Találatok a következő kifejezésre: Ha most leszek, mennyi pénzt (6 db)

Ha most terhes leszek, mennyi pénzt fogok kapni a gyerekre? Van munkám három éve, de most kaptam egy jobb lehetőséget. Ha váltanék akkor is beleszámítják az elöző munkaviszonyomat?

Ez a munka jobb lenne és nyugisabb is,mint a mostani.De az most nem lenne bunkoság,hogy tervezzük a gyereket közbe meg jelentkeztem erre a munkára?

Legjobb válasz: Szia! A szülést megelõzõ évet veszik alapul a Tgyás, és a Gyed kiszámításánál, úgyhogy ha jól számolom, abba még benne lesz a mostani munkahelyed is. És miért lenne ciki váltani??? Ez a te életed, úgy kell leélned, hogy neked jó legyen, persze azért nem kell másokat sárba tiporni, de akkor is; tedd azt, ami Neked, és a leendõ babádnak a legjobb!!! Sok sikert! :o)

Szia! A szülést megelõzõ évet veszik alapul a Tgyás, és a Gyed kiszámításánál, úgyhogy ha jól számolom, abba még benne lesz a mostani munkahelyed is. És miért lenne ciki váltani??? Ez a te életed, úgy kell leélned, hogy neked jó legyen, persze azért nem kell másokat sárba tiporni, de akkor is; tedd azt, ami Neked, és a leendõ babádnak a legjobb!!! Sok sikert! :o)
Attól függ mennyivel voltál itt bejelentve, és mennyivel lennél bejelentve az új helyen. Írd le privát mailbe, és megmondom, hogy mit, és hogyan kell csinálnod, hogy az új fizetésedet vegyék csak figyelembe, és ne átlagot vonjanak, mert akkor nem fogsz sokkal jobban járni. Én is váltottam munkahelyet, így a 70 e helyett 100 e Ft-ot fogok kapni családival együtt.

Jövő évben szeretném megszülni első gyermekem ha minden össze jönne ahogy kell. Kérdésem hogy jövő évtől mennyi idő lesz most tulajdon képen a gyed és a gyes és melyikre mennyi pénz jár?

Legjobb válasz: A gyed 365 biztosított jogviszony (munka) után jár, ideje attól függ, hogy az elmúlt 4 évben mennyit dolgoztál, összege pedig a fizetésedtõl függ. A gyes alanyi jogon jár mindenkinek, maximum 3 évig, összege a mindenkori nyugdíjminimum összegéhez van viszonyítva, így ha azon emelnek, ez is emelkedik, jelenleg kb. 28000 forint.

A gyed 365 biztosított jogviszony (munka) után jár, ideje attól függ, hogy az elmúlt 4 évben mennyit dolgoztál, összege pedig a fizetésedtõl függ. A gyes alanyi jogon jár mindenkinek, maximum 3 évig, összege a mindenkori nyugdíjminimum összegéhez van viszonyítva, így ha azon emelnek, ez is emelkedik, jelenleg kb. 28000 forint.
A gyed munkaviszonyhoz kötött juttatás, ha van a szülést megelõzõen két éven belül 365 biztosított napod, és igényléskor is biztosított vagy (él a munkaviszonyod vagy egyéb biztosítotti jogviszonyod), akkor vagy jogosult gyedre. Összege az igénylést megelõzõ évben elért bruttó összjövedelmed 70%-a, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, személyi jövedelemadót és nyugdíjjárulékot vonnak belõle. A gyed annyi ideig jár, amennyit biztosításban töltöttél, de legfeljebb a kicsi két éves koráig. Mivel a gyed a tgyás (24 hét) lejártát követõen indul, így a legrosszabb esetben is minimum a gyerek közel másfél éves koráig jár. A fennmaradó idõre, a gyerek 3 éves koráig gyes jár, összege a mindenkori öregségi nyugdíjminimum összegével egyenlõ, jelenleg bruttó 28500Ft, levonás: nyugdíjárulék, így nettóban kb. 25795Ft-ot jelent.

17hónapos kislányomnak kistestvére lesz mennyi támogatást kapok ha most gyeden vagyok 66000ftot kapok mikor megszületik a kistesó akkor meg már gyesen leszek? Hogy változik a pénz?

Legjobb válasz: Ha gyesen leszel, akkor így fog alakulni: a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred, de max. 186.000 Ft lehet bruttóban. A második gyerekre a gyed alapja meg a minimálbér (bruttó 93.000 Ft). A 66.000 Ft gyed alapján kb 125.000 bruttó volt a korábbi béred, tehát a gyed kevesebb lesz, 49.000 Ft.

Ha gyesen leszel, akkor így fog alakulni: a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred, de max. 186.000 Ft lehet bruttóban. A második gyerekre a gyed alapja meg a minimálbér (bruttó 93.000 Ft). A 66.000 Ft gyed alapján kb 125.000 bruttó volt a korábbi béred, tehát a gyed kevesebb lesz, 49.000 Ft.

Most leszek 14 és tehetek-e le bankban pénzt? Ha igen akkor melyik bankban és mennyit? És mik szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: Budapest banknál. Ott szinte minden ingyenes ameddig diák vagy. Nálunk voltak bent az osztályba és beszéltek errõl. http://www.budapestbank.hu/szolgaltatas/lakossag/diak.php

Budapest banknál. Ott szinte minden ingyenes ameddig diák vagy. Nálunk voltak bent az osztályba és beszéltek errõl. http://www.budapestbank.hu/szolgaltatas/lakossag/diak.php
Én a CIB BANKOT ajánlanám. Én is ott vagyok. http://cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/szamlavezetes/st..
CIB bank mindenképp budapest bank egy kalap szar, akárcsak az otp. lassú, nem ügyfélbarát, követhetetlenül jutalékokat von le, komolyan nem ajánlom.
sztem is CIB. én is ott akarok majd bankszámlát nyitni.
Nekem 15 évesen lett bankkártyám (de 14 évesen is lehetett volna) és én az otp-nél nyitottam... Ott is ingyenes, a számlavezetés is.

Ha nem magánrendelőbe megyek uh-ra hanem a kórházba és most szeretném megfogadni az orvost akkor most adjak pénzt neki és mennyit? Ez lesz az első ultrahang.

Legjobb válasz: Ha nem a magánrendelõjébe mész,akkor szerintem ne adj pénzt neki.Ezentúl,ha odajársz,úgyis lesz elég kiadásod és még akkor a szülésrõl ne is beszéljünk.Én annak idején,amikor elõször kerestem fel a dokimat a kórházban,nem adtam pénzt,a következõ vizsgálat már a magánrendelõjében történt,ott meg úgyis van tarifa.

Ha nem a magánrendelõjébe mész, akkor szerintem ne adj pénzt neki.Ezentúl, ha odajársz, úgyis lesz elég kiadásod és még akkor a szülésrõl ne is beszéljünk.Én annak idején, amikor elõször kerestem fel a dokimat a kórházban, nem adtam pénzt, a következõ vizsgálat már a magánrendelõjében történt, ott meg úgyis van tarifa.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!