Találatok a következő kifejezésre: Ha munkanélküli akkor is jár (13 db)

Ha szülés elött munkanélküli leszek akkor is jár a tgys és az egyszeres anyasági támogatás? És mennyi lesz a gyesem és a gyedem?

Legjobb válasz: Ha a szülés elõtt munkanélküli leszel, akkor azonnal passzív táppénzre kell menned a munkaviszony megszûnésekor. Ha az lejár, akkor munkanélkülire kell menned. Így kapsz majd tgyást. Gyed-et akkor fogsz kapni ha a tgyás igénybevétele alatt szûnik meg a munkahelyed. A tgyást már a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal megigényelheted! De egyéb más esetben a gyed nem jár. A gyes és az anyasági támogatás mindenkinek jár alanyi jogon, ezeket te is fogod kapni. Összeget nem tudok mondani, mivel sem bruttó bért nem írtál, sem pedig azt, hogy mennyi munkaviszonyod van, sem pedig azt, hogy mikorra vagy kiírva és mikor szûnik meg a munkaviszony.

Ha a szülés elõtt munkanélküli leszel, akkor azonnal passzív táppénzre kell menned a munkaviszony megszûnésekor. Ha az lejár, akkor munkanélkülire kell menned. Így kapsz majd tgyást. Gyed-et akkor fogsz kapni ha a tgyás igénybevétele alatt szûnik meg a munkahelyed. A tgyást már a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal megigényelheted! De egyéb más esetben a gyed nem jár. A gyes és az anyasági támogatás mindenkinek jár alanyi jogon, ezeket te is fogod kapni. Összeget nem tudok mondani, mivel sem bruttó bért nem írtál, sem pedig azt, hogy mennyi munkaviszonyod van, sem pedig azt, hogy mikorra vagy kiírva és mikor szûnik meg a munkaviszony.
Még annyit, hogy a gyes összege jelenleg bruttó 28500 Ft, az anyasági támogatás pedig 64125 Ft.
A kérdező hozzászólása: nem ugy van, hogy 180 nap biztositottság után már jár a gyed? 3 éve dolgozom ott és 72.000.-ft a nettom.5 hetes terhes vagyok, táppénzen kell lennem azon is vagyok.

Ha a munkáltatóm felmond nekem rendkívüli felmondással akkor is jár a munkanélküli segély?

Úgy értem mennyi id? után lehet jelentkezni segélyre?

Legjobb válasz: Az elõzõ nem jól mondja. Rendkívüli felmondás esetén nem köteles még végkielégítést sem fizetnie, nem tudom, milyen 1 havi bérrõl beszél. Rendkívüli felmondás esetén is jár munkanélküli, ha volt elég munkaviszonyod.

Az elõzõ nem jól mondja. Rendkívüli felmondás esetén nem köteles még végkielégítést sem fizetnie, nem tudom, milyen 1 havi bérrõl beszél. Rendkívüli felmondás esetén is jár munkanélküli, ha volt elég munkaviszonyod.
Dehogyis 30 nap után! Rögtön! Viszont: 3 napon belül menj el dokihoz és vedd igénybe a 45 nap passzív táppénzt. Csak a 46. napon menj a munkaügyi központba! Sok sikert!
Mennyi ideje dolgoztál a cégnél? Ha rendkívüli felmondás keretein belül vált meg tõled a munkaadó, akkor köteles egy havi munkabért fizetnie és természetesen igényelhetsz munkanélküli segélyt -bár az is attól függ mennyi ledolgozott idõd van. Szerintem várd meg míg kiállítják az elbocsátásról szóló szerzõdést és utána igényeld a pénzt, mert különben még hirtelen közös megeggyezéssel történõ felmondás lehet belõle, úgy pedig nem kapsz semmit. Természetesen az összes fent leírt dolog érvénytelenné válik, ha a felmondás a próbaidõ alatt történt meg, mivel az idõ alatt bármelyik fél azonnali hatállyal és indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt.
A kérdező hozzászólása: A cégnél 4 éve dolgoztam!Köszönöm a segítségeket.Csak azt nem értem, hogy valaki azt mondta nekem, hogy csak 30 nap után jelentkezhetek munkanélkülire.Ez tényleg így van?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!

Ha megszűnt a munkaviszonyom és regisztráltatom magam a munkanélkülin álláskeresési támogatásra, elmondjam az ügyintézőnek, hogy kismama vagyok? Akkor is jár a támogatás 90 napra?

Munkát már nem vállalnék, de gondolom nem is nagyon vennének fel így sehova! Viszont mivel nincs jövedelmem, csak ezt tudom kihasználni!

Legjobb válasz: Amíg kapod a munkanélküli járadékot, az idõre vissza kell mondanod a gyest. Én is így voltam nemrég. Miután lejár, újra megigényeled.

Amíg kapod a munkanélküli járadékot, az idõre vissza kell mondanod a gyest. Én is így voltam nemrég. Miután lejár, újra megigényeled.
Ja, bocsi még csak kismama vagy. Az nem befolyásolja a munkanélküli járadékot, azt a ledolgozott idõ után kapod, nem veszik el azért mert kismama vagy, az jár neked. 1.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval ugyanúgy vesznek fel, mint "aktív" álláskeresõ!? Akkor nem vagyok köteles bejelenteni, hogy én éppen kismama vagyok? Nem lesz belõle gond!?
érdemesebb lenne szülés elõtt elmenni álláskeresésire, hogy kapj gyesen kívül mást is.
ENGEDJÉTEK MEG, HOGY BUZDÍTSAM A KISMAMÁKAT A GYEREK VÁLLALÁSRA ÉS KÖSZÖNETET MONDJAK AZ OEPNEK, HOGY KÉSZSÉGESEK VOLTAK, FÕLEG A MUNKÁLTATÓNAK. Rövid történet az OEP ÉS MUNKÁLTATÓ KAPCSOLATÁRÓL A TGYÁS IRÁNT. Rövid történetemet leírom az Oep és a V. centrum kft kapcsolatáról. Nem tudom, hogy ki a hibás, de egymásra mutogatnak csak. Aki rosszul jár és nem kap pénzt persze én vagyok!!!!! Majus óta vagyok felvéve veszélyeztett terhesként táppénzre, teltek a napok, hónapok még mindig egymásra mutogatott a fent említettek, A POSTÁS még mindig nem jött a kis pénzecskémmel. Május 11 óta Szeptember elején kaptam meg az elsõ havi táppénzemet!! Úgy hogy közben Augusztus ELEJÉN megszültem(koraszülés) a kórházban egy ft nélkül voltam. Mire kaptam egy kis alamizsnát szeptember legelején_megjegyzem a majusi pénzemet és nem egyben a többi hónappal!!!! CSAK A MÁJUSIT! Közben hibás volt az oep, a munkáltató és persze a postás is. Csak az illetékesek nem. A fránya postás volt a legnagyobb hibás, mert õ nem hozta a pénzt. Már a postást is emlegették, hogy jelentsem mert nem talál meg minket, pedig õk kiutalták a pénzt(persze bizonylatszámot nem tudtak adni h utána kérdezzek a postán). de Õket nem kellett volna jelenteni, hogy szeptemberig nem küldték a lovémat? Majd megigényeltem újra Augusztus közepétõl a Tgyást! És a mai napig nem kaptam semmit. Még mindig csak baszakodnak és mutogatnak a másikra. Okt közepe van. 2 hónap eltelt a gyerekem születése óta. Már emberségbõl kellett volna lépniük felém. És ha a cég a hibás akkor miért nem büntetik meg õket, hogy nem közre mûködõek? Mindenhol azt lehet olvasni, hogy védik a kismamákat az anyukákat! De mivel???? MÁS HELYRÕL a családipótlékot és az egyszeri anyaságit is a szülés után megkaptam két megjegyzem 2 hétre!!! És Budapesten semmit nem tudnak tenni???? A nagy központ!!!!! MILYEN VILÁG VAN?????? ÍGY VÁLLALJUNK GYEREKET! HURRÁ MAGYARORSZÁg, OEP ÉS A MUNKÁLTATÓK!!!!!! Szóval ha valaki gyereket vállal, kezdje el intézni a papírjait idõben vagy úgy vállaljon gyereket ha van tartalék pénze, mert másképp felakad a szemük az éhségtõl!!!!!!


Akkor is jár a munkanélküli segély, ha én mondtam fel a munkahelyemen?

Legjobb válasz: Egybõl akkor jár,ha felmondanak neked,vagy közös megegyezéssel jöttél el a munkahelyedrõl.Ha te mondtál fel akkor várnod kell 3 hónapig..Regisztrálhatod magad,de 3 hónapig nem adnak pénzt...

Egybõl akkor jár, ha felmondanak neked, vagy közös megegyezéssel jöttél el a munkahelyedrõl.Ha te mondtál fel akkor várnod kell 3 hónapig..Regisztrálhatod magad, de 3 hónapig nem adnak pénzt...
Egybõl nem.HA jól tudom 3 hónapig nem tudod igényelni a segélyt!
jár, mert megszûnt a munkaviszonyod. hogy te mondtál fel, az csak azt jelenti, hogy nem kaphatsz végkielégítést.
A kérdező hozzászólása: Akkor most egybõl jár, vagy csak 3 hónap után?
3 hónapot tudok én is.

Ha felmondok a munkahelyemen, akkor is jár a teljes munkanélküli segély? Vagy semmi?

Nemrég elveszítettem a munkahelyem, a központ talált számomra munkát..de az els? fél havi bérem (22500Ft) alapján, inkább saját magam keresnék a továbbiakban. Az viszont nem összeegyeztethet? a jelenlegi munkarendemmel.

Legjobb válasz: nem jár akkor.

nem jár akkor.
Régebben nem járt 90 napig, de már kivették a törvénybõl ezt a részt. Mindegy, hogy milyen módon szûnik meg a munkaviszonyod, ha egyénként jár neked az álláskeresési járadék, rögtön folyósítják.
Második talán elsiklottál afelett, hogy a munkaügyi biztosította neki a munkát amit felmond. ebben az esetben nem jár úgy tudom.De majd megmondják úgyis.
Nem siklottam el felette. A munkaügyi közvetítette ki, de nem a munkaügyi biztosította a munkát. Mivel nem azt írta, hogy közmunkán van (aminek a felmondása az álláskeresõi együttmûködés szempontjából máshogy minõsül, mint a normál munkaszerzõdés felmondása), így számára nem jár hátránnyal, ha felmond. Rendes munkaviszonynál nem számít, hogy hogyan szerezte a munkát, munkaügyin keresztül, vagy sem; és az sem számít, hogy milyen módon szûnik meg a munkaviszony. Ha viszont közmunkásként foglalkoztatják, akkor más szabályok vonatkoznak rá.
Bocsánat, akkor rosszul tudtam.

Ha én mondtam fel akkor is jár munkanélküli segély?

Felmondtam mert volt kaptam egy jobb álláslehet?séget, csak sajnos id?közben kórházba kerültem és az új helyen nem vártak meg. Jelenleg táppénzen vagyok, de még nem találok újra munkát elmehetek munkanélkülire és ugyan úgy kapom majd a segélyt mint mások?

Legjobb válasz: hogy mondtál fel? "rendes" felmondással vagy "közös megegyezéssel?" nem mindegy.

hogy mondtál fel? "rendes" felmondással vagy "közös megegyezéssel?" nem mindegy.
Szerintem ha rendes felmondás akkor nem jár, talán. De közös megegyezéssel akkor igen, én is kapom. Nyamvadtpénzt. Hát nem vagy túl szerencsés akkor rem találsz mielõbb melót.
A kérdező hozzászólása: Rendes felmondással. És utánajártam a dolognak. Sajnos 3 hónapig tényleg nem jár munkanélküli segély. Ez van. Valamiért így kellett, hogy történjen :( Azért köszönöm a válaszokat.

Ha munkanélküli vagyok, akkor is jár valami támogatás? (GYES, GYED)

Legjobb válasz: hát erre nem mernék biztosat írni, érdeklõdja tbnél, õk tudnak erre korrekt, helytálló választ adni.

hát erre nem mernék biztosat írni, érdeklõdja tbnél, õk tudnak erre korrekt, helytálló választ adni.
Szia gyes alanyi jogon jár mindenkinek
Szia! Igen én per pillanat úgy tudom hogy a gyes az mindenkinek jár alanyi jogon.
Gyes és családi pótlék jár, de táppénz, tgyás, gyed nem tudom, azt a tb tudja megmondani..
Szia, én a terhesség végén leszek azon mert csak hat.idõre kötöttek szerzõdést velem ahol vagyok...elõtte elbocsájtottak.Voltam táppénzem is és a tb-nél felvilágosítottak, de ha felhívod a munkaügyöt ott is segítenek meglátod.Ha nem szakadt meg a munkaviszonyod, ill.meg van az elõtte levõ bedolgozott 180nap akkor jár a tgyás is és a gyed is..én is azért fogok menni arra mindenképpen.mert a munkanélküli is biztosítottnak számít.CSak a gyed lesz valószínû kevesebb, de sajnos ezt már én sem tudom számolgatni mennyi, mert a táppénz is ront rajta...a családi pótlék és a gyes mindnekinek jár.Remélem tudtam segíteni, de tényleg hívd fel a munkügyöt mert segítenek szivesen.
Minden attól függ, mióta vagy munkanélküli, a gyes az valóban alanyi jogon jár.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi!!
A kérdező hozzászólása: 2007 Július 14.-e óta vagyok m.nélküli

Ha valaki akkor szül amikor regisztrált munkanélküli és jár neki munkanélküli segély akkor jogosult a gyed-re vagy akkor is csak a gyes jár?

Legjobb válasz: Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Juniusban véget ért a tanulói jogviszonyom és juliusban elmentem a munkaügyibe álláskeresoként regisztráltam magam. Ugy halottam h 1 év regisztrált munkanélküli után jár egy kis pénz, ha nem volt bejelentett munkád 1 évvel elotte akkkor is! Igaz ez?

Legjobb válasz: azt hiszem te a rendelkezésre állási támogatásra gondolsz, ezt már nem a munkaügyitõl fogod kapni, hanem a helyi önkormányzattól. Általában 28 500 forint, de van ahol ilyenkor nem adnak pénzt, dolgozni kell, és akkor minimálbért kapsz. Ez most 60 225 forint. jobban jársz, ha tovább tanulsz (ha megteheted), vagy elmégy dolgozni, ha felvesznek. Ha tudsz mellette feketén dolgozni, nem a legjobb, de több, mint a semmi. egyébként a munkaügy 200 ledolgozott nap után már ad pénzt, akkor is ha alkalmi munkád volt, vagyis olyan, mint régen a kék AM könyv.

azt hiszem te a rendelkezésre állási támogatásra gondolsz, ezt már nem a munkaügyitõl fogod kapni, hanem a helyi önkormányzattól. Általában 28 500 forint, de van ahol ilyenkor nem adnak pénzt, dolgozni kell, és akkor minimálbért kapsz. Ez most 60 225 forint. jobban jársz, ha tovább tanulsz (ha megteheted), vagy elmégy dolgozni, ha felvesznek. Ha tudsz mellette feketén dolgozni, nem a legjobb, de több, mint a semmi. egyébként a munkaügy 200 ledolgozott nap után már ad pénzt, akkor is ha alkalmi munkád volt, vagyis olyan, mint régen a kék AM könyv.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!