Találatok a következő kifejezésre: Ha mindig és 41 (4 db)

Ha mindig 40 és 41 napra jön meg akkor beállt a ciklusom?

abbahagytam a gyógyszert 2007.szeptember 13-án....

Legjobb válasz: Szerintem hosszú a ciklusod. Elvileg 23-34 nap a normál ciklushossz.

Szerintem hosszú a ciklusod. Elvileg 23-34 nap a normál ciklushossz.
A normál ciklus 28 napos. Persze ennél lehet kicsit rövidebb vagy hosszabb is. De a 40 nap nagyon hossszúak tûik nekem. Érdemes lenne a nõgyógyászodhoz visszamenni. Vagy ébredési hõmérsékletet mérni, hogy lásd, van e rendesen tüszõérésed.

Most őszintén, minden kismama abban reménykedik a szíve mélyén, hogy 37. hét után minél előbb megszülessen a babája, csak nem vallják be? És miért ciki beismerni, ha nem szívesen várjuk emg a 40, 41-ik hetet, hiszen a baba már "kész" van?

Legjobb válasz: Én nagyon élveztem a terhességem. A végefelé bele voltam betegedve, hogy mindjárt vége. Nekem a legtöbb kismama éppen azt mondta, hogy már alig várja, hogy megszülessen, mert nagyon nem bírja már, vagy mert nagyon kíváncsi. Én viszont úgy éreztem, hogy hipp-hopp elszaladt a 9 hónap és én nagyon élveztem, hogy kismama vagyok, jól viseltem a nyári hõséget is (augusztusi babám volt), így én végig azt mondtam, hogy még fél évet simán ráhúznék. :) 40+5 naposan született a kisfiam, úgyhogy szerencsére "szót fogadott" és kihasználta az idõt. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok, szeptember végére várjuk a kisöcsit. Most viszont nehezebben viselem, hiszen a 3,5 éves fiammal nem tudok már úgy játszani, nem tudok vele futkározni, bírkózni mint régebben, még a földön ülés is fizikai fájdalommal jár. Most sokkal hamarabb kezdett nõni a pocim és már kb. akkora, mint annó az elsõvel 9 hónaposan volt. Valahogy lelkileg is most jobban várom, hiszen tudom már, hogy mire számíthatok, hiányzik a kis babatest, a babaillat. :D Ettõl függetlenül remélem, hogy õ sem jön hamarabb, hiszen valószínûleg utoljára vagyok terhes, így szeretném minden pillanatát kiélvezni. Szóval énszerintem a legtöbben inkább azt hangoztatják, hogy már szeretnék, ha kint lenne, nem tudom mire alapozod, hogy titkolják, vagy cikinek tartják ezt.

Én nagyon élveztem a terhességem. A végefelé bele voltam betegedve, hogy mindjárt vége. Nekem a legtöbb kismama éppen azt mondta, hogy már alig várja, hogy megszülessen, mert nagyon nem bírja már, vagy mert nagyon kíváncsi. Én viszont úgy éreztem, hogy hipp-hopp elszaladt a 9 hónap és én nagyon élveztem, hogy kismama vagyok, jól viseltem a nyári hõséget is (augusztusi babám volt), így én végig azt mondtam, hogy még fél évet simán ráhúznék. :) 40+5 naposan született a kisfiam, úgyhogy szerencsére "szót fogadott" és kihasználta az idõt. Jelenleg 29 hetes terhes vagyok, szeptember végére várjuk a kisöcsit. Most viszont nehezebben viselem, hiszen a 3, 5 éves fiammal nem tudok már úgy játszani, nem tudok vele futkározni, bírkózni mint régebben, még a földön ülés is fizikai fájdalommal jár. Most sokkal hamarabb kezdett nõni a pocim és már kb. akkora, mint annó az elsõvel 9 hónaposan volt. Valahogy lelkileg is most jobban várom, hiszen tudom már, hogy mire számíthatok, hiányzik a kis babatest, a babaillat. :D Ettõl függetlenül remélem, hogy õ sem jön hamarabb, hiszen valószínûleg utoljára vagyok terhes, így szeretném minden pillanatát kiélvezni. Szóval énszerintem a legtöbben inkább azt hangoztatják, hogy már szeretnék, ha kint lenne, nem tudom mire alapozod, hogy titkolják, vagy cikinek tartják ezt.
Én vártam is meg nem is. Lövésem sincs kinek milyen indoka van a dologra. Ez enyém csak és csupán az aktuális lelki állapotra vonatkozott. Ha éppen erõsnek érzetem magam, akkor túl akartam lenni magán a szülésen, ha gyengébbnek, akkor odáztam volna még. Ha volt valami program, akkor azon imádkoztam, hogy ezt a pár napot még bírja ki odabent. Ha nagyon szenvedtem a melegtõl, nem alvástól, akkor meg azon, hogy jöhetne már.  Szóval nálam ez csak nyûglõdés volt.
Nem akartam korán szülni, sõt ha lehetett volna bármeddig elhúztam volna a dolgot. Én IMÁDTAM várandós lenni. Igaz könnyen beszélek, mert én a terhesség alatt egyszer se voltam rosszul. Az elején és a végén sürûbben kellett pisilnem, de ennyi. Szerintem az én terhességem tökéletes volt. Így nem vártam a szülést, jó volt szimbiózisban élnem a babómmal. A barátnõm viszont nem titkolva mondta el mindenkinek, hogy õ nem igazán akar sokáig várandós lenni ha lehet a 37-dik héten szülne. Ezt a várandóssága egész ideje alatt hangoztatta és meg is szült 37 hetesen. Megértem azokat az anyákat akik mihamarabb meg akarnak szülni, ha a várandóságuk egy szenvedés volt.
En nagyon varom mar ot es igen remelem hogy a 37.het utan minel hamarabb kijon. Egyreszt elso babank es annyira szeretnenk mar a karjainkba tartani, masreszt es nagyon feltem ot es biztonsagban akarom tudni magunk mellett. Mondjuk az sem egy lenyegtelen dolog h 33hetes uh-on eleg nagyra becsultek es mire vege, 4kg-val zarnank, ami eleg nehez lenne a testalkatomhoz kepest. 35hkm
Nekem az ismerõseim közül is többen mondták, hogy már ennyi idõsen jöjjön, szóval nem értem, miért ne vallották volna be. Én vártam volna, de a pontosan a 38. hét betöltésekor jött. Utólag már nem bántam, mert így is 4 kiló és 54 cm volt, szóval ha maradt volna még 1-2-3 hétig....
Én is nagyon vártam, hogy mondjuk a 38. hét körül megszületik, erre tessék! Sehol, senki :) 40+3 hkm
Huuu én nagyon vártam hogy hamarabb jöjjön legalább egy héttel, mert nagyon vizes voltam és óriás volt a pocakom, ráadásul be kerültem a kórházba 39 hetesen és onnantól még hosszabb volt.. És nem siette el..41+1 naposan lett meg a szép nagy kislányom 4150g-mal és 53cm-el.
én nem szeretném, ha hamarabb jönne, várja csak ki az idejét:) Az elsõ babánál viszont nagyon türelmetlen voltam, alig vártam, hogy megszülessen, de most a másodiknál inkább húznám még. Pláne, hogy még semmi nincs kész, csak nagy vonalakban haladok:) Sok még a munka, és mielõtt megszületik, a nagyobbal is szeretnék együtt lenni egy kis idõt:)
En azon "szerencsesek" koze tartozom, akik a 9 honap alatt vegig rosszul voltak, emelle jott meg az iszonyatos hatfajas, az allandoan feltoro gyomorsav, a szedules, a fejfajas, a fajo labak, igy en komolyan alig vartam, hogy vege legyen. Vegul 38 hetre szuletett a kisfiam, de egy csepp rossz erzes sem volt bennem, hogy elobb jott.
Én bevallottan vártam a végét. Imádtam terhesnek lenni, de a vége nagyon kemény volt. 3 darab 4-4, 5 kiló közötti gyereket szültem, a végén már lépni is fájdalmas volt, a nagy súlyuk, nagy fejük nyomta, törte a medencecsontom, a hólyagomnak nulla hely maradt, 15 percenként pisiltem, éjjel az ágyban megfordulni is kész mutatvány volt. 38+4 40+2 és 38+0 hétre születtek.
Én elsõ babánál többé kevésbé végig élveztem a terhességet, felõlem akár a 42. héten is születhetett volna...Nade a 2.!!! Itt volt már a"nagyobb", állandóan kérdez, figyelni kell rá...a 37. héten azt hittem, ha nem szülök meg, kész.... Van a terhességnek egy nagyon szép korszaka, kb. 4 hónapos kortól úgy 7-(talán 8.) hónapig, akkor a kismama nagyon aktív tud lenni normál terhességben. Ez nálam is így volt, ablakot pucoltam, naponta porszívóztam, felmostam.....de a 37. hét után, mint a lufi, leeresztettem. Semmihez se volt nagyon kedvem, már nagy volt a "terhem" is, mindig aludtam volna(de nem lehetett)....szóval mikor elhagytuk a 40. hetet is , már Nagyon nagyon türelmetlen voltam, /voltunk.... De szerintem nem ciki ezt beismerni, sõõõõt, itt a GK-n is sok ilyen kérdéssel találkozom.
5 ös vagyok úgy értem hogy az alvásRPOBLÉMÁK maradhattak volna ki, nem az alvás természetesen:)
Hát nem tudom hogy MINDEN kismama e de én reménykedtem:) Ennek ellenére 41 hetes voltam az elsõnél mire megszültem, hozzátenném hogy 38.héttõl lett kb. 30 csíkom a hasamon, elõtte semmi...:(((És királyul kitágult a hasfalam :( A második harmadik babámnál ilyen értelemben már tökmindegy volt de õk se jöttek hamarabb. A vizesedés, alvás, gyomorégés is az utolsó 1-2 hétben már nem lett volna rossz ha kimarad, kb. bálnának éreztem magam és úgy is mozogtam (pedig nem híztam sokat, 10 és 8 kilókat)
Hát én nem vártam, hogy kibújjon. Olyan jó volt pocakosnak lenni. Persze, utána még jobb volt.:) A második babánál meg már fõleg nem bántam, hogy bent van még, tudtam, addig van nyugi. Élveztük a kellemes estéket a férjemmel kettesben, amikor a lányonk elaludt.:)
Én nem vártam, szerettem terhes lenni, nem akartam sietettni! A kiírt napon született.
én nagyon várom, irtó türelmetlen vagyok amúgy is mindenben, :) de néha azért eszembe jut, hogy na innetõl jön majd csak a java (angolok erre azt mondanák: Beware what you wish for = kb. vigyázz mit kívánsz, mert még a végén valóra válik)szóval lõttek a hétvégi henyélésnek, meg az elugrunk ide-oda életmódnak..de hát valamit valamiért, nem? Amúgy totál tünetmentes terhességem volt, csak annyit észleltem, hogy nõ a hasam, szóval nem ezért várom a végét. Most két hete vizesedik a lábam de ez is inkább esztétikai bibi, mert amúgy hátrányát nem érzem vasárnap már jó lenne szülni...:) 38+1 hkm

Pasik! Terveznétek ti gyereket a párotokkal úgy, ha már nem éreznétek azt hogy szeret, és nem lenne olyan odaadó, kényeztető és önzetlen velem, mint az első évben? 41/ff

Félek hogy úgy járok mint az exnejemmel. Akkor jött össze a gyerek, amikor már "kih?lt" a kapcsolat. Az biztos hogy egy gyerek csak tovább növeli az elhidegülést. Vagyis még kevesebb figyelmet kapnék mint most

Legjobb válasz: .. egy kapcsolatban egyes számú kérdés nem az, hogy õ szeret-e, hanem hogy te szeretsz-e. ez az egyetlen dolog, amiben biztos lehetsz. a kérdésed nem ad erre egyértelmû választ :)) márpedig minden további kérdésre (pl. legyen-e gyerek) a válasz ettõl az egytõl függ.

.. egy kapcsolatban egyes számú kérdés nem az, hogy õ szeret-e, hanem hogy te szeretsz-e. ez az egyetlen dolog, amiben biztos lehetsz. a kérdésed nem ad erre egyértelmû választ :) ) márpedig minden további kérdésre (pl. legyen-e gyerek) a válasz ettõl az egytõl függ.
A kérdező hozzászólása: Tudom szörnyû ezt kimondani, de néha úgy érzem hogy nem is a szerelme vagyok, hanem csak egy spermadonor, akire szüksége van a ciklusa tizennegyedik napján. Ha vissza mennénk az idõben 2 évet, simán belemennénk a gyerekvállalásba. Akkor minden tökéletes volt.
Nem. Nem terveznék, és nem is akarnék tõle gyereket.
Beszélj a pároddal! Mondd el neki amit itt leírtál. Lehet hogy annyira rá van cuppanva a babatémára, hogy emiatt kicsit hanyagol. Beszélgessetek!
Én ugyan nõ vagyok, de nem tudom megállni, hogy ne írjak. Beszélgettél esetleg vele, hogy miért nem szentel neked már annyi figyelmet? Amúgy, ha elmondod neki, amit itt leírtál, nem lesz gond a gyerektervezéssel. Gondolom, elfut egy ilyen önzõ palitól. Ahogy leírod, nem akarsz te gyereket, mert nem bírnád, ha nem te vagy a középpontban. Csoda ha kihül egy kapcsolat, ha veled kell odaadónak lenni és téged kényeztetni?
Hát szerintem nem csak attól függ hogy õ szereti-e a párját... Igenis fontos dolog hogy nem érzi azt, hogy a párja szeretné õt. Kedves Kérdezõ! Mindenképp beszéld ezt meg a pároddal, mert ha te ezt érzed, necces lenne egy babát bevállalni. (Egy gyereknek a legjobb ha családban nõ fel, szüksége van mind a kettõtökre!) ... szerintem


Lehetek terhes ha má 41 napja nem jött meg de már az elöző héten is csináltam tesztet és most is és mind a kettő negatív lett?

Legjobb válasz: menj el az orvoshoz és csináltsdd vele tesztet!! Mit vársz? Nyugtassunk meg hogy biztos nem lehetsz terhes??!! Hát lehetsz...

menj el az orvoshoz és csináltsdd vele tesztet!! Mit vársz? Nyugtassunk meg hogy biztos nem lehetsz terhes??!! Hát lehetsz...
Igen! Menj el orvoshoz! Mi nem vagyunk sem orvosok, sem röngten szemûek! Jobban jársz
a teszt lehet negativ, annak ellenére, h terhes vagy. menj orvoshoz. amugy védekeztetek????
manapság elég biztos eredményt mutatnak a tesztek de így is van hibalehetõség. MENJ ORVOSHOZ !!!!! Lehetsz terhes igen!
A kérdező hozzászólása: elmegyed de egyépként ma megyjött úgy hogy pont 1 hetet késett


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!