Találatok a következő kifejezésre: Ha nődokihoz hogy (28 db)

Ha elmegyek nődokihoz, hogy babát várok-e, rögtön megtudja mondani, vagy várni kell a vizsgálat eredményére?

Egyszer egy doki kenetet vett az ujjával, ránézett és azt mondta, hogy ön nem terhes. Ezt így meglehet állapítani?

Legjobb válasz: Ultrahangos vizsgálattal rögtön meg tudják mondani,hogy babát vársz-e vagy vizeletbõl szokták még megmondani.Kenetrõl még nem hallottam,de elõfordulhat?!

Ultrahangos vizsgálattal rögtön meg tudják mondani, hogy babát vársz-e vagy vizeletbõl szokták még megmondani.Kenetrõl még nem hallottam, de elõfordulhat?!
Errõl még én sem hallottam...de ki tudja. Ahogy elõttem is írák, ultrahang, vizelet, vérvétel. Az utóbbi kettõ pár nap. Az uh-val is csak akkor ha már annyi idõs a terhesség hogy látszódjon legalább a petezsák. De egy terhességi teszt azonnal megmondja ha már késik.
a kenetet nem az ujjával veszi a doki :) - valószínûleg azt látta a méh vizsgálata közben, hogy nyálkás, nyúlós, ragadós a hüvelyváladék és az az ovulációra utal, és aki éppen ovulál, az nem lehet terhes :) a terhességet uh-val állapítják meg, illetve a nyálkahártya vastagsága is utalhat terhességre, plusz a méh már az elején megnövekszik egy kicsit. Rögtön megkapod a választ

Ha nődokihoz megyek, hogy megtudja terhes vagyok-e elküld vérvizsgálatra és azután állapítja meg, hogy terhes vagyok-e, vagy van valami más vizsgálat?

Legjobb válasz: szia, Általában ultrahanggal és kézzel vizsgálnak, a terhesség megállapítására.

szia, Általában ultrahanggal és kézzel vizsgálnak, a terhesség megállapítására.
Vizeletvizsgálatot csinál, aztán ultrahangot (hüvelyit). Egyszer már beírtam régebben, hogy vizeletvizsgálatot csinálnak, erre valaki bunkó módon lehurrogott, hogy azt húsz éve csinálták, hát érdekes, mert nekem ezt konkrétan tavaly márciusban csinálták.
Szia! Különbözõ dokik különbözõképpen nézhetik meg. Nekem hüvelyi ultrahang volt, de még nem látszott a petezsák, viszont azt mondta a doki, hogy olyan a nyálkahártyám, amilyen csak terhes nõknek van, úgyhogy a terhesség ténye biztos. Ha túl korán mész, úgyis visszarendel.
Szerintem is uh-on nézi meg.
Elmentem, h van egy pozitív tesztem.Erre õ megvizsgált kézzel és hüvelyi UH-val.Majd elküldött vérvételre, vércsop meghatározásra és ellenanyagszûrésre. Ha a teszt negatív, de babát szerettetek volna, és a mensi nem jelentkezik, és õ sem biztos a dolgában, akkor kérhet vizseletvizsgálatot is.Olyan mint egy terhességi teszt, csak sokkal érzékenyebb, és nem nagyon mutat fals eredményt. Van, aki hasi UH-t csinál, de úgy tudom, h hüvelyin jobban látni mindent.

Ha elmegyek egy nődokihoz, hogy kíváncsi vagyok a hormonszintemre, akkor beutal simán vérvételre, vagy ki is vizsgál ott 'alul'?

Legjobb válasz: a hormonjaidat endokrinológus nézi, spec vizsgálatokra is õ tud beutalni

a hormonjaidat endokrinológus nézi, spec vizsgálatokra is õ tud beutalni
A kérdező hozzászólása: Engem a háziorvos küldött a nõdokihoz.
ettõl függetlenül: hormonvizsgálat - endokrinológus ha nõgyógyászati ok, PCO vagy egyéb miatt, akkor igen, meg fog vizsgálni kézzel/ultrahanggal is
Igen, meg fog vizsgálni. A háziorvos valószínûleg azért küldött nõgyógyászhoz, mert a problémádnak nõgyógyászati okai is lehetnek. Megvizsgál, aztán továbbküld az endokrinológushoz.
Muszájból nem biztos h megvizsgál, de nyilván illene, ha nem jársz nõgyógyászhoz. Nekem összevissza jött meg két éve, a nõgyógyászom küldött el vérvételre, a ciklusom adott napjain vettek vért. Azt nézték, hogy van-e eltérés a hormonértékekben ahhoz képest amilyennek lennie kellene. Nem jártam soha endokrinológusnál, a nõgyógyászom kért teszteket nálam.
5-ös, attól függ, mit néznek. Az elsõ hormonális vizsgálaton engem is csak vérvételre küldött a nõdoki, aztán mikor ott nem talált semmit, akkor küldött el endokrinológushoz. Gondolom, õ többféle vizsgálatot rendelhet el, vagy nem tudom...
nem, de szeretném:)
én igen, most vele vagyok, és jó hogy így döntöttem 21f
Sima ügy! Google ->Tettamanti Gábor visszahódítás! Ez egy ebook ami 2500 Ft-ba kerül asszem!! Nekem így sikerûlt de már nem vele vagyok!
Sajnos még nem sikerült. Nagyon jóban vagyok vele, de még nem a legjobb barim :(
Két dolgot kell figyelembe venned mindenek elõtt: 1, szeretett -e a csaj 2, valóban vissza akarod -e kapni vagy csak valaki kéne Ha eldöntötted, hogy visszaszerzed, tedd meg a következõ lépéseket: 1, keresd fel egy fél órás beszélgetésre. legyél nagyvonalú, érezze magát úgy, hogy te vagy a domináns de egyben legyél vele nagyon finom. SOHA ne tedd szóvá, hogy mire hívtad meg, mert pitiáner szarrágónak fog gondolni. 2, még akkor is, ha nem volt igaza - mondd meg neki hogy teljesen érthetõ, amiért szakítottatok, blabla... ha elkezd szidni, hogy mekkora g... voltál, akkor mondd hogy igen, tudod. És sajnálod. 3, az elsõ találkozáskor próbáld úgy irányítani a dolgokat, hogy jól érezze magát és máskor is találkozzon veled. Miután elváltatok írj neki egy nem nyálas smst, aztán pár napig ne keresd. Ne smúzolj semmiképp sem és ne beszélj érzésekrõl mert elijeszted. 4, próbálj találkozgatni vele heti 1-2 alkalommal maximum és töltsetek kellemes idõket el. Ha közben randizgat, vagy más pasikról beszél - ne szólj se jót se rosszat hozzá! Az idegesítõ szokásait, dolgait se tedd szóvá! 5, hozd a legjobb formád, de maradj önmagad. Legyél nagyvonalú, udvarias, határozott, és néha érzékeny is. Ezzel megtettél mindent: 2 lehetõség van innen: A, jól érzi magát veled és magától elkezd gondolkozni az újrakezdésen/folytatáson B, nem akar már semmit ---> Olvass a jelekbõl és az A verzió esetén mondd meg neki, hogy felkavarodtál az utóbbi napokban. Találkozz vele külön ezért és pár mondat után térj is a tárgyra. Tudja meg, hogy nem csak barátkozni akarsz vele DE SOHA NE kényszerítsd döntés elé! Úgyis dönt magától és ha igazán õ kell akkor érdemes megvárni. És még valami: türelem, türelem, türelem. Ha jól csinálod visszakapod, ha nem akkor örökre elcseszted. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm az utolsónak, de sajnos már nem szerezhetem vissza mert nagyon csúnyán összevesztünk, és jobb lesz ha elfelejtem):
Én visszaszerezhettem volna a nagy szerelmemet 20 évvel késõbb, de addigra úgy megöregedett, hogy már nem volt gusztusom hozzá...
Nem biztos, hogy el kell felejtened. Ha õt is bántja a dolog akkor még visszacsinálható, viszont ha tényleg nem érdekli az egész akkor felesleges.

Lányok! Lehet kérni a nődokit, hogy egy hónapig figyelje, mi történik odabent, s ha nem lát peteérést, vagy azt lát, de nincs repedés, akkor elkezd kezelni?

Tehát én szeretném, ha megnézne, nem ? mondta, hogy menjek vissza. Pusztán megnyugtatásként szeretném. S igazából meg ha valami nincs rendben, akkor el?bbre lennék, ha már az utána lév? hónapban elkezdénk valamit, nem? Vagy hülyeség ilyet kérni t?le? S nem fogja azt mondani, hogy túl nagy a "s?r?ségem" nála, ne nyüzsögjek ennyit? :)

Legjobb válasz: Senki nem válaszol nekem? :(

A kérdező hozzászólása: Senki nem válaszol nekem? :(
Szerintem ezt az orvosod csak indokolt esetben fogja elvégezni.Tehát mondjuk akkor, ha 1 éve próbálkoztok és nem jön a baba!
A kérdező hozzászólása: :( Ez nem volt jó hír! Nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy meg is reped a tüszõcském! Akkor ilyenkor nem tehetek mást, mint várok? Azért örülök ám, hogy válaszoltál! :) Köszönöm!
Sztem nyugodtan kérdezd meg az orvosod, ha ez téged megnyugtat! Én is ezzel a problémával küszködöm.. Már több, mint egy éve várunk a babára, úgy tûnik minden rendben. Óramû pontossággal mûködik a testem, de mégsem vagyok biztos benne, hogy az a bizonyos kilökódés valóban megtörténik. Az én dokim azt mondta erre a kérdésemre, ami benned is felmerült, hogy menjek endokrin rendelésre, ahol minden kiderül.. Tegnap voltunk a párommal.. A 21. és a köv menzi 3. napján (ami remélem már nem jön el.. )kell majd mennem vérvételre, ahol mindent megnéznek majd, a páromat is megvizsgálják majd.. A 21. napon azért kell sztem menni, mert akkorra, ha van kilökõdés elegendõ mennyiségû progeszteron termelõdik.. Ami egyértelmûen megmutatja, hogy mi a helyzet.. Ha mindent rendben találnak, akkor jön majd a petevezetõ átjárhatósági.. Tehát amíg nem derítik ki, hogy hormonálisan ok e minden, addig nincs mit tenni, várni kell.. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ... már kezdtem aggódjni, hogy csak bennem merült fel ilyen, s mindenki csak azt csinálja, amit a nõdoki mond neki. Akkor asszem én is "nekiszegezem" majd a kérdést! :) UH-val nem látja ezt? Mármint a sárgatestet, mert ha van repedés, akkor azt kell, hogy lássa, nem? Köszönöm szépen a választ, most azért megnyugodtam!
Úgy rémlik, hogy olvastam valahol egyszer, hogy UH-val látható a megnövekedett sárgatest, de nem vagyok benne biztos.. Ha megkérdzted a dokid, akkor légyszi jelezz vissza, hogy mit mondott! :)
A kérdező hozzászólása: Meglesz! :) Kb két hét múlva megyek! Majd megírom, mit mondott! Szép napot! :)

Ha azért megyek nődokihoz hogy kiderítse, terhes vagyok-e, akkor ahhoz menjek, akihez a méhnyakrákszűrésre is szoktam járni az Sztk-ban, vagy szülészhez?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, kihez mész, csak nõgyógyász legyen. Lehet az eddigi dokid is, lehet másik is, de nem kell csak ezért szülészt keresni. Megvizsgál , csinál citológiát és beutal ultrahangra.

Teljesen mindegy, kihez mész, csak nõgyógyász legyen. Lehet az eddigi dokid is, lehet másik is, de nem kell csak ezért szülészt keresni. Megvizsgál , csinál citológiát és beutal ultrahangra.

A NOD 32-m rendszerindítási vírust észlelt, amelyet nem tudott törölni. Minden bekapcsoláskor felugrik ez az ablak, hogy nem tudta törölni. Mit csináljak? Használjak másik vírusírtót? Ha igen, melyiket?

Legjobb válasz: Tökmindegy milyen vírusírtót használsz, jóformán ezek semmire sem jók. Bekapsz egy komolyabb vírust 1 vírusírtó sem ér semmit. Az én gépemen nincs se nod se más, 2 éves az Op.rendszer, ugyanolyan gyors mint volt a legelején. Mi a titka? Kerüld a pornó, póker meg hasonló oldalakat és akkor nem fogsz vírust bekapni. Szóval mostmár feltehetsz 20 vírusirtót is, nem fog használni, telepítsd újra a gépet.

Tökmindegy milyen vírusírtót használsz, jóformán ezek semmire sem jók. Bekapsz egy komolyabb vírust 1 vírusírtó sem ér semmit. Az én gépemen nincs se nod se más, 2 éves az Op.rendszer, ugyanolyan gyors mint volt a legelején. Mi a titka? Kerüld a pornó, póker meg hasonló oldalakat és akkor nem fogsz vírust bekapni. Szóval mostmár feltehetsz 20 vírusirtót is, nem fog használni, telepítsd újra a gépet.
ezt töltsd le, http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/malwarebytes_anti-malwa.. telepítsd, FRISSÍTSD, majd Rendszervisszaállítás kikapcsolása, Rendszer újraindítás csökkentett (F8) módban, TELJES vizsgálat végrehajtása, amit talál karanténba! (FONTOS, hogy a NOD-dal nem akad össze!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom a programot!
Azért is nem akad össze mert a letölthetõ verzióban nincs valós idejû védelem így nem mind idegesít hogy ilyen vírus meg olyan vírus :D Nekem ez már vagy 2 álvírusirtót törölt... :D
MBAM nagyon jó, de ha az sem viszi le, akkor Nodot lõdd ki (valós idejû védelem kikapcs + indítás a windowsal egytt kikapcs) aztán tegyél fel egy Avastot és csinálj boot idejû keresést. Ennek elvileg le kell szednie.
AVG + spyware terminator páros = mindent kiírt
Próbáld meg az Avast-ot

Ha az ESET NOD 32es vírusírtó van a gépre telepítve, akkor mit csináljak, ha a sarokban ilyen piros kersetbe kiír valami hibát? Nem biztos, hogy hiba, de nem tudom.

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ, ha halvány fogalmad sincsen róla, hogy mi van odaírva, sõt, még ide bemásolni is képtelen vagy, akkor mi a rossebre válaszoljunk? Kérdésed jelen pillanatban így hangzik: van valami baj, de nem tudom mi a baj, hát mondjátok meg mi a baj....

Kedves kérdezõ, ha halvány fogalmad sincsen róla, hogy mi van odaírva, sõt, még ide bemásolni is képtelen vagy, akkor mi a rossebre válaszoljunk? Kérdésed jelen pillanatban így hangzik: van valami baj, de nem tudom mi a baj, hát mondjátok meg mi a baj....
Valószínûleg frissíteni kellene a vírus adatbázist, mert automatikusan valamiért nem sikerült neki. Lehet, hogy a regkód lejárt és azért nem frissíti.
Vagy vírust észlelt, vagy összeakadt valami futó másik biztonsági programmal, vagy....vagy....vagy. Ezért kéne legalább az üzenet amit kiír.
A kérdező hozzászólása: ESET NOD32 Antivirus Object: F:/autorun.inf Threat: Win32/AutoRun.IRCBot.CS worm Information: cleaned by deletig - quarantined ezt írja ki, de nem tudom, hogy mit jelent..
A jelzett helyen és file-ban talált egy vírust (vagy annak tûnõ valamit) és választhatsz hogy megpróbálja leszedni a vírust, törölje az egész file-t vagy karanténba tegye a file-t.
Féregvírus. A többit pedig elmondta az elõttem szóló. :)
A kérdező hozzászólása: köszy..
Autorun.inf: ez egy féreg, betette karanténba és megtisztitotta a fájlt. Ha valamire lecsap, az ESET-NOD benyeli, bezárja a karanténba, ahol több bajt már nem okozhat. Mp3, Mp4, pentdrive: ezekre szokott ez a féreg felkúszni. A harmadik a férged: http://www.eset.hu/node/2811
Rakasd vele karanténba.

Mi van akkor, ha a nődokit pont akkor hívja a kismama, hogy beindult a szülés, jöjjön, mikor mondjuk az SZTK-ban rendel?

Nálunk, Dunakeszin, a váci dokik rendelnek.Ma mikor várakoztam a rendel?ben eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a dokinak pont most kéne rohannia a fizet?s kismamához...ilyenkor mi van?Akik várakoznak, mert nem tehetik meg,vagy nem akarnak magánrendelésre járni, azok várnak?Vagy vár a kismama, aki végig fizette a pénzt és még a szülésért is kéne fizetnie?

Legjobb válasz: Ha a kismama hívja akkor semmi:) Ha a szülésznõ azt mondja közel a kitolási szak akkor otthagyja a rendelést

Ha a kismama hívja akkor semmi:) Ha a szülésznõ azt mondja közel a kitolási szak akkor otthagyja a rendelést
mivel a vajudás eltart pár órát van ideje befejezni a rendelést vagy helyettesítésrõl gondoskodni.
A kérdező hozzászólása: hmm..tehát ha van dokim, lehet csak akkorra ér oda, mire annyi dolga lesz, hogy "elkapja" a babát, és összevarrjon, ha kell. Ha nincs dokim, lehet hogy idegeskedek egy sort, hogy nem kerültem sorra, egy fizetõs kismama miatt... Azt hiszem a második jobb, mert az elsõnél is idegeskednék, hogy miért nincs itt már a doki, és egy csomó pénzt kifizettem...a másodiknál viszont csak idegeskedem, de nem fizettem "fölöslegesen" :)
HA nem rendel a doki hanem pl otthon van akkor se szokták sokkal korábban behívni :S Az a tapasztalatom, hogy hiába van fogadott dokid akkor se lesz veled elejétõl a végéig
A kérdező hozzászólása: akkor érdemesebb mondjuk szülésznõt fogadni, nem?mikor elkezdõdik a szülés, bemegyek a kórházba és felhívom, akkor bejön?De ha õ is ott hagy csapot-papot, akkor õ miért kap jóval kevesebbet mint a doki?Most arra gondolok, hogy azzal indokolják, hogy a fogadott dokinak fizetni kell, hogy ott hagyja akár a vasárnapi ebédet és jön(ami persze lehet nincs is így, hiszen nem jön egybõl).Persze ezzel nincs gondom, aki fogadott dokit, az fizessen.De a szülésznõk lényegesen kevesebbet kapnak egy szülés után, még akkor is ha fogadottak...legalábbis az itt olvasgatottak alapján, pedig õ is otthagy mindent, nem?
Egyre gyakoribb hogy a kismamák szülésznõt fogadnak és nem orvost. Miért kap kevesebbet? Mert az van belénkrögzülve, azt szoktuk meg :S Nekem anno volt dokim, de a szülésznõ volt szinte végig mellettem, õ vizsgált folyamatosan..stb persze a doki is bejött párszor pár percre meg amikor már jött a baba
Újpesten ez úgy mûködött, hogy ha a dokit hívták akkor simán faképnél hagyta az sztk-ba várakozó kismamákat. És legtöbbször vissza se jött. Ha a rendelés elején ment el, akkor volt, hogy csak várni kellett rá 2-3 órát. És a rendelés utolsó fél vagy egy órájára még visszajött.

Mikortol ved a Diane 35, ha a ciklusom 5. ik napjan kezdtem szedni? Nodoki mondta, hogy akkor is kezdhetem.

Legjobb válasz: Elkezheted akkor is, de jobb ha a mesid elsõ napján kezded el. Ha jól belegondolsz akkor késõbb fog védeni. Igyis úgyis jó megvárni az elsõ hónapot. Közben más védekezési módszer is kell.

Elkezheted akkor is, de jobb ha a mesid elsõ napján kezded el. Ha jól belegondolsz akkor késõbb fog védeni. Igyis úgyis jó megvárni az elsõ hónapot. Közben más védekezési módszer is kell.
ha a 2-5. nap közt kezded szedni, akkor egy hétig kell alkalmazni más módszert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!