Találatok a következő kifejezésre: Ha most meg este (71 db)

Ha most teherbe estem, mekkora az esélye, hogy nem marad meg a baba? Aggódjak vagy teszteljek?

Ez az els? barátcserjés hónapom. Ciklus elejét?l szedem napi 2x1-et. Most kellene hétvégére "NEM" megjönnie a mensimnek, de félek, hogyha már most terhes vagyok (még eddig nem mertem tesztelni) akkor el fog menni a baba a barátcserje miatt, mert terhesség alatt nem lehet szedni. Ti hogy voltatok vele?-teszteljek vagy mi legyen? de félek a korai csalódástól:(((

Legjobb válasz: Ha el is megy a baba akkor az nem a barátcserjétõl lesz hanem az idegeskedéstõl. Bocsi, hogy ezt írom, elhiszem, hogy nagyon szeretnéd a babát, de beteges az aggódásod. Nyugodj le és ne stresszeld magad ilyeneken, hogy mekkora az esélye... Hülyeség, ne gondolj rá.

Ha el is megy a baba akkor az nem a barátcserjétõl lesz hanem az idegeskedéstõl. Bocsi, hogy ezt írom, elhiszem, hogy nagyon szeretnéd a babát, de beteges az aggódásod. Nyugodj le és ne stresszeld magad ilyeneken, hogy mekkora az esélye... Hülyeség, ne gondolj rá.
Amíg nem tudtam, hogy terhes vagyok, addig szedtem a barátcserjét. Mivel nem tudod, hogy mikor ágyazódik be pontosan a baba, a mensid idejéig nem fogod megtudni, hogy van-e vagy nincs. Nem viszel be olyan hatalmas dózist, hogy ártson. Egyébkén, szerintem, ha korai vetélést okozna, csak receptre adnák és nem szabadon szedhetõen. A babám most 28 hetes, egészséges, semmi baja. Ne parázz ezen. Ha hétvégén tesztelsz és pozitív lesz, akkor hagyd abba. Ha ennyire félsz, akkor szedd kúra szerûen, a mensitõl a peteérésig. Onnan a következõ menzeszig ne szedd, és akkor nem rémíted magad halálra.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat:) Megpróbálom nem túlizgulni magam, csak már nagyon régóta várjuk a babát:( Hétvégén tesztelek, és ha pozitív lesz, akkor egybõl leteszem:)
Most már ne szedd. Ha jövõhét szerdáig nem jön meg, akkor csütörtök reggel tesztelj! Ne stresszelj ennyire!

Ha most, ma este jött meg, akkor a menstruációmat holnapra vagy mára számoljam?

Legjobb válasz: sztem mára! mert úgy mondják, hogy onnantól mikor megjött, szóval ma!!!!

sztem mára! mert úgy mondják, hogy onnantól mikor megjött, szóval ma!!!!
Az számít elsõ napnak, amikor nem csak pecsétel, hanem rendesen (piros) vérzik. Általában ha reggel indul, estére már "beindul", ha meg este, akkor valószínûleg másnapra...
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. Akkor holnap.
a 39.2 azért elég súlyos, szerintem el kéne vinni gyorsan szakemberhez mert a tartósan magas láz veszélyes
ez már túl magas szerintem. borogatás, hûtõfürdõ! aztán ha nem javul -> doki!
Nekem azt mondta a dokink, hogy ettõl az oltástól nem lehet belázasodni. Gondolom, ez is orvos függõ, hogy ki mitt mond, mit a h1n1 körül, minden hír.
Szerintem is vidd el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: elvittem orvoshoz virusos torokgyulladása van és nem irt neki antibiotikumot csak köhögésre szirupot meg a nurofent lázra semmi mást ez fura

Ha most kezdek el szedni tabit-azt az első nap bekel szedni, ha este jön meg későn vagy hajnalban, akkor már másnap-vagy aznap estefele (mert esténként akarom szedni) kell bevennem az első szemet?

Legjobb válasz: akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.

akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.

Elég ha csak este mosom meg a gyermekem fogát?

Legjobb válasz: 1 éves gyermekeimnek még csak este mosunk fogat.

1 éves gyermekeimnek még csak este mosunk fogat.
Én is 1x mosom neki!
Elég, ha csak este mosol fogat?????
A nyál megakadályozza, hogy baktériumok elszaporodjanak a szájban. De alvás közben csökken a nyáltermelés. Ezért érdemes alvás elõtt megmosni a fogát.
Kisfiam 4 éves lesz. Csak este mosom a fogát, illetve az oviban mossák ebéd után. Mivel oviba korán indulunk, így nem piszkálom még a fogmosással is, örülök ha idõben elindulunk. Majd ha sulis lesz, akkor mossa reggel is.

Ha egy nap csak egyszer mosom meg a fogam (este), akkor hány percig sikáljam?

Legjobb válasz: Szia,ugye 1 nap 3x mossuk meg és kb. 3-4 percig kell mindenhol. Ha te csak este,akkor szerintem csak sikáld,amíg bírod.5 perc.

Szia, ugye 1 nap 3x mossuk meg és kb. 3-4 percig kell mindenhol. Ha te csak este, akkor szerintem csak sikáld, amíg bírod.5 perc.
Bármeddig sikálhatod, nem lesz elég! Biztos, hogy a környezeted (suliban, munkahelyen, család, barát/barátnõ) örül neki, hogy egész nap a szájszagodat kell szagolnia? Persze az lenne ajó, ha midnen étkezés után fogat mosnál, de ez napközben elég nehéz lenne. Legalább reggel és este ne hagyd ki! Még ha te nem is érzed a sajátodat, de borzasztó visszataszító a szájszag.
Sziasztok! Itt mindenki azt írja naponta 3x igen úgy kellene én nem hiszem el hogy TI naponta 3x megmossátok a fogatokat! Amúgy pedig a kérdésre a válasz szerintem egy 5-6 perc bõven elég...
Amennyiben valakinek "szájszaga" van, jó, ha felkeresi orvosát. A szájszag jelenléte jellemzõen fogbetegség, de egyéb "bélrendszeri" betegségek is okozhatják. Az egészésges fogazatú és "szervû" embernek nincs szájszaga. (Azaz kellemetlen szájszaga)
Mind1 a szájszag! Naponta legalább kétszer kell. én sem értettem ha este megmosom reggel minek, de muszáj mert este savak és egyebek jönnek fel a gyomorból, amely rontja a fogakat. Napi kétszer 3 perc! nemsok, mindenkinek belefér az idejébe!
Figyu! Legalább kétszer kell naponta fogat mosni. KÉTSZER!!! Plusz nem ártana fogselymezni. Az egyik hozzászólnak üzenem, hogy miért mosson fogat reggel ha tiszta a szája: Hááát a reggeli nem "piszkolja" a fogakat?? :) Én legalábbis nem hagynám ki a reggelit semmi pénzért. Szájszag: állítólag tök normális jelenség, mert éjjel azok a bacik szporodnak el a szájban, amelyek oxigén nélkül is tudnak létezni. Ezek árasztják a kellemetlen szagot állítólag.
Újabb verzió: napi 2x két percig! Különben elkoptatod a fogzománcod.Fontos, hogy körkörösen moss fogat elõször alul bentrõl kifelé haladva, majd felül szintén, a fogak rágófelületét is megmossuk.Legfontosabb az alsó fogsor belsõ oldala mert itt rakódik le a legtöbb lepedék.
de ne ész nélkül sikáld, mert kopik a fognyak
Reggel este 2-3 perc

Ha most délután van tojásnyák szerű folyásom, akkor este még jó ha együtt vagyunk?

Pénteken voltunk utoljára együtt (remélem még az is jó lehet), mára számolta a ciklus.hu az ovulációt, tegnap is érzetem már reggel petefészek fájdalmat, meg ma is és most az előbb láttam hogy a tojásnyák szerű folyás is megvan. Este még jó ha együtt vagyunk, úgy értem akkor még van esély? Köszi :)

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a tojásnyák után van a pé. A kisfiam úgy fogant hogy tojásnyák után kb 5 órával voltunk együtt. Szerintem a pénteki nem biztos hogy jó lesz, illetve kisebb az esély mint a ma esti együttlétbõl. Hajrá :)

Én úgy tudom hogy a tojásnyák után van a pé. A kisfiam úgy fogant hogy tojásnyák után kb 5 órával voltunk együtt. Szerintem a pénteki nem biztos hogy jó lesz, illetve kisebb az esély mint a ma esti együttlétbõl. Hajrá :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi :)

Ha nem allok gyertyaba sex utan akkor is jo eselyunk van a babara a parommal? 32-Napos a ciklusom, ma van a 16-dik napom es most nemreg tortent meg a romantikus este. Es az jo jel ha most mar par napja nincsen sarga folyasom?

Legjobb válasz: Álljon gyertyába a Medveczky Ilona meg a Bíró Ica Én nem gyertyáztam! 25 hetes vagyok. Néha azt mondják, hogy akinek hátrahajló méhe van az csináljon ilyeneket, de nem hiszem,hogy ezen múlna, nekem is olyan.

Álljon gyertyába a Medveczky Ilona meg a Bíró Ica Én nem gyertyáztam! 25 hetes vagyok. Néha azt mondják, hogy akinek hátrahajló méhe van az csináljon ilyeneket, de nem hiszem, hogy ezen múlna, nekem is olyan.
Arra kell ilyenkor gondolni, hogy a spermiumok szépen lefolydogálnak, kevesebb utat kell megtenniük, talán nem lesznek olyan "fáradtak, erõtlenek". Ezzel tudsz segíteni valamicskét, de ha tényleg ezen múlna a teherbeesés, már réges-rég kihaltunk volna, mert a nõk 99, 9%-a nem tette/teszi ezt.
nem alltam en gyertyaba:) )) megtortent az ejjel raadasul ket menet egymas utan:) aztan kituja melyiknel fogantam meg, es most van egy gyonyoru 15 honapos lanyomm:) )
3 gyermekem van és egyikkel sem álltam gyertyába. A legügyesebb ugyis célba ér.:)
VAN EGY KÖNNYEBB VÁLTOZATA.AKTUS UTÁN RAKJÁL EGY JÓ NAGY PÁRNÁT A FENEKED ALÁ.ÉN EZT CSINÁLTAM ÉS BEJÖTT
Én se gyertyaztam, fejen se alltam, parnat se tettem a fenekem ala. viszont nem mentem rogton utana furdeni, vartam picit. sajnos a folyashoz nem tudok hozzaszolni, nekem sose volt. 13, 6 hetes kismamó

Ha délután 3 körül ettem zabpelyhet tejjel akkor most elrontottam a diétámat? Még este megyek edzeni és mivel nem volt meg a napi szénhidrát szükségletem így gondoltam eszek belõle egy picit. Ugye nem baj?

Legjobb válasz: Igen elrontottad, ez +2kg. Most komolyan az a legnagyobb problémád, hogy zabpelyhet ettél tejjel? Mégis mit ronthat el egyetlen étkezés?

Igen elrontottad, ez +2kg. Most komolyan az a legnagyobb problémád, hogy zabpelyhet ettél tejjel? Mégis mit ronthat el egyetlen étkezés?
Soha semmilyen diétába ne õrüljél bele teljesen, ez alapszabály. semmi gond, hogy ettél zabpelyhet tejjel, ha éhes vagy máskor is egyél, csak lehetõleg olyat, ami nem kalóriabomba, lehet pl. müzliszelet, gyümölcs, akármi, nem tudom mi van a diétádban.

Ha most jött meg este, és a Clostilbegyt tabl. -t a menzesz 5. napján kell elkezdeni, akkor az most péntek v. szombat? Tudja vki, miért az 5. napon kell elkezdeni?

Legjobb válasz: Szia! Mensi elsõ napjának számít már a mai nap. Én úgy tudom, hogy normál mensinél 5. naptól kell szedni, ha a normáltól eltérõ a ciklusnapok száma, akkor annyival több vagy kevesebb, de gondolom, ezt már tudod. Szerintem azért az 5. napon, mert általában 4 napos egy mensi, és utána kezdené el a szervezet termelni ismét azt a hormont, ami majd a péhez vezet. És ezt állítjuk le a closty-val. 5 nap után pedig a szervezet észleli, hogy "lemaradt" és rohamosan elkezd dolgozni. Lényeg: pénteken kezd el szedni. Mielõbbi babásodást kívánok neked!

Szia! Mensi elsõ napjának számít már a mai nap. Én úgy tudom, hogy normál mensinél 5. naptól kell szedni, ha a normáltól eltérõ a ciklusnapok száma, akkor annyival több vagy kevesebb, de gondolom, ezt már tudod. Szerintem azért az 5. napon, mert általában 4 napos egy mensi, és utána kezdené el a szervezet termelni ismét azt a hormont, ami majd a péhez vezet. És ezt állítjuk le a closty-val. 5 nap után pedig a szervezet észleli, hogy "lemaradt" és rohamosan elkezd dolgozni. Lényeg: pénteken kezd el szedni. Mielõbbi babásodást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Januárban csak hõmérõztem, februarban már ovu teszttel is figyeltem a pémet, de egyik hónapban sem volt! Sajnos!
Elsõ vagyok: a hõdet már csak azért is jó lenne vezetni, mert ott látni fogod, hogy mikor van/volt pé-d. Ezt már egy closty-s hónap elõtt jó lenne tudni, hiszen így honnan tudod, mikor lenne jó akciózni? Mert ugye, nem ovu napján kellene, hanem elõtte 2 nappal, hogy legyen ideje odaérni a kis katonáknak. Nekem pl. a 17cn-on szokott lenni pé. Esetleg használj még ovu tesztet, a vaterán nagyon olcsón hozzá lehet jutni, illetve ellenõrizd a nyákodat.
Szia.Nekem a február volt az elsõ clostis hónapom.Én is az 5.naptól szedtem és a 19.napon volt peteérésem.
Itt már sokan írták azt is, hogy ha este 6 után jön meg akkor csak a következõ nap lesz az elsõ ciklusnap. De szerintem jobb lenne, ha megkérdeznéd az orvost.
A kérdező hozzászólása: Ha pénteken, az 5. napon kezdem szedni, napi 2x1, akkor kb. mikor szamithatok a pé-re?
A kérdező hozzászólása: Vezetem, de minek... :( Abbol jottem rá, hogy vmi nem stimmel. Majd kiderült, hogy az egyik petefészkem nem, vagy nemjól mûködik!
Elsõ vagyok-Igen. Én úgy tudom, hogy az mindegy. Esetleg görbét vezetsz?
Második: elsõ vagyok:-) neked hanyadik closty-s hónap?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Igen, ez az elsö, és nagyon szeretném, hogy több ne is legyen! :) De akkor is ma az elsö, ha alig van meg, ép csak "szinez"?
Péntek.Mert ugye ma van az elsõ nap.Én is az 5. naptól kezdem szedni.Azt igazán nem tudom miért.Így kell :) . Neked ez az elsõ clostys hónapod?
Azért jó lenne, ha Closty mellett is követed, hogy hogyan alakulsz. Hõmérõzés, teszt... Mennyi a luteálisod? vagy mennyi szokott lenni egy-egy ciklusod?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!