Találatok a következő kifejezésre: Ha mondjuk ml (6 db)

Ha mondjuk 100-100 ml van mind két mellemben és az egyiket kiszívja a másiknak felét mondjuk, nem burul fel a kereslet-kínálat?

Akkor a maradékot le kéne fejnem vagy elég ha a következ? szoptatásnál azzal kezdek amiben maradt? Attól félek, hogy megint elfogy a tejem ha nem jól csinálok valamit. Pont mára jött egy kicsit helyre a mennyisége.

Legjobb válasz: A következõ szopit a másodikként kínált cicvel kezd, így nem borul fel az egyensúly.

A következõ szopit a másodikként kínált cicvel kezd, így nem borul fel az egyensúly.
Szia!Igaza van az elsõ válaszadónak, de vigyázz nehogy begyúladjon a maradék tejtõl a melled.
nem burul hanem BORUL

Anyatejes a babám. Ha este szopi előtt mégis kapna mondjuk 100 ml tápszert, akkor végig aludná az éjszakát?

Legjobb válasz: feltéve ha egyáltalán elfogadná a cumisüveget. az enyém nem fogadja el, pedig az elején 1 hónapig tápszeres volt. amúgy szerintem az anyatejes babák nagy része nem azért ébred, mert éhes, csak komfortcicizés. Az enyém többször ébred még a mai napig, és nem eszik ám éjjel hajde mennyiséget, csak egypár kortyot, de ha nem adom neki, akkro üvölt. 1 éves.

feltéve ha egyáltalán elfogadná a cumisüveget. az enyém nem fogadja el, pedig az elején 1 hónapig tápszeres volt. amúgy szerintem az anyatejes babák nagy része nem azért ébred, mert éhes, csak komfortcicizés. Az enyém többször ébred még a mai napig, és nem eszik ám éjjel hajde mennyiséget, csak egypár kortyot, de ha nem adom neki, akkro üvölt. 1 éves.
A kérdező hozzászólása: jaja, az enyém is tuti csak a cici+anya közelség miatt ébred 2-3 alkalommal éjszaka és nem az evés miatt. lehet, hogy nem fogadná el a cumisüveget, az elsõ 3 hétben amikor hébe-hóba pótoltam neki, akkor sem ugrált örömében...:) csak gondoltam rákérdezek, mert mindig azt hallom, hogy aki tápszert kap, jobban alszik és hát nekem se jönne rosszul egyhuzamban 5-6 órát aludni...
Semmi összefüggés nincs a tápszer és az éjszakai alvás között.Az én kislányom tápszeres és egyszer de van hogy kétszer kel enni.Van egy ismerõsöm akinek a babája anyatejes és átalussza az éjszakát. mindkét baba 4 hónapos.

Ha egyszerre csak keves anyatejet tudok lefejni (mondjuk 10-20 ml-t) lehet ugy csinalni hogy osszegyujtom aprankent napkozben, addig a hutoben tarolom az addig osszegyult mennyiseget, majd nap vegen beteszem a fagyasztoba? Es miben a legjobb tarolni?

Legjobb válasz: Szia! Én is úgy csinálom, hogy fejek, utána hûtõ, majd a következõ szopi után megint fejek, viszont itt már külön rakom a hûtõbe és megvárom míg ez is lehül teljesen, és csak akkor öntöm össsze õket. Ha nincs tárolód, szerintem vegyél valami edénykét, amit kimondottan csak erre használsz, vagy olyan poharat aminek teteje van.

Szia! Én is úgy csinálom, hogy fejek, utána hûtõ, majd a következõ szopi után megint fejek, viszont itt már külön rakom a hûtõbe és megvárom míg ez is lehül teljesen, és csak akkor öntöm össsze õket. Ha nincs tárolód, szerintem vegyél valami edénykét, amit kimondottan csak erre használsz, vagy olyan poharat aminek teteje van.
http://webshop.pro-mama.hu/102-via-anyatejtarolo-rendszer.html Én ilyen pohárba gyûjtöm, az egyik Felicitas csomagban adtak egyet, és a nap végén beleöntöm egy eldobható mûanyagpohárba, folpack a tetjére és mehet a fagyasztóba.
A kérdező hozzászólása: Ha nincs a kimondottan erre gyartott edenyem?
Szia! Én is úgy csinálom ahogy az elsõ válaszadó írta.Külön hûtöm le a fejt adagokat és utána öntöm össze.Nekem adtak egy tippet, hogy miben tudom lefagyasztani.Kenõcsös tégelyekbe.Tudod amiben a popsi krém van, vagy egyéb kikevert kenõcsök.Különbözõ méretben lehet kapni (100, 200, 300ml..stb) és 3-4 fagyasztást kibír.Van teteje és ezek is sterilizálhatók.Olcsón meg lehet venni a gyógyszertárban. 1hónapos baba anyukája


Mivel itathatom 3 hetes babámat? Naponta 7x szopizunk, általában 80 ml-t és a védőnő szerint ha ilyen szépen eszik (csak anyatajet), akkor nem szükséges külön itatni. Mindenki más viszont azt mondja, hogy inni és kellene 2 étkezés között.

Babavizet próbáltam, nem érdekli Õt.

Legjobb válasz: Ne itasd külön, nekik nagyon kicsi a gyomruk és eltelitené az ital, feleslegesen. Elég neki az anyatej, ami kiváló ital is, szomjoltásra.

Ne itasd külön, nekik nagyon kicsi a gyomruk és eltelitené az ital, feleslegesen. Elég neki az anyatej, ami kiváló ital is, szomjoltásra.
Szerintem se itasd. Az itatás max akkor kell ha rettnetö meleg van. ha szomjas cicit fog kérni. de könnyen megtudod eleget eszik-e. ha a pelus szinte minden szoptatás elött nedves akkor igen. ha ritkul a nedveség akkor kevés a bevitel is.
Elsõ ismét, még annyit, hogy nekem anyukám MINDHÁROM gyereknél fél évig rágta a fülemet, hogy szomjas az a gyerek, adjál neki inni. ehhez is külön mûvészet kell, hogy elengedd a füled mellett az ilyen jótanácsokat, majd belejössz.
Csatlakozom az elõzõekhez: ne itasd külön! 2 gyerekem van, 6 hónapig csak anyatejet kaptak, sõt, a kisebbik 7, 5 hónapos koráig nem fogadott el mást. Itatni akkor kell elkezdeni, ha már hozzátáplálod, és akkor is inkább abban az esetben kérik, ha már rendes adagokat megesznek, és nem csak pépeset, hanem darabosat, esetleg "szárazabbat" (pl. kifli), amitõl megszomjaznak. Saccra jövõ tavasszal elég lesz elkezdenetek. Jó babázást, jó egészséget!
Fél éves koráig meg sem próbáltam megitatni, mert tudtam hogy nincs rá szüksége, mert az anyatej pótolja a folyadékszükségletet is. Utána próbálkoztam, mert már evett szilárd ételt is, de akkor sem kellett neki, mert félig még szopizott. Aztán, mikor már csak reggel este kapott anyatejet, már elfogadta a vizet is. Elég ha csak 6 hónapos kortól kap más folyadékot (vagy amikor elkezded a hozzátáplálást), amíg csak szopizik nincs másra szüksége.
Jajjjjjj Istenem!Dehogy kell innia!!!Az én babám 10 hetes!É soha nem adtam neki semmit!Egyszer próbáltam a vizet és kiköpte!Akkor is csak azért akartam mert 35 fok volt!DE hidd el nem kell neki semmi csak az anyatej!Az anyatej felépítése amúgy is úgy néz ki, hogy elõször jön a hígabb ami a kis szomját oltja!Majd a cukros rész és a végén a zsíros, amitõl hízik!Szóval ne aggódj, nem kell itatni a babát!És ne hallgass mindenkire, csak az orvosra és a védõnõre!
Jesszus... Anyatejes 3 hetes babát még külön itatni? Hát jó sok eszük van az ismerõseidnek. A tejed egy ilyen pici babának MINDENT fedez.
Adhatsz a babanak gyonge kamillia vagy komenymagos teat.
Az anyatej étel és ital is egyben, ezen kívül nincs szüksége más folyadékra, még kánikulában sem. Most meg ráadásul még kánikula sincs. Az ilyen pici babáknak még nagyon kicsi a gyomruk, az értékes helyet ne a víz foglalja el benne, hanem a drága anyatej. :-) A védõnõdnek igaza van, az ismerõseik meg foglalkozzanak a saját gyerekükkel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :)
A lepontozóbajnoknak üzenem, hogy hacsak nem szakvizsgázott szoptatási tanácsadó (amit erõsen kétlek), akkor nem õ tudja jobban, hanem akit most idézek: "Nincs szükség teára, vízre, az anyatej fedezi a csecsemõ teljes folyadék- és táplálék szükségletét legalább hathónapos korig, de akár tovább is." http://www.iboly.hu/faq_newborn.htm

Ha éjszakára kiraknál az ágyad mellé mondjuk 15 ml vért, a szúnyok meginná, vagy ekkor is téged csípne meg?

Kicsit szokatlan kérdés, tudom, és nem áll szándékomban kipróbálni. Kérlek csak komoly válaszokat írjatok. Köszönöm

Legjobb válasz: A szúnyog nem a vérre megy, hanem az lehelletre. Mivel ugye vér, csak úgy magában nemigen fordul elõ a természetben; viszont minden melegvérû állatnak meleg a lehellete. Aztán hogyha már rádtalált, akkor leszáll a bõrödre, és keres a felszínhez közel 1 hajszáleret.

én úgy tudom, hogy a szunyogok a hõre mennek, azaz abból találják meg a bõrhöz közeli ereket, hogy ott kicsit melegebb a bõr. ha ez így van, akkor nem mozdulnak rá egy hülõfélben lévõ véresbödönre. viszont a legyeket biztosan oda fogja vonzani.
A szúnyog nem a vérre megy, hanem az lehelletre. Mivel ugye vér, csak úgy magában nemigen fordul elõ a természetben; viszont minden melegvérû állatnak meleg a lehellete. Aztán hogyha már rádtalált, akkor leszáll a bõrödre, és keres a felszínhez közel 1 hajszáleret.
A szúnyog csak a friss vért szívja és a hõsugárzására reagál az élõlénynek.Nem érzi a vérszagot.És a vérre nem is száll le.
A súnyog a test kipároltságát, hõmérsékletét, szén-dioxid kifúvását érzékeli, ez alapján választanak áldozatot. Állítólag a 0-ás vércsoportúakat és a várandós nõket gyakrabban csípik meg, mert a kismamákban valamivel magasabb a testhõmérsékletük. Általában elegendõ egy súnyognak egy-két csípés, hogy elegendõ vért gyûjtsön össze, ami elég lesz ahhoz, hogy a petéit lerakhassa. Amúgy ha csak kitennéd a vért a szobába, hamar megalvadna, amit a súnyog fel se tudna szívni.
Utolsó vagyok.Kicsit siettem az írással és elírtam. javítok: test kipárolgása, a kismamáknak a testhõmérséklete. bocsi :)
Hát nemtudom... lehet h téged nem csípne meg, de a zümmögése szerintem ugyanúgy zavarna... érdekes kérdés!
Lehet, hogy nem, mert az hideg lenne. De ezt nem tudom megalapozni, csak gondolom...
Hát nem tudom... Szerintem akkor is csípne . De mostmár érdekel a dolog :P
A szúnyog nemcsak melegvérû állatok testhõmérsékletét érzékeli, hanem a szén-dioxid kibocsájtásukat is, és ezek alapján tájékozódik.Az alvadt vért meg nem tudja értelmezni, mert ösztönlény;és a fent említettek szerint cselekszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat =) Érdekes dolgokat tudtam meg
A kérdező hozzászólása: szúnyog, még mielõtt valaki belekötne
Ha akarná sem tudná meginni a vért, mert egyrészt megalvadna, és nem lenne "szürcsölhetõ" állapotban, másrészt miközben szívja a véred, kihasználja az eredben a vérnyomást is.

A lefejt anyatejet kis hűtőben (nem fagyasztó) meddig lehet tárolni? Ha lefejek mondjuk 30 ml-t és hűtőbe teszem, később meg másnap is fejhetek rá?

Legjobb válasz: Én 2 dl mûanyag pohárba öntöttem és este fagyasztottam le. amit sikerült lefejnem azt a mûanyag pohárba öntöttem mindig. tetejére alufólia vagy folpack és dátum.

Én 2 dl mûanyag pohárba öntöttem és este fagyasztottam le. amit sikerült lefejnem azt a mûanyag pohárba öntöttem mindig. tetejére alufólia vagy folpack és dátum.
24 óráig, de olyan lesz mint az aludttej, a tetejére kicsapódik a zsir. Inkább fagyaszd le, akármilyen kevés.
Szia. Reggeltõl estig lefejt tejet öntsél csak össze és azt tárolhatod 24 órán át hûtõben, érdemes minél hamarabb fagyasztóba tenni, kisebb adagokban. Másnap lefejtet nár ne önts hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!