Találatok a következő kifejezésre: Ha most segit (33 db)

Már nincs ingyenes facebook a 30-asoknak január elseje óta.
elsõ...elég alulinformált vagy, mert sajnos június végéig meg lett hosszabbítva. amúgy meg mondjuk beírod, hogy 0.facebook.com, és hoppá..ottvan. de ez egyébként fenn van a t-mobile oldalán, nagyon szájbarágósan.
A kérdező hozzászólása: Áhh köszikeee (((:

Szerintetek segít teherbe esni, ha most beszedek fél havi fogamzásgátló tablettát?

2,5 éve próbálkozunk, de belefáradtam az orvoshoz járásba és szeretnénk valami más módszert is kipróbálni.

Legjobb válasz: Szerintem akkor minimum egy havit szedj!Fél havit ne! Én 4évig szedtem fog.gátlót,doki azt mondta ha babát szeretnénk akkor tabletta abbahagyása után rögtön próbálkozzunk ,mert nagyobb az esély a teherbeesésre.Így is lett,abban a hónapban terhes lettem!

Szerintem akkor minimum egy havit szedj!Fél havit ne! Én 4évig szedtem fog.gátlót, doki azt mondta ha babát szeretnénk akkor tabletta abbahagyása után rögtön próbálkozzunk , mert nagyobb az esély a teherbeesésre.Így is lett, abban a hónapban terhes lettem!
A kérdező hozzászólása: Nem fogok az orvos tudta nélkül csinálni semmit. Tapasztalat szerzés miatt írtam ki a kérdést, mert nagyon sok ismerõsöm vetette fel a dolgot, köztük olyanok is, akik így estek teherbe és nem lombikosok voltak. Én ezerszer jobban érzem magam így, hogy nem kelek és fekszem azzal, hogy -hol tart a hõm - ma van peteérésem és most kell együtt lennünk - megint vérvétel - megint orvos és vizsgálat és stb. Sokkal jobb a szex köztünk, sokkal jobb kedvünk van, mert nem stresszeljük egymást a témával. Ha össze fog jönni, akkor örülni fogunk neki. Mindenkinek köszönöm a hozzászolásokat.
Szia kedves Utolsó! Én is lombikos vagyok, és velem bizony szedetett a dokim 12szemet, azért, hogy a hormonháztartásomat lenullázzák!! Semmi másra nem jó ez a módszer. A kérdezõ magánszorgalomból szeretné ezt. És még mindig nem jó 5let. Inkább végig kéne csinálni a kivizsgálásokat.
Szerintem a probléma fajtájától függ, hogy szedetnek- e foggátlót a terhesség elõsegítésére. Én lombikos vagyok, jó pár lombikost ismerek is, de közülük senkivel nem szedettek, velem sem. Inkább valamilyen jellegû hormonprobléma esetén szedetik. Abban egyetértek a fentiekkel, ha rendben vannak a hormonjaid, semmi nem indokolja, hogy szedjél foggátlót.
Orvosi felügyelet nélkül önkényesen nehogy hormont szedj! Azzal lehet, hogy többet ártasz magadnak. Fog.gátlót lombik elõtt szoktak felírni. Mi 2 éve várunk babára, én is rettentõen bele vagyok fáradva, tehát megértelek. De egy nõ a világ végére is elmenne egy kisbabáért :)
Szia! Párod is rendben van? Milyen hormonokat néztek eddig neked? Biztos, hogy nem maradt ki valami?
Ha most rendben van a hormonháztartásod, miért akarod jól szétcseszni? Fél havit semmiképp ne szedj be, és különben is egyeztetni kell a nõgyógyászoddal a továbbiakat. Fõképp, hogy õ írja fel a tablettát....
Én nem szednék fogamzásgátlót ... Ha teljesen kivizsgáltak és minden eredményed jó, akkor lehet pszichés probléma is: lehet, hogy már annyira szeretnétek a kisbabát, hogy azért nem sikerül.
A kérdező hozzászólása: Jó pár hormonvizsgálatom volt, aminek az eredménye jó volt. Reggeli hõmérõzés, vérvétel, ultrahang, vizsgálatok. Volt átjárhatósági vizsgálatom és minden rendben találtak. Kb 4 hónapja nem foglalkozom semmivel, mert úgy éreztem, hogy becsavarodok. Mindig csak a fogantatás járt az eszembe. Sokkal jobban érzem magam mostmár. Véleményekre voltam kíváncsi, mert a környezetembe volt olyan anyuka aki így esett teherbe, hogy fog.tablettát szedett be.
Szia! Velem is szedetett a dokim fél havi fogamzásgátlót, azzal a céllal, hogy kiüssék a saját hormonháztartásomat. Ezzel csak jól összekavarod a hormonjaidat! Mibe fáradtál bele? Miket csináltak eddig?
Fél havit ne (min.1 havit), de én biztosan semmibe nem kezdenék bele úgy, hogy a dokival ne beszélném meg (mi 3 évig próbálkoztunk egyébként mire összejött, tehát nem lehet rám mondani, hogy "könnyen beszélek").
Kedves Manka! Én nem azt írtam, hogy egy lombikossal sem szedetnek, hanem azt, hogy nem a lombik indokolja a foggátló szedést, hanem valami más. A legtöbb lombikossal, legalábbis Tapolcán, nem szedetnek. Az én hormonjaimmal minden rendben volt, és nem szedettek. Örülök, hogy tök jó a semmiségeken vitázni, ahelyett, hogy elfogadnád, amit más ír.

Ha most doki segit hogy terhes legyek kőtelező őt akkor felfogadni?

mármint ugy értem nekem nincs pénzem 70000ft k?r?l fizetnem sz?lésért.vagy az akkor már ciki ha nem foadom fel?

Legjobb válasz: Ciki vagy nem ciki,bármelyik orvoshoz is mégy,sajna 70 körül van a tarifa és olyat úgyse találsz,amelyik ingyen vállal.Az egyik ismerõsöm emiatt nem fogadott dokit,h drága,hát meg is lett az eredménye,megszenvedett a szülésnél rendesen.Tudom,durva,de sajna ilyen világban élünk.Akkor kapsz rendes ellátást,ha fizetsz.Egyébként szülés után adják ezt az egyszeri segélyt,nem tudom,mi a pontos neve,talán egyszeri anyasági vagy valami hasonló,ami kb. 70 körül van.Ebbõl szokták fizetni az orvost.

Ciki vagy nem ciki, bármelyik orvoshoz is mégy, sajna 70 körül van a tarifa és olyat úgyse találsz, amelyik ingyen vállal.Az egyik ismerõsöm emiatt nem fogadott dokit, h drága, hát meg is lett az eredménye, megszenvedett a szülésnél rendesen.Tudom, durva, de sajna ilyen világban élünk.Akkor kapsz rendes ellátást, ha fizetsz.Egyébként szülés után adják ezt az egyszeri segélyt, nem tudom, mi a pontos neve, talán egyszeri anyasági vagy valami hasonló, ami kb. 70 körül van.Ebbõl szokták fizetni az orvost.
Ja és ha meg ez a doki az elejétõl a dokid, akkor kár is lenne másikat választani ha elégedett vagy vele.Persze nem kötelezõ, de ha felfogadod, akkor garantáltan lesz doki, aki akkor is törõdik veled, ha bármi gondod van és tuti ott lesz a szülésnél.
A kérdező hozzászólása: kõszi és ha nem fogadom fel szûlésre csak megyek hozzá terhesgondozásra?

Minden vizsga lehetõségemet elhasználtam egy tárgyból és, ha most sem lesz meg kifognak csapni. Tegnap leadtam egy szakváltási kérelmet, átvesznek vagy kicsapnak?

Ha kicsapnak pótfelvételizhetek augusztusban?

Legjobb válasz: Kicsapnak. Nem fognak senkit átvenni sikertelen vizsgával. Én elgondolkoznék a helyedben hogy biztos ez-e a nekem való szak, vagy egyáltalán nekem való-e az egyetem, fõiskola. Milyen szakon vagy amúgy?

Kicsapnak. Nem fognak senkit átvenni sikertelen vizsgával. Én elgondolkoznék a helyedben hogy biztos ez-e a nekem való szak, vagy egyáltalán nekem való-e az egyetem, fõiskola. Milyen szakon vagy amúgy?
A kérdező hozzászólása: És augusztusban beadhatom a pótfelvételit?
Beadhatod, de gondold meg, érdemes-e.Ugyanis akkor már csak fizetõsre vehetnek fel.
A kérdező hozzászólása: Másik szakra akarok menni, sajnos csak 6 vizsgalehetõség van és keresztfélévben is felvettem, gyógyszerészetire jártam. Nem számítottam rá, hogy ma is így osztályoznak 30\28 fõ bukott, de nem is sajnálom már. Köszönöm a választ :)
Igen, ez ismerõs. Nálunk az anatómia-gyógyszertan páros az ilyen buktatós. Milyen szakra akarsz jelentkezni?
Nem a vitamintól fog megmaradni a baba, azt ugye tudod!?
Ha görcsölgetsz szedj MagneB6-t. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban és vigyázz magatokra. Pihenj amennyit tudsz és ne erõltesd meg magad. Boldog babavárást. 23 hetes km
elsõé a pont. amúgy terhesvitaminok: Gravida, Elevit, Femibion
Elevitet és magnéziumot.Az utóbbiból Magnesii Citricit-et.Hú, remélem jól írtam.
Akinek már volt vetélése annak az orvos felír Utrogestant, vagy ugyanilyen hatóanyagú hüvelykúpot.

Segít, ha most 5 napig csak dinnyét eszem?

Még miel?tt bárki lehurrogna, normálisan diétázom, sportolok, le is adtam eddig közel 10 kg-ot.:) A gond most annyi, hogy hétvégén lagziba megyünk, és még kellene kb. 3 kg ahhoz, hogy úgy álljon a ruha, amit terveztem felvenni, ahogyan kell. Másik ruhát jelenleg nincs pénzem venni, sajnos eddig is belekerült már több, mint 30 ezerbe a lagzi. Szóval vhogy ezt kellene felvenni. Utána persze egyb?l visszaállnék, a megszokott, normális fogyimra. A kérdésem, hogy ezzel így lemehet szombatig a 3 kg? Köszi.

Legjobb válasz: Ja, bocs, (az elõzõ vok) nem 3, hanem 5 napig akarsz csak dinnyét enni. Akkor pláne ne csináld!

Ja, bocs, (az elõzõ vok) nem 3, hanem 5 napig akarsz csak dinnyét enni. Akkor pláne ne csináld!
Szia!Én próbáltam a dinnye kúrát!Azt olvastam 7 nap csak dinnye és lemegy 7 kg!De nem megy, nem lehet csak dinnyét enni, vagyis én nem bírtam!!!!!!Ha sikerül s kibírtad, írj!!!!
és a 3napos jughurt diéta? 3nap-3kg! a mindmegette.hu oldalàn megtalàlod! a dinnye az nagyon drasztikus és semmi tàpanyag, vitamin nem megy a szervezetbe, és ugy tudom azt is csak 3 napig lehet csinàlni! van valami dinnye diéta is azt hiszem a femina.hu oldalon
A dinnyével az a "baj", hogy nagyrészt víz+gyümölcscukor. Tehát, ha 3 napig csak ezt ennéd, jócskán kimosnál a szervezetedbõl mindenféle hasznos anyagot. Egyébként szerintem lemehet tõle szombatig 3 kg, de nem ajánlanám az elõbbiek miatt. Szerintem attól is lemehet az a 3 kiló, ha pl. 2x-3x eszel naponta rendes kaját (mondjuk fél adagot) és közben, ha megéhezel, akkor eszel dinnyét. Ugyanis, , ha nagyon drasztikusan csinálod (személyes tapasztalat), és jövõ héten mondjuk visszaállsz a "normális fogyidra", ahogy írtad, a normális fogyidtól is híznál. Ez azért van, mert ha drasztikusan megvonod egy idõre a szervezetedtõl a tápanyagokat és utána visszatérsz a megszokottra, a szervezeted ösztönösen duplán raktároz-mindent-nehogy megint ne kapjon... Ez is személyes tapasztalat sajna.
Butaság lenne. Legalább natúr csirkemellett zöldségkörettel egyél mellé, és igyál ásványvizet, és nehogy elfelejtsd a sportot. :) Sok idõd van még. :)
Simán letudnál vele fogyni ha csak azt ennéd. De szerintem úgy sem bírnád ki hogy csak dinnyét egyél. Amugy meg a dinnye amugy is olyan gyümölcs amitõl lehet fogyni. ez mellet még van egy pár olyan gyümölcs amitõl tudnál fogyni pl:Körte karcsúsító hatással bír Papaya hatnak az anyagcserére Ribizli rendkívül hatékony zsírégetõ Szilva rendkívül gazdag rostanyagokban, melyek elõsegítik az emésztést és megkötik a belekben levõ felesleges zsírt Kivi serkenti az anyagcserét és fokozza fogyasztó hormonok termelõdését Cseresznye már a belekben reakcióba lép a zsírokkal, így azok nem jutnak be a vérbe Citrom, Narancs hatékony zsírégetõk meg hát majdnem minden gyümölcs jó probálkoz egy páral sok sikert
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a kérdést. Igen, tényleg jól állt. Most meg kezdek visszatérni a diétámra. A lagziban sem zabáltam, féltem, hogy rosszul leszek. Szóval, ha nem is ez volt a legjobb módszer, de hatásos volt. :)
Szia! Hogy sikerült a diéta, csini voltàl a ruhàban? :)
Igen, ertettem, hogy ez a tipusu kura nem rendszeres nalad, csak gondoltam hogy rovidebb ido alatt is kialakulhat a stria. Nekem azalatt a par nap alatt nem volt ilyen gondom, de gondoltam leirom... En is fogyokurazok jelenleg amugy, de nem szigoruan, kevesebbet eszek mindenbol amit altalaban szoktam fogyasztani es mozgok minden nap egy fel oranyit. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy 12:45-ös, de ahogy írtam is, én nem drasztikusan fogyózom. Szépen egézsségesen, sporttal. Csak most egy vészmegoldás ez, mert szeretném, hogy a ruha tényleg úgy álljon ahogy kell, ahhoz meg kell ez a 3 kg. Után j.héttõl visszaállok a normális diétámra. Egyébként már két és fél napja dinnyét eszem, és tök jól vagyok, még sportolok is mindennap, és nem érzem, hogy fáradtabb lennék. Majd pénteken kiderül, akkor megyek a ruháért a varrónõhöz. Nem, nem most varrattam, akkor nyilván olyan varrattam volna, hogy pont jó legyen, csak elvágattam.:)
utolso vagyok: javitas- *Elmeletileg...
En 4 nap alatt fogytam 2 kilot tobb evvel ezelott, a gond az volt, hogy a kilok rohamosan gyorsan visszajottek. Elso nap csak almat ettem, kovetkzo napra lement 1 kg. Masodik nap csak youghurtot ettem, lement egy fel kilo. Harmadik nap csak fott krumplit, szinten egy fel kilo ment le. Elmeletiggel mindegyikkel egy kilo kene lemenjen, nalam nem ment, de jobb is volt ugy. Ugyanigy lett volna fott husos nap es reszelt murkos nap, de azokat mar nem probaltam. Szerintem dinnyet enni 5 napon at, nagyon nem tesz jot. Legyengul a szervezeted, nem beszelve arrol, hogy a drasztikus, gyors fogyokurakkal, striak (csikok) is megjelenhetnek a borodon, amik tobbe nem tunnek el. Erdemes elgondolkozni ezen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, tudom, hogy a dinnye nem éppen a legjobb választás, csak azért jutott eszembe, mert nagyon szeretem, telít, viszonylag kicsi a kalóriaértéke. Arra jutottam, hogy kipróbálom, de eszek mellé, még más gyümölcsöket. Utána meg majd izzadok j.héten a gépeken!:) Sajnos most nincs más megoldásom. Le kell menjen az a 3 kg.
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is!Kibírni kibírom. Ha a léböjt kúrát tudom csinálni 5 napig, akkor ezt is. Akarat erõvel tényleg nincs gond. Nem is kellene 7 kg, ááá, tényleg csak 3 kg.
Ügyes vagy! :) Hàny kg ment le?

37hetesen teljesen zárt vagyok, ez azt jelenti hogy tulhordás lesz belöle? Ha most elkezdem inni a málna levél teát akkor esetleg abban is segit hogy elkezdjek kinyilni?

Legjobb válasz: Én egy ujjnyival mentem szülni.3kor megkaptam az oxitocint és fél 9re megvolt a gyönyörû lányom.

Én egy ujjnyival mentem szülni.3kor megkaptam az oxitocint és fél 9re megvolt a gyönyörû lányom.
Örülj neki, hogy zárt vagy még, ettõl (is) egészséges egy terhesség. Az a lényeg, hogy amikor szülni mész, akkor tágulj könnyen. Idd a málnalevél teát, ártani nem árt, legfeljebb használ :) Én az utolsó napig teljesen zárt voltam, 39+3.hétre szültem a babámat, 2 óra alatt! 36.héttõl ittam a teát. Könnyû szülést kívánok!
Szia! Nem feltétlenül jelenti azt! Én is 37 hetes vagyok, és zárt, azt hiszem... =) legalábbis 30 hetesen azt mondták nyitva vagyok, de multhéten másik orvos meg azt irta a kiskönyvbe, hogy zárt...na én neki jobban hiszek, mint a másik orvosnak. Többen is szidták, meg látszik is rajta, hogy valami nem frankó. =) Én is iszom a málnalevélteát, remélem segit majd! Hinni kell benne, és akkor biztos fog! :)

Mi a vélemény a Tescoban most akcióban lévő Fulida Sauna Belt övről? Érdemes megvenni? Segít a fogyásban? Ha nem akkor mi segít? Tornászni nem tudok sajna mert arra nincs időm pici babám van.

Legjobb válasz: Nem segít. A szauna öv nem tud zsírt égetni. A szaunával izzadsz, magyarul víz távozik a szervezetedbõl. Ha utána iszol, akkor egybõl feltöltõdsz. Mi segít? Diéta. :)

Nem segít. A szauna öv nem tud zsírt égetni. A szaunával izzadsz, magyarul víz távozik a szervezetedbõl. Ha utána iszol, akkor egybõl feltöltõdsz. Mi segít? Diéta. :)
Igaza van az elõttem szólónak: tényleg nem segít. Csak pénzkidobás megvenni. Bár, amikor nagyon fáj a hasam, akkor jól jön a meleg rá :) (nekem is van ilyen övem, de más haszna nincs.)

5. napja szedek gyógyszit, első nap bőgés hiszti. Most meg nem birom elterelni a gondolataimat, csak ennék s ennék s ennék. A figyelmem nem tudom eltereni, tanulásal filmel se. Ha segitek itthon akkor se. Teltség érzésem nincs. Mit tegyek? 19L

Legjobb válasz: Nekem ugyan ez volt az elõ hónapban:/ Fel is jött akkor 3-4 kiló, de utána már nem híztam többet, az összes tünet el is tûnt késõbb. Ha gondolod válts gyógyszert, de sztem várd meg a második levélig, hogy maradnak-e a tünetek, mert nekem most nagyon jó (második dobozt szedem). Amúgy soha nem veszekedtünk annyit a barátommal, mint az elsõ levél alatt:) 19/L

Nekem ugyan ez volt az elõ hónapban:/ Fel is jött akkor 3-4 kiló, de utána már nem híztam többet, az összes tünet el is tûnt késõbb. Ha gondolod válts gyógyszert, de sztem várd meg a második levélig, hogy maradnak-e a tünetek, mert nekem most nagyon jó (második dobozt szedem). Amúgy soha nem veszekedtünk annyit a barátommal, mint az elsõ levél alatt:) 19/L
Én szerintem beszélj az orvosoddal. Hugom is ahogy elkezdte szedni a gyógyszert meghíztt legalább 7 kilónál jár már és nem tud mit tenni korizik és táncol , de nem megy le neki. Minden jót! 20/f
A kérdező hozzászólása: Nagyon remélem, hogy nekem is elfog majd ez múlni. Hízni nem szeretnék, de hát egy nõ se szeretne szerintem. Váltani biztos nem fogok, még korai ilyet lépni. Ha késõbb se mullik akkor talán. De örülök, hogy ez nem egy egyéni eset. :)
Nyugi velem is volt ilyen 1. hónapban, + görcsöltem is :S Most 2. levélnél tartok és most végre nem görcsölök, nem vagyok éhes... bár néha hisztis vagyok, de egyre kevésbé:) Egyébként fél kilót híztam 1 hónap alatt. De szerintem ez annyira nem vészes.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!