Találatok a következő kifejezésre: Ha most vagyok akkor (1342 db)

Ha most vagyok 9 hetes terhes, akkor felvehetem még a szocpolt? Vagy lecsúsztam már róla?

Ugye június 1-t?l eltörlik. El?tte indíthanám vajon még? Élettársam van.

Legjobb válasz: Újépítésû lakásnál lehet elõre bevállalni a babát, és akkor 4 éved van rá, hogy megszülessen. Az, hogy terhes vagy, nem számít, csak majd ha megszületik. Élettársaknál nem tudom, hogy lehet-e ezt,ezt a bankban tudnák megmondani. Ha május 31-ig befogadják a hitelkérelmeteket, akkor elvileg szerintem még jár a szocpol... De ezt egy bankban kell tisztázni mindenképp.. Ha még csak most kezdenétek utánajárni a dolognak, akkor sajnos nem sok esélyetek van... Mi október végén írtuk alá az adásvételit, és december legvége volt, mire minden papírunk megvolt, és befogadta a bank a kérelmünket.

Újépítésû lakásnál lehet elõre bevállalni a babát, és akkor 4 éved van rá, hogy megszülessen. Az, hogy terhes vagy, nem számít, csak majd ha megszületik. Élettársaknál nem tudom, hogy lehet-e ezt, ezt a bankban tudnák megmondani. Ha május 31-ig befogadják a hitelkérelmeteket, akkor elvileg szerintem még jár a szocpol... De ezt egy bankban kell tisztázni mindenképp.. Ha még csak most kezdenétek utánajárni a dolognak, akkor sajnos nem sok esélyetek van... Mi október végén írtuk alá az adásvételit, és december legvége volt, mire minden papírunk megvolt, és befogadta a bank a kérelmünket.
Ma volt már ilyen kéde´s, és írták rá, hogy nem lehet.
szia a terhesség nem számít a szocpolnál és szerintem házasoknak kell lennetek mert különben elég nehéz lenne beigérni egy babát de a legegyszerûbb ha bemész egy bankba és megkérdezed

Ha most elmegyek táppénzre mi lesz az alapja? Érdemes-e kivennem a szabadságaimat? Érdemes megkezdenem a táppénzt aug 1 előtt? Ha táppézen vagyok akkor a gyes-t még kaphatom? Igényelheti e a gyest más a családban? A 2 gyermekem tgyas alapja mi lesz?

Jelenleg gyeden vagyok els? gyermekemmel (2007 novemberben született). Jelenleg állapotos vagyok második gyermekemmel (2010 márciusra várjuk). A gyedemb?l még hétravan kb 4 hónap.

Legjobb válasz: 1. Most csak akkor tudsz táppénzre menni, ha a gyedrõl lemondsz és visszamész dolgozni. Ilyenkor elõször a ki nem vett szabadságodat kell kiadni, tehát a táppénzed nagy valószínûséggel csak valamikor szeptemberben fog kezdõdni, illetve a táppénz elõtt van még betegszabadság is. Ha az irányadó idõszakban nincs 180 napnyi bér, akkor a korábbi ellátások alapja lesz a táppénz alapja. 2. Gyes folyósítása mellett csak annyi napot lehetsz saját jogon táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál. Igazából csak akkor lenne érdemes visszamenni dolgozni ha meg lenne a 180 ledolgozott napod és az ehhez tartozó bér több mint a mostani ellátásod alapját képezõ bér.

1. Most csak akkor tudsz táppénzre menni, ha a gyedrõl lemondsz és visszamész dolgozni. Ilyenkor elõször a ki nem vett szabadságodat kell kiadni, tehát a táppénzed nagy valószínûséggel csak valamikor szeptemberben fog kezdõdni, illetve a táppénz elõtt van még betegszabadság is. Ha az irányadó idõszakban nincs 180 napnyi bér, akkor a korábbi ellátások alapja lesz a táppénz alapja. 2. Gyes folyósítása mellett csak annyi napot lehetsz saját jogon táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál. Igazából csak akkor lenne érdemes visszamenni dolgozni ha meg lenne a 180 ledolgozott napod és az ehhez tartozó bér több mint a mostani ellátásod alapját képezõ bér.

Most 20 éves vagyok és ha most erettségiznek akkor lennek 22, de nem akkor mar nem lenne ingyenes nekem az okj. Mit lehet ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést... amikor le fogsz érettségizni 22 éves leszel? És az a kérdés, ha mégsem érettségizel , akkor ingyen lesz e az OKJ?

Nem értem a kérdést... amikor le fogsz érettségizni 22 éves leszel? És az a kérdés, ha mégsem érettségizel , akkor ingyen lesz e az OKJ?
A kérdező hozzászólása: Ugy ertem hogy mikor lerettsegizem akkor mar 22 eves leszek es csak 22 eves korig ingyenesek az okj-k.
A kérdező hozzászólása: Szerintem en inkabb lemondok az erettsegirol es valami jo szakmat kene valasztanom.
Semmiképp se mondj le az érettségirõl! Pláne ha már tanultál, és egy érettségizett ember mindig jobban meg lesz becsülve... Amúgy OKJ-hez kötelezõ az érettségi legalábbis a legtöbbhöz

19 éves lány vagyok és még szűz 5 hónapos vagyok a barátommal és már szeretném vele a szexet mert megbízok benne de félek h fájni fog ha várok vagy 2 hónapot akkor is ugyan olyan érzés lesz szóval ha most fáj akkor 2 hónap múlva is fog?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni,hogy télleg lazulj el,csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert

Attól függ, hogy mennyire lazítod el magad és mennyire nem figyelsz másra.Bár ha vastag a szûzhártyád akkor fájni fog.úgy mondd kikell bírni. De csak annyit tudok tanácsolni, hogy télleg lazulj el, csak arra gondolj hogy szereted a barátod semmi másra:) sok sikert
Ha szereted, és elõtte felizgattátok egymást, azért az nem akkora fájdalom.Inkább csak kellemetlen lehet, de az sem kötelezõ, mint ahogy a vérzés sem.Valahogy nõk milliárdjai kibírták, mint ahogy a szülést is, pedig az összehasonlíthatatlanul nagyobb fájdalom. De ezek szerint még nem vagy felkészülve rá.
én speciel nem éreztem semmit. de mond beszélj errõl barátodnak, h félsz, de mégis szeretnéd. beszéljétek meg. nem azt mondom h percrõl percre, de beszélni kell róla, úgy mindkettõtöknek könnyebb, és a lelki kapocs is erõsödik. bátran szólj neki ha faj, ha máshogy szeretnél valamit. hidd el kedvedre fog tenni. L/18
Ö.... figyelj csak, az hogy 19 éves vagy és 5 hónapja vagytok együtt ez még nem elég ahhoz, hogy szexeljetek... volt már petting? egyáltalán feltérképeztétek már egymást? tudja, hogy mi a jó neked? tudod, hogy mi a jó neki? a szex nemcsak abból áll, hogy puuffff bele a közepébe, oszt jól van. Az emberek nem azért szexelnek, mert x éves vagyok vagy mert már ennyi ideje együtt vagyunk.... ez sokkal többrõl szól. és ne feledkezzetek meg a védekezésrõl sem. amúgy az a véleményem, ha az elsõ szeretkezés elõtt kellõképpen feltérképezitek egymás testét, akkor elég nagy eséllyel indulsz arra, hogy nem fog fájni. persze minden ember más és más. de ha elég nedves vagy, ha , ár elõtte játszottatok, ha már nem fáj, mikor pl az ujjával kényeztet, akkor nem hiszem, hogy gond lesz.
Hát ha azalatt a 2 hónap alatt sokat ujjaz a barátom téged, akkor valószínûleg kicsit mégjobban kitágulsz, így pcit kevésbé is fájhat.:)

Ha most vagyok terhes és csak 2010-ben fog megszületni a baba, akkor én már nem vehetem fel a szocpol? És ha később visszaállítják, akkor visszamenőlegesen felvehetjük?

Legjobb válasz: Most is felvehetsz megelõlegezõ szocpolt. 1,2 ill. 3 gyerek után, és adott éven belül kell teljesíteni. De csak júniusig tudod felvenni, úgyhogy sietned kell. (persze csak új építésû lakásra)

Most is felvehetsz megelõlegezõ szocpolt. 1, 2 ill. 3 gyerek után, és adott éven belül kell teljesíteni. De csak júniusig tudod felvenni, úgyhogy sietned kell. (persze csak új építésû lakásra)
Megelõlegezõ szocpolt csak két gyerekre vehetsz fel, de a hitelkérelem befogadása (elméletileg) jun. 30.

8 hónapos a pekingi palotapincsim és nem tudom hogy elkéstem már azzal hogy tanítsam vagy még ha most elkezdem akkor még időben vagyok?

Legjobb válasz: rgy kutyát bármikor taníthatsz, ha 7 éves akkor is. Ha megvan a megfelelõ kötõdés, akkor úgyis megcsinálja.

rgy kutyát bármikor taníthatsz, ha 7 éves akkor is. Ha megvan a megfelelõ kötõdés, akkor úgyis megcsinálja.

Közvetlen menstruáció előtt nagy az esélye a teherbe esésnek? és akkor most ez a menstruációm megjön, és ha terhes vagyok, akkor a következő marad ki? !

Legjobb válasz: ha terhes leszel, akkor a következõ 8-9 biztosan kimarad. szülés után meg még lehet pár hónap, amíg helyre áll a tested, amíg szintén kimaradhat - bár ez egyénfüggõ. Ha arra akarsz kilyukadni, hogy gumi nélkül szexelhetsz-e menstruáció elõtt anélkül, hogy teherbe eshetnél, arra nem a válasz.

ha terhes leszel, akkor a következõ 8-9 biztosan kimarad. szülés után meg még lehet pár hónap, amíg helyre áll a tested, amíg szintén kimaradhat - bár ez egyénfüggõ. Ha arra akarsz kilyukadni, hogy gumi nélkül szexelhetsz-e menstruáció elõtt anélkül, hogy teherbe eshetnél, arra nem a válasz.
Elárulom, még menstruáció alatt is teherbe lehet esni... Ha terhes vagy, akkor is lehet egy alkalommal kis vérzés, de olvass utána, fejbõl nem tudom megmondani, de az nem a menstruációs vérzés.

Mi jelenleg a legjobb és a legrosszabb dolog az életetekben? Vagy ha most nincs, akkor mi volt a legjobb és mi a legrosszabb?

Legjobb válasz: Régen legjobb:cigi,volt kihez szólnom,élt a nagymamám,nem fordult el tõlem mindenki. Most:leszoktam,minden szar,szexhiányom van,mindenki kerüli a társaságom,egyáltalán nem tudok kivel beszélgetni,emberi kapcsolataim egyenlõek a nullával,senki nem foglalkozik velem.és ennek tetejében még csak nem is cigizhetek.

Régen legjobb:cigi, volt kihez szólnom, élt a nagymamám, nem fordult el tõlem mindenki. Most:leszoktam, minden szar, szexhiányom van, mindenki kerüli a társaságom, egyáltalán nem tudok kivel beszélgetni, emberi kapcsolataim egyenlõek a nullával, senki nem foglalkozik velem.és ennek tetejében még csak nem is cigizhetek.
Régen a legjobb az volt, hogy élt a mamám, nem voltam magányos, nem voltak a gondok olyan nagyok. Most a legjobb...... Régen a legrosszabb nem tudom mivolt, mert mostanára már jelentéktelen. Most a legrosszab, hááát minden, annyira magányos vagyok, hogy attól félek megbolondulok, pedig vannak barátnõim, családom meg miden, de senki nem ért meg szóval szar a helyzet....

Ha Gyeden vagyok, akkor is megillet minden juttatás amit a munkatársaim kapnak? Most 1 havi munkabért fognak kapni, 2 részletben. Közalkalmazott vagyok. Remélem én is kapok.

Legjobb válasz: Én is közalkalmazott vagyok, de én nem kaptam, szerintem te sem fogsz. :-( Mondjuk belegondolva logikus, mert minek adjanak jutalmat vagy ösztönzõt, mikor nincs mögötte teljesítmény az adott idõszakban és még csak nem is ösztönöz így, hogy gyeden vagy. Szomorú, de ez van.

Én is közalkalmazott vagyok, de én nem kaptam, szerintem te sem fogsz. :-( Mondjuk belegondolva logikus, mert minek adjanak jutalmat vagy ösztönzõt, mikor nincs mögötte teljesítmény az adott idõszakban és még csak nem is ösztönöz így, hogy gyeden vagy. Szomorú, de ez van.
Nem valószínû, korrektül meg szokták foglamazni, kinek jár és kinek nem. Nálunk a cégnél az ilyet úgy fogalmazzák meg, hogy az aktív dolgozók kapják, a jogi állományban lévõk nem.
Én is közalkalmazott vagyok! Megkérdeztem a munkaügyesünket, nekünk nem jár! :(
Már miért járna?Nem vagy aktív dolgozó!A plussz juttatásokat csak azok, kapják akik teljesítenek.
dehogy jár. nem dolgozol. miért kapnál? hogy jut eszedbe?
A kérdező hozzászólása: Kösz 20.27-es. Sok gyeden lévõnek nem tetszik ez a stílus. Elbírnánk mi is költeni. Ja bocs, nekünk nem jár, mert gyerekünk van és nem "dolgozunk".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!