Találatok a következő kifejezésre: Ha munkanélküli nem kapok (40 db)

Jogosult vagyok-e munkanélküli segélyre akkor, ha jelenleg egy kft-nél vagyok társtulajdonos, de nem kapok fizetést?

Most alkalmazásban állok egy cégnél, de szeretnék közös megegyezéssel felmondani, de a kft még nem áll olyan jól, hogy el tudjon tartani.

Legjobb válasz: Munkanélküli segélyt, illetve mostmár álláskeresési járulékot csak akkor kaphatsz, ha a munkáltató rendes felmondással mond fel neked. Ezen kivõl minimum 1 év folyamatos munkaviszonyt igazolnod kell. Én egy Bt. kültagjaként kapok segélyt, tudom, hogy beltag nem kaphat. Az a döntõ szempont az elbirálásnál, hogy milyen kötelezettségeid vannak a cégnél. Ez a társasági szerzõdésbõl derül ki. Én azt tanácsolom, hogy ne mondj fel, mert akkor eleve kizárod magad a segélybõl (legalábbis 3 hónapig biztos)! Ha a cég mond fel neked, mindenképp regisztráltasd magad a munkaügyi kp-nál. Egyébként a könyvelõdnek is kellene tudnia!

Munkanélküli segélyt, illetve mostmár álláskeresési járulékot csak akkor kaphatsz, ha a munkáltató rendes felmondással mond fel neked. Ezen kivõl minimum 1 év folyamatos munkaviszonyt igazolnod kell. Én egy Bt. kültagjaként kapok segélyt, tudom, hogy beltag nem kaphat. Az a döntõ szempont az elbirálásnál, hogy milyen kötelezettségeid vannak a cégnél. Ez a társasági szerzõdésbõl derül ki. Én azt tanácsolom, hogy ne mondj fel, mert akkor eleve kizárod magad a segélybõl (legalábbis 3 hónapig biztos)! Ha a cég mond fel neked, mindenképp regisztráltasd magad a munkaügyi kp-nál. Egyébként a könyvelõdnek is kellene tudnia!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Azt én is tudtam, hogy nem mondhatok fel, mert akkor nem kaphatok segélyt, de a többit nem tudtam, a könyvelõt meg valóban nem kérdeztem.

A biztosítási jogviszony nem egyenlő a munkaviszonnyal, ugye? Ha munkanélkülin vagyok és kapom a segélyt, akkor a biztosítottság attól fenn áll, ugye?

BIZTOSÍTÁSI JOGVISZONYHOZ KÖTÖTT TÁMOGATÁSOK Általános tudnivalók: az igénylést megelőző két éven belül 365 nap BIZTOSÍTÁS JOGVISZONY szükséges az igényléshez, és az igénylés napján biztosított jogviszonyban kell lenni.

Legjobb válasz: Igen, ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor biztosított vagy, és ha megvan a szülés elõtt a 365 nap, igényelhetsz TGYÁS-t, ha a szülés pillanatában is jogosult vagy a segélyre. Ha lejár a TGYÁS, vissza kell menni legalább 1 napra munkanélkülire, és utána igényelni a GYED-et.

Igen, ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor biztosított vagy, és ha megvan a szülés elõtt a 365 nap, igényelhetsz TGYÁS-t, ha a szülés pillanatában is jogosult vagy a segélyre. Ha lejár a TGYÁS, vissza kell menni legalább 1 napra munkanélkülire, és utána igényelni a GYED-et.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Mennyivel egyértelmûbben leírtad, mint némelyik nagyokos... :) Még egyszer köszi! :)
A kérdező hozzászólása: És akkor is biztosított a személy, ha maga után fizeti a TB-t? Ergo se munkája, se segély, semmi...
Akkor nem! Ha csak a TB-t fizeti maga után, az arra elég, hogy ellássák az egészségügyben, de az nem biztosítotti viszony!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Egy kérdés ami nagyon sok embert érint! Mit tegyen az ember, ha munkanélküli, a munkanélküli ellátást már nem kapja, és a munkaügy már nem fizet TB-t sem neki? Ha nincs jövedelme, miből fizesse ki a TB-t? Vagy ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Bérpótló juttatást igényelhetsz az Önkormányzattól ha lejárt a munkanélkülid. Ennek az összege 28500 forint,de el kell fogadnod bármilyen közfoglalkoztatást amit felajánlanak képzettségtõl függetlenül. Általában 4 órás közfoglalkoztatás van az idén havi 32 ezerért. Így lesz biztosításod,de elismerem hogy nagyon nehéz az ilyen helyzetbe került emberek élete. Kívánom hogy minél elõbb találj munkát.

Bérpótló juttatást igényelhetsz az Önkormányzattól ha lejárt a munkanélkülid. Ennek az összege 28500 forint, de el kell fogadnod bármilyen közfoglalkoztatást amit felajánlanak képzettségtõl függetlenül. Általában 4 órás közfoglalkoztatás van az idén havi 32 ezerért. Így lesz biztosításod, de elismerem hogy nagyon nehéz az ilyen helyzetbe került emberek élete. Kívánom hogy minél elõbb találj munkát.
havi 5100Ft-ért lehet jogosultságod orvosi ellátásra. ha ez sem megy, akkor így jártál.
Az égadta világon semmit sem tudsz tenni.Az önkormányzattól igényelheted, az aktivkorú szoc.segélyt, de az most nagyon megvan szigoritva.Csak az esetben lehetsz biztositott, ha valamilyen ellátásban részesülsz.
intenzíven keress állást! akkor elõbb-utóbb lesz! addig is kérd az Önkormányzat segítségét! - állják addig a TB-t - de csak attól a naptól kezdve, amikor beadod. (és amig nem volt Tb- fizetés adósságként van elkönyvelve, akkor is , ha nem voltál orvosnál egyszer sem...ez a gonosz szabály 3 éve )
Szerintem hacmár semmi sem segít, akkor netezés helyett menj el dolgozni, az is egy megoldás...


Jár nekem munkanélküli segély? Egyáltalán mire vagyok jogosult ha nem kapok munkát? Ld lent.

Kislányom október végén lesz 3 éves. Eddig nem találtam munkát. Terhesség előtt TGYÁS-on, aztán szülés után GYED-en, az évben pedig GYES-en voltam. Még van bejelentett munkaviszonyom, ami megszűnik a GYES végével.

Legjobb válasz: Szerintem jár neked munkanélküli, én is így voltam a munkaviszonyom megszûnt a gyes végével,3 hónapig kaptam, havi 54000 Ft környékén, a barátnõm is így volt,õ is ugyanakkora összegben kapta a munkanélkülit mint én pedig neki szülés elõtt kevesebb volt a bejelentett bruttó bére mint nekem.

Szerintem jár neked munkanélküli, én is így voltam a munkaviszonyom megszûnt a gyes végével, 3 hónapig kaptam, havi 54000 Ft környékén, a barátnõm is így volt, õ is ugyanakkora összegben kapta a munkanélkülit mint én pedig neki szülés elõtt kevesebb volt a bejelentett bruttó bére mint nekem.
Igen, jár munkanélküli segély. Ez max. 90 nap lehet.

Terhesség alatt ha valaki munkanélküli és nem kap munkanélkülit sem, akkor fizetni kell maga után a tb-járulékot? És terhesség után a gyes szolgálati időnek minősül akkor az biztosított időnek számít?

Legjobb válasz: Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Szia! Igen fizetned kell magad után a járulékot (4500.- Ft/hó kb.) De a ha elmész a helyi családsegítõbe vagy az Önk. Szoc . Irodába igényelhetsz rendeszeres szociális segélyt terhesség idejére ami havi kb 39ezer ft. Ha ezt megítélik, akkor onnantól kezdve az önk fizeti utánad a tb-t. Az ellátást az illetékes apehnál is megköthetet, csekket adnak és azon kell havonta fizetned. 32 hetes kismama

Ha valaki már nem kap munkanélküli segélyt, mert már lejárt, és "csak" regisztrált munkanélküli, mert RÁT-ra sem jogosult, akkor Õ alanyi jogon igénybe veheti-e a teljes egészségügyi ellátást, vagy csak a sürgősségi ellátást?

Legjobb válasz: Miért nem vagy jogosult a RÁTra? Elvileg az önkormányzatnál lehet kérvényezni,ugyanigy a Tb fizetést,persze a családi és anyagi körülményeket vizsgálják.Ha semm bevételed nincsen,akkor általában megadják.

Miért nem vagy jogosult a RÁTra? Elvileg az önkormányzatnál lehet kérvényezni, ugyanigy a Tb fizetést, persze a családi és anyagi körülményeket vizsgálják.Ha semm bevételed nincsen, akkor általában megadják.
A munkanélküli után Én sem kaptam semmit, be kellett mennem az APEH-hoz csekkekért, hogy fizethessem a TB-t. De ha a család összes jövedelmét igazoló papírokkal bemész az Önkormányzathoz lehet, hogy kifizetik helyetted egy évig.
Csak sûrgõsségi ellátás jár.
Magadnak kell befizetni a tb-t, akkor veheted igénybe ingyenesen az egészségügyi ellátást.

Mennyi pénzt kapok ha munkanélkülin vagyok, de még nem volt munkaviszonyom?

Nos,azt hallottam hogy minden 18. életévét betöltött személy (függetlenül attól hány osztályt végzett)kap munkanélküli segélyt,ha regisztrál mint munkanélküli és ennek a folyósítási ideje 9hónap valamint a munkaügyi hivatal fizeti a TB-járulékot is.Kérdésem,mennyire igaz?Vannak e feltételei?Estin vagy levelez?n tanultak jogosultak e rá?

Legjobb válasz: Ha nem volt munka viszonyod még, semmit sem kapsz és a Tb-t sem fizetik. Ahhoz, hogy kapj munkanélkülit minimum 200nap jogviszony kell!!

Ha nem volt munka viszonyod még, semmit sem kapsz és a Tb-t sem fizetik. Ahhoz, hogy kapj munkanélkülit minimum 200nap jogviszony kell!!
akkor kapsz pénzt ha a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamot végzed
Így van. A pályákezdõk már nem kapnak pénzt, csak ha besikoláznak. A Tb járulékot sem fizetik, a helyi önkormányzatnál kérhetsz mentességet szociális alapon - azaz ez sem jár automatikusan, pályázni kell rá, és vagy átvállalják, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: azt kifelejtettem hogy havi 67ezer forintot kapnak, tudomásom szerint.
Ez a kérdés tetszett. :) Ha így lenne, akkor még ennél is magasabb lenne a munkanélküliség. :) Ez aranyos volt. :)
Honnan tennének ki? A munkanelkulisegbol?
Dehogy tesznek ki! Addig lehetsz munkanélkülin, míg meg nem születik a pici. Utána gyesre kerülsz és akkor eleve törölnek a munkanélkülin a nyilvántartásból, hisz nem leszel munkanélküli. Amúgy ha nincs elegendõ biztosítási jogviszonyod a gyedhez, akkor gyest és családi pótlékot fogsz kapni, ezek alanyi jogon járnak. Nem kell hozzá munkaviszony. Ez pár forint híján 38000 Ft. Illetve, ha megvan a kötelezõ terhesgondozásos pecséted, akkor majd egy egyszeri anyasági támogatásra is jogosult leszel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Igen a munkanélküliségbõl, mármint úgy értem, hogy nem fogják fizetni a tb-met! Mert az a probléma, hogy így nem tudnám fizetni az orvosi vizsgálatokat.
Nem fognak törölni szülésig a nyilvántartásból, persze együtt kell velük mûködni, azért ez egy feltétel és akkor ugyanúgy szociálisan rászorult leszel ahhoz, hogy ne kelljen TB-t fizetned magad után.
A szülést megelõzõ két éven belül 365 nap munkaviszony kell
Még kb. 7 hónapot kell dolgoznod ahhoz, hogy kaphass tgyás, és gyedet. Plsuz kell a biztosítotti jogviszony is szüléskor/igényléskor. Az álláskeresési támogatás is biztosítotti jogviszonyt keletkeztet, de ahhoz is 365 munkanap kell, bár nem kettõ, hanem négy éven belül.
A kérdező hozzászólása: És ha December után munkanélküli lennék?Nem nagyon értek ehhez sajnos, igy minden segitség jól jön.Köszönöm válaszokat
Ha decemberben munkanélküli leszel, és a fent írtakon kívül nincsen semmilyen munkaviszonyod az elmúlt 4 évben, akkor nem fogsz álláskeresési támogatást sem kapni, így nem lesz elég idõd ahhoz, hogy rendes ellátást kapj. Így csak gyesre és családi pótlékra leszel jogosult.
A kérdező hozzászólása: van még ezen kivûl is munkaviszonyom, csak az már 2009-2010 ben volt 10 hónap.másféle segélyt nem lehet majd igénybevenni?
Ha volt még ezen felõl munkaviszonyod, akkor jogosult leszel az álláskeresési támogatásra, de az csak 90 napig jár. Vagyis ha teherbe esel, akkor érdemes úgy sakkozni, hogy szülés elõtt 2 és fél hónappal kezdd meg. Ha decemberig dolgozol, akkor még éppen meglehet a 365 nap. Úgy számolj, hogy ha pl. 2012. július 10-én szülsz, akkor 2010. július 12-tõl kell meglegyen a 365 nap. Nem tudom, 2010-ben mikor dolgoztál, de akár még onnan is beszámíthat pár munkanap.
A kérdező hozzászólása: 2010júniusig majd augusztus közepétõl ujra volt munkám.köszönöm válaszod.már csak annyi, hogy esetleg valami másféle támogatás nem jár?

Ha regisztrált munkanélkülin vagyok de már nem kapok pénzt tőlük, csak rendszeres szoc.segélyt akkor is kapok támogatásokat?

Csak mert a munkaügyisek olyasmit mondtak, hogy valamit nem kaphatok, mert rendszeres szociális segélyt kaptam.

Legjobb válasz: Anyasági, családi pótlék az biztos jár és azt hiszem gyedre leszel jogosult de ezt már nem mondom 100%-ra.Alanyi jogon azt hiszem gyed jár. Üdv 36 hetes kismama

Anyasági, családi pótlék az biztos jár és azt hiszem gyedre leszel jogosult de ezt már nem mondom 100%-ra.Alanyi jogon azt hiszem gyed jár. Üdv 36 hetes kismama
Elsõ válaszoló vagyok. Rosszul írtam az elõbb nem gyedre hanem gyesre leszel jogosult: "Gyermekgondozási segélyre jogosult a szülõ, a nevelõszülõ, vagy a gyám, saját háztartásában nevelt gyermeke harmadik életévének betöltéséig.A GYES havi összege megegyezik az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével. Ez 2008-ban 28.500.- Ft, melybõl nyugdíjjárulék címén 9, 5 % kerül levonásra, így nettó összege: 25.792.- Ft havonta. Az ellátás idõtartama szolgálati idõnek minõsül."


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!