Találatok a következő kifejezésre: Ha most hogy terhes vagyok, és (50 db)

Tavaly aug. -ban szültem császárral. Most ismét terhes vagyok és érdekelne, hogy ha kb.10 hónap van a szülés és a terhesség között, akkor mire számíthatok a szülést illetően? Sima szülés v császár?

Legjobb válasz: Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós

Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós
Szinte 100% hogy császár lesz. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy a császármetszés után a teherbeesésig minimum 1, 5-2 évnek kell eltelni, hogy a 2. baba természetes úton szülessen meg. Nekem 15 hónap telt el. Necces nagyon még nálam is.
Szinte biztos, hogy császár. Azt szokták javasolni, hogy minimum 2 év teljen el a 2 terhesség között. Alapesetben is, császár után meg pláne. Elég bátor vagy, nagyon figyelj a tested jelzéseire, nehogy szétnyíljon a heged.
Szerintem is valószínûbb, hogy császár lesz... De ezt is orvosa válogatja. Az én dokim pl annak a híve., hogy a a 2 szülés között 3 évnek el kell telnie, hogy természetes úton lehessen a 2. De látod, van, aki csak 2 évet követel meg... Gratula a kistesóhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszi!!! Remélem nem lesz gondom az elõzõ heggel és minden rendben lesz...
Kérdezõ és Válaszolók! Végül hogyan szültetek?

Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz? novemberben császárral szültem és most megint terhes vagyok és azért izgulok hogy mi baj lehet abból hogy fél év elteltével estem teherbe.

lehet baja a 2.babának emiatt? fel tud készülni 6 hónap alatt a szervezetem? azt tudom hogy így a második biztosan császár lesz de engem f?leg a baba hogyléte érdekel!

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.

Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.
Egyáltalán nem biztos hogy császár lesz. A túl közeli terhességet azért nem javasolják, mert a méh sebe még relatíve friss és elvékonyodhat, megrepedhet.
Az én barátnõm is igy járt. 7 hósak voltak az ikrei! amikor ismét terhes lett. Elõször a doki abortuszra akarta rábeszélni, mivel hogy kevés idõ telt el, de második alkalommal már normálisan beszélt vele, mondta hogy császárnak kell lennie ennek is nehogy szétrepedjen a méh. Azóta megszületett a 3. bébije is, 2, 5 hónapos és egészséges, és az anyuci is jól van. Remélem ez megnyugtatott kicsit. Minden jót! :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat végül az önjelölt tanárnéniktõl függetlenül(akik innentõl szóra se méltók) kaptam érdemleges választ a kérdésemre :-) vagyis hogy a babának semmi plussz támogatásra nincs szüksége amiatt hogy az elõzõ terhességemtõl rövid idõ telt el a heget pedig kicsit sûrûbben fogják ellenõrizni ez a lényeg!
8 hónapos volt a lányom mikor teherbe estem. 16.5 hónappal a császár után természetes úton szültem meg a második babánkat minden komplikáció és probléma nélkül.
Kedves Kérdezõ! Kicsit régen volt már, de pontosan ezért is lehet fontos, mert akkoriban lényegesen kevesebb dolgot tudtak vizsgálni (nem volt UH, stb.), mint most. Édesanyám a bátyámat, és engem pontosan másfél év és 2 hét különbséggel szült. Sem a terhessége alatt, sem utána nem mondták neki, hogy gond lehet, mert hamar jöttem én! Ha abban az idõben ez nem okozott problémát, akkor szerintem a mai lehetõségek mellett teljesen nyugodt lehetsz! 19 hkm
Kedves kérdezõ! Lássuk, tudok e olvasni. Ezt kérdezted: "Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz?" Ez a válaszom egy része: Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Ebben mi nem volt a megfelelõ? Hol láttál bármit is a hüvelyi szülésrõl? Ja, hogy nem érted mit jelent a többszörös császár kifejezés... Ezek szerint nem az én szövegértésemmel van baj, hanem a tiéddel. A többszörös császár azt jelenti, hogy nem egy, hanem több alkalommal végeztek adott nõn császármetszést.
Szia! Az egyik csaj a fórumról (bocs, h így írom, de senki nem szereti a stílusa miatt) császáros szülés után 3 hónappal ismét terhes lett. Most fog szülni ismét császárral. Semmi gond a babával. Minden rendben van. Kicsit több vizsgálatra kell járnia, mert egyre többször figyelik a hegvastagságot, de amúgy minden ok. Nálatok is minden rendben lesz! :)
Kedves kérdezõ!Szerintem nem volt jogos a 21.26-os válaszoló ledegradálása.Én-eddig, mert készülünk a 3. babára-2 gyereket szültem hüvelyi úton(gyorsan, komplikáció, és beavatkozás nélkül).Ám eddig azt hallottam, hogy 2 év az ideális a császármetszések között.
A kérdező hozzászólása: és 19.10-kor még pontosítottam is a gyengébbek kedvéért!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! olvass vissza mielött okoskodni kezdessz!továbbra sem a császát/hüvelyi szülés probléma köre érdekel ahogy ezt a kérdésben megfogalmaztam! ne oktass ki intelingenciáról senkit amíg a szövegértéseddel gond van!
Nálam 16 hónap volt a két császározás között, minden rendben volt, a babával is.Ha kérdésed van szivesen válaszolok!
off: nálam két év 4 hónap lesz a két szülés között, és mivel az elsõ császár volt most is az lesz mert még csak ennyi idõ telt el.Én nem hiszem, hogy van orvos aki belemenne a sima szülésbe!
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked! hasznos volt bizony! megnyugodtam! remélem én is hasonlóan járok mint õ! van rá remény hogy addigra elég jól bírja majd a hegem mert a varratot se tudta rendesen kiszedni annyira benõtt teljesen leizzadtunk mindketten és nagy küzdés árán is maradtak benn fonalak szóval elég gyorsan hegedek és az uh-on is azt mondta hogy nagyon jól néz ki bebûlrõl is
A kérdező hozzászólása: természetesen meg fogom kérdezni amint eljutok hozzá is de nem véletlenül itt kérdezõsködök a doki 10.000-ért fog válaszolni rá és persze nem is most rögtön... ezért kérem aki értelmes választ nem tud adni a kérdésemre az ne pazarolja az energiáit ilyen nesze semmi fogd meg jól válaszokra köszi
Ezekrõl az orvosod tud felvilágosítani.
A kérdező hozzászólása: értem de akkor esetleg ha megreped még mindig megcsászározhatnak de amúgy nem ragaszkodom a hüvelyi szüléshez...nekem a császár nem volt rossz! inkább csak az érdekelne hogy ilyen esetben éri-e valamilyen hátrány a második babát nyilván vitaminokat és mást megint csak szedek
A kérdező hozzászólása: igen meg köszi! ma voltam sztk-ban és a dokim nemhogy megrótt érte de kifejezetten örült...semmi baja nem volt a 6 hónappal! írt fel utrogestánt a biztonság kedvéért és 1 hét múlva meglátjuk mekkorát nõ a pocaklakó :-)

Csináltam tesztet és negatív lett! Pedig én ugy érzem hogy terhes vagyok és ha igaz akkor már 5 hetes! Ha most negatív volt a teszt biztos nem vagyok az?

Tüneteim: szédülés néha émelygés fájó mell és néha szurkál a hasam meg fáj a fejem.

Legjobb válasz: Mikor teszteltél?Mikor van a nem várt menzi?

Mikor teszteltél?Mikor van a nem várt menzi?
A kérdező hozzászólása: Egyébként te is teszteltél már?
A kérdező hozzászólása: Köszi...:) Majd írj hogy ha baba..:)
Mármint szurkolok! :-)
Köszönöm! :-) És természetesen én is neked! Az utolsó válaszoló
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az utolsónak üzenem hogy szurkolok h legalább neked baba legyen...Én is várok 3áig...:)
Mintha csak a saját esetemet olvastam volna! És még a napok is egyeznek. :-) Nekem görcsölt amikor megjött, de nekem is két napos volt csak és kevés. Én is megvárom a jövõ hetet, de nagyon nehéz. Ha nem bírod, tesztelj 10-es érzékenységüvel, de szerintem még az sem fogja mutatni. :-(
Szerintem várd ki a júli 3-at és akkor tesztelj!
A kérdező hozzászólása: tegnap csináltam a tesztet(gabriel) Jún 3án jött meg utoljára de csak 2 napig tartott és nem is éreztem szinte naon gyenge volt... Mostmajd jul 3ára várom kb. Vagyis nem várom
Attól függ, hogy hány napja késik, milyen teszttel csináltad, mikor volt az ovulációd, hány naposak a ciklusaid?Ha leírod ezeket, akkor tudunk segíteni.:)
Igen:-) De sajna negatív. De még reménykedem.
Szia! Mióta van folyamatos munkaviszonyod, mert a válasz ettõl függ
itt nézdd meg : http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. és valóban attól függ mióta dolgozól?
Ha terhes vagy, és már van kiskönyved, illetve ha már legalább 180 napja dolgozol, próbaidõs sem vagy, akkor ha orvosilag indokolt, elmehetsz táppénzre, akkor annyi pénzt kapsz, mint amikor betegszabin vagy. Tehát a fizetésed kb. 70 százaléka. Ezt a baba születéséig vehet igénybe, utána jön a TGYÁS, majd kb. fél év múlva a GYED, a baba két éves kora után három éves koráig pedig a GYES.
Szia! Arra számítanod kell, hogy ha most elmész táppénzre, akkor a múlt évben ledolgozott idõd alapján számolják a táppénzt. Ha megvolt a 2 év folyamatos munkaviszonyod, akkor 70%-osra tudsz menni, ha nem volt meg, de minimum folyamatos 180 nap megvolt, akkor 60%-os táppénzt kapsz. Szülés elött meg 4 héttel már elmehetsz a TGYÁS-ra, ami viszont már 70% lesz, akárcsak a GYED. De a TGYÁS-hoz, és a GYED-hez is feltétel a minimum 180 nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Egyébként tavaly szeptember óta van munkaviszonyom.

Eddig ha belegondoltam abba hogy terhes vagyok rám tört egy nagy izgalom és fura érzés a hasamban. (mint amikor izgul az ember). Most 90%hogy terhes vagyok. Nagy rajtam a nyugalom. Ti is voltatok így ezzel? Megéreztétek hogy sikerült?

Legjobb válasz: Szia! Érdekes én pont fordítva voltam :) Nagyon sokat álmodoztam,milyen lesz majd,ha meglátom a két csíkot,kerekedik a pocim. Én pár nappal a nem várt elõtt álmodtam egy pozitív tesztet,aztán késett,és ott volt a két csík. Fel sem fogtam,hogy úristen,most tényleg! Nem tudom pontosan leírni mit éreztem,de hirtelen nagyon furcsa lett,hogy ott van bennem egy icike picike valaki,aki az én gyermekem. Most már persze természetesnek érzem,de akkor nagyon nagyon izgultam :) 29hkm

Szia! Érdekes én pont fordítva voltam :) Nagyon sokat álmodoztam, milyen lesz majd, ha meglátom a két csíkot, kerekedik a pocim. Én pár nappal a nem várt elõtt álmodtam egy pozitív tesztet, aztán késett, és ott volt a két csík. Fel sem fogtam, hogy úristen, most tényleg! Nem tudom pontosan leírni mit éreztem, de hirtelen nagyon furcsa lett, hogy ott van bennem egy icike picike valaki, aki az én gyermekem. Most már persze természetesnek érzem, de akkor nagyon nagyon izgultam :) 29hkm

9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...

Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...
A kérdező hozzászólása: Tehát ha kb 102000 ft kapok most kézbe akkor ennek a 60% fogom megkapni.És akkohiába volt az elmúl 15 evben bejelentett munkaviszonyom ezt a 60ezer ft. fogják alapul venni a TGYÁS illetve a GYED-nél?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt. Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDbõl igen. Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Nem-nem! Az elsõ válaszoló kicsit tévedésben van! Táppénz nem lehet alapja a gyednek! A gyed az elõzõ év átlagkeresete alapján számolandó, mivel most 100e felett kapsz kézbe, gondolom a bruttód 160e körül van. Ez azt jelenti, hogy a max. gyedet fogod kapni, ami most 86e nettóban! A tgyást így fejbõl nem vágom. Nekem egyébként kevesebb volt a tgyás mint a gyed, max. gyedet kapok és 160e a bruttó fizum.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:) Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em. Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtõk pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik). Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétõl voltam táppénzen. A júniusig tartó idõszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán mibõl számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi! Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
a bruttó fizetésednek a 60%-át nézik és abból nem vonnak annyi mindent, így lehet, még több is lesz a táppénzed, mint a fizud(nekem így volt).és a táppénz nem alapja a gyednek.
Kis kiegészítés: a táppénz csak akkor 60% ha már megvan a 2 év munkaviszonyod! Egyébként csak 50%!

Ha még nem állt be a menzi, és 23-án jött meg utoljára, akkor lehet, hogy terhes vagyok? A barátom csak ujjazott, de lehet hogy hozzáért a nemi szervéhez, és most nemtudom, hogy mi van :S 15/L

Legjobb válasz: nem valószínû,hogy terhes vagy,de ha biztosra akarsz menni vegyetek egy terhességi tesztet és reggeli elsõ vizeletbõl csináld meg. + nõdoki tud felírni fogamzásgátlót és akkor nem kell izgulni többet

nem valószínû, hogy terhes vagy, de ha biztosra akarsz menni vegyetek egy terhességi tesztet és reggeli elsõ vizeletbõl csináld meg. + nõdoki tud felírni fogamzásgátlót és akkor nem kell izgulni többet
Szerintem nem lehetsz terhes. De erre figyeljetek oda. Mensi utáni napokban nem valószínû, hogy volt Pé-d!
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem írni, hogy múlt hónapban jött meg 23-án és azóta semmi :\

Két terhességi tesztet (Gravi HCG, Gabriel) is elvégeztem pár nap különbséggel és mind a kettő negatív lett. A Menstruációm 3 hete nem jött meg. Akkor most lehet hogy terhes vagyok? Mennyire megbízhatók ezek a terhességi tesztek ha negatívat mutat!

Legjobb válasz: Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.

Szerintem nem vagy terhes ha három hete már késik és a tesztek negatívak, mert ezek a tesztek tudtommal elég jók. Valószínüleg a nagy kánikula zavart be. Az orvosok szerint idõnként belefér a dologba, hogy késik vagy egy havi kimarad. Még nekem sem késett soha azelõtt. Két hónappal ezelõtt viszont megtörtént, másfél hetet késett, amikor mondtam a nõdokinak, fel se vette, azt mondta, elõfordul az ilyen.
Szerintem sem vagy terhes. Az elsõ válaszoló nagyon jól megírta, hogy elõfordul, hogy kimarad a menstruáció. Állítólag a szervezetünk az egy év alatt egyszer "pihen". Nekem év elején volt, hogy egy hónap teljesen kimaradt.Következõ hónaptól pedig szépen minden visszaállt. De ha most sem fog megjönni, akkor szerintem érdemes lenne dokihoz menned!

Ha én nem mértem a hőmet a ciklus során, és most ha megmérem és fönt van, akkor tudhatom, hogy terhes vagyok?

Vasárnapra nem jött meg.

Legjobb válasz: Ha nem vagy terhes akkor is minden ciklusban pé után felmegy. Viszont biztató jel lehet az h késik és még mindig fenn a hõ.

Ha nem vagy terhes akkor is minden ciklusban pé után felmegy. Viszont biztató jel lehet az h késik és még mindig fenn a hõ.
A kérdező hozzászólása: És ezt csak reggel tudom megmérni? Vagy délbe is megnézhetem, mikor hazamegyek?
Csak a reggeli hõ számít. Mielõtt még nem keltél ki az ágyból.

1 hét múlva jön meg a mensesem (már ha megjön, mert babát szeretnénk) és annyit eszek, mint még soha. Mensesem elött mindig éhesebb vagyok, mint ált. -ban, de ez most már túlzás! Lehet, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Számoljál elõszõr!!! 1 hét múlva várod a mensidet. Ha jó idõben jókor szexeltél és a ciklusod közepén volt peteérésed, és ha meg is termékenyült a petesejted, igénybe vett 48 órát, a beágyazódás a megtermékenyüléstõl számított 5-7 napra következik be, akkor azaz durván a soron következõ mensi elõtt 1 héttel történhet. Tehát a túlzás az hogy máris a farkaséhséget a terhességnek tulajdonítod, pedig lehet hogy a megtermékenyített petesejted mégcsak most helyezkedik a puha méhnyálkahártyádba, talán abban a pillanatban mikor fogat mosol, vagy szaladsz a buszhoz, vagy éppen édesen alszol az ágyadban. Nyugi, lazíts, várd meg a mensidet, ha nem jön meg akkor várj türelmesen legkevesebb 4 napot, és teszteljél. A tüneteket meg hagyd késõbbre, azok késõbb jönnek, fõleg a farkaséhség.

Számoljál elõszõr!!! 1 hét múlva várod a mensidet. Ha jó idõben jókor szexeltél és a ciklusod közepén volt peteérésed, és ha meg is termékenyült a petesejted, igénybe vett 48 órát, a beágyazódás a megtermékenyüléstõl számított 5-7 napra következik be, akkor azaz durván a soron következõ mensi elõtt 1 héttel történhet. Tehát a túlzás az hogy máris a farkaséhséget a terhességnek tulajdonítod, pedig lehet hogy a megtermékenyített petesejted mégcsak most helyezkedik a puha méhnyálkahártyádba, talán abban a pillanatban mikor fogat mosol, vagy szaladsz a buszhoz, vagy éppen édesen alszol az ágyadban. Nyugi, lazíts, várd meg a mensidet, ha nem jön meg akkor várj türelmesen legkevesebb 4 napot, és teszteljél. A tüneteket meg hagyd késõbbre, azok késõbb jönnek, fõleg a farkaséhség.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy igazad van, de emellett 3 napja folyamatosan szédülök+hányingerem van és ezt már tényleg nem tudom, hogy miért van!!majd 1 hét múlva elválik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!