Találatok a következő kifejezésre: Ha nagy a mensim (70 db)

ha nem spriccel ondó az ujjábol akkor nem vagy az.Ha igen akkor szolj nekem mert szivesen megnézném:-)
MA csak ilyen agyrém kérdések vannak?????? ÓÓÓÓÓÓ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattál:) még az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy akkor az kb lehetetlen, hogy az elõváladékkal ondó kerüljön az én hüvelyembe, ha nem dugja be a hímvesszõjét, ugye?
persze h lehetetlen ettõl kizárt h terhes legyél
A kérdező hozzászólása: Igazából lehet hogy nem is jött meg, csak barnázás már 3 napja.Nagyon félek, ugye nem vagyok terhes?hányingert is érzek, de remélem csak az izgalomtól.

Ha nagyon erős mensi görcseim szoktak lenni, akkor a szülés is nagyon fájni fog?

Mindig is "haldokoltam" a mensi 1. napján,mikor beindul..rettenetes görcsök,néha felállni sem tudtam,gyógyszer nem segített,hasmenés stb. Szoval rettenetes,de kibírható,már megszoktam.Szóval ha szülni fogok,akkor nekem még fájdalmasabb lesz?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés. Viszont azt mondják, hogy aki szülés elõtt görcsölõs volt, annak szülés után elmúlik - és fordítva. Viszont ha még nem voltál ezzel dokinál, érdemes lenne megnézetni, nincs-e endometriózisod.

Nincs összefüggés. Viszont azt mondják, hogy aki szülés elõtt görcsölõs volt, annak szülés után elmúlik - és fordítva. Viszont ha még nem voltál ezzel dokinál, érdemes lenne megnézetni, nincs-e endometriózisod.
Én is így voltam, ahogy te. Aztán évekig szedtem fogamzásgátlót, majd pedig letettem, mert ugye babát terveztünk és nekem már akkor kibírhatóbb volt. Szülés után meg, mielõtt újra fog.gátlót kezdtem el szedni, akkor szintén kibírható volt. Elég volt egy No-Spa, holott régen abból akár egy marékkal is beszedhettem volna, akkor sem csillapította volna a görcseimet.:) A szülés utáni menzesz én úgy tudom, hogy a sok hormonális és testi változás miatt pont, hogy kibírhatóbb lesz. Persze úgy általánosságban, egyénenként lehet hogy lehet rosszabb is.
A kérdező hozzászólása: Az mi?? Nem voltam vele dokinál, mert elég erõs a tûrõképességem és még mindig kibírtam :) Csak próbálok lelkileg már készülni a szülésre :)
A kérdező hozzászólása: És könnyebb volt így a szülésetek?
Igen.Gyenge a fájdalomtûrõ képességed..
Nekem is kicsi a fájdalom küszöböm, de a szülés sétagalopp volt!, nagyon könnyen szültem :-) Azóta egyszer sem görcsöltem :-)
2-es vagyok, a szülésem közbeni fájások még ezerszer rosszabbak voltak, mint a menstruációs görcseim.:) De ezzel nem megijeszteni akartalak, mert a végeredmény számít, nem az, hogy mennyit szenvedett érte az ember.:)
Én minden mensinél ágynak estem, gyógyszerrel. Volt h 2 gyógyszer sem segített. A szülésem eléggé fájdalmas volt, majd [email protected] (bocsánat). Azóta ha megjön a mensim nem görcsölök annyira mint elõtte, de biztos ami biztos gyógyszerrel indítok, és észre sem veszem h megvan.

Nagy probléma ha nem a mensi első hanem második napjától szedem a fog. Gátlót?

El?bb jött meg mint kellett volna ráadásul éjjel és nem tudtam megvenni a gyógyszert így egy napot csúszik most az elkezdése. nagy probléma? utána természetesen normálisan folytatnám.

Legjobb válasz: Szerintem annyira nem sõt ha így jött meg akkor nem baj. Ha ezentúl rendesen szeded minden oké lesz.

Szerintem annyira nem sõt ha így jött meg akkor nem baj. Ha ezentúl rendesen szeded minden oké lesz.
A fogamzásgátlókat a menzesz 1-5. napja között lehet elkezdeni. De minimum egy hétig gumi kell ilyen esetben.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Honnan veszed, hogy egy hét? Nem egy hónapig kell kiegészítõ védekezést használni?

Ha (nem várt) mensi előtt 3 nappal a 36. 9-es (magasnak számít) hő leugrik másnapra 36.5-re, aztán újra fel 37.5-re, az természetes, vagy nagy eséllyel terhesség?

Természetes reggeli h?m 36.0, peteéréskor 36.5 volt, és ma reggel hirtelen nagyon felugrott, pedig úgy tudom, mensi el?tt hirtelen leugrania kéne.

Legjobb válasz: így van mensi elõtt leugrania kellene. Lehet babás vagy. Drukkolok, tesztelj, ha kimarad a mensid!

így van mensi elõtt leugrania kellene. Lehet babás vagy. Drukkolok, tesztelj, ha kimarad a mensid!
a mensi napján ha nem sikerül teherbe esni akkor leesik a hö
Túl nagy a szórás a hõdben, szerintem valamit nem csinálsz jól. Mindig reggel méred? Mindig ugyanott? Ha digitálissal méred, legalább 5 percig mérd. 36, 0 nagyon kevés. Viszont simán lehetsz babás az általad említett hõddel. Viszont 15 tized fok differencia nagyon sok.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindig reggel és mindig ugyanott (hüvelyben), és kb ugyanakkor, nem percre pontosan, de 1 órán belül. A normális hõm mindig alacsonyabb volt, mint a többieknek, olyan 35.8-35.9, meg is lepõdtem, hogy annál magasabb. Nem tudom mit rontok el, lehet, hogy akkor nálam nem mûködik... Viszont a babásság mellett szól, hogy vannak egyéb tüneteim, legbiztosabb pár csepp elõtej, bár nem tudom, akkor a teszt miért negatív, és még a mensim se marad el, így most teljes idegbaj az egész:S
A kérdező hozzászólása: Ja, és régi higanyossal mérem, legalább negyed órán át.
Szia.Bocsika, de nem nagyon értelek egyszer azt írod, hogy van még 3 nap a mensidig aztán azt, hogy nem marad el... Ha valóban van elõtejed, akkor szerintem egyértelmû, de ne szaladgálj nõdokihoz még várj legalább egy hetet mert látni semmit sem fog.A lázmérõdet foggd meg és tedd el a fiók mélyére hagyj magadnak egy kicsi idõt.
A kérdező hozzászólása: Igen, kissé érthetetlen lett a kérdés, nem tudtam jobban megfogalmazni. Ma, vagy még talán holnap kéne megjönnie. 3-án 36, 9 volt (3 nappal mensi elõtt) 4-én lement 36, 5-re 5-én 37, 5 és ma meg 36, 6, de 2 órával hamarabb mértem, hamarabb kellett kelni sajna:S idõben (de már felkelve) újból 37.. Mensinek se híre, se hamva:)

2 hete voltam együtt a barátommal megszakításos védekezéssel és már meg kellett volna jönnie. Nagyon félek hogy terhes vagyok, semmi jelét nem érzem annak h meg akarna jönni. Ha stresszelek, eltolódhat a mensim? Félek tesztet csináltatni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia, elhuzodhat a stressztol. Figyelj, most mar semmit nem tudsz tenni, jobb ha nem izgulsz. Ha megjon a mensid, akkor inkabb jojjon meg elobb, ne hatraltasd a stresszed miatt. Ha pedig nem jon meg, akkor se stresszelj. Vegyel 2 kulonbozo tesztet, es reggeli pisibol csinald majd meg, kulonbozo napokon a tesztet. Ha gond van beszelj anyukaddal, vagy aki kozel all hozzad, es segit! Ne dugd homokba a fejedet, ha gond van gyorsan kell cselekedni, minel elobb doki, aztan megbeszeltek mindent. Ha negativ lesz a teszt, megjon a mensid irassal azonnal fogamzasgatlo tabit, fizesd a baratoddal felesbe az arat.

Szia, elhuzodhat a stressztol. Figyelj, most mar semmit nem tudsz tenni, jobb ha nem izgulsz. Ha megjon a mensid, akkor inkabb jojjon meg elobb, ne hatraltasd a stresszed miatt. Ha pedig nem jon meg, akkor se stresszelj. Vegyel 2 kulonbozo tesztet, es reggeli pisibol csinald majd meg, kulonbozo napokon a tesztet. Ha gond van beszelj anyukaddal, vagy aki kozel all hozzad, es segit! Ne dugd homokba a fejedet, ha gond van gyorsan kell cselekedni, minel elobb doki, aztan megbeszeltek mindent. Ha negativ lesz a teszt, megjon a mensid irassal azonnal fogamzasgatlo tabit, fizesd a baratoddal felesbe az arat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:) sokat segített már ezis:)
A kérdező hozzászólása: akkor ne stresszeljem magam, most vagyok a 28. napon....hát nagyon bízom benne hogy nincs semmi baj..
Hát, akkor pont peteéréskor voltatok együtt... De nyugtasson a gondolat, hogy akik akarnak babát, és peteéréskor vannak együtt, ott is csak 20%-os a siker. Ok, tudom, ha benn vagy a 20%-ban, ez nem vigasz.. De szerintem a rossz is jobb a bizonytalannál. Csinálj tesztet, és kiderül, miért késik. Szorítok, hogy ne legyen semmi baj... Mennyi idõs vagy? ÉS irass fogamzásgátlót. (Ha pl. holnap elmész dokihoz, kiderül miért nem jött meg - lehet akár ciszta is az ok - és el is tudod kezdeni a tablettát a mensi elsõ napján)
A kérdező hozzászólása: 19 leszek nyáron, és úgy döntöttem hogy várok még egy pár napot és megcsinálom a tesztet...hát énis remélem h nm vagyok benne a 20%-ban..fogamzásgátlór már irattam fel, és ki is van váltva, csak meg kéne h jöjjön mostmár...

Szerintetek ha most nagy darabos a mensim, jobban kitisztul a szervezetem?

azért kérdem,mert babát szeretnénk és talán most könnyebben össze jönne....

Legjobb válasz: Hááát, a darabos mensi nem mindig normális... Szerintem ha jövõ hónapban is ilyen lesz (kívánom inkább, hogy akkor már baba legyen!) menj el nõgyógyászhoz. Nekem egyszer két hónapig nagyon darabos volt, és gyógyszert kellett rá szednem :S

Hááát, a darabos mensi nem mindig normális... Szerintem ha jövõ hónapban is ilyen lesz (kívánom inkább, hogy akkor már baba legyen!) menj el nõgyógyászhoz. Nekem egyszer két hónapig nagyon darabos volt, és gyógyszert kellett rá szednem :S

Május 2-töl május 7-ég tartott a mensim mikor lessz peteérésem, ha nem rendszeres a mensim? Nagyon szeretnénk babát 2 éve próbálkozunk?

Legjobb válasz: Igy nagyon nehéz megmondani,hogy pontosan mikor van péd,hisz tudni kéne legalább a kb ciklus hosszt,de mondjuk 32napos átlagra,akkor visszaszámolsz 14 napot,s az körül van péd.Ha szeretnéd beállítani a ciklusod,akkor igyál a ciklus elsõ felében málnalevél vagy cickafark teát,annyira beállítja a ciklusod,hogy napra pontosan tudni fogod,hogy mikor van ovud,jelzi a görcsökkel,szurkálásokkal.Fél idõtõl pedig palástfûtea!!!(ne filterest vegyél)

Igy nagyon nehéz megmondani, hogy pontosan mikor van péd, hisz tudni kéne legalább a kb ciklus hosszt, de mondjuk 32napos átlagra, akkor visszaszámolsz 14 napot, s az körül van péd.Ha szeretnéd beállítani a ciklusod, akkor igyál a ciklus elsõ felében málnalevél vagy cickafark teát, annyira beállítja a ciklusod, hogy napra pontosan tudni fogod, hogy mikor van ovud, jelzi a görcsökkel, szurkálásokkal.Fél idõtõl pedig palástfûtea!!!(ne filterest vegyél)
Ha nem tudod, mikor van peteérésed és biztosra akarsz menni, akkor legyetek együtt minden 2. nap. Akkor tuti nem kerülitek el. Mi is igy vagyunk ebben a honapban.

Ápr.23-án hétfőn jött meg utoljára, de nekem nagyon hamar van peteérésem, a mensi elmúlása után pár nappal már érzem a feszitő érzést és folyást. Lehetek terhes ha voltunk együtt a mensi utolsó napján és onnantól minden nap?

máj.2-án Szerdán volt a tojásfehérje és cstörtökön reggel voltunk együtt tegnaptól már fáj a mellem, szóval tuti vége a peteérésnek, görcsölget a hasam is, még érzeni nem kellene a mensit! 21-én leszek a 28. napon! De terhességnek is korai, vagy ha rögtön megfogant mensi után akkor nem korai?

Legjobb válasz: Nem hinném,hogy tudod mikor van peteérésed.Hõmérõzöl,akármi...Nem tudhatod te azt pontosan szerintem.Ha késik egy hete,tesztelj ennyi.Ezt igy egyáltalán nem lehet megmondani,hogy terhes vagy-e...

Nem hinném, hogy tudod mikor van peteérésed.Hõmérõzöl, akármi...Nem tudhatod te azt pontosan szerintem.Ha késik egy hete, tesztelj ennyi.Ezt igy egyáltalán nem lehet megmondani, hogy terhes vagy-e...

Lehet még baba? A megszokotthoz képest nagyon kevés mensi, negatív teszt esetén, ha az ultrahang csak a sárgatestet látja lehet még baba?

Egyébként csak hányinerem van és szédülök semmi más tünet nincs.

Legjobb válasz: Nem kicsi az esélye a babának.Mensi is okozhat hányingert és szédülést.

Nem kicsi az esélye a babának.Mensi is okozhat hányingert és szédülést.

Az orvos látta volna, ha baba? Ma jött meg a mensim, de nagyon kevés, és nem olyan, mintha nőni akarna a mennyisége.

Ma voltam orvosnál,mert nem akart megjönni a mensim.Nem nagyon vártam,de már aggasztott, hogy vagy az vagy baba legyen.Ma megjött, de egyenl?re nagyon kevés, és ez a kérdés motoszkál bennem azóta is amit itt felteszek. Csak kézzel vizsgált, UH-ja nincsen.Ha lett volna odabent valaki, lehetett volna már érezni,vagy azt csak UH-al lehet látni? Elnézést, ha nagy badarságot kérdezek,el?re is köszönöm, ha válaszoltok!

Legjobb válasz: Tapintással így az elején nem lehet egyértelmûen megállapítani, UH-val is csak kb a 6-7. héttõl (az uccsó mensidtõl számítva). Miért nem tesztelsz?

Tapintással így az elején nem lehet egyértelmûen megállapítani, UH-val is csak kb a 6-7. héttõl (az uccsó mensidtõl számítva). Miért nem tesztelsz?
Szia!Tesztelj egyet!Csak hüvelyi UH-n lehet látni, akkor is csak petezsákot!Ez érdekes, mert amikor én is igy elmentem a vizsgálatra, megvizsgált a doki és nem akarlak elkeseriteni, de nekem el is ment a baba.Remélem te terhes vagy!Majd ird meg, mi a teszt eredménye!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Elõször is 2. válaszoló: nagyon sajnálom ami a Babáddal történt, remélem mihamarabb sikerül majd újra teherbe esned! Tesztet már csináltam egy párat, mert nem akart megjönni, és nem tudtam, hogy miért, azt hittem én is, hogy terhes vagyok, de mind neg lett. Igaz, olvastam már itt is, hogy hiába a neg teszt, mégis baba volt a dologban, meg valat orvos is vizsgált, és úgysem látta, aztán már x éves a gyerek, ezért is jutott eszembe a kérdés.És köszönöm, hogy irtatok! :)
A kérdező hozzászólása: valat=valakit ....bocsánat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!