Találatok a következő kifejezésre: Ha most vagyok akkor már (256 db)

Erre én is szeretném tudni a választ... Ha valakinek van valami hasznos infoja, tegye fel. Köszi!

Ha most vagyok 9 hetes terhes, akkor felvehetem még a szocpolt? Vagy lecsúsztam már róla?

Ugye június 1-t?l eltörlik. El?tte indíthanám vajon még? Élettársam van.

Legjobb válasz: Újépítésû lakásnál lehet elõre bevállalni a babát, és akkor 4 éved van rá, hogy megszülessen. Az, hogy terhes vagy, nem számít, csak majd ha megszületik. Élettársaknál nem tudom, hogy lehet-e ezt,ezt a bankban tudnák megmondani. Ha május 31-ig befogadják a hitelkérelmeteket, akkor elvileg szerintem még jár a szocpol... De ezt egy bankban kell tisztázni mindenképp.. Ha még csak most kezdenétek utánajárni a dolognak, akkor sajnos nem sok esélyetek van... Mi október végén írtuk alá az adásvételit, és december legvége volt, mire minden papírunk megvolt, és befogadta a bank a kérelmünket.

Újépítésû lakásnál lehet elõre bevállalni a babát, és akkor 4 éved van rá, hogy megszülessen. Az, hogy terhes vagy, nem számít, csak majd ha megszületik. Élettársaknál nem tudom, hogy lehet-e ezt, ezt a bankban tudnák megmondani. Ha május 31-ig befogadják a hitelkérelmeteket, akkor elvileg szerintem még jár a szocpol... De ezt egy bankban kell tisztázni mindenképp.. Ha még csak most kezdenétek utánajárni a dolognak, akkor sajnos nem sok esélyetek van... Mi október végén írtuk alá az adásvételit, és december legvége volt, mire minden papírunk megvolt, és befogadta a bank a kérelmünket.
Ma volt már ilyen kéde´s, és írták rá, hogy nem lehet.
szia a terhesség nem számít a szocpolnál és szerintem házasoknak kell lennetek mert különben elég nehéz lenne beigérni egy babát de a legegyszerûbb ha bemész egy bankba és megkérdezed

2 hónapos most a kisfiam. Ha most terhes lennék, akkor is szopizna a fiam vagy akkor már nem kéne neki a tej?

Legjobb válasz: Szerintem szopizna, legalábbis az én lányomat nem zavarta, pedig akkor már a sima fogamzásgátlót is elkezdtem szedni. Van olyan ismerõsöm, akinek a nagyobb gyereke szinte végig szopott, amíg a pici a pocakban volt.. Tehát nem mindenkinél befolyásolja a szoptatást a terhesség.

Szerintem szopizna, legalábbis az én lányomat nem zavarta, pedig akkor már a sima fogamzásgátlót is elkezdtem szedni. Van olyan ismerõsöm, akinek a nagyobb gyereke szinte végig szopott, amíg a pici a pocakban volt.. Tehát nem mindenkinél befolyásolja a szoptatást a terhesség.
Szia! Én áprilisban születtem, az öcsém pedig következõ év májusában. Engem anyukám 8 hónapig szoptatott, tehát az öcsém már pocaklakó volt (3-4 hónapos terhes volt anyu), és nem lett semmi baj. Ezzel mondjuk vigyázni kell, mert a szoptatás méhösszehúzódást okoz és attól el lehet vetélni. Ha pocakos vagy akkor azért említsd meg a védõnõnek vagy a nõgyógyászodnak.
A kérdező hozzászólása: ma lesz a 9. nap hogy szedem a fogamzásgátlót, gondolom az már valamire véd nem?

Most 20 éves vagyok és ha most erettségiznek akkor lennek 22, de nem akkor mar nem lenne ingyenes nekem az okj. Mit lehet ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést... amikor le fogsz érettségizni 22 éves leszel? És az a kérdés, ha mégsem érettségizel , akkor ingyen lesz e az OKJ?

Nem értem a kérdést... amikor le fogsz érettségizni 22 éves leszel? És az a kérdés, ha mégsem érettségizel , akkor ingyen lesz e az OKJ?
A kérdező hozzászólása: Ugy ertem hogy mikor lerettsegizem akkor mar 22 eves leszek es csak 22 eves korig ingyenesek az okj-k.
A kérdező hozzászólása: Szerintem en inkabb lemondok az erettsegirol es valami jo szakmat kene valasztanom.
Semmiképp se mondj le az érettségirõl! Pláne ha már tanultál, és egy érettségizett ember mindig jobban meg lesz becsülve... Amúgy OKJ-hez kötelezõ az érettségi legalábbis a legtöbbhöz

Ha most vagyok terhes és csak 2010-ben fog megszületni a baba, akkor én már nem vehetem fel a szocpol? És ha később visszaállítják, akkor visszamenőlegesen felvehetjük?

Legjobb válasz: Most is felvehetsz megelõlegezõ szocpolt. 1,2 ill. 3 gyerek után, és adott éven belül kell teljesíteni. De csak júniusig tudod felvenni, úgyhogy sietned kell. (persze csak új építésû lakásra)

Most is felvehetsz megelõlegezõ szocpolt. 1, 2 ill. 3 gyerek után, és adott éven belül kell teljesíteni. De csak júniusig tudod felvenni, úgyhogy sietned kell. (persze csak új építésû lakásra)
Megelõlegezõ szocpolt csak két gyerekre vehetsz fel, de a hitelkérelem befogadása (elméletileg) jun. 30.

Ha most kismama vagyok akkor már lehet intézkedni a szocpol ügybe, vagy csak akkor adják meg ha már megszületett?

Legjobb válasz: ja és 70nm teres belterületü kertes kocka házunk van erre megkapom? még a ház nincs kész és egy szobát is szeretnénk todni hozá.

A kérdező hozzászólása: ja és 70nm teres belterületü kertes kocka házunk van erre megkapom? még a ház nincs kész és egy szobát is szeretnénk todni hozá.
90 napos terhességtõl megkapod, plusz határidõre bevállalhatsz még egy babát, és akkor két gyerekre kapod meg. A ti helyzetetekre sajna nem tudom, jár e, és ha igen akkor teljes, vagy félszocpol.
Én még hírbõl sem voltam kismama, mikor megvettük a házunkat és felvettük a szocpolt két babára elõre :)
és megkapod, hogyne kapnád meg. De miért nem veszed fel te is rögtön két gyerekre?
A kérdező hozzászólása: azért mert ez is 1 évre jött. kitudja hogy hány évre jönne a másik. és ha vissza kell fizetni?

8 hónapos a pekingi palotapincsim és nem tudom hogy elkéstem már azzal hogy tanítsam vagy még ha most elkezdem akkor még időben vagyok?

Legjobb válasz: rgy kutyát bármikor taníthatsz, ha 7 éves akkor is. Ha megvan a megfelelõ kötõdés, akkor úgyis megcsinálja.

rgy kutyát bármikor taníthatsz, ha 7 éves akkor is. Ha megvan a megfelelõ kötõdés, akkor úgyis megcsinálja.

19 éves lány vagyok és még szűz 5 hónapos vagyok a barátommal és már szeretném vele a szexet mert megbízok benne de félek h fájni fog ha várok vagy 2 hónapot akkor is ugyan olyan érzés lesz szóval ha most fáj akkor 2 hónap múlva is fog?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni,hogy télleg lazulj el,csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert

Attól függ, hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni, hogy télleg lazulj el, csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert
Ha szereted, és elõtte felizgattátok egymást, azért az nem akkora fájdalom.Inkább csak kellemetlen lehet, de az sem kötelezõ, mint ahogy a vérzés sem.Valahogy nõk milliárdjai kibírták, mint ahogy a szülést is, pedig az összehasonlíthatatlanul nagyobb fájdalom. De ezek szerint még nem vagy felkészülve rá.
én speciel nem éreztem semmit. de mond beszélj errõl barátodnak, h félsz, de mégis szeretnéd. beszéljétek meg. nem azt mondom h percrõl percre, de beszélni kell róla, úgy mindkettõtöknek könnyebb, és a lelki kapocs is erõsödik. bátran szólj neki ha faj, ha máshogy szeretnél valamit. hidd el kedvedre fog tenni. L/18
Ö.... figyelj csak, az hogy 19 éves vagy és 5 hónapja vagytok együtt ez még nem elég ahhoz, hogy szexeljetek... volt már petting? egyáltalán feltérképeztétek már egymást? tudja, hogy mi a jó neked? tudod, hogy mi a jó neki? a szex nemcsak abból áll, hogy puuffff bele a közepébe, oszt jól van. Az emberek nem azért szexelnek, mert x éves vagyok vagy mert már ennyi ideje együtt vagyunk.... ez sokkal többrõl szól. és ne feledkezzetek meg a védekezésrõl sem. amúgy az a véleményem, ha az elsõ szeretkezés elõtt kellõképpen feltérképezitek egymás testét, akkor elég nagy eséllyel indulsz arra, hogy nem fog fájni. persze minden ember más és más. de ha elég nedves vagy, ha , ár elõtte játszottatok, ha már nem fáj, mikor pl az ujjával kényeztet, akkor nem hiszem, hogy gond lesz.
Hát ha azalatt a 2 hónap alatt sokat ujjaz a barátom téged, akkor valószínûleg kicsit mégjobban kitágulsz, így pcit kevésbé is fájhat.:)

Közvetlen menstruáció előtt nagy az esélye a teherbe esésnek? és akkor most ez a menstruációm megjön, és ha terhes vagyok, akkor a következő marad ki? !

Legjobb válasz: ha terhes leszel, akkor a következõ 8-9 biztosan kimarad. szülés után meg még lehet pár hónap, amíg helyre áll a tested, amíg szintén kimaradhat - bár ez egyénfüggõ. Ha arra akarsz kilyukadni, hogy gumi nélkül szexelhetsz-e menstruáció elõtt anélkül, hogy teherbe eshetnél, arra nem a válasz.

ha terhes leszel, akkor a következõ 8-9 biztosan kimarad. szülés után meg még lehet pár hónap, amíg helyre áll a tested, amíg szintén kimaradhat - bár ez egyénfüggõ. Ha arra akarsz kilyukadni, hogy gumi nélkül szexelhetsz-e menstruáció elõtt anélkül, hogy teherbe eshetnél, arra nem a válasz.
Elárulom, még menstruáció alatt is teherbe lehet esni... Ha terhes vagy, akkor is lehet egy alkalommal kis vérzés, de olvass utána, fejbõl nem tudom megmondani, de az nem a menstruációs vérzés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!