Találatok a következő kifejezésre: Ha most leszek, mennyi (69 db)

Mennyit és mit kaphatok ha most leszek terhes?

Lassan belevágunk a babaprojektbe DE...2008 tól volt folyamatos bejelentett állásom de tavaly átmentem egy másik munkahelyre ami idén januárban megszűnt. 3 hónap munkanélkülin voltam, majd most lassan egy hónapja 4 órába vagyok bejelentve egy helyen. Hogyan alakulnának az anyagiak? Megszakadt a munkaviszonyom a munkanélküli miatt? Érdemes belevágni egy babaprojektbe?

Legjobb válasz: Ezt igy eleg csunyan ..... Ezeket mindig az elozo evi keresetbol szamoljak ugyhogy sokra ne szamits! Illetve nezik, hogy folyamatos volt-e az idoszak a TB fele.

Ezt igy eleg csunyan ..... Ezeket mindig az elozo evi keresetbol szamoljak ugyhogy sokra ne szamits! Illetve nezik, hogy folyamatos volt-e az idoszak a TB fele.
4 órás bejelentésre nem kehet valami magas a jovedelmed, igy eselyes, hogy alapból a gyessel járnal jobban, ami 24e körül van....

Ha most elkezdem, mennyi idő, mire teljesen a másik nem tagja leszek?

Beszólásokat nem kérek... 19/F vagyok. Mennyi idő a folyamat? Hol kell elkezdeni?

Legjobb válasz: O.o szerintem sosem leszel az, ne haragudj..

O.o szerintem sosem leszel az, ne haragudj..
A kérdező hozzászólása: És attól a hang is változik? Egyébként progeszteron nem kell?
ilyen hormontablettákat kell szedni.(ösztrogén)
A kérdező hozzászólása: És a hang hogyan válhat nõiessé?
A kérdező hozzászólása: De ha most a mûtétet nem nézzük..akk kb mennyi a folyamat?
A kérdező hozzászólása: Nem mell mûtétre gondolok....hanem a "lentire"....h kb mennyi.
nézz youtube-on vannak ilyen videok, ahol az átalakulásokat pl hónapokra lebontva mutatják be. szerintem 1 év
ez nem így megy, át kell esni bizonyos vizsgálatokon, az is kb 1 év hát mire azt eléred, kell kb 2 év min, ha van pénz is N
A kérdező hozzászólása: Hangra, stb.
A kérdező hozzászólása: Nem úgy teljesen...hanem kinézetre.
Legalább három-négy év a teljes átalakulás. Mármint testileg. Sok mûtét és sok hormonkezelés. A lelked pedig nem fog átalakulni, annak már "elõre" nõinek kell lennie, de ez gondolom nálad így van. De ezt a kérdést miért nem az orvosnak teszed fel?

Most gyeden vagyok itthon, ami októberben lejár. Visszamegyek dolgozni és van 3 hónap szabim. és ha időközben terhes leszek mennyit kapok?

GYedem alatt 47.000 Ft kapok!

Legjobb válasz: A lényeg szempontjából teljesen mindegy, hogy mennyi a gyeded most. Ha újra dolgozni fogsz akkor elméletileg meg kell emelni annyira a fizetésed amennyi kb, akkor lenne ha folyamatosan dolgoztál volna. Ha gyes folyósítása mellett dolgozol, akkor tudnod kell azt, hogy saját jogodon csak annyi ideig lehetsz táppénzen amennyit a gyes folyósítása mellett dolgoztál. Ha a két gyerek között lesz annyi ledolgozott napod amennyi a juttatásokhoz kell, akkor annak átlaga lesz a juttatások alapja. Ha nem lesz meg a szükséges számú ledolgozott nap, akkor a minimálbér kétszeresének 30-ad része az alap, illetve ha tényleges szerzõdés szerinti bér az alap. Ezt az összeget nem tudjuk, így nem is lehet pontosan tudni, hogy milyen összegbõl számolják majd.

A lényeg szempontjából teljesen mindegy, hogy mennyi a gyeded most. Ha újra dolgozni fogsz akkor elméletileg meg kell emelni annyira a fizetésed amennyi kb, akkor lenne ha folyamatosan dolgoztál volna. Ha gyes folyósítása mellett dolgozol, akkor tudnod kell azt, hogy saját jogodon csak annyi ideig lehetsz táppénzen amennyit a gyes folyósítása mellett dolgoztál. Ha a két gyerek között lesz annyi ledolgozott napod amennyi a juttatásokhoz kell, akkor annak átlaga lesz a juttatások alapja. Ha nem lesz meg a szükséges számú ledolgozott nap, akkor a minimálbér kétszeresének 30-ad része az alap, illetve ha tényleges szerzõdés szerinti bér az alap. Ezt az összeget nem tudjuk, így nem is lehet pontosan tudni, hogy milyen összegbõl számolják majd.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha dolgozom és kapom a gyest is akkor 180 napot kell ahoz dolgoznom, hogy megkapjam a rendes táppénzt és gyedet stb..?

Ha most terhes leszek, mennyi pénzt fogok kapni a gyerekre? Van munkám három éve, de most kaptam egy jobb lehetőséget. Ha váltanék akkor is beleszámítják az elöző munkaviszonyomat?

Ez a munka jobb lenne és nyugisabb is,mint a mostani.De az most nem lenne bunkoság,hogy tervezzük a gyereket közbe meg jelentkeztem erre a munkára?

Legjobb válasz: Szia! A szülést megelõzõ évet veszik alapul a Tgyás, és a Gyed kiszámításánál, úgyhogy ha jól számolom, abba még benne lesz a mostani munkahelyed is. És miért lenne ciki váltani??? Ez a te életed, úgy kell leélned, hogy neked jó legyen, persze azért nem kell másokat sárba tiporni, de akkor is; tedd azt, ami Neked, és a leendõ babádnak a legjobb!!! Sok sikert! :o)

Szia! A szülést megelõzõ évet veszik alapul a Tgyás, és a Gyed kiszámításánál, úgyhogy ha jól számolom, abba még benne lesz a mostani munkahelyed is. És miért lenne ciki váltani??? Ez a te életed, úgy kell leélned, hogy neked jó legyen, persze azért nem kell másokat sárba tiporni, de akkor is; tedd azt, ami Neked, és a leendõ babádnak a legjobb!!! Sok sikert! :o)
Attól függ mennyivel voltál itt bejelentve, és mennyivel lennél bejelentve az új helyen. Írd le privát mailbe, és megmondom, hogy mit, és hogyan kell csinálnod, hogy az új fizetésedet vegyék csak figyelembe, és ne átlagot vonjanak, mert akkor nem fogsz sokkal jobban járni. Én is váltottam munkahelyet, így a 70 e helyett 100 e Ft-ot fogok kapni családival együtt.

17hónapos kislányomnak kistestvére lesz mennyi támogatást kapok ha most gyeden vagyok 66000ftot kapok mikor megszületik a kistesó akkor meg már gyesen leszek? Hogy változik a pénz?

Legjobb válasz: Ha gyesen leszel, akkor így fog alakulni: a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred, de max. 186.000 Ft lehet bruttóban. A második gyerekre a gyed alapja meg a minimálbér (bruttó 93.000 Ft). A 66.000 Ft gyed alapján kb 125.000 bruttó volt a korábbi béred, tehát a gyed kevesebb lesz, 49.000 Ft.

Ha gyesen leszel, akkor így fog alakulni: a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred, de max. 186.000 Ft lehet bruttóban. A második gyerekre a gyed alapja meg a minimálbér (bruttó 93.000 Ft). A 66.000 Ft gyed alapján kb 125.000 bruttó volt a korábbi béred, tehát a gyed kevesebb lesz, 49.000 Ft.

Mi lesz? Sötétbarnára van festve a hajam és sötétszőkére szeretném festetni. A fodrászom azt mondta hogy le kell szívatni. De ha most leszívatom akkor milyen színű lesz? és a leszívatás után mennyi idő után lehet befesteni?

Legjobb válasz: huhh...:( olyan rókavörös lesz szivatás után, a minöségét agyonvágja. Ezt kizárólag mesterfodrászra bíznám. Húgomnak feketéböl csinált közép arany-mézszökét, úgy, hogy nem hullott el a haja. Mindezért 17 ezer forintot fizettünk (kedvezményesen), semmi vágás meg ilyesmi. Jól fontold meg szerintem... 23/N

huhh...:( olyan rókavörös lesz szivatás után, a minöségét agyonvágja. Ezt kizárólag mesterfodrászra bíznám. Húgomnak feketéböl csinált közép arany-mézszökét, úgy, hogy nem hullott el a haja. Mindezért 17 ezer forintot fizettünk (kedvezményesen), semmi vágás meg ilyesmi. Jól fontold meg szerintem... 23/N

Mosópor helyett, ha mosószappant lereszelek és a dobba szórom a ruhákra, úgy mosom ki őket az úgy jó lesz? Mennyit reszeljek bele? A szappan fele elég lesz?

Ez az ötletem van,mert sz.van itthon a mpor elfogyott,pár napig nem is lesz,de sokan vagyunk itthon,most is tele van a tartó.

Legjobb válasz: A mosószappan nem jó megoldás,mert nagyon habzik.A törülközõket stb.pedig nagyanyáink módszere szerint áztasd be szappanos vízbe,majd másnap dörgöld át kézzel,majd tedd át egy nagy fazékba.Reszelj bele szappant,és fõzd a ruhákat jól ki.Utána beteheted a gépbe,öblítõ programon.

A mosószappan nem jó megoldás, mert nagyon habzik.A törülközõket stb.pedig nagyanyáink módszere szerint áztasd be szappanos vízbe, majd másnap dörgöld át kézzel, majd tedd át egy nagy fazékba.Reszelj bele szappant, és fõzd a ruhákat jól ki.Utána beteheted a gépbe, öblítõ programon.
Ha mindenképpen a szappant választod akkor elõször egy kis edényben oldd fel, különben lehet megszorulnak a kis darabok és bizonyos helyeken foltosak lesznek a ruhák.és ne tegyél bele túl sokat.
Gratulálok!! Jól össze fog túrósodni és eldugul a szivattyú meg a lefolyócsõ is.. Rakjál bele sampont, vagy vegyél folyékony mosószert sokkal olcsobb!!
Én mosogatószert tuti nem raknék a ruhákra, mert nagyon habzik. Öblítés ecettel az ok. A mosószappan nem tudom, hogy géppel mosásnál kihozza-e a piszkokat, ha nem nagyon koszosak, akkor megpróbálhatod, de én mindenképp inkább vennék valami kis kiszerelésû folyékony mosószert, az a tuti.
mindig figyeld, hogy a mosópor mikor fogy ki! legyen otthon inkább túl sok, mint semennyi. most meg kérj a szomszédtól, majd veszel neki helyette, ha mész boltba.
A táppénzen töltött idõ nem befolyásolja tgyásra, gyedre való jogosultságot.
Csak ajánlani tudom, a legjobb vitamin. Nincs tõle étvágyam, semmit nem híztam, és hányinger se gyötör. Igaz az ára húzos, de megéri. Ami még jó, hogy külön jódot és folsavat is tartalmaz. 12.hétig a 800 ajánlott.13.héttõl meg a 400.
Én azt szedtem a 12.hétig.13.héttõl pedig a femibion400-at szedem.Nekem nincs gondom vele.Nem hízok tõle, nincs hányingerem stb. 20+1
A kérdező hozzászólása: Ok!Mást kell szedni mellette?
Elsõ vagyok.Nem kell mellé semmi más.Ahogy elõttem írták, van benne jód és folsav, míg sok más magzatvédõben nincs.A 400-as még tartalmaz halolaj-koncentrátumot.Az igaz, hogy drágább mint más vitamin, viszont lehet mire vennél külön jód, folsav, halolaj bogyókat, ugyan ott lennél árban.

Most akkor mennyi lesz a nettó bérem? Ha a férjem igényli a családi adókedvezményt, én is igényelhetem, vagy nem?

A férjem 8 órába dolgozik ideáig csak ő igényelte a családi adókedvezményt. Én most kaptam egy 4 órás munkát. A bruttóm 49000 ft. A bérkalkulátor kérdezi, hogy van e gyerek és ez alapján számolja ki a nettót. Az adókedvezmény miatt kérdezi a gyerekek számát, vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: Igen, amiatt kérdezi, de ha a férjed igényelte,akkor te nem tudod.

Igen, amiatt kérdezi, de ha a férjed igényelte, akkor te nem tudod.
Igen, az adokedvezmeny miatt kerdezi. Ha nem te veszed igenybe, akkor 0 legyen a gyermemk szamhoz irva
A kérdező hozzászólása: és mindketten nem tudjuk igénybe venni? vagy az úgy nem érné meg?
Ha a férjed igényelte és kapja is, akkor te már nem kaphatod.
Egy gyerekre ugyanazt az összeget kétszer nem fogják kifizetni.

Ha most lassan 17 leszek, és egy olyan éve voltam 172 cm akkor mennyit nőhetek még?

Tavaly 10.-ben lemértek és voltam 172 cm ha jól emlékszem. November közepén töltöm a 17-et. Szerintetek mennyit nőhetek még ?

Legjobb válasz: Fiú vagy, vagy lány? Lányként szerintem max. 2-3 centire számíthatsz, de ha fiú vagy, több is lehet. A lányok hamarabb megnõnek a maximális magasságukra.

Fiú vagy, vagy lány? Lányként szerintem max. 2-3 centire számíthatsz, de ha fiú vagy, több is lehet. A lányok hamarabb megnõnek a maximális magasságukra.
A kérdező hozzászólása: Fiú
1-es, ne beszélj hülyeséget, 13/L vagyok, 180 centi, és még növök. Kérdezõ, te is nõhetsz, kb 180-185 centi lehetsz.
Kedves harmadik, 13 évesen persze, hogy még nõsz. Nem a 172 centi miatt írtam, hogy ha lány, nem fog sokat nõni, hanem a 17 éves kora miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!