Találatok a következő kifejezésre: Ha most el szedni a (39 db)

Baj ha nem a mensim első napján kezdtem el szedni a tablettát? Most mit tegyek?

Legjobb válasz: Baj, ha a bundás kenyérhez csak tojás van itthon? Ha most kezdted el szedni, akkor ugorj neki legközelebb, ha már szedted, akkor meg rajta van a betegtájékoztatón, hogyan kell szedni.

Baj, ha a bundás kenyérhez csak tojás van itthon? Ha most kezdted el szedni, akkor ugorj neki legközelebb, ha már szedted, akkor meg rajta van a betegtájékoztatón, hogyan kell szedni.
nembaj. az elsõ menzeszedik még használjatok óvszert, a 2. levéltõl már védve vagy.
esõ után köpönyeg. így nem véd a hónapban.

Miligest tablettát kezdtem el szedni, most vagyok túl az első 21-es dobozon. Ha a hét gyógyszermentes nap alatt nem jelentkezett vérzés, akkor is kezdjem el szedni a 8. napon a gyógyszert?

Legjobb válasz: ezt miért nem orvostól kérdezed? :) egyébként szerintem igen. az elsõ 3 hónapban elõfordulhat ilyen vérzéskimaradás meg ilyesmi. ha 2 hónapig nem jelentkezik vérzés, akkor szerintem menj vissza dokihoz.

ezt miért nem orvostól kérdezed? :) egyébként szerintem igen. az elsõ 3 hónapban elõfordulhat ilyen vérzéskimaradás meg ilyesmi. ha 2 hónapig nem jelentkezik vérzés, akkor szerintem menj vissza dokihoz.

Most kezdtem el szedni a Nuvaring fogamzásgátló hüvelygyűrűt, normális ha párnaponta pecsételő vérzésem van?

Most szedek el?ször fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: A hüvelygyûrût nem szedni kell hanem felhelyezni a hüvelybe!!!!

A hüvelygyûrût nem szedni kell hanem felhelyezni a hüvelybe!!!!
A kérdező hozzászólása: tudom elnézést akkor a kifejezésért :DD *HASZNÁLNI
nem tudom mert en nem szedek gyogyszert es az nem egeszseges egyaltalan
Valóban mindent elmondhatott az orvosod, ha ennek ellenére mégis itt kérdezõsködsz úgy, hogy láthatóan az alapokkal se vagy tisztában...
A kérdező hozzászólása: ja és szlovákiában lakok ...
A kérdező hozzászólása: képzeld a dokim mindent elmondott.... tudtommal azért van ez az hogy kérdezzenek ....
Te vagy olyan, mint egy faék, kezdve azzal, hogy beszedsz egy olyan tablettát, aminek el se tudod olvasni a tájékoztatóját, és még neked áll feljebb? Mindent érthetõen írtam, te nem tudsz szöveget értelmezni. Egyet árulj el: így hogy a tájékoztatót se érted, hogy tudod majd meg, hogy mit kell tenned, ha kimarad egy tabletta? Ha hánysz, ha hasmenésed van? Honnan tudod majd, hogy milyen gyógyszerekkel együtt nem szabad szedned? Milyen teát nem ihatsz mellé? Hány órán belül pótolhatod? Milyen mellékhatások esetén kell sürgõsen orvoshoz fordulnod? A határon túl is árulnak számos olyan gyógyszert, amit Mo.-n is. Miért nem olyat írattál vagy vettél, aminek létezik a neten magyar tájékoztatója is?
A kérdező hozzászólása: világos sárgás , na .... és tudom hogy nem lehet , akkor ne irj ha nem értesz meg .... -.-
Az elõbb még sárga volt, menzeszed pedig a büdös életben nem lesz, amíg szeded.
A kérdező hozzászólása: nincs magyarul sehol a betegtájékoztató... de ha van fehér folyásom attól még megjöhet a menzeszem?
Egyáltalán nincs arra semmilyen garancia, hogy csak 3 napos vérzésed lesz. Csak általában igaz az, hogy csökken az erõsség és hosszúság. Nekem például ugyanúgy 5 napos volt, mint elõtte. Mint írtam, az se katasztrófa, ha a 7. nap legeslegvégén jön meg. A lényeg, hogy a szünet valamelyik napján megjöjjön! És a 8. napon akkor is folytatnod kell a szedést, ha addig nem múlt el. A sárga folyás viszont lehet problémás is. Elképzelhetõ, hogy összeszedtél valamilyen fertõzést. Fogamzásgátló mellett ez nagyon gyakori - egyik mellékhatása. ÉS OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, mielõtt a következõ olyan kérdéssel jönnél, amire pontos választ kapnál belõle!
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy csak ilyen 3 napos lesz a menzesz meg minden... ma van a 3. napja de még nem jött meg csak ilyen világos sárgás folyásom van, az normális?
De az se tragédia, ha nem a 2.-3. napon jön. A tabletta csak annyit "ígér", hogy a szünetben kell megjönnie! Bármelyik napján. (és a menstruációd MEGSZÛNT létezni, innentõl csak megvonásos vérzésed van)
Körülbelül a szünet második, harmadik napján jön meg.
A kérdező hozzászólása: menj aludni :D nem kell válaszolni ha nem tudsz normálisat és nem te fogod megmondani hogy kérdezhetek -e itt vagy sem még ha tudom is a dolgokat vagy nem :)

Én most szednék először gyógyszert és 1héttel előbb jött meg mint kellet volna, Az nagy gond ha nem a menszesz első napján kezdem el szedni a gyógyszert? Igy ha elkezdem fog még hatni?

Legjobb válasz: A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat

A legtöbb fogamzásgátló tablettára rá van írva hogy mikor lehet elkezdeni. Több olyan tabletta is van amit az elsõ a második és az 5. napon lehet elkezdeni. Nekem pl ilyenem van és Mercilont szedek és én is most kezdtem! cukorfalat
Te irtad le a választ: A nõgyógyász azt mondta, hogy a menstruációd elsõ napján kell kezdened, tehát értelemszerûen akkor kezdd szedni.
Igen, gond. Felborulhat az egész hormonháztartásod, ha nem akkor kezded szedni, amikor kell
Olvasd el a tájékoztatót, ha nincs benne hogy a 2. / 3. / 5. napon / a ciklus elsõ x napjában lehet elkezdeni, várj egy hónapot. A tájékoztatóban azt is leírják hogy hanyadik napon kezdve mennyi idõ után hat.
Gondolom, hogy a fogamzasgatlot nogyogyasz irta fel neked es nem csak ugy vetted. Ha igen akkor biztos elmondta, hogy hogyan kell szedned es ha igy sehogysem egyezik varj a meg egy honapot.
A kérdező hozzászólása: Igen nõgyogyász irta fel és azt mondta hogy a menszesz elõs napján kell elkezdeni.Ennyit mondott:S szóval akkor várjak inkább 1hónapot?!
szerintem akkor elkezdheted szedni.
A kérdező hozzászólása: nekem cypromix-et irtak fel... nemtudom h ezt mikor lehet elkezdeni ha tudja vki lécci irjon!!

Az normális ha most kezdtem el szedni a fogamzásgátlót és már több napja menstruálok az átlagnál?

a menszesz 1. napján kezdtem el szedni 6 napig tart a menstruáció de már 9 napja menstruálok ez normális az elején?

Legjobb válasz: Ha majd elviselhetetlen alhasi és derékfájásaid lesznek,ami az ágyékod fele sugárzik ,GO a doki mert nem jo gyogyszert szedsz!Én így jártam!:((

Ha majd elviselhetetlen alhasi és derékfájásaid lesznek, ami az ágyékod fele sugárzik , GO a doki mert nem jo gyogyszert szedsz!Én így jártam!:((
az elso level nekem is elhuzta. szinte egesz honapban megvolt ha meg epp nem akkor meg barna folyas. a doki azt mondta ez normalis. a 2. levelnel mar aggodni kell ha ilyen marad 21/l
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Most kezdtem el szedni a fogamzáságlót. (Mercilon) Nagyon nagy baj, ha már 17. napja pecsételővérzésem van?

Legjobb válasz: Nem gond, ez az elsõ idõben elõfordul. A lényeg, hogy a tablettát pontosan szedd és tartsd be a szünetet is. Ne szórakozz a szervezeteddel úgy, hogy a gyógyszerszünetet rövidíted, elõször szokj hozzá. Amúgy a betegtájékoztató errõl mindent szépen leír. Ne aggódj, nincs baj.

Nem gond, ez az elsõ idõben elõfordul. A lényeg, hogy a tablettát pontosan szedd és tartsd be a szünetet is. Ne szórakozz a szervezeteddel úgy, hogy a gyógyszerszünetet rövidíted, elõször szokj hozzá. Amúgy a betegtájékoztató errõl mindent szépen leír. Ne aggódj, nincs baj.
Az elsõ 2 levél esetén nem gond, ha a 3.-nál is van, mindenképp menj vissza a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) akkor nem aggódom.

Most kezdem majd el szedni a yasminellét mik a vélemények róla? Mennyire megbízható? és esetleg mik a mellékhatások? és ha van mellékhatás akkor elmúlik majd?

Legjobb válasz: A mellékhatások végett olvasd el a betegtájékoztatót. Én nem ezt szedem, de ha neked ezt írta fel a doki akkor tudja, hogy miért ezt. Az a lényeg, hogy ne hagyj ki egy szem tabit se. Az elsõ 1 hónapban jobb még ez mellett óvszerrel is védekezni. Ha meg úgy érzed pár hónap elteltével nem jó menj vissza a dokidhoz.

A mellékhatások végett olvasd el a betegtájékoztatót. Én nem ezt szedem, de ha neked ezt írta fel a doki akkor tudja, hogy miért ezt. Az a lényeg, hogy ne hagyj ki egy szem tabit se. Az elsõ 1 hónapban jobb még ez mellett óvszerrel is védekezni. Ha meg úgy érzed pár hónap elteltével nem jó menj vissza a dokidhoz.
szia szerintem nagyon jó. páran meghíznak tõle, meg amivel legjobban riogatnak az az érelzáródás, trombózis. de ez csak az esetek kis százalékában fordul elõ. ha nincsenek szívpanaszaid, sok folyadékot iszol akkor nem lehet baj. egyébként nagyon megbízható gyógyszer, és alacsony hormontartalmú.
Szerintem minden le van írva a betegtájékoztatóban. Tudom, hogy nagyon hosszú, de érdemes végigolvasni.

Az baj ha eddig mindig vasárnap kezdtem el szedni a következő havi gyógyszert, de most a 5. havit véletlenül szombaton ( 7napos szünet 6. Napján)?

Akkor ezért múlt el 1 nappal hamarabb,mert 1 nappal hamarabb kezdtem el szedni?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baj,csak így 1 nappal hamarabb fog megjönni mint szokott a menzeszed.Rövidíteni a szünetet lehet,csak hosszabbítani tilos.Egyébként ugyan így kell csinálni mikor megakarod változtatni a menzeszed elsõ napját:)Valamint,igen szerintem ezért múlt el hamarabb.:)

Nem lesz semmi baj, csak így 1 nappal hamarabb fog megjönni mint szokott a menzeszed.Rövidíteni a szünetet lehet, csak hosszabbítani tilos.Egyébként ugyan így kell csinálni mikor megakarod változtatni a menzeszed elsõ napját:) Valamint, igen szerintem ezért múlt el hamarabb.:)
a 7napos szünet 8.napján kell bevenni a gyógyszert.. nõgyógyász is elmondja illetve a beteg tályékoztatón is rajta van...
Nekem az abbahagyás utána 3. napon jött meg mindig amikor fogamzásgátlót szedtem.
Nekem a 7napos szünet közepén szokott megjönni, szombaton veszem be az utolsót és szerda vagy csütörtökön jön meg. De ezt ne vedd egyértelmûnek, ha most kezdted el szedni, olyankor van akinél még bolondozni szokott. Egyénfüggõ. Bár nekem rögtön beállt.
nekem az 5.napon szokott megjönni, ki fogod tapasztalni, hogy neked melyik nap fog megjönni
Nagyon kevés az esély rá, hogy másnap megjöjjön. Fõleg, ha 19-én este veszed be a tablettát-najó, ez lehet tökre nem számít :) Szóval tegyél egy tampont a táskádba a biztonság kedvéért, de nem hiszem, hogy használni fogod aznap. (Én pénteken hagyom abba, és kedd reggel jön meg-Yasminelle)
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedem
Már ne haragudjatok, h bepofátlankodom...:D de elsõ kézbõl tudom:D:D.... szóval csajomnak az uccsó tabi után 4. vagy 5.-napon jön meg. Attól ne félj, h rögtön másnap .....szerintem tuti nem!! lassan nõgyógyász leszek..:D:D:D
A kérdező hozzászólása: :D:D
szünet elsõ napján nem sansz. 3-6 közti napokon általános. vigyél tampont, de sansz, h nem fog kelleni a buli alatt...
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!