Találatok a következő kifejezésre: Ha most érkezik (11 db)

Ha most májusban érkezik a baba akkor mi tartozik a babakelengyébe?

Legjobb válasz: Hú akkor mindjárt jön. Mindenképp legyen rövid és hosszúujjas body, kispoló, zokni , pléd, árnyékoló a babakocsira, szunyogháló, nem kell sok ruha , inkább arra gondolj, hogy ha meleg lesz mert augusztusban már kukucskákni akar mindenfele és bizony elõbb is ki kell vinni a levegõre, de az elején nem kell sokminden és aztán pótolhatod a hiányosságot.

Hú akkor mindjárt jön. Mindenképp legyen rövid és hosszúujjas body, kispoló, zokni , pléd, árnyékoló a babakocsira, szunyogháló, nem kell sok ruha , inkább arra gondolj, hogy ha meleg lesz mert augusztusban már kukucskákni akar mindenfele és bizony elõbb is ki kell vinni a levegõre, de az elején nem kell sokminden és aztán pótolhatod a hiányosságot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a gyors választ

Betöltött 34. hetes vagyok, első babó. Most mosom, vasalom a babakelengyét, mert esélyes, hogy előbb érkezik. Ha viszont időben, akkor ki kell még egyszer mosni?

Legjobb válasz: Nem kell újra kimosni. Ha baba-öblítõvel átöblíted most a ruhákat, s pormentes helyre teszed, semmi bajuk nem lesz. Könnyû szülést kívánok Neked! :) 21 hetes kismama

Nem kell újra kimosni. Ha baba-öblítõvel átöblíted most a ruhákat, s pormentes helyre teszed, semmi bajuk nem lesz. Könnyû szülést kívánok Neked! :) 21 hetes kismama
nem kell kimosni! :) pormentes hely és kész ahogy az elözö is irta! :)
Szia! Nem kell újra az egészet, azzal hogy vasalod csíramentesíted is egyúttal :) így van ahogy az elsõ írta, ha pormentes helyre teszed, akkor amikor megszületik a baba, elég csak onnan kivenned! Szép szülést! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!viszont kívánok minden jót!!:)

+éve vettem egy bichon hawanesse kiskutyát most elköltöztem szüleimtől. De a kiskutyát kénytelen vagyok ott hagyni mert annyira megszokta a közöséget hogy nálam ha egyedül hagyom csak keservesen ugat mig meg nem érkezek?

hétf?t?l péntekig dolgozok este vagyok ithon pénteken meg hétvégén áthozom a kiskutyát had szokja a helyet de elmegyek boltba stb már vonyit is és az lenne a kérdesem hogy tudnám végleg ide szoktatni? ahol volt ott van mellette egy uszkár kutya nagyon jól megvannak vele de az a szüleimé de ojanok mintha testvérek lennének de nálam egyedül van sajnos az ujházban. látszólag jól érzi magát mig van vele valaki. nem tudom mi lenne a jobb átszoktatni ha lehet és ne sajnéljam hogy sir mikor egyedül hagyom vagy mivel 3 évet szüleimmel volt meg a másik kutyával hadjam ott és ne kinozzam vagy van esetleg egy átszoktatási módszer nem tudom. köszönöm mindenkinek a válaszát el?re is

Legjobb válasz: hát 3 éves kutyát eléggé nehéz lesz.ha a társaságot meg a uszkárt közelsége kell neki akkor inkább hagyd lehet csak lelki sebet ejtenél rajta..de lehet idõvel megis szokna.Ha csak este érsz haza nem tudsz vele annyit törõdni.Napi 2-3óra séta kell akár ha mész a boltba is esetleg ott kikötöd amíg bent vásárolszTörõdni kell velük, mint a gyerekekkel.Megszokna de inkább hagyd ott estig csak elunná magát amíg vár téged ott meg anyudék és a másik kutya "törõdik" vele.Ne bojgasd szerintem.Ha más munkaköröd lenne azt mondanám vedd magadhoz, de így ne.

hát 3 éves kutyát eléggé nehéz lesz.ha a társaságot meg a uszkárt közelsége kell neki akkor inkább hagyd lehet csak lelki sebet ejtenél rajta..de lehet idõvel megis szokna.Ha csak este érsz haza nem tudsz vele annyit törõdni.Napi 2-3óra séta kell akár ha mész a boltba is esetleg ott kikötöd amíg bent vásárolszTörõdni kell velük, mint a gyerekekkel.Megszokna de inkább hagyd ott estig csak elunná magát amíg vár téged ott meg anyudék és a másik kutya "törõdik" vele.Ne bojgasd szerintem.Ha más munkaköröd lenne azt mondanám vedd magadhoz, de így ne.
vagy vegyél mellé egy másik bichone-t :)


Ha mindent beleszámolsz, mennyit költöttetek az érkező (első) baba érkezésére? Könnyen ki tudtátok gazdálkodni? Most már többet költenél, vagy kevesebbet?

Legjobb válasz: 21:52 vagyok. Talán,ha lenne majd még egy babánk,akkor nem vennék ennyi babaruhát,mert volt pár olyan darab,amit rá sem tudtam adni a lányomra,mert mire rá szerettem volna adni,kinõtte. Tényleg gyorsan nõnek a babák,de azért nem gondoltam volna,hogy ilyen megtörténhet...

21:52 vagyok. Talán, ha lenne majd még egy babánk, akkor nem vennék ennyi babaruhát, mert volt pár olyan darab, amit rá sem tudtam adni a lányomra, mert mire rá szerettem volna adni, kinõtte. Tényleg gyorsan nõnek a babák, de azért nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet...
Olyan 3-400 ezer körül. Könnyen gazdálkodtuk ki, mert apránként vettünk mindent. Minden új volt. Most már "okosabb" fejjel kevesebb ruhát vennék, mert sok egyszer se volt rajta.
Olyan 2-300 körül, most sem költenék rá kevesebbet! Õ lesz az elsõ babánk, ha megszületik! Lassacskán, nem egyszerre vettünk meg mindent!
260 ezer volt a baba, 160 ezer körül a doki (magánrendelés+szülés). Ebben benne van a bútor, szobafestés, a kórházi cuccom stb. Mi semmit sem kaptunk, még egy cumit sem, mindent nekünk kellett megvenni. Most már tapasztaltabb vagyok, sokkal kevesebbet költenék. Én sok felesleges ruhát vettem, fõleg 62-est, de a gyerkõc kb. 2 hét alatt kinõtte. Ami még nagyon felesleges volt, az a biztonsági ülõke a kádba, üvöltött benne a gyerek, azóta is porosodik. Volt megtakarításunk, jól is kerestünk, így nem volt nehéz kigazdálkodni, minden hónapban vettünk valamit, nem a végén egyszerre mindent.
Konkrét összeget nem szeretnék írni, csak annyit, hogy 7 számjegyû lett a végösszeg. Mindent újonnan vettünk, semmit nem kaptunk rokonoktól/barátoktól. Nem tudom, hogy most mennyit költenék, mert ami tetszett, azt megvettem gondolkodás nélkül, szerintem ez most is így lenne.
7számjegyû összeget költöttünk, könnyen kigazdálkodtuk. Nagyon spk felesleges dolgot vettünk, de nem érdekel, mert szeretek vásárolni:-)
Babakocsival, szobabútorral, ruhákkal (semmit nem örököltünk, csak 86-os mérettõl felfelé) együtt szerintem olyan 500.000 Ft-ot biztosan. Ha nem többet. De nem vettünk semmit, ami felesleges lett volna, vagy ne használtuk volna. Nem kellett kigazdálkodni, félre volt téve. A bútorra pl. annak idején anyukám adott pénzt, hogy tegyük a többihez.
Mi 100 ezernél kevesebbet. Csak pár ruhát és a piperéjét vettük meg. Kaptunk: kiságyat, hordozót, járókát, sok ruhát. Ha lesz 2. babánk, neki még annyit sem kell vennünk, kivéve ha másnemû lesz. :)
Kb. 150.000 Ft-ot még úgy is, hogy egy csomó mindent kaptunk ajándékba: ruhákat, textilpelenkát, kiságyat, stb., ill. a legtöbb dolgot használtan vettem, amit lehetett. Ezek az induló dolgok, azaz pl. etetõszék meg kismotor, amit csak jóval késõbb használtunk, természetesen nincsenek benne. Elektromos mellszívót béreltem, légzésfigyelõnk nem volt, babamérleget kölcsön kaptam. Ebben az összegben persze nincs benne az orvosnak adott hálapénz. Szívesen költenék még kevesebbet, de most még többe kerülne szerintem.
Megint 2. vagyok! Vettünk még fürdetõkarikát is, na az a legnagyobb hülyeség!!! :-)
Mi sokat költöttünk és sok felesleges dolgot vettünk meg, amit nem tudtunk használni! Pl: pelenkázókomód, (mindig az ágyon tettem tisztába, mert kényelmesebb volt), pelenkatartó vödör, 2 kézi mellszívó (a következõ gyerekemnél elektromos lesz!), 1-es méretû pelenka (már elsõ héten sem volt jó a kislányomra), szoptatós párna (egyszer sem tudtam használni), szoptatós melltartó (felesleges, fõleg itthonra). Ja, és mai fejjel nem vennék babahordozót, hanem 0-18-as gyerekülést vennék helyette! De az etetõszék árán spóroltam, abból ma már jobb minõségût vennék! 9 hós baba anyukája
Mi is kb. 400-500 körül költöttünk, de ebben benne volt a magándoki és a szülés is. Mindent meg kellett vennünk, mert elsõ baba (családban is, tehát nem kaptunk semmit).

Rács van az emeleti szobám ablakán, de nekem nincs repülő autóm. Akkor most írjak levelet a Roxford-ba vagy probáljak meg dehopponálni? De ugy tudom hogy ha nem sikerül lehet h csak egy részem érkezik meg a célba a másik meg ott marad. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A legjobb amit tehetsz, hogy bekapcsolod a degravitátort a multifunkciós kenyérpirító fluxuskondenzátorán, hogy a beépített antisztatikus mákosteknõsõkben meginduljon az elektronáramlás a coriolis-erõ hatására. Az így létrehozott féreglyuk képes egy felnõtt embert, de maximum egy 200kg-os hízó eljuttatására a parametrizáló egységen megadott célállomásra. Hányózacskó és az Útikalauz stopposoknak ajánlott olvasmány lehet, amennyiben elsõ hiperugrására készül. Áldás/Béke!

A legjobb amit tehetsz, hogy bekapcsolod a degravitátort a multifunkciós kenyérpirító fluxuskondenzátorán, hogy a beépített antisztatikus mákosteknõsõkben meginduljon az elektronáramlás a coriolis-erõ hatására. Az így létrehozott féreglyuk képes egy felnõtt embert, de maximum egy 200kg-os hízó eljuttatására a parametrizáló egységen megadott célállomásra. Hányózacskó és az Útikalauz stopposoknak ajánlott olvasmány lehet, amennyiben elsõ hiperugrására készül. Áldás/Béke!
A kérdező hozzászólása: Szóval nyomjam meg a piros gombot ami a napellenzõ alatt van aztán meg tekerjem el a váltó tetején lévõ világító cuccot miközben az anyósülésen ülõ ember telefon segítségével navigál és a motorra csatlakozott laptoppal irányítja az autót a nyilakkal....Mostmár értem, köszi :)
így van, de MINDIG legyen nálad törülközõ!!!
A kérdező hozzászólása: És az baj ha van plusszban 12 pár cipõfûzõ nálam? Tudod, ki tudja mikor kellhetnek.

érdekelne kinek tévedtek a baba nemét illetően? 3 fiú mellé most újra fiú érkezik, örülnék ha tévedtek volna 18 hetes uh -on mondták hogy fiú

Legjobb válasz: kollégámnak egészen a 20onvalahanyadik hétig kisfiút mondtak, többször is, aztán utána kiderült hogy kislány lesz. Valóban kislánya született.

kollégámnak egészen a 20onvalahanyadik hétig kisfiút mondtak, többször is, aztán utána kiderült hogy kislány lesz. Valóban kislánya született.
Igen, errõl már én is hallottam amit az elsõ válaszoló írt.Van így sajna, hogy nem jön össze az egyik nem de annak akkor meg is van az oka..és gondolom nem én vagyok az egyetlen aki úgy gondolja jobb is az úgy akkor ha nem jön össze.. Hallod kérdezõ:hogy bírod három fiúval? :) ) és még ha a negyedik is az lesz :)
Nekem a 18. héten tuti fiút mondtak, aztán 2 hét múlva lány lett belôle. Azóta már 3 éves "nagylány".
Nekem a 18.héten azt mondták kislány, aztán a 30. héten a 4D-s ultrahangon kiderült hogy kisfiú. Még jó hogy nem készültem csupa lányos ruhával, csak semlegeseket vettem.
A kérdező hozzászólása: sziasztok ! valaki kérdezte , hogy bírom 3 fiúval , azt meg szoktam , persze mellette itt a férjem is õ egy nagy gyerek , az szörnyen bánt hogy aránylag nagy fiúk mellé 16.14.12 évesek beválalltunk csak azért még egy babát mert mind kettõnk álma egy kislány és most újra fiú lesz , hamarosan megyek 30 hetes ultrahangra bízok valami nagy csodában még igaz vettem egy csomó fiús dolgot , de ez lenne a legkevesebb .

Ha jól sejtem akkor most 2. -án hétfőn érkezik a családi a számlákra?

Mivel júli 1.-t?l lép életbe a 4 órán belüli illetve 2 különböz? bankok közötti utalás,igaz?

Legjobb válasz: Itt volt egy kérdés,és válaszban linkelték be errõl a tájékoztatást!

Itt volt egy kérdés, és válaszban linkelték be errõl a tájékoztatást!
Nem.Kedden fog jönni.Családi pótlékra nem vonatkozik, azt mondták.Jó mi?
A kérdező hozzászólása: nemár!!!!! miért????
A kérdező hozzászólása: ezt hol olvastad?
Mert ez a kivétel!Csak akkor nem tudom minek kellett megbolygatni ezt az egészet, ha rögtön van olyan ami kivételt képez.És persze mi más lenne mint a csp...:S
A kérdező hozzászólása: ma? én semmi ilyet nem találtam. Utána keresnél légyszíves? köszi!
Én sem értem, az Államkincstárat mint kivételt írták, de hát ez az új szabályozás a bankokra vonatkozik, oda meg hétfõn már utalnak, nem?
A kérdező hozzászólása: valóban már párom egy fél órája felvilágosított, ez azért van mert nem elektronikusan kerül hozzánk a pénz.
Szerintem Szerdán lesz rajta
Leghamarabb szerdán
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam :(
Csak akkor lesz rajta szerdán, ha ugyanabban a bankban vagytok. Ha másikban, akkor inkább csütörtök-péntek.
A kérdező hozzászólása: Hát jó nagy baromságot írtál utolsó. Ha másik banktól van utalva épp azért lesz csak szerdán rajta. ha azonos banktól utaltak TE marha, akkorr azonnal rajta lenne a számlámon. Alapok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!