Találatok a következő kifejezésre: Ha nődokihoz hogy megtudja (2 db)

Ha elmegyek nődokihoz, hogy babát várok-e, rögtön megtudja mondani, vagy várni kell a vizsgálat eredményére?

Egyszer egy doki kenetet vett az ujjával, ránézett és azt mondta, hogy ön nem terhes. Ezt így meglehet állapítani?

Legjobb válasz: Ultrahangos vizsgálattal rögtön meg tudják mondani,hogy babát vársz-e vagy vizeletbõl szokták még megmondani.Kenetrõl még nem hallottam,de elõfordulhat?!

Ultrahangos vizsgálattal rögtön meg tudják mondani, hogy babát vársz-e vagy vizeletbõl szokták még megmondani.Kenetrõl még nem hallottam, de elõfordulhat?!
Errõl még én sem hallottam...de ki tudja. Ahogy elõttem is írák, ultrahang, vizelet, vérvétel. Az utóbbi kettõ pár nap. Az uh-val is csak akkor ha már annyi idõs a terhesség hogy látszódjon legalább a petezsák. De egy terhességi teszt azonnal megmondja ha már késik.
a kenetet nem az ujjával veszi a doki :) - valószínûleg azt látta a méh vizsgálata közben, hogy nyálkás, nyúlós, ragadós a hüvelyváladék és az az ovulációra utal, és aki éppen ovulál, az nem lehet terhes :) a terhességet uh-val állapítják meg, illetve a nyálkahártya vastagsága is utalhat terhességre, plusz a méh már az elején megnövekszik egy kicsit. Rögtön megkapod a választ

Ha nődokihoz megyek, hogy megtudja terhes vagyok-e elküld vérvizsgálatra és azután állapítja meg, hogy terhes vagyok-e, vagy van valami más vizsgálat?

Legjobb válasz: szia, Általában ultrahanggal és kézzel vizsgálnak, a terhesség megállapítására.

szia, Általában ultrahanggal és kézzel vizsgálnak, a terhesség megállapítására.
Vizeletvizsgálatot csinál, aztán ultrahangot (hüvelyit). Egyszer már beírtam régebben, hogy vizeletvizsgálatot csinálnak, erre valaki bunkó módon lehurrogott, hogy azt húsz éve csinálták, hát érdekes, mert nekem ezt konkrétan tavaly márciusban csinálták.
Szia! Különbözõ dokik különbözõképpen nézhetik meg. Nekem hüvelyi ultrahang volt, de még nem látszott a petezsák, viszont azt mondta a doki, hogy olyan a nyálkahártyám, amilyen csak terhes nõknek van, úgyhogy a terhesség ténye biztos. Ha túl korán mész, úgyis visszarendel.
Szerintem is uh-on nézi meg.
Elmentem, h van egy pozitív tesztem.Erre õ megvizsgált kézzel és hüvelyi UH-val.Majd elküldött vérvételre, vércsop meghatározásra és ellenanyagszûrésre. Ha a teszt negatív, de babát szerettetek volna, és a mensi nem jelentkezik, és õ sem biztos a dolgában, akkor kérhet vizseletvizsgálatot is.Olyan mint egy terhességi teszt, csak sokkal érzékenyebb, és nem nagyon mutat fals eredményt. Van, aki hasi UH-t csinál, de úgy tudom, h hüvelyin jobban látni mindent.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!