Találatok a következő kifejezésre: Ha most vagyok akkor már lehet (34 db)

Ha most kismama vagyok akkor már lehet intézkedni a szocpol ügybe, vagy csak akkor adják meg ha már megszületett?

Legjobb válasz: ja és 70nm teres belterületü kertes kocka házunk van erre megkapom? még a ház nincs kész és egy szobát is szeretnénk todni hozá.

A kérdező hozzászólása: ja és 70nm teres belterületü kertes kocka házunk van erre megkapom? még a ház nincs kész és egy szobát is szeretnénk todni hozá.
90 napos terhességtõl megkapod, plusz határidõre bevállalhatsz még egy babát, és akkor két gyerekre kapod meg. A ti helyzetetekre sajna nem tudom, jár e, és ha igen akkor teljes, vagy félszocpol.
Én még hírbõl sem voltam kismama, mikor megvettük a házunkat és felvettük a szocpolt két babára elõre :)
és megkapod, hogyne kapnád meg. De miért nem veszed fel te is rögtön két gyerekre?
A kérdező hozzászólása: azért mert ez is 1 évre jött. kitudja hogy hány évre jönne a másik. és ha vissza kell fizetni?

Most 20 éves vagyok és ha most erettségiznek akkor lennek 22, de nem akkor mar nem lenne ingyenes nekem az okj. Mit lehet ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést... amikor le fogsz érettségizni 22 éves leszel? És az a kérdés, ha mégsem érettségizel , akkor ingyen lesz e az OKJ?

Nem értem a kérdést... amikor le fogsz érettségizni 22 éves leszel? És az a kérdés, ha mégsem érettségizel , akkor ingyen lesz e az OKJ?
A kérdező hozzászólása: Ugy ertem hogy mikor lerettsegizem akkor mar 22 eves leszek es csak 22 eves korig ingyenesek az okj-k.
A kérdező hozzászólása: Szerintem en inkabb lemondok az erettsegirol es valami jo szakmat kene valasztanom.
Semmiképp se mondj le az érettségirõl! Pláne ha már tanultál, és egy érettségizett ember mindig jobban meg lesz becsülve... Amúgy OKJ-hez kötelezõ az érettségi legalábbis a legtöbbhöz

Miért van az ha lázas vagyok akkor rettenetesen fájnak az izületeim? Leginkább a lábam és a derekam Már vettem be lázcsillapítót le is ment a lázam de lábam még most is nagyon fáj allig birok vele járni Ez összefüggésben lehet a lázzal?

Legjobb válasz: Nem a láztól fájnak, hanem az influenzától, megfázástól, itt szépen leírja, hogy miért: http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/c..

Nem a láztól fájnak, hanem az influenzától, megfázástól, itt szépen leírja, hogy miért: http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/c..
A kérdező hozzászólása: Hú köszi igazából tegnap este lázasodtam be nagyon ma meg már az orrom is folyik :( Remélem hétfõre valamennyire elmúlik
Nekem két hétig tartott a nátha, a köhögés és a rossz közérzet, ma kezdek kicsit jobban lenni, vigyázz magadra, maradj a szobában pár napig, mert én kimentem a szélbe és begyulladt az arcüregem 1 hét után.
én 1 hete vagyok beteg, 2 napig voltam lázas, utána csak hõemelkedés, mindenem fáj, folyik az orrom, most az erõs torokfájás van terítéken!

Most akkor a hőmérős módszer segítségével mikor lehet teherbe esni? Ha lent van a hő, vagy ha már fent van? És ha már fennt van, akkor nem lehet teherbe esni?

Akkor most már tényleg nem értem.

Legjobb válasz: elméletileg ha felmegy pár tized fokot,akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36,4-36,6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.

elméletileg ha felmegy pár tized fokot, akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36, 4-36, 6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Vannak ezen az oldalon olyanok, akik azt mondják, hogy hõemelkedésnek kell lennie. Én emiatt paráztam, mert max 36.8-36.9 fokot tudtam "produkálni", és nem értettem, hogy nekem miért nincs "hõemelkedésem". 36.3- ról ment 36.8-ra akkor ez jót jelent? Mégegyszer köszi a választ.
Én úgy tudom, h 37 fölé kell menni. DE ha neked alapban jóval alacsonyabb, akkor tényleg csak elég pár tizeddel ha feljebb megy. Egyébként hol méred?
36, 3-36, 8 ra ez tökéletes. Itt volt péd. Nekem sem megy soha ill nagyon ritkán hét fölé, pedig nálunk családi vonás hogy az alaphõm napközben 37-37, 1. ez a normális. Tehát nem gond ha nem megy 37 fölé ez egyénfüggõ. Nekem eddig nem sikerült a baba, de a ciklusom normális. Már doki is megerõsítette. És lh tesztet is nézek. Mégis ritka hogy 37 vagy afölé menjen. Sok sikert
Tökéletesn mûködik a hõd! Nekem is alacsonyabban mozog és az normális. 36, 8-nál nem megy feljebb. Alapban meg 36, 2. Már van egy gyerekem, de hõemelkedésem nem volt.
A kérdező hozzászólása: Hónaljban mérem. Köszi a válaszokat. Ha tudok valamit, majd jelzem.

Most tizedikes vagyok és mindenki szerint nagyon rosszul tanulok. Ha év végén 4 hármasom lesz, a többi pedig négyes ötös, akkor már tényleg nem lehet belőlem semmi?

Közben van már két ötös érettségim (német, infó)és nyelvvizsgám is.

Legjobb válasz: jaj.... hagyd ezt a hitlereskedést. tényleg. borzalmas az egész oktatási rendszer. én azt nézem le, aki válogatás nélkül mindent darál befele az agyába, gondolkodás, érdeklõdési kör hiányában, bármi is az, tömi, magolja, írja, csillagos ötös. mellette egy önálló gondolata sincs. most figyelj rám. BÁRMI lehet belõled. bármi. orvos, jogász, geológus, pincér, amit csak szeretnél. bármire képes vagy, amit a fejedbeveszel. csak találd meg miaz, és utána tudni fogod, hogy mit szeretnél, mibõl kell jónak lenned. ami érdekel, abból nem nehéz jónak lenni, hidd el. éld túl a gimit, és minden ilyen szarnak vége lesz. persze, önmagában az ambíció nem egy rossz dolog, de ha valakinek csak az van, az még nem jelent semmit. hagyd abba a görcsölést, koncentrálj arra, amit szeretsz, amiben jó vagy, menj belõle emelt érettségire, duplázz, csinálj nyelvvizsgát, és le van szarva a többi jegyed, aminek köze nincs a célodhoz, és bent vagy egyetemen.

jaj.... hagyd ezt a hitlereskedést. tényleg. borzalmas az egész oktatási rendszer. én azt nézem le, aki válogatás nélkül mindent darál befele az agyába, gondolkodás, érdeklõdési kör hiányában, bármi is az, tömi, magolja, írja, csillagos ötös. mellette egy önálló gondolata sincs. most figyelj rám. BÁRMI lehet belõled. bármi. orvos, jogász, geológus, pincér, amit csak szeretnél. bármire képes vagy, amit a fejedbeveszel. csak találd meg miaz, és utána tudni fogod, hogy mit szeretnél, mibõl kell jónak lenned. ami érdekel, abból nem nehéz jónak lenni, hidd el. éld túl a gimit, és minden ilyen szarnak vége lesz. persze, önmagában az ambíció nem egy rossz dolog, de ha valakinek csak az van, az még nem jelent semmit. hagyd abba a görcsölést, koncentrálj arra, amit szeretsz, amiben jó vagy, menj belõle emelt érettségire, duplázz, csinálj nyelvvizsgát, és le van szarva a többi jegyed, aminek köze nincs a célodhoz, és bent vagy egyetemen.
a lényeg: emelkedj ezen felül
Nézz ki magadnak valamilyen szakot egyetemen (olyat ami érdekel) és azokat a tárgyakat tanuld meg 5-ösre, amik majd a felvételikor kellenek, ezeket gyakorold érettségire is. 10. év végi jegyek nem is számítanak még. Én ma tudtam meg: info érettségim 90% (szóbeli még nem volt), matekom 64% lett. Matek miatt szomorú vagyok, pedig próbaérettségi anno 86%-os lett. :( (ez a két tárgy kell nekem egyetemi felvételihez) Ja és egy darab nyelvvizsga manapság kevés. Nekem is 2 középfokú van, szerintem az a minimum.
A kérdező hozzászólása: köszi! nyelvvizsgám kettõ is van. egy közép és egy felsõfok. azzal nincs probléma :)
miért akarsz olyan õsrégi telót venni? legalább 5-öst (vagy 5c-t) vegyél.

Ha most táppénzen vagyok (mert hamarosan szülni fogok), akkor el lehet már intézni a gyermekágyit előre, hogy ne szülés után kelljen?

Legjobb válasz: Én Október 1-re vagyok kiírva,de a könyvelõ felírta már magának augusztusra,hogy el ne felejtse intézni.Egy hónappal a kiírt elõtt lehet már igénybe venni Én úgy tudom. Remélem jól tudom. 30+3 hetes km

Én Október 1-re vagyok kiírva, de a könyvelõ felírta már magának augusztusra, hogy el ne felejtse intézni.Egy hónappal a kiírt elõtt lehet már igénybe venni Én úgy tudom. Remélem jól tudom. 30+3 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia én pont ma intéztem. A kiírt idõpontodtól számolnak vissza 28 napot tehát én aug 27-re vagyok kiírva így júli 30-tól vagyok szülési szabin (gyermekágyi) kérni kellett a nõgyógyásztól egy papírt (nekem a kiskönyv hátuljába írta bele) hogy mikorra vagyok kiírva és mikortól jár a szülési szabi. Ezt vittem a háziorvosnak és már adták is a papírt. De ha beírod a google-ba ott több oldalt is találsz ezzel kapcsolatban. 35hkm
így van, szülés elõtt 28nappal már meg lehet igényelnni.én is így fogom tenni, illetve a könyvelõm már nekem is felírta a kartonomra.
A kérdező hozzászólása: Nektek is köszönöm!
Ne játszd a hülyét. Köszönöm szépen a közösség nevében.
Igen, tévedsz. Egy egészséges pasinak rengeteg dologtól állhat az árbóc. Csak megnyugtatás képpen mondom, van, hogy teljesen spontán erekciója van. Semmi nincsen a közelben, ami felizgatná. (bár ez a kamaszoknál gyakori)
A kettõ nem zárja ki egymást.
ez inger kérdése és nem az érzelmeké
A kettõ nem üti egymást. Téged szeret, de más nõkre is feláll, ez természetes, fogadd el. L
Mondjuk téged sem az eszedért szeret, az biztos.
Az hogy szeret nem tudja befolyásolni a hormonháztartását.
nem üti egymást. teljesen normális.
Elõször tanulj meg helyesen írni, és csak aztán foglalkozz azzal hogy a pasid farka más nõkre is feláll (ami egyébként teljesen normális, a természet így alkotta meg a férfit. Ha nem állna fel neki minden jó nõre akkor lenne gond!)ez egy állati ösztön. ha az állatokat nézed ott is csak az van hogy a hím kefél MINDEN nõstényt. Csak ugye fejlett civilizációnk kitalálta a hûség fogalmát és minden egyebet. Ennyi
benedvesedni te is betudsz, ha nagyon izgatnak, akármennyire is nem akarod... Különben meg ha feláll, az nem jelenti azt, hogy hûtlen, csak azt, hogy nem vak! Ha többet áll fel más lányra, mint rád, akkor van baj! :)
mi meg mindenre:) )
A kérdező hozzászólása: Ja!!! Nem vagyok sütemény, csak nemértem.... Nálam nem igy müködik. Én csak arra tudok felizgulni, akit szeretek....
A kérdező hozzászólása: de ez olyan mintha más nõket is ugy kivánna mint engem . Vagy tévedek??
"Nálam nem igy müködik. Én csak arra tudok felizgulni, akit szeretek...." És szerinted a férfi és nõi nemi ingerek egyformák? Neked talán van reggeli puncimerevedésed? Vagy nekünk folyik vér a farkunkból? Ha tízen megválaszoljuk, hogy nem azt jelenti és te még mindig ezt hajtogatod nem lehet valami sok eszed. Gondolom azt vártad volna tõlünk, hogy megmondjuk dobd ki. Ismerek olyan lányt aki azért dobta egy barátomat, mert nem csukta be a szemét csókolózás közbe az meg azt hitte olyankor más lányra gondol. Nõi logika...

6 évig szedtem a Lyndinette 20-at. Most abbahagytam 3 hónapra, hogy kicsit kitisztuljon a szervezetem, de most újra elszeretném kezdeni. Lehet ebből bajom? Illetve ha elkezdem szedni akkor az első hónapban már védelmet nyújt, vagy még nem?

Legjobb válasz: értelmetlen abbahagyogatni ilyen hónapokra, többet ártasz vele mint használsz, mert összevissza borítgatod vele a hormonháztartásod. ha most újra elkezded, ugyanolyan lesz, mint mikor elõször elkezdted. úgyértem ugyanannyi idõ múlva véd, stbstb

értelmetlen abbahagyogatni ilyen hónapokra, többet ártasz vele mint használsz, mert összevissza borítgatod vele a hormonháztartásod. ha most újra elkezded, ugyanolyan lesz, mint mikor elõször elkezdted. úgyértem ugyanannyi idõ múlva véd, stbstb
fölösleges volt abbahagynod, csak bekavartál. elõrõl kezdheted de nem fog védeni az elsõ hónapban.
Ha már abbahagyod (eleve hülyeség volt, mert nem kell kitisztulnia), akkor minimum fél évre hagyd abba, mert különben egy jó kis hormonzavar lesz a vége!
Már szülsz.
Lehet nem is jutsz odáig hogy megvizsgálják a magzatvizet, még elõtte megszülhetsz.Van akinél a nyákdugó kilöködése után pár órával már megszületik a baba igaz olyan is van akinél ez napokig tart.Te már túl hordtad én drukkolok neked hogy minél hamarabb meglegyen.Könnyû szülést kivánok.
Lehet, csak összehúzódik és nem fáj. Felhívhatnád az orvost telefonon. Vagy a védõnõt.
A kérdező hozzászólása: köszike a drukkolást, remélem mielõbb meglesz a kis drágám, már nagyon várom. :-) De fájásoknak még semmi jele....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!