Találatok a következő kifejezésre: Ha most első (301 db)

Ha most első célom hogy lefogyjak válasszam az aerob edzéseket tehát futás, biciklizés de akkor már mellé ne is alakformálózzak?

Régebben tettem egy fel egy kérdést és abban irták ha fogyni akarok aerob edzést csináljak a rubint réka,béres felesleges... én nem tartom annak főleg szeretem csinálni a gyakorlatait súlyzókkal végzem tehát a fenék,kar gyakorlatai 2kgos sulyzokkal végzem. Mondjuk bizonytalan vagyok mert ha erősitek x testrészeimre akkor izmosabb lesz és nemtudom akkor vékonyodik-e a combom mintha csak futnék,bicóznék..:SSS akkor hagyam abba az aerobikot és csak fussak bicózzak vagy csinálhatom nyugodtan vagy ne mert tényleg izmot növelek....? Valaki segitsen olyan bizonytalan vagyok!!

Legjobb válasz: Igazából egy kis alakformálástól nem leszel olyan rohadt nagy izmos, mert nekünk nõknek alacsony a tesztoszteron szintünk, így izmosodni is nehezebb. Szerintem mindenképpen erõsíts, mert egyik ismerõst idézve (aki hobbi testépít) ha nem erõsítesz mellé, akkor csak egy nagy "foggy" leszel a végére, ami nem szép.:) Én is erõsítettem mellé bõven, fogytam is rendesen.

Igazából egy kis alakformálástól nem leszel olyan rohadt nagy izmos, mert nekünk nõknek alacsony a tesztoszteron szintünk, így izmosodni is nehezebb. Szerintem mindenképpen erõsíts, mert egyik ismerõst idézve (aki hobbi testépít) ha nem erõsítesz mellé, akkor csak egy nagy "foggy" leszel a végére, ami nem szép.:) Én is erõsítettem mellé bõven, fogytam is rendesen.
2 kilótól semmid nem fog izmosodni. Diéta alatt eleve se lehet, max kövér kezdõknél eleinte egy picit, de nem szignifikáns mértékben. Az 'erõsítés' azért kell, hogy az izmok egyáltalán megmaradjanak. Ugye azok adják a formát. Nagyon izmos soha nem leszel, de még a nõi szinten közepeshez is sokat és jól kell edzeni.
Az "alakformázás" (de utálom ezt a szót) sokkal fontosabb, mint az aerob vagy a kardió. Mivel a zsírvesztés sikere 2/3 részben az étrendtõl függ, ezért a legfontosabb, hogy megmaradjanak az izmok és formás legyél. Tehát: A siker alapja a diéta és a súlyzós edzések, kiegészítve az aerob vagy kardió mozgással.
Azért az a kiegészités nem elenyészõ mértékben járul hozzá a fogyáshoz. :) Csak ennyit tennék hozzá a válaszokhoz.
Erõsítõ edzés, gyógytorna (jóga, qigong, pilates..) Miért futnál meg bicikliznél? Kergetnek valakik?

Ha az első terhességemnél (4 éve) egyáltalán nem repedezett meg a bőröm, sehol nem lettem csíkos, akkor van rá esélyem hogy most a másodiknál is megusszam?

Igaz mindig krémeztem is a pocimat de akkor 26 éves voltam most harminc.... Irjatok tapasztalatokat légyszi.

Legjobb válasz: Szia!Ha az elsõ terhességnél nem volt akkor valószinû rugalmas bõröd van és most sem lessz striás.Én a harmadik gyermekemet várom,az elsõnél nagyon csikos lettem, a másodiknál nem lett uj, és most a 34 dik hétben vagyok és most sincs új stria.Sztem ne aggódj feleslegesen,boldog babavárást!

Szia!Ha az elsõ terhességnél nem volt akkor valószinû rugalmas bõröd van és most sem lessz striás.Én a harmadik gyermekemet várom, az elsõnél nagyon csikos lettem, a másodiknál nem lett uj, és most a 34 dik hétben vagyok és most sincs új stria.Sztem ne aggódj feleslegesen, boldog babavárást!
Elsõ babámat várom és a hasamon egyántalán nincs de a cicimen van.Mennyire halványodik el és mennyi idõ utám?

Körülbelül 3-4 hetes kismama lehetek, csináltam 3 tesztet, mind pozitív lett. Mikor célszerű a legkorábban az első orvosi vizsgálatra menni. Ha most mennék az nem korai még?

Legjobb válasz: A terhesség heteit az utolsó mensi elsõ najától számoljuk,így tudod pontosan,hány hetes vagy. Én 4 és fél hetesen tudtam meg,szintén 3 pozitív tesztem lett.Az elsõ vizsgálat 6 hetes és 1 naposan volt,akkor már volt szívhangja is.Ha nincs problémád pl. barnázás stb. akkor elég ha a 6. héten mész dokihoz.Most még csak petezsákot látna,de azt se biztosan.Boldog babavárást!

A terhesség heteit az utolsó mensi elsõ najától számoljuk, így tudod pontosan, hány hetes vagy. Én 4 és fél hetesen tudtam meg, szintén 3 pozitív tesztem lett.Az elsõ vizsgálat 6 hetes és 1 naposan volt, akkor már volt szívhangja is.Ha nincs problémád pl. barnázás stb. akkor elég ha a 6. héten mész dokihoz.Most még csak petezsákot látna, de azt se biztosan.Boldog babavárást!
En 5 het 3 naposan voltam, mert akkorra valami isteni sugallat miatt bejelentkeztem. A 8. hetig mindenkeppen jo eljutni a dokihoz, hogy kiszurjek a mehen kivuli terhesseget (mert annak sajnos nem feltetlen vannak jelei az elejen).
Szia! Most még korai, a doki tuti nem küldene el uh-ra, kézzel pedig nem tapintható. Ha biztosra akarsz menni, menj el maszek uh-ra. Amúgy ráérsz a 8. hét körül elõször menni a dokihoz+ a védõnõt is célszerû az elsõ orvosi vizsgálat elõtt felkeresni, a kiskönyvet is õ állítja ki.

Ha most kezdek el szedni tabit-azt az első nap bekel szedni, ha este jön meg későn vagy hajnalban, akkor már másnap-vagy aznap estefele (mert esténként akarom szedni) kell bevennem az első szemet?

Legjobb válasz: akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.

akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.

Mennyi idő után nyújt védelmet a fogamzásgátló, ha most veszem be első alkalommal?

Legjobb válasz: Rá van írva. :S A legtöbb az elsõ szemtõl véd, ha a menstruációd elsõ napján kezded. Ha 2-5. napon akkor az elsõ levélnél kell a kiegészítõ védekezés.

Rá van írva. :S A legtöbb az elsõ szemtõl véd, ha a menstruációd elsõ napján kezded. Ha 2-5. napon akkor az elsõ levélnél kell a kiegészítõ védekezés.
Olvasd el figyelmesen a betegtájékoztatót, minden információ rajta van, amit tudnod kell.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam, de ez nincs rajta a betegtájékoztatón.
Milyet szedsz? keress rá a neten, ott is van betegtájékoztató, ennek benne kell lennie.
Milyen szedsz? keress rá a neten, ott is van betegtájékoztató, ennek benne kell lennie.
Milyet szedsz? keress rá a neten, ott is van betegtájékoztató, ennek benne kell lennie.
A kérdező hozzászólása: novynette

Milyen jutatásokat fog kapni egy nő, ha most a babája 6 hónapos, es 7 hetes terhes. Ha megszüli a 2. at mit kap? Lemondhatja majd a gyest az elsöre és kaphatja a másodikra a gyedet? Amikor az elsö betölti a 2. évet?

Legjobb válasz: Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft

Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft
Kedves utolsó, mindkettõnk válasza kicsit fals :) Ugyanis ha azért kap most a kérdezõ gyest, mert nem volt meg a szükséges napja, de van élõ szerzõdése, mivel a gyes ideje alatt is ketyeg a biztosítási jogviszony, a ketteskére meglesz a 365 nap. Ergo jogosult lesz tgyásra, gyedre.
Igen, lemondhatja bármikor. A családi pótlék duplán jár neki, a többi ellátás viszont csak az egyik gyerek után, de megválaszthatja, hogy melyik gyerek utáni ellátást kéri. Tehát bármikor áttérhet egyik gyerek után járó ellátásról a másik gyerek után járó ellátásra.
A kérdező hozzászólása: szülés elött munkanélkülin volt a felmondás idejétöl közvetlenül.akkor sem?
Mivel a ketteske születésekor nem lesz biztosítása (megszûnt munkaviszony), így nem lesz jogosult tgyásra, gyedre.
A kérdező hozzászólása: be van adva biróságra, febr 16-an lesz az elsõ tárgyalás
Miért szûnt meg a munaviszonya? Kirúgták? Akkor szépen el kellett volna battyognia a munkaügyi bróságra. De most se késõ. Nem mellesleg ez egy lényeges infomráció lett volna. Ugyanis a második babára igy semmit se fog kapni, csak GYES-t, valóban. Tehát akor esetében amikor az elsõ baba után lejár a gyes (majd 2, 5 év múlva), akkor kérheti a második baba után a gyest és ennyi.
A kérdező hozzászólása: meszünt a munkaviszonya meg amikor terhes volt az elsövel, az amikor elküldték már pár napos terhes volt csak nem tudott róla. most mivel 6 hónapos a baba gyedet kap a gyerek 2 eves koráig.
Hacsak nem megy vissza a kérdezõ most gyorsan dolgozni, akkor nincs 180 bérezett nap, és akkor a tgyásnak is van maximuma. És nem csak szerintem, hanem az oep szerint is.
a tgyás nem maximalizált sztem! a gyed viszont igen. és csak 1 támogatás jár. (ill. a családi pótlék meg a családi adókedvezmény, az a 2 gyerek után jár)
ha megszülsz, gyedet (az 1. baba után járót) lemondod, megogényled a tgyást a 2. babára, majd a gyedet. jár még a családi kedvezmény, a 6 hósra meg a magzat 91 napos korától a picire is. illezve az egyszeri anyasági is, szülés után.
Ha közben nem szûnt meg a munkaviszonya, akkor a ketteskére is jogosult tgyásra és gyedre. Ebben az esetben viszont a tgyásnak is van maximuma. Ha egyidõben két ellátásra is jogosult vagy (szülés után a tgyásra a picivel, ill. a nagyra gyedre), akkor te döntheted el, hogy melyiket kéred. A tgyással annyiból jobban jársz, hogy abból nem vonnak nyugdíjjárulékot. Amikor megszületik a pici, attól a naptól igényelni kell tgyás.
Az igénylést megelõzõ két évbõl kell produkálni a 365 napot, mivel most passzívan kapja az ellátást, így sem kaphat tgyást, gyedet. Persze más lesz a történet, ha megnyeri a pert és újra állományba rakják. Akkor meglesz mind a 365 nap, mind az élõ munkaszerzõdés, ami a tgyáshoz, gyedhez kell.

Első szandálnak mekkorával vegyek nagyobbat, milyen gyorsan nől a babák lába, mert az szeretném ha most veszek akkor az nyár végéig jó legyen? 10 hónapos baba Ja és a Siesta jó?

Legjobb válasz: Hát az attól függ...... Ha már áll, meg megyeget, akkor ne vegyél nagyobbat, mert nem fogja jól tartani a lábát. Nõni igazából kb most kezd majd jobban. Nekünk 6-8,5 hó közt elég volt egy cipõ, most meg havonta nõ ki egyet.

Hát az attól függ...... Ha már áll, meg megyeget, akkor ne vegyél nagyobbat, mert nem fogja jól tartani a lábát. Nõni igazából kb most kezd majd jobban. Nekünk 6-8, 5 hó közt elég volt egy cipõ, most meg havonta nõ ki egyet.
igen a siesta jó , változo kinek milyen ütembe nöl a lábija, ugy nézheted hogy a babád eddig milyen ütembe nölt, ha kicsi törékeny akkkor talán tovább hord egy méretett de az én babám nagyobb a korához képest ö gyorsabban fejlödhet. Így volt a nagy fiamnál .
u.i.: Siesta jó, bár én úgy tudom, befejezték a gyártást, és valami Max(???) van helyette. Kérdés, megér-e annyit(10-15 ezer, és 1 hónapig jó...).

Ha most szültem és előtte gyesen voltam az első gyerek után járó gyest szüntessem meg és kérjem a fiatalabb után vagy ráérek az "újat" kérni ha az első lejárt?

Jöv?nyáron tölti be a 3at a nagyobbik gyerek.Nem tudom ez most hogy van.....gyedet nem kaptam csak gyest.

Legjobb válasz: Igényeld a kicsi után, egyszerûbb.

Igényeld a kicsi után, egyszerûbb.
Mindig a legkisebb utan kell es minel hamarabb be kell adni a modositast. Ne varj vele.

Két napja volt a második epilepsziás rohamom, az első másfél éve. Ha most sem lesznek rendellenes agyi működések egyik vizsgálatnál sem, akkor is kell-e szednem epilepszia-gyógyszereket, vagy nem? Valamint vállalhatok-e informatikai pályát, vagy nem?

Mellesleg... mindkét alkalommal azért volt rohamom, mert túlhajszoltam magam, kialvatlanul ültem számítógép elé. Az els? roham utáni vizsgálatnál nem tapasztaltak rendellenes agyi m?ködést a vizsgálatok során, a mostani rohamom utáni vizsgálatok még nem kezd?dtek meg.

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm a választ! :) Most már pozitívabban állok a dologhoz. Igazság szerint informatikus könyvtárosnak készülök és aszerint tanulok gõzerõvel. A jelentkezési lapokat februárig kell leadni és attól félek, hogy az eddig többször alaposan átgondolt terveim kudarcba fulladnak. Vagy hogyha azt mondják oké, és a suli, ahova jelentkezem azt mondja, hogy két roham után, bármennyire kicsi az esélye, hogy nem lesz több, kizárt, hogy felvegyenek, nem vállalják a felelõsséget, akkor nagy bajban leszek... De most már reménykedem :)

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ! :) Most már pozitívabban állok a dologhoz. Igazság szerint informatikus könyvtárosnak készülök és aszerint tanulok gõzerõvel. A jelentkezési lapokat februárig kell leadni és attól félek, hogy az eddig többször alaposan átgondolt terveim kudarcba fulladnak. Vagy hogyha azt mondják oké, és a suli, ahova jelentkezem azt mondja, hogy két roham után, bármennyire kicsi az esélye, hogy nem lesz több, kizárt, hogy felvegyenek, nem vállalják a felelõsséget, akkor nagy bajban leszek... De most már reménykedem :)

Ha most kezdek szedni fogamzásgátlót, és nekem szerdán jön meg és akkor kell beszednem az elsőt, de a levélen az első szemhez az van írva h hétfő akkor mi a teendő?

Legjobb válasz: a szerdait veszed be.aztán ha a 3.-heti vasárnapit is beszedted utána meg beszeded az elmaradt 2tabit:) A gyengébbek kedvéért akik hajlamosak kiforgatni egymás szavait természetesen nem egyszerre hanem napi 1-et:D

a szerdait veszed be.aztán ha a 3.-heti vasárnapit is beszedted utána meg beszeded az elmaradt 2tabit:) A gyengébbek kedvéért akik hajlamosak kiforgatni egymás szavait természetesen nem egyszerre hanem napi 1-et:D
elsõ vagyok remélem érthetõ ha nem akkor kérdezz:D
A kérdező hozzászólása: tehát akk mindegy melyik napival kezdem ... ugye ?
Teljesen mindegy melyik nap kezded el, a lényeg, hogy mind a 21 szemet beszedd.
Ha egyfázisú tablettád van, akkor olyan sorrendben szeded, ahogy akarod. Mindegyikben ugyanannyi hatóanyag van, tehát mind teljesen egyforma. Csak az a lényeg, hogy minden nap egyet vegyél be belõle (21 napon keresztül), majd 7 nap szünet. Ha háromfázisú tablettád van (3 színû bogyó van), akkor a színeket nem szabad felcserélni. De annál is: ha pl van 7 fehér, 7 sárga és 7 piros, akkor a fehéreket szedheted összevissza, csak ne keverd bele a sárgát vagy a pirosat. Remélem érthetõ.
A kérdező hozzászólása: okés köszi szépen a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!