Találatok a következő kifejezésre: Ha munkanélküli akkor is (54 db)

Milyen esetekben ítélheti az apának a gyereket a bíróság? Pl ha az anya munkanélküli akkor is?

Legjobb válasz: Az anyagi problémák sosem adhatnak okot egy gyerek családból való kiszakítására.- ez van kb a gyermekvédelmi törvényben, ami ilyen esetekre is vonatkozik. Azaz ha anyuka most munkanélküli de elõtte volt munkája és most is minden erejével ezen van, akkor csak ezért nem fogják az apának ítélni a gyereket. Kellene tudni a háttérinfót, mert ilyen esetben még az is megeshet, hogyha apuka annyival jobban keres ,de már az anyánál van a gyerek hivatalosan elhelyezve, hogy házastársi tartásdíjat kell az apának fizetnie, hogy meg tudjhanak élni. Magyarországon egy-egy kivételtõl eltekintve csak akkor ítélik az apának a gyereket, ha az anya bizonyíthatóan alkalmatlan a gyereknevelésre pl: kocsmázik, bántalmazza a gyereket, nem járatja oktatási intézményekbe stb..

A törvény világos? anyagi okokat nem néznek az elhelyezésnél. Ha enni, inni kap és tiszta, akkor CSAK ezért nem adják apának.
Ha apuka ilyen "kedves" ember, akkor biztosan lesz olyan megnyilvánulása a bírósági meghallgatásokon, ami pláne amellett fog szólni, hogy nálad legyen elhelyezve a gyerek. Egyébként meg gyerektartásként a fizetésének X %-át szokták meghatározni. Ez akkor lehet neked rossz, ha zsebbe kapja a fizut, tehát ha kevesebbel van bejelentve, mint amennyit valójában keres. Sõt, ha nem akar fizetni, akkor a bíróság le fogja vonatni a fizetésébõl, tehát automatikusan neked fogják utalni a lóvét.
Az anyagi problémák sosem adhatnak okot egy gyerek családból való kiszakítására.- ez van kb a gyermekvédelmi törvényben, ami ilyen esetekre is vonatkozik. Azaz ha anyuka most munkanélküli de elõtte volt munkája és most is minden erejével ezen van, akkor csak ezért nem fogják az apának ítélni a gyereket. Kellene tudni a háttérinfót, mert ilyen esetben még az is megeshet, hogyha apuka annyival jobban keres , de már az anyánál van a gyerek hivatalosan elhelyezve, hogy házastársi tartásdíjat kell az apának fizetnie, hogy meg tudjhanak élni. Magyarországon egy-egy kivételtõl eltekintve csak akkor ítélik az apának a gyereket, ha az anya bizonyíthatóan alkalmatlan a gyereknevelésre pl: kocsmázik, bántalmazza a gyereket, nem járatja oktatási intézményekbe stb..
Mennyi idos a gyerek? Amugy nem veszik el munkanelkuliseg miatt, ha az alapveto dolgokat meg tudod neki adni, nem iszol, drogozol, erkolcsileg jo peldat mutatsz, stb. Az egyik valaszolonak pedig csak annyit uzennek, hogy nagyon sokan elnek munkanelkulibol vagy mas segelybol, es nehezen bar, de ki lehet jonni keves penzbol is.
Pont ezért nem ok kedves uccso elõtti a munkanélküliség a gyerek másik szülõnél történõ elhelyezésére(mert akkor pakolnák ide oda a gyereket, feleslegesen).... mi az, hogy ha lesz munkája visszakapja???? és ha átkerül az apjához és õ is munkanélküli lesz akkor meg megy állami gondozásba????
Már miért ne tudna eltartani, a munkanélküli segély mellé járhat egy csomó támogatás (például gyermekvédelmi-így ingyenes étkezés, tankönyvek, lakástámogatás- így a rezsi egy része letudva)A kocsi nem luxus, az igazi luxus a tömegközlekedés. Közlekedni meg kell. És kap apukától is tartásdíjat (ruhára, egyebekre, aki ilyen helyzetben akár még erején felül is támogathatná anyukát. Persze itt nyilván nem ez a helyzet van, ha anyuka feltette ezt a kérdést, de valójában ha apuka el tudná tartani a gyereket, adja oda pénzt a gyerek eltartására és kész. Ha meg apuka nem tud tartásdíjat fizetni, hogyan akarja eltartani õ a gyereket? Úgyhogy nem életmûvész, nagyon nehéz helyzet, de megoldható.
Rebeka vagyok és szerintem szép név... :)
Ha te munkanélküli segélybõl eltartod magad, a gyereked, az autót, házat, rezsivel, akkor egy életmûvész vagy és adhatnál tanácsot!! Csak akkor ítélik apának a gyereket, ha nyilvánvaló, hogy anyánál nincs jó helye, mert pl iszik, veri, vagy beteg, vagy nyilvánvalóan nem tudja eltartani. a munkanélküliség meg elvileg-nem egy tartós állapot, ha lesz munkád, visszakaphatod a gyereket.
Ha munkanélküli, mibõl tartaná fenn magát ill. A gyerekeket?!
A kérdező hozzászólása: gyeden vagyok, nem vagyok munkanélküli, de valószínûleg az leszek mire a per befejezõdik. Az apa nagyon jól keres de teljes mértékben letoj mindenkit, nem voltunk házasok és önszántából nem fog adni a gyerekének még egy kiflire valót se.egy aljas féreg.
A kérdező hozzászólása: pl munkanélkülisegélybõl. Lakás , autó van. Nem albérletben nyomorgunk
Nyugi, nem veheti el tõled.Max.akkor veszik el a gyereket, ha hajléktalan az anya, alkoholista, drogozik, amúgy nem.

Ha valaki akkor szül amikor regisztrált munkanélküli és jár neki munkanélküli segély akkor jogosult a gyed-re vagy akkor is csak a gyes jár?

Legjobb válasz: Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha szülés elött munkanélküli leszek akkor is jár a tgys és az egyszeres anyasági támogatás? És mennyi lesz a gyesem és a gyedem?

Legjobb válasz: Ha a szülés elõtt munkanélküli leszel, akkor azonnal passzív táppénzre kell menned a munkaviszony megszûnésekor. Ha az lejár, akkor munkanélkülire kell menned. Így kapsz majd tgyást. Gyed-et akkor fogsz kapni ha a tgyás igénybevétele alatt szûnik meg a munkahelyed. A tgyást már a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal megigényelheted! De egyéb más esetben a gyed nem jár. A gyes és az anyasági támogatás mindenkinek jár alanyi jogon, ezeket te is fogod kapni. Összeget nem tudok mondani, mivel sem bruttó bért nem írtál, sem pedig azt, hogy mennyi munkaviszonyod van, sem pedig azt, hogy mikorra vagy kiírva és mikor szûnik meg a munkaviszony.

Ha a szülés elõtt munkanélküli leszel, akkor azonnal passzív táppénzre kell menned a munkaviszony megszûnésekor. Ha az lejár, akkor munkanélkülire kell menned. Így kapsz majd tgyást. Gyed-et akkor fogsz kapni ha a tgyás igénybevétele alatt szûnik meg a munkahelyed. A tgyást már a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal megigényelheted! De egyéb más esetben a gyed nem jár. A gyes és az anyasági támogatás mindenkinek jár alanyi jogon, ezeket te is fogod kapni. Összeget nem tudok mondani, mivel sem bruttó bért nem írtál, sem pedig azt, hogy mennyi munkaviszonyod van, sem pedig azt, hogy mikorra vagy kiírva és mikor szûnik meg a munkaviszony.
Még annyit, hogy a gyes összege jelenleg bruttó 28500 Ft, az anyasági támogatás pedig 64125 Ft.
A kérdező hozzászólása: nem ugy van, hogy 180 nap biztositottság után már jár a gyed? 3 éve dolgozom ott és 72.000.-ft a nettom.5 hetes terhes vagyok, táppénzen kell lennem azon is vagyok.


Ha a munkanélküli hivatalban törölnek mint regisztrált munkanélküli akkor, akkor az önkormányzatnál is törölnek a TB ellátásból, vagy nekem kell bemenni és elintézni a dolgot?

Legjobb válasz:
Ha így van, nem olyan nagy a baj, mint gondolod: SOKKAL NAGYOBB! Ezáltal elvész a TB jogosultságod, ettõl függetlenül örülhetsz, ha visszamenõleg nem hajtják be rajtad... A TB jogviszony fenntartása elég macerás, de nem lehetetlen. 3 módját ismerem: 1.Ha szociálisan rászorult vagy, (ezt nem te döntöd el...!) akkor jegyzõi igazolással a járulékot az Önkormányzat fizeti. Jegyzõnél kell intézni. 2. Magad is fizetheted a minimálbér 15 százalékával. Ehhez az APEH-irodákban kell regisztráltatnod magad személyazonossági iratokkal, adóazonosító kártyával. 3. Közös háztartásban élõ hozzátartozó jogán is lehetsz biztosított. Ehhez a legközelebbi tarasadalombiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatánál ki kell tölteni és leadni a ki kell tölteni és leadni az „"eltartott hozzátartozói nyilatkozatot". BÁRMELYIK MEGOLDÁST VÁLASZTOD, TEDD MEG MINÉL HAMARABB, MERT ZSEBRE MEGY A JÁTÉK!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha így van, nem olyan nagy a baj, mint gondolod: SOKKAL NAGYOBB! Ezáltal elvész a TB jogosultságod, ettõl függetlenül örülhetsz, ha visszamenõleg nem hajtják be rajtad... A TB jogviszony fenntartása elég macerás, de nem lehetetlen. 3 módját ismerem: 1.Ha szociálisan rászorult vagy, (ezt nem te döntöd el...!) akkor jegyzõi igazolással a járulékot az Önkormányzat fizeti. Jegyzõnél kell intézni. 2. Magad is fizetheted a minimálbér 15 százalékával. Ehhez az APEH-irodákban kell regisztráltatnod magad személyazonossági iratokkal, adóazonosító kártyával. 3. Közös háztartásban élõ hozzátartozó jogán is lehetsz biztosított. Ehhez a legközelebbi tarasadalombiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatánál ki kell tölteni és leadni a ki kell tölteni és leadni az „"eltartott hozzátartozói nyilatkozatot". BÁRMELYIK MEGOLDÁST VÁLASZTOD, TEDD MEG MINÉL HAMARABB, MERT ZSEBRE MEGY A JÁTÉK!
nem t'om

Márc.31 szól a hat. Idejű szerződésem. Simán meg van a 180 nap biztosított jogviszonyom, de ha elmegyek munkanélküli segélyre, akkor is csak 3 hónapig leszek ellátott. Mit tegyek, hogy TGYÁS-t és GYED-et kapjak?

Legjobb válasz: Tgyáshoz, gyedhez a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap kell. A 180 nap a régi szabály volt, most csak akkor elég a 180 nap ha valaki tanult elõtte. Igazából azon múlik a dolog, hogy meg van-e 365 napod, ha meg van akkor úgy kellene a munkaügyre bejelentkezni, hogy a szülés napján még biztosan jogosult legyél munkanélküli ellátásra, mert akkor jogosult lehetsz tgyásra illetve gyedre is.

Tgyáshoz, gyedhez a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap kell. A 180 nap a régi szabály volt, most csak akkor elég a 180 nap ha valaki tanult elõtte. Igazából azon múlik a dolog, hogy meg van-e 365 napod, ha meg van akkor úgy kellene a munkaügyre bejelentkezni, hogy a szülés napján még biztosan jogosult legyél munkanélküli ellátásra, mert akkor jogosult lehetsz tgyásra illetve gyedre is.
Csatlakozom az elsõhöz. Ha nincs meg a 365 napod, akkor sehogyan sem fog járni a tgyás és a gyed. Mikorra vagy kiírva? És mikortól dolgozol?
A kérdező hozzászólása: 2009. októberétõl dolgozom, így a 365 nappal nincs gond.Viszont kiírva augusztus 2-re vagyok.
Szia! Mintha én tettem volna fel a kérdést...Csak én aug végén fogok szülni.Én azt találtam ki, hogy nem jelentkezek be egybõl a munkanélkülire, majd csak június közepe felé, és 28 nappal a szülés elõtt megigényelem a Tgyást...és még idõ is marad a munkanélkülibõl...Csak a könyvelõ valami olyasmit hadovált, hogy gondoljam meg mert akkor a GYED igénylés 2013-ba lesz és így a 2012-t veszik alapul...nem fejtette ki még bõven, h mire gondolt itt pontosan...A bérem nem változott, 2007 óta folyamatos a munkaviszonyom, és úgy tudom GYED-hez a szülést megelõzõ 2 évben kell meglennie a 365 napnak...Valaki érti mire gondolt, vagy én nem értem csak?
Ha augusztus 2-re vagy kiírva, akkor május közepe elõtt nem érdemes kérned az álláskeresésit, hogy járjon a gyed is, ne csak a tgyás. Esetleg azt megteheted, hogy 30 napon belül kéred, és megigényled a tgyást 28 nappal a szülés várható idõpontja elõtt - így két legyet is ütsz egy csapásra: egyrészt folyamatos lesz a biztosítotti idõd, nem lesz benne 30 napnál hosszabb megszakítás, másrészt (emiatt) mind a tgyás mind a gyed alapja a tavalyi jövedelmed lesz. A lényeg, hogy mikor szülsz, (vagy mikor igényled a tgyást) akkor kapd az álláskeresésit, és maradjon pár napod a tgyás lejárta után, mert gyedre csak akkor leszel jogosult, ha álláskeresési támogatásban részesülsz, amikor igényled. Utolsó: nem tudom, mit magyarázott, mert neked a gyed igénylésed mindenképpen átcsúszik 2013-ra. És mivel nem lesz folyamatos a jogviszony (30 napnál hosszabb lesz benne a megszakítás), a korábbi jövedelmedet nem is fogják figyelembe venni, hanem a gyed alapja a minimálbér lesz, a tgyás alapja meg az álláskeresési alapjának 30-ad része. Viszont ez még mindig több, mint a gyes.

Ha munkanélküli ellátás alatt estem teherbe, akkor is jogosult leszek a gyedre?

Folyamatosan egy év bedolgozott id?m van,el?tte is volt munkaviszonyom,viszont másfél éve munkanélkülin is voltam pár hónapig!Most jelenleg 8 órába dolgozom itt 10 hónapja,el?z? munkahelyemen 6 órásban dolgoztam és megszakítás nélkül kezdtem a jelenlegi munkahelyemen!Elég rossz a helyzet a jelenlegi munkahelyemen,ha le kell számolnom és munkanélküli ellátásban fogok részes?lni és addigra ha sikerül a babát összehozni akkor a munkanélküli után jogosult vagyok gyedre, és mennyi lesz a gyed összege ha jelenleg minimálbérre vagyok bejelentve hivatalosan??Illetve a gyeden és családi pótlékon kívül milyen juttatásokat vehetek igénybe???

Legjobb válasz: Ha részesülsz munkanélküli ellátásban akkor biztosítottnak minõsülsz, tehát igényelhetsz gyed-et, amit akkor kapsz meg ha az igénylést megelõzõ 2 évben 180 nap biztosítási jogviszonyod van (munkaviszony stb.), ez neked megvan, szóval kaphatsz gyed-et a gyes meg egyébként is járna utánna. Van még terhességi gyermekágyi segély és egyszeri anyasági támogatás, ezek felõl az önkormányzetnál érdeklõdj.

Ha részesülsz munkanélküli ellátásban akkor biztosítottnak minõsülsz, tehát igényelhetsz gyed-et, amit akkor kapsz meg ha az igénylést megelõzõ 2 évben 180 nap biztosítási jogviszonyod van (munkaviszony stb.), ez neked megvan, szóval kaphatsz gyed-et a gyes meg egyébként is járna utánna. Van még terhességi gyermekágyi segély és egyszeri anyasági támogatás, ezek felõl az önkormányzetnál érdeklõdj.
Bocs, hogy beleszólok, de a terhességi gyermekágyi segélyrõl a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál érdeklõdj!

Szerintetek, ha 2012-ben szülök, akkor is a tavalyi fizetésem alapján ítélik meg a Tgyás-t, meg a gyedet, ha közben munkanélküli lettem?

Mert a tavalyi fizum jó volt, de idén megszűnt a munkahelyem. Segítsetek!

Legjobb válasz: nem. aki munkanélkülirõl megy tgyásra, annak a munkanélküli alapja lesz az ellátás alapja.

nem. aki munkanélkülirõl megy tgyásra, annak a munkanélküli alapja lesz az ellátás alapja.

Ha a munkáltatóm felmond nekem rendkívüli felmondással akkor is jár a munkanélküli segély?

Úgy értem mennyi id? után lehet jelentkezni segélyre?

Legjobb válasz: Az elõzõ nem jól mondja. Rendkívüli felmondás esetén nem köteles még végkielégítést sem fizetnie, nem tudom, milyen 1 havi bérrõl beszél. Rendkívüli felmondás esetén is jár munkanélküli, ha volt elég munkaviszonyod.

Az elõzõ nem jól mondja. Rendkívüli felmondás esetén nem köteles még végkielégítést sem fizetnie, nem tudom, milyen 1 havi bérrõl beszél. Rendkívüli felmondás esetén is jár munkanélküli, ha volt elég munkaviszonyod.
Dehogyis 30 nap után! Rögtön! Viszont: 3 napon belül menj el dokihoz és vedd igénybe a 45 nap passzív táppénzt. Csak a 46. napon menj a munkaügyi központba! Sok sikert!
Mennyi ideje dolgoztál a cégnél? Ha rendkívüli felmondás keretein belül vált meg tõled a munkaadó, akkor köteles egy havi munkabért fizetnie és természetesen igényelhetsz munkanélküli segélyt -bár az is attól függ mennyi ledolgozott idõd van. Szerintem várd meg míg kiállítják az elbocsátásról szóló szerzõdést és utána igényeld a pénzt, mert különben még hirtelen közös megeggyezéssel történõ felmondás lehet belõle, úgy pedig nem kapsz semmit. Természetesen az összes fent leírt dolog érvénytelenné válik, ha a felmondás a próbaidõ alatt történt meg, mivel az idõ alatt bármelyik fél azonnali hatállyal és indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyt.
A kérdező hozzászólása: A cégnél 4 éve dolgoztam!Köszönöm a segítségeket.Csak azt nem értem, hogy valaki azt mondta nekem, hogy csak 30 nap után jelentkezhetek munkanélkülire.Ez tényleg így van?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!