Találatok a következő kifejezésre: Ha náthás attól (6 db)

Ha náthás vagyok, attól fürödhetek kádfürdőben?

Legjobb válasz: Csak mert büdös vagy azért!

Csak mert büdös vagy azért!
Persze nyugodtan megfürödhetsz, de tegyél a vízbe egy pár evõkanál konyha sót is, sokat segít.

Ha náthás vagyok, attól még lehet babával próbálkozni?

Legjobb válasz: igen lehet csak akkor gyogyszert ne vegyél be hanem probáld magad kikurálni. injább gözölj. mert 3 honapos korig csak orvos utasitására vahatsz be .gyogyszert

igen lehet csak akkor gyogyszert ne vegyél be hanem probáld magad kikurálni. injább gözölj. mert 3 honapos korig csak orvos utasitására vahatsz be .gyogyszert
miért ne lehetne? A nátha nem olyan amit antibiotikummal kéne kezelni, sõt a legtöbb nõ a terhességelején is könnyen kap náthát és nem szokott gondot okozni.Mindent bele!
A kérdező hozzászólása: sajna nekem kell antibiotikumot is szednem, mert be van gyulladva a torkom a nátha mellett. akkoris lehet próbálkozni? és ha a párom beteg akkor lehet próbálkozni?
Az antibiotikumos kezelés végzetes lehet a baba számára korai stádiumban, vetéléshez vezethet, és rengeteg fejlõdési rendellenesség okozója lehet. Szerintem várjatok egy hónapot, addig pedig gyógyuljatok meg!
én is teljesen igazat adok a z elõttem szolonak.

Tényleg lehet valaki attól náthás, ha sokat van kint a hidegben?

Vagy ez valami teljesen más miatt alakul ki?

Legjobb válasz: A hidegtõl önmagában senki nem lesz náthás (ahogy egy kisgyerek se lesz lázas a fogzástól). A szervezetben/környezetében rengeteg kórokozó él velünk, amit fel sem veszünk, az immunrendszerünk megvéd. Ha nagyon lehûlünk, akkor gyengül ez a védelem, és azok a bacik, amik máskor nem tudnak minket megbetegíteni, ilyenkor igen.

A hidegtõl önmagában senki nem lesz náthás (ahogy egy kisgyerek se lesz lázas a fogzástól). A szervezetben/környezetében rengeteg kórokozó él velünk, amit fel sem veszünk, az immunrendszerünk megvéd. Ha nagyon lehûlünk, akkor gyengül ez a védelem, és azok a bacik, amik máskor nem tudnak minket megbetegíteni, ilyenkor igen.
Lehet, mert nagyon lehûl a teste, persze ezer más oka is van a náthának, vírusok, baktériumok, stb.
Így van. A náthát csak emiatt kötötték össze a hideggel, illetve amiatt, hogy ha nagyon hideg van, hajlamos csöpögni az ember orra...
Így-így, orrfolyást baci, vírus és allergia okoz, a többi meg a néphit hozzá.

Ha a barátom úgy akar kielégiteni orálisan, hogy épp náthás, beteg, attól nekem lehet valami bajom?

Legjobb válasz: nemvalószínû. nemfog elkezdeni tüsszögni a puncid, ha erre gondolsz:D

nemvalószínû. nemfog elkezdeni tüsszögni a puncid, ha erre gondolsz:D
Késõbb a puncid is tüsszögni fog vigyázz!!!:D (bocsi xD) Szerintem amíg beteg addig hagyjátok ki. Inkább beszélgessetek biztosan nem lesz rátok rossz hatással, ha lélekben ismerkedtek.:D
Ha lecumizza a párját, azzal is elkaphatja. Meglepõ, a vizelet általában steril, az ondó nem feltétlen. Megint meglepõ, de a hüvelybõl nagyobb eséllyel kapod el, mintha lenyelnéd", mert elõbbi esetben sokáig marad benned, utóbbi esetben meg a gyomorsav fertõtleníti. Még1x: örülj, h találkozhattok végre, ne legyen ez akadály.
Hát akkor bukta, magsz megfázol, de ott lent nem kapsz el semmit, nyugi!Max utána egy nagy fûrdés és akkor tuti lemosod a bacikat.Õ mosson kezet és akkor akár újazni is megpróbáljat.
A kérdező hozzászólása: még nem dugtunk :/ még szûz vagyok.. és nincs pár napunk mert bentlakásos sulis szóval...
Ha azt akarod, h ne kapd el, akkor még arcra puszi sem. De szerintem esélytelen, hogy ne kapd el, mert még nagyban smaciztatok, amikor õ már beteg volt, de még nem voltak tünetei. Vagy lehet, h arra már immunis vagy, amiben õ most beteg. Tehát könnyen el lehet kapni, nem érdemes harcolni ellene. Ez ne tartson vissza titeket.
Nálam eddig semmi gáz nem volt, ha éppen náthás volt a párom.Pedig csináltuk már úgy egy párszor, sõt ilyenkor télen szinte hónapokig fújja az órrát és tüsszög.Persze más egy influenza vagy ehhez hasonló fertõzõ betegségek, de egy sima náthától kétlem, hogy bajod lenne.De ha ennyire para akkor vártok 1 hetet és utána csináljátok, addig max csak te kényezteted, vagy dugtok.Most csak kibírsz pár napot orgazmus nélkül?!
A kérdező hozzászólása: szóval akkor csók sem lehet meg full semmi? :/
Igen, elkaphatod, simán. Már attól is, hogy a kezével odanyúl, mert a kezén is található valószínûleg baci vagy vírus, ha az okozta. Ha nyal, akkor a nyál simán belédkerülhet ugye, ott meg fel tud szívódni. De eleve: akinek a megbetegedését baci vagy vírus okozza, kb már az egy légtérben levés is esélyt ad az átadásra. Amúgy meg sztem nyalakodjon bátran, Te meg kapd el. Ha meg is gyógyul a párod (aki feltehetõen a betegség elõtt már 1 héttel is fertõzõ volt), tünetmentes állapotában is tud még fertõzni. Ha tehát tényleg kórokozó által beteg, akkor úgyis el fogod kapni.
A kérdező hozzászólása: :/ normális válaszokat vártam.. de kössz utolsó -.-
Vigyázz meg ne fulladjon!
A kérdező hozzászólása: csak az a baj h én csak úgy tudok elmenni :S és õ meg akarja nekem de én félek .. õ meg h de nemlesz semmi baj.. nemtudom micsináljak akkor most :S
meg nem érzi a punci illatát, nekem az a kedvencem
Esetleg most hagyja ki õ az orálist, akor tuti nem lesz baj :) Gondolom kibirod ha egyszer õ nem nyalakszik.. :P 18/L
A kérdező hozzászólása: :DDD na nem úgy gondoltam xDDD hanem valami fertõzés vagy ilyesmi :D kihagyni?.. áá.. 3 hete nem láttuk egymást, most jön haza és épp megbetegedett.. :/ õ akarja, csak én félek h elkapok valamit..
A kérdező hozzászólása: hm köszönöm a válaszokat, bár megoszlanak a vélemények. majd meglátjuk mi lesz :)

Ha kicsit még náthás vagyok, attól még mehetek szoláriumba?

Mielõtt még valaki lehurrog... Nem a szoláriumozás az életem(hosszú évek óta nem is járok) csak az esküvõm miatt mentem el pár alkalomra. Maradt még 20 perc a bérletbõl. Hétfõn lebetegedtem, és még mindig kicsit el van dugulva az orrom. A szoli bérlet pedig jövõ héten pénteken lejár. Ártanék magamnak, ha elmennék?

Legjobb válasz: Hát persze, én is elmentem, és még jót is tett:)

Hát persze, én is elmentem, és még jót is tett:)

Ha délelőtt lázas voltam, náthás annyira nemvagyok, de fáj a torkom attól még ellátnak a fogászaton?

Fél4re van id?pontom és anyum nem akar elvinni merthogy nem látnak el. De már nincs lázam, náthás se vagyok annyira, nemis köhögök hurutosan meg semmi. Csak piros a torkom. Ellát majd a fogorvos? Nagyon fontos lenne, mert elég rosszak a fogaim és hetek óta várom ezt a napot:(

Legjobb válasz: 14/L

A kérdező hozzászólása: 14/L
Ha nem vagy lázas és nem köhögsz, nem kell gyakran orrot fúni, akkor ellát, mert azt õ nem tudja, hogy fáj a torkod, legfeljebb ha nem mos kezet utánad, vagy nem cserél gumikesztyût, akkor továbbadja a vírust másnak, tehát nem illendõ betegen menni.
Nem hiszem , hogy ellátnák nálunk ki van írva , hogy megfázásos tünetek esetén kérjünk új idõpontot és ha reggel lázas voltál akkor nem hinném , hogy elfog. De egy körzeti dokihoz menj el mert az én influenzám is így kezdõdött és már 1 hete szenvedek sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: elláttak:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!