Találatok a következő kifejezésre: Ha melegvízbe hogy (6 db)

Ha melegvízben tusolás közben mosok fogat attól lehet, hogy könnyebben kapok el szájbetegségeket? A melegvíz miatt gondoltam!

Legjobb válasz: Meleg vízzel történõ fogmosás miatt nem lehet könnyebben szájfertõzést kapni, mint hideg vízzel történõvel. A tusolásnak pedig semmi köze hozzá.

Meleg vízzel történõ fogmosás miatt nem lehet könnyebben szájfertõzést kapni, mint hideg vízzel történõvel. A tusolásnak pedig semmi köze hozzá.
Viszont a meleg víz jobban elõsegíti a fluorid beépülését a fogzománcba, mint a hideg víz. :D
Azért nem teljesen minden úgy van ahogy leírja az elsõ A melegvíz kitágítja a hajszálereket és mondjuk ha fogkeféddel felsérted az ínyed ott mehet baktérium az íny sérült felületébe. De mint mondtam lényegleten az egész. 18/F
Elsõ szépen összefoglalta, ott az igazság. Moss nyugodtan fogat a zuhanyrózsa alatt, nem lesz bajod.
22:25. Miért kell úgy lennie, hogy mindig jön valaki, aki végül is egyetért egy válasszal, de azért jobb a lelkének, ha belevisz egy %-osan elhanyagolható okoskodást?

Ha melegvízbe ülök, hogy hátha beindula szülés, nem lehet baja a babának?

Nem tudom de azt hallottam,hogy nem tesz jót ha a magzatvíz felmelegszik.Szeretném már ha kibújna a picúr,én úgy feküdtem bele,hogy a pocakom kilógott a vízb?l ,az alhasamnál volt vízbe a baba-nem lehet et?l semmi baja ugye?

Legjobb válasz: 38 hetes terhesen miért akarod hogy beinduljon a szülés?? Hagyd majd õ jön ha úgy gondolja. A babák akkor születnek meg ha érettek a kinti élethez. Ha nagyon meleg vízbe ülsz akkor beindíthatja a vérbõség miatt. Majd ha elmúltál 40hetes akkor nyugodtan lazíts így! De most még ne.

38 hetes terhesen miért akarod hogy beinduljon a szülés?? Hagyd majd õ jön ha úgy gondolja. A babák akkor születnek meg ha érettek a kinti élethez. Ha nagyon meleg vízbe ülsz akkor beindíthatja a vérbõség miatt. Majd ha elmúltál 40hetes akkor nyugodtan lazíts így! De most még ne.
A kérdező hozzászólása: NEkem nem haggyák a 40hetet bennt , mert faros és pont a 40dik héten kiveszik..tehát 8napom van, de az is lehet befektetnek hamarabb, mert ingadozik a vérnyomásom..és gyógyszert inkább nem szednék akkor inkább szülessen meg.

Iindirekt háztartási melegvíz ellátással folyamatos a melegvíz, vagy olyan mint egy bojlernél, hogy felfűt, és elfogy a melegvíz, ha kiürül a tartály?

Új gázos falikazánt vettünk, amihez kell egy indirekt HMV tároló ahhoz, hogy legyen meleg vizünk. Elég pici a hely, így max 80 l-es tartály fér el. Nem tudom ,hogy elég lesz-e. Korábban volt ilyen villanybojlerünk, az borzasztó volt, a család felénél elfogyott a melegvíz. , és várni kellett.

Legjobb válasz: Igen, hasonlóan fog mûködni, mint a villanybojler, csak az indirekt tárolóban nem elektromos fûtõpatron, hanem ehy csõkígyó van amelyben a falikazán által felmelegített meleg víz adja át a hõjét a HMV-nek. Mivel nem ismerem az indirekt tárolótok fûtõkígyójának a teljesítményét, lehet hogy lassabban fog felfûteni, mint egy hasonló ûrtartalmú villanybojler. A falikazán vagy a lakás radiátorait fûti, vagy az indirekt tároló felé küldi a melegvizet. A miénk (még nincs igazán tapasztalat, mert tavasszal lett felszerelve)az indirekt tárolót melegíti elõször, és ha elérte a víz a beállított hõfokot a váltószelep átkapcsol fûtésre.

Igen, hasonlóan fog mûködni, mint a villanybojler, csak az indirekt tárolóban nem elektromos fûtõpatron, hanem ehy csõkígyó van amelyben a falikazán által felmelegített meleg víz adja át a hõjét a HMV-nek. Mivel nem ismerem az indirekt tárolótok fûtõkígyójának a teljesítményét, lehet hogy lassabban fog felfûteni, mint egy hasonló ûrtartalmú villanybojler. A falikazán vagy a lakás radiátorait fûti, vagy az indirekt tároló felé küldi a melegvizet. A miénk (még nincs igazán tapasztalat, mert tavasszal lett felszerelve)az indirekt tárolót melegíti elõször, és ha elérte a víz a beállított hõfokot a váltószelep átkapcsol fûtésre.
olyannyira hasonló, hogy egyes HMV tartályokban elektromos fûtõpatron is van. Ha kevés a melegvíz növeld a hõfokot: 80 liter 40 fokos melegvíz kádnál nem valami sok, de ugyanennyi 80 fokoshoz már kell egy csomó hidegvíz ami elég lehet!
Folyamatosan lesz meleg vized. Ugyanis egy indirekt készülék 100 l-es tárolót kb 15 perc alatt felfûti hideg állapotról melegre. Használat közben meg automatikusan egy bizonyos hõfokcsökkenésnél elkezd ráfûteni. Ezek a készülékek elsõdlegesen a HMV felfûtésre dolgoznak akkor is ha megy a radiátoros fûtés is. És tudom, hogy a villanybojler is egybõl el kezd fûteni, csak az éppen a 100 l vizet 3 óra alatt fûti fel.


Albérletben, rendre elromlik minden. Pl:ha én veszem a bojlert, lelakom, de a tulajdonosé marad. Ha ő veszi, nekem nem kerül semmibe, és lesz végre melegvizem. Egyáltalán, hogyan kell eljárni ilyen esetekben?

Legjobb válasz: Gyakran kihagyják az albérlõk, pedig érdemes írásban rögzíteni mindent - még ha a kiadó szimpatikus is, pont ilyen esetek miatt. Az általában elvárható dolog az, hogy az elromlott dolgok javíttatását a tulaj vállalja, amennyiben az nem szándékos rongálás, vagy felelõtlenség következménye. Voltam olyan albérletben, ahol a százéves, csöpögõ csapot kicseréltettem, de mikor az életveszélyes bojler miatt fölhívtam a tulajt, és azt mondta, olyan keveset fizetek, hogy oldjam meg, akkor odébb álltam. Különösen akkor, ha nemrég laksz ott, és nincs melegvized, stb., akkor a tulajé a felelõsség. Ez olyan, mintha szállodában laknál folyamatosan. Az albérleti díjban bele van számolva (elvileg) az ilyen dolgok kezelése.

Gyakran kihagyják az albérlõk, pedig érdemes írásban rögzíteni mindent - még ha a kiadó szimpatikus is, pont ilyen esetek miatt. Az általában elvárható dolog az, hogy az elromlott dolgok javíttatását a tulaj vállalja, amennyiben az nem szándékos rongálás, vagy felelõtlenség következménye. Voltam olyan albérletben, ahol a százéves, csöpögõ csapot kicseréltettem, de mikor az életveszélyes bojler miatt fölhívtam a tulajt, és azt mondta, olyan keveset fizetek, hogy oldjam meg, akkor odébb álltam. Különösen akkor, ha nemrég laksz ott, és nincs melegvized, stb., akkor a tulajé a felelõsség. Ez olyan, mintha szállodában laknál folyamatosan. Az albérleti díjban bele van számolva (elvileg) az ilyen dolgok kezelése.
Ez teljességgel megbeszélés kérdése-az õ részérõl is belátható és a tiédrõl is, de az a lényeg, hogy kommunikáljátok le. Ésszerû javaslatra, ami mindkettõtöknek közelíti a javát, nem valószínû, hogy ellene mond. Nyílván õ sem akar veszteni az üzleten- érthetõ okokból és te sem, tehát meg kell egyezni.Biztos vagyok benne, hogy sikerül találnotok közös nevezõt, amivel mindketten jól jártok. Pl.amit írtál, hogy megveszed, de lelakod. Ezzel te is jól jársz, mert pénzednél maradsz.-õ meg, mert úgyis tovább tart a bojler élettartama, mint amíg ott laksz.Ez szerintem teljesen korrekt lehet.
Ja, és a tulaj igen jól jár veled, ha ott tartózkodásod alatt szépen lassan mindent újra cserélsz!
ez attól függ mivan a szerzõdésben. ha komfortos a ház akkor természetesen neki kell biztositania a melegvizet a fûtést és a fõzési lehetõséget.Nincs is mit vitázni neki kell venni ha elromlott de az benne van a törvényben is !De neked vigyázni kell rá!

Ha csak furdesre hasznaljuk a melegvizet, szukseges e menjen egesz nap a bojler, vagy eleg ha bekapcsolom este? Hogy sporolhatok jobban az arammal?

Legjobb válasz: Az a baj, hogy ha csak fürdés elõtt kapcsolod be, sokkal több hideg vizet kell melegítenie, ezért szerintem a fogyasztás is nõne

Az a baj, hogy ha csak fürdés elõtt kapcsolod be, sokkal több hideg vizet kell melegítenie, ezért szerintem a fogyasztás is nõne
Jobb ha 40-50 fok között hagyod a hõfokszabályzót, és nem kell kihúzkodni.Kikapcsol az önmagától is .Az újra fûtés mindig többe kerül, mint az elhasznált víz pótlásának a felmelegítése .Nagyon lassan hûl a boylerban lévõ víz .
Próbáld ki , hogy esetleg egy picit tekerd vissza a vízmelegítõdön a hõfokszabályzót. Ne vedd vissza nagyon, de egy 10-20%-al le lehet tekerni. Ennél többet nem hiszem, hogy tudsz spórolni.
Én egy idõbe kihúztam mindig és fürdés elõtt be...noh de nagyobb lett a fogyasztás mint amikor nem húztam ki... Úgy spórolhatsz a legjobban az árammal ha fürdés helyett zuhanyoztok és takarékosra van állítva a bojler.Nekünk zuhanyzáshoz jó a víz, de fürdeni már nem lenne kellemes benne.
Nálunk mindig 60 fokon van a hõszabályzó. Egy villanyszerelõ barátom mondta, hogy ennél a legjobb tartani. Mi is ketten vagyunk, de fürödni csak nagyon ritkán szoktunk. Mosdunk, vagy zuhanyozunk, illetve mosogatáshoz használok meleg vizet. Este 6-7 órakor kapcsolom be a bojlert, és reggel lekapcsolom nullára. Így is elég a meleg víz, és a fogyasztás is kevesebb.
Nos... ha 45 re tekered este, fürdés után meg 30 ra akkor némi csökkenést érezhetsz a havi számlán. A teljes kikapcsolás biztosan nem jó taktika. A hõfok csökkentés valamennyire igen, de próbáld ki , semmit nem veszítesz.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a hasznos valaszokat, 6 eves kisfiam csak pancsolni szeret ugyhogy a zuhanyozas egy fore kizarva, de mivel egesz nap nem vagyunk itthon feleslegesnek talaltam hogy egesz nap be legyen kapcsolva a bojler, de igy mar nyugodtabb szivvel hagyom ugy egesz nap.Megegyszer koszonom mindenkinek.
Üres kádba nem ülünk! :D
Hát nálunk szokás forralni ilyenkor, nem hagyjuk félbe. Bár egyszer siettem nagyon és rájöttem, hogy nincs meleg víz, hát baromi gyorsan hideggel lezuhanyoztam, még szerencse, hogy nyár volt. De, ha ráérek akkor forralás van. Egyébként egyszer meggyszedés után nagymamámnál voltam, ültem a kádban habos fejjel, és elzárták az utcában a vizet. Mamám átszaladt a boltba, hozott ásványvizet és melegített nekem a gázon. :)
Én nem szenvedek hideg vizzel. Inkább hozok másik csapból meleg vizet (nem tudom hogy érted, nálunk nem fogy el, csak néha nem kapcsol be a gázláng) és legfelejbb magamra öntögetem. :D
Hát ha már megnyitottam a csapot és a fürdõben sincs nagyon hideg, egy gyors hidegvizes zuhannyal megszenvedek :D
Úgy érted, hogy villanybojleretek van? Hát akkor visszaöltöznék (ahogy tettük egész gyerekkoromban) és várnék úgy 30-40 percet, mire lenne melegvíz. Gáznál ez könnyebb, ott nem fogy ki. De ha rossz a bojli, akkor marad a gyors hideg zuhany, télen a vízforralás.
Ne viccelj, hideg kádfürdõt ha fizetnének se vennék, nekem nagyon érzékeny a vesém meg a hólyagom!! gyors hideg zuhany belefér, de egy kád hideg vízbe nem ülnék be... brrr
gyors zuhannyal szenvedek :D
A kérdező hozzászólása: nah ilyesmire vagyok kiváncsi. ki mennyire kitartó vagy lusta? :D
A kérdező hozzászólása: ne kötekedj.
A kérdező hozzászólása: de aranyos mamád van. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!