vészes. Ja, és tényleg visszanõhet, unokaöcsémnek is visszanõtt anno, mégegyszer meg is kellett mûteni.

Kiszedték az epehólyagom. Kedden este mentem be mert fájt, 10 kor toltak a műtőbe, és már ma reggel itthon voltam, szal nincs 48 órája még. Normális ha nagyon feszül a hasfalam? és rohadtul szar felállni az ágyból?

am a műtét után is nagyon fájt, és első nap, vagyis tegnap mikor reggel a nővé4rke kidobott az ágyból huh, nah akkor is rohadtul feszült, de mostanra már jöbb. am sajnos nekem bevolt gyulladva, 15 cm es volt a hólyagom 7 mm es réteges falu, kőelzáródás az epehólyag vezetékében (cystic duct), és a sok görcs miatt a hasfalam is bevolt már kicsit gyulladva, meg a labor is mutatta hogy gyulladásom van, meg már sárgulni kezdett a szemem. szerencsére kikapták pikk-pakk laparoszkóppal... de a kérdés. ez normális? sebfájdalom semmi nincs de néha a helyén érzek egy kis nyomást, meg székletem, sem volt, igaz csak ma ettem először, tegnap is lehetett volna de nem mertem. le is basztak... szal ha felkell állnom ágybol rohadtul feszít. reggel 37 . 6 volt a hóemelkedésem tegnap utána lázmentes voltam, betudták a műtétbe, de most úgy érzem megint van egy kicsi hőemelkedésem. nem lehet szövődmény? nincs itthon lázmérőm mert ráléptem. segítsetek. köszi 24f

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális, hogy még fáj és feszül, hiszen LC mûtétnél alaposan felfújnak levegõvel, vagyis gázzal, hogy jól lásson az operatõr. Ez több napig is tart amíg felszívódik, sõt az is elég gyakori, hogy ez a fájdalom vándorol. Van pl. aki két-három nap elteltével arra panaszkodik, hogy leszakad a válla, ezt is a gáz okozza. Vegyél be nyugodtan valami fájdalomcsillapítót, bármit ami van otthon, ill. recept nélkül kapható. (nyilván amilyenre nem vagy allergiás.) Pihenjél, kíméld magad, hagyj idõt a regenerálódásnak, egyél könnyû, könnyen emészthetõ kajákat, ami nem zsíros és nem túl fûszeres, szóval ne pl. töltött káposztával indíts. Egyél egy nap inkább többször kevesebbet, és igyál bõven folyadékot. WC-re pedig ne félj elmenni, de tök normális, ha ilyenkor nincs székleted egy-két napig, hiszen a hasprés még nem a régi. Jobbulást!

Szia! Teljesen normális, hogy még fáj és feszül, hiszen LC mûtétnél alaposan felfújnak levegõvel, vagyis gázzal, hogy jól lásson az operatõr. Ez több napig is tart amíg felszívódik, sõt az is elég gyakori, hogy ez a fájdalom vándorol. Van pl. aki két-három nap elteltével arra panaszkodik, hogy leszakad a válla, ezt is a gáz okozza. Vegyél be nyugodtan valami fájdalomcsillapítót, bármit ami van otthon, ill. recept nélkül kapható. (nyilván amilyenre nem vagy allergiás.) Pihenjél, kíméld magad, hagyj idõt a regenerálódásnak, egyél könnyû, könnyen emészthetõ kajákat, ami nem zsíros és nem túl fûszeres, szóval ne pl. töltött káposztával indíts. Egyél egy nap inkább többször kevesebbet, és igyál bõven folyadékot. WC-re pedig ne félj elmenni, de tök normális, ha ilyenkor nincs székleted egy-két napig, hiszen a hasprés még nem a régi. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. nekem azt javasolták hogy minél többt mozogjak. aminek van is hatása ugyanis ha állok már csak enyhén feszül. a kar leszakadósdi nekem is volt, de 2-3 órát tornáztattam tegnap a korház folyosóján a karom, és utána megszünt. sajna savas vagyok, és a nemevés nem tett jót neki. azért kérdeztem hogy ez normális e, mert más aki írja hogy kiszedték neki, azt mondja SEMMI fájdalom nem volt. amúgy ma reggelire a korházban kaptam sajtot, sonkát, kenyeret, lekvárt, tegnap amit nem mertem megenni az kefír volt és ilyesmik.... semmi bajopm nem volt, e3ddig már a citromos teától is buzerálódott az apém, most meg tök nyugis :) amúgy én soha nem eszem zsíros fûszeres éterleket, gyümölcs, zöldség, és pároét husik amiketb eszem, persze mostbegy ideig marad a vajas kalács, teával, és fõtt krumplu párolt csirkemellel . köszi a választ! :)
A kérdező hozzászólása: bocs hogy mellégépeltem rengeteget, de fekszem .
" azért kérdeztem hogy ez normális e, mert más aki írja hogy kiszedték neki, azt mondja SEMMI fájdalom nem volt." Nincs két egyforma szervezet, ugyanarra a dologra minden ember másképpen reagál. Másfelõl egyáltalán nem biztos, hogy akikkel beszéltél nekik is ennyire elõrehaladott gyulladásuk volt, Más tészta egy tervezett LC mûtét, és más így akutan.
A kérdező hozzászólása: ez teljesen igaz. nekem már a hashártyám is kezdett begyulladozni, szóval... viszont sebfájdalom SEMMI. ez tény. és nem is húzódik, csak feszül a gáztól. am köszi a tanácsokat még egyszer :)
A kérdező hozzászólása: nah. jóreggelt. este különleges dolog történt. elõször még nagyon szar volt az oldalamra fordulni, de forogtam, majd olyan éjfélkor már egész könnyen ment, mára pedig már szinte hasizomból keltem fel az ágyból. sokat mozgok és tornázok ahogy mondták talán emiatt, de nagyon gyorsan gyógyulok :) óráról órára jobb. köszi a segítséget. székltem is volt, semmi baj, orrotfujni is nyugodtan tudok, és a tüsszentés sem fáj egyáltalán, mondjuk az a mûtét után sem "fájt" csak szar volt. sebfájdalom továbbra sincs, viszont van egy kis hascsikarásom a beleimben. az okés?

Az nagyon gáz ha epe műtét után nem adok pénzt a dokinak?

Igaz sürg?sségi m?tét volt de most nincs erre keret na meg azért fizetem a tb is ugyebár.

Legjobb válasz: miért, magán rendelésen voltál? Ha nem akkor nem!!!

miért, magán rendelésen voltál? Ha nem akkor nem!!!
A kérdező hozzászólása: Sürgõsségin voltam.
Nem gáz. Ha jó orvos, akkor nem is várja el, hogy pénzt adj neki, ha meg nem az, és elvárná, akkor pedig nem érdemli meg. Ha elégedett vagy a munkájával, és a viselkedésével, akkor maximum vegyél neki valami apróbb ajándékot, pl. egy üveg jó bort.

Nem merek visszamenni az orvoshoz a hasam miatt. Levettem a tapaszt, még váladékozik egy helyen, ott ahol a műtét után a cső lógott ki. az is baj ha ott jön még nagyon kevés? és ha sebhintőporral behintem? (azzal amit a baba köldökére kaptam)?

Legjobb válasz: Voltam a dokinál, azt mondta, hogy nincs baj. csak mivel tél van a réteges öltözék miatt nem tud levegõzni rendesen a seb. meg egy picit a hasam rálóg a sebre. kamillázzam és rendbe fog jönni.

Szia!Jaj!Milyen a közérzeted?Hõemelkedés, láz?Érzel szurkálást a cicidben?Mert ez lehet mellgyulladás.Sajnos nekem is volt(szerencsére csak a 2. babánál), olyan fájdalmam volt, hogy sírtam, és nem tudtam abbahagyni a remegést.Kaptam Algopyrin szurit, de semmit! nem ért.Bementünk a kórházba(ez este 11-kor volt), ahol szültem(a baba 6 hetes-az újszülött kor végéig- koráig maximálisan ellátnak, ha ilyen, vagy a szüléssel összefüggõ problémád van), nekem is lefejték, ahogy csak tudták(azt hittem besz*rok úgy fájt), és kaptam antibiotikumot(nyugodtan lehetett mellette szoptatni).Ami durva, hogy kb. 3-4 óra alatt kerültem ilyen állapotba.Szóval ha rosszabbodik, fájdalmasabb lesz, menj dokihoz8ha lehet a kórházba), mert ez nagyon-nagyon durv is lehet.Amit nem szabad:hideg vizes borogatást tenni rá, mert az elapassza a tejet, ráadásul nem tesz jót a cicidnek.Álott vizes borogatást használhatsz.Remélem mihamarabb rendbe jössz!Ja, és szoptatni, fejni, hogy mihamarabb meggyógyuljon.
Akkor ne foglalkozz a cumisüveg kérdéssel!A barátnõm kislányának se volt.Õ is szopott, aztán egybõl csõrös poharat használt neki-8 hónapos volt kb.-most meg már(2.5 éves)simán pohárból iszik.Persze, ha mennek valahova a csõrös üveget viszik, vagy szívószálas kis dobozos innivalót, illetve sportkupakos üveget.
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokinál, azt mondta, hogy nincs baj. csak mivel tél van a réteges öltözék miatt nem tud levegõzni rendesen a seb. meg egy picit a hasam rálóg a sebre. kamillázzam és rendbe fog jönni.
Örülök, hogy tudok segíteni!Annak meg pláne, hogy a sebed rendbe jött.Csak szoptatod a picit?Mert ha igen, akkor egyáltalán nem baj, hogy nem kell neki cumisüveg, itatni pohárból is lehet.Ha már tápszeres is, akkor kicsit nehezebb a helyzet, mert elég sok idõt elvenne, ha naponta 4-5 alkalommal úgy kellene megitatni vele.Próbáld meg esetleg olyan cumi fejjel, ami nagyon hasonlít a cicihez(a Tommee Tippee olyan).
A kérdező hozzászólása: Ismét szükségem volna a tanácsodra. A jobb cicimben lett egy nagy csomó, és kegyetlenül fáj. Maszíroztam, kifejtem de semmi változás. Mit tegyek?
A kérdező hozzászólása: Csak szoptatom. nincs szükség tápszerre szerencsére.
A kérdező hozzászólása: igen köszi rendbe jött a seb. akkor jo mert megijedtem, de így megnyugodhatok. Te igazán nagy segítség vagy számomra, köszönöm. még egy kérdés: az baj ha nem nagyon fogadja el a cumisüveget? vagy hogy vegyem rá a cumisüvegre?
Na, megint(még mindig)én.Remélem a sebed már rendbe jött!Igen, lehetséges.Nekem, az elsõ fiamnál szintén 6 hétre jött meg az elsõ mensim, és egybõl rendszeres volt.Sajnos onnantól nem is akart szopni, mert megváltozott a tej íze(ami a vérzés vele járója), és a fiam elutasította.Szerencsére a 2. babánál a 7. hónapban jött csak meg.
A kérdező hozzászólása: szülés után vagyok hathéttel, szoptatok. elképzelhetõ hogy ilyen hamar megjön az elsõ menstruáció?
Nagyon nagyon örülök a jó hírnek!Inkább feleslegesen menj, mint sem úgy járj, mint a barátnõm!Remélem meg is nyugodtál!Nekem 2 gyerekem van, de hüvelyi úton szültem, így csak feltételeztem, hogy nem teljesen jó dolog.BUÉK Neked, és a családnak is!
Szívesen!Minden rendben lesz, ne félj!
A kérdező hozzászólása: nagyon jókat írsz. ma elmegyek a dokihoz. este vagy délután megírom, hogy mit mondott. köszönöm, hogy reagáltál.
Szerintem meg mihamarabb menj vissza!Az gyulladás lesz.Ha elfertõzõdik, nagyon rosszul is járhatsz.Egy császáros barátnõm járt így...majd fél év kellett, mire rendbe jött.
4 dl bor :DDDDD, persze, még 1 üveg whisky is kimegy, nem? dehogy megy ki...
szerintem nem, 4dl elég sok. ne kockáztass!
Hát szerintem sem. Bár volt régebben egy ilyen táblázatom ami leírta magasság / súly / életkor szerint, hogy az adott embernek mennyi idõ kell x alkohol lebontásához. Okos kis táblázat, csak most nem találom sehol :S De ha meglesz belinkelem!
Kimegy.2deci bor után 2, 5órával már semmit nem mutatot ki a szonda. 4deci bor kb:4-5óra.
Pedig 7 óra alatt elvileg ki kell, hogy menjen belõled ennyi alkohol. De ez függ a testsúlyodtól, zsírszázaléktól, lebontási képességtõl, evett kajától, stb... szóval ne kockáztass, mert bevihetnek vérvételre, a mostani szondák nagyon érzékenyek.
Itt van egy alkoholszint kalkulátor. Máskor is jól jöhet. http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc
Itt 3órát irnak egy sörnek, nekem 2óra.

Nagy szó az egy pasinál, ha úgy mutat be egy haverjának, mint a barátnője vagyok?

Legjobb válasz: miért, h mutasson be? h a kiscicája vagy?

miért, h mutasson be? h a kiscicája vagy?
Szerintem igen, engem a barátom(?) nem így mutat be...
szerintem gondold át mit kérdeztél kedves kérdezõ..
ez nem ezen múlik...
Ha a barátnõje vagy, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Mármint hogy akkor már komolyan e gondolja velem..
Ha nem vagy az akkor érdekes a téma.. :D
Az bizony az. :-)
hát.. az vagy?
Én is ezt szoktam mondani ha egy nõcivel (aki nem a párom) vagyok mondjuk az utcán és valami haverba vagy ismerõsbe botlok és bemutatom õket egymásnak. Az úgy elég fura lenne ha azt mondanám: havernõ, haverlány, span suna stb. :D Nincs jelentõsége amúgy meg sztem. Ennek nem kell nagy jelentõséget tekinteni. Nem ez alapján fog eldõlni.

Az nagy gond ha nem akar enni önállóan? Elmult 2 éves, de semmi hajlamot nem mutat az önállo evés felé.

csak mert szeptemberbe megy oviba,akanalat abszolut nem fogja rendesen,nem tudja az ételt sem felszedni vele,sem a szájába rakni normálisan.miért?hiába mutatom neki.pedig jo evö,mondja hogy nyanya,azaz anya adjam neki.de sokszor még olyat is adnom kell amit csak kezébe kéne fognia,kalács,pogácsa stb.ha egyedül eszi pl.pogácsa,akkor nem harapja hanem az egészet betömi a szájába.olyan is volt ha nem adtam akkor inkább nem evett.szerintetek mi a megoldás?hogy segitsek neki?hogy birjam rá hogy önállobb legyen?

Legjobb válasz: Én az önállóskodást úgy kezdtem hogy a kalácsot kenyeret apró falatokra vágtam neki.A kanálnál nálam is volt és nála is,általában utánoznak,mindkét gyerekem elsõ perctõl nem marokra hanem úgy fogja a kanalat ahogy kell,amit én furcsálltam,de ez van.És hagyd érvényesülni,ne mutogasd neki hogy kell,majd õ rájön,egyél mellette te is.A falatokról gyorsan átszokott a fél szelet kenyérre,eleinte bénázott,de mivel én is így eszem õ is.

Én az önállóskodást úgy kezdtem hogy a kalácsot kenyeret apró falatokra vágtam neki.A kanálnál nálam is volt és nála is, általában utánoznak, mindkét gyerekem elsõ perctõl nem marokra hanem úgy fogja a kanalat ahogy kell, amit én furcsálltam, de ez van.És hagyd érvényesülni, ne mutogasd neki hogy kell, majd õ rájön, egyél mellette te is.A falatokról gyorsan átszokott a fél szelet kenyérre, eleinte bénázott, de mivel én is így eszem õ is.
Ne haragudj, nem megijeszteni akarlak, de más téren minden rendben vele? Nincs lemaradva a mozgásban pl? Gyöngyöt, ilyesmit fel tud csippenteni? Ha más is van az evésen kívül, akkor én elvinném szakemberhez, mert ennyi idõsen minimum kell fogni a kanalat. Nem kell tudnia szépen enni, de a szájához kell tudni emelni a kezét, a felcsippentett kenyeret, ételt. Már egyedül kell innia pohárból. Az megy? Ugrálás páros lábbal megy?
szerintem lehet az a gond, hogy te segíteni akarsz. és ugyan nagyon kedves tõled, de ezzel a lekesedését csökkenti. i van ha az egész pogácsát betömi a szájába? hát pont az, hogy megtanulja, hogy az úgy nem jó. ha meg kiszeded a szájából és egybõl csipegeted neki akkor meg azt mondod neki, hogy ne próbálkozz kicsim, anya majd tudja! :) hagyd! túrja szét, tömje be, morzsolja össze, ismerje meg az ételt és utána rájön! ez olyan 1-1, 5 éves kor között szokott eljönni, nem lehet, hogy akkor nem hagytad, hogy turkálja a kaját?
A kérdező hozzászólása: köszi a válszokat.kedves második, nincs semmi rendellenessége, félreértesz nagyon, makk egészséges gyerek.nincs a mozgásba lemaradva, söt mindent korábban csinált, már ami a mozgást illeti, tud ugrálni, mászokázni, stb.kanalat is szájához tudja tenni, csak kicsit bénán, forditva mindenhogyan.a kenyeret feltudja szedni a kezével.gyöngyöt nem probáltunk még füzni, nem hinném, hogy ezen mulna az egész, ettöl még egészséges, lehethogy csak lustaság, és a megszokás ahogy mások is irták.

Ha nagy összehúzódásokat mutat az nst akkor megindítják a szülést?

Legjobb válasz: nem hiszem de attol is füghet hogy az orvosod hogyan dönt ,nekem legaláb is nem inditoták meg reggel már kimutadta az nst hogy fájásaim vannak de én még akkor nem éreztem és haza küldtek majd estére elfojt a magzat vizem és ugy mentem be a korházba,ugy hogy szerintem várnak de biszti hogy nem sokára meg lesza baba sok szerencsét

nem hiszem de attol is füghet hogy az orvosod hogyan dönt , nekem legaláb is nem inditoták meg reggel már kimutadta az nst hogy fájásaim vannak de én még akkor nem éreztem és haza küldtek majd estére elfojt a magzat vizem és ugy mentem be a korházba, ugy hogy szerintem várnak de biszti hogy nem sokára meg lesza baba sok szerencsét
Szia.Szerintem nem. Megvárják míg úgy érzed, hogy rendszeres fájásaid vannak. Az NST nem tudja eldönteni, hogy sóslófájást rögzít vagy valódit.Ha a baba szívmûködése tökéletes, megvárják míg a pocaklakó magától beindítja a folyamatot.

Császározni fognak, nagyon félek. Milyen komplikáciok léphetnek fel? Mütét közbe helyeznek fel katétert és ha igen fájdalmas? Meddig marad az ott?

Legjobb válasz: 17:47-es vagyok. Úgy látszik szerencsém volt, hogy érzésteleníts után kaptam katétert. Mondjuk nagyon rossz volt a CTG, sietni kellett, lehet, hogy azért nem volt idõ elõre betenni. Nem tudom, de tényleg nem fájt.

17:47-es vagyok. Úgy látszik szerencsém volt, hogy érzésteleníts után kaptam katétert. Mondjuk nagyon rossz volt a CTG, sietni kellett, lehet, hogy azért nem volt idõ elõre betenni. Nem tudom, de tényleg nem fájt.
Szia! Nekem két császárom volt már. Elsõnél altattak, a katétert elõtte tették fel, alig éreztem. Mûtét megkezdése elõtt valamit csináltak a hüvelyembe, az nagyon fájt. Drént is kaptam, a mai napig nem tudom miért. Másodiknál gerincérzéstelenítéssel szültem és én is kaptam oxytocint fájáserõsítésként, de nem tágultam. Megváltás volt a gerincérzéstelenítés, mert minden fájdalmam megszûnt. A mûtét után viszont morfiumot adagolhattam magamnak 10 percenként, nah, azt én adtam volna ha lehet percenként is magamnak, addigra elmúlt ugyanis az érzéstelenítõ hatása..A legrosszabb az egészben a seb, ami eléggé fáj, de minden nappal egyre jobb, nagyon hamar gyógyul. A varratszedés miatt se aggódj, semmi az egész, fõként, ha felszívódó varrattal csinálják majd.
Szia!Ne félj!!!Nem fog semmilyen komplikáció fellépni nagyon figyelnek rád!Nekem 13 hónapja volt császáros szülésem és most 21 hetes terhes vagyok túl lehet élni, látod nekem jön a következõ és ö is császáros baba lessz!Mütét elött nem sokkal rakták fel a katétert hát errõl nem sok jót tudok mondani de nem vészes!Nekem olyan érzésem volt mintha kicsurogna a pisi de tök száraz volt!Másnap veték ki!:)
Szia! 9 hete szültem császárral, spinális érzéstelenítéssel. Az érzéstelenítéstõl nagyon féltem, ennek megfelelõen nem igazán tudtam ellazítani magam, úgyhogy az fájt. Mondjuk az én fájdalomküszöböm valahol a mínusz végtelen körül van, mások azt mondták, hogy csak 1 szúnyogcsípés. Amikor elzsibbadtam alul, akkor rakta be a doki a katétert, így abszolút nem fájt. Az õrzõben, 6 órával a mûtét után kikísértek zuhanyozni, akkor vették ki. Attól is féltem, de abszolút nem fájt, nem is éreztem. Amitõl még szintén rettegtem, az a varratszedés, de azt sem éreztem, mire becsuktam a szemem, már kint is volt. Pedig mint írtam nagyon nem bírom a fájdalmat (na nem ezért volt császár, hanem rossz szívhang miatt, meg a szemem miatt is az lett volna). Ne félj. 9 hetes kislány anyukája
elõzõ vagyok, komplikációtól ne félj.
Szia! Ne félj nem lesz semmi baj. A katétert a mûtét elõtt 1 kicsivel teszik fel, de csak 10 másodpercnyi kellemetlenség, amíg felrakják. Aztán észre sem venni. Másnap veszik ki, amikor felkeltenek.Énnekem annyira nem volt érezhetõ hogy legszívesebben este visszatetettem volna, hogy ne kelljen kimenni wc.re. Ugyanis a mûtéti sebfájdalom sokkal rosszabb. Sok szerencsét.
nekem nem tervezett császárom volt, de már nem is bánom, hogy így alakult. Komplikáciok lehetnek, mint minden mutétnél, de szerintem nem gyakori. Nekem altatásban csinálták, de elotte kaptam beontest is, és a katéterre is még emlékszem - nem volt kellemes, de egy pillanat volt csak.
Szia! Nekem szeptemberben volt császárom. Túlhordtam 2 hetet a kisfiamat, aki faros volt, így nem sokat vacilláltak, vajúdás nélkül toltak be a mûtõbe amikor leesett a szívhangja. Amikor a katétert felrakták én nem éreztem semmit belõle, bekötötték az infúziót, és már toltak is. Én is spinális érzéstelenítõt kaptam, de azt sem éreztem. 15 óra körül rakták fel a katétert, másnap reggel vették ki. Azt sem éreztem. Ne félj sem a császártól, sem a fájdalomtól. Én végig arra gondoltam, hogy egyszer úgyis megszûnik a fájdalom, de a kisbabám ott marad velem. Arra gondolj, hogy sima szülésnél is rengeteg fajta komplikáció léphet fel.

Vettem egy medi lab tesztet, és azt írja, 5 percig kell a vizeletbe mártani! Létezik? 5 perc nem nagyon sok? Ha nem hagytam benne 5 percig, akkor nem mutat vajon valós eredményt?

Használta már valaki, tudtok segíteni? Nekem nagyon soknak tûnik az az 5 perc!!! Érvényes így azért, hogy nem áztattam addig?

Legjobb válasz: :O tényleg azt írja,én is soknak tartom,de ha azt írja,nyilván így kell http://betegtajekoztato.webpatika.lxline.com/info/BH213494.h..

:O tényleg azt írja, én is soknak tartom, de ha azt írja, nyilván így kell http://betegtajekoztato.webpatika.lxline.com/info/BH213494.h..
Nem mindegyik teszt mûködik azonos elven. És ez most pont egy ilyen, aminél 5 percig vizeletben kell lenni a tesztnek. Ha nem hagytad benne 5 percig, akkor nem lehetsz biztos a teszt eredményében. Jó, azt írja, kb 5 percig, ami nem pontosan 5 perc, a 4 és fél perc is még beleférhet akár, de 1-2-3 perc biztosan nem elegendõ.
Én ezt a fajta tesztet használtam, és én is sokallottam, de kivártam az idõt.Pozitívat teszteltem vele 3szor.Ennek már 14 hete :)
A kérdező hozzászólása: Huhhhh...köszönöm! Akkor újra próba...ugyanis kb 15 mp ig hagytam benne...gondoltam elírták...mert általában 5-15 mp ig kell benne hagyni....na akkor újra tesztelek!!! köszönöm még 1 x. És gratulálok a babához!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!