Találatok a következő kifejezésre: Ha munkanélkülin terhesség (10 db)

Ha munkanélkülin vagyok terhesség alatt, akkor ugye kapok tgyást és gyedet?

El?tte végig volt munkaviszonyom csak az utolsó két hónap munkanélküli...

Legjobb válasz: szia, Elõzõ 2 év átlagkeresetének a 70%-t fogod kapni, ha van 180 biztosított napod szülés elõtt.

szia, Elõzõ 2 év átlagkeresetének a 70%-t fogod kapni, ha van 180 biztosított napod szülés elõtt.

Terhesség alatt ha valaki munkanélküli és nem kap munkanélkülit sem, akkor fizetni kell maga után a tb-járulékot? És terhesség után a gyes szolgálati időnek minősül akkor az biztosított időnek számít?

Legjobb válasz: Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Nincs jövedelmem /se munkahely, se munkanélküli, se semmi/. Attól fogok kapni terhességi táppénzt? Kiírhat a doki táppénzre? Ha igen hány hónapos terhesen ír ki? A TB fizet?

Legjobb válasz: Nem írhat ki a doki táppénzre, mert nem vagy biztosított. Mikor szünt meg a jogviszonyod? Ha a munkaviszony megszûnése után elmész három napon belül dokihoz, passzív táppénzt kapnál 45 napig és utána a munkanélkülit. Ha a szülés napján nem leszel biztosítva, csak GYES-t kapsz, ami jelenleg 27 130 ft bruttó!!!! Menj el a munkaügyi központba, õk segíteni fognak! Sok sikert!

Nem írhat ki a doki táppénzre, mert nem vagy biztosított. Mikor szünt meg a jogviszonyod? Ha a munkaviszony megszûnése után elmész három napon belül dokihoz, passzív táppénzt kapnál 45 napig és utána a munkanélkülit. Ha a szülés napján nem leszel biztosítva, csak GYES-t kapsz, ami jelenleg 27 130 ft bruttó!!!! Menj el a munkaügyi központba, õk segíteni fognak! Sok sikert!

Van olyan, hogy terhesség alatt kedvezményezett táppénz, ha elbocsájtottak a munkahelyről? Vagy valami más amire jogosult lehet egy kismama passzív táppénz után? ( munkanélküli segélyen kívül)

Legjobb válasz: Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.

Nem értem pontosan a kérdésed?!A lényeg az, hogy terhesség alatt elbocsájtottak a munkahelyedrõl? (bár ilyen nincs)Vagy elötte? Az biztos, hogy ha terhesség alatt passziv táppénzen vagy, szülés után passziv GYES-re vagy jogosult, bár ma hallottam, hogy ezt is megakarják szüntetni, és utána nem tudok róla, hogy járna bármi más alanyi jogon.
A kérdező hozzászólása: Igen, elbocsájtottak. 45 napig jár a passzív táppénz, ami most jár le. Úgy tudom, hogy a GYED jár rendesen, mert megvan annyi biztosított napom, mint ami kell, ezt a háziorvos is mondta. Remélem így van.
Értem. Én úgy jártam, hogy ahogy megtudták, hogy babát várok felmondtak. ( 8 hetes terhes voltam)Még aznap lementem a dokihoz, , felvett táppénzre és végig a terhességem alatt járt a táppénz. Én passziv GYES-t kaptam, nem volt meg az 1 éves munkaviszonyom. Végülis kaphatsz GYED-et ha nem szakadt meg a munkaviszonyod 1 napra sem, tehát munkaviszony-táppénz-szülés.Bár nem ismerem az ide tartozó jogszabályt.
Én úgy voltam, h kirúgtak, rögtön passzív táppénz, majd munkanélküli. Ne maradjon ki egyetlen napod sem, ez a lényeg! Így most kapok TGYÁS-t, GYED-et, majd GYES-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abban még tudnál segíteni, hogy mi az a TGYÁS?
Terhességi-gyermekágyi segély. Bõvebben itt: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyerme.. 16:37-es voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszike!

Terhességem miatt nov. 1-től táppénzre mentem, ezért a főnököm okt. 31-el felmondott. Nincs meg a 200 bedolgozott napom. 3 hónap passzív táppénz után kaphatok majd munkanélkülit, ha a felmondási papíromra rendkívüli felmondást írnak?

Legjobb válasz: Szia. Munkanélkülit kaphatsz,mert elküldtek,nem te mondtál fel. Hogy menyi ideig,az jó kérdés.Kérdezd meg a munkane´lküli hvatalt,ök tudják a 100%-os választ.

Szia. Munkanélkülit kaphatsz, mert elküldtek, nem te mondtál fel. Hogy menyi ideig, az jó kérdés.Kérdezd meg a munkane´lküli hvatalt, ök tudják a 100%-os választ.
Én inkább azt javasolnám, kérdezz meg egy szakértõt, hogy a fõnököd ezt jogszerûen tette-e! A http://www.babafalva.hu oldalon van többféle szakértõ, keress olyat, aki munkajoggal, vagy legalábbis joggal foglalkozik, ha nincs, akkor tb-szakértõ biztosan van, valamennyit õ is tud errõl, de ha más nem, talán abban tud segíteni, hogy hová fordulj! Nekem ez nagyon nem tetszik, nem vagyok jogász, de szerintem ezt nem tehette volna! Ha mégis jogos, ott a tb-szakértõ abban is tud segíteni, hogy milyen ellátás jár és ezeket hogyan kell igényelni!
szia, Ez nagyon átlátszó. tuti, hogy a terhességed miatt mondott fel, és ezt nem teheti meg. Mindenképpen fordulj jogorvoslatért, mert egy így elég sok pénztõl esel el, nem beszélve a munkahelyedrõl. Tudom, hogy ilyenkor kisebb gondja is nagyobb az ember lányának annál, hogy ilyenekkel kínlódjon, de én tuti, hogy munkaügyi pert akaszték a nyakába az ilyen pöcskalapnak. A lényeg, hogy ne idegeskedj, vigyázz magatokra.
A munkáltató védelmében írok. Magyarországon ez a rendszer nagyon szar! Egy példa velem. Van egy cégem. Beteg lettem. Saját cégemnek vagyok az alkalmazottja (kötelezõ, ha nem vagyok máshova bejelentve). Elmentem táppénzre. Ami dühítõ az, hogy nem lehetett bevétele a cégemnek, még akkor sem ha van másik alkalmazottam. De azért fizessem meg magam után a kb. 1/3 tb-t. Az alkalmazott azért dolgozik egy cégnél a munkáltató szempontjából hogy a cég érdekeit szolgálja. Ha elmegy táppénzre, nem hoz bevételt, csak költséget csinál. Nagyon rossz ez a rendszer. És nagyon is igaza van az alkalmazottnak is. Mert jogtalan. De ami nem jogos, a rendszer amiben élünk!
Én voltam az elõzõ válaszadó. Azt elfelejtettem írni, hogy amikor elmentem táppénzre, rögtön utána kapott a cégem egy apeh ellenõrzést. Azóta ha beteg vagyok, inkább megfizetem magam után a teljes tb-t, minthogy végigmenjek megint ezen a tortúrán.
Szia! Néhány napja olvastam a kérdésed, és most jött az isteni szikra.BMF-KGK tanára dr. Nagy Imre Zoltán.Vállalkozásgazdaságtant tanít, de a munkajogban is nagyon otthon van.Szerintem, megtalálod az emailcímét, és írsz neki egy levelet, akkor szívesen segíteni fog neked.Én bízom a benne, és tudja mit beszél!Remélem tud segíteni!
Én olyat olvastam, hogy ha papírral bizonyítod, hogy mielõtt kirúgtak, már terhes voltál, kötelesek visszavenni. Persze attól is függ, hogy pl. próbaidõ alatt voltál-e, mert ebben az esetben rendkívüli felmondással azonnal elküldhetnek. Azért nézz utána, mert nem mindegy!!!
A rendkivúli felmondást meg kell indokolni. Mi volt a hivatalos indok?
Már a fogantatástól védeve vagy. Mi lett végül veled?

8 hónapja munkanélküli vagyok, most teherbe estem, aminek nagyon örülök, de veszélyeztetett terhességem miatt nem dolgozhatok most már akkor sem ha lenne hol, mi lesz ezután? Jár-e valamilyen juttatás a szülésig, s a szülés után? Gyes? Gyed?

Legjobb válasz: A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.

A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.
A szülés után gyesre leszel jogosult. A terhesség ideje alatt sajnos semmire. Esetleg menj be az önkormányzathoz, hátha kaphatsz szociális segélyt. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget és a jókívánságokat!
A kérdező hozzászólása: Ez azt is jelenti, hogy ha a terhesség alatt kórházi kezelésre szorulok mindenért fizetnem kell?Dacára annak, hogy 20évet dolgoztam eddig?

Babát szeretnék, de munkanélkülin vagyok. Ha kiderül a terhesség, táppénzre mehetek?

Már úgy értem, hogy munkanélkülir?l el lehet-e menni táppénzre.

Legjobb válasz: Ha otthon vagy eleve, miért mennél táppénzre? Arra akkor van szükség, ha valaki dolgozik és olyan a munkaköre, hogy veszélyeztetné a babát vagy eleve problémák vannak a terhességgel.

Ha otthon vagy eleve, miért mennél táppénzre? Arra akkor van szükség, ha valaki dolgozik és olyan a munkaköre, hogy veszélyeztetné a babát vagy eleve problémák vannak a terhességgel.
ha munkanélkülin vagy, akkor nem mehetsz táppénzre!!!!
Ki jogosult terhességi-gyermekágyi segélyre? A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelõzõ két éven belül 180 napon át biztosított volt, és • a biztosítás fennállása alatt, vagy • a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, vagy • a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl táppénz illetõleg baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül) szül. Hát igen. Ez a jelenlegi jogszabály. Nem tudom a szociális segély alatt biztosítottnak minõsülnél-e? Már, ha járna.
A kérdező hozzászólása: Ha július 1 elõtt leszek terhes, akkor még két évig biztos otthon maradhatok, ugye?
09:14-es vagyok. A kolléganõmnél is az volt a gond, hogy még a 180 napot összeszedtük, de volt idõ, hogy nem kapott semmilyen pénzt. Õ dolgozott nálunk, de csak 2 hónapig, addig kaphatta a táppénzt is és kb. 1 hónapig semmi és utána a szülés elõtt a tgyást igényelhette. De legalább meglett a 180 nap és kapta a tgyást és majd a gyed-et. Õ biztos 2 évig, mi már nem biztos. Sajnos.
A kérdező hozzászólása: Én úgy néztem, hogy tgyás-ra azért nem lennék jogosult, mert októbertõl megszûnik a munkanélküli ellátásom, tehát nem leszek biztosított a szülés ideje alatt és ez kizáró tényezõ a tgyás-nál. Nem?
Tgyásra jogosult leszel, mert a munkanélkülibõl vonnak egészségbiztosítási járulékot, beleszámít a biztosítási idõbe, táppénzt szerintem sem kaphatsz. Ha valamilyen jövedelemre lenne szükséged, ha majd nem kapsz munkanélküli ellátást, esetleg az önkormányzattól kérhetsz szociális segélyt, bár az nagyon kevés. Az lenne a legbiztosabb, ha bemennél az Egészségbiztosítóhoz, ott a gépbõl meg tudja mondani neked az ügyintézõ pontosan. Én a kolléganõmnek amikor intéztem a tgyás-t, készséggel adtak információt. Esetleg telefonon is megkérdezheted, persze akkor személyes információt nem hiszem, hogy kiadnának, csak nagy vonalakban.
A kérdező hozzászólása: Elõtte voltam passzív táppénzen 26 napig. Utána mentem munkanélkülire.
Utána néztem. Sajnos így nem mûködik. A táppénzt csak a munkanélküli elõtt vehetted volna ki. Tehát rögtön az után, ahogy megtudtad, hogy megszûnik az állásod. Amikor az lejárt, utána kellett volna munkanélkülire menned..
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: pont ez a baj, hogy februártól munkanélkülin vagyok, októberig kapom onnan a pénzt, de legjobb esetben is januárba szülök. Tehát akkor nem leszek biztosított. Ezért kérdeztem, hogy táppénzre mehetek-e, mert az alatti szülésnél tudom, hogy adják.
A táppénznek nincs semmi köze a TGYÁS-hoz. Én az utolsó napig dolgoztam, mégis kaptam .. A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelõzõ két éven belül 180 napon át biztosított volt (nem kell egybefüggõ 180 napnak lenni, ha több részletben volt meg a 180 nap, az is számít) és * a biztosítás ideje alatt vagy * a biztosítás megszûnése utáni 42 napon belül vagy * a táppénz ideje alatt szült.
A kérdező hozzászólása: Akkor a TGYÁS-ra sem leszek jogosult?
A július 1 még csak tervezet. Én remélem nem szavazzák meg törvénynek.

GYED ügyben lenne kérdésem.2009. december 31-én megszűnik a munkaviszonyom, határozott idejű szerződésem. Ha terhességi tp-n leszek akkor jogosult leszek majd GYED-re, vagy munkanélküli járadákban kell részesülnöm ahhoz hogy igényelhessem?

Szülés id?tartama: 2010. április 28.

Legjobb válasz: Én a helyedben gyorsan táppénzre mennék,az orvosod pedig írjon ki szülési szabadságra a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal.Ha megszültél, így kapod a tgyást 168 napig, majd ezután kell igényelned a Gyed-et. De mindez akkor jár,,ha min. 2 éve van munkaviszonyod.

Én a helyedben gyorsan táppénzre mennék, az orvosod pedig írjon ki szülési szabadságra a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal.Ha megszültél, így kapod a tgyást 168 napig, majd ezután kell igényelned a Gyed-et. De mindez akkor jár, , ha min. 2 éve van munkaviszonyod.
Ez így van ahogy az elõzõ válaszadó írta, de mivel jövõre fogsz szülni így az idei évet veszik neked alapul.
Gyorsan menj táppénzre! Ha nem aktív munkaviszonnyal mész szülni nem jár a gyed!
Azért én ezt pontosan megkérdezném, a TB-nél, mert szerintem viszont ha elmész táppénzre és megszûnik közben a munkahelyed, akkor passzív lesz a táppénz és passzív jogviszonnyal szerintem nem jár sem THGY sem GYED. Viszont vki itt azt írta ha THGY-n vagy és megszûnik a munkahelyed akkor passzív jogon jár GYED. Aktív jogviszony kell hozzá ez biztos, mert amikor én a másodikkal bementem, hogy THGY-t igényeljek az elsõ kérdés az volt fizetés nélkülin vagyok e még a munkahelyemrõl és kértek errõl igazolást, mert ha átmész passzívba onnan nem jár semmi. Menj be a EGbizthoz és kérdezd meg.
pont én is így jártam.aug 20 ig volt szerzõdésem.utánna munkanélküliként regisztráltattam magam, munk.ellátást kaptam. mikor megszületett a lányom szept 20-án férjem bement a munkaü.központba papírral amit a kórházban adtak ki amikor jöttünk haza, hogy megszültem. megszüntette a munkanélkülimet, aztán igényeltem a thgyt, csp, és az egyszer segélyt, mikor megjött a taj és szül ak kivonat. 6 hó után gyes igénylés
utolsó vagyok nem gyes hanem gyed

Terhesség alatt lehet-e valamilyen segélyt igényelni az önkormányzattól ha nincs munkám és nem is volt, mert pályakezdő vagyok, és így még munkanélküli segélyem sincs?

Keresem folyamatosan a munkát de semmi, pedig minden munkát elvállalnék.

Legjobb válasz: A legbiztosabb ha megkeresed az Önkormányzatot, ott tájékozódsz, hogy milyen feltételekkel mi járhat.

A legbiztosabb ha megkeresed az Önkormányzatot, ott tájékozódsz, hogy milyen feltételekkel mi járhat.
Ez önkormányzat függõ, õket kell felkeresni, h. egyáltalán van-e ilyen lehetõség.
Van ilyen lehetõség de a családsegítõt ajánlom elõbb õk adnak ebben tájékoztatást!Én is akartam de nem sikerült!Biztos nem voltam elég szakadt amikor kuncsorogni mentem..Bezzeg a .....

Munkanélkülin voltam ahol az ellátásom már lejárt ha terhes leszek kapok valami ellátást terhesség alatt vagy csak a szülés után a gyest?

Munkanélküli után amit adnak (aktívkorúak ellátása) a család jövedelem számámításánál a pocakban lévőt is számolják már?

Legjobb válasz: csak gyes fog járni

csak gyes fog járni
Nem számolják a pocakban lévõt! Nem is értem, miért kellene számolni???
A kérdező hozzászólása: Az csak egy kérdés volt hátha mert pár ezer miatt nem kapom az aktívkorúak ellátását :(
Nem sem jár :( Dûhítõ ez az alacsony 1 fõre esõ jövedelemhatár. Nem célom a segély, csak amíg nem találok munkát, nagy könnyebbség lenne az a pici pénz is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!