Találatok a következő kifejezésre: Ha nagy mutat (44 db)

Miért nem sikerülhet egy epekő műtét? Leírná, hogy mi történt? Epekő műtét után mi lenne természetes, ha nagy vágással sikerült begyulladva a műtét?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Ez eléggé mûhiba gyanús ügy.Én másik orvost, orvosokat is felkérnék konzíliumra, egyik sem normális, amit leírtál.6 és fél óra alatt ma már szívátültetést is megcsinálnak, nem egy epekõ mûtétet.A gyengeség valószínû a máj resectio tünete, amíg az nem regenerálódik, addig nem is várható sok javulás.De miért is volt szükség a májadhoz hozzányúlni?Nagyon sok itt a homályos rész.

Ez eléggé mûhiba gyanús ügy.Én másik orvost, orvosokat is felkérnék konzíliumra, egyik sem normális, amit leírtál.6 és fél óra alatt ma már szívátültetést is megcsinálnak, nem egy epekõ mûtétet.A gyengeség valószínû a máj resectio tünete, amíg az nem regenerálódik, addig nem is várható sok javulás.De miért is volt szükség a májadhoz hozzányúlni?Nagyon sok itt a homályos rész.
A kérdező hozzászólása: Mûhiba gyanús? Másik sebész orvost? Május óta és még a mai napig is be van gyulladva mindenem, amit a vérsüllyedés is mutat. A májam, a hasnyálmirigyem és az epém is. Az epém telítõdve volt nagy és kisméretû epekõvekkel. Nagyon köszönöm, ha segítesz! Én olyan gyenge vagyok, hogy nem is nagyon mentem orvoshoz (csak varratszedésre, házidokihoz és vérvételre, meg vissza). Aki mûtét azt mondta, hogy készüljek fel arra, hogy az ilyen nagy mûtétek felszínre hozhatnak más lappangó betegésgeket. Amikor megkérdeztem pl.-ul mit? Azt mondta: fiatalkori leukémia, vese elégtelenség és más szervi problémákat.

Volt már valakinek kelése? és ha igen műtéttel távolították el vagy helyrejött magától? Amúgy a műtét fáj, mert én nagyon nagyon félek:-s.

Legjobb válasz: szia, nekem volt a nyakamon és igen, lemûtötték. én is nagyon féltem elõtte, de felesleges. helyi érzéstelenitéssel csinálták, tehát kapsz egy oltást a kelés mellé. még az sem fáj, utána pedig semmit nem érzel. pár napig azért érzed utána, hogy fáj a mûtét helye, de az sem durva.

szia, nekem volt a nyakamon és igen, lemûtötték. én is nagyon féltem elõtte, de felesleges. helyi érzéstelenitéssel csinálták, tehát kapsz egy oltást a kelés mellé. még az sem fáj, utána pedig semmit nem érzel. pár napig azért érzed utána, hogy fáj a mûtét helye, de az sem durva.

14 éves vagyok és kiveszik az orrmandulámat! Nagyon félek. Nagyon fáj? Hogy zajlik le egy ilyen műtét? Ha ez műtét. Elaltatnak? Érzéstelenitő vagy mi? Belelehet hallni?

Bocsánat a sok kérdésért,de mikor kb 2 hónapja vagbél gyanújaként bent voltam 5 napot a kórházban és végül nem vették ki,mert lelett jegelve,azóta félek a kórházaktól.Mikor láttam milyen lepukat meg hogy zajlik le egy ilyen. Kicsinek is elég sokat voltam a kórházban,de most félek. Tudom,hogy ez gáz,de ebbe tényleg belelehet hallni??

Legjobb válasz: Öcsédnek hány mandulája volt? o.O Kérdezõ: Magáról a mûtétrõl jobb, ha nem tudod hogy zajlik :) Legyen elég annyi, hogy bemész reggel, ha nagyobbacska vagy akkor kapsz egy kis nyugtatót, betolnak a mûtõbe, felfekszel a mûtõasztalra, arcodra teszik a maszkot, az aneszteziológus azt mondja majd, hogy számolj vissza 10-tõl de 8nál már alszol is. Aztán felébredsz az ágyban, nem fog fájni, maximum csak annyira, mint mikor az orrod kisebesedik pl. egy megfázás után mert sokat fújod. Másnap vagy még aznap este mehetsz haza. 1 hét pihi és vissza a suliba. no para

Öcsédnek hány mandulája volt? o.O Kérdezõ: Magáról a mûtétrõl jobb, ha nem tudod hogy zajlik :) Legyen elég annyi, hogy bemész reggel, ha nagyobbacska vagy akkor kapsz egy kis nyugtatót, betolnak a mûtõbe, felfekszel a mûtõasztalra, arcodra teszik a maszkot, az aneszteziológus azt mondja majd, hogy számolj vissza 10-tõl de 8nál már alszol is. Aztán felébredsz az ágyban, nem fog fájni, maximum csak annyira, mint mikor az orrod kisebesedik pl. egy megfázás után mert sokat fújod. Másnap vagy még aznap este mehetsz haza. 1 hét pihi és vissza a suliba. no para
Nekem 8 éves koromban vették ki akkor elaltattak szóval semmit nem fogsz érezni nyugi.Utána se fájt nem tudom, hogy zajlik egy ilyen mûtét pontosan de biztos, hogy nem fogod érezni no para:)
Nekem 5 évesen vették ki, és elaltattak, nem tudom, téged el fognak-e. Nem éreztem semmit, de én kétszer voltam a mûtõben, egyszer kivették, a másodiknál meg nagyon vérzett, elállították a vérzést, akkor viszont nem altattak el. Egyébként szerintem kizárt dolog, hogy belehalnál.
Ha akarod tudni, hogyan zajlik a mûtét (én jobb szeretem tudni az ilyesmit): az orrmandula a lelógó lágyszájpad miatt normál állapotban nem látszik, ezt a lágyszájpadot félrehúzzák, majd kimetszik az orrmandulát. Egyébként a legjobb orvosnál is maradhat a mandulából, így visszanõhet. Egy darab van belõle. MINDEN sebészeti beavatkozásnak van kockázata, ennek leginkább az utóvérzés, ezért bent tartanak még 24 óráig a mûtét után, hogyha kell, tamponálhassák. Ezt sajnos nem tudom, hogy zajlik pontosan. Infúzió lesz a mûtét során, minden mûtét során van a folyadékpótlás miatt. Rövid mûtét, kb. fél óra.
nyugi nemfáj meg tényleg alatatás is van öcsémnek 3szor vették ki, és nemvotl egy rossz szava sem, szóval nyugi, túléled majd :D
nem olvastam végig a válaszokat, most lehet hogy leírom ugyanazt mint valaki más, de nálam így volt:bementem reggel a kórházba.ott leültettek a szobába, átöltöztem, és bevittek a mûtõbe.elaltattak, majd amikor felébredtem egy másik szobámban feküdtem egyedül és anya ott állt mellettem.nem fájt semmim, csak egy picit fura érzés volt a torkomban.hanyatt feküdtem, rengeteg vért nyeltem, amitõl nagyon fájt a hasam és vissza is jött, de amúgy nem volt semmi:)
Én 4 éves voltam, mikor kivették. Közöltem, hogy engem ne altassanak, mert attól féltem. Aztán a mûtét elõtt megmondtam a dokinak, hogy akkor nyitom ki a szám, ha utána megnézhetem a mandulámat. :) Egyébként nekem 3 darabban jött ki.
A kérdező hozzászólása: Jó persze. :) )
majd lécci írd meg milyen volt ok?
A kérdező hozzászólása: Köszönmöm szépen, aranyosak vagytok. Remélem elaltatnak, mert egyszer 10 évesen kiesett a hús a lábámbl (sípcsont) és mikor bevittek nem altattak és annyira rossz volt így feküdni ott, hogy áhh. Mondjuk lehet, hogy ez óta félek a kórháztól. Azt mondta az orvos 2 mm bentebb megy akkor lehet, hogy lebénül a lábam, mert pont ütõrénél volt vagy mi és 16 varrásál varták össze, most meg ott vírit a lábamon a nagy varrás. :/ Tényleg köszönöm, azt hiszem most kicsit jobban érzem magam.Az nem érdekel, hogy történik a mûtét csak éljem túl, legyek túl rajta és altassanak el. :)
10:59 az orrmandula visszanõhet :D
engem 11 évesen mütöttek most vagyok 12 meg egyszer 9 évesen az elsõnél nem alltatak a másodiknál igen de az altatás anyibol rosszabb hogy utánna vért hánytam hát... mást nem tok mondani!!
Barátnõm 3 éves kisfiának tegnap vették ki. Altatták, nagyon jól tûrt minden vizsgálatot elõtte (vérvétel stb.), ma már haza is mehettek. Nem fáj semmije, csak tele van az orra (vérrel a seb miatt), illetve picit fáj a torka, legalábbis ezt mondja, de ennyi. Kicsit nyûgös, de láthatóan jól van, mert azért rosszalkodik. Szóval, ezek alapján nem lehet olyan vészes. Ja, és tényleg visszanõhet, unokaöcsémnek is visszanõtt anno, mégegyszer meg is kellett mûteni.

Epekő műtét után mi lenne természetes, ha nagy vágással sikerült begyulladva a műtét?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Az durva. Rajtam 3 db 1-2 centis vágás van, nekem laporoszkoppal csinálták. A vérben a vasad rendben volt? Lehet talán vérszegénység az oka hogy ilyen gyenge vagy. Pihenj sokat ... nekem annyi komplikáció volt hogy vérzékenynek bizonyultam és nagyon kivéreztem, már vért akartak adni a végén, csak nem hagytam .. nekem is volt 2 hét mire összeszedtem magam. Kitartás.

Az durva. Rajtam 3 db 1-2 centis vágás van, nekem laporoszkoppal csinálták. A vérben a vasad rendben volt? Lehet talán vérszegénység az oka hogy ilyen gyenge vagy. Pihenj sokat ... nekem annyi komplikáció volt hogy vérzékenynek bizonyultam és nagyon kivéreztem, már vért akartak adni a végén, csak nem hagytam .. nekem is volt 2 hét mire összeszedtem magam. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: A körzeti orvosom fel van háborodva, hogy valamit jól elszúrtak, de ez nem derül ki õszintén soha sajnos. Ja és mióta a kórházból kijöttem a hõmérsékletem 37 és 37.6 között van + alacsonyabb a vérnyomásom, eleinte amikor kijöttem a kórházból 80/40 volt. Nekem is laporoszkoppal szerették volna csinálni, de amikor felnyitottak derült ki, hogy elég nagy a baj. A vashiányra 99 óta szedek napi 1 Ferrograd Folicot. Köszönöm válaszodat! Üdvözletem: Csabka

Kiszedték az epehólyagom. Kedden este mentem be mert fájt, 10 kor toltak a műtőbe, és már ma reggel itthon voltam, szal nincs 48 órája még. Normális ha nagyon feszül a hasfalam? és rohadtul szar felállni az ágyból?

am a műtét után is nagyon fájt, és első nap, vagyis tegnap mikor reggel a nővé4rke kidobott az ágyból huh, nah akkor is rohadtul feszült, de mostanra már jöbb. am sajnos nekem bevolt gyulladva, 15 cm es volt a hólyagom 7 mm es réteges falu, kőelzáródás az epehólyag vezetékében (cystic duct), és a sok görcs miatt a hasfalam is bevolt már kicsit gyulladva, meg a labor is mutatta hogy gyulladásom van, meg már sárgulni kezdett a szemem. szerencsére kikapták pikk-pakk laparoszkóppal... de a kérdés. ez normális? sebfájdalom semmi nincs de néha a helyén érzek egy kis nyomást, meg székletem, sem volt, igaz csak ma ettem először, tegnap is lehetett volna de nem mertem. le is basztak... szal ha felkell állnom ágybol rohadtul feszít. reggel 37 . 6 volt a hóemelkedésem tegnap utána lázmentes voltam, betudták a műtétbe, de most úgy érzem megint van egy kicsi hőemelkedésem. nem lehet szövődmény? nincs itthon lázmérőm mert ráléptem. segítsetek. köszi 24f

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális, hogy még fáj és feszül, hiszen LC mûtétnél alaposan felfújnak levegõvel, vagyis gázzal, hogy jól lásson az operatõr. Ez több napig is tart amíg felszívódik, sõt az is elég gyakori, hogy ez a fájdalom vándorol. Van pl. aki két-három nap elteltével arra panaszkodik, hogy leszakad a válla, ezt is a gáz okozza. Vegyél be nyugodtan valami fájdalomcsillapítót, bármit ami van otthon, ill. recept nélkül kapható. (nyilván amilyenre nem vagy allergiás.) Pihenjél, kíméld magad, hagyj idõt a regenerálódásnak, egyél könnyû, könnyen emészthetõ kajákat, ami nem zsíros és nem túl fûszeres, szóval ne pl. töltött káposztával indíts. Egyél egy nap inkább többször kevesebbet, és igyál bõven folyadékot. WC-re pedig ne félj elmenni, de tök normális, ha ilyenkor nincs székleted egy-két napig, hiszen a hasprés még nem a régi. Jobbulást!

Szia! Teljesen normális, hogy még fáj és feszül, hiszen LC mûtétnél alaposan felfújnak levegõvel, vagyis gázzal, hogy jól lásson az operatõr. Ez több napig is tart amíg felszívódik, sõt az is elég gyakori, hogy ez a fájdalom vándorol. Van pl. aki két-három nap elteltével arra panaszkodik, hogy leszakad a válla, ezt is a gáz okozza. Vegyél be nyugodtan valami fájdalomcsillapítót, bármit ami van otthon, ill. recept nélkül kapható. (nyilván amilyenre nem vagy allergiás.) Pihenjél, kíméld magad, hagyj idõt a regenerálódásnak, egyél könnyû, könnyen emészthetõ kajákat, ami nem zsíros és nem túl fûszeres, szóval ne pl. töltött káposztával indíts. Egyél egy nap inkább többször kevesebbet, és igyál bõven folyadékot. WC-re pedig ne félj elmenni, de tök normális, ha ilyenkor nincs székleted egy-két napig, hiszen a hasprés még nem a régi. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. nekem azt javasolták hogy minél többt mozogjak. aminek van is hatása ugyanis ha állok már csak enyhén feszül. a kar leszakadósdi nekem is volt, de 2-3 órát tornáztattam tegnap a korház folyosóján a karom, és utána megszünt. sajna savas vagyok, és a nemevés nem tett jót neki. azért kérdeztem hogy ez normális e, mert más aki írja hogy kiszedték neki, azt mondja SEMMI fájdalom nem volt. amúgy ma reggelire a korházban kaptam sajtot, sonkát, kenyeret, lekvárt, tegnap amit nem mertem megenni az kefír volt és ilyesmik.... semmi bajopm nem volt, e3ddig már a citromos teától is buzerálódott az apém, most meg tök nyugis :) amúgy én soha nem eszem zsíros fûszeres éterleket, gyümölcs, zöldség, és pároét husik amiketb eszem, persze mostbegy ideig marad a vajas kalács, teával, és fõtt krumplu párolt csirkemellel . köszi a választ! :)
A kérdező hozzászólása: bocs hogy mellégépeltem rengeteget, de fekszem .
" azért kérdeztem hogy ez normális e, mert más aki írja hogy kiszedték neki, azt mondja SEMMI fájdalom nem volt." Nincs két egyforma szervezet, ugyanarra a dologra minden ember másképpen reagál. Másfelõl egyáltalán nem biztos, hogy akikkel beszéltél nekik is ennyire elõrehaladott gyulladásuk volt, Más tészta egy tervezett LC mûtét, és más így akutan.
A kérdező hozzászólása: ez teljesen igaz. nekem már a hashártyám is kezdett begyulladozni, szóval... viszont sebfájdalom SEMMI. ez tény. és nem is húzódik, csak feszül a gáztól. am köszi a tanácsokat még egyszer :)
A kérdező hozzászólása: nah. jóreggelt. este különleges dolog történt. elõször még nagyon szar volt az oldalamra fordulni, de forogtam, majd olyan éjfélkor már egész könnyen ment, mára pedig már szinte hasizomból keltem fel az ágyból. sokat mozgok és tornázok ahogy mondták talán emiatt, de nagyon gyorsan gyógyulok :) óráról órára jobb. köszi a segítséget. székltem is volt, semmi baj, orrotfujni is nyugodtan tudok, és a tüsszentés sem fáj egyáltalán, mondjuk az a mûtét után sem "fájt" csak szar volt. sebfájdalom továbbra sincs, viszont van egy kis hascsikarásom a beleimben. az okés?

Az nagyon gáz ha epe műtét után nem adok pénzt a dokinak?

Igaz sürg?sségi m?tét volt de most nincs erre keret na meg azért fizetem a tb is ugyebár.

Legjobb válasz: miért, magán rendelésen voltál? Ha nem akkor nem!!!

miért, magán rendelésen voltál? Ha nem akkor nem!!!
A kérdező hozzászólása: Sürgõsségin voltam.
Nem gáz. Ha jó orvos, akkor nem is várja el, hogy pénzt adj neki, ha meg nem az, és elvárná, akkor pedig nem érdemli meg. Ha elégedett vagy a munkájával, és a viselkedésével, akkor maximum vegyél neki valami apróbb ajándékot, pl. egy üveg jó bort.
4 dl bor :DDDDD, persze, még 1 üveg whisky is kimegy, nem? dehogy megy ki...
szerintem nem, 4dl elég sok. ne kockáztass!
Hát szerintem sem. Bár volt régebben egy ilyen táblázatom ami leírta magasság / súly / életkor szerint, hogy az adott embernek mennyi idõ kell x alkohol lebontásához. Okos kis táblázat, csak most nem találom sehol :S De ha meglesz belinkelem!
Kimegy.2deci bor után 2, 5órával már semmit nem mutatot ki a szonda. 4deci bor kb:4-5óra.
Pedig 7 óra alatt elvileg ki kell, hogy menjen belõled ennyi alkohol. De ez függ a testsúlyodtól, zsírszázaléktól, lebontási képességtõl, evett kajától, stb... szóval ne kockáztass, mert bevihetnek vérvételre, a mostani szondák nagyon érzékenyek.
Itt van egy alkoholszint kalkulátor. Máskor is jól jöhet. http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc
Itt 3órát irnak egy sörnek, nekem 2óra.

Nagy szó az egy pasinál, ha úgy mutat be egy haverjának, mint a barátnője vagyok?

Legjobb válasz: miért, h mutasson be? h a kiscicája vagy?

miért, h mutasson be? h a kiscicája vagy?
Szerintem igen, engem a barátom(?) nem így mutat be...
szerintem gondold át mit kérdeztél kedves kérdezõ..
ez nem ezen múlik...
Ha a barátnõje vagy, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Mármint hogy akkor már komolyan e gondolja velem..
Ha nem vagy az akkor érdekes a téma.. :D
Az bizony az. :-)
hát.. az vagy?
Én is ezt szoktam mondani ha egy nõcivel (aki nem a párom) vagyok mondjuk az utcán és valami haverba vagy ismerõsbe botlok és bemutatom õket egymásnak. Az úgy elég fura lenne ha azt mondanám: havernõ, haverlány, span suna stb. :D Nincs jelentõsége amúgy meg sztem. Ennek nem kell nagy jelentõséget tekinteni. Nem ez alapján fog eldõlni.

Ha nagy összehúzódásokat mutat az nst akkor megindítják a szülést?

Legjobb válasz: nem hiszem de attol is füghet hogy az orvosod hogyan dönt ,nekem legaláb is nem inditoták meg reggel már kimutadta az nst hogy fájásaim vannak de én még akkor nem éreztem és haza küldtek majd estére elfojt a magzat vizem és ugy mentem be a korházba,ugy hogy szerintem várnak de biszti hogy nem sokára meg lesza baba sok szerencsét

nem hiszem de attol is füghet hogy az orvosod hogyan dönt , nekem legaláb is nem inditoták meg reggel már kimutadta az nst hogy fájásaim vannak de én még akkor nem éreztem és haza küldtek majd estére elfojt a magzat vizem és ugy mentem be a korházba, ugy hogy szerintem várnak de biszti hogy nem sokára meg lesza baba sok szerencsét
Szia.Szerintem nem. Megvárják míg úgy érzed, hogy rendszeres fájásaid vannak. Az NST nem tudja eldönteni, hogy sóslófájást rögzít vagy valódit.Ha a baba szívmûködése tökéletes, megvárják míg a pocaklakó magától beindítja a folyamatot.

Szerintetek ha a babam tobb mint 3, 600 erdemesebb lenne ha csaszarral szulnem meg? Nagyon aggodom h nem birom megszulni, es a vege ugyis mutet lesz, vagy hogy valami baja eshet szules kozben a babanak. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: 13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!

13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés elõtt! Minden tiszteletem! Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megmûteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el. Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os elsõ lányát. Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj! Könnyû szülést kívánok!
szerintem nem. A 3600 az ma már egy átlagos súly. Én mindenképpen természetesen próbálnám. Aztán ha van valami majd az orvosok közbelépnek. Ez a dolguk. Nálunk is így volt. Meg az hogy mennyire saccolják nem sokat számít. Én fiamat 3000grammra tippelték. És 3950-el született. :)
Szia! Én is ezen aggódom, hogy túl nagy lesz, de mindenképpen normálisan szeretném megszülni. Pont ma kezdem el inni a málnalevélteát, hátha segít majd egy picit. Abban is bízom, hogy Õ a második gyerkõc lesz, és talán könnyebb lesz megszülni mint az elsõt. Legalább is ez a tapasztalat. Ne gondolj ilyenekre, mert csak idegesebb leszel tõle, és azzal ártasz jobban a babának. A szülés alatt állandó orvosi felügyelet alatt leszünk, és ha bármi bajt észlelnek, úgyis azonnal közbelépnek!! Könnyû szülést kívánok!!! 38 hetes kismama
Én 4500 grammos babát szültem meg simán, gátmetszés nélkül. Ne izgulj, a kórházban vigyázni fognak Rátok, ha nem tudod megszülni, ha szükséges, császároznak.
Az orvos el tudja dönteni, ha császárra lesz szükség. Mindenesetre a 3600-as méret miatt biztos nem. Ez teljesen átlagos súly, de egyébként sem ezen múlik, hogy nehéz lesz -e megszülni. A fejkörfogat a meghatározó, a fejecskét kell megszülni, a baba többi része már gyakorlatilag kicsusszan. Ne félj, nem lesz gond! A málnalevél-teát én is javaslom, nekem legalábbis bevált.
Én a 3600 g-os kisfiamat simán és könnyen, hüvelyi úton szültem. Semmi gond nem volt, ne félj, meg tudod majd szülni! A császár egy nagymûtét, nehezebben épülsz fel, mint egy hüvelyi szülés után. Ha nincs életveszély részedrõl, sem a baba részérõl, akkor ne kérd (és úgy tudom, nem is kérheted). Én csak különösen indokolt esetben értem meg a császáros anyukákat (életveszély és sérülések elhárítása), az orvos tudja, hogy mik ezek, és hogy nálad indokolt lesz-e a beavatkozás. A 3600-as testsúly önmagában nem indok, ez teljesen normális. Nem 6 kilós az a gyerek! :o)
Ez a saccolás vagy bejön vagy nem. Az én fiamat a szülés elõtti napon 3850g-ra saccolták és 3230g-mal született. Próbáld meg a sima szülést!
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz: NE IZGULJ! Nekem azt mondták, hogy 3400 grammos a fiam, a végén 4170 gramm lett... de természetes úton szültem! Azt olvastam, hogy az anya medencéje hozzá igazodik a kicsihez szüléskor, így egy átlagos súlyú babánál biztos nem lesz gond. Élvezd ezt a nyugodt idõszakot és pihenjetek sokat, mert lassan eljön az idõ amikor már ilyen formában nem lehet. :) ))
160 cm magas vagyok, 58 kg-val kezdtem, 73 kg-val mentem szülni, 3750 gr lett a lányom és simán megszültem. Szerintem menj neki a sima szülésnek, aztán ha menet közben alakulnak át a dolgok, azt majd az orvos eldönti. Ha nincs orvosi oka, akkor minek egy mûtét? Mégiscsak egy komoly hasi mûtét...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!