Találatok a következő kifejezésre: Ha minden már (2134 db)

Ha Gyed alatt esek teherbe, viszont Gyes alatt szülnék akkor minden marad úgy, mint az elsőnél?

Legjobb válasz: A kislányommal én is gyed alatt estem teherbe,mert a fiam már másfél éves volt akkor.A lányom után ugyanúgy kaptam a terhességi gyermekágyi segélyt,ill. most a gyedet kapom.A fiam után nem jár semmi már a családi pótlékon kivûl,mert elmúlt 3 éves most júliusban,meg ahogy a lányom után keztdem kapni a gyedet,a fiam után megszûnt minden juttatás.Igényelni kellett persze újra a gyedet is. Sztem ha gyes alatt szülsz,akkor ha a nagyobbik gyermek után már gyest kapsz,akkor az megszûnik,mert 2 gyermek után nem adnak,csak az egyik után gyedet vagy gyest-attól függ ugye,mennyi idõs.Szóval akkor a pici után kapod majd újra a tgyást,majd a gyedet.Gyes ki tudja hogyan lesz még ezután,az még a jövõ zenéje,csak remélni lehet,hogy visszahozza a kormány a 3 évet.

A kislányommal én is gyed alatt estem teherbe, mert a fiam már másfél éves volt akkor.A lányom után ugyanúgy kaptam a terhességi gyermekágyi segélyt, ill. most a gyedet kapom.A fiam után nem jár semmi már a családi pótlékon kivûl, mert elmúlt 3 éves most júliusban, meg ahogy a lányom után keztdem kapni a gyedet, a fiam után megszûnt minden juttatás.Igényelni kellett persze újra a gyedet is. Sztem ha gyes alatt szülsz, akkor ha a nagyobbik gyermek után már gyest kapsz, akkor az megszûnik, mert 2 gyermek után nem adnak, csak az egyik után gyedet vagy gyest-attól függ ugye, mennyi idõs.Szóval akkor a pici után kapod majd újra a tgyást, majd a gyedet.Gyes ki tudja hogyan lesz még ezután, az még a jövõ zenéje, csak remélni lehet, hogy visszahozza a kormány a 3 évet.
Gondolom a juttatások összegére vagy kíváncsi. Az, hogy ugyanannyi lesz-e a juttatás, mint az elsõre, az határozza meg, hogy mikor születik a második baba. Amikor megszületik, és igényled az ellátásokat (tgyás, gyed), megnézik az igénylést megelõzõ év jövedelmét. Mivel nem mentél vissza dolgozni, így neked jövedelmed nem lesz, ezért megnézik, miért nincs. Ha azért, mert nagyobbrészt gyed-en voltál az elõzõ évben, akkor minden ellátás kb. ugyanannyi lesz, mint az elsõ babával (kivéve, hogy a tgyásnak is van maximuma, így ha a minimálbér kétszeresénél több volt a fizetésed, akkor a tgyásod kevesebb lesz, mint az elsõ babával). Ha viszont azért nem volt jövedelmed, mert nagyobbrészt gyesen voltál, akkor az ellátások alapja a minimálbér lesz. (Ha pl. májusban lejár a gyed, és már terhes vagy, de csak következõ évben születik a kicsi, akkor te a vizsgált évben nagyobbrészt -180 napon túl- gyesen voltál, ezért lesz a minimálbér az alap.)
Ja, és ha visszamégy dolgozni papíron, akkor két lehetõség van: ha kiveszed a szabikat, majd táppénzre mégy, és ha egybõl, szabi nélkül táppénzre mégy. Ha kiveszed a szabikat, akkor az ellátás alapja a szabi idején kapott jövedelem plusz a betegszabadság (15 munkanap) idején kapott 70%-os jövedelem lesz. Ha egybõl táppénzre mégy, akkor az ellátások alapja a 70%-os betegszabadság lesz - vagyis csak akkor éri meg, ha a bruttód 210 ezer forint felett volt, minden egyéb esetben kevesebb pénzt kapsz, mint az elsõ babával.

Velem van a baj, ha barátom már nem vonzódik úgy hozzám, mint az elején? Már nem mászik rám, nem kíván, 1-2 hetente szeretkezünk?

már lassan 4 éve vagyunk együtt, régen nem volt semmi baj. de hiába kezdeményezek, akkor is sokszor nem akarja. nem csinálok jól valamit? ? már lassan egy éve, hogy nem kényeztetett "úgy". se fent nem ér hozzám se lent. azt mondja, fáradt. én ezt már nem hiszem el.... pedig nem csal meg, ez szinte tuti. szerintetek mi lehet a baj?

Legjobb válasz: sajnos van hogy egyszerûen kihûl a dolog és ez egyikõtöknek sem a hibája. Nem biztos hogy nálatok is ez a gond, de a fáradtság nem lenne akadály ha kívánna téged. Mondd meg neki hogy beszéljetek õszintén, mert jobb tudni ha már nem szeret, mint hogy egy ilyen kapcsolatban éljetek megszokásból.

sajnos van hogy egyszerûen kihûl a dolog és ez egyikõtöknek sem a hibája. Nem biztos hogy nálatok is ez a gond, de a fáradtság nem lenne akadály ha kívánna téged. Mondd meg neki hogy beszéljetek õszintén, mert jobb tudni ha már nem szeret, mint hogy egy ilyen kapcsolatban éljetek megszokásból.
Én is ebben a helyzetben vagyok.. Sajnos, nállunk már odáig fajukt a dolog, hogy most volt 4 hónapnál kicsit több, hogy hozzám sem ért... És ez fáj a szívemnek és a lelkemnek... A testemnek hiányzik... De valamiért oda értem, hogy sajnos nem is kívánom õt... Szerintem én rossz irányba indultam el, de ideiglenesen nagyon jó megoldást találtam.. De tudom, hosszú távon, nem jelenthet boldogságot.. Hogy ne legyek ilyen relytájes, elmondom, hogy találtam egy másik férfit.. Imádok vele lenni.. Igaz nagyon ritkán 2-3-4 hetente tudunk találkozni, de napi kapcsolatban vagyunk.. Szeretek vele lenni.. Elég a közelsége, és a tekintete... Mikor átölel.. Mikor megérinti az arcom.. Megfogja a kezem... és még sorolhatnám... Törõdik velem... És imádjuk egymást.. Tudom ez nagyon elitélendõ, de boldog akarok lenni.. Nekem kell, hogy szeressenek.. fontos, hogy foglalkozzanak velem.. De te választhatsz másik utat is.. De hidd el, én mindent megpróbáltam, hogy változtassak rajta.. És nem megy.. Fel nem tudom fogni, miért elég neki ilyen ritkán a szexuális kapcsolat...
A kérdező hozzászólása: én mindennél jobban szeretem õt és úgy érzem õ is engem. egyébként meg nem lehet vele beszélgetni, mert utálja a problémát. de akkor mégis mit tegyek? tényleg kihûlt a kapcsolatunk? már gondoltam már, mondtam is neki, de õ azt mondta, hogy hülyeségeket gondolok és hogy nincs így.... mit tegyek? annyira tanácstalan vagyok.....
a szex kopásnak van kitéve. ha nem hajlandó vagy nem képes mindkét fél újítani, akkor elõbb-utóbb vége lesz a kapcsolatnak. fõleg akkor, ha - mint a ti esetekben - eltérnek az igények.
hát elõször is nagyon sajnálom a dolgotokat! szörnyû látni, hogy majdnem minden kapcsolatban elõjönnek ezek a problémák - és aki azt mondja, hogy nem az hazudik, az tuti! lassan eltûnik az új varázsa és jönnek a 7köznapok szürkeségei, mint nálatok is, hisz 4 év az igen csak hosszú idõ már. valamilyen pszichológiai lapban olvastam, hogy ez mindenkinél bekövetkezik, csak mind a két félnél egyszerre kell, hogy jöjjön. ti nem egyszerre értek a kapcsolatban, te még nem vagy annál a stádiumnál, ahol a partnered és ez nem jó. vagy elfogadod és beletörõdsz, vagy addig emészted magad, amíg lépni nem fogsz valamerre. elõbb-utóbb meg fogod unni, hogy csak Te próbálkozol és csak Te akarsz kitörni a szürkeségbõl és lassan Te is megnyugszol, és átértékeled a dolgokat! a döntés rajtad áll, próbálkozol? , beletörõdsz?, vagy lépsz?????? mindenesetre kívánom Neked a legjobbakat! és hidd el, teljesen át tudom érezni a helyzeted! még én is a DÖNTÉS elõtt vagyok!
kérdezd meg, mi a titkos vágya. menjetek el egy 7végére egy wellness-szállodába. vegyél játékszereket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. utolsó válaszolónak: én nem ítéllek el. ha te így vagy boldog, akkor a te teljes jogod, hogyan alakítod az életed. igazatok van, tényleg elõbb-utóbb dönteni kell. mert ha a másik fél nem érti meg, hogy mit akarunk, akkor annak már nincs értelme. ha már õ nem akar változtatni, akkor nem is szeret igazán. pedig én õt nagyon. de hát ez van... köszönöm szépen mégegyszer....
Szia, az a helyzet ha elhagyod, jön egy újab kapcsolat és megint minden szép és jó csak kérdés meddig, hidd el hogy minden kapcsolatnak ez a vége, a kapcsolatok átmennek szeretetbe és nem lesz fontos a szex és hidd el ez mindenkivel így van , csak sokan nem vallják be, ha egyébként jól megértitek egymást próbáld elfogadni ezt a helyzettet, mert hidd el hogy ha új kapcsolatot kezdel, idõvel ugyan ez lesz.
15:19 megértelek, mások is vannak így és egyáltalán nem ítélek el

Vonz az ismeretlen!? Sokkal jobban izgatott a tudat, ha valakivel először voltam együtt, mint már 1000jére.

Mikor még nem igazán ismered a másikat, és nem rutinból csináljátok a szexet, az sokkal jobb. Annyira felizgatott, mikor egy csók hevesebb lett, és simogattuk egymást, nem hülyéskedtük el a dolgokat. Mondtam a férjemnek, hogy játszunk olyat, hogy nem ismerjük egymást, és akkor legalább nem úgy kezdünk a szexnek, hogy: Van kedved ma?

Legjobb válasz: Most komolyan, annyi dolog van, amiben lehet újítani a szexben. Ha egy párnál csak és kizárólag ezen múlik, akkor életük végéig tudnak új dolgokat kitalálni. Hasbavágom magam és íme itt egy pár: csináljátok tükör elõtt nyaljon ki úgy, hogy állsz anál csináljátok a természetben csináljátok úgy, hogy nem borotváltátok már jó ideje a fanszõrötöket (vagy csak az egyikõtök) csináljátok úgy, hogy nem vetkõztetek le csináljátok otthon utcai ruhában új pózok: csapd fel a Káma-Szútrát vagy egy internetes enciklopédiát, amikbõl egymillió van és a pózokat mutatja képekkel meg háromdimenziós mozgó rajzokkal és válogass (pl. talicska póz) menjetek el strandolni, dugjatok az öltözõkabinban akár többször is egy nap szex közben nézzetek pornó videót élvezzen a tested különbözõ helyeire nyaljon ki úgy, hogy ráülsz az arcára Ne hagyjátok abba a szexet azután hogy mindketten elélveztetek. Egyszerûen folytassátok. Õ hamarabb megy el? Mielõtt elmegy, vegye ki belõled, gyorsan élvezzen a melledre, aztán folytassa puncinyalással. 10 perc múlva már õ is készen van egy újabb menetre, akkor vedd a szádba, és folytassátok 69-cel. Variáljatok. Komolyan, annyi minden van, és szerintem ti még nagyon kevés dolgot próbáltatok ki. Jó szórakozást!

Most komolyan, annyi dolog van, amiben lehet újítani a szexben. Ha egy párnál csak és kizárólag ezen múlik, akkor életük végéig tudnak új dolgokat kitalálni. Hasbavágom magam és íme itt egy pár: csináljátok tükör elõtt nyaljon ki úgy, hogy állsz anál csináljátok a természetben csináljátok úgy, hogy nem borotváltátok már jó ideje a fanszõrötöket (vagy csak az egyikõtök) csináljátok úgy, hogy nem vetkõztetek le csináljátok otthon utcai ruhában új pózok: csapd fel a Káma-Szútrát vagy egy internetes enciklopédiát, amikbõl egymillió van és a pózokat mutatja képekkel meg háromdimenziós mozgó rajzokkal és válogass (pl. talicska póz) menjetek el strandolni, dugjatok az öltözõkabinban akár többször is egy nap szex közben nézzetek pornó videót élvezzen a tested különbözõ helyeire nyaljon ki úgy, hogy ráülsz az arcára Ne hagyjátok abba a szexet azután hogy mindketten elélveztetek. Egyszerûen folytassátok. Õ hamarabb megy el? Mielõtt elmegy, vegye ki belõled, gyorsan élvezzen a melledre, aztán folytassa puncinyalással. 10 perc múlva már õ is készen van egy újabb menetre, akkor vedd a szádba, és folytassátok 69-cel. Variáljatok. Komolyan, annyi minden van, és szerintem ti még nagyon kevés dolgot próbáltatok ki. Jó szórakozást!
ARSENIUM RUMADAI
UTOLSÓ VÁLASZADÓNAK TELJESEN IGAZA VAN...
keressetek magatoknak egy másik párt...swinger klub etcccc...vagy pedig egy bnõd...az is elég izgi tud lenni ha puncit kell nyalnod. :)
szeretem ezt az oldalt, kivalt mikor egy 16 eves ad tanacsot egy ferjes asszonynak:) ) amugy kerdesedre valaszolva, hat veszelyben a hazassag, persze attol is fugg, hogy mennyire szereted a ferjed:P Nem olyan konnyu valni, de ha a szex nem megy a hazassagnak annyi:|
sajnos ált ezért romlik el minden...teljesen természetes. f/16
igen. ez igy van. engem is izgat. Ezert van a legtobb megcsalas. van aki 1000-redjere mar unja ugyanazzal, ez termeszetes es normalis dolog, csak van akiben jobban a felszinre tor az ismeretlen kiprobalasa, van aki csak fantazial rola. Sok parkapcsolat romlik el ezert:) A genetikankba van kodolva
Szexhirdetés ez amúgy?
Mi is itt a kérdés? :D-gondolom amúgy, hogy az, hogy ez normális e, azaz más is van e ezzel így.-Szerintem amúgy ez természetes-így van ez amikor új helyre megyünk nyaralni, vagy új autónk, vagy lakásunk stb... van. 23f
A kérdező hozzászólása: Micsoda?
A kérdező hozzászólása: 23:48-as köszi a tippeket! :) ) Amúgy félre ne értsetek, eszem ágában sincsen megcsalni, vagy akár elhagyni a férjemet!!!! Szeretjük egymást, van egy kisbabánk is. Csak lehet valami újításra van szükségünk. Egyébként mostanában valami megváltozott... sokkal jobban kívánom a sexet, meg többet is vagyunk együtt, és jobban is élvezem.

Honnan tudjam miket ehetek a terhességem alatt ha minden oldalon mást írnak? Valaki írjon lécc pár biztosat! Csak olyanok írjanak akik már anyukák!

Legjobb válasz: Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2,5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!

Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2, 5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!
A terhesség nem betegség, nem kell túl aggódni. Bármit ehetsz amit megkívánsz kivéve a nyers húst vagy a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. Mindent lehet, csak mértékkel és akkor semmi gond nem lesz. Leginkább sok gyümölcsöt illetve zöldséget és sok folyadékot fogyassz.
Én is mindent ettem amit megkívántam, de próbáltam több gyümölcsöt és zöldséget enni.A terhesség elején minden nap húslevest ettem csípõspaprikával, nagyon jól esett, aztán ez elmúlt.A vége fele, meg csak gyümölcsöt kívántam, fõleg sárgadinnyét és cseresznyét:) .
Én is mindent megettem. Nyers tojást, nyers húst pedig alapból nem eszek, a penészes sajtot nem szeretem. A terhességem elején minden nap karalábét ettem, ha egy nap nem ettem már hiányzott :) Mostmár inkább a gyümölcsöt kívánom, eszek is amennyit birok. Aztán a sok leve miatt meg ötpercenként pisilek :) Úgyhogy szerintem egyél csak amit kívánsz.... 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Szia! Én mindent ettem, amit megkívántam, kivéve a nyers húst, a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. 18 hónapos kisfiú anyukája és 24 hetes kismama
Ahogy az elõttem szólók is írták a nyers tojás, nyers hús és a penészes sajtok, ami tényleg nem javasolt. Rengeteg tojást ettem, de ügyeltem rá, hogy meg legyen fõve, sülve. Mindig a kólát ittam volna, ezért hetente egyszer 3 decit engedélyeztem magamnak. Minden reggel ittam kapuccsinót is...tényleg a mértékletesség a lényeg.
Utolsó vagyok:Vagyis cikória kávét, amiben kevés rendes kávé van.

Ha minden igaz márc.7-e körül volt ovulációm. Azóta eltelt 9 nap. Ilyenkor előjöhetnek már a tünetek?

Nagyon furán érzem magam.A h?m 37 körül van de nem mérem minden nap.Egyfolytában úgy érzem mintha lázas lennék meg hányingerem van.Nem kívánom a kávét és émelygek.Persze tudom hogy ez bármi miatt lehet de van valakinek tapasztalata?Kicsit görcsölgetek is de nincs folyásom mint máskor mensi el?tt.

Legjobb válasz: Szerintem már lehetnek tünetek,hiszen 9napja volt ovud.:)Ha továbbra is fen maradnak akkor pár nap mulva már tesztelhetsz egyet,hátha mutat valamit.De ha - akkor se kenödj el akkor várd meg a nemvárt napját és uj teszt.Sok sikert.

Szerintem már lehetnek tünetek, hiszen 9napja volt ovud.:) Ha továbbra is fen maradnak akkor pár nap mulva már tesztelhetsz egyet, hátha mutat valamit.De ha - akkor se kenödj el akkor várd meg a nemvárt napját és uj teszt.Sok sikert.
Szia!Igen, ezeket a tüneteket már okozhatja a baba is!A beágyazódás már valószínûleg megtörténhetett, így a baba már küldi is a jeleket:-))) Majd írd meg mi lett a teszt erdeménye! Sok sikert!Puszi!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenképpen írni fogok.Azért további válaszokat elfogadok szívesen!
Nálam is korán megvoltak. :)

Miért nem akar annyi idõt velem tölteni, mint az elején, ha elvileg már sokkal jobban szeret, mint akkor?

A kapcsolat elején még napokat együtt voltunk a barátommal és annyira jó volt. Most meg ha heti négyszer találkozunk, akkor már azt mondja, hogy most ez a hét mennyire intenzív lesz. Az igaz, hogy elfoglaltabbak is vagyunk most, de akkor sem errõl van szó. Tudom és érzem, hogy nagyon szeret, sõt azt mondja, hogy egyre jobban és én is így vagyok vele. De elszomorít, ha õ erre ezt mondja, ahelyett, hogy örülne, hogy ennyi idõt velem lehet.

Legjobb válasz: A hosszú kapcsolat titka az egyensúly. Az ember olyan, ha valamibõl túl sok van elõbb utóbb fojtogatóvá válik. Jó dolog ha együtt él két ember, mert bár mindig együtt lehet a szerelmeddel lenni, együtt alszotok töltitek a legtöbb estét, mégis jó hogy közben dolgoztok más társaságban vagytok, néha külön programoztok. Viszont míg nem élsz a pároddal nehéz eltalálni az egyensúlyt, mert a nem sok szabadidõt kell megfelelõen elosztani, hogy ne hidegüljetek el egymástól és túl monoton fojtogatóvá se váljon a kapcsolat. 30/F

A hosszú kapcsolat titka az egyensúly. Az ember olyan, ha valamibõl túl sok van elõbb utóbb fojtogatóvá válik. Jó dolog ha együtt él két ember, mert bár mindig együtt lehet a szerelmeddel lenni, együtt alszotok töltitek a legtöbb estét, mégis jó hogy közben dolgoztok más társaságban vagytok, néha külön programoztok. Viszont míg nem élsz a pároddal nehéz eltalálni az egyensúlyt, mert a nem sok szabadidõt kell megfelelõen elosztani, hogy ne hidegüljetek el egymástól és túl monoton fojtogatóvá se váljon a kapcsolat. 30/F
Miért, mi a gond veled?
Úgy hogy lemondasz a lányokról, és az energiádat másba fekteted, amiben jó vagy. Olyan mint egy baleset. Ha valaki megvakul annak a többi érzékszerve idõvel fejlõdik.
mondjuk kivételesen valami mással is foglalkozol. az élet nem csak csajozásból áll
Milyen csúnya testi adottságaid vannak? Ha az arcod vagy a magasságod nem tetszik, azon nem tudsz változtatni, de ha a tested azon lehet. Senki nem születik izmos felsõtesttel, azért tenni is kell. :)
olyan csúnya testi adottság kevés van, min ne lehetne változtatni. nekem van egy ismerõsöm, olyan tyúkmelle van a palinak, hogy mikor megfeledkezik magáról, nekiáll kapirgálni. de fogta magát, elment konditerembe és gyártott normális mellizmokat, felsõtestet.azzal kifejezetten mutatós lett és olyan csaja van, hogy elsõre megirigyeltem. tessék a megoldással foglalkozni, nem sopánkodni. ez a probléma, oké. mi lehet a megoldás? nem minden lány helyes-magas adoniszt akar, de ha van olyan pali, aki tesz valamit azért, hogy tetsszen a lányoknak, te meg nem, akkor örök vesztes maradsz. ennyire egyszerû.
Keress magadnak hobbit és a szerelem vak.
Na igen, a szerelem vak. Az én barátom se kimondottan Adonisz, sõt, az ismerõseim szerint csúnya, de én egyszerûen imádom. Megtaláltam azokat a vonásokat rajta, amik kimondottak cukik rajta. Én sem vagyok se egy nádszál, se egy bombanõ, de azért nekem is voltak már udvarlóim különbözõ korosztályokból, különbözõ kinézetû pasiktól. Egyszerûen barátkozással kezdte a dolgot, aztán amikor már leesett nekem, hogy mit akar, már nem volt visszaút. Nekem pl. az tetszett benne, hogy mennyire okos, segítõkész, állatbarát és mennyire azonos az érdeklõdési körünk. Már két éve együtt vagyunk, összeköltözünk és várjuk a kiscicát. :) Szóval nem kell általánosítani, hogy minden lány bombapasit akar. Sõt, nekem az a tapasztalatom, hogy a bombapasik között nagyobb arányban vannak azok, akik képtelenek a hosszútávú kapcsolatra.
Mondd meg õszintén magadnak:neked kellene olyan lány aki a sarokban ül és egész nap sajnáltatja magát?Ugye hogy nem...Inkább kéne egy életvidám, mosolygós csajszi.Szerintem sportolj, és meglásd, sokkal jobban észre fognak venni.

Olyan kerdésem lenne hogy van egy burunduk mokusom amelynek ma leszaakdt a farka fele es egy ot centimeteres csont van a helyen nemtudom h mi lessz ez mar mindig igy marad? Nagyon bant ha valakivel mar elofordult ilyen az segitsen, mit kellene tennem

Legjobb válasz: Talán ha megtennéd,hogy állatorvoshoz viszed!? Ügyeletes orvost keress a neten,aki a közeledben van,de sürgõsen! Szegény állatnak nagyon fáj...Minnél hamarabb orvos!!!

Talán ha megtennéd, hogy állatorvoshoz viszed!? Ügyeletes orvost keress a neten, aki a közeledben van, de sürgõsen! Szegény állatnak nagyon fáj...Minnél hamarabb orvos!!!

Mióta a fogorvosnál voltam és volt pár lyukas fogam azóta minden este fogmosás. Ha minden este mosok fogat akkor nem lesz rossz fogam? És a tömések meddig bírják? Ha kiesik egy akkor újra betömik vagy már ki kell húzni?

Legjobb válasz: Inkább genetika, persze a szájápolás is fontos, minden este, sokszor reggel is fogat mosok, mégis van tömött fogam. Ha kiesik, újra betömik.

Inkább genetika, persze a szájápolás is fontos, minden este, sokszor reggel is fogat mosok, mégis van tömött fogam. Ha kiesik, újra betömik.
omg.. eddig nem mostál minden este fogat? és mondjuk minden reggel sem ártana, sõt, minden étkezés után.
A kérdező hozzászólása: Hát igen.. elõtte sajnos sokszor hanyagoltam 2, 3 naponta mostam csak fogat. Csak az volt a lényeg, hogy fehér legyen.
Használj fogselymet is. A fogorvosod megtanít arra, hogy hogyan használd.Ha jól el van horgonyozva a tömés, akkor nem eshet ki. Ha mégis kiesne, rövid idõn belül menj vissza a fogorvosodhoz, hogy tömje újra.
Nekem egy fogorvos azt mondta, hogy a túl sok fogmosás is rossz a fogaknak, mert ha naponta 3-4 alkalommal megmosod, akkor felsérted a zománcot és érzékeny lesz a fogad. Elég minden nap csak egyszer, este megmosni, nekem a szüleim így tanították gyerekkoromban, mindig csak egyszer mosom naponta, és az eddigi 25 évem alatt soha egyetlen lyukas fogam se volt. Fogat mosni inkább azért kell, hogy ne legyen büdös a szád, de a lyukak ellen nem sokat segít. Ismerõsöm naponta 3-szor mos fogat, mégis tele vannak a fogai tömésekkel. Ha olyan géneket örököltél, akkor hiába mosod egész álló nap a fogad, ki fognak lyukadni.
Attól is függ, milyen kajákat eszel, a sok savas dolog is sokat ront rajta, pl alma.
Minden reggel és este kell fogat mosni, hogy ne tapadjon rá a baktériummal teli foglepedék, amibõl a fogkõ lesz! El nem mennék itthonról fogmosás nélkül, ezt megköveteli illem és higiénia! Fúj, de borzalmasak lehetnek a fogaid, elõbb-utóbb fájni fog, foglalkozni kell velük, folyamatosan tisztán tartani és ellenõriztetni fél évente! Életedben még így is lehet rossz fogad, a tömések újra tömhetõek. Az ideiglenes tömések fél év múlva cserélendõek.
A fogápolásban inkább a mechanikai tisztítás a fontos, maga a fogkrém szinte elhanyagolható, azért használjuk, mert kellemesebb érzés azzal fogat mosni. Emiatt a fogmosás technikája és alapossága a fontos, nem pedig a használt fogkefe vagy fogkrém fajtája. Csaba, üdvözlünk a civilizált emberek között, ahol az emberek naponta többször is fogat mosnak! :) A fogápolási kultúrádhoz tartozzanak hozzá olyasmik is, mint pl. fogselyem használata, illetve félévente fogorvosi ellenõrzés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!