Találatok a következő kifejezésre: Ha munkanélküli nem (151 db)

A biztosítási jogviszony nem egyenlő a munkaviszonnyal, ugye? Ha munkanélkülin vagyok és kapom a segélyt, akkor a biztosítottság attól fenn áll, ugye?

BIZTOSÍTÁSI JOGVISZONYHOZ KÖTÖTT TÁMOGATÁSOK Általános tudnivalók: az igénylést megelőző két éven belül 365 nap BIZTOSÍTÁS JOGVISZONY szükséges az igényléshez, és az igénylés napján biztosított jogviszonyban kell lenni.

Legjobb válasz: Igen, ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor biztosított vagy, és ha megvan a szülés elõtt a 365 nap, igényelhetsz TGYÁS-t, ha a szülés pillanatában is jogosult vagy a segélyre. Ha lejár a TGYÁS, vissza kell menni legalább 1 napra munkanélkülire, és utána igényelni a GYED-et.

Igen, ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor biztosított vagy, és ha megvan a szülés elõtt a 365 nap, igényelhetsz TGYÁS-t, ha a szülés pillanatában is jogosult vagy a segélyre. Ha lejár a TGYÁS, vissza kell menni legalább 1 napra munkanélkülire, és utána igényelni a GYED-et.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Mennyivel egyértelmûbben leírtad, mint némelyik nagyokos... :) Még egyszer köszi! :)
A kérdező hozzászólása: És akkor is biztosított a személy, ha maga után fizeti a TB-t? Ergo se munkája, se segély, semmi...
Akkor nem! Ha csak a TB-t fizeti maga után, az arra elég, hogy ellássák az egészségügyben, de az nem biztosítotti viszony!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Egy kérdés ami nagyon sok embert érint! Mit tegyen az ember, ha munkanélküli, a munkanélküli ellátást már nem kapja, és a munkaügy már nem fizet TB-t sem neki? Ha nincs jövedelme, miből fizesse ki a TB-t? Vagy ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Bérpótló juttatást igényelhetsz az Önkormányzattól ha lejárt a munkanélkülid. Ennek az összege 28500 forint,de el kell fogadnod bármilyen közfoglalkoztatást amit felajánlanak képzettségtõl függetlenül. Általában 4 órás közfoglalkoztatás van az idén havi 32 ezerért. Így lesz biztosításod,de elismerem hogy nagyon nehéz az ilyen helyzetbe került emberek élete. Kívánom hogy minél elõbb találj munkát.

Bérpótló juttatást igényelhetsz az Önkormányzattól ha lejárt a munkanélkülid. Ennek az összege 28500 forint, de el kell fogadnod bármilyen közfoglalkoztatást amit felajánlanak képzettségtõl függetlenül. Általában 4 órás közfoglalkoztatás van az idén havi 32 ezerért. Így lesz biztosításod, de elismerem hogy nagyon nehéz az ilyen helyzetbe került emberek élete. Kívánom hogy minél elõbb találj munkát.
havi 5100Ft-ért lehet jogosultságod orvosi ellátásra. ha ez sem megy, akkor így jártál.
Az égadta világon semmit sem tudsz tenni.Az önkormányzattól igényelheted, az aktivkorú szoc.segélyt, de az most nagyon megvan szigoritva.Csak az esetben lehetsz biztositott, ha valamilyen ellátásban részesülsz.
intenzíven keress állást! akkor elõbb-utóbb lesz! addig is kérd az Önkormányzat segítségét! - állják addig a TB-t - de csak attól a naptól kezdve, amikor beadod. (és amig nem volt Tb- fizetés adósságként van elkönyvelve, akkor is , ha nem voltál orvosnál egyszer sem...ez a gonosz szabály 3 éve )
Szerintem hacmár semmi sem segít, akkor netezés helyett menj el dolgozni, az is egy megoldás...

Ha munkanélküli vagyok és nem tudom saját magamnak fizetni a TB-t akkor van rá mód hogy az állam fizesse helyettem míg munkát keresek?

Egy ismer?söm mondta hogy ebben az esetben az önkormányzatba kell menni és ott kérvényezni hogy az állam fizesse. 23 évesen erre van esélyem vagy felejtsem el az egészet?

Legjobb válasz: én kb 3 hónapja regisztráltattam magam a munkanélküliben mint pályakezdõ munkanélküli. nekem azt mondták hogy nem fizetik hanem saját magamnak kell fizetnem havi 5100 ft-ot. csak tudnám mibõl mikor semmilyen segélyt vagy ellátást nem kapok.

én kb 3 hónapja regisztráltattam magam a munkanélküliben mint pályakezdõ munkanélküli. nekem azt mondták hogy nem fizetik hanem saját magamnak kell fizetnem havi 5100 ft-ot. csak tudnám mibõl mikor semmilyen segélyt vagy ellátást nem kapok.
Ez engem is érdekelne. Én eddig azt hittem, hogy ha bejelentkezem munkanélkülinek, akkor automatikusan fizetik a TB-t. 21 éves vagyok, fél éve abbahagytam a sulit, azóta nem tanultam és nem dolgoztam. Most nyárra terveztem, hogy bemegyek, hogy legalább a TB-m rendezve legyen. Akkor ezek szerint nem is lenne értelme? Nekem sincs pénzem, hogy önerõbõl fizessem.
A kérdező hozzászólása: Állítólag az önkormányzatnál ki lehet bulizni hogy ne saját magunknak kelljen fizetni. Ami azért durva mert jövedelmem az nincs és emiatt anyámra hárul ez a feladat is -.- Egy jó tanácsot fogadjatok el tõlem: Soha ne legyetek regisztrált munkanélküliek mert ugyanúgy jártok mint én...
A kérdező hozzászólása: Ja és nálunk nem 5100 hanem 6390 Ft a TB havidíja :@
ha nincs vagyonod és nem laksz közös háztartásban olyannal, aki keres, akkor igen.
Én 22 éves vagyok, jelenleg is regisztrált álláskeresõ. Nálunk úgy mûködik az önkormányzatnál, hogy kérsz a Munkaügyibõl egy hatósági bizonyítvány, amelyben szerepel az, hogy a Munkaügyinél regisztrált álláskeresõ vagy. Majd ezek után beviszed ezt a papírt az Önkormányzathoz, egy-két papírt még kitöltesz az adataidról és õk fogják a TB-det fizetni. + Még küldenek errõl egy levelet is, hogy medtõl meddig fizetik a TB-det.
menj a munkanélkülibe, kérj egy hatósági bizonyítványt, hogy munkanélküli vagy menj el ezzel az önkormányzat szociális osztályára, ott tudod kérvényezni. egy évig fizeti az állam.


Két hónap múlva lejár a gyesem, ha addig nem jön össze a munka kaphatok munkanélküli ellátást?

Több állásinterjún már túl vagyok,és nem túl rózsás a kilátás.Fel kell készülnöm a "b" verzióra is,mi van ha mégsem jön ez nekem össze áprilisig,akkor megy a fiam oviba.Folyamatos munkaviszonyom volt,szülés előtt 210e ft bejelentett bérem,a max. gyed-et kaptam.Valahol azt olvastam,már most jobb ha regisztrálok,valaki azt írja várjam meg a gyes megszüntető határozatot.Egyáltalán milyen papírok szükségesek a járadék megállapításához,és főleg jogosult vagyok e rá,kb mekkora lehet az összeg? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Mindenképpen kell gyes megszüntetõ határozat. A munkanélküli így is-úgy is csak 90 napig jár. Ha most lemondod a gyest, akkor kvázi két hónapra pénz nélkül maradsz. Az összeget nem tudom :(

Mindenképpen kell gyes megszüntetõ határozat. A munkanélküli így is-úgy is csak 90 napig jár. Ha most lemondod a gyest, akkor kvázi két hónapra pénz nélkül maradsz. Az összeget nem tudom :(
A többi vagyok :) A 90 napos szöveg azoknak van, akik maguk kezdeményezik a munkaviszonyuk megszûnését. Azok 90 napig nem kaphatnak (kvázi büntibõl) ellátást. A fontos az, hogy ne legyen kiesés az ellátások között, a munkanélkülit utólag nem lehet igényelni, csak aznaptól jár, amikor bejelentkezel a kp-ba. Annak még érdemes utánanézni, hogy elég-e a gyes lemondó levél, vagy meg kell várni a gyes folyósítást megszüntetõ határozatot?
2. vagyok, meg 3, na mindegy. Én ezt a kérdést is feltettem, és az igénylés napjától kezdõdõen már jogosult vagy. Én is azt vázoltam az ürgének, hogy ha jan. közepén regisztrálok, akkor lesz febr. közepe, mire kapok valamit. Azt mondta, nem, valószínûleg már jan. végén is kapnék valamennyit, mivel vagy 2 hetente, vagy 4 hetente utalnak. Ez a 90 napos szöveg egy baromság, már bocs a szóhasználatért.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm a válaszokat.Kicsit megnyugodtam.Csak nekem ilyen megalázó, hogy ilyen segélyhez kell folyamodjak?Azt nem tudjátok, hogy a gyes megszûnte után már a következõ hónapban jön a munkanélküli?Mert valaki azt mondta, már most regisztráljak, mert 90 napot kell hogy regisztrálva legyek, és csak azután vagyok jogosult a járadékra.?!?
Utánanéztem elsõ. Valóban csak max 3 hónap jár. Csak akinek volt munkahely annak a 68E nettó jár, akinek nem volt munkahely, annak meg valami kevés összeg. Kedves kérdezõ, akkor eszerint kalkulálj. Mostmár mindent tudsz, amit tudnod kell.
Utolsó: Nézz utána, mert legjobb tudásom szerint nincs más, ez A munkanélküli segély.
Igazad van 4., a kérdezõnek is 0 lesz a papírján, tehát kedves kérdezõ neked is 72540ft járulék-9, 5% nyugdíjjárulék, tehát összesen a kezedbe 65649ft-ot fogsz kapni, akárcsak én. Ezt mérlegelni kell, de én úgy voltam vele, inkább 675E, mint 25E, és nagyon bízom benne, hogy 3 hónap alatt találunk valamit közösen a munkaügyi központtal. És ha letelt a 3 hónap, és nem akadt munka, akkor még max 3 hónapig jár munkanélküli segély, de annak sajnos most nem tudom az összegét, mert addig még nem jutottam, nem néztem utána. Optimista vagyok, hogy engem az már nem fog érinteni. Kedves kérdezõ, szerintem mindenképpen elõrébb vagy a válaszainkkal, mert így legalább tudsz mérlegelni, és van összehasonlítási alapod, hogy mik között kell/tudsz választani. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!Akkor tehát min 72.000ft-ot tuti kapok 3 hónapig?Ennek örülök, a mostani gyeshez képest...Tiszta röhej, mert ha ez az állás összejön, amire várom a hívást, kb ennyi marad zsebben az üzemanyag költséget levonva.És így itthon vagyok, a nyári szünet megoldva a két gyerekkel.Akkora nyomás van rajtam hogy helyezem el õket, ki vigyáz rájuk, a táborok baromi drágák.
3.: Írtam, hogy összeget nem tudok, de ez most nem is lényeg. Az okfejésed oké, ha 90 nap alatt találsz munkát. Ha nem, akkor a te esetedben nincs vész, hiszen 90 nap letelte után még van a gyeses idõszakodból, azaz még mindig visszamehetsz gyesre. A kérdezõnek azt kell mérlegelnie, hogy be tudja-e vállalni, hogy ha nem talál 90 nap alatt állást, akkor 50eFt-tól elesik, hiszen õ nem tud visszamenni gyesre. A kérdezõnek is 0 Ft lesz a papírján, hiszen az elmúlt idõszakban a munkáltatója 0 Ft-ot fizetett utána.
Én most ugyanabban a cipõben vagyok, mint te. Gyesen vagyok, munka 3 hónapja sehol semmi, és munkanélkülire készülök menni. Igen, jogosult vagy rá, mivelt az elmúlt 3 évben kell lennie legalább 365 nap munkaviszonynak, és neked ez megvan bõven. Max 3 hónapig jár. Összege az utolsó 4 negyedév járulék alapja, ez az összeg az elszámoló papírodon szerepel. Vinni kell a munkanélküli regisztrációhoz az elszámoló papírokat, amit a munkáltatód adott az elbúcsúzáskor, vinni kell a gyes lemondásáról a határozatot, és a papírjaidat, mindet (személyi, lakcímk., taj, adókártya).
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi mégegyszer!De jó hogy pont van itt valaki, aki elõttem egy lépéssel jár, ugyanabban a cipõben!:-))))

Mennyi pénzt kapok ha munkanélkülin vagyok, de még nem volt munkaviszonyom?

Nos,azt hallottam hogy minden 18. életévét betöltött személy (függetlenül attól hány osztályt végzett)kap munkanélküli segélyt,ha regisztrál mint munkanélküli és ennek a folyósítási ideje 9hónap valamint a munkaügyi hivatal fizeti a TB-járulékot is.Kérdésem,mennyire igaz?Vannak e feltételei?Estin vagy levelez?n tanultak jogosultak e rá?

Legjobb válasz: Ha nem volt munka viszonyod még, semmit sem kapsz és a Tb-t sem fizetik. Ahhoz, hogy kapj munkanélkülit minimum 200nap jogviszony kell!!

Ha nem volt munka viszonyod még, semmit sem kapsz és a Tb-t sem fizetik. Ahhoz, hogy kapj munkanélkülit minimum 200nap jogviszony kell!!
akkor kapsz pénzt ha a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamot végzed
Így van. A pályákezdõk már nem kapnak pénzt, csak ha besikoláznak. A Tb járulékot sem fizetik, a helyi önkormányzatnál kérhetsz mentességet szociális alapon - azaz ez sem jár automatikusan, pályázni kell rá, és vagy átvállalják, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: azt kifelejtettem hogy havi 67ezer forintot kapnak, tudomásom szerint.
Ez a kérdés tetszett. :) Ha így lenne, akkor még ennél is magasabb lenne a munkanélküliség. :) Ez aranyos volt. :)

Ha munkanélkülin vagyok, amikor szülök, tényleg nem jár a gyed? Mert a 180 napom megvan és én eddig ugy tudtam hogy a munkanélküli is biztositott jogviszonynak számit, tehát jár a gyed vagy mégsem?

A gyed nem mindenkinek ugyan annyi?Ezt mi alapján számolják?

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok, közben találtam neked egy ilyet: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,55452&_dad=portal&_..

Elõzõ vagyok, közben találtam neked egy ilyet: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34, 55452&_dad=portal&_..
Szülést megelõzõ két évben kell meglennie a 180 nap biztosítási idõnek, méghozzá nem feltétlenül egybefüggõen. És nem, a gyed nem mindenkinek ugyanannyi, az átlagkereseted függvénye, annak a 70 %-a és évente a költségvetési törv. állapítja meg a maximumát. ( vagyis ha 500 ezret keresel, attól több akkor sem lehet a GYED-ed ) A TGYÁS is jövedelemfüggõ ( az jár a szülési szabadság idejére ami a szülést követõ 180 nap) viszont nincs maximuma, az a jöv. 80 %-a. AMi mindenkinek egyforma, az a GYES összege, az viszont jár akkor is, ha nem szereztél jogot más ellátási formára.
Amunkaügyi központban dolgozik az egyik ismerõsöm és mivel hasonló körülményeim voltak kifaggattam.. NEM jár gyed, mert a munkanélküli járadék 2008 jan. 1.-jétõl nem tartozik a munkaviszony ebbõl a szempontból lévõ kategóriába..sajnos. Én éppen maradtam a megszûnõ cégnél így a tgyást is kérhetem, de te hogy már munkanélkülin vagy így az sem valószínû hogy jár, mert a tgyás-t is úgy lehet kérni, hogy az igénylés elõtt..-és a szülés elõtti 45 . napon még biztosított jogviszonyban kell lenni, de a munkanélküli nem számít annak..Ha menned kell következõre a munkaügyibe, vagy csak menj be , kérdezd meg ezt, ott el fogják mondani, nehogy valamirõl lemaradj, esetleg mert nekem nem jól mondták, ugyanis nem kellett kipróbálnom.
Szia! Én már annyiszor írtam, hogy jár a gyed és a tgyás csak jól kell csinálni! Kéklek olvasd el amit csatolok ott megtalálsz mindent: ***** (Letöltés indítása aztán megnyitás)* Automatikusan eltávolított tartalom.

Kaphatok e munkanélküli segélyt vagy valami támogatást, ha még nem dolgoztam itthon?

Legjobb válasz: Nem. Ahhoz hogy munkanélkülit kaphass, valamennyi ledolgozott idõnek meg kell lenni.

Nem. Ahhoz hogy munkanélkülit kaphass, valamennyi ledolgozott idõnek meg kell lenni.
Mért, máshol már dolgoztál?

Terhesen kaphatok munkanélküli segélyt, ha előtte nem dolgoztam soha?

Eddig csak alkalmi kiskönyvvel dolgoztam, így soha nem volt bejelentett munkám. Kaphatok így munkanélkülit vagy nem? Ha igen mennyit?

Legjobb válasz: munkanélkülit tuti nem kapsz

munkanélkülit tuti nem kapsz
Nem. Munkanélküli csak rendes munkaviszony után jár ott is meg van határozva, hogy mennyi idõ után vagy jogosult erre (pontosan nem tudom sajnos talán 180 nap).Kiskönyv után nem jár.
Szia! Munka nélküli nem, de szociális segélyt kaphatsz akkor ha legalább 1 évig regisztrálva voltál a munkaügyiben. Errõl kérned kell a munkaügyitõl egy igazolást amivel a város házára kell menned és ott ki kell töltened egy csomó papírt. (vagyon nyilatkozat, stb) és azok alapján döntik el, hogy kaphatsz e vagy sem és ha kaphatsz akkor mennyit.
utolsó vagyok. Elfelejtettem leírnom, hogy általában 25-26 ezer Ft-ot állapítanak meg és e mellé ha akarsz kérhetsz lakás fen tartási segélyt is. Ez kb 3-4 ezer Ft
Nem kaphatsz, majd csak gyest, addig semmit. Ha párod nem hisz neked, menjen be a munkaügyibe, tb-hez és kérdezze meg.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam, de a párom a fejemhez vágta, hogy milyen hülye vagyok nekem jár munkanélküli (és ezt nem a terheséggel indokolta, csak úgy alapból szerinte). Hiába mondom neki, hogy nem...

Miért haragszik a férjem, ha munkanélküli vagyok 2 éve és csak néha találok alkalmi munkát, de nem tudok elhelyezkedni rendesen, hiszen nem én tehetek arról, hogy ilyen világot élünk?

Azt mondja,hogy nekem is feladatom eltartani a gyerekeinket ,miért nem elég az,ha amúgy sem találok munkát ha itthon ragyog minden és a gyerekekkel sokat foglalkozom . Nem értem ,hogy miért haragszik rá,ha szeretne akkor megértené,hogy lehetetlen manapság elhelyezkedni és az is nagy szó,ha évente 1-2 hónapra találok alkalmi munkát.

Legjobb válasz: mert mit ér a ragyogó ház,ha nincs pénzetek? lehet erre értette a férjed! manapság tényleg nehéz állást találni,én már elõre tudom hogy ez a sors vár rám mint rád ez a téblábolás,meg állandó álláskeresés,lehet hogy a férjemet és szintén két gyermekemet le kell majd tagadnom hogy munkához jussak,de engem már az sem érdekel ha takarítani kell csak legyen valami..a pénz nagy úr.

mert mit ér a ragyogó ház, ha nincs pénzetek? lehet erre értette a férjed! manapság tényleg nehéz állást találni, én már elõre tudom hogy ez a sors vár rám mint rád ez a téblábolás, meg állandó álláskeresés, lehet hogy a férjemet és szintén két gyermekemet le kell majd tagadnom hogy munkához jussak, de engem már az sem érdekel ha takarítani kell csak legyen valami..a pénz nagy úr.
Mert gondolom a család költségvetésébõl hiányzik az a pénz, amit esetleg te megkereshetnél. Te meddig tolerálnád, ha nem dolgozna a férjed? Mi a végzettséged, hogy már két éve nem tudsz elhelyezkedni?
8-as vagyok, még valaki megerõltetné a kis agyát és erre a következtetésre jutna: nem sajnáltatni akarom magam, azért próbálkozunk alkalmi munkáktól kezdve az állattartásig mindennel, szóval nem esünk össze és fenn is tudjuk magunkat tartani. Csak amikor ilyen hülyeségeket olvasok, azért felmegy a pumpa.
Szerintem nem azért haragszik mert mondjuk a te hibádból vagy otthon, hanem a kialakult gazdasági helyzetre. Hidd el jól tudom milyen nehéz munkát találni, én is csak keresgélek és várom, hogy valahonnan visszahívjanak. Aztán vagy összejön vagy nem. 2 végzettségem van, de kitörölhetem vele a s*ggem.
Nálunk is kicsit hasonló a helyzet, csak az én férjem nem haragszik, örül, hogy neki még van munkája, õ is hiába próbál valahol máshol elhelyezkedni, õ sem tud. Nekünk talán a költözés lenne a legjobb megoldás valami olyan helyre, ahol valamivel jobbak a lehetõségek. Csak így azért nagyon nehéz, pedig nálunk gyerek sincs. Ha a férjed sem keres jól, megértem hogy idegesebb. Az anyagi nehézségek néha kétségbeejtõek tudnak lenni. Felétek sincsenek nagyobb áruházak? Mert ott meg lehet próbálni árufeltöltõi, takarítói, pénztárosi állást.
nem tudom a férjed épp miért neheztel rád emiatt, de mint nõ én azt mondom, csak az nem talál munkát, aki nem akar, gyárba is el lehet menni, nem egy leányálom, de te is írtad, hogy ilyen a gazdasági helyzet, és csak ilyen meló van, ha van. Engem 3x dobtak ki munkahelyrõl, gazdasági okokra hivatkozva, mindig találtam másikat, lehet sz.ar a fizum és fáradt is vagyok, de sok helyre kell a pénz. AZért ne mond, hogy 75 ft nem jönne jól a kasszába, a lakás meg néha rumlis lenne, na bumm van ilyen, ahol élnek ott kupi is van. Sztem neked nincs kedved dolgozni, mert így könnyebb. Férjedet is talán ez piszkálja.
Azért mert lehet õ is szeretne annyi idõt a gyerekekkel tölteni mint te de õ nem teheti meg. Végez el egy tanfolyamot, vagy bármit mert azért aki akar az 2. év alatt talál munkát. Nem azt mondom, hogy állom munkát de valamit igenis talál ha akar.
Valamilyen tanfolyamot nem tudnál befelyezni, és azzal dolgozni utána?
nem tudom, mi a végzettséged, de a férjed nem tud közbenjárni az érdekedben? az állások nagy részét ismerõsök útján találja az ember. esetleg tanfolyamot nem tudnál addig végezni? 2 év alatt már az is meglett volna, de még most sem késõ. abba az irányba kellene tanulnod, hogy saját vállalkozást indíthass. ebben az országban munkahely már nem nagyon van.
azért haragszik, mert úgy érzi, csak õ húzza az igát, csak az õ nyakában van az egész család gondja: Fél, ha vele esetleg valami történik, éhenhaltok és szeretné, ha te is dolgoznál, lenne kereseted, több lábon állnátok. Mert gondolom, amikor jött a 2. vagy sokadik gyerek, nem mondtad azt, h "figyelj, szerintem ne vállaljuk be, nem tudjuk eltartani, én megelégszem az egy gyerekkel." Szóval, ha a gyerek kellett, akkor annak enni is kell és jogosan gondolja a férj, h neked is feladatod az eltartásuk.
Érdekes, hogy a kérdezõ hogy eltûnt, miután megkérdezték tõle, hogy mi a végzettsége, szakképesítése? Valszeg a 8 általános (ha megvan), és mellette semmi. Nekem az a meglátásom, hogy a munkakeresés ott nem jár sikerrel, ahol a munkavállaló csak kibukott valamennyi iskolájából, és semmihez sem ért.

Ha munkanélküli vagyok és nem vagyok már regisztrálva a munkaügyi hivatalba akkor hogyan kell fizetni Magam után a járulékot? És mit?

Legjobb válasz: én buta vagyok ezekhez, ne is figyelj rám, de én úgy tudom (Nem akarok õrültségeket mondani) hogy minden munkavállaló polgárnak kell adót fizetnie, vagyis akinek nincs bejelentett munkahelye neki nem kell... ? ha nincs végzettséged talán elmehetnél egy esti tagozatos gimibe érettségit szerezni, azt értékelik a munkaügyisek is, vagy tanfolyamokra vagy egyebej, megoldásként, hogy ne csak a babérjaidon ülj, hanem mûvelõdj is valamilyen téren, s az még szociális (TB) támogatással is jár (esti gimi pl. igen egyéb tanfolyamokról nem tudok) :) remélem valamivel segíthettem... bocsánat ha nem

én buta vagyok ezekhez, ne is figyelj rám, de én úgy tudom (Nem akarok õrültségeket mondani) hogy minden munkavállaló polgárnak kell adót fizetnie, vagyis akinek nincs bejelentett munkahelye neki nem kell... ? ha nincs végzettséged talán elmehetnél egy esti tagozatos gimibe érettségit szerezni, azt értékelik a munkaügyisek is, vagy tanfolyamokra vagy egyebej, megoldásként, hogy ne csak a babérjaidon ülj, hanem mûvelõdj is valamilyen téren, s az még szociális (TB) támogatással is jár (esti gimi pl. igen egyéb tanfolyamokról nem tudok) :) remélem valamivel segíthettem... bocsánat ha nem
Szerintem akár regisztrálva vagy, akár nem, a TB-t kell fizetned magad után. Ha nem fizeted akkor ha orvosi ellátásra szorulsz, ki kell fizetned és nem jár a támogatás a receptre felírt gyógyszerekre sem. Be kell menni az APEH-hez és be kell jelenteni, hogy mostantól te fizeted magad után az TB-t, kitöltesz egy papírt, aztán kapsz csekkeket és azon fizeted havonta. Adót természetesen nem kell fizetned, ha nincs jövedelmed.
A kérdező hozzászólása: megtaláltam a választ: http://www.edeleny.hu/doc/NAV_Tajekoztato.pdf


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!