Találatok a következő kifejezésre: Ha menstrúáció volt (158 db)

Ha menstruáció van, volt peteérés is?

Gondjaim vannak a nõi hormonjaimmal, és sokáig nem volt menstruációm sem. Kaptam egy gyógyszert, amit negyedévente kell szednem, állítólag segít a peteérésben. Ma barna váladékot láttam a tisztasági betéten, ez lehetséges, hogy menstruáció lesz? És akkor ezek szerint van peteérés is vajon?

Legjobb válasz: Hát igazi menstruáció csak akkor van, ha volt elõtte ovuláció is, mivel a menstruáció hivatalosan olyan élettani vérzés, amit ovuláció elõz meg. De a szõrszálhasogatást félretéve: Vérzés elõfordulhat úgy is, hogy nincs elõtte ovuláció. Ha sokáig csak ösztrogénhatás éri a nyálkahártyát, progeszteron pedig nem, akkor vastagodik, vastagodik, és egy idõ után a szervezet nem bírja fenntartani és foltokban elkezd leválni. Nekem is van hormonbajom, de ismerem már magam annyira, hogy meg tudom különböztetni a menstruációt az egyéb vérzéstõl. A menstruációm kb. 5-6 napig tart, 2-3. napon erõs vérzéssel, aztán fokozaton csökken. Elõtte iszonyatosan fájnak a melleim, és elkezd görcsölni a hasam, ami kitart a vérzés alatti elsõ napokon is. Ezzel szemben mikor "csak úgy" vérzek, akkor inkább elhúzódó pecsételés, nem rendes vérzés. A hasam se fáj annyira, a mellem is max. csak érzékeny. Volt, hogy el se akart állni, gyógyszert kellett rá kérnem. De olyan is létezik, hogy valakinek szabályos ciklusa van, normális vérzéssel, még sincs ovulációja. A barna váladék is lehet akármi: ovulációs vérzés, menstruáció "elõszele", vagy épp az elöregedett nyálkahártya leválása miatti vérzés is.

Hát igazi menstruáció csak akkor van, ha volt elõtte ovuláció is, mivel a menstruáció hivatalosan olyan élettani vérzés, amit ovuláció elõz meg. De a szõrszálhasogatást félretéve: Vérzés elõfordulhat úgy is, hogy nincs elõtte ovuláció. Ha sokáig csak ösztrogénhatás éri a nyálkahártyát, progeszteron pedig nem, akkor vastagodik, vastagodik, és egy idõ után a szervezet nem bírja fenntartani és foltokban elkezd leválni. Nekem is van hormonbajom, de ismerem már magam annyira, hogy meg tudom különböztetni a menstruációt az egyéb vérzéstõl. A menstruációm kb. 5-6 napig tart, 2-3. napon erõs vérzéssel, aztán fokozaton csökken. Elõtte iszonyatosan fájnak a melleim, és elkezd görcsölni a hasam, ami kitart a vérzés alatti elsõ napokon is. Ezzel szemben mikor "csak úgy" vérzek, akkor inkább elhúzódó pecsételés, nem rendes vérzés. A hasam se fáj annyira, a mellem is max. csak érzékeny. Volt, hogy el se akart állni, gyógyszert kellett rá kérnem. De olyan is létezik, hogy valakinek szabályos ciklusa van, normális vérzéssel, még sincs ovulációja. A barna váladék is lehet akármi: ovulációs vérzés, menstruáció "elõszele", vagy épp az elöregedett nyálkahártya leválása miatti vérzés is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Nekem elvileg nem nagyon fáj a menstruáció alatt, bár ma egy kicsit feszült a derekam, és hasonlít ahhoz az érzéshez, amit ilyenkor érzek. Nagyon-nagyon szeretnénk a babát, és jó lenne tudni, hogy mire számíthatok.
Milyen gyógyszert kell szedned?
A kérdező hozzászólása: Norcolut-ot írt fel az orvos. Ezenkívül Euthyrox, Merckformin a napi gyógyszerem.
A Norcolut nem segíti a peteérést, csak megvonásos vérzést csinál. Az Euthyrox és a Metformin segíthet, ha olyan a gond. De ha Metet kaptál, nyilván van inzulinrezisztenciád is, akkor viszont ha van súlyfelesleged, le kellene fogyni, emellett spec. diéta és sport.

Még február.11. én volt 2 vércsepp a bugyimba de azóta semmi sem történt. Ez menstruáció volt vagy sem? Ha az volt akkor miért nem jött még meg márciusban?

Legjobb válasz: Csináltál tesztet? Kérdésedre válaszolva: a 2 csepp nem nevezhetõ menstruációnak, az biztos...

Csináltál tesztet? Kérdésedre válaszolva: a 2 csepp nem nevezhetõ menstruációnak, az biztos...
Február után nincs pont, 11-én, bugyimbaN. Ilyen helyesírással szegény gyerek mit tanulna az anyjától?!
Ja! Kamaszok kategória.. tehát. mióta menstruálsz? Beállt már a rendszeres ciklusod? Szexelsz?
Mivel a kamaszok témakörbe írta, szerintem nem azt szeretné tudni, hogy lehet-e terhes:) Persze tévedhetek is:) Mivel az írásod alapján még nagyon fiatal vagy, légy türelmes. Lehetett menstruáció, és az is természetes, hogy azóta sem jött meg, mert a ciklusod ilyen gyorsan nem áll be rendszeresre (még évekig nem).
A kérdező hozzászólása: Szûz vagyok még!És az volt az elsõ vagyis még nem is menstruáltam.
Ha ez volt az elsõ menstruációd, akkor ez teljesen normális. Idõbe telik, mire rendszeresre beáll.

Lehetek terhes akkor, ha közben volt egy menstruációm, de most már 1hetekésik?

Idén nem szedtem egyáltalán fogamzásgátlót, a ciklusom úgymondva rendszeres volt, de nem foglalkoztam vele, mert nem éltem nemi életet.

Legjobb válasz: Menstruáció alatt teherbe lehet esni. Az is tény hogy a fogamzásgátló is összekutyulhatja a hormonokat. 50-50% csinálj inkább tesztet! :)

Menstruáció alatt teherbe lehet esni. Az is tény hogy a fogamzásgátló is összekutyulhatja a hormonokat. 50-50% csinálj inkább tesztet! :)

Teherbe eshettem-e ha menstruációm csak három napig volt meg, a ciklus 10. napján voltunk együtt peteérésem valószínű 13-14 napon volt, és a ciklusaim hossza 28-29 nap szokott lenni?

Legjobb válasz: ha volt menzeszed, s 3 napig, akkor nem valószínû. van, mikor nekem is rövidebb vagy gyengébb, máskor meg ömlik a vérem.

ha volt menzeszed, s 3 napig, akkor nem valószínû. van, mikor nekem is rövidebb vagy gyengébb, máskor meg ömlik a vérem.
A kérdező hozzászólása: rosszul fogalmaztam! a menstruációm 3 napig volt csak meg , utána a 10. napon voltunk együtt, és majd jövöhét közepén kellene hogy újra meg jöjjön!
Szerintem van rá esély, de kicsi!
Ha nem védekeztetek akkor van rá esély. Máskor gondolkodj ha nem akartok még babát. Ha pedig szeretnétek egy picit akkor drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Babát szeretnénk!A harmadikat!:)

Facelle teszttel teszteltem, ha sikerült, akkor kb 6. hétben lehetek? Menstruációm volt, de több, mint egy hét késéssel jött meg és rövidebb, kevesebb volt, és nem darabos. Bővebben lent.

A furcsa mensi miatt teszteltem, és ugyan id? után, de ilyen lett a tesztem délutáni mintából:

Legjobb válasz: akkor lehet korai vetélésed volt, és már ürül a hcg-d. Azért próbálj, drukkolok! 14+4 km

akkor lehet korai vetélésed volt, és már ürül a hcg-d. Azért próbálj, drukkolok! 14+4 km
Szia Hogy vagy:Lettt babád?
na hari de ez szellemcsíknak látom...mivel nem rószaszin, nincs szine, és iszonyuhalvány ahhoz hogy 6 hete s legyél, akkor már ki kéne ugrania a csíknak a tesztbõl ne hari :(
A kérdező hozzászólása: Nem haragszom. :) Épp azért tettem fel a kérdést és a képeket, hogy aki esetleg profi tesztelõ, mondjon véleményt. Lehet, hogy azért megpróbálok a napokban egy újabb tesztet reggeli pisibõl, hogy 100%-os választ kapjak. Egyébként életben nem szürke, hanem rózsaszín, sajna nem túl jó a fényképezõgépünk.
Pár nap múlva csinálj egy másik tesztet! Szerintem sem pozi. :( De drukkolok, hogy az legyen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És a drukkot is, bár nem történik akkor sem baj, ha nem pozitív. Ha viszont az, akkor gyorsan be kell szereznem a szükséges vitaminokat.
A kérdező hozzászólása: A teszt szerint mégis volt!
menzi utolsó napján hogyan is lehetne peteérésed kérlek magyarázd ezt el!
akkor mi is a kérdés valójában?ha a teszt +, akkor már beágyazódott...honnan tudjuk h vastag-e.uh-on nézik...
A kérdező hozzászólása: termékenységi teszt nem terhességi..azért..
a termékenységi tesztekrõl csak annyit, hogy én fél éven keresztül teszteltem pozitívat napokon át.nem jött össze a baba, elmentem dokihoz, és kiderült hogy egyáltalán nincs is peteérésem.hanem hormonzavar produkált + teszteket.ennyit a tesztrõl.Egyébként meg ha menstruálsz akkor a hártya leválik ha jól tudom így nincs esély a beágyazódásra.de ezt nem tudom 100%-ra...

Ha nem volt peteérés akkor kimaradhat vagy késhet a menstruáció?

eddig mindig voltak jelek ovura de ebbe a hónapba semmi nem volt.a mellem is pár napja lett érzékeny.36.napom szoval már mensinek kéne jönni ilyenkor mennyit csuszhat

Legjobb válasz: Nem, a mensi megjöhet ettõl függetlenül! Tuti,hogy nem volt peteérésed? Lehet,hogy babás vagy!:)

Nem, a mensi megjöhet ettõl függetlenül! Tuti, hogy nem volt peteérésed? Lehet, hogy babás vagy!:)
A kérdező hozzászólása: jaj bár ugy lenne.valahogy én is reménykedek hogy nem vettem észre.amugy pár napja volt hasonlo nyákom de zárva volt a méhszáj olyankor nyitva szoktam lenni igy gondolom csak próbálkozott a szervezetem.de ki tudja.mert tegnap vettem észre hogy nagyon érzékeny a mellbimbóm de ilyen is volt már egyszer...40napos volt a leghosszabb ciklusom szval várok.
A mensinek semmi köze a peteéréshez. A méhnyálkahártya válik le. Lehet baba? Csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: na jó de ha jol tudom akkor válik le ha a sárgatest elsorvad és ugye megszünik ezáltal a hormontermelés igy leválik.általában 36naposak a ciklusaim de elözö hónapban késön volt pém akkor 39napra jött meg.ja és állandoan ugy érzem meg fog jönni mert érzem a hasamat derekamat meg folyásom is van szoval még nem tesztelnék.csak gondoltam hátha van valaki akinek késett ilyenkor a mensije ha nem volt peteérés.köszi
Barátnõmnek tökéletesen pontos ciklus mellett nem volt pé-je!
Ilyen hosszú ciklusoknál már esélyes, hogy nincs peteérésed. A dokik szerint 21 napos alatt, és 36 napos ciklus felett már nem nagyon van peteérés. Van persze olyan is, hogy rendszeres átlagos ciklussal nincs peteérés, de ez nagyon ritka. Gondolom neked ha eddig volt peteérésed, akkor kb a következõ mensi elõtt két héttel volt. Ha mostanában tapasztalod ezeket a jeleket, akkor mostantól számold a két hetet, és akkorra várd (vagy ne várd) a következõt. De nagyon türelmes vagy, én már rég dokihoz mentem volna, hogy tegyen rendbe, vagy legalább nézze meg az alaphormonokat, hogy nem hiába reménykedek-e minden ciklusban. Két darab vérvétel. :-)
A kérdező hozzászólása: szia juniusba voltam dokinál 8án 21mm es tüszöm volt elötte május 17én volt mensi.és 10én lehetett ovulácio mert csak 25én jött meg juniusban.
ha ma van az ovus napod, nem hinném, hogy terhes vagy és azért hánysz, de ha esetleg nem jönne meg, akkor tesztelj.
A kérdező hozzászólása: Köszi.nem tudom én sem de furcsa azota is rosszullét van rajtam.

Ha escapelle bevétele után véreztem de ez nem a rendes menstruációm volt (gyógyszer által előidézett vérzés), és amit rendesen vártam nem jött még meg ha rozmaring ill cickafarkfű teát iszok meghozza a mensesem? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Próbálkozhatsz a gyógynövényteákkal, de nem biztos hogy segít. A hormonrendszered felborult ezért nem jelentkezik idõben a vérzés. Keresd fel a nõgyógyászod, hogy megnyugtasson.

Próbálkozhatsz a gyógynövényteákkal, de nem biztos hogy segít. A hormonrendszered felborult ezért nem jelentkezik idõben a vérzés. Keresd fel a nõgyógyászod, hogy megnyugtasson.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!