Találatok a következő kifejezésre: Ha mondjuk 5 (132 db)

Más is van úgy, hogy ha mondjuk 5 órán keresztül nem eszik akko rolyan furcsán rosszul érzi magát?

Mert én tök rosszul tudok lenni, gyengülök és nem tudok koncentrálni rendesen stb. Cukormérésem volt többször, nem avgyok cukorbeteg. Mégis rosszul vagyok ilyenkor és amikor rendesen eszem akkor helyrejövök. Más is van így?

Legjobb válasz: mert lemegy a cukorszinted. akkor is, ha nem vagy cukorbeteg.

mert lemegy a cukorszinted. akkor is, ha nem vagy cukorbeteg.
A kérdező hozzászólása: És normális, hogy ettõl rosszul érzem magam?
persze, mert elgyengülsz.

Nagyon nehéz összehozni informatika szóbeli vizsgán 5 pontot a jobb jegyért, ha mondjuk olyan tételt húzok amit nem néztem át?

Legjobb válasz: középszint? hidd el 5 pont az meglesz, mondasz 5 mondatot a tételrõl meg 1-2-t kérdez a tanár, valamit válaszolsz és meg is van azért olvasd át mindegyiket, velem is ugyan ez volt, elõbb behívtak vizsgázni, és már infot át sem tudtam nézni csak olvasni gyorsan...mégis sikerült :)

középszint? hidd el 5 pont az meglesz, mondasz 5 mondatot a tételrõl meg 1-2-t kérdez a tanár, valamit válaszolsz és meg is van azért olvasd át mindegyiket, velem is ugyan ez volt, elõbb behívtak vizsgázni, és már infot át sem tudtam nézni csak olvasni gyorsan...mégis sikerült :)

Ti hogyan kezelitek, ha az 5 éves gyereketek azt mondja: "utállak"?

Legjobb válasz: Nekem 4 éves s nagyon ritkán, mikor duzzog, vagy hisztizek, mert nem úgy vannak a dolgok ahogy szeretné, akkor mondta, mondja. Én úgy csinálok mint aki nem hallotta, vagy azt felelem, hogy anya pedig szeret téged. Soha ne mondd vissza, hogy én is utállak, mert hidd el megmarad bennük. Ja s ne büntesd emiatt. Türelem :)

Nekem 4 éves s nagyon ritkán, mikor duzzog, vagy hisztizek, mert nem úgy vannak a dolgok ahogy szeretné, akkor mondta, mondja. Én úgy csinálok mint aki nem hallotta, vagy azt felelem, hogy anya pedig szeret téged. Soha ne mondd vissza, hogy én is utállak, mert hidd el megmarad bennük. Ja s ne büntesd emiatt. Türelem :)
A kérdező hozzászólása: Konkrétan azért mondta, mert mostanában elég sokat vagyok kénytelen sarokba állítani. Most is épp ott áll, és onnan mondta.
Mond az enyém is hasonlókat, ha akadályokba ütközik részemrõl a céljai elérésében . A haragját, dühét úgy igyekszik ilyenkor kifejezni, hogy az lehetõleg hatásos és fájó legyen nekem. Nyugodtan szoktam reagálni a hasonló kijelentésekre, például azt mondom "oké, rendben, ezt érdemelem" , ha így teszek pár percen belül jön és bújik, hogy szeretlek anya.
"mostanában elég sokat vagyok kénytelen sarokba állítani" Tipikus helyzet amikor a büntetésre így reagálnak, de ennek ellenére szükséges nevelni, fegyelmezni.
Így már érthetõ, hisz büntetést kapott s az ugyebár nem tetszik. Nálunk úgy mûködik büntetés, hogy a szobája egyik sarkába van egy kis szék, ha rossz, vagy valami rosszat tett, ott kell lennie olyan 3-5 percig. Leültetem s ott hagyom, kimegyek a szobájából. Majd amikor letelt az idõ, bemegyek, s megkérdezem, megbánta-e s akar-e valamit mondani. Na olyankor mindig mondja, hogy sajnálom, nem lesz többet ilyen. S ilyenkor nagy ölelés nagy puszi:) :)

Ha mondjuk dolgozok az EU-n belül például 5 évet Nagy-Britanniában, 5 évet Olaszországban, 5 évet Franciaországban, és szépen lassan itt is meg ott is dolgoztam és tegyük fel elértem a nyugdíj korhatárt, akkor kapok nyugdíjat egyáltalán?

Minden ország ahol dolgoztam (legálisan mindig) fog nekem egy kis nyugdíjat fizetni? (mert ügye adót mindenhol fizettem)

Legjobb válasz: Igen. De mindenhonnan elég keveset fogsz kapni

Igen. De mindenhonnan elég keveset fogsz kapni
Én nem hiszem, h ez így fog mûködni. Szerintem majd ahol megkéred a nyugdíjadat, ott összeadják majd ezeket az éveket, és egy helyrõl jön majd csak a nyugdíj, nem?? Amúgy meg, nem tudom hány éves vagy, de 30ig tuti nem érdemes ezen gondolkodni, nem tudhatjuk, lesz-e egyáltalán nyugdíj...és utána is, szerintem érdemesebb magadnak gyûjtögetni, nem az államban bízni...persze Nagy-Britanniában és Fro-ban lehet bízni, de hogy mi lesz majd Spo-ban, Görögo-ban, Olaszo-ban, Portugáliában, meg itt nálunk pl...lesz-e nyugdíj...???
Kresz-en akárhányszor. Városin 5x, utána kötelezõen mész a PÁV-ra ha jogsit akarsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi !
elég szomorú ha így áll/ állsz hozzá!
A kérdező hozzászólása: Nem állok én semmihez :) ! Csak megkérdeztem, mert kérdezni lehet!

Ha egy vonat indulása előtt mondjuk 5 perccel érek be a pályaudvarra, kaphatok még arra a járatra jegyet? Vagy van bármi időkorlát, hogy pl legalább negyed órával az indulás előtt meg kell történnie a jegyvásárásnak?

Legjobb válasz: Van 5 perces idõkorlát, de csak azokon a helyeken, ahol 1 fõ dolgozik az állomáson, és ugyanaz az ember a forgalmista és a péntáros. De azt vedd figyelembe, hogy ha késõn érsz ki, és nagy a sor, attól még nem vagy jogosult a kalauztól pótdíjmentesen venni a jegyet.

Van 5 perces idõkorlát, de csak azokon a helyeken, ahol 1 fõ dolgozik az állomáson, és ugyanaz az ember a forgalmista és a péntáros. De azt vedd figyelembe, hogy ha késõn érsz ki, és nagy a sor, attól még nem vagy jogosult a kalauztól pótdíjmentesen venni a jegyet.
És tanuld meg: váró vonat nincs csak váróterem!
elsõne: "de "normál" vonatra nincs ilyen" ilyen fogalom, hogy "normál vonat" nincsen! A vonatnemek: személy, sebes, gyors, expressz, InterCity, EuroCity, EuroNight, ... Amire te gondolsz, az felár nélkül igénybevehetõ vonat. Minden vonat normál, ezért úgy értelmetlen a mondat...
Nincs, ha IC, akkor elfogyhat a helyjegy, de "normál" vonatra nincs ilyen.
Nincs idõkorlát. Ha gondot okoz ad idõben odaérés: esetleg elõre megvásárolhatod a jegyedet a neten keresztül...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) Elméletileg ott leszek én bõven, csak gondoltam jobb félni, mint megijedni, így megkérdeztem, mi lenne, ha nem sokkal az indulás elõtt érnék csak be valamiért...
Jól van, szóljál bele, szerinted miért tettem idézõjelbe? Mindenki tudja mire gondolok, akkor meg mit kell itt oktatgatni?

Ha valaki kint él és már mondjuk 5 éve ott van akkor az idegennyelvet úgy fogja használni mint a sajátját?

Mit tom én mondjuk van egy csávó aki 10 éve gröllandon él és ki sem mozdul onnan, akkor hasonló gyorsasággal fordulatosággal fogja használni mint a saját nyelvét. Azé kérdem mert én nem beszélek semilyen idegen nyelvet és tudni szeretném hogy milyen.

Legjobb válasz: Attol is fugg, hogy milyen kornyezetben tolti azt az 5 evet. Ha allandoan magyarul beszel kozben, nehezebben megy a tanulas, angolul valo gondolkodas, beszeles. Ha muszaj neki angolul beszelni, hamarabb megtanul.

Attol is fugg, hogy milyen kornyezetben tolti azt az 5 evet. Ha allandoan magyarul beszel kozben, nehezebben megy a tanulas, angolul valo gondolkodas, beszeles. Ha muszaj neki angolul beszelni, hamarabb megtanul.
Mi 5 éve élünk Angliában.A párom és a fiam folyékonyan beszélnek angolul, de magyar akcentussal..Annyira gyorsan, és hadarva csak a párom beszél.A fiam lassabban mondja, de folyékonyan..(de még messze van az anyanyelvi szinttõl) Én például még mindig csak motyogok, én egyszerûen képtelen vagyok megtanulni a nyelvet..Túlságosan lassan, és nagyon erõs akcentussal beszélek.. Szóval a nyelvbeszéd emberfüggõ.Van akinek gyorsan, és könnyen megy, van akinek nehézséget okoz...Nem az idõ határozza meg.. Csak megjegyzem, hogy ismerek olyan embert aki másfél éve él itt kint, és gyönyörûen beszél, és van aki 15 éve van kint, és még mindig kínlódik...
Szerintem a magyart sem nagyon beszéled, talán arra kellene elõtte ráerõsíteni...
Én majdnem 5 évet éltem éltem Spanyolországban. Az elsõ 2 évben gyorsan fejlõdtem, mert nem találkoztam magyarokkal, aztán késõbb lelassult a fejlõdés, mert már csak a munkában beszéltem szinte spanyolul(igaz ott 8órán keresztül szinte folyamatosan), magyar barátom lett. Minden helyzetben el tudtam mondani, mit akarok, megértettek, tanfolyamokra mentem különbözõ témákban, a munkához kapcsolódóan, meg is dicsértek általában, milyen jól beszélek, sokx spanyolul is gondolkodtam, de azért az anyanyelvi szinttõl messze vagyok...de ez már egy olyan tudás, ami nem fog elfelejtõdni. nem olyan, mint amit az iskolában tanítanak. bármikor meg kell szólalni spanyolul, nem fog gondot okozni...szóval ilyen, jó lesz, ha te is megtanulsz vmi idegen nyelvet. hasznos. és jó érzés, hogy megértesz más nyelveket is...

Ha egyedül megyek be szülni, hogy intézem a papirformaságokat? Ha mondjuk már 5 perces fájások vannak, van idö ilyesmire?

Legjobb válasz: Én 10perces fájásokkal töltöttem a papírokat.Lassan tágultam így volt rá idõ.Mondjuk én szóltam a szülésznõnek,õ irt,én csak diktáltam amit kellett. Gondolom ez attól függ,hogyan indul a szülés.Én 24 órát voltam a vajúdóban.(de csak kis derékfájásokkal)

Én 10perces fájásokkal töltöttem a papírokat.Lassan tágultam így volt rá idõ.Mondjuk én szóltam a szülésznõnek, õ irt, én csak diktáltam amit kellett. Gondolom ez attól függ, hogyan indul a szülés.Én 24 órát voltam a vajúdóban.(de csak kis derékfájásokkal)
Neked nem kell semmit csinálni, csak odaadod a papírjaidat. Arra figyelj, hogy most már mindig minden leleted, papírod legyen nálad kézügyben. Általában a fájások sem olyan erõsek, hogy közben magatehetetlen lennél. Görcsölsz pár pillanatig, aztán semmi fájdalom a következõig. Én 3 percesekkel zuhanyoztam borotválás/beöntés után, simán ment, aztán eltelt még 4 óra, mire meglett a baba. És ez viszonylag gyors szülés volt. Szóval ne aggódj, lesz idõ mindenre, sajnos nem pottyan csak úgy ki az a baba, bármilyen sûrûek a fájások.
Én is 5 percesekkel mentem be, bent is fogtak, de csak 18 óra múlva lett meg a baba. Még ha extra gyors is lesz a szülésed, bõven lesz idõd a papírokra.
2 perces fájásokkal mentem be és még így is volt idõ, hogy a papírokat elintézzék. Nem nekem kellett kitölteni, a szülésznõ írt, kérdezett én csak bemondtam azokat az adatokat, amik nem voltak bent a kiskönyvben vagy a személyiben. 5 perces fájásoknál meg még több idõ lesz erre:) )
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: Igen , a felvételre gondoltam. Remélem nekem is majd segit valaki :) kos
Szia! Ne aggódj, csak pár perc, amig felveszik az adatokat, akár az ellenõrzõ ctg alatt is elintézik.Én is 5 percesekkel érkeztem, és csak 40 perc múlva lettek "komolyak" a fájások.
Bocsi, ucsó vagyok, gondolom a felvételre gondoltál, én másra gondoltam hirtelen.
A szülés utáni napokban intézheted, amig bent vagy a kórházban.
Nekem volt bõven idõm rá, pedig 3 perceseim voltak.:)

Meddig ittátok a szoptatós teát (Laktoherb)? Úgy értem, hogy ha mondjuk szopizott 5 hónapig a bébi, akkor végig?

Nem tudom el lehet-e hagyni, mert a tejemet féltem!!!

Legjobb válasz: Szia! Tejed nem a teától van, hanem attól, hogy a babád szopizik. Ha szeretnéd növelni a mennyiséget, a tea segíthet, de a legjobb tejserkentõ a baba. Én most a picinél talán 1 hónapig ittam, de utána már nem. Így is elég neki a tej, akkor meg minek.. Egyébként 6 hónapig csak szopizott, de most 14 hónaposan is még napi 4-5 szopi van. a nagyoknál egyáltalán nem használtam semmiféle tejserkentõt, õk 2 évig szopiztak... Bízz a testedben, hogy tudja mi a dolga és akkor minden rendben lesz! Ha én végig innám a teát, lehet, a gatyánk is rámenne...:)))

Szia! Tejed nem a teától van, hanem attól, hogy a babád szopizik. Ha szeretnéd növelni a mennyiséget, a tea segíthet, de a legjobb tejserkentõ a baba. Én most a picinél talán 1 hónapig ittam, de utána már nem. Így is elég neki a tej, akkor meg minek.. Egyébként 6 hónapig csak szopizott, de most 14 hónaposan is még napi 4-5 szopi van. a nagyoknál egyáltalán nem használtam semmiféle tejserkentõt, õk 2 évig szopiztak... Bízz a testedben, hogy tudja mi a dolga és akkor minden rendben lesz! Ha én végig innám a teát, lehet, a gatyánk is rámenne...:) ))
Kb.6 hetes koráig és addig fejtem is, utána már nem .10 hónapig szopizott, akkor leszokott magától az reggeli cicirõl is.
Nekem 10 hetes a lányom, de nem iszom a teát. Eleinte ittam, de rájöttem, hogy az is puffasztja, így abbahagytam. néha megiszok 1-1 filtert, de csak azért, hogy fogyjon. Van bõven tejem, szóval ha neked is van tejed, tea nélkül is lesz, nyugi!
349
Szia Ha esetleg mégsem hagynád abba a fogyasztását, akkor a dm-ben akciós...Asszem olyan 370 ft körül van egy doboz... Üdv., egy 3 hónapos baba anyuja :)
A kérdező hozzászólása: Meggyõztetek, elfogy és nem veszek többet. Tényleg nem olcsó mulatság...
Én a kórháznba ittam két napig aztán lett tejem akkor abbahagytam, mikor hazajöttünk még egy pár napig ittam aztán abbahagytam, egyszer kb egy hónap múlva megint elkezdtem inni úgy vettem észre kevesebb a tejem, de utána megint abbahagytam. Azóta nem iszom most 5 hónaposak vagyunk és a kislányomon kívül még egy kislány kap a tejünkbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én még iszom, megszokás, 8 hónaposa lányom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infót! :-)

Fiúk, szerintetek az nagyon gáz ha egy csajnak már mondjuk 5 perc után orgazmusa lesz? És egy menet alatt akár 20szor is?

Legjobb válasz: 1, Nem az. 2, Miért lenne az? 3, Akkor van baj, ha 5 perc után a srác még nem végzett, de a lány az elsõ orgazmus után nem tudja rögtön folytatni, szünetet kér. Az okozhat gondot. A pasinak.

1, Nem az. 2, Miért lenne az? 3, Akkor van baj, ha 5 perc után a srác még nem végzett, de a lány az elsõ orgazmus után nem tudja rögtön folytatni, szünetet kér. Az okozhat gondot. A pasinak.
Tisztában vagy vele mi az az orgazmus?Hogy lehet leírni ilyen kevés mondatban ennyi baromságot?
Nem gáz semmiképp, de a magas szám miatt tényleg gyanús, hogy valóban orgazmusról beszélünk-e. Pontosan milyen érzés is, amit orgazmusnak nevezel? Miért gondolod, hogy gáz lenne?
Kedves agresszív kommentelõk! Ennek az oldalnak pont az a lényege, hogy bármit meg lehet kérdezni. Ezt kérlek ne felejtsétek el. Ha nem tudtok normálisan válaszolni egy kérdésre, akkor inkább ne válaszoljatok, mindenkinek jobb lesz, mert szegény kérdezõt nem bántjátok meg feleslegesen, és nekem se kell ilyen kioktató szöveg írni, valamint ti is idõt és energiát spóroltok meg. De ha már úgy döntötök, hogy válaszoltok, akkor legalább segítõkész kommenteket írjatok, senki nem kíváncsi a kérdezõrõl alkotott véleményetekre, mert gondolom ti se úgy születtetek, hogy [email protected] volt a p*nátokban, és tudtatok mindent a szexrõl. Várom a lepontozást. Kérdésre a válasz: Nem, nem gáz, szeretjük, ha a lány többször elélvez, ezzel tudatva velünk, hogy jók vagyunk. 18/F
én 27 éves nõ vagyok, és nem azért mert hitetlen vagyok, de én nem hiszem el, hogy egy nõ 20-xor elélvez egy menet alatt, még ha az a menet 1 órás is. Még 2-3-ra azt mondom, hogy reális, de 20? Sem a csiklói orgazmusra, fõleg nem a hüvelyire nemhiszem el a számot. Ha viszont téged valóban 20 xér az az extázisos gyakorlatilag "görcsroham", bármilyen szexi egy pasi számára, és itt a nagyokos pasik mind ezt mondják, én mint egészségügyi dolgozó nem tartom normálisnak, mármint egészségesnek. Nekem epilepsziának is tûnik.... HA igaz a a 20-xori erõs izom összehúzódás és elernyedés a hüvelyedben.
16 éves lány vagyok... nekem már volt olyan 1 órás szeretkezés alatt 14 orgazmus... hát hogy is mondjam kicsit elfáradtam és a szomszéd szobában felkeltek :)
nem, az a gáz hogy ekkora látványosan nagy baromságot tud valaki kérdezni! Már miért lenne baj ha ennyiszer jó a lánynak, elvégre ezért gürcöl a pasi, hogy jó legyen neki, hülyegyerek! Az meg tévedés hogy 20x megy el, a nagyon tapasztaltak is örülnének egy 8-10-nek...
tuti kamu
Kamu a csaj
6-8 orgazmus még lehetséges(tapasztalat:) ) De 20 már nem hiszem, annyira érzékennyé válik h kellemetlen lesz, mint élvezetes. 22/f
upsz elirtam :) 18 leszek :D közben máshol jársz az eszem
Amit az eü. dolgozó csaj ír: hát ha valakinek ilyen betegsége van, az talán nem olyan nagy gond!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!