Találatok a következő kifejezésre: Ha most leszek, (1090 db)

Ha most leszek terhes, idegenek mikor fogják először észrevenni a pocim?

mert majd ahogy n?, egyre öltözünk be :) gondolom akkor csak a szülés el?tt pár héttel vennék észre. legkorábban márc végi baba lenne. mondjuk nem lenne hátrány, nem akarom, hogy mindenki tudja egyb?l. de az se baj ha igen, csak kíváncsiságból kérdem

Legjobb válasz: Szerintem ha most terhes lennél, azért októberben már látszana és akkor még nem kell beöltözni, január végén és februárban meg már nagykabát alatt is megmodják, hogy terhes vagy. A lányom májusi baba volt februárban már bõven látszott a kabát alatt is. De lehet alkati kéréds is, lehet Neked amúgy sem nõne nagyra a hasad. Most 11 hetes vagyok, én le sem tudnám már tagadni!

Szerintem ha most terhes lennél, azért októberben már látszana és akkor még nem kell beöltözni, január végén és februárban meg már nagykabát alatt is megmodják, hogy terhes vagy. A lányom májusi baba volt februárban már bõven látszott a kabát alatt is. De lehet alkati kéréds is, lehet Neked amúgy sem nõne nagyra a hasad. Most 11 hetes vagyok, én le sem tudnám már tagadni!
Sok mindentõl függ, hogy mikor látszik. Függ az alkatodtól. a lepény helyétõl, attól, hogy a baba hogyan fekszik és attól is, mennyire laza a hasfalad.. Én pl. a 4. babámmal úgy jártam, hogy még sok távolabbi ismerõs, akikkel elég sokszor találkoztam, se vette észre közvetlenül a szülés elõtt se (nem kötöttem mindenkinek az orrára)... Még a kórházban is meglepõdtek a nõvérek, mikor szülni mentem, mert alig volt pocakom, mint másnak félidõsen... Bezzeg a 3 naggyal hamar látszott :) ) Pedig augusztusi babám van :)
A kérdező hozzászólása: komolyan? családban van most kismama. õ 16 hetes. ruhában semmi sem látszik még. de õ elég husis. én alapvetõen vékony vagyok: vékony kar, láb. popsi van, meg egy kis poci, csak még nem a baba miatt. (de annak is elmenne :) )
Már kb. 22 hetes voltam, amikor pulcsi nélkül voltam, na akkor észrevették, amúgy senki semmit. Mondjuk nem is nagy a pocakom, és nincs feleslegem. De nekem késõn kezdett nõni a hasam, és eleve takart a sok ruha. 27 hetes kismama
2. vagyok. nem vagyok kövér, bár csont sovány sem. 62 kilóval 160cm-rel kezdtem a terhességet és ugyanennyivel mentem szülni is. Semmit sem híztam, pedig szó szerint zabáltam... érdekes, a nagyoknál azért híztam 8-9 kilót :)

Ha tavaly gyesen voltam előtte pedig gyeden akkor ha most leszek terhes jár-e majd gyed? Most kezdtem újra dolgozni, folyamatos volt a munkaviszonyom!

2 év gyed 1 év gyes után mentem vissza dolgozni, szeretnénk még egy babát. Mikor mehetek megint gyedre?

Legjobb válasz: bármikor mert folyamatos a munkaviszonyod, gyed és gyes alatt nem szûnik meg, az fizetés nélküli szabadságnak számít.

bármikor mert folyamatos a munkaviszonyod, gyed és gyes alatt nem szûnik meg, az fizetés nélküli szabadságnak számít.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És így akkor majd mibõl számolják a gyedet?
Ha ténylegesen dolgozol 180 napot, akkor a béredbõl számolják. Ha nem, mert elmégy pl. táppénzre, akkor meg a tgyás alapja a tényleges bér lesz, de max. a minimálbér kétszerese, a gyed alapja meg ugyanez.
Igen, mindkettõ, ha a munkaviszonyod megmarad.
Tudtommal nem, csak gyed járna. De ez nem teljesen biztos.
Én úgy tudom, hogy ha a szülést megelõzõ évben többet voltál gyesen, mint gyeden, akkor csak gyest fogsz kapni. (Javítsatok ki ha tévedek) de ha a szülész megelõzõ évben viszont többet dolgoztál, mint gyesen voltál, akkor megint kapsz mindent, és a munka béred után fogják számolni az összeget.
Igen én is így tudom mint az utolsó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most sokkal okosabb nem lettem, esetleg hol érdeklõdhetnék utána, ha nem akarom a munkáltatómat megkérdezni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Mit tegyek, ha most leszek okt. ban 13 és színész akarok lenni? Mi kell hozzá? Úgy tervezem hogy idén nyáron elmegyek vmi szakkörre, de hogy kezdjek neki? Vajon hány %%%%%-az esélye annak hogy híreszű színész leszek?

Legjobb válasz: Nem tudom, mi az a "híreszû színész", de egy színjátszó kör jó kezdés. Viszont azt remélem tudod, hogy a színészek 99%-a színházban játszik, és szinte ismeretlen marad. A nagyobb hírnévhez piszok szerencse kell, rengeteg munka és sok lemondás. (A tehetséget már nem is mondom, az alap.) :)

Nem tudom, mi az a "híreszû színész", de egy színjátszó kör jó kezdés. Viszont azt remélem tudod, hogy a színészek 99%-a színházban játszik, és szinte ismeretlen marad. A nagyobb hírnévhez piszok szerencse kell, rengeteg munka és sok lemondás. (A tehetséget már nem is mondom, az alap.) :)
Remélem valóban így van. És nem, nem színésznek tanulok, hanem a képzõmûvészetire járok. De mivel a középiskolás (most már színházas) barátaim anno mind drámát tanultak, ezért úgymond az alapokkal én is tisztában vagyok. Meg láttam mivel szívtak rengeteget, húzós helyzetekben gyakran kisegítettem õket. Ezért van nagyon minimális rálátásom a dolgokra.
A kérdező hozzászólása: Huhh... Hát ezzel rengeteget segítettél... De te is színésznek tanulsz, vagy honnan tudod ezt ennyire? o_O
A kérdező hozzászólása: A problémáim: 1 Nem szeretek olvasni de 5-ös vagyok irodalomból és nyelvtanból (asszem, de értem és megy) 2 Sztem nem vmi jó a hangom :( és nem merek énekelni mások elõtt 3 Járok szavalóversenyre/helyesírásversenyre/szövegértésversenyre 3 Régen jártam néptáncra de már nem járok, de sztem tudok táncolni ;) De KÖSZÖNÖM, és ha kérdezhetem te hány éves vagy? O_O Eléggé vágod :) És ha nem valami jó a hangom akkor mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: és bocsi a hibák miatt de kapkodok :)
A kérdező hozzászólása: Elõször is, eszembe se jut, hogy Magyarországon éljak ha nagy leszek ;) A másik meg nem a facebook miatt. hanem .... nem is tudom csak tetszik meg minden és lehet hogy kicsit önzõ dolog meg minden.... de és is sok felnõtt/gyerek példaképe szeretnék lenni :3
Mondjuk õt a tehetsége és alkata alapján választotta ki egy jó szemû castingos. A Disney ilyen szempontból külön kategória, onnan sok késõbbi sztár került már ki. De ilyen stúdió nálunk szerintem nincs, és oda is sokezerbõl ha egy ember bejut. De ugye nem azért akarsz színész lenni, hogy nagy facebookos oldalad legyen? :)
A kérdező hozzászólása: igen.... én mindig Selena Gomezre gondolok, hisz õ is kb. 6-7 éves lehetett mikor elõször színészkedett, és most ahogy néztem övé a 4. legnagyobb facebookos oldal (Rihanna, Lady Gaga, Justin Bieber és õ :) )
Egyébként sok nagy sztár gimis vagy fõiskolai színjátszó körökben kezdte. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, és bocsi az írás miatt csak más a billentyûm
A kérdező hozzászólása: nekem ma volt az anyák napja és én találtam ki a mûsort mondhatom nagyon izgultam ;) és be kellett volna jönniük a lányoknak, de nem jöttek és rögtönöznöm kellett, de a vége jól sikerült :) csak most a kompetencia miatt is izgulok, mert jövõhéten írjuk és azt mondják beleszámít majd a felvételidbe :S és mi van ha nem lesz jó? :(

Ha most leszek 14 éves akkor mikor kezdhetem el a kismotor jogsit?

most emelik ugye 16-ra az életkort, de mikortól?? vagy már be is jött?

Legjobb válasz: Már szinte minden súlyosan értelmi fogyatékosnak le lett írva, hogy maradt 14 a korhatár! Most leírom neked is! Remélem sikerült felfogni!

Már szinte minden súlyosan értelmi fogyatékosnak le lett írva, hogy maradt 14 a korhatár! Most leírom neked is! Remélem sikerült felfogni!
Kismotor = 125cm3 Segédmotor = 50cm3

Ha most leszek szeptemberben 16 éves akkor most nyáron már elmehetek diákmunkára?

szórólapozásra vagy ehhez hasonlóra gondoltam...

Legjobb válasz: 16 éves kor alatt nyári szünetben, szülõi engedéllyel lehet dolgozni. Mármint 15 és 16 éves kor között, szóval te pont ez a kategória vagy.

16 éves kor alatt nyári szünetben, szülõi engedéllyel lehet dolgozni. Mármint 15 és 16 éves kor között, szóval te pont ez a kategória vagy.
Ehh, 15 éves kortól lehet szülõi engedéllyel.
Nyári szünetben szülõi engedéllyel 15 éves kortól dolgozhatsz, csak kérj iskolalátogatási igazolást is, mert azt meg kéri a diákszövetkezet.
NEM! 16 éves kortól lehet.
A kérdező hozzászólása: nem tudtok pár helyet ahol így tudok már dolgozni?köszi

Az nagyon nagy gond ha most leszek harmadikos és egyáltalán nem tudom milyen egyetemi szakra menjek tovább vagy hogy egyáltalán menjek tovább?

Kérlek szépen ne írjatok baromságokat és/vagy hülyeségeket és semmi sért?t se.

Legjobb válasz: Szerintem annyira nem nagy gond, de akkor milyen faktot választottál, ha még elképzelésed sincsen? Milyen tantárgyak érdekelnek?

Szerintem annyira nem nagy gond, de akkor milyen faktot választottál, ha még elképzelésed sincsen? Milyen tantárgyak érdekelnek?
a felvi .hun van iylen teszt hogy mi legyen belõled ..töltsd ki ..meglátod mit ad ki .. és az alapján tudsz iskolát ..és faktot is választani
Ebben az esetben én abból választanék faktot, ami a legjobban érdekel. Igyekezz, hogy minden tárgyad jól sikerüljön az év végére és akkor nem lesz, az, hogy a rossz évvégi jegyeid lehúznák a pontjaidat. Azért még van kb másfél éved eldönteni, hogy merre indulj, 11.ben még én se tudtam pontosan, hogy merre is megyek tovább. Nálam is csak 12-ben körvonalazódott pár nyíltnap meglátogatása után, hogy mire gyúrjak rá.

Ha most leszek 15 éves hol találhatok nyári munkát?

Most júliusban leszek 15 éves és valamilyen diákmunka kellene tudtok írni vagy linket bemásolni mert nem annyira találtam magamnak! Csak 16 éven felülieket találtam egyáltalán van ilyen korosztálynak mint nekem munka?

Legjobb válasz: Regisztrálj diákszövetkezetbe,máshol nem igazán fogsz találni.

Regisztrálj diákszövetkezetbe, máshol nem igazán fogsz találni.
Diákszövetkezeten keresztül szórólapozás. Én is azt csináltam 15 évesen nyáron. Nagyon kevés a lehetõség 15 évesen. Elõbb kellett volna elkezdened keresgélni, június közepére már betelnek az ilyen állások.
pl. utca seprû/kéméj seprû fagylalt árus
Nem kell neki forgács, és nem fog fázni sem.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha most veszek nyuszit és ilyen nagy a hõingadozás nálunk akkor nem fog megfázni meg ilyenek ?
Legyen neki egy háza, amiben széna van, akkor oda be tud fészkelni.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm házikója az van :)
Dehogyisnem zavarja!! A nagy hõingadozás a legrosszabb egy fejlõdésben lévõ nyuszinak!! Ne tedd ablak alá és ne tedd radiátor közelébe. Széna legyen bent neki, de ne alatta, mert megszúrhatja a lábát és fekélyesedhet... Forgácsot kerüld, de nagyon! :)
Elfelejtettem: A nyuszik nem szeretik a meleget. általában a 17-20 fok a legmegfelelõbb nekik.
A kérdező hozzászólása: Az szerintem akkor a legmegfelelõbb mert amikor nem vagyunk otthon a leghidegebb idõ a 16C szóval rendben lesz :) ) Köszönöm

Ha most leszek augusztusba 20 éves. Akkor elvégezhetek egy 2 éves okj-s szakmát ingyen vagy sem?

Már annyi mindent hallottam ezzel kapcsolatban, hogy nem tudom.. Valaki esetleg tudna írni nekem ez ügyben?

Legjobb válasz: Van ahol azt látom, hogy 1 évesre van csak lehetõségem már, van ahol meg azt írják, hogy simán elvégezhetem ingyen a 2 éveset is..

A kérdező hozzászólása: Van ahol azt látom, hogy 1 évesre van csak lehetõségem már, van ahol meg azt írják, hogy simán elvégezhetem ingyen a 2 éveset is..
elvileg 21. életévtõl fizetõs.
Csak az elsõ évet végezheted el ingyenesen (mert addig töltöd be a huszonegyet)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!