Találatok a következő kifejezésre: Ha mindkettő van (131 db)

Melyiket érdemes megvenni/használni? Játszószőnyeget vagy a pihenőszéket? Vagy jó ha mindkettő van?

Most azon töprengek, hogy megvegyem-e a babának mindkett?t vagy csak az egyiket érdemes.

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat! Akkor szerintem pihenõszéket fogok venni és ha esetleg marad egy kis pénzünk akkor veszek játszószõnyeget is. Üdv

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor szerintem pihenõszéket fogok venni és ha esetleg marad egy kis pénzünk akkor veszek játszószõnyeget is. Üdv
Van àtszöszönyegem, egy idö utàn olyan kicsi a hely, hogy lefordul röla, szoval én màr nem is hasznàlom, csak ugy hogy paplant teszek le a földre és arra a szönyegét. Pihentetööszékem nincs, baràtnömnek van, akàrhànyszor megyünk nàla a kislànyom elalszik benne, nagyon kényelmes. Én pihentetöszékre szavazok.De ha van rà elég pénzed, akkor jo mindkettö, ha van.
Nálunk is jobban bevált a pihenõszék, rengeteget használtuk. Kezdetben "pihenni" tettem bele, utána etetõszéknek használtam, most meg belemászik a babám és rugózik benne, pedig már 11 hós. A játékívet mostmár leszereltük róla, de még mindig elbabrál vele, húzza-vonja a a lakásban. A játszószõnyeg onnantól hogy elkezdett forogni (4, 5 hós) nem kötötte le és szintén szûk lett. Persze minden baba más, esetleg ha ismerõsnél van lehetõséged tedd rá a babát hogy mit szól hozzá, úgy könnyebb lesz dönteni.

Ha mindkettőre van lehetőségem, akkor szerintetek olasz vagy magyar egyetem? (romanisztika szakirány)

Legjobb válasz: Olasz, akkor a büfészakod ellenére lesz egy jó nyelvtudásod.

Olasz, akkor a büfészakod ellenére lesz egy jó nyelvtudásod.
Nem az egész olasz felsõoktatást minõsítettem, hanem ezt a kart, ahol én tanultam (olasz viszonylatban benne van egy a legjobb 3-4-ben), de ehhez hozzávehetném a közgazdász és biológiai képzést is, mert azt pedig az ismerõseim végezték el kint és azt mondták, hogy az itthoni alapképzésük sokkal húzósabb és színvonalasabb volt. Bolognában is voltam 3 hetet, áthallgattam órákat, nem voltam annyira elragadtatva tõle. Magyarországra mondják, hogy nem gyakorlatias a képzés, na, Olaszországban még ennél is rosszabb!!! Sapienza tudom, hogy jó, de oda bekerülni nagyon-nagyon nehéz, több millióan jelentkeznek oda évente. Az egyetemi rangsor pedig nem sokat jelent, olyan tényezõket mérnek fõként pl, hogy az adott egyetem oktatói mennyit publikálnak, már csak ebbõl adódóan nem meglepõ, hogy a Harvard, Yale, Stanford van az elsõk között...
Az egyetemi rangsor nem az oktatás, hanem a kutatás minõségét jelöli, egy normális kutatáshoz, pedig igen komoly pénzek kellenek, a magyar egyetemek pedig elég csórók. Gyakorlatilag az a rangsor azt jelöli, hogy melyek a világ leggazdagabb egyetemei.
A kérdező hozzászólása: Olasz két tanítási nyelvû gimnáziumba járok, tehát a nyelvtudással nincsen gondom. :) Igazság szerint itthon is, illetve Olaszországban is szívesen járnék egyetemre. Imádom Budapestet, ugyanakkor vonz az ismeretlen is, ezért próbálnám ki magam külföldön. Furcsának találom az egyik válaszoló azon kijelentését, hogy színvonalasabbak itthon az egyetemek, mint Olaszországban. Ugyan nem ismerem egyik ország felsõoktatási rendszerét sem még olyan jól, de egyetemi rangsorok alapján a fõbb olasz egyetemek (Bolognai, La Sapienza, Milánói) sokkal elõrébb állnak, mint az elit magyar egyetemek (ELTE, SZTE, PTE).
Én jártam egyetemre Olaszországban, bár nem bölcsészkarra, de itthon sokkal színvonalasabb az adott karon az oktatás... Ráadásul kint ugye a tandíjas felsõoktatás az alap. Az elõnye annak, hogy kint tanulsz, hogy megtanulod a nyelvet, persze mindehhez megfelelõ pénzügyi háttér is kell, mert a nagyobb városokban nem két fillér a megélhetés.
"az õ szakirodalmait például ki fordítaná le, ha nem egy nyelvész?" Szerintem ha a szakirodalmamat odaadom egy nyelvésznek, sírva fogja visszaadni a diplomáját, mert nem a nyelvi része a probléma, hanem a szakmai rész megértése, ami nélkül nem lehet fordítani. Arról nem is beszélve, hogy a tudomány nyelve az angol, és bárki aki kutatni akar, afelé az angol nyelvtudás a minimum elvárás. Innentõl fogva viszont a szakfordítás jelentõsége egyre inkább megkérdõjelezhetõ.
Az aktuális nyelvtudásodtól függ. Az olaszországi egyetembe csak akkor szabad belevágni, ha olyan erõs a tudásod, hogy közel anyanyelvi, tehát felsõfokú. Amennyiben ez nincs így, akkor Magyarországon is tanulhatsz, hiszen a legtöbb hazai egyetemrõl is van lehetõséged kijutni ERASMUSszal külföldi tanulmányútra, és ha már kint vagy, nyugodtan kinn is maradhatsz, de nagyon nehéz egyszerre anyanyelvi környezetbe ÉS az egyetemi életformába beleszokni. Én is ebben a helyzetben voltam, végül itthon járok a Szegedi olaszra. :) Amennyiben itthon maradsz, Neked is ezt ajánlom, az ELTE olasz szakáról sajnos nem túl sok jót hallottam (elsõkézbõl, tehát több ismerõsöm is járt oda, és mind otthagyták). Bármi kérdésed van, keress nyugodtan privátban!
Szerintem menj ki külföldre, nagyon jó lehetõség. Manapság minden büfészaknak van titulálva, ami a bölcsész karon van. Nem kell vele foglalkozni, a lényeg, hogy szeresd.
A kérdező hozzászólása: Az romanisztika (olasz-francia) miért lenne büfészak?
"Manapság minden büfészaknak van titulálva, ami a bölcsész karon van." Legyetek nyugodtak, nemcsak azok. Én közigre jártam, mégis büfészakosoztak. Folyton azt hallgattam, hogy nem lesz munkám, (szintén) csak a mekiben. Lett munkám, míg a vagdalkozó "okos" mérnököknél, a diplomázottak közül is van, aki benzinkutas, és van aki zumbaoktató lett. Nemcsak ettõl függ, hanem millió dologtól. Szokj hozzá, de nem szabad a szívedre venni, és semmiképp ne tántorítson el.

Ha fel van telepítve a GTA SA MP attól még feltelepíthetem a MTA SA-t, vagyis ha mindkettő fel van telepítve ugye mindkettő működik?

Legjobb válasz: Biztosra nem tudom mondani, de ha a játék akármelyik fájlját a felülírja a SA:MP vagy az MTA, akkor az egyik nem fog mûködni, talán egyik sem, bár én még nem halottam olyat hogy összeakadt volna két program.

Biztosra nem tudom mondani, de ha a játék akármelyik fájlját a felülírja a SA:MP vagy az MTA, akkor az egyik nem fog mûködni, talán egyik sem, bár én még nem halottam olyat hogy összeakadt volna két program.
A kérdező hozzászólása: kicsit brutális lenne az biztos:D...
A kérdező hozzászólása: Amúgy, ha le akarnám tölteni a MTA SA-t akkor melyiket?(pl 1.3c[ha egyáltalán van olyan]...)
Fogalmam sincs, én a SA:MP-vel nyomultam annak idején, de már áttértem a IV multijára, nekem sokkal jobban tetszik :) Amúgy egyszerûen beírod a Google-be hogy Multi Theft Auto letöltés, és megnézed melyik verziót adta ki a Google, aztán megpróbálsz ráígérni (mondjuk kiadja az 1.1-eset, akkor beírod hogy "Multi Theft Auto 1.2 letöltés", és ha nincs [hasznos] találat, akkor az 1.1-es a legfrissebb :)
A kérdező hozzászólása: Énis GTA 4 multiznék csak nem megy a gépemen. Am kössz.


Szerintetek milyen az ha egy lány 19 éves és beleszeret a szomszédja ex férjébe, aki szinten oda van a lányért? Már a srác 30 éves. Működne a kapcsolatuk, ha mindketten elhatározottak?

Nem lesz ciki, hogy mindenki egyszerib?l róluk kezd el pletykálni? Csak a szül?k is ellenük vannak az a baj.Ki menne bele egy ilyen kapcsolatba? Dúl ám a szerelem,és gondoltuk megpróbáljuk együtt,csak mindenképp nehéz lenne az elején,mig mindenki elfogad minket igy együtt... : )

Legjobb válasz: Elvileg mindketten felnõttek vagytok, senkinek semmi köze hozzá.

Elvileg mindketten felnõttek vagytok, senkinek semmi köze hozzá.
Ezt magam sem tudom, mindenesetre nem találom értelmes dolognak, ha egy 19 éves egy ennyivel idõsebbel kezd. Bocsi, de nekem ilyen a meglátásom. 11 év sok...
Szerintem nem. De most már tudom, hogy miért nem akad igazán korombeli lány kapcsolatra. Komolyan mondom 17 éves 20+ felettivel, 19 éves 30assal. Komolyan mondom borzasztó.. Én nem csodálkozom, hogy a szülõk is ez ellen vannak, hiszen õk maguk is tudják, hogy ez nem normális dolog.
A kérdező hozzászólása: Mi eddig normálisak voltunk...Egy éve nem volt senkink, nekem sem és neki sem...Várjuk a szebb jövõt!De sajnos mindig az élet valahogy kiforogja, hogy egymásra találjunk, és sajnos már nem megy az hogy ''kész elfelejtelek''.Nagyon buták vagyunk és szerelmesek...Tehát ez nem valami fellángolás, ha az lenne meg sem fordulna a fejemben, hogy legyünk együtt...Bizonyitott eleget, hogy nem csak kihasználni akar.Csak felek és nem tudom mit csináljak, hogy jó legyen...
Elvileg mindketten felnõttek vagytok, senkinek semmi köze hozzá. Igaz a 11év kicsit sok, de nem vészes! Inkább majd olyan 20-30év múlva lehet hátrány, amikr õ már ötegapó lesz, te meg még nem leszel öreganyó!! De ha szeretitek egymást! :) )
a szerelemnek nincs hatara, es a kor enm szamit a masik velemenyere tojatok ra :) sok szerencset :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
OS X-en?
Mi van? A szolgáltató adott egy modemet, abban egyet értünk. Utána gondolom vettetek egy routert, ha azt hozzákötöd a modemhez, akkor rákapcsolódhatsz akár 64 notebookkal is. Ha nincs routered, akkor meg kábellel netezel, szóval akkor nyilvánvalóan nem. Nem értelek igazából.

2 napja volt a második randim egy fiúval, aki nekem nagyon tetszik. Szerintetek ha volt 2. randi, mennyi esélye van hogy lesz még folytatás? És ha mindketten félénkek vagyunk mikorra számítsak az elsõ csókra ( ha lesz egyáltalán)? 16/L

csak mert a 2. randin én eléggé zavarban voltam és hülyeségeket beszéltem és még késtem is ( amiért persze bocsánatot kértem), de most félek hogy rossz benyomást tettem. nagyon tetszik a srác. Õ 17 éves

Legjobb válasz: Ha te is nagyon tetszel neki, nincs miért félned, és izgulnod, hogy hülyeséget mondasz, add önmagadat. Én is nagyon félénk voltam, és csak 3. randi végén mertem megcsókolni a barátnõmet :)

Ha te is nagyon tetszel neki, nincs miért félned, és izgulnod, hogy hülyeséget mondasz, add önmagadat. Én is nagyon félénk voltam, és csak 3. randi végén mertem megcsókolni a barátnõmet :)
Nyugodtan ismerkedj vele tovább. Ha már nagyon hiányzik majd a csók, te is kezdheted.

Hány megás net lenne jó ps3 multihoz és gépen játékhoz egyszerre? 5000-ből lehet olyan jó netet kapni ami akadozás és nagyobb problémáktól mentesen megy ha mindkettő játékban van?

Legjobb válasz: Sajnos ez HELY függõ. A legtöbb vidéki helyen NEM. Budapesten és egyéb jó helyeken meg simán. Én anno 10Mbit-es internetért és vagy 50+ csatornáért a Diginél 4800-at fizettem, de ebbõl maga a net 2000 volt. (Most a digitális átállás okán a komplett csomagok árát emelték sajnos.) Persze az is idetartozik, hogy valami oknál fogva 10/5 Mbit helyett nekem 20/40-en ment. De azt gondolom játéknál és ilyesminél a kifelé menõ sebesség sokat számít és sok gagyi ADSL elõfizetésnél még a nagyon gyors csomagoknál is lepkefing a kimenõ sebesség. tehát hiába van 10-20Mbit bejövõd, ha a kimenõ lassú, laggolni fog a játék, pocsék lesz a ping, stb.

Sajnos ez HELY függõ. A legtöbb vidéki helyen NEM. Budapesten és egyéb jó helyeken meg simán. Én anno 10Mbit-es internetért és vagy 50+ csatornáért a Diginél 4800-at fizettem, de ebbõl maga a net 2000 volt. (Most a digitális átállás okán a komplett csomagok árát emelték sajnos.) Persze az is idetartozik, hogy valami oknál fogva 10/5 Mbit helyett nekem 20/40-en ment. De azt gondolom játéknál és ilyesminél a kifelé menõ sebesség sokat számít és sok gagyi ADSL elõfizetésnél még a nagyon gyors csomagoknál is lepkefing a kimenõ sebesség. tehát hiába van 10-20Mbit bejövõd, ha a kimenõ lassú, laggolni fog a játék, pocsék lesz a ping, stb.
Na itt van 4700-árt 80/25-ös: http://digi.hu/lakossagi/internet Persze itt jön képben, hogy ahol laksz van ilyen szolgáltatás vagy sem? Gondolom UPC-nél is hasonló árban van már most, hogy reklámozzák a 240Mbit-es elõfizetést is. :D http://www.upc.hu/kabel-internet/ (Mindeközben Tókióban 4.990 jenért ami kb. 12.000 Ft kapsz 2Gbit/1Gbit-et optikai kábelen.)
A kérdező hozzászólása: Kókán lakok ami kb 40km pestõl, de még így is község úgyhogy marad a lag. Köszi hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Hála oda. :D
Nekem 5 Mbit-es netem van és semmi gond a laggolással, simán fut.És Pest-tõl 250 km-re lakok.

3 gyermekünk van de csak a kettőt ismert el az édesapjuk. Szóban megegyeztünk a gyerekek velem marad. Akkor is kell gyerm. Elhelyezési per? A gyerektartást lehet kérni ha mindketten egyedül állóként vagyunk bejelentve?

Legjobb válasz: A harmadik gyereknek is ö az apja? Mert ha igen, akkor utána is kell fizetnie gyerektartást. Akkor is, ha nem ismerte el, és ha netán tagadná, hogy ö az apa, akkor a biróság elrendelheti az apasági vizsgálatot. Ezt annak a félnek kell fizetnie, aki veszt, tehát ha ö az apa, akkor neki, ha más, akkor az anyának. A gyerekelhelyezésben meg ha meg tudtok egyezni, akkor is célszerü a biróságon határozatot iratni erröl, mert késöbb nem lehet akkor belöle veszekedés. A gyerektartás meg jár a másik szülötöl, függetlenül attól, hogy együttéltek-e valamikor is, vagy csak egyéjszakás dolog volt. Ha ö az apa, akkor fizetésre kötelezett.

A harmadik gyereknek is ö az apja? Mert ha igen, akkor utána is kell fizetnie gyerektartást. Akkor is, ha nem ismerte el, és ha netán tagadná, hogy ö az apa, akkor a biróság elrendelheti az apasági vizsgálatot. Ezt annak a félnek kell fizetnie, aki veszt, tehát ha ö az apa, akkor neki, ha más, akkor az anyának. A gyerekelhelyezésben meg ha meg tudtok egyezni, akkor is célszerü a biróságon határozatot iratni erröl, mert késöbb nem lehet akkor belöle veszekedés. A gyerektartás meg jár a másik szülötöl, függetlenül attól, hogy együttéltek-e valamikor is, vagy csak egyéjszakás dolog volt. Ha ö az apa, akkor fizetésre kötelezett.
A harmadik gyereknek is ö az apja? Mert ha igen, akkor utána is kell fizetnie gyerektartást. Akkor is, ha nem ismerte el, és ha netán tagadná, hogy ö az apa, akkor a biróság elrendelheti az apasági vizsgálatot. Ezt annak a félnek kell fizetnie, aki veszt, tehát ha ö az apa, akkor neki, ha más, akkor az anyának. A gyerekelhelyezésben meg ha meg tudtok egyezni, akkor is célszerü a biróságon határozatot iratni erröl, mert késöbb nem lehet akkor belöle veszekedés. A gyerektartás meg jár a másik szülötöl, függetlenül attól, hogy együttéltek-e valamikor is, vagy csak egyéjszakás dolog volt. Ha ö az apa, akkor fizetésre kötelezett.
biztos részeg
"igen õ az édesapja de az apasagi nyilatkozatot nem akarja." Akkor nem lényeg, hogy aláirt-e nyilatkozatot, kérd rá is a gyerektartást. Ha nem akarja elismerni, akkor a biróság elrendeli az apaság megállapitását, és az eredmény alapján megitéli a harmadikra is a fizetési kötelezettséget.
2. Miért másoltad be az elsö választ?
A kérdező hozzászólása: igen õ az édesapja de az apasagi nyilatkozatot nem akarja.A választ nem másoltam.Nem tudom miért írta ki kétszer ugyanazt.
Ilyen nincs! Azonnal apasági per és gyerektartás megállapítása pert kell indítani, mennyi idõs a gyermek? gyámhivatal miért nem indította még? hiszen ezt hivatalból indítja. egyébként ezt a gyámhivataltól költségmentesen kérheted. Kiskorú családi jogállás rendezése. egyéb infó ha kell, privátban keress meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!