Találatok a következő kifejezésre: Ha most hogy terhes (149 db)

7 hetes terhes vagyok. Gyermekkorom óta vannak hobbiállataim, tengerimalac stb. A párom azt mondta, most hogy terhes vagyok, jobb lenne ha elajándékoznám őket. Tényleg muszály megszabadulnom tőlük? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Szia!A babavárás alatt legtöbbször emlegetett fertõzés a toxoplazma vírus,bár én is csak pár hónapja hallottam felõle elõször..Úgy tudom-a védõnõtõl kapott tájékoztatóból és beszélgetésekbõl-hogy kizárólag a cicák terjesztik ,a székletük ürítésével.Onnan aztán a földrõl mosatlanul elfogyasztott zöldség,gyümi is tovább viheti..nem kell közvetlen kapcsolatba kerülni a cicussal.Én kicsit félek,mert az eredmények szerint fogékony vagyok rá,nem árt az óvatosság senkinél sem.Persze kezet mosni minden kedvenccel való érintkezés után kell..nekem is van kutyusom,de simi után mindig elsõ a kézmosás.Ha odafigyelsz,nem lehet gond belõle...szerintem!Üdv

Szia!A babavárás alatt legtöbbször emlegetett fertõzés a toxoplazma vírus, bár én is csak pár hónapja hallottam felõle elõször..Úgy tudom-a védõnõtõl kapott tájékoztatóból és beszélgetésekbõl-hogy kizárólag a cicák terjesztik , a székletük ürítésével.Onnan aztán a földrõl mosatlanul elfogyasztott zöldség, gyümi is tovább viheti..nem kell közvetlen kapcsolatba kerülni a cicussal.Én kicsit félek, mert az eredmények szerint fogékony vagyok rá, nem árt az óvatosság senkinél sem.Persze kezet mosni minden kedvenccel való érintkezés után kell..nekem is van kutyusom, de simi után mindig elsõ a kézmosás.Ha odafigyelsz, nem lehet gond belõle...szerintem!Üdv
Nem, nem muszály. Nekünk is van tengerimalac, a mai napig én takarítom, van kutya, és a macska az ölemben nõtt fel, míg nem tudtam, hogy terhes vagyok. Minden állat él, velelm van, a lányom 11 hetes, egészséges. SEmmi bajunk nincs. Higénia kell, mindig moss kezet utánuk, és vigyázz, és semmi baj nemlesz.
Nekem van 4 darab tengerimalacom. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, megnézettem, hogy átestem-e már a toxoplazma víruson. Mivel még nem, ezért jobban kell figyelni, mert ha most kapnám el, árthatna a babának. De a toxoplazmát elkaphatod akár nyers hústól is. A tengerimalactól szerintem kevésbé valószínû, mivel jó esetben nem kerül a vizelete a szervezetedbe. Én annyit változtattam, hogy most ha takarítom õket, akkor felveszek gumikesztyût, és ha megfogdosom, simogatom õket, utána megyek kezet mosni. Elajándékozni nem kell!! Minden jót, és gratula a babához, üdv 25 hetes kismami
Nekem is van tengerimalacom, évek óta. A védõnõm szerint nem kell megválnom tõle. Lelkileg is olyan jó õt kivenni, és babusgatni! 16 hetes kismama
Nem kell megszabadulnod tõlük, hiszen a te állataid és a szervezeted alkalmazkodott, ha esetleg valamit már beszedtél tõlük, arra pedig immunissá váltál, tehát a barátodnak nem kell aggódnia, A veszélyforrást a terhes nõk számára a kinti macska, galamb, patkány egér jelenti, de nem a házi szobaállat, mert azok hordozzák a toxoplazmózis veszélyét, amid ha volt már szintén nem kaphatod el..erre van egy vizsgálat kérheted és ha azt mondják voltál már fertõzött , télleg nem kell aggódnotok. A barátnõmnek 2 csincsillája van a panelban, a baba pedig 5 hónapos múlt 7 kiló és semmi baja. A zöldségeket jól mosd meg és ne ültess virágot a kertben! Egyéb baj nem lehet..néhány védõnõ túllihegi a dolgot, de nem kell, mert a megszokott állat nem okoz bajt..sõt a csinekre én is vigyáztam egy hétig, de tiszták, bentiek, nem lett baj. 25 hetes kismami. Kedves párod! Ne aggódj ennyire, vedd át a boldogság kedvéért az alomtakarítást ha aggódsz, de nem kell eltûntetni az állatkákat. Egy buszon több baci van mint az otthoni ketrecben!! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszadók! Köszönöm a gyors válaszokat. Megnyugtattatok. Köszönöm.
Arra egyikõtõl se gondolt, hogy a gumi kesztyü nem óv meg attól hogy belélegezd a vizeletét és ugyanugy elkaphatsz bármit!

Eddig ha belegondoltam abba hogy terhes vagyok rám tört egy nagy izgalom és fura érzés a hasamban. (mint amikor izgul az ember). Most 90%hogy terhes vagyok. Nagy rajtam a nyugalom. Ti is voltatok így ezzel? Megéreztétek hogy sikerült?

Legjobb válasz: Szia! Érdekes én pont fordítva voltam :) Nagyon sokat álmodoztam,milyen lesz majd,ha meglátom a két csíkot,kerekedik a pocim. Én pár nappal a nem várt elõtt álmodtam egy pozitív tesztet,aztán késett,és ott volt a két csík. Fel sem fogtam,hogy úristen,most tényleg! Nem tudom pontosan leírni mit éreztem,de hirtelen nagyon furcsa lett,hogy ott van bennem egy icike picike valaki,aki az én gyermekem. Most már persze természetesnek érzem,de akkor nagyon nagyon izgultam :) 29hkm

Szia! Érdekes én pont fordítva voltam :) Nagyon sokat álmodoztam, milyen lesz majd, ha meglátom a két csíkot, kerekedik a pocim. Én pár nappal a nem várt elõtt álmodtam egy pozitív tesztet, aztán késett, és ott volt a két csík. Fel sem fogtam, hogy úristen, most tényleg! Nem tudom pontosan leírni mit éreztem, de hirtelen nagyon furcsa lett, hogy ott van bennem egy icike picike valaki, aki az én gyermekem. Most már persze természetesnek érzem, de akkor nagyon nagyon izgultam :) 29hkm

Most tudtam meg hogy terhes vagyok, de mennem kell állásinterjúra, meg akarnék is dolgozni! Szóljak hogy terhes vagyok? Vagy majd ha felvettek akkor szóljak, az meg szemétség nem? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!

Dehogyis szolsz, akkor tuti nem fognak felvenni! De figyelj, ha mondjuk 3 honap mulva majd bejelented, akkor mondod majd azt, hogy nem tudtad, hogy terhes vagy meg az allasinterjun. Ne foglalkozz senkivel, neked erre a munkara szukseged van, kesz. Ha olyan a munka hogy terhesen is lazan meglehet csinalni, akkor pedig dolgozz majd minel tovabb. Ne szolj, es sok sikert!!
NE!!!!
Szerintem elsõsorban magadra gondolj, és egyelõre ne szólj! Sajnos nagyon sok munkáltató szóba sem áll veled, ha terhes vagy, mégha ez teljesen illegális is. Szerencsére van azért az ellenkezõjére is példa, egy barátnõmet direkt azért vették fel egy céghez, hogy a szülés elõtt meglegyen a kellõ számú biztosított napja. De a jellemzõ nem ez.
Szerintem se szólj! Általában nem õszinték a munkáltatók sem, ráadásul manapság szívfájdalom nélkül kirúgnak bárkit egyik napról a másikra. A rizikó tényleg az, ha a próbaidõ alatt valahogy kiderül...remélem nem fog. De akkor tényleg még mindig mondhatod, hogy az interjú idején nem volt tudomásod róla. Minden jót kívánok!
"Fizesse az állam az ellátását a befizetett adóból, ne a kisvállalkozókat szopassák ezzel (is)." ....az állam semit nem fizet jóformán, ha a a munkáltató miminálra jelent be csak, de többet fizet és kivág az utcára, amint mesejti, hogy babát várok....nem mindenki olyan, mint az utolsó hozzászóló, h megtartja a régi dolgozó kismamát...a terhességi védettség meg csak kamu, barátnõmet egy közjegyzõ rúgta ki félidõsen .... csak azért jelentkeni munkára, h munka nélkül pénzhes jusson? látszik h fingod sincs a kismamás tb jogról!! mirõl beszélsz? Te vagy szeretted volt már hasonló helyzetben? Mért is kéne a munkavállalónak azon kívül, hogy átlássa a helyzetet a munkáltató érdekeit nézni? Mondj csak 1 munkáltatót, aki foglalkozik azzal, h a dolgozóinak hogyan jó!! Nálunk pld azt mondják sértõdve a kismamáknak, hogy ne is álmodjanak arról, h hozzánk visszajöhetnek! akkor én mit nézzem ezeknek az érdekeit ( azon túl, h tudjam, h hogyan tudom megvédeni magam és megkapjam ami megillet?)
Az õszinteség ebben a világban hátránynak számít. :o) saját tapasztalat....Ha nincs állásod, akkor jó lenne, ha sikerülne és akkor nem kellene róla beszélni, mert nem ismered azt, hogy vajh hogyan reagálnának....ha van állásod, akkor lehet, hogy ott biztosabb az, hogy meglesz a kellõ napod a gyed-hez is...tényleg, hogy van az nálad? Betegácsiba nem tudsz menni?
Érdekes, hogy a hazudozás a 100% hasznos tanács, ha meg valaki õszinte, az le van pontozva. Milyen országban élünk... :/
valószínûleg ki fognak kötni próbaidõt. Vélhetõen 3 hónapot, mert annyit lehet. Ez alatt neked menned kell majd orvoshoz, védõnõhöz és ultrahangra, ez legalább 5-6 nap nyi hiányzás. Szerintem úgyis ki fog derülni. Egyszerûbb megmondani, mert ha kiderül, akkor a próbaidõrõl úgyis minden ok/indok nélkül ki tudnak hajítani (ezért próbaidõ), szóval jobb ezt elõre tisztázni.
Szerintem nem ilyen egyszerû, hogy nem szólsz és fél évre van munkád. Utána meg 3 évre úgyse számíthat rád a munkáltató. Addig természetesen lesz más a helyedre. Ne is várd, hogy ugyanazt fogod tudni csinálni amikor visszamész GYES-rõl dolgozni.
Ja!-szerintem se szólj, mert kevesebb esélyed lesz-kicsit szemétség, de máshogy munka nélkül maradsz ...de azzal számolj, hogy nem leszel majd a szívük csücske...
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat, sokat segítettetek!
Munka nélkülin vagy most??Mert ha igen én nem is mennék állásinterjúra!Persze csak akkor ha min. 120 net.bejelentenek!Könyvelõvel beszéltem és mondta, hogy sokkal jobban jártam volna (sajnos én 80.ra voltam bejelentve) ha munkanélkülire mentem volna mert megadják a maximumot!!

Hány hónapos kortól ellenek a macskák? A macskám most 8 hónapos, és nagy a hasa. Félek hogy terhes, és most télen ha megellik, félek hogy a kiscicák elpusztulnak. Ha még is terhes, mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekem már ellett tél végén, még hidegben cicám, semmi baja nem lett a kismacskáknak. Az a lényeg, hogy sokat simogasd a cicát, bízzon benned, akkor tutira a lakásban bent fog megszülni, ahol melegben tudod tartani az egész almot, és nem fog elmenni a világ végére, amikor rájönnek a fájások.

Nekem már ellett tél végén, még hidegben cicám, semmi baja nem lett a kismacskáknak. Az a lényeg, hogy sokat simogasd a cicát, bízzon benned, akkor tutira a lakásban bent fog megszülni, ahol melegben tudod tartani az egész almot, és nem fog elmenni a világ végére, amikor rájönnek a fájások.
Elõfordulhat hogy vemhes , ritkán elõfordul.Ne hagyd hogy hideg helyen szüljön. Az elsõ ellésnél nem biztos hogy megmaradnak a kiscicák, mivel az anya még éretlen nincs teje stb.
Visszaszámolva 6 hónapos volt a macska a párzásnál, ilyen életkorban a nõstény házimacskák már tüzelhetnek. Ha kinti cica, egy meleg kuckót kell neki készíteni, õ ott nagyon jól fogja magát érezni, ha mindig is kinti macska volt. A Macska magazinban most van egy cikk cicaházikó készítésérõl, egész jól le van írva. De a célnak megfelel egy melegen bélelt, összezárt dobozka, amelynek az egyik oldalára vágunk egy kisebb nyílást.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem mondani, hogy apukám nemengedi a házba a cicákat.. ugyhogy kint kell legyenek, és ezért félek hogy megfagynak .. :'(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! ;)
Mi lenne, ha megkérdeznél egy állatorvost? Esetleg megmutatnád neki, õ meg tudja mondani, vemhes-e.

Barátnőm 2éve külön él férjétől. Most akar válni, hogy új életet kezdjünk ketten, összeházasodjunk. De most kiderült hogy terhes tőlem, ilyenkor ez menyiben befolyásolja a helyzetet, a válópert? Főleg ha az elhúzódik.

Egyáltalán megkapja a gyerekem az én nevemet, ha a válás kimondása el?tt megszületik?

Legjobb válasz: azért gyõzõdj meg róla, hogy tõled terhes...

azért gyõzõdj meg róla, hogy tõled terhes...
Szerintem ha nagyon akarsz DNS-tesztel bizonyíthatod.
NEM HISZEM, MERT AKKOR IS A FÉRJ CSALÁDJÁNAK TULAJDONÁBAN MARADT A HÁZ, TEHÁT NEM JOGOS A KÖVETELÉS!
Azt azért tegyük hozzá, hogyha azt a hitelt egy olyan lakásra költöttétek, aminek a hasznát a párod már nem élvezi akkor visszaperelheti az összeg felét!
"Ha ez a gyerek születése elõtt megtörténik, akkor össze tudtok házasodni, ez lenne a legideálisabb, mert akkor a gyerek a te nevedre kerül." Akkor is a volt férj nevére kerül, mivel a gyerek még akkor fogant, amikor az elõzõ házasság érvényes volt! Nem az õ kettõjük házassága alatt fogant a gyerek!
Ugye akkor tudtok összeházasodni, ha a barátnõd elválik, tehát a válás jogerõs lesz. Ezt meg kell várni. Ha ez a gyerek születése elõtt megtörténik, akkor össze tudtok házasodni, ez lenne a legideálisabb, mert akkor a gyerek a te nevedre kerül. Ha elhúzódik a válóper, akkor hiába teszel apasági nyilatkozatot, a törvény úgy szól, hogy ha a gyerek házasság alatt fogant (mindegy ki az apa), akkor automatikusan a férj nevére kerül. Egyébként maga a tény, hogy terhes, nem hiszem, hogy befolyásolja a válóper kimenetelét.
Ha a gyerek a válást megelõzõen kevesebb, mint 300 nappal fogant, akkor a (volt) férj nevére kerül.
A kérdező hozzászólása: Mivel több mint egy éve együtt élünk, és minden nap és este együtt vagyunk, meglepõdnék ha nem az enyém lenne a gyerek, persze fõ a biztonság.. de nem hinném hogy még egy apasági vizsgálatra is lenne pénzünk.. örülünk ha a váláshoz összekaparjuk a szükséges összeget...
A hitellel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni. De ha a válás elõtt születik meg a baba, akkor mindenképpen a volt férj nevére fogják anyakönyvezni. Ha elválnak a baba születéséig és addig te feleségül veszed, akkor fog a te nevedre kerülni.
Pont ez az, hogy a FÉRJ családjának a tulajdonában maradt! Különvagyon értéknövekedést okozó beruházása után visszaigényelhet a befektetett összeg fele, ha az egyik fél már nem élvezi a hasznát!
vagy válás után apasági nyilatkozatot tesz az apa. nem kell elvennie.
Persze az apasági nyilatkozat is megoldás, de amúgy is össze akartak házasodni:) ))
mai jogszabályok szerint, ha a gyermek születése elõtt, a gyermek biológiai szülei házasságot tudnak kötni, akkor a gyermek automatikusan az apuka nevére megy!!!
milyen kedves feltételezés a válaszolótól.... én is pont ebben a helyzetben vagyok és mégis hûséges a páromhoz, bár férjnél vagyok, de 2 éve külön élek tõle, és új párom van és alig várom, hogy elváljak, mert mi is babát szeretnénk, nekünk csak annyi az elõnyünk, hogy mostani párom is most vált el, és ott pont belefutottunk ebbe, mert az õ exe viszont 300 napon belül szült és ezért az én párom nevére ment a baba, és perben kellett lemondani róla, amit a volt feleség indított...mi inkább kivárjuk a válást és a 300 napot, mert nem a papír a fontos, nem házasodunk emiatt.... sajnállak kedves kérdezõ, mert jól kifogtátok, sajnos a törlesztés emiatt nem lesz kevesebb, de a vagyonmegosztáskor amit a feleség szerzett akár pozitív, akár negatív vagyon, azt felezik a váláskor, mivel házassági életközösség alatt "szerzett " vagyonnak számít... ezt biztos megvétózza a leendõ volt férj, így hosszú pereskedésre számíthattok , viszont kitartás, mert a pénz a férj ingatlanára ment, így a bíróság kötelezheti esetleg a feleség új adósságának felének rendezésére, kifizetésére...legalábbis a humánusabb bíró.....a férj, hacsak nem akar más gyerekére gyerektartást fizetni, biztos lemond a gyerekrõl, mármint papíron elismeri, hogy nincs köze hozzá...
10-es. Ez nem igaz. Én 2007. áprilisában elköltöztem a volt férjemtõl, utána megismerkedtem a 2.férjemmel, szeptemberben terhes lettem, decemberben kimondták a válást, 2008.áprilisban férjhez mentem és májusban szültem, köze nem volt a volt férjemnek a gyerekhez, azonnal az apukája nevét kapta. Úgyhogy valótlanságot ne állíts. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint a lényeg, hogy a gyerek megszületése elõtt kimondják még a válást? És a válást kimondhatják a vagyonelosztás befejezése elõtt is még ha az nagyon elhúzódna?
Elõször is tényleg gyõzõdj meg arról, hogy tied e a gyerek.
A gyermek születése elõtt ki kell mondani a válást, utána vagy apasági nyilatkozatot teszel, vagy összeházasodtok, így kerülhet a nevedre.

9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...

Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...
A kérdező hozzászólása: Tehát ha kb 102000 ft kapok most kézbe akkor ennek a 60% fogom megkapni.És akkohiába volt az elmúl 15 evben bejelentett munkaviszonyom ezt a 60ezer ft. fogják alapul venni a TGYÁS illetve a GYED-nél?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt. Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDbõl igen. Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Nem-nem! Az elsõ válaszoló kicsit tévedésben van! Táppénz nem lehet alapja a gyednek! A gyed az elõzõ év átlagkeresete alapján számolandó, mivel most 100e felett kapsz kézbe, gondolom a bruttód 160e körül van. Ez azt jelenti, hogy a max. gyedet fogod kapni, ami most 86e nettóban! A tgyást így fejbõl nem vágom. Nekem egyébként kevesebb volt a tgyás mint a gyed, max. gyedet kapok és 160e a bruttó fizum.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:) Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em. Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtõk pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik). Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétõl voltam táppénzen. A júniusig tartó idõszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán mibõl számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi! Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
a bruttó fizetésednek a 60%-át nézik és abból nem vonnak annyi mindent, így lehet, még több is lesz a táppénzed, mint a fizud(nekem így volt).és a táppénz nem alapja a gyednek.
Kis kiegészítés: a táppénz csak akkor 60% ha már megvan a 2 év munkaviszonyod! Egyébként csak 50%!

Normális az, hogy 19 éves vagyok és egyszerűen megőrülnék ha most terhes lennék vagy lenne egy gyerekem?

Ez azt jelenti, hogy nincs bennem anyai ösztön? Van a családban kis baba meg kis gyerek, szeretek velük játszani, meg elvagyok ha vigyázni kell rájuk vagy valami, de ha nekem lenne meg?rülnék. Még a gondolattól is kiráz a hideg. F?iskolás vagyok mondjuk, tehát még van legalább 2 évem, de akkor is félek, hogy nincs bennem semmi anyai. Még a macskám ellátásában is anyukám segít :)

Legjobb válasz: Mondhatni normális. A húgom is így volt, hogy õ aztán nem, neki soha nem lesz gyereke stb. Aztán 20 évesen terhes lett, és látnád most a kisbabájával! :) Szóval ne aggódj.

Mondhatni normális. A húgom is így volt, hogy õ aztán nem, neki soha nem lesz gyereke stb. Aztán 20 évesen terhes lett, és látnád most a kisbabájával! :) Szóval ne aggódj.
Dehogy baj! barátnõm elmúlt 25, és még mindig így érez... majd rákattansz, nem vag yelkésve ne aggódj, a mai világban ebben a korban nem a gyerekvállalás az elsõdleges feladat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mkinek :D
én 27 éves koromig nem akartam gyereket.aztán valami megfordult és már szerettem volna.most 31 vagyok és itt szuszog a kiságyban a kisfiam.nyugi, meg fog változni a véleményed.tanulj, bulizz, éld ki magad és utána jöhet a többi!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget :) akarok majd gyereket, abban biztos vagyok, csak még sok évnek el kell telnie addig :)
Nincs veled semmi baj. Vagy megváltozik vagy nem... Van aki már ilyen korban gyereket akar, van aki meg sosem, de mindketten lehetnek boldogak. Akármelyik következik be, te még ugyanolyan ember vagy mint más...
Egyáltalán nem baj. Szerintem amit jól teszel az, ha lediplomázol, kiszórakozod magad, stb..... A gyerekeket szereted, az biztos. Szerintem az anyai ösztön benned van, csak még nem vagy érett az anyaságra. Mindennek megvan a maga ideje. Ez az idõ nálad még nem jött el! Alapozd meg a jövõdet, önállósodj! Sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: igen, szerencsére :D
A fiatal anyuka nem 19 éves... hanem 21-22 :)
A kérdező hozzászólása: :) Köszi a válaszokat. Am azért gondolkodtam rajta, mert egy csomóan mondják, hogy fiatal anyukák akarnak lenni. De én elõbb diplomáznék, utazgatnék, buliznék még. Azt hittem valami baj van velem :)
Teljesen normális, ahogy érzel, még fiatal vagy, tapasztalatlan. Okosan gondolkozol, tehát elõször tanulsz, kialakítod az egyéned, Önmagad megvalósítod lelkileg, fizikailag. Én 29 vagyok, nem fogtak meg a gyerekek, most kezdek gondolkodni, hogy érdemes lenne, de ez csak azért van, mert megtaláltam életem párját... de még így is várnék 1 évet:) Nyugi:)

Ha nem védekezünk attól lehetek terhes? De ha úgy érzi a fiú hogy most élvez el akkor abbahagyja. Irjatok, nagyon félek hogy terhes vagyok.16/L

tehát ugy vagyunk együtt hogy nem védekezünk és amikor elélvezne akkor már érzi és akkor azonnal befejezi a dolgot tehát kiszáll belölem...ebb?l lehetnek gondok, nagyon félek t?le... irjatok nekem nagyon fontos 16/L

Legjobb válasz: Így jön létre a nemkívánt terhesség.Lehetsz terhes.Aki nem védekezik az féljen is.

Így jön létre a nemkívánt terhesség.Lehetsz terhes.Aki nem védekezik az féljen is.
Lehet hogy anya vagy. Hát nem felemelõ érzés?
mondjuk ne félj hanem húzzatok gumit. ilyen egyszerû. igen simán lehetsz terhes, azoknak akik így védekeznek, egyharmaduk teherbe esik egy év alatt.
ezt hívják megszakításos közösülésnek. Az elõváladékban is lehetnek spermiumok amik ha épp peteérésed van ( hónap közepe általában ) akkor bezony megtermékenyítik aptédet és terhes leszel. És 16 évesen minek szexelsz még? és 16 évesen ha már szexelsz, mert érettnek érzed magad, miért nem védekezel? És ha érettnek érzed magad, és azthitted senki nem fogja ezt a szemedre vetni, ha itt megkérdezed, akkor miért félsz?
16 évesen több eszed is lehetne! lehetsz terhes, ha arra nem gondolsz, hogy védekezni kéne, akkor félj is! 14 vagyok, és teljesen tisztában vagyok minden biológiai és egyéb dologgal, hogy tudjam, mit kell és mit nem, pedig felvilágosítást sem kaptam szüleimtõl! Amint tudsz menj el egy gyógyszertárba és vegyél egy gyorstesztet! Erre mondanám: Esõ után köpönyeg! Szex elõtt is simán gondolhattál volna rá! Egyébként szûz vagyok, mielõtt beszólnál!
Mielõtt ágyba bújsz valakivel olvass már el pár felvilágosító könyvet!
Miért nem használtatok gumit?Mostmár ne "nagyonfélj" hanem vállald a hülyeséged következményeit, tanulj a szüleid hibájából.
Ne bántsátok már, segítséget kért és azt is vár. Kedves kérdezõ! Nos az elõváladék, amely minden közösülés során jelen van ritkán tartalmazhat spermiumokat, ez nem törvényszerû, és az sem, hogy életképesek, nameg hogy egyáltalán megtermékenyítsenek. Szóval azért annyira magas esély nincs. Nézd, ha szereted a párodat és nem riadsz meg a hormonális szerektõl, akkor én tablettát ajánlok, de ha úgy érzed korai még, akkor vannak hormonmentes fogamzásgátlók is. Nem gyakori és abszolút nem valószínû a teherbeesés, de sajnos elõfordulhat, ha van lehetõségetek, akkor védekezzetek. Tesztet pedig csak akkor vegyél, ha késik a vérzésed. Akkor se ijedj meg ha pozitív, biztos vagyok benne, hogy van olyan, aki segít. Nincs olyan ember aki ne követne el hibákat, de nyugodj meg, meg fog jönni :)
Igen és ABBAN a népcsoportban pottyantják a gyerekeket és a putriban nevelik fel õket. Gondolom a kérdezõ nem ezt tekinti etalonnak :) meg remélem te sem :) Jó hülye hasonlat volt.
sztem megint egy kamu kérdés!hát nem veszitek észre?hasonlítsátok már össze az ilyen kérdéseket!az összes szinte ugyanarrol szól, csak máshogy van megfogalmazva, ja és mindegyik ilyen kérdésnél 16 éves a szerencsétlenül járt leányzó!sztem nem is kéne válaszolni az ilyen kérdésekre és akkor egy idõ után úgyis megunják!nem gondoljátok?
Szerintem is kamu és most jót röhög a felháborodott válaszokon. Remélem egyszer tényleg hasonló problémája lesz az életben és akkor nem lesz ennyire vicces.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszát és ezutal vigyázni fogk már nagyon!!!de még irjatok köszike
És miért nem védekeztek? Mert akkor nem kéne félni? Nem kéne abortuszra menni? Vagy nem kéne megszülni egy nem kívánt gyereket? NEm vagytok komplettek!!!!
Mit szeretnél, mit írjunk még? Kaptál már hideget-meleget.

22 hetes terhes vagyok és eddig nem szedtem semmiféle terhes-vitamint. Problémát jelenthet ez? A másik pedig, hogy ha most elkezdenék szedni valamit, akkor elég lenne a heti 1 db, hogy ne legyen nagy a baba?

Legjobb válasz: meg fogsz lepõdni, de a vitamintól nem lesznek óriás babák. Én az elsõnél végig szedtem, sikerült kemény 2800 grammos gyereket összehozni vele, a másodiknál idõm sem volt bevenni, egy darabot nem szedtem, a gyerek a 38. héten született 3400 grammal. A heti egy pont annyit ér, mint amikor a multivitaminból veszel be hetente egy szemet a napi 1 helyett, tehát meglehetõsen keveset, persze a semminél pont heti 1 szemmel több. Ha gondolod szedd, ha nem nem, nem oszt, nem szoroz. Egyébként meg a baba megkap mindent, a hiány a Te szervezetedben mutatkozhat, ami ellensúlyozható a helyes, tápláló étrenddel is. Sok zöldség, gyümölcs, kevés szénhidrát.

meg fogsz lepõdni, de a vitamintól nem lesznek óriás babák. Én az elsõnél végig szedtem, sikerült kemény 2800 grammos gyereket összehozni vele, a másodiknál idõm sem volt bevenni, egy darabot nem szedtem, a gyerek a 38. héten született 3400 grammal. A heti egy pont annyit ér, mint amikor a multivitaminból veszel be hetente egy szemet a napi 1 helyett, tehát meglehetõsen keveset, persze a semminél pont heti 1 szemmel több. Ha gondolod szedd, ha nem nem, nem oszt, nem szoroz. Egyébként meg a baba megkap mindent, a hiány a Te szervezetedben mutatkozhat, ami ellensúlyozható a helyes, tápláló étrenddel is. Sok zöldség, gyümölcs, kevés szénhidrát.
Ha csak azért nem szedsz vitamint mert attól félsz nagy lesz a babád, akkor nyugodj meg, szedhetsz nyugodtan, nem fújja fel a babát. Én már terhesség elõtt szedtem 3 hónappal meg terhesség alatt végig sõt még szoptatás alatt is. Csak ajánlani tudom, ha szeded csak jót teszel vele magadnak is és fõleg a babádnak, mert megkap minden vitamint és ásványi anyagot amire szüksége van. De még jobb lett volna ha hamarabb kérdezel rá a dologra, mert fõleg az elsõ 12 hét az amikor kifejlõdnek a fõbb szervrendszerek. A baba elvon tõled mindent amire szüksége van, tehát magad miatt is fontos lenne, hogy szedj. Én elevitet szedtem, jó volt.
A kérdező hozzászólása: Azért nem szedtem, mert nem Mo-n éltem, és a kintibe egyáltalán nem bíztam (a betegtájékoztatót sem tudtam elolvasni, nem volt rajta angol, csak német és lengyel....) nem azért, mert féltem, hogy nagy lesz a baba. De igazából semmi mást sem szedtem, se magne-b6, se c-vitamin, csak a zölség és a gyümölcs. Abban bíztam/bízom, hogy 50 évvel ezelõtt sem szedtek ilyeneket és édesanyám is feleslegesnek tartja ezeket, 20 éve õ sem szedett és itt vagyok. De...ma már annyira reklámozzák, hogy talán érdemes.
50 éve még sokkal nagyon volt a vitamintartalma az élelmiszernek. A mostani üzemi termelés ezt jócskán lecsökkentette. Ezért van szükség kiegészítésre. Legalább folsavat szedtél volna az elsõ 12 hétben..
Én az elsõ 12 hétben szedtem Elevitet, utána már ne, csak rengeteg gyümölcsöt, zöldséget ettem, és szép, egészséges, normál súlyú babám született! Fájt a gyomrom, és a dokim mondta, hogy nyugodtan abbahagyhatom, csak az elején fontos! (Ja, MagneB6ot szedtem végig mondjuk)

Ha még nem állt be a menzi, és 23-án jött meg utoljára, akkor lehet, hogy terhes vagyok? A barátom csak ujjazott, de lehet hogy hozzáért a nemi szervéhez, és most nemtudom, hogy mi van :S 15/L

Legjobb válasz: nem valószínû,hogy terhes vagy,de ha biztosra akarsz menni vegyetek egy terhességi tesztet és reggeli elsõ vizeletbõl csináld meg. + nõdoki tud felírni fogamzásgátlót és akkor nem kell izgulni többet

nem valószínû, hogy terhes vagy, de ha biztosra akarsz menni vegyetek egy terhességi tesztet és reggeli elsõ vizeletbõl csináld meg. + nõdoki tud felírni fogamzásgátlót és akkor nem kell izgulni többet
Szerintem nem lehetsz terhes. De erre figyeljetek oda. Mensi utáni napokban nem valószínû, hogy volt Pé-d!
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem írni, hogy múlt hónapban jött meg 23-án és azóta semmi :\

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!