Találatok a következő kifejezésre: Ha mindenki akkor (1025 db)

Nem, szaporító vagy, abból is a felelõtlenebb fajta. Ivartalaníttasd.
lehet, hogy mind a két kan megfelelõ de külön-külön! nem egyszerre kell befedeztetni a szukát 20 kannal. Egy Tenyésztõ nem ad neked ivaros kutyát, ( ráadásul nem ennyit ) maradjunk a SZAPORÍTÓNÁL
A kutyád "tenyésztõje" egy szaporító. Egy tenyésztõ nem bátorít senkit arra, hogy szaporítsa a fajtát, pláne nem egy tizenéves kislányt. Újra: Ivartalaníttasd.
Úristen....! Úgy látom Te se álltál sorba amikor az észt osztották!
Dehogy vagy tenyésztõ. Baromi gyorsan ivartalaníttasd a kutyát , terhesen is lehet.
Te úgy gondolod, hogy a keverék kutya gyártást tenyésztésnek nevezik?
Kezdõ tenyésztõ nem vagy esetleg kezdõ szaporító Ha törzskönyvezed a kiskutyákat majd kisakkozod melyik a papa, vagy amelyikre jobban hasonlít??? Egy normális TENYÉSZTÕ - nél nem üt be ilyen "kis" hiba, mindig tudják ki a papa és gondosan megszokták választani. De nem 5-6 kan megy rá egy szukára. Miért nem volt a szuka különtéve és csak fedeztetésnél volt azzal az egy kannal összeengedve?
"Nem gépek, hogy csak a szaporodást produkálják, aztán kész." Pedig most pontosan ezt teszik. Szaporodnak FELELÕTLENÜL! Egy tenyésztõ MEGTERVEZI a párosításokat, próbál minél jobb kölyköket létrehozni. Az esetleges hibákat kiküszöbölni a vérvonalból. NEM MINDEGY, hogy melyik kutya fedezi be! Nagyon nem értesz hozzá!!!
Nem is tudtam, hogy ezek csivivel is foglalkoznak.... Az biztos, hogy bullterrierben mindenkit óva intenek tõlük.... Szerintem hallgass a jó tanácsra és ivartalaníttasd a kutyád minél hamarabb. Mindenkinek jobb lesz úgy....
Ne hülyéskedj kennelnév, kiállítások, szûrések azok mind pénzbe kerülnek. Neki csak a kiskutyák ára kell. AZ ILYEN EMBEREKBÕL BÁRMIT CSINÁL A BÜDÖS ÉLETBEN NEM LESZ TENYÉSZTÕ
"Ha mindenki, aki benne volt a buliban tk-es, akkor én most tenyésztõ vagyok?" Már ez a megnyilvánulásod is egy vicc! Te nemhogy tenyésztõ nem vagy, de még magát a szót sem érted, hogy tenyésztõ. Felettem leírták, hogy milyen egy tenyésztõ. Én leírom milyen egy szaporító: Szóval, van egy kutyája, vagy sokaknak párban vannak a kutyái. Minden elõzetes vizsgálat(örökletes betegségek pl diszplázia, vagy cseresznyeszem, stb), kiszûrése nélkül megelleti a kutyáját, majd az kötelezõ oltásokon és féreghajtáson kívül mást nem tesz. 6 hetes korában meg már passzolja le a kölyköket 10-20000 ft-ért. De még többnyire ezek is tudják, hogy a kutyájukat melyik kan csinálta fel. De te még ezt sem tudod. Attól, hogy törzskönyves a kutyád, még nem vagy tenyésztõ! Én is csináltathatnék tk-t a menhelyrõl befogadott beaglemnek!
ma 16:16 vagyok. Na leírtuk a tenyésztõt-szaporítót. Melyikhez állsz közelebb? Szerinted? Ha azt mered mondani, hogy a tenyésztõhöz, én komolyan agyvérzést kapok...
Aki hüly* annak mondhatsz bármint úgysem fogja megérteni hogy hülye...
Fura világ lenne a tenyésztõkre, ha bevezetnék, hogy csak DNS-el vizsgált almot lehet törzskönyveztetni.
"aki benne volt a buliban..". Itt eldobtam az agyam! Iszonyat , hogy ezek után meg mered kérdezni , hogy te tenyészõ- e vagy!Az meg , hogy felháborodsz a szaporító kijelentésen, hát ne tedd mert az vagy! Azért remélhetõleg nem egy alomból vannak , azaz ergo testvérek a kutyák, mert az már pláne a legalja lenne!
Mindenki elkezdi valahogy, ez rendben is van, de nem így. Nem attól tenyésztõ valaki, mert tk-s kutyákat árul. Egy igazi tenyésztõ ott kezdõdik, hogy megkérdezed tõle, hogy miért ettõl a 2 igen KÉT kutyától, nem 3-tól, 4-tõl vagy isten tudja hánytól hozott le almot és õ ezer érvet fel tud neked sorolni a párosítás mellett. Te egy felelõtlen szaporító vagy.
mindenki elkezdi valahogy de nem így...... Fogok pár kutyát és gyerünk gyártani a kölyköket. Elõször is kiállításra illene kijárnod vagy ha oda nem, akkor is a kutyákat szûrésekre elvinni + tenyészszemle. De ez még semmi azért ehhez pár év tapasztalat is kell. nem úgy mûködik, hogy veszek pár kutyát törzskönyvvel és hajrá... Nincs kennel neved, nincs meoe tagságid és még sorolhatnám. Ezek a kiskutyák a büdös életben nem lesznek letörzskönyvezve. Elõbb utóbb a sok szaporított kutyát elkezdi ellenõrizni a NAV :-)
De hát ezt csinálja. Mi az, hogy csak két kutya volt? Eggyel kell befedeztetni nem kettõvel. Most akkor honnan tudod ki az apa? Kinek a törzskönyvét adod oda, hogy õ az apa? Vagy mindegy? hisz úgy sem derül ki? Talán megtartasz egy szukát a párosításból, hogy késõbb majd azt is befedeztesd a másik kanoddal. De nem tudod melyik az apa, lesz majd egy jó beltenyésztett beteg állományod. Ezek a fajták nagyon is hajlamosak a betegségekre tudhatnád te is. Nem beszélve arról, hogy akkor a késõbbiekben sem fogod elzárni a kutyákat külön? Minden évben menetrendszerûen 2x elleni fog a kutya?
A kérdező hozzászólása: És csak két kutya volt. Ne gyertek állandóan ezzel az idebasz-odabasz dologgal.
A kérdező hozzászólása: Mondom, hogy mindegyik tk-es csivava! Nem keverékek! Ez akkor most miért probléma? Kezdõ tenyésztõ vagyok, nem?
A kérdező hozzászólása: Mert azt mondta a kutyám tenyésztõje, hogy mindkét kan megfelelõ, ezért bármelyik befedezheti. Egyébként sem rakok külön, meg össze kutyákat, mert õk családtagok és velem vannak mindig. Nem gépek, hogy csak a szaporodást produkálják, aztán kész.
A kérdező hozzászólása: A kutyám innét származik: http://www.csivavakennel.hu/ Nem hiszem, hogy örülnének, hogy leszaporítóztad õket. A 11 évesre inkább nem is reagálok, ilyet csak az idõsebb, kielégítetlen korosztály ír.
A kérdező hozzászólása: "Egy tenyésztõ MEGTERVEZI a párosításokat, próbál minél jobb kölyköket létrehozni. Az esetleges hibákat kiküszöbölni a vérvonalból." Na, pontosan ez a GÉP, ti észlények! A természet gondolom hülyébb nálatok. Viszlát nektek és a szép mesterséges világotoknak.
Na, neked se lesz agydaganatod Kérdezõ....
A kutyák ösztönösen szaporodnak nem azért mert az jó nekik. A természetben sem minden állat szaporodik. hagyd csak együtt párosodni õket ki kivel akar majd meglátod elõbb utóbb kinyírják egymást. Nem is értem minek kell ide beírni, inkább hívd fel "tenyésztõ" barátnõdet és kérj tõle tanácsot. Õ biztos azt fogja mondani nem baj semmi baj fogd meg az egyik törzskönyvet és majd hozd le rá az almot. Tök mindegy, hogy az e az apa vagy sem.... HÁT UNDORÍTÓ
Hát ennél én sokkal igényesebb kennelt is láttam már :) SÕT... Az Aranyos Királyok Gyöngye meg egy szaporító. Hány fajtával is foglalkozik? Vagy öttel? Szánalmas... A gép az amit Te csinálsz. NULLA tudással és hozzáértéssel b*szatod a kutyád az összes kannal ami nálad fellelhetõ. A következõ tüzelésnél megint befedezi az összes, mert hát ne hogy már szét válaszd õket hisz akkor nem lehetnek veled mi?! Na látod EZ a szaporítás! Az, hogy a TENYÉSZTÕK megszervezik a párosítást GONDOSAN, hogy melyik vérvonalban milyen hibák fordulhatnak elõ és azt kiküszöbölje az NEM szaporítás. Az lenne a normális te szerencsétlen....
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem értem, hogy mi a baj. Rengeteg kezdõ tenyésztõ kérdez itt szerintetek. Valahol csak el kell kezdeni, nem? Ha szerintetek rossz a tenyésztõm, akkor majd legközelebb csinálom máshogy. Nem a világvége!
Csak egyet kérdezek: MI A FENÉNEK ÍROD KI A KÉRDÉST HA A MAGAD HÜLYESÉGÉT HAJTOD ÉS NEM HALLGATSZ MÁSOKRA???

Ha mindenki, aki valaha élt feltámad majd, akkor hogy fogunk elférni a Földön?

Legjobb válasz: Ki akar itt elférni? 2Pt 3,13 De új eget és új földet várunk az õ ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik. Jel 21,1 Ezután láték új eget és új földet; mert az elsõ ég és az elsõ föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.

Ki akar itt elférni? 2Pt 3, 13 De új eget és új földet várunk az õ ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik. Jel 21, 1 Ezután láték új eget és új földet; mert az elsõ ég és az elsõ föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
és mi lesz a szúnyogokkal? ha senki nem eszi õket elszaporodnak és már a zümmögésükkel is megõrjítenek. Szerintem nincs túl jólátgondolva ez az elmélet, dolgozni kéne még rajta egy kicsit
ugyan így.
Az elférést szerintem nem fizikailag kell értelmezni. Mint ha egy csomó csibét cipelsz egy dobozba. Hanem, hogy kell-e enni, ha igen akkor a földet meg kell-e mûvelni az pedig sok helyet foglal el. Kellenek-e házak városok. Mekkora élettér kell egy embernek egyáltalán kell-e hely. Gondolom kell szórakozó hely is nem mindegy, hogy örökké egy luxus szálódában élsz ahol élvezheted a megérdemelt megváltást vagy egy nagy üres szobába emberekkel.
Nem igazán 100 éve ha jól tudom 1 milliárd volt. Ez lényegébe a jobb életfeltételeknek köszönhetõ. Mivel elkezdtek törõdni a kis emberrel. Régen nem volt olyan, hogy segély meg orvos a szomszéd utcába.A háború sokkal több embert igényelt. Ha szerencséd volt 40 éves évesen már öregemberként haltál.
"sok jo ember, kis helyen is elfer!"
http://www.prb.org/Articles/2002/HowManyPeopleHaveEverLivedo.. Ezen oldal szerint 107 milliárd ember élt a Földön eddig. Persze ez is csak becslés. De nem hinném, hogy az összes eddig élt ember a Földön kényelmesen tudna élni egymás mellett, nem azért mert nem férnének el, hanem azért mert nem lenne elegendõ élelmük, stb. Az élelmet szolgáltató állatoknak ugyanis szüksége van egy minimális élettérre, és akkor még nem is beszéltünk a táplálékláncról... Hacsak Isten nem valami szintetikus élelemmel akarja etetni a népet, akkor nem hiszem, hogy ez lehetséges lenne.
Bûneset után: "Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belõle életednek minden napjaiban. Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezõnek fûvét." Most kell ennyi termõföld az élelem elõállításához. Amúgy becsült számítások szerint a Bibliai korokat figyelembe véve kb. 30 milliárdan áltek eddig a földön. Amúgy tök mindegy. Jn 14, 2 "Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek."
Van még hely jeligére: "Az Atlanti Óceán fenekén, midössze 635 km-re dél-keletre az Azori-szigetektõl 1 ha-os hûs klímájú meder-terület eladó, óceánra nézõ kilátással."
A kérdező hozzászólása: A 20 milliárd egy kicsit kevés. Csak a harmada most él, száz évvel ezelõtt ugyanúgy lehettek 7 milliárdan, és azelõtt is 100 éve.
A tudósok végeztek egy felmérést miszerint eddig a történelemben kb 20 milliárd ember élt. Nos ha azt is figyelembe veszed, hogy Isten akarata szerint az egész földön megfelelõ lessz a környzet az élethez, értem ezt a sivatagokra és ehhez hasonló helyekre, akkor minden ember nyugodtan elférne. Valamint volt egy olyan felmérés is, hogy a mai 7 milliárd ember elférne Mexikóban, úgy hogy egy embernek 200 négyzetméter jutna egy személynek. Tehát Isten mindent elõre gondosan megtervezett
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Bízzál gyermekem! Az Úr ezt mondta: Mk 12, 25 "Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben." Lehet, hogy nem fognak elszaporodni a szúnyogok, mert nem kell õket megenni, mert nem lesz többé halál. Bízzál. :) ))
Én úgy gondolom, hogy a hatalmas vizek, melyet mi óceánoknak nevezünk, jelentõs része az özönvíz következménye. Voltak a teremtés után is vizek a földön, de lényegesen több szárazföld volt, mint ma. Ez az én véleményem.
de ha nem lesz többé tenger akkor hol fog úszkálni a cápa és a tonhal békésen mint az oroszlán és a bárányka? Nekik nem jár mennyország?
Még valami: Jel 21, 1 Ezután láték új eget és új földet; mert az elsõ ég és az elsõ föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala. Felhívnám fogyelmedet a "tenger többé nem vala" kifejezésre. Akkor elég sok szárazföld lesz, igaz?
A ma élõ össes ember elférne egy közepes városban (7 milliárd ember). Nem mindenki fog közülük életben maradni, csak az igazak Jelenések 20:5-9
T.Kérdezõ! Mindenki elfér majd. Gondold el, mennyi lakatlan hely van ma a földön. Azt irja a Biblia, hogy olyan lesz a föld, hogy még 'a hegyek tetején is gabona terem'. Nagyon sok terület van ahol az emberek nyugodtan terjeszkedhetnek. Nem lesznek sivatagok, észak- és déli sark, tehát az egész föld lakott lesz. Ahogy itt egy válaszadó irt neked, hogy "uj föld és uj ég lesz". Ez nem szó szerint értendõ. A Biblia azt mondja, hogy Isten a földet "örök lakhelyül adta" az embernek. Az uj föld- és uj ég alatt azt kell érteni, hogy megszünteti Isten ezt a gonosz emberiséget, az uj égen pedig a mai hatalmi szervezeteket érti. Tehát egy megtisztitott uj föld ami mentes lesz a gonoszságtól, és uj ég, nem lesznek földi hatalmak, hanem Isten Királysága fog uralkodni a mennybõl, és ennek a Királyságnak a Királya Jézus Krisztus. Ezt a Jelenések könyvébõl lehet megtudni. És milyen jó, hogy ilyen királyunk lesz, aki maga is megtapasztalta az emberek mindennapi gondjait, átélte velük a rosszat és a jót. Tehát Õ figyelembe veszi szükségleteinket, és igazságosan fog uralkodni. Azon kivül akik feltámadnak azok sem mind maradnak meg. A Biblia erre is választ ad. Akik elõjönnek, azok majd megitéltetnek az ott kimutatott cselekedeteik szerint. Ha valami kérdésed lenne, szivesen válaszolok. Üdvözöllek: Judit!

Mit eszik 1 éves babátok? Ha mindent akkor is kérlek irjatok h miket és hogy adjátok pépesen v falatokban!

Legjobb válasz: Spagetti. A kifõtt tésztát deszkán apróra összevágom, teszek rá bõven szószt imádja. Tök zöldbab karfiol kelkáposztafõzelék rántással tejfölös habarással puhára fõzve, Kis pörkölt meg szaft bele vagy csak simán. Spenót fõzelék. Tejfölös hús tésztával, mint a spagettinél összevágom neki a tésztát teszek rá szaftot. Paradicsomos gombóc töltöttpaprika fasirt apróra vágva eszi. Rakott kelkáposzta. Hurka. Húslevesbõl zöldség krumpli hús villával összetörve, zöldséglevesbõl zöldség grízes vagy májgombóccal amit belevágok neki.

Spagetti. A kifõtt tésztát deszkán apróra összevágom, teszek rá bõven szószt imádja. Tök zöldbab karfiol kelkáposztafõzelék rántással tejfölös habarással puhára fõzve, Kis pörkölt meg szaft bele vagy csak simán. Spenót fõzelék. Tejfölös hús tésztával, mint a spagettinél összevágom neki a tésztát teszek rá szaftot. Paradicsomos gombóc töltöttpaprika fasirt apróra vágva eszi. Rakott kelkáposzta. Hurka. Húslevesbõl zöldség krumpli hús villával összetörve, zöldséglevesbõl zöldség grízes vagy májgombóccal amit belevágok neki.
A fiam holnap lesz egy éves:) Már kóstoltatom vele a mi kajáinkat, falatokat kap. Pép formában csak a tejpépet eszi meg, mindent darabosan kap, legfeljebb összetöröm, vagy kisebbre vágom, ha túl nagy a falat. Reggelire kenyeret, zsömlét, vagy kiflit katonázok, õ felcsipkedi (és néha el is dobja), tízórai joghurt, kefír, vagy gyümölcs, idõnként krémtúró, vagy ha olyan napja van, akkor kölesgolyó/natúr kuki túró rudival (csoki nélkül). Ebédre az, amit én is eszek, általában fõzelék, néha tészta. Hetente 2-3 alkalommal levest is eszik, fõleg ilyen melegben (húsleves, borsóleves, meggyleves). Uzsonnára ugyanabból szemezgetek, mint tízóraira, általában odafigyelek rá, hogy naponta egyszer egyen gyümölcsöt. Vacsi vagy tejpép, vagy fõzelék:)
Az én kisfiam nagyjából már eszi a darabosat, például ha kis kezével szedegetve eszik, akkor simán nagyobb falatok is mennek, de ha etetem, akkor sokszor kiköpi ha nagyobb falat kerül be a szájába. Nagyjából mindent eszünk, imádja a leveseket(karfiolleves, húsleves, lebbencsleves). Rakott karfiolt, tésztákat(sajtos-tejfölös, paradicsomos), de kap néha bébiételt is, például amiben hal van(azt ritkán csinálok), meg a spenótosat. Pörköltet tarhonyával. Érdekes, hogy a krumplit viszont semmilyen formában nem szereti, viszont a zöldséges rizst annál inkább. A napokban kezdett el fõtt kukoricát enni, mintha mindig is ezt ette volna, olyan ügyesen körberágja. Tarhonyával pörit(persze ne legyen fûszeres),

A World Of Tanks-ben ha mindent kikapcsolok a képernyőn játék közben 80-90 fps, ha meg visszakapcsolom akkor max 20fps mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha mindent bekapcsolsz akkor nem bírja annyira a géped.Vegyél le mindent és jobban fog futni.

Ha mindent bekapcsolsz akkor nem bírja annyira a géped.Vegyél le mindent és jobban fog futni.
A kérdező hozzászólása: De nekem az a bajom hogy a gépem jó hozzá és mégsem megy jól Processzor:DualCore Intel Pentium D, 3000 MHz Memória:4096mb Videókártya:ATI RADEON HD 6770 1GB GDDR5 128 bit dx11
Ha van élsimítás azt ne kapcsold le.Valószínûleg az terheli a rendszeredet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Ha mindenki szerint a jó szex a párkapcsolat alapja, mivel azokkal, akik nem jók az ágyban?

Számomra egyszer?en hihetetlen, hogy mindenki, férfi és n? is a jó szexel példálózik, amikor a jó párkapcsolatot írja le. Gyakorlatilag ez áll az els? helyen, minden mást megel?z. Én ezzel nem értek egyet, de nem err?l akarok vitatkozni. Csak az érdekel, mi van azokkal, akik nem jók az ágyban? Ugyanis a jó azt jelenti, hogy van rossz is. Az emberek nem emelnék ki a JÓ SZEXET, ha mindegyik emberrel jó lenne. De ez nincs így. Viszont ha valaki nem jó az ágyban, annak soha az életben nem lesz ideális, harmonikus párkapcsolata? Magyarán megrohad egyedül? És minden boldog párkapcsolatban lév? ember jó az ágyban?

Legjobb válasz: 1. Nem mindenki szerint a szex a jó párkapcsolat alapja. 2. Mivel szerencsére mindenkinek kicsit más minõsül jónak az ágyban, ezért aztán aligha akad olyan, aki ne találhatna ehhez partnert. Más kérdés, ha mondjuk komoly szervi elváltozás vagy probléma van, és pl. teljesen impotens valaki, mert azt meg kezeltetni kell.

1. Nem mindenki szerint a szex a jó párkapcsolat alapja. 2. Mivel szerencsére mindenkinek kicsit más minõsül jónak az ágyban, ezért aztán aligha akad olyan, aki ne találhatna ehhez partnert. Más kérdés, ha mondjuk komoly szervi elváltozás vagy probléma van, és pl. teljesen impotens valaki, mert azt meg kezeltetni kell.
nem az az alapja, de nagyon fontos része. a rossz szexuális élettõl tönkremehet egy kapcsolat
A kérdező hozzászólása: *mivan
Ja és a 3. pont: 3. A szex tanulható. Senki nem kezdi lepedõakrobataként. És még csak több száz szexuális viszony sem kell hozzá, bõven elég, ha valaki figyel a partnerére, ha a pár képes megbeszélni, kinek mi jó, hogyan, és hajlandóak kellõ mennyiséget gyakorolni, türelemmel és szeretettel fordulva a másik felé.
A jó szex jó összhangot jelent. Tehát nem versenyfutás, hanem társastánc.
A szexuális képességeink nagyrészt nem adottságok, hanem bõven tanulhatók. Szóval tessék utánaolvasni, gyakorolni, hogy jó legyél az ágyban.

Ti ha kapcsolatban vagytok akkor kirakjátok facebookra, hogy kivel is vagyot kapcsolatban, hogy lássa mindenki? És ha igen akkor kint is hagyjátok addig amíg el nem váltok?

Legfőképpen 14-20 éves korosztály érdekelne, de mindenki írhat. Írjátok meg a korotokat is ha lehet.

Legjobb válasz: Azelõtt kirakom mielõtt feltûnne valaki a láthatáron. Facebook az életem. Muszáj tudatnom mindenkivel mindent.

Azelõtt kirakom mielõtt feltûnne valaki a láthatáron. Facebook az életem. Muszáj tudatnom mindenkivel mindent.
Azt nem h kivel
Hát már, hogy a francba ne raknám ki? Mindenkinek tudnia kell mindent!!!!
Nem, a közeli ismerõseim, barátaim úgyis tudják mert velük személyesen is tartom a kapcsolatot, az meg nem érdekel, hogy az általános vagy középiskolai volt osztálytársaim tudják, hogy most épp van valakim. Eleve nagyon kevés információt rakok ki a facebookra.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat. :) De még mindig jöhetnek kommentek, írjatok még sokan.
én mindig belájkolom ha valaki egyedülállóra változtatja a kapcsolatát
Nekem az van beállítva, hogy kapcsolatban vagyok. De ez el van rejtve. Pedig baromira szingli vagyok. :'D Én kb 3-4 hónap után raknám ki, HA kiraknám. :)
nincs kint
Most épp kint van. Közös döntés volt egyébként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, de jöhetnek még bõven. Várom a további válaszokat is.
nem, semmit
Kint van h kivel és mióta!De be van állítva h kik láthatják, és kik nem

Az en szotaramban van a szerelem amit egy ferfi irant erzek, es van a szeretet, amit mindenki mas irant. Szoval, ha feltetel nelkul szeretek mindent es mindenkit, akkor mitol lesz kulonleges az amit egy ferfi irant erzek?

Ez a feltetel nelkuli szeretet dolog elegge osszezavaro. Ha szeretek valakit, akkor az termeszetes, hogy szeretnek vele lenni, nem? De akkor mar szeretnem az ideje egy reszet. De akkor meg mar onzo vagyok, es birtokolni akarom? Akkor szeretem feltetel nelkul, ha elfogadom, hogy o nem akar velem lenni? De ha a faj a dolog megis, akkor mar nem feltetel nelkuli a dolog? Ha csak szo nelkul elfogadom, hogy nem szeret a masik, es tovabb lepek, szep eletet kivanva neki, akkor az nem szeretet, akkor nem is szerettem igazan? Ha szeretnek valakit talalni, aki viszont szeret, akkor meg nem vagyok kepes a feltetel nelkuli szeretetre?

Legjobb válasz: Ha a másik nem szeret Téged, akkor el kell engedned. Az,hogy fáj õt elengedni nem jelenti azt,hogy nem szeretedet. Éppen az,hogy felülkerekedsz a saját érdekeiden a másik miatt, mégha belepusztulsz is, az a szeretet.

Ha a másik nem szeret Téged, akkor el kell engedned. Az, hogy fáj õt elengedni nem jelenti azt, hogy nem szeretedet. Éppen az, hogy felülkerekedsz a saját érdekeiden a másik miatt, mégha belepusztulsz is, az a szeretet.
Az ember testvéred, így szereted. Van akit jobban, mert közelebb áll hozzád. A férfihez vonzódsz testileg is, ezért más. Ha feltétel nélkül szereted és el tudnád engedni, az 2 esélyes. Szereted annyira, hogy a terhet elviseled amit a hiánya okoz, elengeded, hogy boldogabb lehessen mással. Ez iszonyú erõt és tiszta szívet feltételez. A másik esély, hogy nem szereted annyira nagyon. Ha szereted és szeretnél vele lenni, az nem birtoklás és nem önzés. Mindkét fél így érez. Inkább azt szoktuk használni, hogy "jó volt kicsit levegõt venni". Mutatja, hogy alapeset, hogy vágynak egymás közelségére. Ne legyél ennyire szívbemarkoló, mert nem lehetek azzal a lánnyal, aki szintén így érez szerintem. Szétszed a helyzet és szinte könnyezek.
A szeretet és a szerelem más. A szerelem önzõ. A szeretet meg nem elég a szeretethez.
Elõzõ vagyok: És igen, a szerelem más, az keveredik a birtoklási vággyal is, és ez adja bele a szenvedélyt.
Amúgy ment mindenkinek az zöld kéz.

Kimennétek külföldre dolgozni, feladni mindent, akkor is, ha eleinte csak alja munkát kapnátok?

Én USA-ba tervezem, de vannak érvek, ellenérvek. Ott eleinte csak a legalantasabb munkákat tudnánk csinálni, itthon viszont jobban van el?relépési lehet?ség, itt vannak a barátok, család. A kérdés,hogy az ember képes-e feladni mindent.

Legjobb válasz: A kérdés az, hogy mersz-e ekkora lépést tenni a saját életed érdekében, vállalva a rizikókat? Miért kéne mindent feladni? A család és a barátok akkor is ott lesznek, ha hazajössz vagy hazalátogatsz, nem tûnnek el az életedbõl. Akkor adnád fel, ha úgy mennél külföldre, hogy soha nem is térnél vissza és nem tartanád a kapcsolatot senkivel. Jó lenne tudni hány éves vagy, és hogy mi a cél a külföldi munkavállalással. Ha fiatal, szakma nélküli és pl. az angol nyelv miatt mennél, számomra nem kérdés, én minden további nélkül mennék. Ha idõsebb, szakmailag tapasztalt vagy és egy új élet reményében mennél, hogy majd ott jól keresel egyszer, családot alapítasz, nos, ezt valóban nehezebb elérni, de én még ekkor is szó nélkül pakolnék. Valamint érdekelne, hogy mit értesz "alja munka" alatt. Én eddig soha nem találkoztam olyannal, hogy sz*arlapátolásra, vonatsín vagy utcatakarításra keresnek külföldi embert pl. Németországba. Persze, nyilván ilyen munka van ott is, de azért javarészt a munkaerõközvetítõ cégek/portálok hirdetései inkább takarításról, beteg- és gyerekgondozásról, felszolgálásról szólnak (ezekkel találkoztam többnyire). Én spec. ezeket nem tartom alja munkának, hiszen itthon is léteznek ezek az állások szép számmal. Az, hogy eleinte kevés a fizetés, mindenhol így van. Oda ugyanúgy "be kell dolgoznod" magad, az meg a másik, hogy azért h valami mûködjön vagy jó legyen, ugyanúgy áldozatot kell hozni, kompromisszumot kötni, de ezzel itthon sem lennél másként. Ha lenne lehetõségem én mindenképp utaznék (bárhová /persze nyelvtudástól függõen/, hiszen a munka csak munka, el kell végezni, és én hoznék annyi áldozatot, hogy eleinte szenvedjek kicsit a saját boldogulásom érdekében. Annyit még mindenesetre tanácsolnék, hogy a legjobb ha hivatalos munkaerõközvetítõ által mész külföldre, nem valami nevesincs cégecske által, mert kevesebb a kockázat. Múltkor volt a FélKettõben egy pasas aki elmondta hogy törvényileg/jogszabályilag a munkaerõközvetítõ pl. sosem kérhet tõled pénzt, sem adminisztrációra, sem semmire, pláne ilyenre hogy "fizess be ennyit vagy annyit és mi szerzünk neked melót". Ezeknek a dolgoknak jó utánajárni. 23/L

A kérdés az, hogy mersz-e ekkora lépést tenni a saját életed érdekében, vállalva a rizikókat? Miért kéne mindent feladni? A család és a barátok akkor is ott lesznek, ha hazajössz vagy hazalátogatsz, nem tûnnek el az életedbõl. Akkor adnád fel, ha úgy mennél külföldre, hogy soha nem is térnél vissza és nem tartanád a kapcsolatot senkivel. Jó lenne tudni hány éves vagy, és hogy mi a cél a külföldi munkavállalással. Ha fiatal, szakma nélküli és pl. az angol nyelv miatt mennél, számomra nem kérdés, én minden további nélkül mennék. Ha idõsebb, szakmailag tapasztalt vagy és egy új élet reményében mennél, hogy majd ott jól keresel egyszer, családot alapítasz, nos, ezt valóban nehezebb elérni, de én még ekkor is szó nélkül pakolnék. Valamint érdekelne, hogy mit értesz "alja munka" alatt. Én eddig soha nem találkoztam olyannal, hogy sz*arlapátolásra, vonatsín vagy utcatakarításra keresnek külföldi embert pl. Németországba. Persze, nyilván ilyen munka van ott is, de azért javarészt a munkaerõközvetítõ cégek/portálok hirdetései inkább takarításról, beteg- és gyerekgondozásról, felszolgálásról szólnak (ezekkel találkoztam többnyire). Én spec. ezeket nem tartom alja munkának, hiszen itthon is léteznek ezek az állások szép számmal. Az, hogy eleinte kevés a fizetés, mindenhol így van. Oda ugyanúgy "be kell dolgoznod" magad, az meg a másik, hogy azért h valami mûködjön vagy jó legyen, ugyanúgy áldozatot kell hozni, kompromisszumot kötni, de ezzel itthon sem lennél másként. Ha lenne lehetõségem én mindenképp utaznék (bárhová /persze nyelvtudástól függõen/, hiszen a munka csak munka, el kell végezni, és én hoznék annyi áldozatot, hogy eleinte szenvedjek kicsit a saját boldogulásom érdekében. Annyit még mindenesetre tanácsolnék, hogy a legjobb ha hivatalos munkaerõközvetítõ által mész külföldre, nem valami nevesincs cégecske által, mert kevesebb a kockázat. Múltkor volt a FélKettõben egy pasas aki elmondta hogy törvényileg/jogszabályilag a munkaerõközvetítõ pl. sosem kérhet tõled pénzt, sem adminisztrációra, sem semmire, pláne ilyenre hogy "fizess be ennyit vagy annyit és mi szerzünk neked melót". Ezeknek a dolgoknak jó utánajárni. 23/L
Elõzõ, 12:30-as vagyok.. Értem. Így tényleg nehezebb eldönteni, ha egyáltalán nem akarsz visszajönni. Így valóban fel kell adni a barátokat, a családot is részben, mert mégsem lehet rendszeresen hazalátogatni, ha az ember építgetni szeretné az életét. Nos, ezesetben csak annyit tudok tanácsolni, hogy gondold végig, mennyire szeretnél kimenni, és mennyire fontosak az itteniek. Fontosabb a saját életed, boldogulásod, vagy maradsz egy olyan helyzetben, amibõl szeretnél "kitörni" (gondolom, különben nem rágódnál a kérdésen). Nem lehet könnyû, nem irigyellek.
Megint én vagyok.. bocsi, csak nem válaszoltam teljesen a konkrét kérdésedre. Szóval, szerintem, ha fontos neked az hogy ott kezdj (új) életet, akkor vállalni kell a rizikót, hogy netán olyan melót vállalsz, ami nem éppen az elképzeléseidnek megfelelõ. Minden helyen alul kezd az ember, persze nézõpont kérdése, de senki sem kezdi a karrierjét vezetõ pozíción. ha pedig már ott vagy, akkor onnan könnyebb másik irányba nézelõdni, mint innen rágódni.
én kimennék mindenképpen, ha lenne rá lehetõségem
A kérdező hozzászólása: 27 éves lány vagyok és van kint ismerõsöm, így mennék Amerikába. Van fõiskolám, de azzal nem lehet elhelyezkedni, sem itt, sem ott. Ha kint vagyok, akkor már nem szeretnék visszajönni, bár félek, hogy meg tudom-e szokni odakint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Igen, bennem van egyfajta kettõsség, hogy itt hagyjak mindenkit, de levezettem magamban.Apukám már nem él, anya és mamám és a barátnõim viszont hiányoznának, azonban nem lehetek anya mellett örökké, a barátnõim is élik az életüket (gyerek, család, barát), szóval ha úgy vesszük kezdhetek új életet. Kicsit már bele is fásultam az itteni életbe, de még nem tudom mi tegyek. Itt lehetne hamarabb családom, mint kint, meg jobb munkám, de emellett meg vonz a kinti élet és az új élet reménye. Nehéz döntés nagyon. És akkor még nem is beszéltem mindenrõl...
A kérdező hozzászólása: Ha számít felpontoztalak, hogy ilyen jókat írtál és ilyen kedvesen. :)
Köszönöm a pontokat :) Valóban nehéz, talán azért mondtam eleinte h én szó nélkül pakolnék, mert még nem is gondoltam bele ennyire mélyen. Most az én fejemben is gyûlnek a kérdések, mert nekem az álláskeresés okoz gondot itthon, és annyival egyszerûbbnek tûnik azt mondani, hogy összepakolok és viszlát, hogy az ember talán fel sem fogja, mirõl is kell döntenie. Mondjuk én csak dolgozni mennék külföldre, és ha netán akkor alakulna úgy az élet, lehet kint maradnék.. ezek után mindenképp végig fogom gondolni rendesen is. Neked pedig kívánom, hogy a döntésed a legjobb legyen számodra.

Ha mindenki lop, csal, hazudik mert sok az adó meg a dolgozók utáni befizetési kötelezettség akkor miért nem csökkentik az adókat meg az Áfát és akkor inkább mindenki mindent bevallana mert nem kockáztatnának inkább?

Legjobb válasz: Mert minden pénz gyorsan, azonnal kell nekik! Már amit be lehet vasalni. Úgyis a bérbõl, fizetésbõl élõk relatíve alacsony fix jövedelmére fáj a foguk, ha alacsonyabb lenne minden, tõlük is kevesebb pénzre számíthatnának. A másik oldalon meg ott a rizikó, hogy tudják, az emberek telhetetlenek, majd esetleg azt is ki akarják majd játszani, azért hogy még több maradhasson náluk. Meg az emiatti látszólagos kiesés talán lassabban térülne meg. De igazad van a morál átalakulása nem reménytelen, ahhoz is viszont idõ kell!

Mert minden pénz gyorsan, azonnal kell nekik! Már amit be lehet vasalni. Úgyis a bérbõl, fizetésbõl élõk relatíve alacsony fix jövedelmére fáj a foguk, ha alacsonyabb lenne minden, tõlük is kevesebb pénzre számíthatnának. A másik oldalon meg ott a rizikó, hogy tudják, az emberek telhetetlenek, majd esetleg azt is ki akarják majd játszani, azért hogy még több maradhasson náluk. Meg az emiatti látszólagos kiesés talán lassabban térülne meg. De igazad van a morál átalakulása nem reménytelen, ahhoz is viszont idõ kell!
Szerintem ezt nemtudom ki mondta hogy mindenki lop. Én ezt nem így látom. Én akit ismerek az mind adózik. És az áfát ami az ennivalóra van rátéve a boltban azt is minden ember kifizeti amikor vesz valamit. Mikor meg átmegy valaki segíteni kertet ásni a szomszédnak vagy rokonnak jóbarátnak és azon kötözködnek azon meg sírni tudnék annyira szánalmas hogy ilyen emberek közt élünk.
A kérdező hozzászólása: Elég sokan nem jelentik be a dolgozóikat vagy ha bejelentik akkor 4 órával max. 8-al és helyette dolgozik 12-õt. A kínaiba sem adnak számlát sose csak valami ceklit amire ráfirkálnak valamit. A piacokról nem is beszélve. Na meg a kedves képviselõk, parlamentben ülõk sem lopnak? Az Uniós támogatás felét is ellopják stb...
És az is érdekes kérdés, hogy miért nem a gazdagokat, nagyvállalkozókat, nagyvállalatokat terhelik jobban az adóval! Mivel õk lennének a gazdaság motorja, ez egy körforgás, nem csak elvesznek, hanem õk már adni is tudnak, munkahelyeket pl., amibõl képzõdik a fogyasztóképes kereslet, akik adóznak és vásárolnak is.
Az a vicc inkáb ahogy az állami pénzeket elverik. Meg most az eu s pénzt meg a csõdhitelt is. Pl rámondják 3 fatuskóra hogy bicoklis pihenõ és 3 millióba került. és szépen haza viszik a pénzt. És ez még csak az ami kiderül. Ami igazán nagy és komoly arról nem fog a tv soha beszámolni. Az egész állam így mûködik. Az autópályától kezdve minden. Érdekes hogy például szlovákia jóval kevesebb adót szed és mégsincs csõdben az ország. Talán ott nem a képviselõk zsebát tömik ki vele.
"Érdekes hogy például szlovákia jóval kevesebb adót szed és mégsincs csõdben az ország." majd alkalomadtán vesd össze a szociális juttatásokat a magyarral... nagy lészen a meglepetésed...
A kérdező hozzászólása: Miért nincs felállítva egy csoport ami a parlamentben levõ lopósokat, képviselõket ellenõrzi.

Mi az a MINDEN amit ha a pasi megkap otthon, akkor nem megy félre? Mindenhol ezt olvasom, hogy ha megkap a párjától MINDENT, akkor nem csalja meg.

Legjobb válasz: Figyelj, tök mindegy, hogy a MINDEN megvan-e, ha viszi a vére. Akik azon vinnyognak, hogy "azért csalnak az emberek, mert otthon nem klappol valami", azok csak magukat mentegetik... Elõször mindent meg kéne oldani otthon, aztán szakítani, és utána nõzni/pasizni, nem? Ez lenne a tisztességes út. Szóval ilyen MINDEN nem létezik, ha az illetõ nem monogám.

Figyelj, tök mindegy, hogy a MINDEN megvan-e, ha viszi a vére. Akik azon vinnyognak, hogy "azért csalnak az emberek, mert otthon nem klappol valami", azok csak magukat mentegetik... Elõször mindent meg kéne oldani otthon, aztán szakítani, és utána nõzni/pasizni, nem? Ez lenne a tisztességes út. Szóval ilyen MINDEN nem létezik, ha az illetõ nem monogám.
ha a párja nem szenved megfelelési kényszerben
Ha a nõ otthont tud teremteni a párja számára és fel is tud nézni a párjára, az már fél siker. A siker másik fele pedig: szeretet, szex, szabadság + jó, ha nincs titkotok egymás elõtt. Szerintem. Az én párom még sosem kalandozott el, és nem is vágyik másfelé. 5 éve vagyunk együtt.
Mindenkinek más a boldogság. Erre nincs recept, csak érezni lehet...Te is érzed, hogy boldog vagy-e, vagy szomorú. Ha boldog, akkor szerintem marad.
Amit meg kell adni, az a tisztelet, figyelembe venni az igényeit, stb. Viszont ezek a dolgok sem garantálják azt, hogy nem fog félrelépni valaki. Lehetsz te bármilyen készséges, jófej, laza és szexuálisan túlfûtött, ha úgy érzi, valami újra vágyik. Ez pedig már csak a férfin múlik. Vagy hûséges marad, és továbbra is tiszteletben tartja a kapcsolatotokat, vagy kihasználja a lehetõségeket.
Szerintem a kulcsszó az unalom vagy ha úgy tetszik az újdonság varázsáért mennek félre. Ezt otthon bármit tesznek, egy idõ után biztos, h nem tudják megkapni. N
A feleségek, barátnõk, nem minden kívánságot teljesítenek. Ha a férfi nagyon vágyik valamire, akkor elmegy oda ahol megkapja. De azért ne általánosítsunk.
Egyrészt a háztartásbeli feladatok ellátása, tisztán tartása stb. Ami viszont jobban befolyásolja a férfiakat, az a szexualitás, hogy megkapják amit akarnak, valamint az érzelmi háttér. Itt arra kell gondolni, hogy szeretet, tiszteletet akarnak kapni, nem pedig egy házisárkányt, akihez az embernek egy idõ nem nagyon van kedve hazamenni, na ilyenkor jönnek a félrelépések, mert a férfi úgy érzi, hogy a nõ már nem szereti, folyton cseszegeti, veszekszik vele stb.
Pontosan így lenne ha megkapnék mindent
a szopik baszik gombot varr mond neked valamit ? :D
Minden = lángoló szerelem, érzéki kielégítõ szex, nyugodtság és az a kívánatos NÕ vagy FÉRFI aki ezeket nyújtja :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!