Találatok a következő kifejezésre: Ha munkanélküli akkor (205 db)

Ha valaki akkor szül amikor regisztrált munkanélküli és jár neki munkanélküli segély akkor jogosult a gyed-re vagy akkor is csak a gyes jár?

Legjobb válasz: Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha csak regisztrált munkanélküli vagy, akkor nem vagy biztosított, de ha álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor igen. Így ha az álláskeresési támogatás alatt szülsz, és megvan a 365 biztosított napod 2 éven belül, akkor jár a tgyás, és ha a tgyás lejárata után újra kapod az álláskeresésit egy-két napig, és ezalatt igényled a gyedet, akkor az is járni fog. Viszont ha 2 éven belül nincs meg a 365 nap (az álláskeresési legfeljebb 270 napra jár), akkor csak gyes lesz.

Ha valaki munkanélküli segély alatt esik teherbe, akkor jár neki valamilyen járadék, és ha igen akkor menyi? Én kb.60000 ft munkanélkülit kapok.

Legjobb válasz: A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.

A gyed-hez 180 biztosított nap szükséges a szülést megelõzõ két éven belül. Ebbe a munkanélküli segély idõszaka is beletartozik. Úgy tudom, az átlagkereset 70%-át kapod. Ha nincs ennyi biztosított napod, akkor is kapsz pénzt, a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, fix összegû, 30 ezer Ft körül van. Az egyszeri anyasági támogatás is jár mindenkinek, ha jól tudom, ez 67 ezer, a szülés után egy hónapig igényelhetõ, ha minden igaz, de ebben nem vagyok teljesen biztos, nekem ezeket a dolgokat a könyvelõ intézi.
Kérj segítséget a TB-tõl! Személyesen menj be, és járj utána, mert biztosat egyik kismama sem mondhat! Ez attól is függ, hogy elõtte volt-e munkaviszonyod, az mennyi ideig tartott, mikor lett vége, és egybõl mentél-e munkanélküli segélyre, vagy eltelt közte több mint 30 nap? Ezek egyike sem mellékes! Én is, ha akkor nem megyek be érdeklõdni, akkor havi 30 ezerrel kevesebbet kapnék.
Gyed csak akkor jár, ha megvolt a 180 napi biztosítási idõ és mellette munkaviszonyod van a szüléskor. Ha ez nincs meg, akkor sajnos csak a gyes jár, illetve a családi pótlék.

A biztosítási jogviszony nem egyenlő a munkaviszonnyal, ugye? Ha munkanélkülin vagyok és kapom a segélyt, akkor a biztosítottság attól fenn áll, ugye?

BIZTOSÍTÁSI JOGVISZONYHOZ KÖTÖTT TÁMOGATÁSOK Általános tudnivalók: az igénylést megelőző két éven belül 365 nap BIZTOSÍTÁS JOGVISZONY szükséges az igényléshez, és az igénylés napján biztosított jogviszonyban kell lenni.

Legjobb válasz: Igen, ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor biztosított vagy, és ha megvan a szülés elõtt a 365 nap, igényelhetsz TGYÁS-t, ha a szülés pillanatában is jogosult vagy a segélyre. Ha lejár a TGYÁS, vissza kell menni legalább 1 napra munkanélkülire, és utána igényelni a GYED-et.

Igen, ha kapsz munkanélküli segélyt, akkor biztosított vagy, és ha megvan a szülés elõtt a 365 nap, igényelhetsz TGYÁS-t, ha a szülés pillanatában is jogosult vagy a segélyre. Ha lejár a TGYÁS, vissza kell menni legalább 1 napra munkanélkülire, és utána igényelni a GYED-et.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Mennyivel egyértelmûbben leírtad, mint némelyik nagyokos... :) Még egyszer köszi! :)
A kérdező hozzászólása: És akkor is biztosított a személy, ha maga után fizeti a TB-t? Ergo se munkája, se segély, semmi...
Akkor nem! Ha csak a TB-t fizeti maga után, az arra elég, hogy ellássák az egészségügyben, de az nem biztosítotti viszony!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha a (3 hó) próbaidő alatt sikerülne teherbe esnem és a munkáltató nem kíván tovább foglalkoztatni, marad a munkanélküli, akkor milyen ellátást kapnék a baba végett?

Úgy tudom a GYED jövedelmet pótol, vagyis munkaviszony kell hozzá szüléskor ... és mi van a munkanélküli ellátással? Vagy utána az álláskeresésivel?

Legjobb válasz: A munkanélküli ellátás is jogosíthat tgyásra illetve gyedre. Ehhez az kell, hogy a szülés napjáig legyél ellátásra jogosult. Utána lehet tgyást igényelni, és szüneteltetni a munkanélküli ellátást. Ha lejár tgyás akkor utána nem szabad rögtön gyedet igényelni, mert akkor nem fog járni. Vissza kell jelentkezni legalább pár napra a Munkaügyi Központba és csak utána igényelni a gyedet. Egy kicsit kacifántos a dolog, de csak így lehetséges.

A munkanélküli ellátás is jogosíthat tgyásra illetve gyedre. Ehhez az kell, hogy a szülés napjáig legyél ellátásra jogosult. Utána lehet tgyást igényelni, és szüneteltetni a munkanélküli ellátást. Ha lejár tgyás akkor utána nem szabad rögtön gyedet igényelni, mert akkor nem fog járni. Vissza kell jelentkezni legalább pár napra a Munkaügyi Központba és csak utána igényelni a gyedet. Egy kicsit kacifántos a dolog, de csak így lehetséges.
Hát nekem nem lenne arcom ilyet csinálni, már elnézést. Nem azért vesznek fel, mert kismamaként szeretnének nyilvántartani otthon, hanem mert munkatársra van szükségük. Szerintem az a minimum, hogy új munkahelyen az ember legalább egy évet lehúz. És persze én meg lepõdjek meg, mert nem tudok elhelyezkedni, mert fél éves gyerekkel senki már nem hiszi el rólam, hogy de tényleg dolgozni akarok és tudok is. Mert ez a kismamák jóhire.
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszoló! Köszönöm a gyors választ! Szóval ehónap 1-jén kezdtem új helyen, elõtte aug. közepéig voltam a korábbi helyemen 3, 5 évig! De tartok tõle, hogy ha itt kiderül, h esetleg jön a baba, lehet elküldenének, szóval akkor érdemes elmennem passzív táppénzre? (ezt kell mondanom a háziorvosnak? ehhez nem kell semmilyen betegség?) és ha az lejár, másnap munkaügyi kp? Ellátásra jogosult lennék, augusztus 19-tõl 31-ig voltam csak munkanélküli, de gondolom majd ha újra regisztrálnék esetleg, akkor ismét indulna a 270 nap (91 a magasabb összeggel majd a maradék a minimálbér feléért ...). Jól gondolom vagy esetleg kiegészítenéd még vmi okossággal? Úgy látom nagyon szakértõ vagy a témában ... most olvastam vissza egy korábbi hasonló kérdést és válaszait, de azért hátha másnak is kell ismét ... KÖSZI mégegyszer!
Szia a második válaszolóval én sem értek egyet, amikor terhes lettem munkahelyrõl mentem táppénzre 6-dik hétõl, utána jöttek az ellátások (gyed, gyes stb.)Sajna most úgy jártam hogy a kislányom betöltöte a 3-mat Májusban, kivettem visszamenõleg a szabikat, utána elmentem 40-45 nap táppénzre, most fogok jövõ héten vissza menni dolgozni, a próbléma itt kezdõdik 20 hónapja vagyunk rajta a baba próblémán és most fejeztem be a 3 hónapos closty kúrát kb:10 nap múlva fog kiderülni hogy + vagy - lesz a teszt, csak az a baj hogy a munkahelyemre a dolgozni visszamenõ kismamákat eddig mindett elküldték (rögtön az elsõ héten)én attól félek hogy pont most fog sikerülni a baba, addigra meg munkanélküli leszek. Az elsõ válaszolónak ûzenem, köszi hogy leírtad (Mi, merre, hány méter)ez nagy segítség.Még annyit hozzá teszek örökletes betegségem van, ezért sokkal több vizsgálaton kell részt vennem, mint egy átlagos kismamának.Veszélyeztetett terhes voltam, chorionboholy-mintavételem volt 13 hetesen, ezért is lettem fölvéve táppénzre és ha megint terhes lennék ugyanazok a vizsgálatok lesznek megint, mint az elsõ gyereknél.
A második vagyok. Köszi a szép választ. Nem, nekem van munkahelyem, középvezetõ vagyok, jól keresek. De váltani szeretnék, mivel a munkahelyem Lengyelországban van. A körülményeket megértem, de ha velem ilyet tenne bármelyik beosztottam, inkorrektnek tartanám, ahogy irtam, legalább egy évig birja már ki. Ha eleve terhes, és nem szólt, az meg pláne inkorrekt. Neked sem kéne ezzel trükköznöd, ha Magyarországon normálisan kezelik a kismamákat, ezzel egyet értek, de te sem látod, a munkáltatók mennyi rémtörténettel találkoznak a kismamák felõl, akkor miért is biznának meg azokban a kivételekben, akik valóban dolgozni akarnak? És ez egy ördögi kör. Persze, te egymagad nem fogod megváltoztatni, igy nyugodtan tégy belátásod szerint, attól még nekem ez a véleményem :) Személyesen pedig természetesen sok sikert, remélem, azért elõbb-utóbb összejön a baba.
Megint második vagyok. Még az is a kérdésem amúgy, fõleg a harmadik válaszoló kapcsán, hogy mégis, mit gondoltok, miért kéne a cégnek azt támogatni, hogy ti 1-2 hónap után esetleg már babát vártok, állományban maradtok, nem a munka, hanem a járandóságok miatt? Õk jótékonysági intézmény? Sok cég fel sem vehet pótlást, mert fix a létszám, de fizetniük ugyanúgy kell a járulákokat, a többiek meg annyival többet dolgoznak. És ha tényleg csak pár hónapot dolgoztatok ott, miért is kellene örülniük és megbizni bennetek, hogy majd de jó, hogy 2-3 év után visszamentek dolgozni? Szerintem Magyarországon nagyon beteg ez a felfogás, mivel ez azt jelenti, hogy x ideig a munkavállaló elvárja, hogy vagy a munkahelye vagy az állam eltartsa, szerintem jogtalanul. Ha valaki munkanélkülin volt, akkor bizony menjen arról szülni, tervezze úgy a családi életét, hogy legyen rá lehetõsége, ha pedig nem telik rá, ne tervezzen a "semmibe" gyereket a cég kárára.
A harmadik válaszoló vagyok 9 éve vagyok a cégnél.
A második válaszolnak üzenem, szerintem ne alkoss rólam véleményt, mert nem ismersz.És igenis ki használom a munkáltatott mert õ is kihasznált engem 5 éven keresztül.Mivel te középvezetõ vagy kétlem hogy valaha is dolgoztál volna 3 mûszakba és azt is erõsen kétlem hogy 16 órákat dolgoznál egyhuzamban, nem veszélyezteted minden nap a testi épségedet, nem neked kellett gürizni minden héten a kiszállítás véget.És tudod mit amikor jött az órabér emelés, sose kaptam meg azt az összeget amire számítottam, de nem azért mert nem dolgoztam, hanem azért mert nem tetem szét a lábaim.Aki így csinálta annak jó órabére lett.

Ha munkanélküli vagyok, akkor a munkanélküli hivatalba tudnak/lehet valami tanfolyamot elvégezni? Pl: boltvezetői vagy eladó, ilyesmira gondoltam. És ez kb mennyibe kerülne nekem.

Legjobb válasz: Ha munkanélküli vagy akkor mehetsz tanfolyamokra, de ezt általában nem te fizeted, sõt még ezalatt juttatásokban részesülhetsz! Azt hogy konkrétan milyenekre az adott régiótol és a kiírt tanfolyamoktól, illetve a végzettségedtõl is függ! De a legpontosabb információt a lakhelyedhez legközelebbi kirendeltségben tudnak adni.

Ha munkanélküli vagy akkor mehetsz tanfolyamokra, de ezt általában nem te fizeted, sõt még ezalatt juttatásokban részesülhetsz! Azt hogy konkrétan milyenekre az adott régiótol és a kiírt tanfolyamoktól, illetve a végzettségedtõl is függ! De a legpontosabb információt a lakhelyedhez legközelebbi kirendeltségben tudnak adni.
Ha a munkaügyi hivatal szervezi a tanfolyamot, akkor a résztvevõknek az ingyenes, plussz a tanfolyam idejére megkapják a minimálbért és ha nem a lakóhelyükön van a tanfolyam, akkor 90%-os kedvezményt az utazáshoz. Ha a te munkaügyid nem szervez olyan tanfolyamot, mint amire szeretnél járni, de a "szomszéd" munkaügyi igen, akkor a két hivatal megegyezése alapján oda is járhatsz, ugyanolyan feltételekkel. Kicsit macerás lerendezni, az elején ide-oda kell szaladgálni a két munkaügyi között. Olyan tanfolyam elvégzését is támogathatja a munkaügyi, amit nem õ szervez. Ezt egyedi elbírálás alapján. A http://www.afsz.hu oldalon felteszik az indítandó tanfolyamok listáját (mi is onnan láttuk, hogy a "szomszéd" munkaügyi szervez olyan tanfolyamot, amit kerestünk, és így tudtunk jelentkezni)

Ha én ma kaptam csak meg a papírjaimat a volt munkahelyemről, és holnap regisztrálok a munkanélkülibe akkor ebben a hónapban már kapok munkanélküli segélyt?

Legjobb válasz: Munkanélküli segély attól a naptól jár, mikor regisztrálsz. Szóval ha heteket vársz, hiába hogy a munkaviszonyod már korábban megszûnt, attól a naptól jár, mikor felvesznek az adatbázisukba.

Munkanélküli segély attól a naptól jár, mikor regisztrálsz. Szóval ha heteket vársz, hiába hogy a munkaviszonyod már korábban megszûnt, attól a naptól jár, mikor felvesznek az adatbázisukba.
Igen, 12.20-án utalnak egy egész hónapot. Neked ezek szerint 12.08-tól 12.31-ig. Elõrehozott számfejtés van. :)

Ha munkanélküli vagyok és nem tudom saját magamnak fizetni a TB-t akkor van rá mód hogy az állam fizesse helyettem míg munkát keresek?

Egy ismer?söm mondta hogy ebben az esetben az önkormányzatba kell menni és ott kérvényezni hogy az állam fizesse. 23 évesen erre van esélyem vagy felejtsem el az egészet?

Legjobb válasz: én kb 3 hónapja regisztráltattam magam a munkanélküliben mint pályakezdõ munkanélküli. nekem azt mondták hogy nem fizetik hanem saját magamnak kell fizetnem havi 5100 ft-ot. csak tudnám mibõl mikor semmilyen segélyt vagy ellátást nem kapok.

én kb 3 hónapja regisztráltattam magam a munkanélküliben mint pályakezdõ munkanélküli. nekem azt mondták hogy nem fizetik hanem saját magamnak kell fizetnem havi 5100 ft-ot. csak tudnám mibõl mikor semmilyen segélyt vagy ellátást nem kapok.
Ez engem is érdekelne. Én eddig azt hittem, hogy ha bejelentkezem munkanélkülinek, akkor automatikusan fizetik a TB-t. 21 éves vagyok, fél éve abbahagytam a sulit, azóta nem tanultam és nem dolgoztam. Most nyárra terveztem, hogy bemegyek, hogy legalább a TB-m rendezve legyen. Akkor ezek szerint nem is lenne értelme? Nekem sincs pénzem, hogy önerõbõl fizessem.
A kérdező hozzászólása: Állítólag az önkormányzatnál ki lehet bulizni hogy ne saját magunknak kelljen fizetni. Ami azért durva mert jövedelmem az nincs és emiatt anyámra hárul ez a feladat is -.- Egy jó tanácsot fogadjatok el tõlem: Soha ne legyetek regisztrált munkanélküliek mert ugyanúgy jártok mint én...
A kérdező hozzászólása: Ja és nálunk nem 5100 hanem 6390 Ft a TB havidíja :@
ha nincs vagyonod és nem laksz közös háztartásban olyannal, aki keres, akkor igen.
Én 22 éves vagyok, jelenleg is regisztrált álláskeresõ. Nálunk úgy mûködik az önkormányzatnál, hogy kérsz a Munkaügyibõl egy hatósági bizonyítvány, amelyben szerepel az, hogy a Munkaügyinél regisztrált álláskeresõ vagy. Majd ezek után beviszed ezt a papírt az Önkormányzathoz, egy-két papírt még kitöltesz az adataidról és õk fogják a TB-det fizetni. + Még küldenek errõl egy levelet is, hogy medtõl meddig fizetik a TB-det.
menj a munkanélkülibe, kérj egy hatósági bizonyítványt, hogy munkanélküli vagy menj el ezzel az önkormányzat szociális osztályára, ott tudod kérvényezni. egy évig fizeti az állam.

Ha jan.3-tól vagyok munkanélküli akkor mikor kapok először munkanélkülit hogy kb. hányadika körül várhatom februárba?

Legjobb válasz: Elõször februárban fogsz kapni, 12.-e körül jön. Egy munkanélküli 28L

Elõször februárban fogsz kapni, 12.-e körül jön. Egy munkanélküli 28L
Én mindig 4-én (ha az hétvége, akkor a következõ munkanap) kaptam meg.

Ha a munkanélküli hivatalban törölnek mint regisztrált munkanélküli akkor, akkor az önkormányzatnál is törölnek a TB ellátásból, vagy nekem kell bemenni és elintézni a dolgot?

Legjobb válasz:
Ha így van, nem olyan nagy a baj, mint gondolod: SOKKAL NAGYOBB! Ezáltal elvész a TB jogosultságod, ettõl függetlenül örülhetsz, ha visszamenõleg nem hajtják be rajtad... A TB jogviszony fenntartása elég macerás, de nem lehetetlen. 3 módját ismerem: 1.Ha szociálisan rászorult vagy, (ezt nem te döntöd el...!) akkor jegyzõi igazolással a járulékot az Önkormányzat fizeti. Jegyzõnél kell intézni. 2. Magad is fizetheted a minimálbér 15 százalékával. Ehhez az APEH-irodákban kell regisztráltatnod magad személyazonossági iratokkal, adóazonosító kártyával. 3. Közös háztartásban élõ hozzátartozó jogán is lehetsz biztosított. Ehhez a legközelebbi tarasadalombiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatánál ki kell tölteni és leadni a ki kell tölteni és leadni az „"eltartott hozzátartozói nyilatkozatot". BÁRMELYIK MEGOLDÁST VÁLASZTOD, TEDD MEG MINÉL HAMARABB, MERT ZSEBRE MEGY A JÁTÉK!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha így van, nem olyan nagy a baj, mint gondolod: SOKKAL NAGYOBB! Ezáltal elvész a TB jogosultságod, ettõl függetlenül örülhetsz, ha visszamenõleg nem hajtják be rajtad... A TB jogviszony fenntartása elég macerás, de nem lehetetlen. 3 módját ismerem: 1.Ha szociálisan rászorult vagy, (ezt nem te döntöd el...!) akkor jegyzõi igazolással a járulékot az Önkormányzat fizeti. Jegyzõnél kell intézni. 2. Magad is fizetheted a minimálbér 15 százalékával. Ehhez az APEH-irodákban kell regisztráltatnod magad személyazonossági iratokkal, adóazonosító kártyával. 3. Közös háztartásban élõ hozzátartozó jogán is lehetsz biztosított. Ehhez a legközelebbi tarasadalombiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatánál ki kell tölteni és leadni a ki kell tölteni és leadni az „"eltartott hozzátartozói nyilatkozatot". BÁRMELYIK MEGOLDÁST VÁLASZTOD, TEDD MEG MINÉL HAMARABB, MERT ZSEBRE MEGY A JÁTÉK!
nem t'om


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!