Találatok a következő kifejezésre: Ha minden elött (277 db)

Ha minden nap lefekvés előtt beállíthatnád, hogy aznap éjszaka miről álmodj, mi lenne az első 3 napon az álmod?

Legjobb válasz: Én imádom az álmokat. Számomra álmodni azt jelenti, hogy éjjel, alvás közben is élek, tapasztalok, szórakozok és tanulok. Álmok nélkül az alvás olyan mintha csak kidobnánk az életünk egy részét az ablakon... NAGYON érdekes élmény a tudatos álom, ha ezt is lehetne kérni, én csak ezt kérném. Ha tudatosságot nem kérhetnék, akkor nálam a legfontosabb téma szerelem lenne. Sokszor álmodok olyat, hogy egy lánnyal vagyok álmomban, no sex, de boldogak vagyunk csak attól hogy ott vagyunk egymásnak. Egy ilyen álom után egész nap jó kedvem van, mindig boldogabb vagyok nappal is. Második - kevésbé fontos - opció nekem is valami szexuális téma lenne. Ezután is jobb hangulatban ébredek, de nem annyira jó a hatás mint ha valami szerelmes álmom van...

Én imádom az álmokat. Számomra álmodni azt jelenti, hogy éjjel, alvás közben is élek, tapasztalok, szórakozok és tanulok. Álmok nélkül az alvás olyan mintha csak kidobnánk az életünk egy részét az ablakon... NAGYON érdekes élmény a tudatos álom, ha ezt is lehetne kérni, én csak ezt kérném. Ha tudatosságot nem kérhetnék, akkor nálam a legfontosabb téma szerelem lenne. Sokszor álmodok olyat, hogy egy lánnyal vagyok álmomban, no sex, de boldogak vagyunk csak attól hogy ott vagyunk egymásnak. Egy ilyen álom után egész nap jó kedvem van, mindig boldogabb vagyok nappal is. Második - kevésbé fontos - opció nekem is valami szexuális téma lenne. Ezután is jobb hangulatban ébredek, de nem annyira jó a hatás mint ha valami szerelmes álmom van...
Nem élnék ezzel a lehetõséggel, mert biztos hogy olyan jó dolgot kérnek, hogy ébredés után túl nagy lenne a kiábrándulás. 16/F
inkább élni kellene mint álmodni.. neeem? :D
Miért nem tudtok egyszerûen válaszolni? Miért kell ilyen pesszimistának lenni? Milyen lenne az élet álmok nélkül?
"Az álom azért van, hogy valóra váltsuk." ;))
Én szexuális témában gondolkodom. 3 nap szex álmomban, és fizikai kontaktusra már nem is lenne eszükségem! Néha az is jó tud lenni!
nem szeretem befolyásolni.. túl szórakoztató álmokkal szoktam meglepni magam :D
elõzõ vagyok, csak letisztázom: befolyás nélkül vannak szórakoztató álmaim :D javítani hová javíthatnék rajtuk?:D
lehet, hogy én folytatásos álmot kérnék, hogy részletesen álmodjak meg egy hetet New Yorkban a kedvenc sztárommal [akibe belezúgtam...:D]. ja és ha lehetne azt is kérném, h minél valósabb legyen, és minden pillanatára emlékezzek:) de lehet, h tök mást kérnék, nem tudom, de kösz az ötletet, elalvás elõtt megvan mirõl gondolkozzak:)
Én egy egészséges, édes kislányt szeretnék :) K.
Az elsõ napon meg akarom álmodni a lottószámokat :DD A második napon azt akarom álmodni, hogy felzabálom a világ összes csokiját és nem hízok tõle egy dekát se. A harmadik napon valami vicceset xd Most hirtelen nem jut eszembe ilyesmi, csak az a lényeg, hogy olyan nagy baromság legyen, hogy miután felkelek, egész nap röhögõgörcsöm legyen már attól is, hogy rágondolok xd 16l

Meddig jó egy digitális hőmérő, ha minden nap fürdetés előtt megmérem a hőjét? (nem márkás hőmérő! ) Vajon meddig mutat reális értéket?

Legjobb válasz: Nem látom kérdésed alapját.. Egyrészt miért méred meg minden fürdetéskor? ha lázas,azt úgyis látod rajta, ha hõemelkedése van, azt meg érzed a tarkóján. A lázmérõ meg nem mondjuk 140 mérésre van kalkulálva. Ha merül az elem, nem fog 38 helyett 32-t mutatni, hanem nem fog mûködni. Fizikálisan meg elõbb utóbb minden tönkremegy, de az meg évek kérdése. Szóval lehet én vagyok bubu, de másra nem tudok gondolni...

Nem látom kérdésed alapját.. Egyrészt miért méred meg minden fürdetéskor? ha lázas, azt úgyis látod rajta, ha hõemelkedése van, azt meg érzed a tarkóján. A lázmérõ meg nem mondjuk 140 mérésre van kalkulálva. Ha merül az elem, nem fog 38 helyett 32-t mutatni, hanem nem fog mûködni. Fizikálisan meg elõbb utóbb minden tönkremegy, de az meg évek kérdése. Szóval lehet én vagyok bubu, de másra nem tudok gondolni...
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Nekem is digitális hõmérõm van és 1 éve használom, igaz nem minden nap, de feltételezem, hogy nem a használat gyakoriságától függ, hogy mennyi ideig mûködik, hanem egyszer csak nem fog mûködni. Egyébként pedig a baba popsijának nem tesz jót, ha minden nap hõmérõzöl végbélben, ha magas a hõmérséklete annak egyéb jelei is vannak. Szerintem csak ebben az esetben indokolt a lázmérés.
A kérdező hozzászólása: Jah hát igen. Azt elfelejtettem írni hogy fogzik és általába nekem mindig gyanus ha hozzáérek a homlokához, tarkójához stb. Nem azért hõmérõzöm, mert de jó játék...

Ha mensi előtt pár nappal jelentkezik mindig pecsételő vérzés, az akkor is lesz, ha sikerült a baba? Vagy akkor nincsen?

Hétvégére nem várom és most du-n kezd?dött a pecsételés, akkor más ne is reménykedjek?

Legjobb válasz: Bár már hétvége van,és nem tudom hogy állsz,de.. nekem pl. 11napig volt pecsételõm.. minden nap csak vártam mikor indul meg rendesen... aztán kb5-6.nap vettem egy tesztet egy barátnõm unszolására,és kiderült,hogy babám lesz.. aztán meg a következõ napokban meg mindig attól tartottam,hogy csak meg ne jöjjön rendesen.. :) Szerencsére nem lett gond,most 26 hetes kismama vagyok. Remélem neked is sikerül/t! :)

Bár már hétvége van, és nem tudom hogy állsz, de.. nekem pl. 11napig volt pecsételõm.. minden nap csak vártam mikor indul meg rendesen... aztán kb5-6.nap vettem egy tesztet egy barátnõm unszolására, és kiderült, hogy babám lesz.. aztán meg a következõ napokban meg mindig attól tartottam, hogy csak meg ne jöjjön rendesen.. :) Szerencsére nem lett gond, most 26 hetes kismama vagyok. Remélem neked is sikerül/t! :)
Nekem akkor jött a baba, amikor 2. hónapja nem volt pecsételõm. Sokak szerint ártalmatlan, azonban nálam volt összefüggés. Nem volt megfelelõ a petesejt minõsége, ezért pecsételtem. Hormonjaim rendben voltak, de igazán akkor jöttem rendbe, amikor már nem pecsételtem elõtte.
Szia! Nekem minden mensi elõtt 2 napig pecsételésem volt és utána megjött. Volt hogy pecsételés volt, majd elmúlt egy napra és utána újra indult. Amikor terhes lettem csak arra lettem figyelmes, hogy már a 28. napon vagyok és még pecsételés nem volt, és utána pozitív lett a teszt.

Ugye, az a normális, ha minden etetés előtt vagy után tisztába teszem a kisbabámat, akkor is, ha nincs kaki, csak pisi és ilyenkor is ugyanúgy használok nedves törlőkendőt és popsikrémet?

Legjobb válasz: Szerintem nincs ezzel semmi gond.Én mindig tisztábatevéskor letörölgetem neki törlõvel, bekenni ugyan akkor szoktam amikor kaki is van.Inkább legyél körültekintõ és higiénikus a babáddal,szerintem jól esik nekik, hiszen egész nap pelusban vannak.

Szerintem nincs ezzel semmi gond.Én mindig tisztábatevéskor letörölgetem neki törlõvel, bekenni ugyan akkor szoktam amikor kaki is van.Inkább legyél körültekintõ és higiénikus a babáddal, szerintem jól esik nekik, hiszen egész nap pelusban vannak.
Igen, ez a jó. De azt olvastam a Babapatikában, hogyha piros a feneke, ne használjuk az illatosított törlõkendõt, mert az irritálhatja a bõrét. Inkább csak nedves vattával törölgessük meg a fenekét, és töröljük szárazra krémezés elõtt.
Én az éjszakai etetéseknél nem teszem tisztába, mert ugye az álometetés, a lehetõ legkevesebb kontaktust kell felvenni a babával!
Szerintem mindenkinek az a "normális' ahogy õ csinálja. Ha problémamentes a baba popsija, akkor sztem nem kell minden etetéskor tisztába tenni, nyilván ha piros a popsi akkor fokozottan kell rá figyelni és tényleg sûrûbben tisztába tenni, letörölni és krémezni. Ez persze attól is függ, hogy mennyi idõs a baba. Mikor pici, akkor még sûrûn pisil és van hogy a háta közepéig is képes feltojni napjában többszöt is, de ha már mondjuk elmúlt 6-7 hónapos ritkábbá válnak a pisilések és a kaki is 1-2x van naponta vagy nincs is, csak pár naponként. Szerintem.
Hát, én minden etetés elõtt tisztába teszem, (5-6szor naponta), éjjel nem, de minden egyes tisztába tevéskor lemosom a csap alatt. Soha nem használok popsitörlõt, nem is tisztít jól, és irritálhat.(kivéve, ha úton vagyunk) Most 5 hós a kislányom. A gyerekorvosom tanácsára teszem mindezt, nagyon ügyes doktornõ. Én be is kenem krémmel, mert nagyon érzékeny a bõre, kipirosodik, ha elmulasztom és egy hétig jön helyre. De erre nem minden babának van szüksége. üdv.
Altalában 3-4óránként én is tisztába teszem a torpét, csak a friss érzés miatt is. Torlokendot csak akkor használok, ha kaki is van - nedvesít, és ez befulledhet a pelusba, ami ugyancsak irritálhat, nem csak a parfum. Krémet is csak olyankor használok, viszont minden pelusozásnál játszunk picit, hogy "szellozzon" a popsija. Ejszakát nem alussza még át a 8 hónapos kisfiam, de pelust csak akkor cserélek, ha már nagyon pisis, hogy ne nagyon ébredjen fel.
Popsikrémet elég csak akkor használni, amikor piros a popója.A nedves törlõkendõre nálam is minden pelenkázáskor sorkerül.Én olyan 5 hónapos koráig tettem tisztába minden etetéskor.Mostmár Inkább csak reggel, 11tájban, meg valamikor délután.Persze ha kaki van, azt kiszedem amint felfigyelek rá
Így szokták a kórházban. de otthon elég már csak akkor pelust cserélned ha kakilt, vagy ha nagyon megtelt a pistõl. S persze kell a popsitörlõ és a krém is. Az én kisfiam 10 hónapos és van, hogy fél nap egy pelusban van.

Lesz valami baja az orromnak, ha minden lefekvés előtt vékonyan bekrémezem Niveával belül?

Tíz éve csak így tudok elaludni, mert ha nem kenem be, reggelre véres, úgy kiszárad, pedig a leveg? nem száraz.

Legjobb válasz: Ungventum Nasale orrkenõcs. Pont erre való. Arra is jó, ha seb lenne az orrodban. Sokkal jobb, mint a Nivea.

Ungventum Nasale orrkenõcs. Pont erre való. Arra is jó, ha seb lenne az orrodban. Sokkal jobb, mint a Nivea.
Ezek szerint nagyon érzékeny a nyálkahártyád. Szerintem nem lesz tõle semmi bajod, ha bekened.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Csak tudnám, miért ilyen érzékeny. Amikor elkezdtem ezt a krémezést, egy csúnya megfázáson voltam túl, és jó volt, hogy Tetránnal kellett kenni. Utána jött a Nivea, bár mást is próbáltam, de a többi kence szinte maró érzést okozott. Tök poén, hogy orrkenésre veszem a Niveás tégelyeket... :)
Próbáld ki a patikában kapható Coldastop orrcseppet, ez egy olajos A-vitamin tartalmú készítmény, ami regenerálja a sérült orrnyálkahártyát. Lehet hogy sikerül úgy rendbehozni, hogy utána nem lesz szükség kenegetésre.
Nem lesz baja, fõleg a Niveától. Csak az a baj, hogy így a nózid is rászokik. Ez olyan mint a labellozás... Ha nyáron is használod rendszeresen akkor is száraz lesz az ajkad, pedig nem kellene neki.
A kérdező hozzászólása: Hát, szerintem már rá is szokott... Végül is 10 éve kenem. :(

Ha minden menzesz előtt barnázok, akkor babásan is barnázhatok?

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy akik egyébként is szoktak barnázni, azoknál előfordulhat nemvárt előtt is? Vagy mindenképpen menzeszt jelent? Főleg azokat várnám, akiknél nem babásan és babásan is előfordult barna folyás. Nekem minden hónapban van, hormonjaim rendben vannak (rendszeresen néznek hormonsort). Minden válasznak örülök, köszi előre is! :)

Legjobb válasz: na akkor egy kis biztatásként: nekem is 2-3 napos barnázásom volt mensi elõtt, bár a hormonjaim rendbe voltak. mikor teherbe estem 1 nap barnázás és 1 nap rendesen erõs vérzésem volt (furcsáltam, hogy csak ennyi, de hát gondoltam ez a ciklus így sikerült, már maga a barnázás se olyan normális ugye), gondoltam na most se sikerült, de a következõ hónapban már teljesen kimaradt a vérzésem és terhes lettem. és uh alapján nagyobbnak is számolják mint, a bediktált utolsó mensi szerint, ami azaz 1+1 napos valami.bármikor megszülethet a picim. kitartás.ne agyalj túl sokat,csak hagyd szóhoz jutni a szervezetedet...tényleg segít

na akkor egy kis biztatásként: nekem is 2-3 napos barnázásom volt mensi elõtt, bár a hormonjaim rendbe voltak. mikor teherbe estem 1 nap barnázás és 1 nap rendesen erõs vérzésem volt (furcsáltam, hogy csak ennyi, de hát gondoltam ez a ciklus így sikerült, már maga a barnázás se olyan normális ugye), gondoltam na most se sikerült, de a következõ hónapban már teljesen kimaradt a vérzésem és terhes lettem. és uh alapján nagyobbnak is számolják mint, a bediktált utolsó mensi szerint, ami azaz 1+1 napos valami.bármikor megszülethet a picim. kitartás.ne agyalj túl sokat, csak hagyd szóhoz jutni a szervezetedet...tényleg segít
hát sajnos szerintem csak a menzeszt jelenti. bár elõfordulhat az is hogy barnázol, de nálam mindkét terhességnél úgy volt hogy a teherbeesésig mindig 3-4 napig barnáztam utána jött meg rendesen. aztán mikor terhes lettem az égvilágon semmi nem volt. fehéres krémes folyás volt az egyetlen olyan tünet amibõl sejtettem hgoy most nem fog megjönni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is ettõl félek, hogy ha baba lenne, nem kéne barnáznom.
Szia, én is úgy voltam, mindig mint az elsõ, mensi elõtt 1-2 nap barnázás, most mikor teherbe estem, nem volt barna, csak sûrû krémes fehér folyás. Azért megy a drukk :-D
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Már lemondtam róla, inkább felkészülök az újabb mensire. Aztán életmódváltás következik, legalább eltereli a gondolataim :)
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is! :) Már visszább vettem az agyalásból, elkezdtem a szénhidrátszegény diétát, ahogy az orvosaim (háziorvos, nõgyógyász) ajánlották ;) Ez most tényleg leköt!

Lehetek terhes ha mindig rendesen bevettem minden szemet a tabiból, de most egy héttel a tabiszünet előtt jött meg?

ez lenne a 4. levél. Mostanában voltam pár buliban, ittam is, de nem hánytam. Ma "jött meg", de csak jövő hét szerdán kellene abbahagynom a tabit.

Legjobb válasz: szerintem nem... nem véletlenül "fogamzás gátlás" az életcélja annak...

szerintem nem... nem véletlenül "fogamzás gátlás" az életcélja annak...
ne okoskodjál már elsõ! tabi mellett is teherbe lehet esni, akkor is ha rendesen szeded. persze nagyon kicsi rá az esély, éés emiatt a tünet miatt nem lesz valószínûbb. de egyáltalán nem normális, hogy nem a szünetben jött meg a vérzés. de többet errõl nem tudunk, nem vagyunk orvosok.
Ha elolvasod a tájékoztatót, biztos rajta lesz, hogy közti vérzés elõfordulhat. Terhes akkor lehetnél, ha tabiszünetben sem jön meg.
ma 08:17 nem okoskodtam tényeket közöltem mivel 1000 emberbõl 1 ershet teherbe fogamzásgátló szedése mellet és nem hinném hogy ö lenne pont az a balek.
Áh nem akarok szócsatázni apróságokon, de ha egyszer az a kérdés, hogy lehet-e, akkor a válasz, hogy lehet. Mert ez az igazság. Persze igen, valóban kicsi rá az esély.

Ha ivarérés előtt ivartalaníttatok egy kan kutyát mindig guggolva fog pisilni, vagy később emelni fogja a lábát?

Mert van egy kan kutyusom, akit 5 hónaposan ivartalanítottak és most 2 és fél éves és még mindig guggolva pisil. :) Nem zavar, s?t, kifejezetten örülök neki. De most szeretnénk még egy kan kutyust, és az érdekelne, hogy ez minden ivarérés el?tti ivartalanított kutyával így van, vagy a miénk csak különleges eset? :)

Legjobb válasz: Szerintem ez nem (minden esetben) függ össze az ivartalanítással. Legalábbis a barátnõm kan kutyája 2 évesen lett ivartalanítva, és õ azelõtt, és azután sem emelte soha a lábát.

Szerintem ez nem (minden esetben) függ össze az ivartalanítással. Legalábbis a barátnõm kan kutyája 2 évesen lett ivartalanítva, és õ azelõtt, és azután sem emelte soha a lábát.
Az enyém menhelyi volt, ott ivartalanították 8-9 hónapos korában. Egy darabig guggolva pisilt, aztán amikor már itt volt, elkezdte emelni a lábát. Azóta is így sétálunk.
Szerintem nem függ össze a kettõ :) Az enyém sem emelte a lábát ivarosan sem, és most sem emeli :) )
Elsõ vagyok. Bezzeg az én szuka kutyusom -szintén 2 évesen lett ivartalanítva- õ szorgalmasan emelgeti a lábát :D Persze nem annyira, mint egy kan kutya, csak úgy nõiesen :) De ez a dominanciával sem annyira függ össze, mert õ egyáltalán nem az.
nem lehet, hogy nincs olyan tárgyból érettségid, ami kötelezõ lenne a szakra? igazából én sem tudom, csak találgatok. :-)
Passz, ismerõsnél is ez van, tavaly pótfelvételinél is volt ilyen, nagy valószínûséggel rendszerhiba.
A kérdező hozzászólása: Neem minden rendben volt, köszi a válaszokat! Rendszerhiba volt, reggelre megoldódott, csak kicsit megijedtem :)

Ha minden este lefekvés előtt befonnám laza tincsekbe a hajam mi történne?

Károsítaná? gumit kellene tennem a végére? milyen lenne?

Legjobb válasz: én is szoktam bár nem minden nap.. én kicsi gumikkal szoktam a végére rakni.. és reggelre hullámos lesz:P

én is szoktam bár nem minden nap.. én kicsi gumikkal szoktam a végére rakni.. és reggelre hullámos lesz:P
nem kicsi gumit, hanem olyan gumit kell tenni, aminek a felszíne nem gumianyagú, hanem valami finomabb. a vastagabb hajgumik erre jók. nem muszáj laza tincsekbe fonni, csak a végére kell vigyázni.
Ha a fejed tetejére tekered a fonatot egy kontyba, akkor nem fog megtörni, és kényelmesen is alszol (nem fog zavarni a hajad), esetleg használhatsz valami kondicionálót is. Reggelre behullámosodik, ha gyakran csinálod, akkor tartósabban hullámos marad. Én is szoktam idõnként. :-)
A kérdező hozzászólása: nem akarom hogy törjön ártani nem akarok neki ezért félek de azért szeretném kipobálni nincs nagyon hosszu hajam 60 cm-es és növesztem és mindnetõl féltem mostanába:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!