Találatok a következő kifejezésre: Ha munkanélkülin terhesség alatt, (5 db)

Terhesség alatt ha valaki munkanélküli és nem kap munkanélkülit sem, akkor fizetni kell maga után a tb-járulékot? És terhesség után a gyes szolgálati időnek minősül akkor az biztosított időnek számít?

Legjobb válasz: Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Van olyan, hogy terhesség alatt kedvezményezett táppénz, ha elbocsájtottak a munkahelyről? Vagy valami más amire jogosult lehet egy kismama passzív táppénz után? ( munkanélküli segélyen kívül)

Legjobb válasz: Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.

Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.
A kérdező hozzászólása: Igen, elbocsájtottak. 45 napig jár a passzív táppénz, ami most jár le. Úgy tudom, hogy a GYED jár rendesen, mert megvan annyi biztosított napom, mint ami kell, ezt a háziorvos is mondta. Remélem így van.
Értem. Én úgy jártam, hogy ahogy megtudták, hogy babát várok felmondtak. ( 8 hetes terhes voltam)Még aznap lementem a dokihoz, , felvett táppénzre és végig a terhességem alatt járt a táppénz. Én passziv GYES-t kaptam, nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom. Végülis kaphatsz GYED-et ha nem szakadt meg a munkaviszonyod 1 napra sem, tehát munkaviszony-táppénz-szülés.Bár nem ismerem az ide tartozó jogszabályt.
Én úgy voltam, h kirúgtak, rögtön passzív táppénz, majd munkanélküli. Ne maradjon ki egyetlen napod sem, ez a lényeg! Így most kapok TGYÁS-t, GYED-et, majd GYES-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abban még tudnál segíteni, hogy mi az a TGYÁS?
Terhességi-gyermekágyi segély. Bõvebben itt: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyerme.. 16:37-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Terhesség alatt lehet-e valamilyen segélyt igényelni az önkormányzattól ha nincs munkám és nem is volt, mert pályakezdő vagyok, és így még munkanélküli segélyem sincs?

Keresem folyamatosan a munkát de semmi, pedig minden munkát elvállalnék.

Legjobb válasz: A legbiztosabb ha megkeresed az Önkormányzatot, ott tájékozódsz, hogy milyen feltételekkel mi járhat.

A legbiztosabb ha megkeresed az Önkormányzatot, ott tájékozódsz, hogy milyen feltételekkel mi járhat.
Ez önkormányzat függõ, õket kell felkeresni, h. egyáltalán van-e ilyen lehetõség.
Van ilyen lehetõség de a családsegítõt ajánlom elõbb õk adnak ebben tájékoztatást!Én is akartam de nem sikerült!Biztos nem voltam elég szakadt amikor kuncsorogni mentem..Bezzeg a .....


Ha munkanélkülin vagyok terhesség alatt, akkor ugye kapok tgyást és gyedet?

El?tte végig volt munkaviszonyom csak az utolsó két hónap munkanélküli...

Legjobb válasz: szia, Elõzõ 2 év átlagkeresetének a 70%-t fogod kapni, ha van 180 biztosított napod szülés elõtt.

szia, Elõzõ 2 év átlagkeresetének a 70%-t fogod kapni, ha van 180 biztosított napod szülés elõtt.

Munkanélkülin voltam ahol az ellátásom már lejárt ha terhes leszek kapok valami ellátást terhesség alatt vagy csak a szülés után a gyest?

Munkanélküli után amit adnak (aktívkorúak ellátása) a család jövedelem számámításánál a pocakban lévőt is számolják már?

Legjobb válasz: csak gyes fog járni

csak gyes fog járni
Nem számolják a pocakban lévõt! Nem is értem, miért kellene számolni???
A kérdező hozzászólása: Az csak egy kérdés volt hátha mert pár ezer miatt nem kapom az aktívkorúak ellátását :(
Nem sem jár :( Dûhítõ ez az alacsony 1 fõre esõ jövedelemhatár. Nem célom a segély, csak amíg nem találok munkát, nagy könnyebbség lenne az a pici pénz is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!